Sportberichten


Plaatsing  
 
15-01-2013  

Kuipers eindigt etappe voor kopman de Rooy


Rene Kuipers: 'Het was draaien, draaien en nog eens draaien aan het stuur'.
 

LA RIOJA – Rene Kuipers eindigde dinsdag de 10e etappe in zijn IVECO truck nipt voor zijn kopman Gerard de Rooy die wederom zijn dag niet had en weinig tot niets goed kon maken van het verlies een dag eerder. Kuipers vond het een zware dag en had soms het gevoel een WK-rally te rijden. “Het was een moeilijke rit vandaag, voor zowel de bijrijders en mijzelf als de truck. De laatste 120 kilometer hadden we nog nauwelijks remmen over. De route kende echt technische onderdelen. Het was draaien, draaien en nog eens draaien aan het stuur. Ik moest echt hard werken, maar het was leuk om te doen. En ook mooi om dan als achtste over de finish te komen”, aldus de oud- Almeloër die daarmee zijn negende positie in het algemeen truck-klassement vasthield.
Na het uitvallen van Erik Wevers en Gert Huzink, die beiden al per vliegtuig naar Nederland vertrokken, kon het Riwald team zich richten op Anne Kies met de Riwald Ginaf truck. De ervaren Fries werd in het dag-klassement veertigste en klom naar de 28e positie in het algemeen klassement. Met zijn mede-inzittenden Ed Wigman en Tubbergernaar Rob Buursen doet men er alles aan om zaterdag wel rijdend in Santiago aan te komen.
Oud- Vriezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar eindigde op de motor in de etappe op plek 115 achter dagwinnaar Joan Barreda Bort. Nijen Twilhaar staat nu in het klassement op plek 115.

Archief
Terug naar vorige pagina