Sportberichten


Plaatsing  
 
16-01-2013  

Ook Dakar etappe 11 valt in het water

 

FIAMBALA – De hevige regenval in de bergen rond Fiambala noopte de organisatie tot het stilleggen van de race bij de auto’s en de trucks. Droge rivierbeddingen in de klassementsproef waren veranderd in kolkende stromen, waardoor de organisatie het onverantwoord vond om door te laten rijden. Daar waren vooral de truckers niet blij mee, zeker Gerard de Rooy die als vanouds vooraan reed en hard op weg was om zijn achterstand op leider Nikolaev te verkleinen. Bij het eerste controlepunt lag de Rooy één minuut voor en enkele kilometers verderop reed Nikolaev lek, zodat er meer in het vat zat. Dat mocht echter niet zo zijn omdat de etappe werd stilgelegd en het eerste controlepunt als eindtijd werd vastgelegd en de Rooy daardoor op plaats 5, met een uur achterstand in het klassement, bleef staan. Teamgenoot Rene Kuiper (Ambt Delden) bleef door het stilleggen van de etappe op 9 in het klassement staan en de Riwald truck met Anne Kies aan het stuur op 32.
Bij de auto’s geen Twentse vertegenwoordigers meer. Erik Wevers en Gert Huzink kwamen gisteren thuis na een overstap in Parijs. Peterhansel staat in de Mini met bijna 52 minuten voorsprong aan de leiding.
Oud- Vriezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar bleef bij de motoren, die wel de etappe afmaakten, keurig achter in het veld meerijden. De Fransman Despres bleef aan de leiding.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina