Sportberichten


Plaatsing  
 
26-01-2013  

Eurosped draait als een machine tegen VC Sneek


Rondedansje na de overwinning op VC Sneek
Foto: Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – Het team van trainer/coach Jan Berendsen, Eurosped TVT, begint steeds meer op een geoliede machine te lijken. De start van de competitie in de eredivisie volleybal was allerminst overtuigend en daar zal de overstap van Oldenzaal naar de Twentse topsporthal IISPA in Almelo en het inpassen van veel nieuwe speelsters mede debet aan zijn geweest, maar nu ontwikkelt het team zich toch tot een ’angstgegner’ voor alle concurrenten.
Na een zestal competitie-overwinningen op rij zijn de dames van Eurosped TVT dan ook opgeklommen naar een vierde plaats in de competitieranglijst en met de winst van vandaag op VC Sneek zijn de Friezinnen nu dicht benaderd en ligt een derde plek zelfs in het verschiet.
Tegen VC Sneek speelden de Almelose dames superieur en waren de Friezinnen op meerdere fronten de baas. De overwinning werd dan ook in 3 sets veilig gesteld. Der service van Marlou Sommer en de zusjes Ilse en Kirsten Oude Luttikhuis liep soepel en gedrieën staan zij dan ook hoog in het nationale klassement van de beste service-speelsters. Ook de pass verliep uitstekend zodat het lengtevoordeel van Antoinette Posthuma en Jeanine Stoeten goed kon worden uitgebuit. Coach Jan Berendsen was dan ook meer dan tevreden met het goed verzorgde en mooie volleybal van zijn pupillen.

Eurosped TVT – VC Sneek 3-0
(25-19, 25-17, 25-20)

Donderdag 31 januari speelt Eurosped TVT de tweede wedstrijd in de bekercompetitie in Vught tegen VVC. De thuiswedstrijd werd dinsdag jl. gewonnen en Marlou Sommer verkondigde dan ook dat zij toch wel een ronde verder wil komen.
Op 2 februari volgt de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport en 9 februari om 17.00 uur is in de IISPA de ontmoeting tegen Peelpush. De entree is vrij en de ladies stellen veel steun op prijs.


Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle foto's)

Hoppa, 3-0! - Een terugblik van speelster Marlou Sommer
Florieke_Eggermont2.png

Na een drukke week, waarin we achtereenvolgens wonnen van Dynamo, Peelpush en VVC Vught (beker) kwam afgelopen zaterdag Sneek op bezoek in de IISPA. Voor ons een wedstrijd om te zien waar we op dit moment staan. Sneek staat momenteel op de derde plaats, en onze eerdere twee wedstrijden tegen hen gingen verloren. Maar de laatste weken zit er absoluut een stijgende lijn in ons spel. En dit hebben we ook zaterdag weer kunnen tonen!

Met veel servicedruk, een goede pass en mooie verdedigende acties zetten we Sneek direct onder druk. Sneek had moeite om onze service te verwerken, waardoor ook hun midden minder aangespeeld kon worden. Aan onze kant kwamen Antoinette, Ilse en Kirsten er aanvallend goed door. De eerste twee sets werden met 25-19 en 25-17 gewonnen. In de derde set liep het iets moeizamer aan onze kant en leek het nog even spannend te worden. Sneek wist tot de 20 punten goed bij te blijven. Maar gelukkig kwam Kirsten met een paar geweldig harde services. Onder andere door drie aces van haar wonnen de derde set met 25-20. Een dikke 3-0 overwinning dus!

De stijgende lijn willen we graag doortrekken. Komende week staan weer twee wedstrijden op het programma. Donderdag spelen we in Vught de terugwedstrijd voor de beker tegen VVC. Zaterdag gaan we richting Sliedrecht, de koploper van de Dela Eredivise.

Marlou Sommer

Fotoreportage (16 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina