Sportberichten


Plaatsing  
 
06-01-2013  

Gerco Schröder Overijssels sportman 2012

 

HENGELO - Springruiter Gerco Schröder en zwemster Marleen Veldhuis zijn zondag in de foyer van RTV Oost verkozen tot Overijssels Sportman en Sportvrouw van het jaar 2012. Tijdens de Overijsselse Sportverkiezingen, een samenwerking van RTV Oost, De TC/Tubantia en De Stentor, werden de handbalsters van MizuWaAi uit Dalfsen verkozen tot sportploeg van 2012.

Voor de Tubbergenaar, die in Hengelo bij de sportverkiezing van het jaar aanwezig was en gisteren in Veendam nog de Grote Prijs won, was het toch een spannende verkiezing omdat het grote publiek bij de stemming de doorslag gaf en je vooraf niet weet hoe die de kandidaten beoordeeld. Met Gerco Schröder waren verder nog de darter Christian Kist uit Vroomshoop en schaatssprinter Michel Mulder uit Zwolle genomineerd. Het teamzilver en het individuele zilver tijdens de Olympische Spelen van Londen op het paard Eurocommerce London gaf kennelijk toch de doorslag.
Schröder noemde het jaar 2012 een sportief topjaar en de verkiezing tot sportman van het jaar toch wel bijzonder. "Het was een jaar met dubbel gevoel. Aan de ene kant de twee zilveren medailles in Londen en aan de andere kant de perikelen die mijn werkgever Stal Eurocommerce doormaakt", aldus Schröder die verder daar niets over kon zeggen en alleen maar hoopt dat Stal Eurocommerce door kan gaan. De stal staat onder beslag van Rabobank als mogelijke zekerheid in de faillissementsafwikkeling van het vastgoedbedrijf Eurocommerce (2012) dat de stal in 2011 uit het concern lichtte en verkocht aan de zoon van Eurocommerce-oprichter Ger Visser.

Ook sportvrouw van het jaar Marleen Veldhuis keek terug op een bewogen jaar. Tijdens de Olympische Spelen van Londen behaalde ze haar eerste individuele medaille met brons op de 50 meter vrije slag. Ook won ze estafette-zilver op de 4 x 100 meter vrije slag. De 33-jarige geboren Bornse nam in Londen afscheid van haar imposante sportloopbaan. Onlangs nog maakte ze bekend dat ze in verwachting is van een tweede kindje. Ze traint nog licht en geeft nu alle aandacht aan haar zwangerschap waarna een burgercarrière moet volgen. "Ik heb twee studies afgerond dus dat zal wel lukken", aldus de in Eindhoven woonachtige Veldhuis.

De handbalsters van MizuWaAi uit Dalfsen hebben de verkiezing tot sportploeg van het jaar 2012 vooral te danken aan de nationale titel. In Dalfsen groeide het dameshandbal naar grote hoogte door een gedegen sportbeleid, waardoor het team ook Europees iets in de melk te brokkelen heeft. 

De ‘Hennie Kuiper Talenten Trofee’ werd uitgereikt aan het 20-jarige schaatstalent Thomas Krol uit Colmschate. De ‘Jaap Stam Award’ voor sportieve promotie van Overijssel gaat dit jaar naar biljartgoeroe Ben Velthuis uit Oldenzaal.

De afgelopen weken konden publiek en vakpers een stem uitbrengen op de genomineerde sporters. Bij de ‘Hennie Kuiper Talenten Trofee’ en de ‘Jaap Stam Award’ gold uitsluitend het oordeel van de sportpers. Zondagavond is bij TV Oost om 18.40 uur een verslag te zien van de Overijsselse Sportverkiezingen. De uitzending wordt elk uur herhaald tot maandagmorgen 09.00 uur.

Archief
Terug naar vorige pagina