Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
23-02-2016  

Stadsgesprek over vernieuwing binnenstad


Waagplein wordt Waagstraat.
 

ALMELO – Voorafgaand aan het stadsgesprek van de gemeenteraad met de burgers van dinsdag 23 februari a.s. in het stadhuis over de vernieuwing van de binnenstad, wordt om 17.00 uur vanaf het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ eerst een stadswandeling gehouden om ter plekke uitgelegd te krijgen wat er allemaal op de schop gaat.
Digitaal kan men hier een kijkje nemen.
 

 
16-02-2019  

Waar blijft mijn drol? Ga zaterdag kijken!

 

ALMELO – Waterschap Vechtstromen laat zaterdag belangstellenden zien hoe het waterschap het rioolwater zuivert. Bij de zuiveringsinstallatie De Sumpel aan de Bosuil in Almelo is het daarom Open Dag. Een dag met experimenten waaraan u mee kunt doen en tal van andere proeven. Ook voor kinderen is dat een interessante dag met speciaal aangepaste proefjes en natuurlijk rondleidingen.
Waterschap Vechtstromen organiseert de Open Dag in het kader van de naderende bestuurlijke Waterschapsverkiezingen waarvoor de burger haar stem kan uitbrengen, maar uiteraard ook voor de bewustwording van de gevolgen van bijvoorbeeld het weggooien van overtollige medicijnen en/of frituurolie in de wc of teveel gebruik van toiletpapier om over verspilling van water maar niet te spreken. De Open Dag bij De Simpel duurt van 12.00 tot 16.00 uur.

< Bij AS Paint in Vriezenveen werden de wraps op auto’s van Vechtstromen geplakt om aandacht te wekken voor de vraag: Waar blijft mijn drol? 
 

 
21-04-2019  

Open Huis bij AutoHaarhuis Almelo


Hans en Gerard Haarhuis, trotse winnaars van 'Onafhankelijk Bovag Autobedrijf van het jaar 2018/2019'.
 

Wat ooit begon in 1961 aan de Dorpsstraat in Geesteren met een handelsvoorraad voor de deur van 2 auto’s, is anno 2019 uitgegroeid naar twee moderne autobedrijven die vanuit Geesteren en Almelo de Twentse markt bestrijkt.
Toen was het vader Gerrit Haarhuis die vanuit de woning startte met een werkplaats aan huis. Vanaf 1990 werd zoon Gerard eigenaar en algemeen directeur en twee jaar later stapte ook Gerard’s broer Hans in het bloeiende autobedrijf dat groter en groter werd in de handel van jonge en betrouwbare occasions.   Inmiddels was AutoHaarhuis al wel verhuist naar de Vriezenveenseweg waar in 1996 een grootscheepse nieuwbouw ontstond gevolgd door een uitbreiding en metamorfose van de werkplaats in 2010.

Op moderne leest geschoeid timmerde AutoHaarhuis aan de weg qua autohandel, service en onderhoud, reparatie en schadeherstel, maar ook de verhuur van lichte bedrijfsauto’s en de introductie van alle vormen van autolease zoals private lease, financial lease, shortlease en operational lease.

Elektrisch
Inmiddels beleefde ook de elektrisch aangedreven auto al een tijdje haar entree bij AutoHaarhuis. Medewerkers werden en worden geschoold in de nieuwste techniek, de benodigde apparatuur werd aangeschaft, want de moderne auto - zowel elektrisch dan brandstofaangedreven - brengt u niet alleen van A naar B, maar doet dat ook met behulp van de nodige boordcomputers en dat vergt voortdurend nieuwe kennis.  

Dit jaar wordt bij AutoHaarhuis ook de e.GO Stadsauto geïntroduceerd onder het motto Share2use.    Het nieuwe carsharing-concept van Haarhuis Electric wordt momenteel uitgerold in Twente. Electrische auto’s waarover u 24/7 kunt beschikken. Reserveren en activeren via de app en rijden maar …
AutoHaarhuis kan u er alles over vertellen!!!

Bijvoorbeeld op Tweede Paasdag wanneer AutoHaarhuis Almelo Open Huis houdt in de nieuwe vestiging Twentepoort West 9 vlak bij de op-afrit naar de A35 en waar natuurlijk ook nog jonge kwalitatieve en aantrekkelijk geprijsde auto’s van alle merken met alle brandstofsoorten worden aangeboden.

 
26-05-2019  

Ontmoetingsmatinee voor echtparen 60+

 

BENTELO – Als het aan de initiatiefnemers Johan en Loes ligt, wordt de Twentse matinee voor echtparen 60+ een terugkerend moment waarbij zestigplussers elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Doel van dit alles in gesprek gaan, gemeenschappelijke interesse ontdekken, een luisterend oor bieden maar ook advies uitwisselen inzake noden en lasten voor de doelgroep. Kortom sociaal contact in een maatschappij die zich steeds individualistischer ontwikkelt.

Jan en Loes, zelf zestigplussers, kozen als ontmoetingsplek voor ‘De Heerlijke Huiskamer’ in Bentelo. Een restauratieve plek maar dan met een speciaal karakter. Zo fokt men er nog met bijzondere kippenrassen, houdt men er het zeldzame varkensras Kune Kune/Duroc, kweekt en verkoopt me er Koi karpers voor uw eigen vijver, is er een wandeltuin/bos waar ook nog groenten worden gekweekt en heeft men in eigen volières exclusieve vogelsoorten onder het motto ‘Het Andere Leven’.
Wordt uw interesse gewekt voor deze ontmoetingsmatinees voor echtparen 60+, meldt u dan aan bij Johan en Loes via telefoon 0546-861737 (ook voor inlichtingen).
‘Breng in ieder geval een goed humeur mee, deelname kost niets maar wel dient u uw eigen hapje en drankje te betalen’, aldus de initiatiefnemers.

Tijd en plaats
Zondag 26 mei, 15.00 tot 17.00 uur
Zondag 23 juni, 15.00 tot 17,00 uur
Theehuis ‘De Heerlijke Huiskamer’
Hagmolen 13
7495 RB Ambt Delden (Bentelo)

Archief
Terug naar vorige pagina