Sportberichten


Plaatsing  
 
15-01-2013  

Ook Gert Huzink valt af in Dakar


Gert Huzink wordt geïnterviewd door Allard Kalff na als 13e te zijn geëindigd in etappe 9.
Tevreden over zijn prestatie, maar teleurgesteld door het uitvallen van Erik Wevers.
Hij weet dan nog niet dat ook zijn auto niet verder kan door een kromme aandrijflijn.
 

CORDOBA – Na het uitvallen van Markeloër Erik Wevers door brand in zijn bolide, is ook Mandervener Gert Huzink niet in staat te starten in etappe 10 van de zwaarste rally ter wereld Le Dakar. Huzink finishte op een uitmuntende 13e plaats in de 9e etappe en klom daardoor naar plaats 33 in het klassement. Bij de check-up door de techneuten van Wevers Sport bleek echter dat de aandrijflijn van Huzink’s HRX Ford uit het lood te staan, waardoor ook voor hem en co-piloot Eugenie Decre Dakar 2013 over en uit is.
Voor het Riwald team komt dus de droom van eindigen in de top 10 in het autoklassement niet uit. Was er in de aanloop eerst het afhaken van kopman Bernard ten Brinke wegens ernstige ziekte van zijn moeder en ook het afhaken van de ernstig zieke Richard Huzink bij de trucks al een teleurstelling, nu komt daar het uitvallen van zowel Erik Wevers en Gert Huzink op dezelfde dag nog eens bij. De thuis gebleven Bernard ten Brinke twitterde; "Was dit nu Dakar 2013? Ik ben er kapot van, bah!"
De deceptie in her Riwald team is groot en de aandacht moet zich nu richten op Anne Kies met de Riwald Ginaf truck. De Fries staat op plaats 31 op ruim een half uur van de Japanner Sugawara, maar Kies wil toch wel graag een top 30 klassement rijden en dat zit er dus nog in als pech tenminste uitblijft.

Archief
Terug naar vorige pagina