Sportberichten


Plaatsing  
 
23-01-2013  

Overtoom per direct van Heracles naar AZ

 

ALMELO - AZ en Heracles Almelo zijn het eens over de transfersom van Willie Overtoom. Dat bevestigt voorzitter Jan Smit tegenover Voetbal International. De spelverdeler zelf is op een paar kleine dingen na rond met de Alkmaarders en vertrekt na afronding van de persoonlijke besprekingen per direct uit Almelo.
'Dinsdag hebben we een goed gesprek gehad en het is op een paar dingen rond', vertelt Overtoom. 'We zijn het nog niet eens over een paar kleine dingen, zoals de contractduur en de inhoud daarvan, maar dat gaat goed komen.'

Overtoom stond in de belangstelling van verscheidene clubs, maar AZ gold vanaf het eerste moment als prioriteit. 'Ik merkte gewoon heel graag dat AZ mij wilde hebben en ik heb er een goed gevoel bij', aldus de Kameroenese international. Overtoom wordt bij AZ weer herenigd met trainer Gertjan verbeek onder wie hij ook trainde bij zijn eerste seizoen in Almelo. Overtoom speelde ook bij de jeugd al bij AZ, maar brak toen niet door. Heracles haalde hem van de amateurclub Hollandia.

Door de komst van Overtoom bij AZ lijken de Alkmaarders te anticiperen op het mogelijke vertrek van Adam Maher. De talentvolle middenvelder wordt zoals bekend begeerd door PSV en heeft zelf aangegeven graag naar Eindhoven te willen vertrekken.

Update: 24-01-2012
Overtoom heeft bij AZ een overeenkomst getekend voor 3,5 jaar, zo is inmiddels oficieel bevestigd.

Archief
Terug naar vorige pagina