Shownieuws


Plaatsing  
 
22-02-2018  

Famous Glenn Miller Orchestra in Nordhorn (D)

 

NORDHORN (D), zondag 15 april, 20.00 uur,
Konzert - und Theatersaal


In 2017 is het 80 jaar geleden dat Glenn Miller zijn eerste eigen band oprichtte. Tegenwoordig is de swing sound nog steeds springlevend! Het Glenn Miller Orchestra onder leiding van Wil Salden is al meer dan 30 jaar DE band bij uitstek, die de Glenn Miller sound in vele Europese landen doet voortleven.

In het theaterseizoen 2018/2019 presenteert deze top bigband een nieuw programma met bijbehorende CD: “Jukebox Saturday Night “.

“Jukebox Saturday Night “ is meer dan alleen de titel van het nieuwe programma, het is ook de titel van een prachtig Glenn Miller nummer, opgenomen in 1942. Nog meer dan dat het is ook het “Leitmotiv” van deze show. Wil Salden wil de magie van de glorie jaren van de swing muziek ten gehore brengen voor zijn publiek. In die dagen was swing meer dan muziek en muziek niets minder dan swing.

Op deze nieuwe cd: “Jukebox Saturday Night “ staan klassiekers zoals:  “Jukebox Saturday Night”, “Blue Moon”,“Everybody Loves My Baby” en “What A Wonderful World”.

Het authentieke swing geluid is in goede handen bij Wil Salden en zijn Glenn Miller Orchestra. De band heeft een traditionele  bigband bezetting, met zangeres en vocal group “ The moonlight Serenaders “.

Het muzikale vakmanschap van de band gecombineerd met flair en interactie met het publiek staan garant voor een onvergetelijke avond met heel veel herinneringen uit het swing tijdperk.

Keep Swinging

GLENN MILLER ORCHESTRA, directed by Wil Salden
www.glenn-miller.de 

 
15-02-2018  

Op kroegentocht langs 5 bands in de regio

Pendeldienst tussen Twente en Sallandse cafés

Foto van The Marchalls is gemaakt door Stefan Schipper Fotografie - Vriezenveen
 

SIBCULO - Een opmerkelijke kroegentocht tussen vijf verschillende cafés. Waarbij muziekliefhebbers zich op zaterdag 24 februari naar Sibculo, Westerhaar, Geerdijk, Beerzerveld en Vroomshoop kunnen laten rijden om daar vervolgens te genieten van livebands naar keuze. Chauffeur van dienst die avond is een levende legende.

“Opzet is dat ieder café een band met een verschillende repertoire heeft. Zodat er voor elk wat wils is”, aldus Jeannette Veltink, een van de organisatoren.
Tijdens de eerste editie van deze kroegentocht, twee jaar geleden, bleek er meteen sprake van een succesformule. “Alle belangstellenden pasten zelfs niet eens in één bus. Vandaar dat er deze avond twee bussen rijden.”

De bussen rijden volgens haar de hele avond: “Tussen 20.00 en 01.00 uur. De deelnemende cafés verkopen polsbandjes à vijf euro en daarmee kunnen de muziekliefhebbers de gehele avond onbeperkt gebruik maken van het vervoer en hebben ze toegang tot de cafés.”

Sibculo
Bij Café Boszicht in Sibculo staat de classicrockband The Marshallls. Deze formatie speelt stevige klassiekers van onder meer Led Zeppelin, Queen, Golden Earring, Metallica en Van Halen. Uiteraard ook veel AC/DC, waarmee The Marshalls meermalen op de Zwarte Cross live in actie kwam.

Westerhaar
Bij café Roots in Westerhaar treedt B-Normal op. Een duo dat er telkens weer een onvergetelijke muzikale avond van weet te maken. B-Normal heeft een heel breed repertoire: van Lady Gaga tot Frans Duits en van Robbie Williams tot Queen.

Beerzerveld
Café Geert in Beerzerveld haalt de band The Shelby’s in huis. Op aanraden overigens van de Grolsch-vertegenwoordiger. Bierman Wilbert speelt namelijk drums in deze gelegenheidsband.  Het repertoire is een complete verrassing, maar volgens deze drummer zal de Grolsch-consumptie zeker stijgen naarmate de band op dreef komt.

Geerdijk
Bij Café de Brug in Geerdijk staat de band Schot deur 't Pleeraam. Deze formatie wisselt boerenrock van Jovink en Normaal af met piratenmuziek en eigen nummers. Deze feestband uit Heino heeft veel interactie met het publiek en er staat zelfs een bierdrinkwedstrijd op het repertoire.

Vroomshoop
Café Kremer in Vroomshoop houdt de spanning erin bij deze editie van de kroegentocht.
Eigenaar Dick Kremer wil zelfs geen tipje van de muzikale sluier oplichten en zegt het publiek te gaan verrassen met zijn keuze van de band.

De Neuze

De buschauffeur die avond is volgens Jeannette Veltink niemand minder dan Teun ‘De Neuze’ Stevens. “Hij werd bekend als buschauffeur uit de clip van het legendarische nummer ‘Busje komt zo’ van Duo Höllenboer. Zelf noemt hij zich overigens taxiheld, beroepsmatig Bob en entrepreneur.”

 

 
31-01-2018  

Enschedese poppodium Atak failliet

 

ENSCHEDE – Voor poppodium Atak eindigt het bestaan in een faillissement. Het Enschedese poppodium in het Muziekkwartier draait al jaren met verlies die de begroting te boven gaan. De subsidie werd daarom ‘bevroren’ op voorwaarde dat Atak haar heil zocht in een vergaande samenwerking met poppodium Metropool in Hengelo dat wel binnen de financiële kaders acteert.
Die ‘vrijwillig gedwongen’ samenwerking  zag men bij Metropool niet zitten, waardoor Atak genoodzaakt was het faillissement aan te vragen. Het kost 11 medewerkers hun baan en ook 170 vrijwilligers lopen enigszins ontheemd rond sinds de gemeente Enschede de subsidiekraan dichtdraaide, de huur werd opgezegd en geboekte concerten werden gecanceld omdat de deuren per 1 januari werden gesloten.
Het faillissement betekent niet dat de gemeente Enschede bij de pakken neerzit. De directie van Metropool ontving eerder al het verzoek om met een plan te komen voor een bovenstedelijk poppodium. Die start wordt zelfs al voorzien per maart a.s. Of de locatie Atak in die plannen nog een toekomst heeft, is nog onduidelijk.

 
18-01-2018  

Mega Woonwagenfeest ook naar Twente

 

ALMELO – In het zuiden van het land is het Mega Woonwagenfeest van organisator Henk Damen al een paar jaar uiterst succesvol. Op zaterdag 27 januari komt het muziekfeest voor iedereen naar Partycentrum Dolle Pret in Almelo.

Henny ter Avest van Dolle Pret is blij dat het haar is gelukt om het Mega Woonwagenfeest in huis te halen. ‘Het Nederlandse levenslied is populair bij velen. Zo is o.a. John de Bever present met zijn hit ‘Ik krijg die lach niet van mijn gezicht’, is Bauke Schouten van de partij als de Dutch Elvis, zingt Jaman zijn hit ‘Spoken bestaan niet’, komen Rein Marcha en Jeffrey Heesen - die bekend zijn van het TV-pogramma ‘Bloed zweet en tranen’ - hun opwachting maken en is ook de aan de weg timmerende Almelose zanger Maikel Dokter van de partij. Verder komt een keur van Nederlandstalige artiesten haar opwachting maken voor een avondvullend programma’, aldus Ter Avest.

Kaarten zijn bij Dolle Pret in de voorverkoop af te halen a 15 euro per persoon tijdens de openingsuren van woensdag tot en met zondag tussen 10.00 uur en 18.30 uur. Ter Avest wijst ook op het beschikbare VIP-arrangement. De prijs bedraagt dan 79,50 euro per persoon ‘All-in’ hapjes en drankjes aan gereserveerde tafels.
Dolle Pret opent op zaterdag 27 januari haar deuren om 18.30 uur. Kaarten aan de zaal kosten dan 20 euro per persoon zo lang de voorraad strekt. ‘Wees er dus snel bij’, waarschuwt Ter Avest al vast!

 
25-10-2017  

Fats Domino op 89-jarige leeftijd overleden

 

Geboren als Antoine Dominique Domino op 26 februari 1928 in New Orleans, ontdekt in 1949 met het nummer The Fat Man, als stille verwijzing naar zijn omvang, werd de artiest/entertainer Fats Domino geboren. Toerend door de VS, slapend in zijn auto omdat hotels geen zwarten als gasten toelieten. Wereldfaam met nummers als Blue Monday, Blueberry Hill, Red Sails in the Sunset, Hello Josephine, Ain't That a Shame en When I'm Walkin. Van beginjaren ’50 tot beginjaren ’60 bracht hij 25 singles uit die allen meer dan een miljoen keer werden verkocht. Na Elvis Presley de best verkopende artiest wereldwijd die mede zijn stempel drukte op de ontwikkeling van de rock and roll en de blues. In 2005 nadat orkaan Katrina over New Orleans huis hield, was hij korte tijd vermist, was zijn huis een ravage en waren al zijn gouden platen verdwenen. Familieleden herkenden hem van foto’s tussen opgevangen geëvacueerden. Platenmaatschappijen gaven hem ‘repro’s’ terug maar ondanks wereldwijde successen en tournees door Europa, werd hij niet ‘stinkend rijk, omdat zwarte artiesten destijds maar al te vaak werden uitgebuit door het managers-gilde. ’ Fats Domino is niet meer. Hij overleed op 24 oktober te Harvey USA op 89-jarige leeftijd, maar zijn muziek leeft voort!      

https://www.youtube.com/watch?v=Gdoy9jkyZRk&list=PLjwYrp1NiHXhvuG5m3BV4fmcpPWJVtse2


 

 
13-06-2017  

Madness naar Twente

Poppodium Metropool en Wilminktheater bundelen krachten
 

ENSCHEDE - Op 13 november 2017 komt de Engelse band Madness naar het Muziekcentrum in Enschede. De organisatie van het concert is in handen van Poppodium Metropool, in samenwerking met het Wilminktheater. De lopende samenwerking tussen de Poppodia Metropool en Atak heeft geleidt tot dit eerste gezamenlijke evenement in het Muziekcentrum in Enschede.

Madness kan worden gezien als het boegbeeld van de ska revival die eind jaren 70 begon. De band brak in 1979 door bij het grote publiek met het album “One Step Beyond” en scoorde daarna tot halverwege de jaren 80 wereldwijd grote hits met nummers als Baggy Trousers, House Of Fun, Night Boat To Cairo en Our House.

In 1986 houdt de band het voor gezien maar in 1992 volgt een reünie in London met een aantal uitverkochte shows onder de noemer Madstock. Sindsdien treedt de band weer met regelmaat op en wordt er in alle grote zalen en toonaangevende festivals opgetreden. Madness neemt ook weer nieuwe albums op zoals het uitstekende “The Liberty Of Norton Folgate” en het vorig jaar verschenen “Can’t Touch Us Now”. Live speelt Madness nieuw werk maar passeren alle hits uit de jaren 70 en 80 ook de revue.

De voorverkoop voor het concert start aankomende donderdag 15 juni om 12 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop €49,50 exclusief servicekosten en zijn te verkrijgen via de kassa van Metropool en Het Wilminktheater, platenspeciaalzaak Popeye in Hengelo, de vestigingen van Primera en via de websites van beide zalen.

 
12-06-2017  

9e All Mellow Straatmuziekfestival Almelo

 

ALMELO - De negende editie van het All Mellow Straatmuziekfestival is dit jaar op zaterdag 24 en zondag 25 juni. Het festivalterrein is het centrum van Almelo met 26 acts op 11 verschillende “podia” en allemaal gratis te bekijken en te beluisteren.

Met publiekstrekkers die op Zwarte Cross, Lowlands, Oerol en DWDD staan, krijgt het All Mellow Festival steeds meer allure. Voor deze gelegenheid worden er geen enorme geluidsinstallaties meegesleept, maar gaan de muzikanten terug naar hun oorsprong, en spelen zoals in hun beginjaren akoestisch, pal voor de neuzen van hun fans.
De Amsterdam Klezmer Band, zeer muzikaal en dansbaar, spelend op festivals door heel Europa, is op zaterdagavond de afsluiter op het Amaliaplein.

Daarvoor hebben deze avond ook al het Braziliaanse capoeiragezelschap Senzala en de Big Band Almelo opgetreden.
Op de zaterdag en de zondagmiddag is er een overvloed aan mooie akoestische bands. Met o.a. Ooostblok en Balkanari, feestbands met veel oostelijke toeters. Verder door Europa tourende bands zoals het Amerikaanse Dead Bronco, het Spaanse Ecra Ed Otorkse en de nieuwe sensatie Soul Travelers met rapper Donnie Adams uit Chicago.

Van de Höllenboer is nog niet bekend met welk vervoermiddel ze deze keer komen, maar ze zijn er evenals de Bluegrass bands Leadbeaters, Bek Vol Zand, de Beatzers en Rivers.
Akward I. speelt solo deze keer, met zijn ontwapenend mooie liedjes. Voor de jongste festivalgangers zijn Acrocordion, Rouxlala en Rolwagensteeg de aanraders. Van Artez afkomstige acts zijn Art of Bridges, Chris Adam en Twå. En last but not least veel jonge lokale muzikanten in de bands Whatever, Atemptoe, Denim, R.E.C. en Bysun.

Op de zondagmiddag zijn de winkels geopend.

Flyers met het volledige programma zijn te vinden in alle winkels in de binnenstad van Almelo en op de website van Paco Plumtrek www.pacoplumtrek.nl

De hele Almelose binnenstad is uiteraard vrij toegankelijk.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
01-06-2017  

De koek is op voor Flashbacklive Vriezenveen

Oude bekenden tijdens allerlaatste editie Flashbacklive
 

VRIEZENVEEN - Maar liefst 36 jaar lang bood jongerencentrum Flashback in Vriezenveen een podium voor regionale bands. Na een hele lange reeks is er zaterdag 10 juni voor het laatste livemuziek onder de noemer ‘Feest der herkenning’ met oude bekenden als HIV (Hiphop Uit Vriezenveen), PC and the Crooks en huis-deejay Larstig.

Het besluit is met pijn in het hart genomen, zo vertelt Sylvia Hollander, jongerencoach van Flashback. ,,Flashbacklive is ooit ontstaan om jonge bandjes uit Vriezenveen en omstreken een podium te bieden. En vooral om ervaring op te doen. Deze jonge bandjes en acts zijn er echter niet of nauwelijks nog. Het wordt dan ook steeds moeilijker lokale jonge bands te vinden. Daarom hebben we besloten ermee te kappen.”

Wat overigens niet wil zeggen dat Flashback helemaal stopt met het stimuleren van muziek bij de plaatselijke jeugd. ,,We gaan de komende tijd nadenken over een ander project, waarin jongeren, muziek en cultuur de rode draad vormen.”
Maar eerst is er nog een afsluitende liveavond. ,,Voor deze avond hebben we een aantal oude bekenden weten vast te leggen. Waaronder HIV, dat met z’n energieke optredens meermalen het dak van Flashback eraf speelde. Ze beloven ook deze avond weer helemaal los te gaan.”
Ander muzikale gast deze avond is PC and the Crooks. ,,Deze formatie was in de tachtiger jaren zo ongeveer huisband van Flashback. We vonden dan ook dat ze deze allerlaatste avond niet mochten ontbreken.”
De muziek van HIV laat zich raden. Voor die tijd was het vrij revolutionair dat jonge muzikanten zich vol passie op de hiphop stortten. PC and the Crooks speelt werk uit de tachtiger en negentiger jaren, veel nederpop en Fischer Z, de band waarmee ‘The Crooks’ destijds bekend was in deze regio.
In de pauzes en na afloop van ‘De koek is op’ is van huis-deejay Larstig. ,,Voor alle verzoekjes van de laatste dertig jaar. Al met al belooft deze allerlaatste avond vooral een feest der herkenning te worden.”

Flashback is voor dit evenement nog op zoek naar oude foto’s en de liveavonden en eventueel posters. ,,Als mensen deze hebben, vragen we ze om ze te mailen naar info@flashbacklive.nl.”

Het terrein aan de Krijgerstraat 4 gaat zaterdag 10 juni vanaf 20.00 open en de entree is gratis.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
26-05-2017  

DJ Bram Weys op Almelose Ruiterdagen

Trucker/zanger Johnny Bolk - "Convoi Exceptionel"
 

ALMELO - Op Vrijdagavond 23 juni om 21.00 uur is tijdens de 51e Almelose Ruiterdagen het traditionele Ruiterbal met dit jaar DJ Bram Weys en een spetterend optreden van Johnny Bolk.
Vooraf aan het Ruiterbal zullen diverse ruiters de uitdaging aangaan bij het duospringen met één ruiter te paard en één op de mechanische stier. Al met al garantie voor een prachtige show.

De 51e editie van de Almelose Ruiterdagen begint op vrijdag 16 juni en eindigt op zondag 25 juni met de zware springderby Bolk/Kylix Trial Jumping Almelo.
De entree is vrij.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-04-2017  

Beach Boys op volle openingsavond Ribs & Blues

 

RAALTE - De afgelopen weken gingen de kaarten als zoete broodjes de deur uit. De openingsavond op zaterdag 3 juni met de line-up King of The World XL , Golden Earring, The Beach Boys (foto) en de Edwin Evers Band  is helemaal uitverkocht. Goed nieuws voor de organisatie van Ribs & Blues en de 8500 kaartenbezitters.

De beide Pinksterdagen tijdens Ribs & Blues zijn zoals altijd gratis toegankelijk .

In totaal 21 roots –en bluesacts komen naar het festivalterrein aan De Domineeskamp in Raalte (TomTom 8102CC). Headliners zijn dan o.a. The Red Devils, My Baby , DVL , Sari Schorr en Walter Trout.
Alle informatie www.ribsenblues.nl
 

 
21-04-2017  

Steve Gadd exclusief in Metropool


De levende drumlegende Steve Gadd komt maandag voor een eenmalige show in ons land naar Poppodium Metropool in Hengelo. De slagwerker vertoont op meer dan 750 albums zijn virtuose kunsten: van pop tot jazz.
 

HENGELO - Hij is een levende drumlegende. Steve Gadd doet maandag 1 mei met zijn eigen band Poppodium Metropool in Hengelo aan. Voor een exclusieve show in ons land. ,,Of hij de beste drummer in de wereld is? Dat zal hij zelf nooit zeggen want hij is een bescheiden mens”, zegt Rick Escher van Metropool. ,,Maar collega-muzikanten prijzen hem de regelrecht hemel in.”

Steve Gadd wordt door zijn vakbroeders vooral geroemd om zijn geïnspireerde spel en virtuositeit.
Volgens Escher is Steve Gadd een drummer van uitzonderlijk hoog niveau. ,,Een alleskunner bovendien want Gadd drukt zijn stempel op zowel jazz- als popklassiekers. Het kenmerkende roffeltje onder de hit ’50 ways to leave your lover’? Steve Gadd… Maar hij tekent bijvoorbeeld ook voor de dansklassieker ‘The Hustle’ van Van McCoy. Of ‘Chuck E.’s in love van Rickie Lee Jones. Tegelijk speelt hij ook mee op een keur aan jazz- en fusionplaten. Van Steeley Dan tot The Brecker Brothers.”
Het was ooit zijn oom, drummer in het leger, die hem ook aanspoorde te gaan drummen. Al op elfjarige leeftijd speelde hij mee met jazzlegende Dizzy Gillespie. Vervolgens ontwikkelde hij zicht tot sessiedrummer. Heden ten dage geldt Gadd als de drummer die het meest opgenomen is in studio’s. In totaal is hij op ruim 750 albums te horen en was hij op toernee met iconen als Paul Simon, Eric Clapton en James Taylor.
Poppodium Metropool wist Gadd te strikken voor een exclusieve show voor Nederland. Waarbij hij met zijn eigen band komt. Met daarin naast Gadd nog een aantal grootheden uit de muziekbizz. Onder wie gitarist Michael Landau en Jimmy Johnson op bas.
De voorverkoop van het concert is intussen begonnen. Kaarten kosten 29 euro exclusief servicekosten en zijn onder meer verkrijgbaar via de website van Metropool, vestigingen van Primera en platenzaak Popeye in Hengelo.
Zie ook www.metropool.nl

 
23-03-2017  

Status Quotes Tribute in memory of Rick Parfitt

 

HENGELO – Voor de Almelose kroegbaas Toon Eppink van café De Stam was het vandaag een bijzondere dag in de foyer van RTV Oost in Hengelo. Met zijn partners in de band Status Quotes zijnde Rens Hardijzer op drums, Raymond Nijenhuis op gitaar en Harrie Kruisselbrink op basgitaar, werd een ode gebracht aan Rick Parfitt, het vorig jaar overleden bandlid van rockgroep Status Quo.
De tributeband States Quotes bestaat sinds 2014 en is uiterst succesvol in het zalencircuit en dat was ook de Engelse vriend van wijlen Rick Parfitt opgevallen. Hij nam twee gitaren van Parfitt mee waarop deze speelde op de wereldtours van Status Quote. Eppink en Nijenhuis mochten zich dus tijdens het concert uitleven op de oude gitaren van Parfitt. "it was amazing", zei de Engelsman en vriend van de overleden Parfitt na afloop en hij noemde Status Quotes de beste tributeband van Status Quo die hij ooit was tegen gekomen.
Nu zijn de vier Tukkers natuurlijk geen onbekenden, want zij speelden o.a. in bands als The Fortunate Sons, Cuban Heels, Stingray en Mike & the Mellotones. Bij wijze van spreken stroomt hen de ’12-bar-boogie’ door het bloed. Met zijn vieren vormen zij min of meer de "Frantic Four", voor velen DE Status Quo line-up. Qua repertoire blijft het dus ook beperkt tot nummers als zoals Down Down, Roll Over Lay Down, Hold you Back, Whatever You Want, Again & Again en What You're Propsing, maar zeker ook albumtracks waarbij de echte Quo-fan zijn vingers aflikt: Slow Train, Don't Think It Matters, Someones Learning, Umleitung, Fine Fine Fine, Can't Give You More, 4500 Times, What To Do en Ring Of a Change is zomaar een kleine greep uit de hoeveelheid klassiekers die op de setlijst staan.
Tijdens de tribute bij RTV Oost bleef het aantal concertgangers noodzakelijkerwijze beperkt tot 280 Status Quo fans. RTV Oost maakte er wel een registratie van die te zien en te beluisteren valt via facebook. Het ligt echter in de bedoeling om het concert te zijner tijd uit te zenden. Met dank aan de Engelse vriend van Parfitt die diens gitaar van de afscheidstournee in 1984 in handen drukte van Nijenhuis en de andere gitaar in bruikleen gaf aan de Almelose kroegbaas. Na afloop was het natuurlijk wel inleveren, maar wie kan er zeggen dat zij op een gitaar van Parfitt mochten spelen, alleen Raymond en Toon!
Kom op RTV Oost hang het aan de grote klok als deze geslaagde tribute wordt uitgezonden.
 

 
10-03-2017  

Shantykoor Oostvaarders zoekt accordeonisten

 

ALMELO – De Oostvaarders is wellicht een van de succesvolste shantykoren in Twente. Met regelmaat treedt men op in binnen- en buitenland en dat als vriendengroep die het vooral leuk vindt met elkaar te zingen. Hoogtepunten in het afgelopen jaar waren optredens bij het Rozenfestival in het Limburgse Lottum en in de prachtige Parkhalle in het Duitse Iserlohn met het Iserlohner Shantykoor The Romantic Sailors voor 800 enthousiaste toeschouwers.
Maar er is een probleem. De Oostvaarders zijn dringend op zoek naar twee accordeonisten die het koor begeleiden samen met de ritmesectie van drums en gitaar.
Bent u een ervaren accordeonist en lijkt het u iets om deel uit te maken van De Oostvaarders, meldt u dan hier aan bij voorzitter Henk Nij Bijvank van de Oostvaarders.
 

 
03-03-2017  

Al 1.000 kaarten voor musical ‘Het Verzet Kraakt´


Het Verzet Kraakt
Foto: W. van Walderveen
 

ALMELO – Na de uiterst succesvolle stadsmusical ‘Van Katoen en Nu’ op het oude industriële complex Indië in Almelo, zijn de makers volop bezig met de musical ‘Het Verzet Kraakt’ waarin het verhaal wordt uitgebeeld van de grootste bankroof allertijden op 14 november 1944 op het filiaal van de Nederlandse Bank door verzetslieden uit de regio Almelo. De buit bedroeg een slordige 46 miljoen Nederlandse guldens maar de bezetter kreeg en de buit en de meeste ‘bankrovers’ na een paar dagen in handen.

Deze week deden 150 mensen uit het gehele land auditie voor de musical die in september a.s. zo’n twintig keer moet worden opgevoerd op het Indiëcomplex. De opzet van ‘Het Verzet Kraakt’ is groter dan de musical ‘Van Katoen en Nu’ en wordt ook landelijk gepromoot vanwege de impact van de verzetsdaad die met instemming van de regering in ballingschap te Londen, werd uitgevoerd.
Een kaartje is derhalve eveneens duurder. De entree bedraagt € 49,95 en er werden al voordat de officiële voorverkoop, die vandaag startte, zo’n 1.000 kaarten verkocht. Indien alle geplande optredens op het Indiëcomplex kunnen worden afgewerkt, betekent dat zo’n 35.000 toeschouwers. Zij genieten dan niet alleen van de musical maar krijgen vooraf ook een diner met bijbehorende drankjes. Het diner wordt bereid door de koks van het Theaterhotel. De kaarten zijn te bestellen via de website www.hetverzetkraakt.nl
 

 
17-02-2017  

De schepper van nijntje is dood

 

UTRECHT - Overal ter wereld kent men nijntje, het konijntje in boekvorm van schepper Dick Bruna die vandaag op 89-jarige leeftijd is overleden in zijn woonplaats Utrecht.
Zijn kinderboeken over nijntje of internationaal bekend als miffy, verschenen in meer dan 50 landen waarvan meer dan 85 miljoen exemplaren werden verkocht.

Een nijntje boek bevat vierentwintig pagina's, met op elke rechter pagina een tekening en op elke linker pagina vier regels vers. De boeken worden in een klein formaat gedrukt, omdat Dick Bruna het belangrijk vindt dat zijn publiek het gevoel heeft dat de werkjes voor hen gemaakt zijn en niet voor hun ouders.
In Nederland verschenen ook ook exemplaren in het Twents, Utrechts, Haags, Gronings, Achterhoeks en Papiaments.

Naast de boekvorm kwam er een speelfilm in 2013, een stop-motion animatiefilm voor TV  en een viertal musicals.
In Bruna’s geboorteplaats Utrecht staat het nijntje museum en ook werd het werk van Dick Bruna geëxposeerd in het Rijksmuseum te Amsterdam. In 2014 stopte Bruna met tekenen.

 
13-02-2017  

Nieuwe single Johnny Bolk voor film Telegraaf TV

 

ALMELO – De nieuwe single ‘Moet dat nou’ van Johnny Bolk is naar idee van de Telegraaf. Het nummer gaat over brokkenpiloten die regelmatig te zien zijn in het item ‘De Dashcam’. Bolk is nauw verbonden met de transport en daardoor de aangewezen persoon om hier een single bij te maken.
 
Steeds meer weggebruikers maken gebruik van een dashcam. Daardoor verschijnen er regelmatig filmpjes van wegmisbruikers of ongelukken. Deze filmpjes zijn onder andere te zien in ‘De Dashcam’ op Telegraaf tv. Dit item wordt momenteel uitgewerkt tot ‘Dashcam the Movie’ en een daarbij horende titelsong.
 
Voor de titelsong is Johnny Bolk benaderd. Naast het zingen, werkt hij zelf in het speciaal transport en zijn vader is de grondlegger van de 150 vrachtauto’s tellende firma Bolk Transport in Almelo. Zijn betrokkenheid met het verkeer en zijn zangcarrière maken hem geschikt om het idee van Telegraaf TV uit te werken. Van Telegraaf lezer en kijker Bert Splinter kreeg de zanger een tekst aangeleverd over verkeershufters in het verkeer. Dit is uitgewerkt in de studio en op het arrangement van Hans Aalbers. ‘Moet dat nou’ is een nummer geworden met een duidelijke boodschap, maar ook met een knipoog naar de carnaval. Het is een serieus onderwerp, maar met gezellige muziek.
 
De nieuwe single ‘Moet dat nou’ is zomaar op Johnny zijn pad gekomen. Dat betekent dat de planning voor het uitbrengen van bepaalde singles van zijn debuutalbum ‘Convoi Exceptionnel’ is opgeschoven tot na de carnaval.
 

 
30-01-2017  

Optreden in trein kost fikse boete

 

KAMPEN – Nathan Dillen en zijn broer David hebben gemerkt hoe klantvriendelijk de NS omgaat met passagiers. De broers speelden na een optreden in Amsterdam, vrijdagavond op hun thuisreis van Amsterdam naar Kampen Jiddische muziek in de trein dat met enthousiasme werd ontvangen door de medepassagiers.
Niet echter door de conducteur, reden om handhavers op te roepen die de ‘onverlaten’ in Almere uit de trein plukte voor het uitdelen van een boete van 380 euro.
Tot overmaat van ramp duurde het zo lang dat zij niet met de aansluitende laatste trein via Zwolle naar Kampen konden reizen. Een vriend werd ingeschakeld om de broers per auto naar Kampen te brengen. Is het een keer gezellig in de trein en dan mag het niet.

Artez-student Maarten Sipma uit Zwolle zette een filmpje van het optreden viral en dat werd al meer dan 20.000 keer bekeken.
 

 
30-12-2016  

Zesjarige Tijn redt Serious Request van 3FM

 

BREDA – De actie Serious Request van radiozender 3FM had op kerstavond bij het ontsluiten van het Glazen Huis in Breda een stand bereikt van 8.744.131,00 euro.
In de eerste dagen leek de sleet op het programma te zitten want de donaties voor het Rode Kruis om longontsteking in de derde wereld te bestrijden, waren duidelijk lager dan voorgaande jaren. Of het nu de keuze was voor het goede doel of de wisseling van de wacht voor een jongere generatie DJ’s in het Glazen Huis lijkt nog niet duidelijk. Ook wordt in het land het principe van het Glazen Huis veelvuldig gekopieerd waarbij de opbrengst veelal naar lokale doelen gaat en zelfs zijn er criminelen die via de digitale snelweg met nepacties een graantje proberen mee te pikken. Kortom Serious Request van 3FM is toe een een gedegen evaluatie, want het Glazen Huis van vier jaar geleden in Enschede blijft vooralsnog de topper (eindstand € 13.839.731), terwijl een soortgelijke radioactie in België die van Nederland nu begint te overtreffen.

Het was de 6-jarige Tijn die de editie 2016 redde met zijn actie ‘Heel Holland lakt’. Tijn is ongeneeslijk ziek en zal sterven aan progressieve hersenstamkanker maar Tijn wilde nagels lakken van mensen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor Serious Request. Het streefbedrag dat op zijn facebookpagina werd vermeld was 100 euro. Het werd bij de ontsluiting van het Glazen Huis dik 2 miljoen euro (inmiddels 2,6) omdat heel Nederland de actie van Tijn omarmde. Het was tevens de redding voor Serious Request 2016.

Apeldoorn is de stad waar 3FM het Glazen Huis eind december 2017 weer in functie stelt, dan zonder Tijn!

Bekijk ook de officiële vriendenactie 'Geef ze nog de tijd met Tijn' voor het gezin Tijn, dat nog een moeilijke weg te gaan heeft.

 
14-12-2016  

‘Flappy´ in ‘steenkolenengels´ wordt een hit

 

Na de ‘kerstsong’ in 2012 van de Enschedese band ENorm is het nu de Markelose band Stonegood die de aandacht trekt. In ‘steenkolenengels’ zingt Richard ‘Gorro’ Jansen (ex- Jovink) een bewerking van het succesnummer ‘Flappy’ van cabaretier Youp van het Hek. In De Wereld Draait Door noemde ex- schaatser en huidig presentator Erben Wennemars ‘Flappy’ nog zijn favoriete kerstlied. Maar Wennemars zal als Overijsselaar de uitvoering van Stonegood ook met een glimlach bekijken.
De clip 'Flappy' van Stonegood staat nog maar een dag op YouTube en is inmiddels al ruim 26.000 keer bekeken. ENorm bleef een paar jaar geleden met 'Op hoes op an veur Kerstmis’ steken op ruim een kwart miljoen kijkers.

Wie het origeel van Youp van het Hek wil zien met Engelse ondertiteling, klikt hier.
Kraantje Pappie had zijn eigen
antwoord op Youp's 'Flappie'.

 
16-11-2016  

Dynamics en Sagitta nog één keer on stage

 

ALMELO – In de jaren ’60 heerste er in Almelo een stevige popcultuur en ook was er destijds al een heuse ‘koffieshop’ in de Schuttenstraat waar een stevige joint gerookt kon worden. Kortom Almelo timmerde aan de weg qua jongerencultuur met jongerencentra als Erve Noordik (nu wijkcentrum) en HobNob en podia als het St. Josephgebouw (onlangs geheel gesloopt) en de Doremi Club in De Kei (nu chinees-restaurant) voor de top-acts uit binnen- en buitenland zoals bijvoorbeeld Van Morrisson (Them).

De eerste Almelose band met naam en faam buiten de regio was bijvoorbeeld The Dynamics met Ferry Uspessy als leadzanger en gitarist. In 1962 begon de band met naast Uspessy o.a. Eric Pattiwael - bas, Fred Lammers – drums en Frank Provoost – gitaar en zang. Lammers werd al gauw de manager en Wim Ulenreef nam van hem de drumstokken over. De band toerde door het land en buurland Duitsland maar na vijf jaar was het over ondanks tussentijdse uitbreiding met een toetsenist (David Hildesheim) en gitarist Freddy de Groot.
Andere bands die meer dan regionale populariteit verwierven waren o.a. The Spurs, The Humbugs, Lapland, Copperfield (met Almeloër Fred Rootveld en Lochummer Ap Daalmeijer), Mr.BooBoo en The Jigs. NOS Sport coryfee Tom Egbers speelde destijds gitaar in o.a. Lapland en Mr. BooBoo.

Mid jaren ’70 was het over met de Almelo Revival maar in de beginjaren ’80 werd de zevenmans formatie Sagitta populair, eveneens uit het management van Fred Lammers. De band toerde zelfs kort in Amerika.    
Zaterdag 19 november a.s. staan The Dynamics en Sagitta nog één keer op het podium in de feestzaal van ‘Dolle Pret’ op bedrijventerrein Noordbroek in Almelo.
Het memory-event wordt gecompleteerd door DJ Paul Salakory bekend van o.a. zijn periode bij de vroeger fameuze disco BiRiBi in Almelo. Met de Soul Train trekt Salakory ook nu nog volle zalen zoals bleek in maart jl. tijdens de reünie van discotheek BiRiBi.
Voor de entree hoeft u het niet te laten, die bedraagt 8 euro (aan de zaal). Aanvang: 20.00 uur.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
27-05-2016  

Johhny Bolk met single ‘Heracles Europa in´

 

ALMELO – Maandag zat ‘trucker’ Johhny Bolk nog achter het stuur van de ‘platte wagen’ tijdens de huldigingsrit door Almelo met de spelers van Heracles Almelo wegens het winnen van de play offs voor Europees voetbal. Dat deed hij ook al bij de promotie van Heracles Almelo 10 jaar geleden naar de eredivisie.
Nu heeft de Almelose volkszanger echter een single uitgebracht met de titel ‘Almelo gaat Europa in’, een nummer dat al sinds de bekerfinale tussen Heracles Almelo en PSV op de plank lag, maar door het finale-verlies niet werd uitgebracht.
Trucker en zanger Johnny Bolk looft de medewerking van allen die het mogelijk maakten de single zo snel uit te brengen. Zo moest de ‘hoes’ nog worden ontworpen en de cd’s nog worden geperst en dat binnen een week. Kortom lof voor allen.
Natuurlijk wil Johnny Bolk het nummer graag zingen in een vol Heraclesstadion.  ‘Ik ben nog niet gevraagd, maar dat zou natuurlijk erg gaaf zijn. Ik ga het in elk geval voorzichtig vragen en dan zien we wel of dat kan’, zegt hij. ‘Het zou mooi zijn als de supporters mijn nummer mee kunnen zingen tegen die tijd. Op Facebook gaat het al hard. Veel mensen delen mijn bericht over de single.’ De single is onder andere in de fanshop van Heracles Almelo te koop.
Op facebook kreeg Johnny Bolk al lovende woorden maar ook kritiek vanwege het oude Heracleslogo op de ‘hoes’. ‘Ik heb de cd in de auto beluisterd en daar merkte je er niets van’, aldus de zingende trucker grijnzend.

 
17-02-2016  

Orkestrale openingsavond 20 jaar Ribs & Blues

 

RAALTE - Ribs & Blues viert op zaterdag 14 mei haar 20 jarig jubileum met een zeer gevarieerd programma. Het grootste gratis roots & bluesfestival van Nederland pakt op de (betaalde) openingsavond groots uit:

Het NOORDPOOL ORKEST o.l.v. Reinout Douma komt met 42 muzikanten naar Raalte. Dit ‘Metropole orkest van het Noorden” zal een aantal prominente gasten begeleiden waaronder The Blizzards en Waylon.

THE BLIZZARDS ,de voormalige begeleidingsband van wijlen Harry Muskee wordt voor de gelegenheid versterkt met gastvocalisten waaronder Barrelhouse zangeres Tineke Schoemaker. Nederblues met een ‘classic touch’ door louter topmuzikanten!

WAYLON en het Noordpool Orkest bewezen al eerder dat een fantastische zanger/performer en de boost van een groot orkest live een unieke combinatie vormen.

RACOON  is populairder dan ooit tevoren. 3FM-luisteraars verkozen de band de afgelopen 2 jaar tot beste van ons land, ook werd de Popprijs binnengesleept en in de Top 2000 was Racoon afgelopen december met 11 songs vertegenwoordigd.
Het kwartet heeft na een carrière van 15 jaar z'n ideale vorm gevonden , maakt songs met eeuwigheidswaarde en staat live als een huis.

De openingsavond van Ribs & Blues wordt afgesloten door de legendarische Britse rockgroep URIAH HEEP. Wanneer gesproken wordt over de grondleggers van hardrock en heavy metal, dan gaat het vaak over de "grote drie": Deep Purple, Led Zeppelin en Black Sabbath. Daarmee doet men Uriah Heep tekort. De groep is al 45 jaar actief en boekte met haar kenmerkende mengsel van hard- en progressive rock met name in de jaren zeventig grote successen. In 1972 zorgde de hit Easy livin’ voor de definitieve doorbraak van de band. Klassiekers als 'Look At Yourself', 'July Morning' en het sterke ‘Lady In Black’ overleven alle tijden en worden live nog steeds fenomenaal uitgevoerd.

Openingsavond 20 jaar Ribs& Blues
Zaterdag 14 mei 2016, terrein open: 19.00 uur
Noordpool Orkest, The Blizzards , Waylon , Racoon , Uriah Heep
Festivalterrein : Domineeskamp , Raalte
Vvk 20,- (excl. Kosten) Kassa : 25,-
De online voorverkoop is gestart via www.ribsenblues.nl


Ribs & Blues is het grootste gratis Roots & Bluesfestival van Nederland. Ruim 45000 bezoekers komen met Pinksteren jaarlijks naar het festival in het centrum van Raalte.
Voor de gratis toegankelijke festivaldagen zijn eerder bevestigd:
1e Pinksterdag , zondag 15 mei
De Dijk , Southside Johnny & The Asbury Jukes , Sven Hammond , Julian Sas , Henrik Freischlader , Tom Veltien & Friends , Laurence Jones
2e Pinksterdag , maandag 16 mei
The Common Linnets , Ryan Mc Garvey, Thorbjørn Risager, Brother Dege , Tiny Legs Tim , Mojo Man.
Nog 8 resterende acts worden hier zeer binnenkort aan toegevoegd!
Ribs & Blues is onlangs uitgeroepen tot ‘ Best Bluesfestival 2015” door de European Blues Awards tijdens het Bluesfest in de O2 Arena in Londen.
Voor alle info en een historisch overzicht : www.ribsenblues.nl

 
14-12-2015  

Het komt er aan, reünie van BiRiBi

 

ALMELO – In de jaren ’70 van de vorige eeuw was discotheek BiRiBi aan de Holtjesstraat 23 in Almelo wijd en zijd bekend. Vijf bars, de disco-installatie ingebouwd in een groot eiken vat van distilleerderij Siebrand in Kampen waarin de vaste Dj’s Jacky en Paul de hits van het moment en de soul train door de disco lieten klinken.
Veel bekende bands uit die tijd zoals o.a. Spargo traden er op en wie kent niet het nummer ‘House For Sale’ van Margriet Eshuys met ene Henny Huisman als drummer in de band Lucifer of BZN en Livin' Blues, teveel om op te noemen en natuurlijk ook een hele rits gast-dj’s, bekend van de nationale radiozenders.
Uit heel Twente en van ver daarbuiten kwam men naar BiRiBi in Almelo want BiRiBi was ‘hot’ met op zaterdagavond meer dan 2.000 bezoekers. Die tel je momenteel in de gehele Almelose uitgaanswereld niet bij elkaar op een zaterdag.

Paul Salakory, nog steeds actief als platendraaier met zijn Soul Train, is een van de initiatiefnemers van de reünie die volgend jaar georganiseerd wordt in de businessruimte van het voetbalstadion van Heracles Almelo. In januari komt er een speciale facebookpagina om meer bekendheid aan dit feestje voor de stappers van toen te geven.     
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
03-11-2015  

Komische operette 70-jarig Vocaal Theater HOOV

Twee uitvoeringen moderne versie La Périchole van Offenbach in Rabotheater
 

HENGELO  - Vocaal Theater HOOV viert het 70-jarig bestaan van de vereniging op 14 en 15 november met twee uitvoeringen van de komische Franse operette La Périchole van Jacques Offenbach in de grote zaal van het Rabotheater te Hengelo. Regisseur Marike Vijver stak de operette, in het Nederlands vertaald door  Joop C.G. Fransen, speciaal voor deze gelegenheid in een nieuw jasje. De muzikale leiding is in handen van dirigent Erwin Strikker met medewerking van het Project Orkest Twente.

Het verhaal speelt zich af in Lima, de hoofdstad van Peru. De twee arme straatzangers Perricholi en Piquillo, vertolkt door respectievelijk Ine Holsbeek en Michael de Lange, belanden op het verjaardagsfeest van de Spaanse onderkoning. Zij doen er alles aan om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Dat lukt echter niet. Dan laat onderkoning Don Andres zijn oog vallen op de mooie Perricholi en wil haar tot zijn minnares maken. Of dat tot een oplossing voor de financiële problemen leidt, wordt pas duidelijk na allerlei komische verwikkelingen. Maar hoe het uiteindelijk afloopt…

Vocaal Theater HOOV mag dan met zeventig jaar al van een respectabele leeftijd zijn, de net na de bevrijding in 1945 opgerichte vereniging bruist nog altijd van de energie, mede door een flink aantal jonge zangers en zangeressen onder de circa veertig leden. Nieuwe enthousiaste aanwinsten zijn altijd welkom bij VT HOOV, waarvan het koor geregeld wordt bijgeschoold door een vocal coach.

Er worden geen speciale eisen gesteld aan het lidmaatschap van de vereniging. Op verzoek zal de dirigent een stemtest afnemen om de stemsoort (sopraan, alt, bas of tenor) te kunnen bepalen. Elk koorlid krijgt de mogelijkheid auditie te doen voor een solistenrol. Van solisten wordt wel verwacht dat zij zangles hebben. Onderdeel van de voorbereiding van een voorstelling zijn de audities voor de solorollen. Deze worden grotendeels ingevuld door eigen leden, indien noodzakelijk worden solisten ingehuurd. Voor hen zijn er in het begin van het seizoen aparte repetities, later repeteren ze mee met het koor en worden de 'puzzelstukjes' in elkaar gelegd.

Het repertoire van Vocaal Theater HOOV omvat zowel volledige producties als selecties op diverse podia, zoals die van straatfestivals, verzorgingshuizen, De Houtmaat en het Rabotheater.

Liefhebbers van muziektheater kunnen vrijblijvend een kijkje komen nemen bij een van de repetities, elke dinsdag van 20.00 tot 22.30 uur in het EHBO-gebouw De Spil aan de Willem de Clerqstraat 23 te Hengelo.

Voor meer informatie, zie de website
www.hoov.nl

Waar/wanneer?
Jubileumuitvoering 70-jarig Vocaal Theater HOOV met operette La Périchole van Jacques Offenbach in de Eaton-zaal van het Rabotheater te Hengelo.
Zaterdag 14 november om 20.00 uur en zondag 15 november om 15.00 uur.
Entreeprijzen € 19 en jeugd/CJP € 10, inclusief pauzedrankje en garderobe.
Kaarten zijn telefonisch te bestellen bij Jenny Staudt (tel. 06 16881752 en Herman Efftink (tel. 074 – 376 2210), via e-mail (kaarten@hoov.nl)  en verkrijgbaar aan de zaal.

 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-10-2015  

Jules Deelder start theatertour in Almelo

Swingtanzen geboten met De Deedeliers
 

ALMELO – Jules Deelder, Bas van Lier & band, ofwel De Deeldeliers, gaan onder het motto ‘Swingtanzen geboten’ de theaters weer in. Het is de eerste theatertour van Jules Deelder sinds zijn zeventigste verjaardag en ze trappen de tour af in Almelo op zaterdag 7 november in Theater Hof 88. Aanvang: 20.15 uur.

De Deeldeliers bestaan behalve Jules Deelder (slagwerk en zang) en muzikaal partner Bas van Lier (hammondorgel) uit Boris van der Lek (tenorsax) en Erik Kooger (slagwerk). De groep maakt naar eigen zeggen in het programma 'gehakt van jazz, rock, funk, soul, hiphop, jive, jump, ska, punk, club, grunge, rap, bop en alles daaromheen en ertussenin'.

De Deeldeliers gaan in ‘Swingtanzen geboten’ nader in op de vraag, die al sinds de Tachtigjarige Oorlog van Vondel (1568-1648) de theatergemoederen verhit: Mag er bewogen worden? Middels een nietsontziende stoomcursus ‘Dansen terwijl u zit’ wordt deze kwestie voor eens en voor altijd uit z'n verband gerukt. Een deelderair verantwoorde happening, voor alle gezindten, die in een per voorstelling wisselend decor, niet alleen de zinnen vermag te prikkelen, doch ook de stoelgang krachtig bevordert.

Kaarten à € 17,50 (€ 15,50 CJP / 65+ / biebpas) kunnen worden gereserveerd via de website www.hof88.nl, per mail via info@hof88.nl en telefonisch tijdens kantooruren via (0546) 850264. De kassa is open van dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en vanaf één uur voor de voorstellingen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina