Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
23-02-2016  

Stadsgesprek over vernieuwing binnenstad


Waagplein wordt Waagstraat.
 

ALMELO – Voorafgaand aan het stadsgesprek van de gemeenteraad met de burgers van dinsdag 23 februari a.s. in het stadhuis over de vernieuwing van de binnenstad, wordt om 17.00 uur vanaf het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ eerst een stadswandeling gehouden om ter plekke uitgelegd te krijgen wat er allemaal op de schop gaat.
Digitaal kan men hier een kijkje nemen.
 

 
08-03-2018  

Handwerkcafe in De Schelf

 

ALMELO, 8 maart, 09.30 uur, wijkcentrum De Schelf

Samen handwerken!
Eens in de maand, op de tweede donderdagochtend, is het handwerkcafé in wijkcentrum De Schelf. Samen handwerken, gezellig kletsen en koffie drinken. Ieder neemt zijn/haar eigen werk mee, dat kan heel verschillend zijn. Haken, breien, borduren, quilten, patchworken, noem maar op. Ze dienen elkaar ook van advies als dat nodig is. Per keer betalen ze 3 euro entree, daar zit ook 1 kopje koffie bij in. Wilt u ook (weer) gaan handwerken? Kom dan vrijblijvend een kijkje nemen in het Wijkcentrum De Schelf, zaal 2. Vanaf 09.30 uur bent u welkom. Voor meer info kunt bellen: Joke Warringa tel. 0546 866446.

Via info@ontmoetingsplein55plus.nl of kijk op www.ontmoetingsplein55plus.nl. U vindt ons ook op Facebook!
 

 
23-12-2018  

Jubelconcert 100 jaar AMK en AMC

 

ALMELO, 23 december, St. Georgiusbasiliek

Dat het Almelo’s Mannen Koor (AMK) en het Almelo’s Christelijk Mannenkoor (ACM) in hetzelfde jaar hun eeuwfeest vieren mag wel een unicum worden genoemd. Op 21 april jongstleden werd al een eerste gezamenlijk jubileumconcert gegeven in de Grote Kerk aan het Kerkplein in Almelo en op zondag 23 december volgt een tweede in Kerstsfeer in de St. Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat te Almelo. De entree voor dit tweede jubileumconcert is gratis.

Zangfonds voor de jeugd
Ondanks de feestelijke jubelactiviteiten ziet men toch het feit van vergrijzing toeslaan onder de leden die al de nodige concerten in binnen- en buitenland achter hun naam hebben staan.
Dat onderkennende, heeft men tevens de handen ineen geslagen voor het vormen van een Zangfonds voor jongeren. Onder het motto ‘Wij geven onze stemmen door’ moe het Zangfonds ruim baan scheppen voor de toekomst door belangstellende jongeren te begeleiden in een toekomstige koor-carrière. Tijdens het jubelconcert wordt daarvoor een eerste cheque overhandigd als startkapitaal voor de commissie die de jeugd gaat begeleiden. In ieder geval gaan Hans Buld, Frank den Bakker, Anja Lankamp en Marieke Zoutendijk al commissieleden aan de slag met het uitwerken van het plan ‘Wij geven onze stemmen door’. Zij allen zijn muzikaal onderlegd en hebben volop feeling met kinderen/jeugdigen om hen te begeleiden naar het volwaardig koorlidmaatschap voor de jeugd. Tijdens het Jubelconcert kunt u daar eventueel nog een ‘steentje’ aan bijdragen want zingen in een koor is niet allen leuk en ontspannend, maar draagt tevens bij aan de sociale ontwikkeling! 

 
27-12-2018  

Editie 3 Popquiz XL in Almelose horeca

Inschrijving geopend
 

ALMELO, donderdag 27 december.

Op 27 december a.s. (‘derde kerstdag’) vindt de derde editie van de Popquiz XL plaats. Dit jaar is niet de wevershal van Indië het decor, maar worden de rondes gespeeld in verschillende horecagelegenheden in het centrum van Almelo. De inschrijving start op zaterdag 24 november a.s. via www.popquizxl.nl.

Deelnemende teams spelen telkens twee rondes op één locatie, om daarna volgens een vastgesteld schema naar een volgende plek te verkassen. In totaal bestaat de quiz uit acht rondes, ieder team bezoekt dus vier verschillende café’s of restaurants. Aan het eind van de avond komen alle deelnemers op één plek bij elkaar voor de uitslag.

Meezingen
In de PopquizXL komt opnieuw de gehele historie van de popmuziek voorbij, van rockabilly tot hiphop, van metal tot dance, van country tot schlager. De samenstellers van de quiz houden net als andere jaren het pop-olympische motto voor ogen: meezingen is belangrijker dan winnen. Net als vorig jaar gaat de opbrengst van het inschrijfgeld in z’n geheel naar een goed doel, waarbij dit jaar nadrukkelijk wordt gezocht naar één of meer plaatselijke bestedingen.

Laagdrempelig
De Popquiz XL is een initiatief dat ruim twee jaar geleden werd geboren tijdens één van de maandelijkse popquizzen bij Proeflokaal België in Almelo. Enkele deelnemers daaraan staken de koppen bij elkaar om een grote, laagdrempelige popquiz te organiseren,  een muzikaal feest der herkenning voor iedereen die is opgegroeid met popmuziek. De eerste editie was direct een doorslaand succes, en bij de tweede editie bleek een week voor de tijd het maximaal mogelijke aantal teams al te zijn bereikt.

Praktische informatie
Een deelnemend team bestaat uit vier of vijf personen. Teams kunnen zich opgeven via www.popquizxl.nl. Deelname kost 7,50 euro per teamlid. Volg ons voor het laatste nieuws over de quiz op Facebook en Twitter.
 

 
06-01-2019  

Knieperkestocht is wandelen voor het hele gezin

 

ALMELO, zondag 6 januari, start 11 tot 14.00 uur, kosten 2,50

De Almelose folkloristische dansvereniging  “De Korenaer” houdt zondag 6 januari 2019  weer een winterwandeltocht voor het hele gezin.

De start is tussen 11:00 en 14:00 uur bij Zorgboerderij ´t Klein Wierke, Past. Ossestraat 48, 7627 PM  Bornerbroek.
De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van ong.  6  en 9 ½  km.

De route van deze 17e  Knieperkestocht is dit jaar uitgezet in het gebied Doorbraak -Nijreesbos, tussen Almelo en Bornerbroek.

De korte route gaat langs fraaie wegen en paden, langs de Doorbraak naar de tussenstop. Vervolgens over een bijzonder mooi pad weer langs de Doorbraak en door het Nijreesbos terug naar de startlocatie. De lange route volgt grotendeels het parcours van de korte route, in het Nijreesbos is er een extra lus toegevoegd.

Op de tussenstop zijn naast een warm of koud drankje ook de overheerlijke pannenkoeken verkrijgbaar. Ook is hier, net zoals bij de finish, live muziek aanwezig.

Op de start/finishlocatie is de vermaarde eigengemaakte erwtensoep verkrijgbaar en voor een warm bakje koffie of thee, een glühwijntje of een koud drankje kan men hier natuurlijk ook terecht. De bekende Knieperkes worden hier vers gebakken.

Langs de route zullen leden van de midwinterhoorngroep Beeklust op deze Driekoningen weer het sonore geluid van de midwinterhoorn laten horen.

De kosten van de tocht bedragen 2,50 euro per persoon.
Kinderen onder de 12 jaar gratis.

In de afgelopen 16 jaar is de Knieperkestocht een begrip geworden, niet alleen vanwege de mooie door klompjes aangegeven routes maar ook vanwege de sfeer en gezelligheid op de diverse pauze locaties. De naam van de tocht komt van "Knieperke", het Twentse woord voor nieuwjaarrolletje, een rond deze tijd veel gegeten lekkernij.

Voldoende parkeerruimte is aanwezig bij de startlocatie
Deze kan men het gemakkelijkst bereiken via de N349-zuid of, indien men van de A35 komt, bij afslag 30 de snelweg verlaten. Dan richting Bornerbroek en na 250 mtr. links af.  Vanaf hier is de route naar de startplaats d.m.v. borden aangegeven.

Voor meer informatie kijk op de website:
www.korenaer.nl/wandeltocht

Archief
Terug naar vorige pagina