Sportberichten


Plaatsing  
 
02-01-2013  

Jan Smit schetst somber perspectief Heracles


'In Groningen, Kerkrade en Zwolle kan het wel. Laat de politiek daar eens gaan kijken, anders nadert het einde voor het dit jaar 110-jarige Heracles Almelo', aldus voorzitter Smit die vindt dat detailhandel in een nieuw stadion best mogelijk is zonder dat dit ten koste gaat van de binnenstad.
 

ALMELO – Het was een zeer, zeer sombere voorzitter Jan Smit in zijn nieuwjaarstoespraak woensdagmiddag in het Polmanstadion. Smit schetste een perspectief zonder de bouw van een nieuw stadion voor Heracles Almelo en hij gaf daarbij wethouder van Sport (en Financiën) Jan van Marle een flinke veeg uit de pan omdat deze eerder vorig jaar de nieuwbouwplannen een hoofdpijndossier noemde van de club zelf. ‘Ziet deze bestuurder niet dat de wereld verandert en er verschil is tussen grootschalige en kleinschalige detailhandel?’ ‘Als Hornbach tegenover het stadion komt wordt daar ook aan grootschalige detailhandel gedaan’. ‘Hebben wij wel een bestuurder die het goed met sport en economie voor heeft?’. Zomaar enkele citaten uit het betoog van Smit, die sponsors en supporters opriep om de Almelose politici aan te spreken.
Smit keek uiteraard ook terug op een geslaagd sportief jaar met de uitwinst op FC Twente sinds 20 jaar, de 12e plek in de vorige competitie en de helaas met 3-0 verloren gegane bekerfinale tegen PSV in de Rotterdamse kuip.
Lees de hele toespraak hier.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina