Sportberichten


Plaatsing  
 
26-01-2013  

Heracles slap ten onder met 1-5 tegen PSV


Het gezicht van Peter Bosz spreekt boekdelen: “1-5 is een grote uitslag. Het duel was aanvankelijk saai en het eerste doelpunt valt uit het niets. Na de 0-2 was het geen wedstrijd meer. Ik heb geen Heracles Almelo gezien dat er in geloofde. Al met al hebben wij de fouten gemaakt en daarvan heeft PSV geprofiteerd. Wij kunnen en moeten beter. Overtuigender in balbezit en beter verdedigen.”
(bron: www.heracles.nl)
 

ALMELO – Dat PSV beslagen ten ijs zou komen na het debacle tegen PEC Zwolle stond buiten kijf, maar dat Heracles Almelo het thuisduel saai en schijnbaar ongemotiveerd begon, was zelfs voor trainer Peter Bosz onbegrijpelijk. Een dag voor de wedstrijd verkondigde hij nog dat het de doelstelling blijft om dominant en aanvallend te spelen. Bosz deed die uitspraak n.a.v. het vertrek van Armenteros naar Anderlecht en Overtoom naar AZ.

In de eerste helft begon PSV gedegen en gaf nauwelijks tot geen kansen weg. Na twintig minuten kwam pas eigenlijk de eerste serieuze aanval van PSV op het doel van Pasveer en het was meteen raak. Strootman bediende Matavz op maat met een lange dieptepass, controleerde de bal goed en had het geduld om te wachten tot Pasveer op het verkeerde been stond voordat hij de bal van de rand van de zestien bij de rechter paal in het doel schoot (0-1). Verdediger Bart Schenkeveld, terug van een blessure, gaf hem daartoe ook alle gelegenheid.
Even daarvoor had scheidsrechter Gözübüyük al een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. PSV rook meer en even later werd Jeremain Lens op maat bediend maar hij verzuimde af te ronden en schoot de bal hoog over.
De eerste kans voor Heracles kwam na dik een half uur toen Thomas Bruns koppend Marko Vejinovic bereikte maar de in de spits opererende Vejinovic zette onvoldoende kracht in het schot. PSV acteerde veel sterker dan Heracles en toen Martens het op de heupen kreeg en Jeremain Lens met een steekballetje vrij voor Pasveer zette, leek het spel gespeeld (0-2).
In de tweede helft begon Heracles wel wat feller, maar PSV bleef dominant en vergat eigenlijk door te drukken. Heracles probeerde druk te zetten en toen verdediger Marcelo niet goed wegkopte en Everton de bal goed oppikte en het net achter doelman Waterman vol trof, leek het er even op dat er nog een verrassing in de lucht zat (1-2).
Het publiek ging er voor zitten, maar slechts drie minuten later was die hoop vervlogen toen Pasveer zich inhield om Wijnaldum niet tegen de grond te werken. De PSV-speler toucheerde met de hand de bal en schoot vanuit een moeilijke hoek treffend in (1-3). Het handsballetje werd door het scheidsrechterlijk trio niet waargenomen en ook Wijnaldum was zich na afloop niet bewust van een handsbal. ‘Ik zag Pasveer op mij afkomen en dacht dit wordt een penalty maar hij hield nog net op tijd in. Dat ik de bal nog licht raakte met mijn hand heb ik zelf niet eens bemerkt’, zei hij in de camera van de NOS nadat hij de beelden had gezien.
Even later klutste Martens door de verdediging om 1-4 te laten aantekenen en toen Wijnaldum kort daarop wel een keurige treffer maakte, kon Heracles zich opmaken voor de bezinning (1-5).

Heracles Almelo – PSV 1-5
(0-2).
Scoreverloop: 23. Matavz 0-1, 35. Lens 0-2, 63. Everton 1-2, 66. Wijnaldum 1-3, 72. Mertens 1-4, 76. Wijnaldum 1-5.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie


Commentaren:
Peter Bosz: 'Miste overtuiging'
Dick Advocaat: 'De motivatie was er nu wel'
Wijnaldum: 'Kritiek laat me koud'

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Geel: Van Bommel, Hutchinson (PSV) en Vejinovic, Dorda (Heracles)
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Schenkeveld (82. Koenders), Rienstra, Davidson, Dorda, Quansah, Bruns, Duarte, Vejinovic, Castillion, Everton.
PSV: Waterman, Willems (79. Bouma), Derijck, Marcelo, Hutchinson, Strootman, Van Bommel, Wijnaldum, Mertens, Matavz (70. Hiljemark), Lens.

Fotoreportage (27 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina