Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
23-02-2016  

Stadsgesprek over vernieuwing binnenstad


Waagplein wordt Waagstraat.
 

ALMELO – Voorafgaand aan het stadsgesprek van de gemeenteraad met de burgers van dinsdag 23 februari a.s. in het stadhuis over de vernieuwing van de binnenstad, wordt om 17.00 uur vanaf het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ eerst een stadswandeling gehouden om ter plekke uitgelegd te krijgen wat er allemaal op de schop gaat.
Digitaal kan men hier een kijkje nemen.
 

 
12-07-2017  

Inloopspreekuur wijkverpleging CarintReggeland

 

ALMELO – Carintreggeland Wijkverpleging houdt op woensdag 12 juli 2017 een  inloopspreekuur voor al uw vragen op gebied van wonen, zorg en welzijn. Elke tweede woensdag van de maand tussen 11.30 – 12.30 uur kunt u binnenlopen in het Wijkcentrum De Schelf in de wijk Schelfhorst (Binnenhof 51, 7607 KH Almelo).

De overheid heeft bepaald dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis moeten blijven wonen. Als u wat ouder bent kunnen er mogelijk vragen gaan spelen over aanpassingen in huis, veiligheid in en om het huis en zorg aan huis.
U kunt voor al uw vragen terecht op het inloopspreekuur van Carintreggeland. De medewerkers van de wijkverpleging informeren u onder andere over wijkverpleging, het wonen in een Carintreggeland Huis (waaronder tijdelijk verblijf), thuisondersteuning, (woning)aanpassingen vanuit de WMO, Ergotherapie Thuis, Personenalarmering, de Medido (medicijndispenser), het Reisbureau van Carintreggeland, zorg in de laatste levensfase en uitleen van hulpmiddelen.

 
07-10-2017  

Expo IVN fotowedstrijd ‘Natuur in de Stad´

 

ALMELO – Het IVN organiseerde een fotowedstrijd met als thema ‘Natuur in de Stad’.
Bij de inzendingen van particulieren won de familie Ten Velde. Onder de inzendingen van scholieren werd de foto van Bart Kuilder (VSO De Brug) als beste gewaardeerd door de jury.

< Hier gebruikt als aankondiging van de expo


Rond het thema ‘Natuur in de Stad’ word ook een foto-expositie georganiseerd in de maand oktober. De expositie vindt plaats in een leegstaand winkelpand aan de Hagenborgh (nabij het Wokrestaurant).

De groepen 7 en 8 van de Almelose basisscholen gaan in het kader van natuureducatie een kijkje nemen tussen 7 en 22 oktober a.s.

Voor particulieren is de expositie op twee zondagmiddagen geopend. De data 15 en 22 oktober van 14.00 uur tot 16.30 uur.

 
21-10-2017  

Geen ‘Pride´ maar ‘Pink Drink´ in Almelo

 

ALMELO, zaterdag 21 oktober, Polman Stadion

Op zaterdag 21 oktober 2017 wordt de 1e editie van de PINK DRINK party gehouden in de Businesslounge van Heracles. Een spectaculair dansfeest! De visie van de initiatiefnemers is dat Almelo klaar is voor een 'open minded' feest voor o.a. hetero’s, homo’s, transgenders en lesbiennes. Het regenboogkleurige zebrapad geeft al aan dat Almelo een stad is waar iedereen welkom is. Doelstelling is dat Pink Drink DE jaarlijkse ‘place to be’ en een groeiend evenement in Twente wordt. Bij de ticketprijs van € 20,00 zijn een welkomstdrankje (Pink Drink) en hapjes inbegrepen. Lekkere club muziek wordt afgewisseld met disco deuntjes op een spectaculaire dansvloer. Ook lopen er prachtige drag queens rond. Verder zijn er VIP arrangementen verkrijgbaar in de vorm van luxe hapjes met een fles bubbels. Houd onze pagina op Facebook in de gaten voor mooie Like, Deel & Win acties met o.a. een overnachting in een suite in Hotel Het Huis van Bewaring in Almelo! Kijk voor meer informatie en ticket verkoop op Facebook/Pinkdrink en www.pink-drink.nl
 

 
24-10-2017  

Cowboy Billie Boem en de Circusdirecteur

Meezing-klap-dans-lach voorstelling voor jong en oud
 

ALMELO – De nieuwe voorstelling van Bart Pullens en Ton Smulders, ‘Cowboy Billie Boem en de Circusdirecteur’, wordt weer spectaculair en met heel veel leuke nieuwe liedjes. Maar spannend wordt het ook in de herfstvakantie, op dinsdagmiddag 24 oktober, want wat doet die grote ijskast op het podium, en waarom mag die niet open....? Voor iedereen van 3 jaar en ouder. Aanvang: 14.30 uur.

Cowboy Billie Boem is een kindershow met Bart Pullens en Ton Smulders. Samen bespelen zij een hele reeks instrumenten. Cowboy Billie Boem is al jaren een begrip bij (groot)ouders en hun (klein)kinderen. Zij brachten vele vrolijke kinderliedjes uit, die nog erg veel gezongen worden. Hun nieuwste voorstelling Cowboy Billie Boem en de Circusdirecteur wordt weer spectaculair en met heel veel leuke nieuwe liedjes. Maar spannend wordt het ook, want wat doet die grote ijskast op het podium, en waarom mag die niet open....? Als dat maar goed gaat..!

Met zijn lange rode jas en mooie hoge hoed is de circusdirecteur een imposante verschijning, maar ook een man vol verrassingen. Hij lijkt heel veel te weten, over bijzondere dieren bijvoorbeeld, of over mensen uit verre landen en zelfs over de techniek van een autobus. Maar of het allemaal waar is? Gelukkig zingt Cowboy Billie Boem de show vlotjes aan elkaar in deze meezing-klap-dans-lach voorstelling voor jong en oud. Met veel akoestische instrumenten, opmerkelijke rariteiten, oprechte verwondering en boeiende verhalen.

Cowboy Billie Boem is in de loop der jaren regelmatig te zien op de TV, waaronder al drie seizoenen bij De Teletubbies. Cowboy Billie Boem is er ook erg trots op dat ze de intocht van Sinterklaas al een aantal keren hebben mogen opluisteren. Inmiddels zijn er zo'n tien Cd’s en een DVD uitgebracht met muziek die langdurig houdbaar blijft.

Kaarten à € 9,50 kunnen worden gereserveerd via de website www.hof88.nl, per mail via info@hof88.nl en telefonisch tijdens kantooruren via (0546) 850264. De kassa is open van woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en vanaf één uur voor de voorstellingen.

 
26-10-2017  

‘Taal waar niemand op rekent, en gereken .....´

Cabaretier, wiskundige en Neerlands Hoop-winnaar Jan Beuving speelt ‘Raaklijn´

Jan Beuving - Foto: Maartje ter Horst
 

ALMELO – Jan Beuving is de bètaman in de alfajungle van het theater. Wiskundige en winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs én Neerlands Hoop 2017. Met Tom Dicke aan de vleugel neemt hij zijn publiek donderdag 26 oktober mee in zijn wonderlijke logica. Met taal waar niemand op rekent, en gereken waar niemand naar taalt. Aanvang: 20.15 uur.

‘Buitengewoon geestig’, zei de Volkskrant. ‘Beuving excelleert in lichte liedjes’, aldus NRC. ‘IJzersterk programma’, volgens de theaterkrant. Samen gaven ze twaalf sterren. Jan Beuving komt nog een seizoen terug met zijn bejubelde cabaretprogramma Raaklijn.

Jan Beuving (1982) voltooide een bachelor wiskunde en een master wetenschapsgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Daarna ging hij studeren aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en werd tekstschrijver en cabaretier. Hij leverde liedteksten voor theaterprogramma’s van Angela Groothuizen en Karin Bloemen, werd genomineerd voor een Musical Award voor de liedteksten van Willem Ruis, de show van zijn leven, won de Annie M.G. Schmidtprijs 2012 en in 2017 de Willem Wilminkprijs én Neerlands Hoop (VSCD cabaretprijs voor die veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief).

**** NRC ‘Beuving excelleert in lichte liedjes. Fier in de traditie van Drs. P en Kees Torn.’
**** Volkskrant ‘Buitengewoon geestig. Doet niet onder voor Tom Lehrer.’
**** Theaterkrant ‘Intelligent en toegankelijk.’
*** Trouw ‘Zijn woordgebruik is enorm divers, zijn rijmwoorden fenomenaal en hij tovert fraaie werelden.’

Kaarten à € 17,50 (65+/biebpas/CJP € 15,50) kunnen worden gereserveerd via de website www.hof88.nl, per mail via info@hof88.nl en telefonisch tijdens kantooruren via (0546) 850264. De kassa is open van woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en vanaf één uur voor de voorstellingen.

 
04-11-2017  

Art Flow gaat verder waar MAFF stopt

 

ALMELO - Art Flow Events is een beweging van nieuwe media- en lichtkunst door de Euregio. Grensoverstijgend vanwege de deelname van partners uit Nederland en Duitsland. Zo is er lichtkunst gepresenteerd in Haaksbergen, Rheine, Metelen, Weerselo, Münster en in Nottuln. Op al deze locaties hebben lokale organisaties bijgedragen aan Art Flow. Internationale kunstenaars droegen bij met het maken van videomappings op centrale gebouwen zoals kerken en bijzondere objecten.
 
<< Een van de laatste Art Flows is in Almelo op 4 november met het werk van Eva Schmeckenbecher uit Stuttgart in het Kunst-Torentje. Eva benaderd video- en fotokunst niet op een digitale manier. Voor haar installatie in het Kunst-Torentje is ze bezig geweest met het ontleden van foto’s afgedrukt op fotopapier met mesjes en linialen, op deze wijze komt haar fascinatie voor, afbeeldingen van gebouwen, ruimtes, muren, dagelijkse situaties, verhalen, lichaamsdelen, camera’s en apparaten letterlijk aan het licht. Haar vaak zeer toegankelijke werken zijn resultaten van processen, die komen uit reflectie en het opnieuw ontwerpen van de wereld.
 
Het Media Art Flow Festival (MAFF) rond dit jaar zijn programma af met een aantal kleine acties op gebied van lichtkunst. Deze week is er al lichtkunst te bewonderen op de balkons van de Javatoren in Almelo. MAFF oftewel Art Flow sluit daarbij aan op de Herman Krikhaarprijs, die op 22 oktober wordt uitgereikt in de Hoofdzaak in de Javatoren.
 
Verder komt het woord MAFF nog terug tijdens de Halloween avond in Almelo, met een eigen MAFF horror show projectie op de Waag. Als laatste valt er op 22 december, rondom de langste nacht, MAFFe kunst te zien rondom het Kunst-Torentje en het nieuwe kanaal bij het stadhuis te Almelo.
 
En dan verdwijnt de naam MAFF voor altijd. Want de stichting Nieuwe Twentse Kunst is tot de conclusie gekomen, dat de basis om een volledig festival voor beeldende kunst te organiseren in Almelo ontbreekt.
 
Art Flow Events is een euregionaal project, er wordt onderzocht om dit om de twee jaar met Nederlandse en Duitse partners te organiseren.
 
Het samenwerkingsproject tussen de stichting NTK en Kloster Bentlage ‘Art Flow Events’ wordt mogelijk gemaakt door Interreg IV A programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU). Verder droegen de gemeenten Haaksbergen, Dinkelland, Almelo en de Duitse deelstaat Noordrijn Westfalen bij.
Van het hele project zal een boek verschijnen en op 19 november gepresenteerd worden in Kloster Bentlage bij Rheine (D).

Archief
Terug naar vorige pagina