Sportberichten


Plaatsing  
 
01-01-2013  

Volleybal om het Twents Kampioenschap

 

ALMELO – Op zondag 6 januari wordt in de Twentse Topsporthal IISPA te Almelo in een driekamp door de volleybalvrouwen van Set-Up 65 - Ootmarsum, Ecare Apollo 8 - Borne en Eurosped TVT - Almelo gestreden om het Twents Volleybalkampioenschap 2013. Het toernooi begint om 11.00 uur en is gratis toegankelijk.

Het Twents Kampioenschap vindt plaats op initiatief van Gerard Heerink (Vizier op Volleybal), Bart Oosting (Apollo) en het bestuur van Eurosped TVT de hoogste Twentse representant in het nationale volleybal voor vrouwen. Doel van het kampioenschap is dat in de toekomst alle Twentse topclubs mee gaan doen om elkaar te versterken en het niveau van het gehele volleybal in Twente naar een hoger plan te tillen.

Coach Jan Berendsen van Eurosped TVT ziet het als een mooie gelegenheid voor zijn team en de andere teams om weer spelritme te laten opdoen voor de tweede competitiehelft. In zijn ogen kunnen alle 1e divisieteams uit de regio meedoen om een breed gedragen toernooi te laten ontstaan.
“Wij kunnen elkaar alleen maar versterken en er samen voor zorgen dat de jeugdopleiding op niveau blijft. Vroeger had Twente eigenlijk het alleenrecht wat opleiden betref, maar regio’s rondom Apeldoorn, Sneek, Sliedrecht en Meijel laten van zich horen. Samen moeten we de uitdaging aangaan en zorgen dat het niveau van de trainers blijft stijgen, zodat onze jeugd de best mogelijke opleiding krijgt. Zeker nu de NeVoBo zijn eigen koers vaart en een andere visie heeft op wat goed is voor het Nederlandse Volleybal. Het wordt tijd dat de clubs hun verantwoordelijkheid nemen en niet meer klakkeloos akkoord gaan met een visie van de bond. Dat kan alleen als we samenwerken en duidelijk hebben wat de richting is. Het opleiden van jeugd gebeurt het beste bij de clubs en de resultaten uit het verleden onderstrepen dat. Kom zondag naar de IISPA en bekijk eens wat er te beleven valt. Vooral voor de jeugd is het interessant om te kijken naar volleybal op het hoogste Twentse niveau. Dan kun je zien waarvoor je traint en wat er nog moet gebeuren om die stap te maken. Ben je in de IISPA – heb je een vraag, spreek een van de trainers aan – tijdens een driekamp is er altijd wel even tijd. Ik weet zeker dat iedereen tijd voor je wilt maken”, aldus Jan Berendsen.

Speelschema:
11.00 uur Eurosped – Apollo
13.00 uur Apollo - Set Up
15.00 uur Set Up - Eurosped

Archief
Terug naar vorige pagina