Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
23-02-2016  

Stadsgesprek over vernieuwing binnenstad


Waagplein wordt Waagstraat.
 

ALMELO – Voorafgaand aan het stadsgesprek van de gemeenteraad met de burgers van dinsdag 23 februari a.s. in het stadhuis over de vernieuwing van de binnenstad, wordt om 17.00 uur vanaf het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ eerst een stadswandeling gehouden om ter plekke uitgelegd te krijgen wat er allemaal op de schop gaat.
Digitaal kan men hier een kijkje nemen.
 

 
05-12-2017  

Steun de Kerstpakkettenactie

 

ALMELO – De crisis is voorbij maar nog lang niet iedereen merkt dat omdat men nog zoekende is naar net betaald werk en nog steeds van een laag inkomen moet rondkomen. De Almelose Stichting Nomen Nescio (Naam Onbekend) is een van die organisaties die al jaren de handschoen oppakt om minder bedeelden tijdens de Kerst een extraatje te bezorgen middels een kerstpakket.
In die doelgroep vallen bijvoorbeeld éénouder gezinnen met kinderen die bijvoorbeeld al vier jaar moeten rondkomen van een sociale uitkering. Naar gelang het slagen van de actie krijgen zij een pakket met boodschappen ter waarde van 25 euro en een waardebon van 100 euro te besteden bij de HEMA.
Vorig jaar kon Nomen Nescio  in het Almelose 300 pakketten bezorgen en dat hoopt men dit jaar te overtreffen, want nog steeds zijn er zo’n 2.800 personen die moeten leven van een bijstandsuitkering. De gemeentelijke sociale dienst is ook de instantie die de ergste gevallen selecteert.
Nomen Nescio zamelt voor dat doelgeld in van gulle gevers die kunnen doneren via www.nomennescioalmelo.nl maarmen kan zich ook aanmelden als sponsor via info@nomennescioalmelo.nl
De vrijwilligers van Nomen Nescio en van de serviceclubs in Almelo bezorgen de pakketten anoniem.

 
22-12-2017  

Art Flow gaat verder waar MAFF stopt

 

ALMELO - Art Flow Events is een beweging van nieuwe media- en lichtkunst door de Euregio. Grensoverstijgend vanwege de deelname van partners uit Nederland en Duitsland. Zo is er lichtkunst gepresenteerd in Haaksbergen, Rheine, Metelen, Weerselo, Münster en in Nottuln. Op al deze locaties hebben lokale organisaties bijgedragen aan Art Flow. Internationale kunstenaars droegen bij met het maken van videomappings op centrale gebouwen zoals kerken en bijzondere objecten.
 
<< Een van de laatste Art Flows is in Almelo op 4 november met het werk van Eva Schmeckenbecher uit Stuttgart in het Kunst-Torentje. Eva benaderd video- en fotokunst niet op een digitale manier. Voor haar installatie in het Kunst-Torentje is ze bezig geweest met het ontleden van foto’s afgedrukt op fotopapier met mesjes en linialen, op deze wijze komt haar fascinatie voor, afbeeldingen van gebouwen, ruimtes, muren, dagelijkse situaties, verhalen, lichaamsdelen, camera’s en apparaten letterlijk aan het licht. Haar vaak zeer toegankelijke werken zijn resultaten van processen, die komen uit reflectie en het opnieuw ontwerpen van de wereld.
 
Het Media Art Flow Festival (MAFF) rond dit jaar zijn programma af met een aantal kleine acties op gebied van lichtkunst. Deze week is er al lichtkunst te bewonderen op de balkons van de Javatoren in Almelo. MAFF oftewel Art Flow sluit daarbij aan op de Herman Krikhaarprijs, die op 22 oktober wordt uitgereikt in de Hoofdzaak in de Javatoren.

 
Verder komt het woord MAFF nog terug tijdens de Halloween avond in Almelo, met een eigen MAFF horror show projectie op de Waag. Als laatste valt er op 22 december, rondom de langste nacht, MAFFe kunst te zien rondom het Kunst-Torentje en het nieuwe kanaal bij het stadhuis te Almelo.
 
En dan verdwijnt de naam MAFF voor altijd. Want de stichting Nieuwe Twentse Kunst is tot de conclusie gekomen, dat de basis om een volledig festival voor beeldende kunst te organiseren in Almelo ontbreekt.
 
Art Flow Events is een euregionaal project, er wordt onderzocht om dit om de twee jaar met Nederlandse en Duitse partners te organiseren.
 
Het samenwerkingsproject tussen de stichting NTK en Kloster Bentlage ‘Art Flow Events’ wordt mogelijk gemaakt door Interreg IV A programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU). Verder droegen de gemeenten Haaksbergen, Dinkelland, Almelo en de Duitse deelstaat Noordrijn Westfalen bij.
Van het hele project zal een boek verschijnen en op 19 november gepresenteerd worden in Kloster Bentlage bij Rheine (D).

Archief
Terug naar vorige pagina