Sportberichten


Plaatsing  
 
09-01-2013  

Wevers nog steeds beste Nederlander in Dakar

 

ARICA – Markeloër Erik Wevers en zijn navigator Fabian Lurquin hebben zich in de etappe van Arequipa over de Peruaans-Chileense grens naar Arica kunnen handhaven als beste Nederlandse equipe in het autoklassement. De laatste proef op Peruaans grondgebied voerde de HRC Ford van het Riwald Dakar Team over gravelpaden, rotsen en fesh fesh maar de Markeloër handhaafde zich op een 16e plek in het klassement en eindigde als nummer 14 in de vijfde etappe. “Alles ging top vandaag: de auto, het navigeren en het sturen. Het is jammer dat we op het laatst nog kostbare seconden verloren nadat we waren gepasseerd door Gordon en Terranova. In het stof moet je gewoon van je gas af omdat je totaal niets ziet”, aldus Wevers.

Teamgenoot Gert Huzink verspeelde enige tijd door een lekke band en stopte ook nog even bij een crash om te bezien of er hulp nodig was. Hij verspeelde dik 24 minuten op dagwinnaar Roma en kwam als 32e binnen. In het klassement staat de Mandervener nu op plek 30. Huzink: “Het gevoel was goed vandaag. Ik vond het ook een mooi proefje. Heel afwisselend. D’r zat veel in. Kort maar krachtig.”

De Riwald Ginaf truck met Anne Kies aan het stuur eindigde de etappe op plek 32. Kies staat in het klassement op plaats 38 ruim 8 uur en 40 minuten achter leider Gerard de Rooy die de etappeoverwinning zag gaan naar een uitstekend rijdende teamgenoot Hans Stacey. De Rooy eindigde in zijn Iveco als derde achter de Rus Nikolaev in de Kamaz. Ambt-Deldenaar Rene Kuipers moest met zijn Iveco vandaag toch een aantal Nederlanders voor laten gaan en eindigde op plek 14 op ruim 16 minuten achter teamgenoot Stacey. In het klassement staat Kuipers nog steeds op plaats 9 maar heeft plaats 8 en 7 in het vizier terwijl teamgenoot Stacey opklom naar plek 5 in het klassement.

Bij de motoren was Verhoeven de beste Nederlander op plek 15. Hij staat in het klassement op plek 23. Oud- Vriezenvener Sebastian Nijen Twilhaar eindigde in de vijfde etappe als nummer 132. Hij kreeg een penalty van 40 minuten en staat nu 124 in het klassement.
 

Archief
Terug naar vorige pagina