Sportberichten


Plaatsing  
 
02-01-2013  

Riwald team zonder Ten Brinke in Dakar Rally

 

ALMELO – Het Rallyteam van Riwald Recycling uit Almelo start zaterdag in Lima (Peru) slechts met twee auto’s in het autoklassement. Aanleiding is het afzeggen van eerste coureur Bernhard ten Brinke wegens familieomstandigheden. De Zeddammer besloot op Nieuwjaarsdag definitief niet af te reizen wegens de gezondheidstoestand van zijn moeder de afgelopen weken ernstig verslechterde. „Ik was helemaal klaar om met mijn navigator en het team een mooie prestatie neer te zetten, maar mijn familie gaat boven alles. In deze laatste fase wil ik mijn moeder en mijn dierbaren bijstaan”, maakte de Achterhoeker bekend.
Ten Brinke debuteerde vorig jaar in de zwaarste rally ter wereld met een achtste plaats en werd met de door Wevers Sport in Markelo nieuw geprepareerde Ford HRX als kanshebber gezien voor de eindzege. Het is de tweede tegenvaller voor het team van de gebroeders Huzink. Eerder al moest Richard Huzink wegens ernstige ziekte van zijn deelneming in het truckklassement afzien. Hij werd vervangen door de Groninger Anne Kies die al 12 Dakar’s achter zijn naam heeft staan. Kies vormt het truckteam met Ed Wigman (navigator) en Rob Buursen (monteur).
In het autoklassement starten voor het Riwald Team wel de Markeloër Erik Wevers met de Belg Fabian Lurquin als navigator en Mandervener Gert Huzink die de Zwitserse co-pilote Eugenie Decré naast zich heeft zitten.

Lees meer in het Almelo's Weekblad.
 

Archief
Terug naar vorige pagina