Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
23-02-2016  

Stadsgesprek over vernieuwing binnenstad


Waagplein wordt Waagstraat.
 

ALMELO – Voorafgaand aan het stadsgesprek van de gemeenteraad met de burgers van dinsdag 23 februari a.s. in het stadhuis over de vernieuwing van de binnenstad, wordt om 17.00 uur vanaf het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ eerst een stadswandeling gehouden om ter plekke uitgelegd te krijgen wat er allemaal op de schop gaat.
Digitaal kan men hier een kijkje nemen.
 

 
16-02-2019  

Waar blijft mijn drol? Ga zaterdag kijken!

 

ALMELO – Waterschap Vechtstromen laat zaterdag belangstellenden zien hoe het waterschap het rioolwater zuivert. Bij de zuiveringsinstallatie De Sumpel aan de Bosuil in Almelo is het daarom Open Dag. Een dag met experimenten waaraan u mee kunt doen en tal van andere proeven. Ook voor kinderen is dat een interessante dag met speciaal aangepaste proefjes en natuurlijk rondleidingen.
Waterschap Vechtstromen organiseert de Open Dag in het kader van de naderende bestuurlijke Waterschapsverkiezingen waarvoor de burger haar stem kan uitbrengen, maar uiteraard ook voor de bewustwording van de gevolgen van bijvoorbeeld het weggooien van overtollige medicijnen en/of frituurolie in de wc of teveel gebruik van toiletpapier om over verspilling van water maar niet te spreken. De Open Dag bij De Simpel duurt van 12.00 tot 16.00 uur.

< Bij AS Paint in Vriezenveen werden de wraps op auto’s van Vechtstromen geplakt om aandacht te wekken voor de vraag: Waar blijft mijn drol? 
 

 
21-04-2019  

Open Huis bij AutoHaarhuis Almelo


Hans en Gerard Haarhuis, trotse winnaars van 'Onafhankelijk Bovag Autobedrijf van het jaar 2018/2019'.
 

Wat ooit begon in 1961 aan de Dorpsstraat in Geesteren met een handelsvoorraad voor de deur van 2 auto’s, is anno 2019 uitgegroeid naar twee moderne autobedrijven die vanuit Geesteren en Almelo de Twentse markt bestrijkt.
Toen was het vader Gerrit Haarhuis die vanuit de woning startte met een werkplaats aan huis. Vanaf 1990 werd zoon Gerard eigenaar en algemeen directeur en twee jaar later stapte ook Gerard’s broer Hans in het bloeiende autobedrijf dat groter en groter werd in de handel van jonge en betrouwbare occasions.   Inmiddels was AutoHaarhuis al wel verhuist naar de Vriezenveenseweg waar in 1996 een grootscheepse nieuwbouw ontstond gevolgd door een uitbreiding en metamorfose van de werkplaats in 2010.

Op moderne leest geschoeid timmerde AutoHaarhuis aan de weg qua autohandel, service en onderhoud, reparatie en schadeherstel, maar ook de verhuur van lichte bedrijfsauto’s en de introductie van alle vormen van autolease zoals private lease, financial lease, shortlease en operational lease.

Elektrisch
Inmiddels beleefde ook de elektrisch aangedreven auto al een tijdje haar entree bij AutoHaarhuis. Medewerkers werden en worden geschoold in de nieuwste techniek, de benodigde apparatuur werd aangeschaft, want de moderne auto - zowel elektrisch dan brandstofaangedreven - brengt u niet alleen van A naar B, maar doet dat ook met behulp van de nodige boordcomputers en dat vergt voortdurend nieuwe kennis.  

Dit jaar wordt bij AutoHaarhuis ook de e.GO Stadsauto geïntroduceerd onder het motto Share2use.    Het nieuwe carsharing-concept van Haarhuis Electric wordt momenteel uitgerold in Twente. Electrische auto’s waarover u 24/7 kunt beschikken. Reserveren en activeren via de app en rijden maar …
AutoHaarhuis kan u er alles over vertellen!!!

Bijvoorbeeld op Tweede Paasdag wanneer AutoHaarhuis Almelo Open Huis houdt in de nieuwe vestiging Twentepoort West 9 vlak bij de op-afrit naar de A35 en waar natuurlijk ook nog jonge kwalitatieve en aantrekkelijk geprijsde auto’s van alle merken met alle brandstofsoorten worden aangeboden.

 
01-09-2019  

Shanty-festival in het Beeklustpark

 

ALMELO, zondag 1 sept. 13.30 uur, entree vrij

Vanmiddag staan de poorten open van het Beeklustpark voor het Shanty-Festival. Deze keer met Levensliederenkoor Met Hart en Smart uit Nijverdal, De Sjompiesingers uit Gramsbergen en De Oostvaarders uit Almelo.

Met Hart en Smart werd opgericht in 2001 door 6 dames die het leuk vonden om levensliederen te zingen. Inmiddels is dit enthousiaste koor uitgegroeid tot een koor van circa 32 zingende leden en 4 geluidsmannen. Het koor staat onder de deskundige leiding van Greet Nekkers.
Het repertoire bestaat onder andere uit 47 zeemansliederen en 172 smartlappen, maar ook levensliederen in de ruimste zin van het woord.
Het koor zingt liedjes in het Nederlands en vertaalt daarom ook vaak Engelse teksten naar het Nederlands. 

De Oostvaarders bestaan uit 60 zingende leden en een zeven mans combo onder leiding van dirigent Hans Roordink. Het repertoire bestaat uit ruim tachtig shanty liederen in de Duitse-, Engelse-, Franse-, Spaanse- en natuurlijk de Nederlandse taal. “Beroemd” is het koor door de vertolking van een aantal Ierse ballets, die het koor meerstemmig voor het voetlicht brengt. Het koor is in de afgelopen tien jaar tijd niet alleen in omvang gegroeid, maar bovenal in kwaliteit. De kwaliteit is niet in de laatste plaats bereikt door steeds zeer vakkundige en vooral enthousiaste dirigenten, die het koor op het huidige niveau hebben gebracht. 

De Sjompiesingers zijn een landmark in het Gramsberger landschap. De verbondenheid met de Vecht, in vroeger jaren bevaren door zompen, spreekt door in hun liederen. Vandaar de naam Sjompiesingers. Vaar mee op een muzikale tocht met de Sjompiesingers. Een tijdreis over water, de scheepvaart, zeelieden en het stoere leven op zee. De kiel voor de Sjompiesingers is gelegd op 17 Augustus 1998. En nu, bijna 20 jaar verder, liggen ze nog steeds op koers zonder averij te hebben opgelopen. Het koor bestaat inmiddels uit circa zesenvijftig zangers en een negental muzikanten. Het repertoire bestaat uit meer dan honderd nummers.

 
03-09-2019  

Kunstlezing Ronald A. Westerhuis in de Bieb

 

ALMELO, dinsdag 3 sept. 20.00 uur, entree vrij
Biebrestaurant ‘Feijn Lunchen & Lezen’


In aanloop naar de Open Ateliers Almelo op 21 en 22 september organiseert Bibliotheek Almelo in samenwerking met de Open Ateliers een bijzondere lezing door de inmiddels wereldberoemde in 1971 te Tiel geboren kunstenaar Ronald A. Westerhuis die een belangrijk deel van zijn roots als kunstenaar in Almelo verbleef.

Nu werkt Ronald internationaal vanuit Zwolle en Shanghai. Westerhuis maakt o.a. toegepaste kunst en enorme sculpturen van roestvrij staal. In 2018 had hij in Museum De Fundatie en in Kasteel Het Nijenhuis een grote overzichtstentoonstelling. In die tijd stond er van hem het indrukwekkende 9,5 meter hoge sculptuur “Stepping Stones” buiten voor  de ingang van het museum. Westerhuis is tevens de ontwerper van het sculptuur Nationaal Monument MH17 dat in 2017 door Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima in het herdenkingsbos bij Vijfhuizen is onthuld.

Ronald raakte als lasser in de offshore gefascineerd door het materiaal roestvrij staal. Sinds die tijd maakt hij indrukwekkende sculpturen die wereldwijd worden getoond en verkocht. In 2020 vertegenwoordigt hij Nederland bij de Wereldtentoonstelling in Dubai.
Nu komt hij even terug naar Almelo om over zijn indrukwekkende werk te vertellen. Na de lezing is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Archief
Terug naar vorige pagina