Sportberichten


Plaatsing  
 
01-01-2013  

Volleybal om het Twents Kampioenschap

 

ALMELO – Op zondag 6 januari wordt in de Twentse Topsporthal IISPA te Almelo in een driekamp door de volleybalvrouwen van Set-Up 65 - Ootmarsum, Ecare Apollo 8 - Borne en Eurosped TVT - Almelo gestreden om het Twents Volleybalkampioenschap 2013. Het toernooi begint om 11.00 uur en is gratis toegankelijk.

Het Twents Kampioenschap vindt plaats op initiatief van Gerard Heerink (Vizier op Volleybal), Bart Oosting (Apollo) en het bestuur van Eurosped TVT de hoogste Twentse representant in het nationale volleybal voor vrouwen. Doel van het kampioenschap is dat in de toekomst alle Twentse topclubs mee gaan doen om elkaar te versterken en het niveau van het gehele volleybal in Twente naar een hoger plan te tillen.

Coach Jan Berendsen van Eurosped TVT ziet het als een mooie gelegenheid voor zijn team en de andere teams om weer spelritme te laten opdoen voor de tweede competitiehelft. In zijn ogen kunnen alle 1e divisieteams uit de regio meedoen om een breed gedragen toernooi te laten ontstaan.
“Wij kunnen elkaar alleen maar versterken en er samen voor zorgen dat de jeugdopleiding op niveau blijft. Vroeger had Twente eigenlijk het alleenrecht wat opleiden betref, maar regio’s rondom Apeldoorn, Sneek, Sliedrecht en Meijel laten van zich horen. Samen moeten we de uitdaging aangaan en zorgen dat het niveau van de trainers blijft stijgen, zodat onze jeugd de best mogelijke opleiding krijgt. Zeker nu de NeVoBo zijn eigen koers vaart en een andere visie heeft op wat goed is voor het Nederlandse Volleybal. Het wordt tijd dat de clubs hun verantwoordelijkheid nemen en niet meer klakkeloos akkoord gaan met een visie van de bond. Dat kan alleen als we samenwerken en duidelijk hebben wat de richting is. Het opleiden van jeugd gebeurt het beste bij de clubs en de resultaten uit het verleden onderstrepen dat. Kom zondag naar de IISPA en bekijk eens wat er te beleven valt. Vooral voor de jeugd is het interessant om te kijken naar volleybal op het hoogste Twentse niveau. Dan kun je zien waarvoor je traint en wat er nog moet gebeuren om die stap te maken. Ben je in de IISPA – heb je een vraag, spreek een van de trainers aan – tijdens een driekamp is er altijd wel even tijd. Ik weet zeker dat iedereen tijd voor je wilt maken”, aldus Jan Berendsen.

Speelschema:
11.00 uur Eurosped – Apollo
13.00 uur Apollo - Set Up
15.00 uur Set Up - Eurosped

 
02-01-2013  

Riwald team zonder Ten Brinke in Dakar Rally

 

ALMELO – Het Rallyteam van Riwald Recycling uit Almelo start zaterdag in Lima (Peru) slechts met twee auto’s in het autoklassement. Aanleiding is het afzeggen van eerste coureur Bernhard ten Brinke wegens familieomstandigheden. De Zeddammer besloot op Nieuwjaarsdag definitief niet af te reizen wegens de gezondheidstoestand van zijn moeder de afgelopen weken ernstig verslechterde. „Ik was helemaal klaar om met mijn navigator en het team een mooie prestatie neer te zetten, maar mijn familie gaat boven alles. In deze laatste fase wil ik mijn moeder en mijn dierbaren bijstaan”, maakte de Achterhoeker bekend.
Ten Brinke debuteerde vorig jaar in de zwaarste rally ter wereld met een achtste plaats en werd met de door Wevers Sport in Markelo nieuw geprepareerde Ford HRX als kanshebber gezien voor de eindzege. Het is de tweede tegenvaller voor het team van de gebroeders Huzink. Eerder al moest Richard Huzink wegens ernstige ziekte van zijn deelneming in het truckklassement afzien. Hij werd vervangen door de Groninger Anne Kies die al 12 Dakar’s achter zijn naam heeft staan. Kies vormt het truckteam met Ed Wigman (navigator) en Rob Buursen (monteur).
In het autoklassement starten voor het Riwald Team wel de Markeloër Erik Wevers met de Belg Fabian Lurquin als navigator en Mandervener Gert Huzink die de Zwitserse co-pilote Eugenie Decré naast zich heeft zitten.

Lees meer in het Almelo's Weekblad.
 

 
02-01-2013  

Wintertraining Uitsmijters Honk- Soft- en Beebal

 

ALMELO – De Honk- en Softbalvereniging Uitsmijters gaat de zaal weer in voor de wintertraining voor honkbal, softbal en beebal. Op zaterdag 5 januari en zondag 6 januari beginnen de trainingen in de tennishal van Het Sportpark aan de Sluiskade NZ.
Een mooie gelegenheid om met deze sporten kennis te maken en om zelfs een proeftraining mee te doen. Lijkt het u iets, dan kan men 4 keer gratis aan een training deelnemen.

De trainingstijden zijn als volgt:

Zaterdag:
Leeftijd 5 t/m 8 jaar Beeball 9:30-10:30
Leeftijd 8 t/m 12 jaar Pupillen 9:30-11:30
Leeftijd 13 t/m 15 jaar Aspiranten 11:00-13:30
Zondag:
Leeftijd 16 t/m 21 jaar Junioren 10:00–12:00
Minimale leeftijd 16 jaar
SoftbalRecreanten 10:00-12:00
De laatste indoortraining zal zijn op 16 en 17 maart 2013.

 
02-01-2013  

Jan Smit schetst somber perspectief Heracles


'In Groningen, Kerkrade en Zwolle kan het wel. Laat de politiek daar eens gaan kijken, anders nadert het einde voor het dit jaar 110-jarige Heracles Almelo', aldus voorzitter Smit die vindt dat detailhandel in een nieuw stadion best mogelijk is zonder dat dit ten koste gaat van de binnenstad.
 

ALMELO – Het was een zeer, zeer sombere voorzitter Jan Smit in zijn nieuwjaarstoespraak woensdagmiddag in het Polmanstadion. Smit schetste een perspectief zonder de bouw van een nieuw stadion voor Heracles Almelo en hij gaf daarbij wethouder van Sport (en Financiën) Jan van Marle een flinke veeg uit de pan omdat deze eerder vorig jaar de nieuwbouwplannen een hoofdpijndossier noemde van de club zelf. ‘Ziet deze bestuurder niet dat de wereld verandert en er verschil is tussen grootschalige en kleinschalige detailhandel?’ ‘Als Hornbach tegenover het stadion komt wordt daar ook aan grootschalige detailhandel gedaan’. ‘Hebben wij wel een bestuurder die het goed met sport en economie voor heeft?’. Zomaar enkele citaten uit het betoog van Smit, die sponsors en supporters opriep om de Almelose politici aan te spreken.
Smit keek uiteraard ook terug op een geslaagd sportief jaar met de uitwinst op FC Twente sinds 20 jaar, de 12e plek in de vorige competitie en de helaas met 3-0 verloren gegane bekerfinale tegen PSV in de Rotterdamse kuip.
Lees de hele toespraak hier.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
02-01-2013  

Heracles-nieuwkomers Navratil en Schamp fris


Jaroslav Navratil (Tsjechie) en Mathias Schamp (België) sloten aan bij de eerste trainingssessie in 2013
 

ALMELO – De korte vakantie voor de spelers van Heracles Almelo zit er weer op. Vandaag werd begonnen met een licht trainingsprogramma waar ook de nieuwkomers Jaroslav Navratil (Tsjechie) en Mathias Schamp (België) bij aansloten. Veldmate, van Dijk, Pedro en van Mieghem waren nog niet fit genoeg door blessures en Koenders ontbrak wegens familieomstandigheden. Dat was ook het geval bij Kwame Quansah, maar dan wat vreugdevoller door de geboorte van zijn derde zoon. Everton en Davidson sluiten donderdag aan wegens de lange reis naar en van hun thuislanden Brazilië en Australië.

Van de transfermarkt is er geen nieuws over de zwart-witten. Everton, Overtoom, Armenteros en Duarte zijn evenals Vejinovic wel in voor een transfer, maar de club heeft nog geen meldingen van geïnteresseerde clubs. Ook het ‘verhaal’ dat trainer Peter Bosz in de belangstelling staat bij een Japanse club is bij Heracles niet bewaarheid. Net zomin het Almelose ‘gerucht’ dat assistent Hendrie Krüzen mogelijk met Bosz mee zou gaan. In ieder geval is hij nog niet aan een cursus Japans begonnen, meldde hij AlmeloNieuws.nl tijdens de nieuwjaarsreceptie van Heracles Almelo.

Zondag vertrekken de Heraclieden naar het Turkse Belek voor een trainingsstage. Behalve tegen Anderlecht spelen de Almeloërs ook tegen het Turkse Genclerbirligi, waarna op 19 januari de competitie weer begint in en tegen Heerenveen.

 
05-01-2013  

Van Merksteijn beste Tukker in Dakar-opening

 

LIMA – Van de Tukkers in ’s werelds zwaarste Rally Dakar deed Peter van Merksteijn Sr. het ’t beste in de eerste klassementsproef. Achter winnaar Calos Sainz eindigde hij als zestiende met zijn Toyota Hilux met een achterstand van 48 seconden op de Spanjaard. Erik Wevers en Gert Huzink, van het Riwald Team deden het wat rustiger aan. Wevers: ‘Er stonden veel knotsgekke Peruanen langs de route dat is mooi om mee te maken, maar ook jammer want daardoor ging het te langzaam. Morgen in de duinen bij de eerste grote etappe dus wat extra gas om dat goed te maken. De Markeloër eindigde op plek 21 met een achterstand van 1 minuut en 2 seconden. Teamgenoot Gert Huzink deed het helemaal rustig aan. De Mandervener wil eerst wat wennen voordat het gas van de HRX Ford op de plank gaat. “Ik moest op de eerste proef een beetje wennen aan de auto’’, meldde Huzink op Twitter. “Onze wagen deed het prima en de nieuwe motor is een feest. Morgen gaan we er echt voor zitten, want dan komen de serieuze duinen. Ik hoop dat we dan wat meer naar voren kunnen komen in het klassement'', aldus Huzink.
Kopman van het Riwald Team Bernard ten Brinke besloot op Nieuwjaarsdag niet af te reizen wegens de verslechterde situatie van zijn zieke moeder.
Rene Kuipers is ook tevreden over de start van zijn derde Dakar. De geboortige Almeloër rijdt deze keer in een truck van het team De Rooy en eindigde achter zijn kopman en etappewinnaar Gerard de Rooy op 1 minuut en 37 seconden als zeventiende. “Ik heb een mooie dag achter de rug. Een prachtige etappe om mee te beginnen. De truck is super, dus dit smaakt naar meer”, aldus de in Ambt Delden wonende selfmade miljonair.
Anne Kies die de ernstig zieke Richard Huzink verving in de Riwald Truck, deed het voorzichtig aan in de openingsetappe en eindigde met 1 uur, 1 minuut en 21 seconden op plaats 65, nog negen plaatsen voor de rode lantaarn.

Klik hier voor foto’s van het Riwald Team gemaakt door DDT-Press.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
06-01-2013  

Gerco Schröder Overijssels sportman 2012

 

HENGELO - Springruiter Gerco Schröder en zwemster Marleen Veldhuis zijn zondag in de foyer van RTV Oost verkozen tot Overijssels Sportman en Sportvrouw van het jaar 2012. Tijdens de Overijsselse Sportverkiezingen, een samenwerking van RTV Oost, De TC/Tubantia en De Stentor, werden de handbalsters van MizuWaAi uit Dalfsen verkozen tot sportploeg van 2012.

Voor de Tubbergenaar, die in Hengelo bij de sportverkiezing van het jaar aanwezig was en gisteren in Veendam nog de Grote Prijs won, was het toch een spannende verkiezing omdat het grote publiek bij de stemming de doorslag gaf en je vooraf niet weet hoe die de kandidaten beoordeeld. Met Gerco Schröder waren verder nog de darter Christian Kist uit Vroomshoop en schaatssprinter Michel Mulder uit Zwolle genomineerd. Het teamzilver en het individuele zilver tijdens de Olympische Spelen van Londen op het paard Eurocommerce London gaf kennelijk toch de doorslag.
Schröder noemde het jaar 2012 een sportief topjaar en de verkiezing tot sportman van het jaar toch wel bijzonder. "Het was een jaar met dubbel gevoel. Aan de ene kant de twee zilveren medailles in Londen en aan de andere kant de perikelen die mijn werkgever Stal Eurocommerce doormaakt", aldus Schröder die verder daar niets over kon zeggen en alleen maar hoopt dat Stal Eurocommerce door kan gaan. De stal staat onder beslag van Rabobank als mogelijke zekerheid in de faillissementsafwikkeling van het vastgoedbedrijf Eurocommerce (2012) dat de stal in 2011 uit het concern lichtte en verkocht aan de zoon van Eurocommerce-oprichter Ger Visser.

Ook sportvrouw van het jaar Marleen Veldhuis keek terug op een bewogen jaar. Tijdens de Olympische Spelen van Londen behaalde ze haar eerste individuele medaille met brons op de 50 meter vrije slag. Ook won ze estafette-zilver op de 4 x 100 meter vrije slag. De 33-jarige geboren Bornse nam in Londen afscheid van haar imposante sportloopbaan. Onlangs nog maakte ze bekend dat ze in verwachting is van een tweede kindje. Ze traint nog licht en geeft nu alle aandacht aan haar zwangerschap waarna een burgercarrière moet volgen. "Ik heb twee studies afgerond dus dat zal wel lukken", aldus de in Eindhoven woonachtige Veldhuis.

De handbalsters van MizuWaAi uit Dalfsen hebben de verkiezing tot sportploeg van het jaar 2012 vooral te danken aan de nationale titel. In Dalfsen groeide het dameshandbal naar grote hoogte door een gedegen sportbeleid, waardoor het team ook Europees iets in de melk te brokkelen heeft. 

De ‘Hennie Kuiper Talenten Trofee’ werd uitgereikt aan het 20-jarige schaatstalent Thomas Krol uit Colmschate. De ‘Jaap Stam Award’ voor sportieve promotie van Overijssel gaat dit jaar naar biljartgoeroe Ben Velthuis uit Oldenzaal.

De afgelopen weken konden publiek en vakpers een stem uitbrengen op de genomineerde sporters. Bij de ‘Hennie Kuiper Talenten Trofee’ en de ‘Jaap Stam Award’ gold uitsluitend het oordeel van de sportpers. Zondagavond is bij TV Oost om 18.40 uur een verslag te zien van de Overijsselse Sportverkiezingen. De uitzending wordt elk uur herhaald tot maandagmorgen 09.00 uur.

 
06-01-2013  

Eurosped TVT wint Twentse volleytitel

 

ALMELO – Eredivisionist Eurosped TVT uit Almelo is de eerste Twentse volleybalkampioen van Twente. In de Twentse topsporthal IISPA te Almelo won de ploeg van coach Jan Berendsen beide wedstrijden in de driekamp met Set-Up 65 – Ootmarsum en Ecare Apollo 8 – Borne. Tegen Set Up 65 won het in drie sets (25-18, 25-12, 25-16) en van Apollo met 2-1 ((25-16, 17-25, 25-20). Het toernooi gold als voorbereiding op de tweede competitiehelft en heeft tevens tot doel de banden in het Twentse volleybal aan te trekken met als einddoel het niveau van het volleybal in Twente in de breedte te verbeteren en naar een veel hoger plan te brengen. Het was daarom jammer dat Dynamo Tubbergen moest afzien van de uitnodiging omdat het door vakanties geen representatief team op de benen kon brengen.
De initiatiefnemers kijken of het toernooi om de Twentse titel kan worden uitgebreid naar meer verenigingen tot regioniveau met voorrondes. Ook wordt overwogen om een toernooi bij de heren op te starten.
Eurosped TVT coach Jan Berendsen is er van overtuigd dat de clubs zelf aan zet zijn bij de trainingsopbouw richting de top, omdat volgens hem gebleken is dat de aanpak van de NEVOBO op landelijk niveau de clubs niet brengt wat wordt beoogd. Berendsen gaf tijdens het internationale topvolleybaltoernooi Almelo van vorige week in de IISPA dan ook een speciale clinic voor volleybaltrainers. Ook de Twentse Volleybal Academie kan daarbij een rol spelen in de opleiding van het volleybal.

 
06-01-2013  

Excuses voor Wevers in Dakar helpt niets


Peter van Merksteijn (r) met de Belgische navigator Chevaillier
(Foto: VM-Sport)
 

PISCO – Voor Markeloër Erik Wevers had de organisatie van Dakar duizend maal excuses, maar dat hielp hem niet vooruit in het klassement. De Riwald Team coureur raakte achterop door een verkeerd aangegeven ‘Waypoint’ en botste tot overmaat van ramp ook nog op een niet goed aangegeven gestrande auto van de organisatie die vlak achter een zandduin stond. Wevers klasseerde zich zondag desondanks wel als beste Nederlander in het ‘overall’ autoklassement. Ondanks de dubbele pech staat de Markeloër met zijn Ford HMX nu 15e in het totaalklassement op 0.30.07 van leider Sainz. “,Ik baal van de verloren tijd en wil al helemaal niet weten waar ik anders zou zijn geëindigd’’, aldus een boze Wevers die verder niets kon met de excuses van de organisatie. Wevers wordt in het klassement gevolgd door Peter van Merksteijn Sr. (foto) De Enschedeër eindigde in de tweede etappe met de Toyota Hilux als negentiende en staat op plek 17 in het totaalklassement.
Riwald Team coureur Gert Huzink had eveneens een pechdag. De Mandervener geraakte meerdere keren vast in de zandduinen en had assistentie nodig om daar weer uit te komen. Ook verleende hij en zijn navigator Eugénie Decré bij een ongeval hulp om de ongelukkige in een helikopter te krijgen van de organisatie. Het wierp hem ver terug in het klassement waarin hij nu op plek 84 staat.

René Kuipers had een prima dag met zijn Iveco truck. Hij reed naar een twaalfde plek in de etappe die door teamleider Gerard de Rooy gewonnen werd. In het klassement staat Kuiper nu elfde op 0.36.44 van leider de Rooy. ,,Ik had vandaag een geweldige dag in het zand van de duinen'', bekende Kuipers na zijn finish. “Alles ging van een leien dakje vandaag en het gaat ook steeds beter om de truck onder controle te krijgen. Ik kan eigenlijk niet wachten op het vertrek maandag”, aldus de geboortige Almeloër. Teamgenoot Hans Stacey had een mindere dag en viel terug naar plek zeven in het klassement.
Riwald Truck coureur Anne Kies had een betere dag dan tijdens de openingsetappe. De vervanger van Richard Huzink reed zich van plek 65 naar een 54e plaats in het klassement.

De in Tsjechië wonende geboortige Vriezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar geraakte na de openingsdag ver achterop en staat nu op plaats 144 in het motorklassement op bijna twee uur van de Spanjaard Joan Barreda Bort, die ook de dagzege opeiste.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
07-01-2013  

ASV´57 verlengt contract trainer Goudbeek

 

AADORP - Trainer Louis Goudbeek heeft zijn contract verlengd bij ASV’57 uit Aadorp. Dat maakte voorzitter Gerard Hondebrink bekend op de druk bezochte ledenvergadering. Het nieuws werd door de ruim 125 aanwezige leden met luid applaus ontvangen. Trainer Goudbeek is daarmee in het seizoen 2013-2014 voor het 4e jaar als hoofdtrainer aan de club uit Aadorp verbonden. De trainer uit Vriezenveen heeft zijn sporen verdiend als speler van de hoofdklasse clubs WHC, Sc. Genemuiden en DETO.
Verder ging voorzitter Hondebrink in op de noodzakelijke nieuwbouwplannen, die hopelijk snel kunnen worden gerealiseerd. ASV’57 zou graag aan het eind van dit seizoen willen beginnen met de bouw van een nieuw clubgebouw en kleedkamers. Punt van zorg blijft volgens de voorzitter de onzekere toekomst voor de georganiseerde sport in Almelo, door de exorbitante bezuinigingen die de gemeente heeft afgekondigd.
Het nieuwe jaar werd aansluitend sportief geopend met het door de activiteitencommissie georganiseerde jaarlijkse ‘Snerttoernooi’, waarbij de senioren elftallen van ASV’57 onderling uitmaken wie zich een jaar lang kampioen van de club mag noemen. Dit jaar ging de beker naar de ‘knolselderij’ voor de ‘rookworsten’ en de ‘spliterwten’ als derde.

 
07-01-2013  

Krachtige vrouwentaal bij PH en DRC

 

ALMELO – Bij PH Almelo en fusieclub DRC (Rietvogels/DVO) wordt het voorzitterschap door vrouwen ingevuld en beide dames spraken flinke taal tijdens de nieuwjaarspeeches. PH-voorzitter Annemarie van Putten had het over normen en waarden en vindt dat iedereen die zich daar niet aan houdt, als lid kan vertrekken. Hoewel zij van mening is dat PH zich positief onderscheidt, komt zij soms de keerzijde tegen. "Het zit hem in de kleine dingen. Ik krijg een grote mond of opgestoken hand als ik er wat van zeg", aldus van Putten die de regels binnen de club niet als vrijblijvend beschouwd. "Ik wil geen leden kwijt, maar ik verkies toch kwaliteit boven kwantiteit'', zei ze zondag in haar nieuwjaarspeech. Van Putten hoopt dat de club over 3 jaar het predicaat Koninklijk krijgt bij het eeuwfeest.

DRC-voorzitter Henriëtte van Limbeek sprak zich zondag in soortgelijke bewoordingen uit. Volgens haar moeten de leden van de fusieclub allemaal nog het gevoel krijgen voor de nieuwe club op De Riet en volgens haar helpt daar het geklaag over een niet functionerende douche niet bij. Zij riep de leden op om de handen uit de mouwen te steken om het bestuur te helpen om van DRC een club met toekomst te maken. Zo deed zij een beroep op vrijwilligers voor commissieleden om het bestuur te ontlasten.
Volgens haar hoort bij een positieve instelling - voor sommigen - ook een betere betalingsmoraal. Zij kondigde aan dat diegenen die in gebreke blijven met het voldoen van de contributie worden doorgegeven aan de KNVB en dat spelerspassen dan worden ingetrokken. De club werkt in dergelijke gevallen ook niet mee aan overschrijving, zolang de achterstand niet is voldaan.
Wel blij is zij dat eindelijk kon worden gestart met de grote opknapbeurt van clubgebouw De Kauwe (kantine) en de kleedkamers. De laatste worden geheel wit betegeld en voorzien van nieuwe plafonds en douches. Clubgebouw De Kauwe krijgt een nieuw dak en de kantine is via De Slinger door medewerkers van Soweco al opnieuw geschilderd. Ook wordt een nieuw systeemplafond geïnstalleerd, waarvoor zij gulle gever Mulder Verweg Systeemplafonds en Verlichting zeer erkentelijk is. Als de renovatie is afgerond wordt daar op gepaste wijze aandacht aan besteed. De renovatie moet bovendien ook het energieverbruik van de club drastisch omlaag brengen.
DRC maakte eerder al bekend dat het contract met trainer Ronald Dams met 3 jaar wordt verlengd.

 
07-01-2013  

Wevers imponeert in derde Dakar-etappe

 

NASCA – Voor Markeloër Erik Wevers begon de derde etappe van Pisco naar Nasca niet best. Al in de eerste duinenrij kwam hij vast te zitten en werd samen met navigator Fabian Lurquin driftig geschept om pas 20 minuten later verder te kunnen. Na een imponerende inhaalrace wist het tweetal toch nog als 17e te finishen. “Wat hebben wij zitten balen toen we al zo vroeg vaststonden in de duinen. Iedereen kwam ons voorbij. Daarna liep het super. Kennelijk hebben we met onze snelheid in de duinen indruk gemaakt, want van verschillende rijders kregen we complimenten voor onze rijstijl”, aldus de Markeloër na de finish. Wevers staat in het klassement nu op plek 14 net achter de Amerikaan Gordon met z’n dikke Hummer. Zo’n 8 minuten scheidt hem nog van de top 10 waar de Spanjaard Sainz op staat. Leider Per Hansel staat ruim 54 minuten voor op het eerste Riwald Team.
Mandervener Gert Huzink had eveneens een prima derde dag. Hij finishte op een 35e plaats en kreeg van de organisatie een uur terig wegens help bij een ongeval een dag eerder. De Mandervener staat met navigator Eugenie Decré nu op plek 46 in het algemeen klassement en kan weer naar voren kijken.
Voor Peter van Merksteijn leek de dag goed te verlopen. Hij stond virtueel zelfs even op plek 8 totdat een zware crash daar een eind aan maakte. Een zware koprol beschadigde de kooi van zijn Toyota Hilux en de wielen braken af. In het klassement staat de Enschedeër niet meer opgenomen, zodat het derde vroegtijdige einde van zijn deelname aan Dakar alleszins kan worden aangenomen, tenzij een klein wonder hem nog klaar aan de start brengt van dag vier.

In het truckklassement lijkt de winnaar van vorig jaar Peter de Rooy opnieuw opweg naar de eindzege met zijn derde etappezege op rij. Teamgenoot Rene Kuipers uit Ambt Delden reed ook vandaag weer prima mee en eindigde op plek 15. In het klassement staat de geboortige Almeloër nu op plaats 12. “Het was niet makkelijk vandaag. We hebben twee keer vast gestaan, maar afgezien daarvan ging het goed”, vertelt René Kuipers. Onderweg heeft de coureur uit Ambt-Delden ook een kwartier assistentie verleend aan teamgenoot Hans Stacey, die was stilgevallen met een verstopt brandstoffilter.
De Riwald truck met Anne Kies aan het stuur als vervanger van de zieke Richard Huzink reed naar een keurige plaats 30 in de etappe en staat nu op 40 in het klassement.

Update 08-01-2013 - uitvallers:
De achtvoudige buiteling van Peter van Merksteijn Sr. en navigator Eddy Chevaillier bleek na de derde etappe fataal waardoor van Merksteijn Sr. ook zijn derde Dakar niet kan uitrijden. Ook het slepen naar het bivak voor reparatie bleek geen optie. Beide teamleden zijn ongedeerd.

Onder de uitvallers ook de motorcoureurs Sten Knuiman en Henno van Bergeijk beiden kwamen ten val waardoor Knuiman 4 ribben brak en van Bergeijk’s schouder uit de kom geraakte. Thomas de Bois – teamgenoot van Knuiman – werd zondagavond al uit de strijd genomen wegens een gebroken lendewervel. Hij werd per heli naar Lima vervoerd.

Bij de trucks vielen Bob ten Harkel en Adwin Hoondert af. Ten Harkel kwam vast te zitten na waypoint 1 en de truck liep daarbij onherstelbare schade op. Hoondert werd door de organisatie uit de strijd genomen omdat hij teveel waypoints had gemist.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
08-01-2013  

AGOVV failliet verklaart

 

ZUTPHEN - De rechtbank in Zutphen heeft de Bvo AGOVV vanochtend failliet verklaard. De voetbalclub uit Apeldoorn, uitkomend in de eerste divisie, kampte met een belastingschuld van 400.000 euro. AGOVV kreeg eerder een maand uitstel om dat bedrag alsnog te betalen. De vereniging had echter meer tijd nodig om het reddingsplan rond te krijgen. De leiding van de club uit Apeldoorn was niet op de zitting in Zutphen aanwezig.
Dat het faillissement mogelijk ook gevolgen heeft voor de amateurtak van het 100-jarige AGOVV is nog ongewis. In februari staat het eeuwfeest op de agenda, maar de club zit ook in zwaar weer wat het accommodatieplan betreft.

 
08-01-2013  

Winterloop 2013 Schelfhorstpark Almelo

 

ALMELO, 20 januari 2013, 12.00 uur, kosten € 3,00

Op 20 januari 2013 wordt voor de achtste keer de Winterloop Schelfhorstpark georganiseerd over afstanden van 2, 4, 6 en 10 kilometer. De Winterloop wordt door de stichting Schelfhorstpark georganiseerd i.s.m. de atletiekvereniging SISU en wethouder Anja Timmer geeft het startsein. De Winterloop staat eveneens vermeld op de Hardloopkalender.
Voor de lopers is er een herdenkingsvaantje en voor de winnaars een beker voor in de eigen trofeekast.

De inschrijving start om 12.00 uur in het tegenover het park liggende Huize Friso. De starttijden zijn 13.30 uur voor de 2 en 6 kilometer en 14.30 uur voor de 4 en 10 kilometer. 

 
08-01-2013  

Prima dag voor Kuipers en Huzink in Dakar

 

AREQUIPA - René Kuipers uit Ambt Delden beleefde een prima vierde etappe in het truckklassement. Over het traject van de 1001 duinen reed Kuiper naar een 12e plaats, waardoor hij met de Iveco de top tien van het totaalklassement inreed naar een negende plek. Kopman Gerard de Rooy beleefde een mindere dag en moest voor het eerst de dag-overwinning aan de Russische concurrent Ayrat Mardeev (Kamaz) laten. De Rooy staat nu op 56 seconden van leider Loprais. Teamgenoot Hans Stacey klom op naar een zesde plaats.
,,Het was erg zwaar vandaag'', meldde een toch glunderende Kuipers aan de finish in Arequipa. “Afgezien van één lekke band hebben we geen problemen gehad. We moesten het wiel wisselen in de duinen. Dat kostte ons 16 minuten. Voor het overige liep het gewoon goed. Duinen zo hoog, niet normaal meer”, aldus een dik tevreden Kuipers.
In het truckklassement rijdt ook Anne Kies in de Riwald Ginaf-truck gestaag naar voren. Na de slechte openingsdag werd het vandaag een 41e plaats en klom hij naar een 38e plek in het klassement.

Bij de auto’s beleefde Mandervener Gert Huzink een uitstekende dag. De Riwald HRC Ford vloog als het ware over de zandduinen. Alleen een lekke band gaf enige vertraging. “Dit was onze beste dag tot nu toe. Vandaag vielen de puzzelstukken eindelijk op de plek. We hebben veel plaatsen goed kunnen maken. Het volgende doel is nu om nog iets meer snelheid te vinden, dan kunnen we nog verder naar voren komen”, aldus Huzink die via zijn dag-finish op plek 23 doorstoomde van plaats 44 naar plaats 30 in het klassement.
Kopman Erik Wevers finishte in zijn Riwald HRC Ford nipt voor Huzink op plaats 21 en staat nu als beste Nederlander op plaats 16 in het autoklassement. De Markeloër ziet qua achterstand de top tien binnen bereik komen. Wel zat Wevers in het begin van de vierde etappe een paar keer vast en ook brak hij een velg op een rotsblok, maar het hoogtepunt voor hem was toch wel een prima afdaling van 1800 meter waarbij hij al surfend over her rulle zand vloog.
“Afgezien van de problemen aan het begin heb ik een geweldige etappe achter de rug. Ik heb vandaag veel voordeel gehad van de extra duinentraining in Marokko. Het afdalen – surfen is een beter woord – van de hoge duin in het zicht van de finish was uniek om mee te maken“, zei de Markeloër aan de finish.

Oud- Vriezenvener Sebastian Nijen Twilhaar nam op de motor geen grote risico’s en eindigde op plek 132. In het klassement staat hij net een plaatsje hoger.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
09-01-2013  

Armenteros mogelijk naar Anderlecht (upd)

 

ALMELO – Heracles Almelo spits wordt door De Telegraaf getipt voor een overgang naar Anderlecht. De Zweed zou volgens de krant een mondeling akkoord hebben om in de zomer transfervrij over te stappen. De Belgische nummer een zou wel proberen om hem al in de winterstop los te weken. Samuel Armenteros verblijft momenteel met Heracles Almelo in het Turkse Belek waar de Almeloërs vrijdag ook een oefenwedstrijd spelen tegen de Belgen.
Gisteren werd Armeteros nog door de NOS getipt als kandidaat voor Vitesse, dat bovendien belangstelling zou hebben voor Jeffrey Bruna die bij HSV Hamburg speelt.  

< Samuel Armenteros - foto: Nick Zweers Fotografie

Update:
Samuel Armenteros speelt vanaf komende zomer voor Anderlecht. De aanvaller tekent, onder voorbehoud van een aantal details en de medische keuring, een contract tot 2016 in Brussel. "Anderlecht is een grote club, mooi om te mogen spelen", aldus Armenteros. "Ze spelen veel grote wedstrijden en doen mee om het kampioenschap. Dat is voor mij weer een mooie kans om te groeien. Ik heb met trainer John van den Brom gesproken en daar sprak veel vertrouwen uit. Hij wil mij er heel graag bij hebben. Anderlecht is een grote club. De kans om zo'n stap te mogen maken komt niet elke dag voorbij."
Heracles Almelo wil nog niets zeggen of Armenteros nog mogelijk deze transferperiode vertrekt.

 
09-01-2013  

Wevers nog steeds beste Nederlander in Dakar

 

ARICA – Markeloër Erik Wevers en zijn navigator Fabian Lurquin hebben zich in de etappe van Arequipa over de Peruaans-Chileense grens naar Arica kunnen handhaven als beste Nederlandse equipe in het autoklassement. De laatste proef op Peruaans grondgebied voerde de HRC Ford van het Riwald Dakar Team over gravelpaden, rotsen en fesh fesh maar de Markeloër handhaafde zich op een 16e plek in het klassement en eindigde als nummer 14 in de vijfde etappe. “Alles ging top vandaag: de auto, het navigeren en het sturen. Het is jammer dat we op het laatst nog kostbare seconden verloren nadat we waren gepasseerd door Gordon en Terranova. In het stof moet je gewoon van je gas af omdat je totaal niets ziet”, aldus Wevers.

Teamgenoot Gert Huzink verspeelde enige tijd door een lekke band en stopte ook nog even bij een crash om te bezien of er hulp nodig was. Hij verspeelde dik 24 minuten op dagwinnaar Roma en kwam als 32e binnen. In het klassement staat de Mandervener nu op plek 30. Huzink: “Het gevoel was goed vandaag. Ik vond het ook een mooi proefje. Heel afwisselend. D’r zat veel in. Kort maar krachtig.”

De Riwald Ginaf truck met Anne Kies aan het stuur eindigde de etappe op plek 32. Kies staat in het klassement op plaats 38 ruim 8 uur en 40 minuten achter leider Gerard de Rooy die de etappeoverwinning zag gaan naar een uitstekend rijdende teamgenoot Hans Stacey. De Rooy eindigde in zijn Iveco als derde achter de Rus Nikolaev in de Kamaz. Ambt-Deldenaar Rene Kuipers moest met zijn Iveco vandaag toch een aantal Nederlanders voor laten gaan en eindigde op plek 14 op ruim 16 minuten achter teamgenoot Stacey. In het klassement staat Kuipers nog steeds op plaats 9 maar heeft plaats 8 en 7 in het vizier terwijl teamgenoot Stacey opklom naar plek 5 in het klassement.

Bij de motoren was Verhoeven de beste Nederlander op plek 15. Hij staat in het klassement op plek 23. Oud- Vriezenvener Sebastian Nijen Twilhaar eindigde in de vijfde etappe als nummer 132. Hij kreeg een penalty van 40 minuten en staat nu 124 in het klassement.
 

 
10-01-2013  

Erik Wevers tiende in etappe 6 Dakar Rally

 

CALAMA – De tiende etappe over totaal 454 km werd een prima dag voor het Riwald Team. Markeloër Erik Wevers en zijn Belgische navigator Fabian Lurquin koersten deze dag Chili in via de Atacama woestijn met veel zand, gravel en een flinke portie fesh-fesh en stukken asfalt. Lekke banden bleven hen bespaard en ook geraakte men nergens vast waardoor heel wat voorgangers konden worden ingehaald in deze toch loodzware etappe. Het koppel eindigde de dag op een tiende plek en schoof in het klassement op naar plaats 12 met ruim 22 minuten achterstand op de top tien. Maar wat zeggen achterstanden in deze zwaarste rally ter wereld waarin het pechduiveltje op het spatbord mee reist. Wevers: “Het was een heftige proef vandaag: echt zwaar, maar ook heel erg gaaf. Voor het eerst sinds dagen hebben we geen lekke band gehad. Ik ben blij dat we vandaag hebben kunnen laten zien waartoe de HRX Ford in staat is.”
Gert Huzink leek in de zesde etappe eveneens goed op weg en koerste halverwege rond op plaats 30. Een gebroken aandrijfas en een kapotte benzineleiding werd echter de belemmering voor meer aspiraties. De servicetruck van het Riwald Team sleepte hem naar de finish waarna het technische team een lange nacht wachtte om de HRX Ford weer klaar te krijgen om op tijd te kunnen starten voor de zevende etappe.

Bij de trucks reed Rene Kuipers naar een prima veertiende plek in het dagklassement. De geboortige Almeloër schijnt in zijn nopjes achter het stuur van de Iveco truck. Zijn kopman Gerard de Rooy was weer ongenaakbaar en eindigde als eerste. Hans Stacey, die een dag eerder nog weer op zijn wielen werd gezet door Kuipers, had zijn dag niet en eindigde achter in het veld op plek 37 waardoor de kans op een eindzege nihil is geworden.

De oud- Vriezenvener Sebastian Nijen Twilhaar eindigde bij de motoren op plaats 124 en staat nu twee plaatsjes hoger in het klassement op 122.
 

 
11-01-2013  

Wevers in topvorm naar Salta

 

SALTA – Op de zevende dag van de Dakar Rally door Peru, Chili en Argentinië is het eerste dodelijke slachtoffer onder de deelnemers gevallen. De Franse motorcoureur Thomas Bourgin (25) kwam op een verbindingsroute om het leven na een botsing met een hem tegemoet komende politieauto. Woensdag al kwam bij een botsing tussen een servicewagen van een rallyteam en een taxi twee mensen om het leven. Na deze botsing reed een tweede taxi vol op beide voertuigen in waarbij de passagiers uit de eerste taxi omkwamen.

Desondanks gaat de Dakar Rally door, waarbij kopman Erik Wevers van het Riwald Team zich steeds meer in zijn nopjes voelt. Na de tiende plek van gisteren, mengde hij zich vandaag met de Riwald HRX Ford tussen de fabrieksteams en finishte zelfs als zevende op slechts 3,45 minuut achter de klassementsleider Stéphane Weghansel in de fabrieks- Mini. Het doel van de Markeloër om zijn tweede Dakar Rally te eindigen in de top tien is dus alleszins reëel al moet dan nog wel een achterstand van ruim 24 minuten worden weggewerkt.
De etappe voerde berg op naar grote hoogte waardoor Wevers bijna in slaap viel, maar navigator Fabian Lurquin hield hem goed bij de les. Voor de zwaarste proef moest eerst de hoogste bergpas van Argentinië (4975 meter) overwonnen worden, waarna In de ijle lucht een bloedsnelle route overs stenen en gravel wachtte waarbij de snelheidsmeter amper onder de 100km/u kwam met een mooie plek zeven als dagresultaat. Wevers: “Dit is echt een mooi resultaat. Ik hoop dat we dit vaker kunnen laten zien. De proef leek in het begin wel een rallyproef in Nederland, heel veel rechtuit, en werd later echt technisch met rivierbeddingen. Echt genieten.”
Gert Huzink en navigator Eugenie Decré hadden er na de pechdag ook weer zin in. Ze verschenen laat aan de start omdat ’s nachts behoorlijk moest worden gewerkt aan de HRX Ford bolide en kregen achter in het veld veel met stof te maken. Toch ‘werkte’ Huzink zich naar plaats 51 en het team staat nu op plek 42 op ruim 10 uur van koploper Peterhansel.

Anne Kies reed de Riwald Ginaf truck met Tubbergenaar Rob Buursen als navigator naar plek 35 in de etappe en staat nu in het klassement op 31. De Fries toont zich daarmee een uitstekende invaller voor de ernstig zieke Richard Huzink die op het laatst toch moest afzien van deelname.
Rene Kuipers had met de Iveco truck weer een prima dag waarbij een dikke biefstuk in het verschiet ligt. De tegenwoordig in Ambt Delden wonende Almeloër had een weddenschap et kopman Gerard de Rooy voor een etappefinish in de top 10. Een plek die hij in de zevende etappe behaalde. Kuipers reed met een zuurstofmasker wegens de ijle lucht. “Ik reed heel veilig vandaag zonder al te veel risico’s, want je kunt hier meer kapot maken dan iets winnen. Het ging inderdaad hard. Het was net een WK-rallyproef. Ik stond wel een paar keer even stil omdat een Kamaz maar niet doorreed. Dat hoort echter ook bij Dakar. Het is natuurlijk ook heel mooi dat we voor het eerst in de top tien zijn geëindigd’’, aldus Kuipers die daarmee zijn negende plek in het klassement handhaafde.
Kopman Gerard de Rooy zat scheldend en tierend achter het stuur maar won wel de etappe. “Die verrekte buggy's wilden niet opzij”, verklaarde hij na afloop. De Rooy nam die ‘hindernissen’ soms op millimeters om er voorbij te komen.

Oud Vriezenvener Sebastian Nijen Twilhaar reed op de motor weer twee plekjes naar voren in het klassement en staat nu op plaats 120.

 
12-01-2013  

Eurosped TVT wint ruim van Dynamo Apeldoorn


Antoinette Posthuma (3) met een geweldige smash langs de verdediging van SV Dynamo Apeldoorn.
foto: Nick Zweers
 

ALMELO – De dames van Eurosped TVT hebben zaterdagavond met 3-0 gewonnen van Dynamo Apeldoorn. In de Twentse topsporthal IISPA kon het publiek genieten van een goed draaiend Eurosped dat geen enkel moment verslapte en elke set goed bij de les bleef. Coach Jan Berendsen liet de gehele wedstrijd de libero’s Annelin Pasveer en Wieneke Eggermont in het veld staan waardoor het verdedigend goed draaide en weinig openingen aan Dynamo werden geboden als het blok al werd gepasseerd.
De aanvallende impulsen kwamen vooral voor rekening van Jeanine Stoeten en Antoinette Posthuma. De zege kwam geen enkel moment in gevaar en alle drie sets werden ruim gewonnen. Dit tot tevredenheid van trainer/coach Jan Berendsen die weliswaar toch nog wat teveel gemaakte fouten zag maar ook content bleek over veel goede keuzes die zijn speelsters maakten. Hij kijkt dan ook vol vertrouwen naar het komend weekend als Dynamo weer de tegenstander is in Apeldoorn en een dag later op zondag thuis in de IISPA het Limburgse Peelpush te gast is.

Eurosped TVT – Dynamo Apeldoorn 3-0 (25-14, 25-12, 25-16)

Fotoreportage: Nick Zweers
(klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (17 foto's)...

 
13-01-2013  

Dakar etappe 8 viel letterlijk in het water


Hoezo een rustdag?
Dit moet weer een Riwald HRX Ford worden voor kopman Erik Wevers!
 

SAN MIGUEL DE TUCAMAN – Na de bergetappe van vrijdag en het dagsucces voor Riwald-coureur Erik Wevers die zijn bolide als zevende over de finish reed, had de organisatie zaterdag de trucks al uit de strijd genomen vanwege de stortbuien. Vooral de vrees dat alle trucks vast zouden komen te zitten was daar de aanleiding toe.
De motoren, quads en auto’s gingen wel van start maar al na checkpoint 2 bleek dat de race niet vervolgd kon worden en werden de automobielen verwezen om de etappeplaats in het Argentijnse San Miguel de Tucaman maar vast op te zoeken waar zondag ook gerust zou worden. Markeloër Erik Wevers behaalde als negende en laatste auto de finish. De organisatie besloot de tijd van de achterliggend leider Peterhansel op checkpoint 2 ook toe te kennen aan alle achterblijvers in het autoklassement. Wevers staat ‘overall’ nog steeds op plek 12. Teamgenoot Gert Huzink staat op plek 42 terwijl Peterhansel wel zijn voorsprong in het klassement verspeelde.
Wevers en Lurquin ontsnapten onderweg maar te nauwer nood aan een aanstormende massa water en modder bij het doorwaden van een rivier waarin het water steeds hoger steeg. Navigator Lurquin was geheel de weg kwijt en schreeuwde Wevers toe ‘omhoog, omhoog,rechts aanhouden, omhoog, omhoog. Dat gelukte maar nipt waarna op de hellinh even werd gestopt om zich weer te bezinnen.
Ook bij de motoren ging de race door al moesten sommige rijders in de ‘droge’ rivierbedding letterlijk op de vlucht omdat het regenwater hen sneller achtervolgde als men kon rijden.
Riwald-trucker Anne Kies, die de ernstig zieke Richard Huzink verving, ontkwam dus aan de narigheid en dat gold ook voor Rene Kuipers die met zijn Iveco-truck vrijdag als een speer ging. De geboortige Almeloër stoomde vrijdag op naar een negende plaats in het algemeen klassement en voelde zich ‘kipfit’ en wilde liever geen rustdag. Het werden er dus twee.

Voor de coureurs dus een rustdag maar dat gold uiteraard niet voor de rest van de teams. In het ‘parc fermé ‘ werd flink gesleuteld om de bolides maandag weer top aan de start te krijgen. Bovendien was er wat meer tijd voor de public relations. Zo nam RTL het team van Riwald op de korrel. Tom Coronel en Allard Kalff kwamen opnames maken van de spraakmakende gearbox-tent die het Riwald-team als enige team ter beschikking staat om versnellingsbakken stofvrij te kunnen reviseren. Ook nam RTL 7 teamleden mee om wat sfeerplaatjes in San Miguel de Tucaman te schieten. Daar waren wel wat Riwald-petjes voor nodig om de plaatselijke hermandad gunstig te stemmen. Later te zien dus op RTL 7.

Riwald Ginaf truck navigator Rob Duursen uit Tubbergen onpot zich als verslaggever en laat het kampement van Riwald zien op de de rustdag.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-01-2013  

Erik Wevers uit Dakar rally door brand


Als beste Nederlander in het Dakar autoklassement, met zicht op de top 10, is uitvallen door een autobrand een grote deceptie voor Markeloër Erik Wevers.
Het overkwam Gert Huzink vorig jaar ook al eens met de nieuwe HRX Ford tijdens een voorbereidende rally in Rusland.
 

CORDOBA (Arg.) – Voor Erik Wevers was de maandag na de rustdag in de zwaarste rally ter wereld een pechdag die hem uitschakelde. Wevers stond als beste Nederlander geklasseerd op een twaalfde plaats in het klassement en reed in de negende etappe met zijn navigator Fabian Lurquin op een prachtige achtste plaats tussen San Miguel de Tucaman en Cordoba. Rijdend in het stof miste hij door het slechte zicht een scherpe knik - die niet in het 'roadbook' stond - in een grotere linker bocht, waarna de HRX Ford op zijn kant belandde in het droge gras. Volgens de tweet van Riwald-teamlid Bernard ten Brinke vatte daarop het gras en de HRX Ford vlam door de ‘gloeiend’ hete remschijven en brandde de bolide geheel uit. Wevers en Lurquin kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. Ook dit jaar dus was Wevers strijdend voorin in het klassement te vinden maar toch weer uitgevallen en dat doet pijn in het Riwald Dakar team.
Het commentaar van Erik Wevers sprak voor zichzelf: “Ik heb geen woorden voor wat er vandaag is gebeurd. We zagen de brand ontstaan, het ging eigenlijk heel langzaam. De auto was nog wel te redden geweest door de brandweer. Maar ja, dit is de Dakar. Hier is alles anders.”
Teamgenoot Gert Huzink is binnen op ruim 34 minuten van de dagwinnaar twittert Kees van Houwelingen en geeft verder aan als 13e en dat er nog maar 14 auto's binnen zijn. Door de goede prestatie over een afstand van 593 kilometer staat Huzink nu op 33 in het klassement. In het 'parc fermé' kwam er voor het Riwald team nog een deceptie bij omdat ook de wagen van Gert Huzink dermate beschadigd is dat verplicht stoppen dreigt. (voorbehoud).
Anne Kies kwam in de Riwald Ginaf truck op 42 binnen met een achterstand van dik 53 minuten op dagwinnaar Loprais. Rene Kuipers lag met zijn Iveco prima in het veld maar verloor minuten toen hij kopman Gerard de Rooy assisteerde bij een kapotte turboslang. Kuipers moest daardoor achter de concurrenten aansluiten, kon nergens passeren en eindigde de dag als vijftiende. Kuipers: "Toen we weer gingen rijden, was er vijf man voorbij en zat ik vast achter een Tatra die een enorme hoop stof maakte. Dat is jammer, want de proef lag me wel. We moesten risico’s nemen om bij te blijven en zelfs even stoppen omdat de remmen te heet werden". In het klassement behield de geboortige Almeloër zijn negende plek. Dat was anders voor De Rooy. Na het echec van de turbo rijgde zich de pech aaneen. Hij beschadigde de stuurstang, geraakte in een greppel waar de passerende Jan Lammers hem uittrok en verloor in het klasement zijn eerste plaats en mag nu vanaf plek vier proberen de achterstand van bijna een uur op de nieuwe leider Nikolaev met de Russische Kamaz proberen goed te maken.
Bij de motoren probeert de oud- Vrezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar alles heel te houden om Dakar uit te rijden. Hij eindigde de etappe op plek 114 ruim 2 uur en een kwartier achter dagwinnaar Despres die in het klassement door een penalty van 15 minuten op ruim 5 minuten staat van leider Faria.
Later eventueel meer over de technische problemen aan de bolide van Gert Huzink.

Update:
De HRX Ford van Gert Huzink heeft een uit het lood staande aandrijflijn, waardoor hij en navigator Eugenie Decré niet kunnen starten in etappe 10.
Voor het Riwald team komt dus de droom van eindigen in de top 10 in het autoklassement niet uit. Was er in de aanloop eerst het afhaken van kopman Bernard ten Brinke wegens ernstige ziekte van zijn moeder en ook het afhaken van de ernstig zieke Richard Huzink bij de trucks al een teleurstelling, nu komt daar het uitvallen van zowel Erik Wevers en Gert Huzink op dezelfde dag nog eens bij.
De deceptie in her Riwald team is groot en de aandacht moet zich nu richten op Anne Kies met de Riwald Ginaf truck. De Fries staat op plaats 31 op ruim een half uur van de Japanner Sugawara, maar Kies wil toch wel graag een top 30 klassement rijden en dat zit er dus nog in als pech uitblijft.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-01-2013  

Posthuma adviseert Twentse toptalenten


v.l.n.r.: Krista IJspeerd, Thijs Theunissen, Joost Posthuma, Maurien Rikkert, Reshmie Oogink, Myrthe Nagel, Geert Jan Bittink (TTT) en Yvette Moshage.
Zittend:d Aschwin Kruders (TTT).
 

DIEPENHEIM – In Diepenheim kwamen zondag een aantal Twentse topsporters bij elkaar op initiatief van Top Talent Twente. Het was de eerste gezamenlijke bijeenkomst van de aangesloten Twentse toptalenten en zij maakten tevens kennis met oud- profwielrenner Joost Postuma die onlangs besloot te stoppen met de wielersport.
Initiatiefnemers Geert Jan Bittink en Aschwin Kruders van Top Talent Twente hebben Posthuma aangetrokken als vraagbaak en coach voor de sporters als zij tegen problemen in hun topsportbeoefening lopen.
De initiatiefnemers gaven tevens tips over sponsorwerving, social media en de gang van zaken rond Top Talent Twente dat momenteel met turnster Yvette Moshage, lange afstand hardloper Thijs Theunissen, tennisster Maurien Rikkert, taekwondoka Reshmie Oogink, sprintster Krista IJspeerd, judoka Myrthe Nagel en veldrijdster Annefleur Kalvenhaar zeven aangesloten toptalenten telt. Kalvenhaar ontbrak bij de bijeenkomst omdat zij eerder op de dag deelnam een het NK veldrijden in Tilburg daar een prima vierde plaats behaalde nipt voor de oud- Almelose Arenda Grimberg en achter Mariannne Vos die de titel greep.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-01-2013  

Ook Gert Huzink valt af in Dakar


Gert Huzink wordt geïnterviewd door Allard Kalff na als 13e te zijn geëindigd in etappe 9.
Tevreden over zijn prestatie, maar teleurgesteld door het uitvallen van Erik Wevers.
Hij weet dan nog niet dat ook zijn auto niet verder kan door een kromme aandrijflijn.
 

CORDOBA – Na het uitvallen van Markeloër Erik Wevers door brand in zijn bolide, is ook Mandervener Gert Huzink niet in staat te starten in etappe 10 van de zwaarste rally ter wereld Le Dakar. Huzink finishte op een uitmuntende 13e plaats in de 9e etappe en klom daardoor naar plaats 33 in het klassement. Bij de check-up door de techneuten van Wevers Sport bleek echter dat de aandrijflijn van Huzink’s HRX Ford uit het lood te staan, waardoor ook voor hem en co-piloot Eugenie Decre Dakar 2013 over en uit is.
Voor het Riwald team komt dus de droom van eindigen in de top 10 in het autoklassement niet uit. Was er in de aanloop eerst het afhaken van kopman Bernard ten Brinke wegens ernstige ziekte van zijn moeder en ook het afhaken van de ernstig zieke Richard Huzink bij de trucks al een teleurstelling, nu komt daar het uitvallen van zowel Erik Wevers en Gert Huzink op dezelfde dag nog eens bij. De thuis gebleven Bernard ten Brinke twitterde; "Was dit nu Dakar 2013? Ik ben er kapot van, bah!"
De deceptie in her Riwald team is groot en de aandacht moet zich nu richten op Anne Kies met de Riwald Ginaf truck. De Fries staat op plaats 31 op ruim een half uur van de Japanner Sugawara, maar Kies wil toch wel graag een top 30 klassement rijden en dat zit er dus nog in als pech tenminste uitblijft.

 
15-01-2013  

Kuipers eindigt etappe voor kopman de Rooy


Rene Kuipers: 'Het was draaien, draaien en nog eens draaien aan het stuur'.
 

LA RIOJA – Rene Kuipers eindigde dinsdag de 10e etappe in zijn IVECO truck nipt voor zijn kopman Gerard de Rooy die wederom zijn dag niet had en weinig tot niets goed kon maken van het verlies een dag eerder. Kuipers vond het een zware dag en had soms het gevoel een WK-rally te rijden. “Het was een moeilijke rit vandaag, voor zowel de bijrijders en mijzelf als de truck. De laatste 120 kilometer hadden we nog nauwelijks remmen over. De route kende echt technische onderdelen. Het was draaien, draaien en nog eens draaien aan het stuur. Ik moest echt hard werken, maar het was leuk om te doen. En ook mooi om dan als achtste over de finish te komen”, aldus de oud- Almeloër die daarmee zijn negende positie in het algemeen truck-klassement vasthield.
Na het uitvallen van Erik Wevers en Gert Huzink, die beiden al per vliegtuig naar Nederland vertrokken, kon het Riwald team zich richten op Anne Kies met de Riwald Ginaf truck. De ervaren Fries werd in het dag-klassement veertigste en klom naar de 28e positie in het algemeen klassement. Met zijn mede-inzittenden Ed Wigman en Tubbergernaar Rob Buursen doet men er alles aan om zaterdag wel rijdend in Santiago aan te komen.
Oud- Vriezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar eindigde op de motor in de etappe op plek 115 achter dagwinnaar Joan Barreda Bort. Nijen Twilhaar staat nu in het klassement op plek 115.

 
16-01-2013  

Ook Dakar etappe 11 valt in het water

 

FIAMBALA – De hevige regenval in de bergen rond Fiambala noopte de organisatie tot het stilleggen van de race bij de auto’s en de trucks. Droge rivierbeddingen in de klassementsproef waren veranderd in kolkende stromen, waardoor de organisatie het onverantwoord vond om door te laten rijden. Daar waren vooral de truckers niet blij mee, zeker Gerard de Rooy die als vanouds vooraan reed en hard op weg was om zijn achterstand op leider Nikolaev te verkleinen. Bij het eerste controlepunt lag de Rooy één minuut voor en enkele kilometers verderop reed Nikolaev lek, zodat er meer in het vat zat. Dat mocht echter niet zo zijn omdat de etappe werd stilgelegd en het eerste controlepunt als eindtijd werd vastgelegd en de Rooy daardoor op plaats 5, met een uur achterstand in het klassement, bleef staan. Teamgenoot Rene Kuiper (Ambt Delden) bleef door het stilleggen van de etappe op 9 in het klassement staan en de Riwald truck met Anne Kies aan het stuur op 32.
Bij de auto’s geen Twentse vertegenwoordigers meer. Erik Wevers en Gert Huzink kwamen gisteren thuis na een overstap in Parijs. Peterhansel staat in de Mini met bijna 52 minuten voorsprong aan de leiding.
Oud- Vriezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar bleef bij de motoren, die wel de etappe afmaakten, keurig achter in het veld meerijden. De Fransman Despres bleef aan de leiding.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-01-2013  

Heracles klaar voor de herstart van de competitie

 

ALMELO – Na de winterstop, die Heracles Almelo doorbracht in het Turkse Belek, volgde woensdag een training op het besneeuwde veld in het Polman Stadion. Armenteros trainde gewoon mee, maar tekende op dezelfde dag wel het contract met Anderlecht. In Belek werd vooral geoefend op een systeem met vier verdedigers om toch iets meer zekerheid achterin te brengen. Toch blijft de visie van het snelle combinatiespel daarbij intact, zo is de bedoeling van trainer Peter Bosz. Tegen Anderlecht en Genclerbirligi speelde het team al in de nieuwe bezetting en er is vertrouwen in de nieuwe koers.
Zaterdag wacht in Heerenveen de wedstrijd tegen de mannen van trainer van Basten, dat net als Heracles voor aanvallend voetbal staat. Dat kan dus een mooie pot voetbal opleveren.
Ook is de voorverkoop gestart van de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle op 30 januari a.s. in Zwolle. De autocombi is al uitverkocht.
Lees meer…

 
17-01-2013  

Kuipers komt op 10 binnen in Copiapó


Rene Kuipers in zijn Iveco truck
 

COPIAPÓ – Voor René Kuipers was in etappe 12 in Le Dakar weer een top tien klassering weggelegd. De rit door de Atacama-woestijn was zeker niet van gevaren ontbloot en alle stuurmanskunst moest worden aangewend om op de hoge witte duinen rond Copiapó niet om te kukelen of vast te rijden. ‘Het was een van de mooiste dagen in de Dakar en een echt riskante etappe met heel veel duinen en die waren me toch hoog’, reageerde Kuipers na aankomst in het parc fermé en gaf zijn teamgenoten Peter van Eerd en navigator Moi Torrallardona de eer van de tiende plek omdat hij zonder hen deze etappe niet goed zou zijn doorgekomen. Met het behalen van de tiende plek schoof de geboortige Almelöer een plekje op naar plaats acht in het klassement ten koste van Van Vliet die als vijftiende binnenkwam. Gerard de Rooy eindigde als derde achter dagwinnaar Karginov en kroop weer iets dichterbij voor een podiumplaats in de slotetappe van zaterdag naar Santiago.
De Riwald truck met Anne Kies achter het stuur met teamgenoten Rob Duursen (Tubbergen) en navigator Wigman als 'bijrijders' kwam binnen op plaats 42. Met nog twee ritten te gaan, lijkt het er dus op dat het Riwald team in haar twede deelname aan Dakar toch een finish maakt.
Bij de motoren behaalde Tilburger Frans Verhoeven eindelijk zijn dagzege. In het klassement staat hij op plaats 7 met ruim een uur achterstand op de Fransman Despres. Oud- Vriezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar reed op safe achterin want hij wil kostte wat het kost eindigen in Santiago.
Bij de auto’s kan de eindzege de Fransman Peterhansel nauwelijks nog ontgaan. Hij eindigde als vierde achter dagwinnaar Roma en staat in het klassement aan de leiding met ruim 50 minuten voorsprong. Maar in Dakar is nooit iets zeker tot de huldiging.

 
18-01-2013  

Kies 29 en Kuipers 11 in voorlaatste etappe


Rene Kuipers met de Iveco truck in Le Dakar
 

LA SERENA – De Riwald Ginaf truck met Anne Kies aan het stuur als invaller voor de ernstig zieke Richard Huzink beleefde een prima dag in de voorlaatste etappe van Le Dakar. Kies kwam binnen op een keurige 29e plaats in de etappe van Copiapó naar La Serena. Na het uitvallen van Erik Wevers door brand in het voertuig en Gert Huzink met een scheve aandrijflijn door een koprol, zit er dus toch nog een opsteker aan te komen voor het hele team van monteurs en begeleiders die dagelijks hard aan de bak moeten in Le Dakar. Voor Gert Huzink is het normale leven al weer begonnen. Hij stond langs de lijn bij de voetbalwedstrijd van Fc Twente E tegen Vitesse E om zoontje Kevin aan te moedigen.
Ambt Deldenaar Rene Kuipers viel in het truckklassement een plaatsje terug door een bandenwissel aan zijn Iveco. Bij de wissel brak de sleutel en daardoor duurde het allemaal wat langer dan normaal. Kuipers verloor daarmee zijn achtste plek weer aan van Vliet die als zesde binnenkwam en Kuipers volgde op plek 11 op zo’n 23 minuten achter van Vliet die nu een voorsprong heeft op Kuipers van zo’n 13 minuten in de laatste etappe naar Santiago. Als in de laatste etappe naar santiago alles heel blijft, zit een top tien klassering er dus dik in voor de geboortige Almeloër.
Zijn kopman Gerard de Rooy slaagde er niet in met zijn Iveco de dagprijs te pakken en eindigde als tweede achter Karginov in de Kamaz. De Russen Nikolaev, Karginov en Mardeev, allen met een Kamaz, voeren het klassement aan. De Rooy staat op vier en heeft normaal gesproken nog een kans op het podium als de finalerit uitstekend verloopt. Karginov en Mardeev liggen binnen de tien minuten, terwijl leider Nikolaev haast zeker lijkt van de eindoverwinning met een voorsprong van ruim 36 minuten op Karginov. De Rooy zou voor de eindoverwinning ruim drie kwartier moeten goedmaken en dat lijkt er niet in te zitten en bovendien moeten de beide andere Russen hem dan ook niet dwars zitten.
Bij de auto’s zijn Tim Coronel en oud- motorcoureur Jurgen van de Goorbergh, beide Suzuki, nog de enige Nederlandse vertegenwoordigers. Zij staan respectievelijk 58 en 68 in het klassement. De Fransman Peterhansel voert met de Mini het klassement aan met een voorsprong van bijna drie kwartier op de Zuid Afrikaan DeVilliers in een Toyota. De Rus Novitskiy en de Spanjaard Roma, beide in een Mini, volgen op drie en vier. Robby Gordon reed met de Hummer spectaculair naar zijn tweede dagzege maar is in het klassement (14) kansloos met een achterstand van ruim vijf uur.
Frans Verhoeven verloor in etappe 13 ruim 19 minuten op klassementsleider Despres en eindigde als vijfentwintigste. Henk Knuiman was vandaag de beste Nederlander op plaats een entwintig. In het klassement hield Verhoeven met een negende plek een top tien klassering vast maar zal in de laatste etappe nog flink aan de bak moeten om dat vast te houden.
Oud- Vriezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar het met de laatste etappe voor de boeg zicht op een eindklassering in zijn eerste Le Dakar. Hij staat 110 in het algemeen klassement.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-01-2013  

Everton matchwinner in Heerenveen


Everton Ramos da Silva maakte de enige treffer in Heerenveen
 

HEERENVEEN – Everton Ramos da Silva was de matchwinner in de uitwedstrijd tegen Heerenveen. Al in de eerste minuut werd door de Braziliaan het ‘vonnis’ voltrokken over het team van coach Marco van Basten. Everton werd door Rienstra onmiddellijk de diepte in gestuurd met een lange pass en rondde prima af door doelman Nordtfeld het nakijken te geven. Voor de ploeg van Van Basten dus een domper na de winst in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Vitesse.
Heracles begon zoals aangekondigd met een viermans-defensie en daar zal het doelgemiddelde van 35-35 alleszins de aanleiding toe zijn geweest. Met Schenkeveld, Rienstra, Davidson en Dorda in de laatste linie zat er dus een slot op de deur die Heerenveen niet wist te slechten zonder topscorer Finbogason. De Friezen hadden in de eerste helft wel een overwicht, maar zette maar al te vaak de dieptepass in die met vier man achterin makkelijk te verdedigen viel.
Heracles had zelfs de kans in de eerste helft al meer afstand te nemen, maar de paal stond het schot van Everton in de weg en in de tweede helft kreeg ook de opgekomen Schenkelveld kreeg een prima gelegenheid zonder deze te benutten. Matchwinner Everton kreeg zelfs nog een uitstekende kans om de voorsprong te vergroten, doch ook die werd niet verzilverd.
Toch was er bij Heracles niet dat flitsende aanvalsspel waar het team van Peter Bosz al zo vaak door vriend en vijand voor werd bejubeld en dat lag niet aan grotere balbezit van Heerenveen, die in aanvaller Djuricic eigenlijk de enige aanvaller had die af en toe gevaarlijk werd.

Sc Heerenveen - Heracles Almelo 0-1
(0-1) 0-1 Everton (1)

Foto: Harry Broeze


Commentaren:

Trainer Peter Bosz: 'Wedstrijd in onze grip'
Jeffrey Gouweleeuw: 'Treffer was communicatiefout'

Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Castillion, Gouweleeuw, Kums, Everton, Koenders

Opstellingen:

sc Heerenveen: Nordfeldt, Kum, Gouweleeuw (Otigba/71), Zomer, Kruiswijk, De Roon, Kums (Van Anholt/73), Marecek, Van La Parra, Uth, Djuricic.
Heracles Almelo: Pasveer, Schenkeveld (Koenders/61), Rienstra, Davidson, Dorda, Quansah, Duarte, Bruns (Vejinovic/87), Schamp (Armenteros/60), Castillion, Everton.

 
19-01-2013  

Armenteros per direct naar Anderlecht

 

HEERENVEEN – Na de wedstrijd Heerenveen – Heracles Almelo werd bekend dat Samuel Armenteros per direct vertrekt naar Anderlecht. De Zweedse spits van Cubaanse afkomst werd door trainer Bosz eerst op de bank gehouden, maar hij zette hem na 60 minuten speeltijd toch nog in. Of dat te maken had met de directe overgang is niet bekend. Wel ontvangt Heracles Almelo nog een bescheiden transferbedrag voor de spits die aan het eind van de competitie zo de poort uit had kunnen lopen. Armenteros had al een 3-jarige overeenkomst met de Brusselse club. Aanleiding om toch direct gehaald te worden, was het moeizame overleg met FC Porto aangaande de overname van Kléber.

< Samuel Armenteros bevestigt de directe overstap voor de camera van de NOS

 
19-01-2013  

Versluis wint etappe, Kuipers 9e overall in Dakar


Peter Versluis 'vloog' tijdens Le Dakar
 

SANTIAGO – De laatste etappe van Le Dakar was wel een heel lastige met smalle paden en diepe ravijnen en minder geschikt voor de vrachtwagens. Peter Versluis had de meeste durf en won de etappe op luttele seconden voor Gerard de Rooy die vooraf al inzag dat hij in deze etappe van Le Serena en Santiago zijn achterstand in het klassement niet goed zou maken maar probeerde wel de etappe te winnen.
De Russen Nikolaev, Mardeev en Karginov (allen Kamaz) werden 1, 2 en 3 voor de Rooy met de Iveco. Peter Versluis (MAN) werd uitstekend zevende voor de in een vrachtwagen debuterende Ambt Deldenaar René Kuipers. Voor de geboortige Almeloër was het na de motor en de auto zijn derde deelname. Met de motor ging het in 2006 mis door een val en polsbreuk. In 2009 werd hij met de BMW X-raid achttiende doordat hij toen in de laatste etappe een straftijd kreeg van een uur wegens het missen van een ‘waypoint’. De 52-jarige selfmade miljonair werd nu negende na amper 3 maanden geleden voor het eerst achter het stuur van een truck te zijn gekropen. In de zwaarste rally ter wereld liep zijn Iveco-truck geen schrammetje op. Een spoedcursus ‘truckdriving’ door kopman Gerard van Rooy, zijn jarenlange Europese enduro-ervaring op de motor en zijn jaren als WRC-rallyrijder zijn daar mede debet aan. Toch gunt hij vooral zijn navigator en monteur mede de eer. “Je doet het als team want alleen ben je niks”, zij Kuiper tegen RTL.
Ook de Riwald truck met Anne Kies achter het stuur als vervanger van de ernstig zieke Richard Huzink haalde de eindstreep in Santiago met een keurige 33e plaats in het eindklassement. Rib Duursen (Tubbergen) en Ed Wigman waren zijn teamgenoten. Voor het Riwald team dus toch nog een opsteker na het afzeggen van Bernard ten Brinke wegens overlijden van zijn moeder en het uitvallen van Erik Wevers (Markelo) en Gert Huzink.
Bij de auto’s won Stéphane Peterhansel met de fabrieks- Mini. Beste Nederlander was Chris Leyds met zijn McRea.
De oud- Vriezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar debuteerde op de motor met ruim een dag in tijd achter winnaar Despres.
De huldiging van de winnaars en allen die wel de eindstreep bereikten is zondagavond om 22.30 uur te zien op RTL 7

Fotoreportage (25 foto's)...

 
20-01-2013  

Frank Schuttert wint GP Jumping Amsterdam

 

AMSTERDAM – De jonge Frank Schuttert (19) uit Ommen, behaalde zondag tot verbazing van het publiek de overwinning in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. De ruiter uit de nationale ‘Young Riders selectie van de KNHS had op aandrang van de bondscoaches een 'wildcard' gekregen en troefde met Winchester HS in de barrage vijf concurrenten af waaronder o.a . Albert Zoer met Wollie Bollie. Bij de beste nulfouters zaten overigens maar twee buitenlanders, de Duitser Holger Wenz met Complete en de Saudi Kamal Bahandam met het Nieuw Zeelands gefokte paard Delphi. Frank Schuttert reed in de barrage een foutloze rit in een tijd van 35,48 seconden. Wesley Heijdens uit Zenderen was de tweede Overijsselaar die in de prijzen reed. Hij meldde zich weer eens aan het front. Deze keer met Dallas du Domaine Z in een tijd van 37,37 seconden. De Duitser Holger Wenz reed eveneens nog foutloos maar had een fractie meer tijd nodig dan Heijdens.
Albert Zoer en Kamal Bahandam maakten één springfout en ‘good old’ Henk van der Pol zag zijn Warrant twee balken uit de lepels tikken waardoor hij zesde werd.
In het basisparcours vielen o.a. Jeroen Dubbeldam met BMC Utascha SFN, de Fransman Patrice Delaveau met Carinjo*HDC en Jos Lansink met Cronos 17 al af. De voor België rijdende Lansink werd uitgebeld met twee weigeringen terwijl de anderen twee springfouten achter hun naam kregen.
Ook broer Hendrik-Jan Schuttert kwam er niet aan te pas. Hij was daags tevoren nog benoemd tot Rabo Talent van het jaar 2012 wegens zeges in de prestigieuze King Georges V Gold Cup in Hickstead en Grote Prijs van Kopenhagen. Nu trok de 22-jarige eerste jaar’s senior zich met zijn toppaard Cerona Z HS vrijwillig terug wegens ontbreken van de vorm van de dag.

 
20-01-2013  

Heroïsche winterloop in Schelfhorstpark Almelo


Petra Wijnen en Gerdijanne Leestemaker eindigden gelijk en wonnen bij de 10 km dames
 

ALMELO – Er lag sneeuw in het Schelfhorstpark en de ijzige wind woei van alle kanten. Alle ingrediënten voor een heroïsche winterloop waren dus aanwezig om de naam van de voor de achtste keer georganiseerde Winterloop eer aan te doen.
Zo’n 130 dapperen trotseerden de bittere kou om hun krachten te meten over afstanden van 10 km, 6 km, 4 km en 2 km waarbij de langste afstand als echte wedstrijd gold. De deelname lag ruim onder die van de voorgaande edities. Duidelijk dus dat de mooi weer lopers thuis waren gebleven. Dat gold ook voor het publiek, want slechts een handjevol kwam op het loopevenement af en velen die het toch probeerden haakten al snel af om thuiswaarts te keren verlangend naar een kop hete thee.
De organisatoren en de toezichthouders konden dat niet en hielden zich warm met een kop snert en warme chocolademelk.
Bij de 10 km heren won Geert Tuinstra gevolgd door Henk Jan Koershuis en Jürgen van der Veen. Bij de 10 km dames finishten Petra Wijnen en Gerdijanne Leestemaker gelijk op en werd Chantal te Wierik als derde geklasseerd.
Helaas ontbreken de tijden en de woonplaatsen, want die waren onleesbaar.

Fotoreportage Jan Bril en Coen Mulder

(Klik hier voor alle foto’s van Coen)

Uitslagen prestatielopen:

6 km dames: 1. Mariel Trienen, 2. Lieneke Hardon, 3. Ina Smit
6 km heren: 1. Ids Tuinstra, 2. Thijs Blikans, 3. Thijs Schuler
4 km dames: 1. Suzanne ten Hove, 2. Christel de Vries, 3. Karls Pullen
4 km heren: 1. Marco van Minnen, 2. Luik Molenaar, 3. Naïm van Minnen
2 km meisjes: 1. Wies Jacobs, 2. Nekita Hammink, 3. Maureen Rekers
2 km jongens: 1. Max van Marle, 2. Stijn Dierink, 3. Bas Poppe

Update - 21-01-2013:


Uitslagen 6e Winterloop 2013 (pdf)

Fotoreportage (100 foto's)...

 
20-01-2013  

TKD Oude Luttikhuis beste van Nederland


Foto: Team TDK Oude Luttikhuis
 

ALMERE/ALMELO – Sportschool Oude Luttikhuis uit Almelo is zaterdag jl. ‘gekroond’ tot beste TKD-school van Nederland. Taekwondoka’s van Oude Luttikhuie behaalden namelijk maar liefst 8 gouden, 7 zilveren en 4 bronzen medailles tijdens het NK in Almere.

Marjolijn Abbink(-67kg), Reshmie Oogink(-73kg) en Yvonne Oude Luttikhuis(+73kg) wisten hun favorieten rol in hun gewichtsklasse bij de dames waar te maken en de titel mee naar huis te nemen.
Patrick Jonker(+87kg) maakte een hele mooie comeback door ook de titel te pakken in een zinderende finale tegen clubgenoot Robert Dannenberg die daarmee dus zilver won.
Michael Oogink(-87kg) heroverde knap zijn titel door in de finale overtuigend van zijn tegenstander te winnen.

Voor het eerst dit jaar waren er ook kampioenschappen voor veteranen. Dat is de leeftijd van 35 jaar en ouder. De veteranen van TKD Oude Luttikhuis bewezen tijdens dit NK dat ook zij nog fit zijn. Ronald Folson(-80kg) had geen moeite met zijn tegenstanders en wist in de finale met 15-1 het goud te pakken. Wim Kloosterman(-68kg) pakte ook de titel ten koste van clubgenoot Robin Bakker. Manuel Pohan (+80kg) deed het erg goed en wist in de finale zijn tegenstander meerdere malen op het hoofd te raken. Helaas zagen de scheidsrechters dit niet en moest hij genoegen nemen met zilver.
Bij de dames wist Dorothee Wasserberg (+67kg) in de finale overtuigend te winnen met 14-2.

Met het behaalde resultaat werd TKD Oude Luttikhuis weer het beste team van Nederland. Taekwondo Oude Luttikhuis is al sinds 2009 de nummer 1 in het teamklassement op de NK.

Tijdens het NK werd Joyce van Baaren nog verkozen tot sportvrouw van 2012 vanwege haar prestatie tijdens het Europees Kampioenschap waar ze brons wist te pakken. Helaas kon ze dit jaar vanwege een blessure niet mee doen aan het NK.

Al met al weer een zeer succesvolle dag voor TKD Oude Luttikhuis. ‘Ik ben blij met het resultaat. Maar we moeten blijven trainen en onszelf ontwikkelen willen we dit blijven volhouden. Iets wat we dus zeker gaan doen’, aldus coach Thijs Oude Luttikhuis.
 
Alle prijswinnaars op een rij:

Goud:
Marjolijn Abbink(sen -67kg)               -   Michael Oogink (sen -87kg)
Reshmie Oogink (sen -73kg)              -   Patrick Jonker (sen +87kg)
Yvonne Oude Luttikhuis (sen+73kg)   -   Wim Kloosterman (vet -68kg)
Dorothee Wasserberg (vet +67kg)      -   Ronald Folson (vet -80 kg)

Zilver:
Lot van Malssen (jun -59kg)              -   Abdulkarim Yasakov (jun -55kg)
Saskia Keizer (jun +68kg)          -  
Robert Dannenberg (sen +87kg)          
Dewey Roemeon(sen -49kg)             -   Robin Bakker (vet -68kg)
                                                               Manuel Pohan (vet +80kg)
Brons: 
Kubra Okayben (sen -62kg)              -   Gabriel Kaya (jun -48kg)
Saskia Keizer (sen +73kg)                -   Jeremiah Serhalay (sen -54kg)
  

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-01-2013  

LOOT Topsport Event in de Grolsch Veste

 

ALMELO/ENSCHEDE – Op 29 januari a.s. wordt voor 180 Twentse topsporters die studeren aan de Topsport Talentscholen CSG Het Noordik in Almelo en Het Stedelijk Lyceum in Enschede in de Glosch Veste te Enschede een Event georganiseerd met als onderwerp, Social Media, What’s in it for You’.
Aan de hand van een drietal workshops willen de organiserende scholen de LOOT-leerlingen (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport) met leerlingen in gesprek over de link tussen sport en social media. Zij willen de leerlingen laten zien welke mogelijkheden social media scheppen als je topsport bedrijft en hoe diverse partijen elkaar hierin kunnen versterken.

Workshops
Martine Braam, het gezicht van FC Twente TV bijt het spits af. Ze vertelt over haar ervaringen met topsporters in combinatie met social media. Vervolgens verzorgt bureau Exxtra een workshop over de beperkingen en de mogelijkheden van social media. Rob Stegehuis van Co&zo maakt de leerlingen met de smartphone in de hand nog wijzer op het gebied van nieuwe media en CSG Het Noordik en Het Stedelijk Lyceum willen de leerlingen vooral leren hoe de sporters zichzelf, hun sponsoren en daarnaast ook hun school het beste kunnen profileren, zodat er een win-win- situatie ontstaat.
Het Media Topsport Event wordt gehouden op dinsdag 29 januari van 10.45 tot 14.15 uur.
 

 
22-01-2013  

‘Rookie´ René Kuipers warm onthaald na Le Dakar

 

ZENDEREN – Rallycoureur René Kuipers wachtte dinsdagavond na het succes in ’s werelds zwaarste rally Le Dakar een warm onthaal bij het pand van Ipatec Racing in Zenderen. De 52-jarige oud- Almeloër bereikte in zijn derde Dakar als ‘rookie’ in het truckklassement een negende plaats. De huidige Ambt Deldenaar werd met een grote limousine afgehaald van het vliegveld Münster voorafgegaan door een groep motorrijders van MC De Toerenteller. In Zenderen wachtte hem een hele schare familieleden, vrienden en fans om zijn prestatie en thuiskomen te vieren. Na het uitstappen uit de limousine vloog Kuipers allereerst in de armen van zijn bejaarde moeder en hij toonde zich blij verrast en ontroerd met het onthaal waarbij heel Zenderen even kon meegenieten van de ontstoken vuurpijlen.

Eenmaal binnen werd hij toegesproken door zijn oudere broer Han, die hem namens alle belangstellenden feliciteerde met de prestatie die hem in de Iveco truck van team de Rooy door achtereenvolgens Peru, Argentinë en Chili voerde. Er werd vervolgens even teruggeblikt op een compilatie van beelden waarna René Kuipers zijn dank uitsprak aan allen die hem hebben gesteund bij de maandenlange voorbereiding en tijdens de rally zoals Edger Nijhuis en zijn zoon Dennis die hem drie weken lang in Le Dakar terzijde stonden. Speciaal noemde hij het thuisfront waaronder zijn echtgenote en andere familieleden waarbij even een traantje werd weggepinkt. ‘Zonder steun van thuis kun je dat helemaal niet doen, gelet op de maandenlange voorbereiding en fitness trainingen die er aan vooraf gingen’, aldus Kuipers. Hij had dan ook geen centje pijn na dik 9000 km hotsen en knotsen door Zuid Amerika en had nog best een weekje door willen gaan. Dat werd vooral ingegeven door het gevoel dat hij nog verder in het klassement had kunnen stijgen ondanks vijf lekke banden en de assistentie om de truck van Hans Stacey weer op vier vielen te zetten. Daarmee verloor hij zo’n 90 minuten terwijl zijn truck geen schrammetje opliep. Dat had desgevraagd volgens Kuipers toch ook wel te maken met zijn enduro-verleden. ‘In de enduro leer je veel verder vooruit te kijken waardoor je naderend onheil eerder leert inschatten’, aldus Kuipers die eveneens verwees naar het team om hem heen toen er een storing optrad in een essentiële boordcomputer. Zoon Dennis, WRC rallycoureur en eerste Nederlander die ooit hoge punten scoorde, wist na een telefoontje meteen wat hij bedoelde en samen met Edgar Nijhuis werd het euvel na aankomst in het ‘parc fermé’ meteen verholpen.
Of zoon Dennis na de 3 weken in Zuid Amerika nu ook het Le Dakar-virus heeft opgedaan kan nog even worden betwijfeld. ‘Het is een hele uitdaging en absoluut niet te vergelijken met de WRC. Daar terugkomen aan het front is mijn eerste doelstelling, maar wie weet ooit’, aldus Dennis die na de zware crash van een jaar geleden weer volop bezig is terug te keren in de WRC.

Fotoreportage (45 foto's)...

 
22-01-2013  

Almeloër Brandon Mullenberg bokst naar NK-titel

 

BREDA – De 15-jarige Brandon Mullenberg uit Almelo bokste zich afgelopen weekend in Breda naar de nationale titel in de A-klasse. Zijn tegenstander was niet de minste. De 1 jaar jongere Sammy Wagensveld van boksclub De Voltreffer in Nieuwegein, had namelijk al eens twee keer met 3-0 van het jongere broertje van bokstopper Peter Mullenberg gewonnen. Zijn broer en coach Eduard van Uffelen van de Apeldoornse boksclub ABCC, waar beide Almelose broers boksen, gaven de talentvolle jonge Almeloër de boodschap mee om veel druk te zetten, zodat zijn opponent niet in normale doen zou komen. Fel aanvallend lukte dat, waardoor Brandon de nodige combinaties kon plaatsen die uiteindelijk voldoende bleken voor de overwinning en de nationale titel in de A-klasse tot 57 kilogram.
 

 
23-01-2013  

Overtoom per direct van Heracles naar AZ

 

ALMELO - AZ en Heracles Almelo zijn het eens over de transfersom van Willie Overtoom. Dat bevestigt voorzitter Jan Smit tegenover Voetbal International. De spelverdeler zelf is op een paar kleine dingen na rond met de Alkmaarders en vertrekt na afronding van de persoonlijke besprekingen per direct uit Almelo.
'Dinsdag hebben we een goed gesprek gehad en het is op een paar dingen rond', vertelt Overtoom. 'We zijn het nog niet eens over een paar kleine dingen, zoals de contractduur en de inhoud daarvan, maar dat gaat goed komen.'

Overtoom stond in de belangstelling van verscheidene clubs, maar AZ gold vanaf het eerste moment als prioriteit. 'Ik merkte gewoon heel graag dat AZ mij wilde hebben en ik heb er een goed gevoel bij', aldus de Kameroenese international. Overtoom wordt bij AZ weer herenigd met trainer Gertjan verbeek onder wie hij ook trainde bij zijn eerste seizoen in Almelo. Overtoom speelde ook bij de jeugd al bij AZ, maar brak toen niet door. Heracles haalde hem van de amateurclub Hollandia.

Door de komst van Overtoom bij AZ lijken de Alkmaarders te anticiperen op het mogelijke vertrek van Adam Maher. De talentvolle middenvelder wordt zoals bekend begeerd door PSV en heeft zelf aangegeven graag naar Eindhoven te willen vertrekken.

Update: 24-01-2012
Overtoom heeft bij AZ een overeenkomst getekend voor 3,5 jaar, zo is inmiddels oficieel bevestigd.

 
26-01-2013  

Eurosped draait als een machine tegen VC Sneek


Rondedansje na de overwinning op VC Sneek
Foto: Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – Het team van trainer/coach Jan Berendsen, Eurosped TVT, begint steeds meer op een geoliede machine te lijken. De start van de competitie in de eredivisie volleybal was allerminst overtuigend en daar zal de overstap van Oldenzaal naar de Twentse topsporthal IISPA in Almelo en het inpassen van veel nieuwe speelsters mede debet aan zijn geweest, maar nu ontwikkelt het team zich toch tot een ’angstgegner’ voor alle concurrenten.
Na een zestal competitie-overwinningen op rij zijn de dames van Eurosped TVT dan ook opgeklommen naar een vierde plaats in de competitieranglijst en met de winst van vandaag op VC Sneek zijn de Friezinnen nu dicht benaderd en ligt een derde plek zelfs in het verschiet.
Tegen VC Sneek speelden de Almelose dames superieur en waren de Friezinnen op meerdere fronten de baas. De overwinning werd dan ook in 3 sets veilig gesteld. Der service van Marlou Sommer en de zusjes Ilse en Kirsten Oude Luttikhuis liep soepel en gedrieën staan zij dan ook hoog in het nationale klassement van de beste service-speelsters. Ook de pass verliep uitstekend zodat het lengtevoordeel van Antoinette Posthuma en Jeanine Stoeten goed kon worden uitgebuit. Coach Jan Berendsen was dan ook meer dan tevreden met het goed verzorgde en mooie volleybal van zijn pupillen.

Eurosped TVT – VC Sneek 3-0
(25-19, 25-17, 25-20)

Donderdag 31 januari speelt Eurosped TVT de tweede wedstrijd in de bekercompetitie in Vught tegen VVC. De thuiswedstrijd werd dinsdag jl. gewonnen en Marlou Sommer verkondigde dan ook dat zij toch wel een ronde verder wil komen.
Op 2 februari volgt de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport en 9 februari om 17.00 uur is in de IISPA de ontmoeting tegen Peelpush. De entree is vrij en de ladies stellen veel steun op prijs.


Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle foto's)

Hoppa, 3-0! - Een terugblik van speelster Marlou Sommer
Florieke_Eggermont2.png

Na een drukke week, waarin we achtereenvolgens wonnen van Dynamo, Peelpush en VVC Vught (beker) kwam afgelopen zaterdag Sneek op bezoek in de IISPA. Voor ons een wedstrijd om te zien waar we op dit moment staan. Sneek staat momenteel op de derde plaats, en onze eerdere twee wedstrijden tegen hen gingen verloren. Maar de laatste weken zit er absoluut een stijgende lijn in ons spel. En dit hebben we ook zaterdag weer kunnen tonen!

Met veel servicedruk, een goede pass en mooie verdedigende acties zetten we Sneek direct onder druk. Sneek had moeite om onze service te verwerken, waardoor ook hun midden minder aangespeeld kon worden. Aan onze kant kwamen Antoinette, Ilse en Kirsten er aanvallend goed door. De eerste twee sets werden met 25-19 en 25-17 gewonnen. In de derde set liep het iets moeizamer aan onze kant en leek het nog even spannend te worden. Sneek wist tot de 20 punten goed bij te blijven. Maar gelukkig kwam Kirsten met een paar geweldig harde services. Onder andere door drie aces van haar wonnen de derde set met 25-20. Een dikke 3-0 overwinning dus!

De stijgende lijn willen we graag doortrekken. Komende week staan weer twee wedstrijden op het programma. Donderdag spelen we in Vught de terugwedstrijd voor de beker tegen VVC. Zaterdag gaan we richting Sliedrecht, de koploper van de Dela Eredivise.

Marlou Sommer

Fotoreportage (16 foto's)...

 
26-01-2013  

DRC ‘Broer Nijland´ zaalvoetbaltoernooi

 

ALMELO – Bij fusieclub sv DRC 2012 wordt zondag 27 januari het DRC ‘Broer Nijland’ Zaalvoetbal Toernooi gehouden in sporthal Windmolenbroek. Broer Nijland was een legendarisch verenigingsman bij fusiepartner sv Rietvogels en werd daar ook wel ‘de bouwpastoor’ genoemd. Ter ere van zijn inzet gedurende vele, vele jaren wordt al weer decennia het zaalvoetbaltoernooi georganiseerd. Alle voetballende clubleden bij de senioren mogen mee doen, maar worden wel gehusseld in verschillende teamsamenstellingen. Dat was een voorwaarde die Broer Nijland bij leven al stelde, omdat dit volgens hem de saamhorigheid onderling bevorderd. Fusieclub sv DRC zet die traditie dus voort en eert daarmee in herinnering de verdiensten van Broer Nijland.
Het toernooi begint om 14.00 uur en de naam van de teams zullen u niet verbazen, want die worden afgeleid van de top van voetballanden in Europa. De entree is gratis!

Klik hier voor meer informatie.

 

 
26-01-2013  

Heracles slap ten onder met 1-5 tegen PSV


Het gezicht van Peter Bosz spreekt boekdelen: “1-5 is een grote uitslag. Het duel was aanvankelijk saai en het eerste doelpunt valt uit het niets. Na de 0-2 was het geen wedstrijd meer. Ik heb geen Heracles Almelo gezien dat er in geloofde. Al met al hebben wij de fouten gemaakt en daarvan heeft PSV geprofiteerd. Wij kunnen en moeten beter. Overtuigender in balbezit en beter verdedigen.”
(bron: www.heracles.nl)
 

ALMELO – Dat PSV beslagen ten ijs zou komen na het debacle tegen PEC Zwolle stond buiten kijf, maar dat Heracles Almelo het thuisduel saai en schijnbaar ongemotiveerd begon, was zelfs voor trainer Peter Bosz onbegrijpelijk. Een dag voor de wedstrijd verkondigde hij nog dat het de doelstelling blijft om dominant en aanvallend te spelen. Bosz deed die uitspraak n.a.v. het vertrek van Armenteros naar Anderlecht en Overtoom naar AZ.

In de eerste helft begon PSV gedegen en gaf nauwelijks tot geen kansen weg. Na twintig minuten kwam pas eigenlijk de eerste serieuze aanval van PSV op het doel van Pasveer en het was meteen raak. Strootman bediende Matavz op maat met een lange dieptepass, controleerde de bal goed en had het geduld om te wachten tot Pasveer op het verkeerde been stond voordat hij de bal van de rand van de zestien bij de rechter paal in het doel schoot (0-1). Verdediger Bart Schenkeveld, terug van een blessure, gaf hem daartoe ook alle gelegenheid.
Even daarvoor had scheidsrechter Gözübüyük al een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. PSV rook meer en even later werd Jeremain Lens op maat bediend maar hij verzuimde af te ronden en schoot de bal hoog over.
De eerste kans voor Heracles kwam na dik een half uur toen Thomas Bruns koppend Marko Vejinovic bereikte maar de in de spits opererende Vejinovic zette onvoldoende kracht in het schot. PSV acteerde veel sterker dan Heracles en toen Martens het op de heupen kreeg en Jeremain Lens met een steekballetje vrij voor Pasveer zette, leek het spel gespeeld (0-2).
In de tweede helft begon Heracles wel wat feller, maar PSV bleef dominant en vergat eigenlijk door te drukken. Heracles probeerde druk te zetten en toen verdediger Marcelo niet goed wegkopte en Everton de bal goed oppikte en het net achter doelman Waterman vol trof, leek het er even op dat er nog een verrassing in de lucht zat (1-2).
Het publiek ging er voor zitten, maar slechts drie minuten later was die hoop vervlogen toen Pasveer zich inhield om Wijnaldum niet tegen de grond te werken. De PSV-speler toucheerde met de hand de bal en schoot vanuit een moeilijke hoek treffend in (1-3). Het handsballetje werd door het scheidsrechterlijk trio niet waargenomen en ook Wijnaldum was zich na afloop niet bewust van een handsbal. ‘Ik zag Pasveer op mij afkomen en dacht dit wordt een penalty maar hij hield nog net op tijd in. Dat ik de bal nog licht raakte met mijn hand heb ik zelf niet eens bemerkt’, zei hij in de camera van de NOS nadat hij de beelden had gezien.
Even later klutste Martens door de verdediging om 1-4 te laten aantekenen en toen Wijnaldum kort daarop wel een keurige treffer maakte, kon Heracles zich opmaken voor de bezinning (1-5).

Heracles Almelo – PSV 1-5
(0-2).
Scoreverloop: 23. Matavz 0-1, 35. Lens 0-2, 63. Everton 1-2, 66. Wijnaldum 1-3, 72. Mertens 1-4, 76. Wijnaldum 1-5.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie


Commentaren:
Peter Bosz: 'Miste overtuiging'
Dick Advocaat: 'De motivatie was er nu wel'
Wijnaldum: 'Kritiek laat me koud'

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Geel: Van Bommel, Hutchinson (PSV) en Vejinovic, Dorda (Heracles)
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Schenkeveld (82. Koenders), Rienstra, Davidson, Dorda, Quansah, Bruns, Duarte, Vejinovic, Castillion, Everton.
PSV: Waterman, Willems (79. Bouma), Derijck, Marcelo, Hutchinson, Strootman, Van Bommel, Wijnaldum, Mertens, Matavz (70. Hiljemark), Lens.

Fotoreportage (27 foto's)...

 
28-01-2013  

Leroy Fer per direct naar FC Everton (Upd)

 

LIVERPOOL – Premier League club FC Everton heeft bekend gemaakt dat het overeenstemming heeft bereikt met FC Twente en Leroy Fer voor een onmiddellijke overstap naar de club uit Liverpool. Fer wordt vandaag nog gekeurd en wordt dinsdag al voorgesteld bij de Engelse club.
Fer speelde 38 wedstrijden voor FC Twente sinds zijn komst van Feijenoord. Met de transfer is naar verluidt een bedrag van 9,3 miljoen euro gemoeid. Bij Everton komt Fer international John Heitinga tegen die ook voor de club uit Liverpool speelt.

Update: 29-01-2013

Leroy per direct retour van FC Everton
LLIVERPOOL / ENSCHEDE - FC Twente-speler Leroy Fer is door FC Everton linea-recta terug gestuurd naar FC Twente nadat men via een tip vernomen had dat Fer nog een taakstraf boven het hoofd hangt door een akkefietje uit zijn Rotterdamse periode. Er werd nog gepoogd dat te verbloemen door te vermelden dat bij de medische controle enig vocht in de geopererde knie van Fer bleek te zitten en men de miljoenentransfer in gedeelten wilde voldoen naar gelang de knie zich zou houden. Dat zou door FC Twente zijn afgewezen.

 
29-01-2013  

Luis Pedro waarschijnlijk naar Bulgarije

 

ALMELO - Luis Pedro zet zijn loopbaan hoogstwaarschijnlijk voort in Bulgarije. Heracles Almelo bereikte met Botev Plovdiv overeenstemming over een directe overgang van de 22-jarige aanvaller. Pedro onderhandelt vandaag zelf met de Bulgaarse subtopper. “We verwachten dat Luis er zelf ook uitkomt en dan verkast hij per direct naar Bulgarije”, aldus directeur Nico-Jan Hoogma.
Luis Pedro kwam in de zomer van 2011 van Go Ahead Eagles naar Almelo. Hij kwam tot 30 competitieduels voor Heracles Almelo waarin hij twee keer doel trof. Voordien speelde Pedro een seizoen bij Excelsior waar hij werd gestald door Feijenoord na een terugslag in de opleiding.
Lees hier meer over Luis Pedro.

< Luis Pedro - Foto: Nick Zweers Fotografie

 

 
30-01-2013  

Kirsten Wild wint 2e etappe Ronde van Qatar

 

AL KHOR CORNICHE – De oud- Almelose Kirsten Wild heeft woensdag de tweede etappe in de Ronde van Qatar gewonnen. Zij won de sprint van de achtkoppige kopgroep met de de Duitse Trixi Worrack als tweede en Ellen van Dijk al derde. De Achterhoekse Loes Gunnewijk kwam als negende over de meet.
In het klassement klom Wild van een zesde naar een derde plek. De Australische Chlo Hosking, winnares van de eerste etappe, bleef leider in het klassement
Meer info klik hier
 

 
30-01-2013  

PEC knikkert Heracles uit de bekerstrijd

 

ZWOLLE – Ondanks dat Zwollenaar Joey van den Berg met onmiddellijke ingang werd getransfereerd naar Heerenveen, bleek Zwolle in de KNVB-beker toch te sterk voor Heracles Almelo. Bij de Almeloërs zijn spits Armenteros (Anderlecht), Overtoom (AZ) en Pedro (waarschijnlijk) vertrokken en was Thomas Bruns buiten het elftal gelaten.
Het betekende dat coach Peter Bosz aan het schuiven kwam in de opstelling en dat vergt kennelijk tijd om er weer een ‘geoliede machine’ van te maken. De Almeloërs begonnen goed toen na 10 minuten Gouriye alleen door kon op Boer en Vejinovic op maat bediende en de 0-1 liet aantekenen. Vijf minuten later kwamen de Zwollenaren langszij door een doelpunt van Slot, die doelman Pasveer met een hard schot passeerde. Het van beide zijden aanvallende spel leverde kort voor rust de leidende treffer op voor PEC toen Benson de 2-1 binnenschoof en verdediger Schenkelveld, zo leek het, de bal nog licht beroerde, waardoor Pasveer opnieuw de gang naar het net moest maken.
Direct na de aftrap van de tweede helft werd de debuterende Vujicevic ingebracht voor Castillion en hij verraste nagenoeg meteen de Zwolse defensie met een schot dat uiteindelijk op de paal belandde. Even later wist aan de andere kant Slot wel te scoren, waardoor PEC de voorsprong verhoogde naar 3-1. Het is dat Mokhtar verzuimde vlak daarna alles veilig te stellen, waardoor de Heraclieden via een knal van Everton toch nog weer de aansluittreffer vond. (3-2). Vervolgens ontspon zich een alles of niets spel waarbij de kansen voor Heracles zich aaneenregen. Gouriye kreeg de mooiste kans toen Duarte hem om maat bediende, maar de aanvaller stuitte wederom op doelman Boer die daarmee de Zwollenaren naar de volgende rond loodste.
Heracles-trainer Bosz was tevreden over het spel en de kansen maar teleurgesteld in de afwerking. Zijn collega Langeler erkende dat PEC wat meer fortuin had gehad.
Voor Heracles Almelo dus niet opnieuw een halve finale laat staan een finale. Voor PEC wordt dus de volgende tegenstander AZ of de winnaar van Vitesse-Ajax dat donderdag gespeeld wordt. Daarbij hebben de Amsterdammers wat goed te maken na de competitie-nederlaag van afgelopen weekend in het Gelredome.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 3-2
(2-1)
0-1 Marko Vejinovic (9), 1-1 Arne Slot (16), 2-1 Fred Benson (44), 3-1 Jesper Drost (58), 3-2 Everton (65)

< Foto: Harry Broeze

(Klik hier voor de fotoreportage)

Arbiter: Bossen
Geel: Vujicevic (Heracles), Broerse en Mokhtar (PEC)
Opstellingen:
PEC Zwolle: Van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh, Gravenbeek (Saymak/79), Slot (Narsingh/68), Pluim, Drost, Benson (Avdic/67), Mokhtar.
Heracles Almelo: Pasveer, Schenkeveld, Rienstra, Davidson (Schamp/63), Dorda, Quansah, Vejinovic, Duarte, Gouriye, Castillion (Vujicevic/46), Everton.

 

 
31-01-2013  

Heracles: Drie spelers weg en geen vervangers


Drie spelers verkocht en geen vervangers!
Foto's - Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – Heracles-speler Luis Pedro heeft een akkoord bereikt met de Bulgaarse club Botev Plovdiv. Voorzitter Smit meldde in het RTV Oost-programma ‘En dan nog even dit...’ dat de transfersom door de Almelose club ontvangen was. Pedro komt dus niet terug en Heracles heeft nog even tijd om nieuw meubilair te kopen voor het huurappartement van de club dat hij leeg achterliet. Hoeveel Heracles heeft ontvangen voor de transfer van Pedro wilde Smit niet kwijt, maar het ziet er naar uit dat Smit geen nieuwe spelers aantrekt voor de vertrokken spelers Pedro, Armenteros (Anderlecht) en Overtoom (AZ). Trainer Peter Bosz moet het seizoen dus afmaken met 24 spelers voor twee teams en dat is zeer krap. Vorige week moest assistent-trainer John Stegeman al dispensatie aanvragen bij de KNVB om zelf in actie te kunnen komen in de wedstrijd van de beloften tegen FC Utrecht. Wel werd met ruime cijfers gewonnen (4-2). Trainer Bosz heeft zijn contract nog niet verlengd, dus dat zou een probleem kunnen gaan opleveren als het zonder het vertrokken drietal een stuk minder gaat in de tweede helft van de competitie. Desondanks houdt Smit de hand op de knip, ook omdat door het wegvallen van een aantal sponsoren minder geld binnenkomt dan begroot. In de wandelgangen wordt zelfs gevreesd dat het beloftenteam wel eens de dupe kan worden in het nieuwe seizoen.
De KNVB heeft de boeken van Heracles Almelo goed bevonden en de club ingedeeld in categorie 2. In voorgaande jaren oefende Smit kritiek uit op die indeling omdat de KNVB vindt dat in verhouding teveel aan salarissen wordt uitbetaald. Smit deed dat af dat de club juist spaart op de begeleidings- en kantoorkosten door de inzet van bestuursleden en vrijwilligers, om zo die centen in spelerssalarissen te kunnen stoppen. Onder de streep was de club na het eind van vorig seizoen dus financieel kerngezond als de club wat minder aan spelers had betaald en wat meer aan kantoorpersoneel.
Voorzitter Joop Munsterman van FC Twente had dezelfde kritiek en sprak over verkeerde voorschriften die de KNVB hanteert. Hij moest deze week wel even slikken dat de transfer van Fer naar Everton te elfder ure niet doorging en dus ook de miljoenen uitblijven.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
31-01-2013  

Eurosped TVT bereikt halve finale in de beker


Archieffoto: Wieneke Eggermond
Foto: Nick Zweers Fotografie
 

VUGHT – Het Almelose Eurosped TVT heeft zich in Vught weten te plaatsen bij de laatste vier om de nationale volleybalbeker. Het team van coach Jan Berendsen versloeg VVC Vught in vier sets 1-3 (25-17, 17-25, 20-25, 23-25). Thuis in de IISPA hadden de Almelose dames een week eerder al met 3-0 gewonnen.
In de halve finale wordt op 16 februari in Zwolle aangetreden tegen Peelpush die onverwacht bekerhouder VC Weert uit het toernooi knikkerde via een ‘golden set’ omdat beide teams de reguliere thuiswedstrijd met 3-2 wisten te winnen. De andere twee teams tijdens de 'final four' in de Landstede hal te Zwolle zijn Sliedrecht Sport en VV Alterno.

Hier een terugblik van speelster Wieneke Eggermond.
http://www.eurosped-tvt.nl/images/Wieneke_Eggermont.png/view.medium.html
Hoi allemaal!
Vol goede moed vertrokken de Eurospetters richting het verre Vught. Met een kleine vertraging kwamen we aan in de Martinihal. Langzaam maar zeker vulde de hal zich met de harde kern van VVC Vught. Hiervoor waren we gewaarschuwd op Twitter, waar de fans zich ‘de hel van Vught´ noemden. We begonnen slap aan de wedstrijd: we maakten veel fouten en we waren ongeconcentreerd. Daardoor ging de winst van de eerste set naar de thuisploeg: 25-17. De tweede set begonnen we sterker en hadden we onze focus weer terug. Al snel hadden we een voorsprong die we niet meer uit handen gaven. De set werd redelijk makkelijk gewonnen met 17-25. We dachten dat we dit wel zo konden vasthouden, maar dat bleek nog niet zo makkelijk. De derde set stonden we voor met 24-14 toen er opeens weer veel fouten werden gemaakt. De eindstand van deze set was 20-25. Dat zegt genoeg lijkt me! De laatste set ging het publiek van VVC Vught eens achter het team staan. We liepen dan ook voortdurend achter de feiten aan. Gelukkig wisten we aan het eind van de set ons te herpakken en weer bij te komen. We maakten de wedstrijd af met 25-23. Het was niet de beste wedstrijd die we hebben laten zien, maar dat willen we zaterdag graag weer goed maken in Sliedrecht! Dus we zien jullie daar!
Groetjes,
Wieneke #12

Archief
Terug naar vorige pagina