Sportberichten


Plaatsing  
 
23-08-2017  

Startlijst Profronde Almelo 2017

 

ALMELO – Zoals gebruikelijk maakte de organisatie in de afgelopen weken al gefaseerd namen bekend van de deelnemers aan de jaarlijkse Profronde Almelo. Per heden dan de complete lijst inclusief één buitenlander en die lijst willen wij u niet onthouden.

Daarnaast uiteraard vrijdagavond 25 augustus weer volop muziek in de Almelose binnenstad, waarbij de organisatie teruggreep naar vroegere successen met tal van looporkesten. Rond de uitgaanscentra en in horecabedrijven ook vaak muziek, zodat de keuze breed is voor dit jaarlijkse grote volksfeest dat vrij toegankelijk is.

Door de Vuelta en het naderende WK bij Bergen in Noorwegen in september a.s., is het aantal grote namen in de 7e lustrumuitvoering weliswaar beperkt, maar toch met een redelijk aantal deelnemers van de jongste Tour de France.
Tom Doumoulin, de winnaar van de Giro, liet de Tour en de Vuelta aan zich voorbij gaan om zich op het WK voor te bereiden. Ook in Almelo is hij er dus niet bij.
 
Aan de start van de 35e Profronde staan:
1 Bauke Mollema, Trek-Segafredo
2 Martijn Keizer, Team Lotto NL – Jumbo
3 Steven Lammertink, Lotto NL – Jumbo
4 Bram Tankink, Team Lotto NL – Jumbo
5 Albert Timmer, Team Sunweb
6 Tim Ariesen, Roompot - Nederlandse Loterij
7 Martijn Budding, Roompot - Nederlandse Loterij
8 André Looij, Roompot - Nederlandse Loterij
9 Brian Kamstra, Team Novo Nordisk
10 Wesley Kreder, Wanty - Groupe Gobert
11 Justin Timmermans, Baby Dump Cyclingteam
12 Elmar Reinders, Roompot - Nederlandse Loterij
14 Gert-Jan Bosman, Destil-Jo Piels
15 Chiel Breukelman, Destil-Jo Piels
16 Twan Brusselman, Destil-Jo Piels
17 Lars Olde Meierink, Destil-Jo Piels
18 Rens te Stroet, Destil-Jo Piels
19 Joey van Rhee, Destil-Jo Piels
20 Johim Ariesen, Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel
21 Jasper Hamelink, Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel
22 Stef Krul, Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel
23 Maarten de Jonge, Maarten NED Monkey Town Continental Team
24 Jasper Ockeloen, Monkey Town Continental Team
25 Remco te Brake, Monkey Town Continental Team
26 Marco Zanotti (ITA), Monkey Town Continental Team
27 Barry Markus, Pauwels Sauzen - Vastgoedservice CT
28 Gosse van der Meer, Tarteletto – Isorex
30 Sander Iwema, NWV Groningen
31 Jelle Johannink, Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team
32 Wim Kleiman, Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team
33 Robin Löwik, Vlasman Cycling Team
34 Philip Kootstra, VolkerWessels-Merckx Cyclingteam
35 Jasper Plender, VolkerWessels-Merckx Cyclingteam
36 Bart Schipper, VolkerWessels-Merckx Cyclingteam
37 Danny Kroeze, WV Eemland

 
22-08-2017  

Vermeij kan het nog en scoort in Heerenveen

 

HEERENVEEN/ALMELO – Heracles-spits Vincent Vermeij lijkt weer helemaal op weg terug na zijn langslepende kruisbandblessure die hij begin dit jaar opliep tijdens de training. Vermeij maakte zijn rentree in het beloften-team dat met 0-1 won van Feijenoord in Rotterdam en speelde maandagavond in Heerenveen 70 minuten mee waarin hij twee keer scoorde. Hij zette de Heraclieden op voorsprong met een bekeken schot en kopte op aangeven van Wout Droste de gelijkmaker binnen nadat de Heerenveners via 2 treffers van Rojas op voorsprong waren gekomen.

Rentree Armenteros

De beloftenwedstrijd was ook een lichtpuntje voor spits Samuel Armenteros. Ook hij maakte na ‘hamstringperikelen’ gedurende een helft zijn rentree tegen Heerenveense beloften. Van het transferfront is op dit moment nog geen nieuws betreffende de Zweedse spits. Mogelijk dat de Zweedse international dus toch blijft bij de Heraclieden.

Monteiro in selectie Kaapverdië
Heracles Almelo zal Jamiro Monteiro van 28 augustus tot en met 7 september moeten missen. De middenvelder is opgeroepen door de bondscoach van Kaapverdië, dat in de Afrikaanse groep D een dubbele WK-kwalificatiewedstrijd afwerkt tegen Zuid Afrika. Op 1 september speelt Kaapverdië thuis in Praia, de return in Durban is op 5 september. Kaapverdië zal resultaten moeten boeken in de race om een ticket voor het WK 2018 in Rusland. Momenteel is de ploeg hekkensluiter met nul punten uit twee duels.

 
19-08-2017  

Heerenveen in laatste seconde naast Heracles

 

HEERENVEEN – Lang leek Heracles Almelo op weg naar opnieuw een overwinning in het Abe Lenstra stadion in en tegen Heerenveen. De Almeloërs kwamen in blessuretijd van de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van centrale verdediger Robin Pröpper en verspeelden de tweede winst op rij in deze nieuwe competitie door een doelpunt van invaller en nieuwkomer  Nemanja Mihajlovic in de laatste seconden van de wedstrijd.

De Heraclieden zijn zo’n beetje de ‘schrik van Heerenveen’ en hadden de zevende uit-overwinning nagenoeg binnen in een totaal van 13 sinds 2005. Net zoals in de verrassende overwinning op Ajax, speelden de Almeloërs vanuit een gesloten defensie waarbij weinig werd weggegeven om via de counter te pogen de winst binnen te halen.
Heerenveen had dan ook het overwicht maar dwong daarbij weinig kansen af terwijl doelman Bram Castro opnieuw een betrouwbaar sluitstuk bleek bij pogingen van Stijn Schaars en Arber Zaneli.
Het eerste doelpunt viel dan ook aan de andere kant toen Brandley Kuwas de corner nam en de mee opgekomen Robin Pröpper vlak voor rust de 0-1 binnenschoot via het lichaam van een Heerenveense verdediger.

Na rust dus opnieuw het offensief aan Friese kant, maar het was de voor Ibrahim Darri ingevallen Kristoffer Peterson die de Almeloërs na 50 minuten speeltijd op 0-2 had kunnen en moeten zetten. Doorgebroken en alleen voor doelman Wouter van der Steen faalde hij echter in de afwerking. Even later zag spits Paul Gladon zijn kopbal in een reflex gepakt door van der Steen. Heracles kreeg dus feitelijk de beste kansen.
Even later werd de gelijkmakende treffer van Daniel Høegh door scheidsrechter Van de Graaf terecht afgekeurd wegens duwen en zag Arber Zaneli zijn vrije trap onschadelijk gemaakt door Bram Castro. De Friezen drukten wel maar hadden het vizier niet op scherp. In de slotfase was het pompen of verzuipen. Tot in speelminuut 93 hielden de Almeloërs stand, maar de debuterende ingevallen nieuwkomer Nemanja Mihajlovic kopte in de slotseconden alsnog de gelijkmaker binnen omdat Pröpper verzuimde op tijd in te grijpen en Tim Breukers zijn directe tegenstander liet lopen.

Sc Heerenveen – Heracles Almelo 1-1
(0-1)
Doelpunten: (45+1) Pröpper 0-1, (90+3) Mihajlovic 1-1.

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Van de Graaf

Gele kaart: Ødegaard, Høegh, Woudenberg (allen Sc Heerenveen)

OPSTELLINGEN
SC Heerenveen: Van der Steen, Dumfries, Høegh, Van Aken, Woudenberg, Schaars, Kobayashi (74. Veerman), Thorsby (60. Rojas), Ødegaard, Reza, Zeneli (74. Mihajlovic).
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum, Pelupessy, Niemeijer (67. Monteiro), Van Ooijen, Kuwas (89. Navratil), Gladon, Darri (46. Peterson).

Fotoreportage (25 foto's)...

 
12-08-2017  

Heracles stuurt Ajax puntloos huiswaarts

 

ALMELO – Ajax heeft in Almelo een verrassend pak ‘slaag’ gekregen bij de competitiestart tegen Heracles Almelo. De Amsterdammers namen nog wel de leiding met 0-1 maar de Heraclieden wisten via doelpunten van spits Paul Gladon en rechteraanvaller Brandley Kuwas alsnog alle punten te pakken.

Vooraf dacht bijna niemand van de ruim 12.000 toeschouwers aan een overwinning vooral ook na het debacle tegen Fc Emmen en de matige oefenwedstrijden, maar tegen de Amsterdammers had trainer John Stegeman zijn team op scherp. Ajax was weliswaar veel meer in balbezit maar de Heraclieden verdedigden geconcentreerd en hadden in doelman Bram Castro ook de ‘man of the match’, met een aantal prima reddingen.
Voorin sleurde de voor topscorer Samuel Armenteros spelende Gladon dat het een lieve lust was en kwamen de uitvallen vooral via Brahim Darri en Brandley Kuwas. De laatste was helemaal op dreef, werd door Darri op pad gstuurd en stelde Ajax-doelman Onana als eerste op de proef. Met de vingertoppen wist Onana de inzet van Kuwas nog net naast de voor hem goede kant van de paal te werken. Debutant Hardeveld schoot even later de bal uit een corner net over.
Doelman Castro hield aan de overkant zijn doel schoon op inzetten van Younes, Kluivert, van Beek,  en Ziyech. Hij had bovendien de ‘mazzel’ dat Dijks tegen de paal schoot,  zodat het bij rust nog 0-0 was.

Na rust kwam voor Heracles-aanwinst Jamiro Monteiro de licht aangeslagen Reuven Niemeijer vervangen en vormde Joey Pelupessy de belangrijkste schakel tussen het middenveld en de laatste linie. De aanvoerder deed dat prima maar kon niet voorkomen dat de inkomende Ziyech de teruggetrokken voorzet van Younes snoeihard achter de onberispelijk keepende Castro joeg (0-1).
Heracles bleef geconcentreerd voetballen en speelde waar mogelijk de bal diep. De op pad gestuurde Kuwas zocht vervolgens de inlopende Gladon die onnavolgbaar de bal ineens langs zijn directe tegenstander en doelman Onana binnenschoot (1-1). De treffer van Gladon was nummer 750 voor Heracles in de eredivisie.
Trainer Marcel Keizer zocht daarop met aanvallende spelerswissels naar een doelpunt. Voor linksback Dijks kwam middenvelder De Jong en voor Schöne bracht hij Klaas Jan Huntelaar naast spits Dolberg in stelling. De nagenoeg nieuwe achterste linie van de Heraclieden bleef bij de les en nam geen risico’s ondanks de toenemende druk van de Ajaxieden. Met een lange crosspass werd Kuwas bereikt, deze lokte al dribbelend twee tegenstanders naar zich toe maar haalde onverwachts uit waarbij ook Onana kansloos was (1-2). Het nagenoeg volle stadion kolkte. Op het veld was het ‘vrouwen en kinderen eerst’. Castro keerde van dichtbij een schot van Huntelaar en bleef ook heersen bij de laatste ultieme doelpogingen van de Amsterdammers, die uiteindelijk puntloos huiswaarts keerden.

‘We waren gekomen met overtuiging voor resultaat. Hadden het overwicht maar waren slordig in de afwerking. De 0-1 was dan ook verdient, maar daarna gingen we teveel uit positie lopen waardoor Heracles via de counter eerst langszij kwam en de winnende treffer maakte. Dit is een flinke sportieve tik’, constateerde de zichtbaar teleurgestelde Amsterdamse coach Keizer die geen excuses kon bedenken.
Heracles-trainer John Stegeman deelde grotendeels de analyse van Keizer maar gaf zijn team vooral in verdedigend opzicht complimenten. ‘In balbezit waren we nog te slordig. Daarin moeten we nog stappen maken’, aldus Stegeman.

Heracles Almelo - Ajax
(0-0) 2-1
0-1 Ziyech (56), 1-1 Gladon (65), 2-1 Kuwas (82)

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Kevin Blom

Geel: Niemeijer (Heracles), De Ligt (Ajax)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Droste/57), Pröpper, Hardeveld, Van Hintum; Niemeijer (Monteiro/46), Pelupessy, Van Ooijen; Kuwas, Gladon, Darri (Peterson/77).
Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks (De Jong/71); Schöne (Huntelaar/77), Van de Beek, Ziyech; Kluivert (Cerny/83), Dolberg, Younes.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
21-07-2017  

Heracles contracteert verdediger Jeff Hardeveld

Aanleg verwarmd kunstgrasveld vordert

Nieuw verwarmd kunstgras en Jeff Hardeveld nieuwe aanwinst.
Foto's: Heracles Almelo en Fc Utrecht
 

ALMELO – Heracles Almelo heeft overeenstemming bereikt met Jeff Hardeveld en zijn club Fc Utrecht voor een overstap naar de Heraclieden.
De 22-jarige verdediger kwam in Almelo een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar overeen. "Met Jeff zijn we erin geslaagd een talentvolle verdediger aan ons te binden", aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. "Hij kan als linksback spelen, maar kan ook als linker centrale verdediger uit de voeten. Precies de posities waar we nog versterking zochten."
Jeff Hardeveld werd geboren op 27 februari 1995 en speelde in zijn jeugd voor Vitesse Delft en Feyenoord. In Rotterdam maakte hij elf jaar deel uit van de jeugdopleiding. Bij FC Utrecht maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal. De voormalig jeugdinternational (Oranje-18 en -19 en Jong Oranje) speelde 25 Eredivisieduels waarin hij 1 keer scoorde. Namens Jong FC Utrecht kwam Hardeveld tot 20 optredens in de Jupiler League (2 treffers).
Jeff Hardeveld: "Ik wil graag weer veel gaan spelen in de Eredivisie, het zou mooi zijn als dit bij Heracles Almelo lukt. Ik heb fijne gesprekken gehad en ook het stadion gezien. Het ziet er allemaal goed en professioneel uit. Ik heb met een aantal mensen gesproken, waaronder Kristoffer Peterson. Ook hij was heel positief."

Verwarmd kunstgrasveld
In het Polman Stadion is na enige vertraging gisteren ook begonnen met het ‘inleggen’ van het nieuwste kunstgras van producent Koninklijke TenCate, de GreenFields MX ‘Elite’. De voormalige hoofdsponsor draagt voor een belangrijk deel bij in de kosten. Dat doen ook veel andere bedrijven bij de aanleg van de veldverwarming. Veelal in natura, want de aanleg is een kostbaar project. Die uitvoering werd gekoppeld aan de werkzaamheden van de aanleg van het nieuwe kunstgras. Leveranciersproblemen van onderdelen van de technische installatie zorgden voor enige vertraging en ook moest nog een verwarmingselement worden vervangen omdat deze tijdens de werkzaamheden beschadigd raakte.
Het hele veld ging dus op zijn kop voor het aanleggen van kabelgoten en honderden strengen verwarmingselementen onder de laag lava, dat juist veel regenwater kan opnemen.  
Elk verwarmingselement heeft een stroomverbruik van 3.500 watt per uur. In totaal zo’n 1,5 megawatt voor het hele veld en dat paste nog net op het transformatorhuis bij het stadion. Het elektragebruik is dus enorm wanneer de verwarming wordt ingeschakeld en de kosten navenant, maar altijd nog voordeliger dan een gasgestookte installatie. De veldverwarming zal derhalve alleen maar worden ingeschakeld bij noodzaak.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-07-2017  

Heracles maatje te groot voor SVZW

 

WIERDEN – Op het veld van de 'Zwaluwen' in Wierden heeft de eersteklasser SVZW tegen Heracles niet voor een verrassing kunnen zorgen. De profs uit Almelo bleven de Wierdenaren met 1-7 de baas door doelpunten van Samuel Armenteros (3), Tarik Kada (2), Reuven Niemeijer en Jaroslav Navratil. Maarten Jansen zorgde voor de verrassing door SVZW op een 1-0 voorsprong te zetten.

De in het Heraclesnest teruggekeerde Paul Gladon zorgde voor het eerste gevaar voor het Wierdense doel. Zijn inzet ging via de paal voorlangs het doel van Mike Brinks. SVZW gaf in het begin goed partij door goed positiespel en dat resulteerde zelfs in een voorsprong toen Maarten Jansen Heraclesdoelman Harm Zeinstra met een intikkertje wist te verschalken.
Daarop zette Heracles een tandje bij. Een splijtende pass van Dario van den Buijs zette Reuven Niemeijer alleen voor de vergeefs uitlopende Wierdense doelman Mike Brinks  (1-1). Heracles zette meer druk waardoor het gevaar zich voor het doel van Brinks ontwikkelde die bij een actie geblesseerd raakte aan zijn vinger. Vervanger Jens Veldwachter kreeg meer en meer te doen maar pas rond de 40-tigste speelminuut trof Heracles doel toen Brahim Darri teamgenoot Jaroslav Navratil op maat bediende (1-2). Duarte, voor de gelegenheid linksback, had nog voor de rust de 1-3 op de schoen, maar Veldwachter deed zijn naam eer aan met een prima redding.

Na rust een compleet ander Heracles met o.a. Samuel Armenteros. De spits bleek het scoren niet verleerd en gaf meteen zijn visitekaartje af door drie doelpunten op rij. De eerste op aangeven van Kristoffer Peterson en twee keer via persoonlijk acties in het ‘vijandige’ strafschopgebied (1-5). Met een handig hakballetje gaf Armenteros ook Tarik Kada een vrije doortocht (1-6) en deze tekende met een individuele actie ook voor de 1-7.

SVZW – Heracles Almelo 1-7
(1-2)
14.Maarten Jansen 1-0, 20.Reuven Niemeijer 1-1, 39.Jaroslav Navratil 1-2, 48 Samuel Armenteros 1-3, 54. Samuel Armenteros 1-4, 55.Samuel Armenteros 1-5, 67.Tarik Kada 1-6, 86.Tarik Kada 1-7.

Scheidsrechter: Erik Braamhaar


Fotoreportage: Harry Broeze


OPSTELLINGEN
SVZW: Mike Brinks (21.Jens Veldwachter), Lars Kamperman-Leferink, John Lubbers, Tim Pothast, Harm-Jan Tip, Karlo Borghuis, Yesin Maskoui, Sten Knol, Denis Sahbaz, Maarten Jansen en Ferdi ter Avest. (wissels: Darek, Joshua ter Avest, Dries Beumer, Nino Ros, Michael Wensing en Jens Veldwachter)
Heracles Almelo 1e helft: Harm Zeinstra, Wout Droste, Dries Wuytens, Dario van den Buijs, Lerin Duarte, Joey Pelupessy, Jamiro Monteiro, Reuven Niemeijer, Brahim Darri, Paul Gladon en Jaroslav Navratil.
Heracles Almelo 2e helft: Michael Brouwer, Tim Breukers,Robin Pröpper, Tim van den Berg, Sebastian Jakubiak, Peter van Ooijen, Tarik Kada, Kristoffer Peterson, Brandley Kuwas, Samuel Armenteros en Daryl van Mieghem.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
14-07-2017  

Heracles contracteert Sebastian Jakubiak

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft de 24-jarige Sebastian Jakubiak gecontracteerd. De Duitser met Poolse ‘roots’ doorliep de jeugd bij Bor. Lubeck, Vfl Lubeck en Vfl Hamburg U17. Sinds 2011 kwam hij in de Regional Liga uit voor o.a. voor Vfb Lübeck, Fc Sankt Pauli en Sv Rödinghausen. Hij kwam tot 124 duels waarin hij 28 keer werd gewisseld en 40 keer als invaller binnen de lijnen kwam. Daarin scoorde hij 3 keer. In de afgelopen weken liep de transfervrije Jakubiak stage bij Heracles Almelo. De middenvelder wist daarbij een contract voor twee seizoenen met optie voor een derde af te dwingen.
“Sebastian heeft tijdens zijn proefperiode een prima indruk gemaakt”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. “We zijn blij dat we hem hebben kunnen vastleggen.” Mits Jakubiak de medische keuring doorstaat, gaat hij spelen onder nummer 21.

 
09-07-2017  

GP CSI Twente voor Laura Renwick

Frank Schuttert pakt derde plek met Chianti´s Champion

Laura Renwick werd met haar elfjarige bruine KWPN-ruin Bintang II Tengelo van de Zuuthoeve x Orlando) winnaar van de GP van Twente.
Foto ©Loes Wielheesen.
 

GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed met haar elfjarige bruine KWPN-ruin Bintang II Tengelo van de Zuuthoeve x Orlando) als derde starter in de barrage van de hoofdrubriek van het CSI Twente naar een tijd van 40,91 seconde en daar kwamen de zes concurrenten na haar niet eens echt in de buurt. Het betekende de tweede overwinning van Laura Renwick op één dag op het Erve Maathuis. Ze waren allebei goed voor een personenauto.

De Engelse beleefde haar debuut in Geesteren, nadat ze twee jaar geleden met Bintang al eens de hoofdprijs had meegenomen bij het CSI Ommen. Ze werd er in 2016 als winnaar opgevolgd door Frank Schuttert, die in eigen huis voor een mooi feestje zorgde.

Dat zat er dit keer niet in voor Schuttert. In het zadel van de negenjarige bruine hengst Chianti’s Champion (v. Champion du Lys) beëindigde de stalruiter van Jos Lansink zijn barragrit na 44,19 seconde. Die was achter de Fransman Cedric Angot met diens elfjarige vosruin Saxo de la Cour goed voor de derde positie.

De nationaal kampioen van 2016 had aan Chianti’s Champion de voorkeur gegeven, omdat zijn andere topper Winchester na een blessure langzaam weer naar zijn oude niveau toewerkt. “Voor hem was Geesteren nog te vroeg om zo’n zware proef als vandaag te rijden, maar hij heeft het deze week hier prima gedaan. Misschien dat het met hem in topvorm hier wel was gelukt, maar vandaag zat het er gewoon niet in. Ik had nog wel ergens wat winst kunnen pakken, maar het zou nooit genoeg zijn geweest om Laura te kloppen. Ze was vandaag gewoon de beste.”

Frank Schuttert reist over ruim een week met de Nederlandse afvaardiging naar het CHIO Aken, waar hij als vijfde man reserve is voor het kwartet van Oranje in de landenwedstrijd. “Dan zal Winchester weer mijn eerste keus zijn. Champion moet ik op zo jonge leeftijd nog niet te vaak dit soort zware wedstrijden laten doen, ervan uitgaande dat hij ook nog mee moet kunnen lopen als hij vijftien of zestien is.”

Nog vier Nederlanders plaatsten zich voor de barrage. Johnny Pals werd vijfde met zijn  veertienjarige bruine merrie Wesselina (v. Cumano), Michael Greeve zesde met de bruine merrie Whitney BB (v. Nabab de Reve), Ben Schröder voor eigen publiek zevende met de negenjarige bruine ruin Davino Q (v. Vingino) en Doron Kuipers negende met zijn negen jaar oude vosruin Charley (v. Calido).

Fotoreportage (1 foto's)...

 
08-07-2017  

Heracles zet Almelose selectie te kijk

 

ALMELO – Het stelt in feite weinig voor zo’n oefenpotje van voetbalprofs tegen een lokale selectie en zo was het ook zaterdag tijdens het Almelo’s Feestje zoals die jaarlijkse ontmoeting met Heracles Almelo genoemd wordt. Het uitgangspunt van de verzamelde amateurs was de schade beperkt houden tot onder de 10 doelpunten. Het lukte niet. De profs konden zich het zelfs permitteren om twee ‘zekere kansen’ te missen die scheidsrechter Luinge op de stip had gelegd. Met 1-17 werd het een afdroogpartij, zij het dat Guy van Straaten (PH) nog een rebound tot eretreffer wist te verzilveren Het enige nut van de wedstrijd zit in het goede doel dat de baten tegemoet kan zien. 

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Almelose selectie – Heracles Almelo 1-17
(1-11)
7. Kada 0-1, 11. Gladon 0-2, 12. Darri 0-3, 14. Gladon 0-4, 20. Darri 0-5, 20. Gladon 0-6, 22. Kada 0-7, 24. Breukers 0-8, 35. Gladon 0-9, 38. Gladon 0-10, 40. Van Straaten 1-10, 43. Gladon 1-11, 55. Niemeijer 1-12, 68. Van Mieghem 1-13, 74. Agbaljan 1-14, 76. Niemeijer 1-15, 81. Kada 1-16, 82. Kada 1-17.

Almelose selectie
Opstelling eerste helft: Brouwer, Seckel, Souhuwat, Wissink, Quentemijer, Van Straaten, Roling, Van Duiven, Schwarte, Azhimi, Dollekamp.
Opstelling tweede helft: Berends, Veneberg, Van Buul, Souhuwat, Quentemeijer, Van Straaten, Roling, Lohr, Schuttenbeld, Ten Hoeve, Akpinar.
Heracles Almelo:
Eerste helft: Brouwer, Breukers, Pröpper, Van den Buijs, Van Hintum, Pelupessy, Leemhuis, Van Ooijen, Kada, Gladon, Darri.
Tweede helft: Zeinstra, Droste, Wuytens, Van de Berg, Duarte; Jakubiak, Agbaljan, Niemeijer; Navratil, Gladon (72. Kada), Van Mieghem.

 
06-07-2017  

Castro ziet toch af van transfer AA Gent

 

ALMELO – Het werd Bram Castro gegund, de overstap van Heracles Almelo naar AA Gent. De clubs waren rond, maar toen Castro de zaak in Gent wilde afhandelen, kwam er een kink in de kabel. AA Gent zit al ruim in de keepers en wilde Castro kennelijk stallen bij Sint-Truiden, zo meldde Het Belang van Limburg.
Nico-Jan Hoogma, algemeen directeur bij Heracles Almelo, wist hier niets van en probeerde vergeefs contact te krijgen met AA Gent. Castro haakte vervolgens af en blijft dus onder contract bij Heracles Almelo, waar hij naar verwachting maandag weer aansluit bij de selectie.
Castro wilde de kans bij AA Gent benutten om dichter bij zijn gezin te zijn. Met de ‘move’ van AA Gent om hem te verhuren, ziet hij daar alsnog van af.
 

 
06-07-2017  

Aniek Diks beste in CSI-toprubriek donderdag


Aniek Diks won met haar veertienjarige bruine hengst Winston Jumper R het 1.40 m.)
Foto © Willem Pfeiffer/hippschtwente.nl
 

GEESTEREN – Op de eerste ‘internationale’ dag van het 43ste CSI Twente in Geesteren greep Aniek Diks de zege in de belangrijkste rubriek, die over twee fasen (1.40 meter) voor het CSI** om de Al Shira’aa Prijs. Met haar veertienjarige bruine hengst Winston Jumper R (v. Cantos x Concorde) was de amazone uit het Brabantse Vorstenbosch Rikke Belinda Barker met Oh La’la uit Denemarken 0,43 seconde te snel af. Remco Been eiste met de tienjarige vosmerrie Mine That Bird (v. Carthino Z x Indoctro) de derde plaats voor zich op.
Eric ten Cate, winnaar van de derby tijdens de Almelose Ruiterdagen met de Holsteiner Cool Clarimo, reed voor eigen publiek naar de zevende plaats met de tienjarige schimmelhengst Bleu Sky (v. Mr. Blue x Iroko). Vincent Geerink werd negende met de even oude bruine ruin Beaumont (v. Vermont x Julio Mariner) (4e in het 1.40 m tijdens de Almelose Ruiterdagen) en Ellen Zwijnenberg bezette de tiende stek met de ook al tienjarige Boncetto (v. Concetto Famos x Animo).  
 

 
02-07-2017  

Bram Castro definitief naar AA Gent


VERKOCHT
Justin Hoogma – Hoffenheim 1899
Robin Gosens – Atalanta
Bram Castro – AA Gent

VERTROKKEN
Thomas Bruns – Vitesse
Mike te Wierik – Fc Groningen

VERHUURD
Renze Fij – Fc Dordtrecht

AANGETROKKEN
Dries Wuytens (24) (Willem II) – contract 2 jaar
Jamiro Monteiro (23) (Cambuur) – contract 2 jaar
Paul Gladon (Wolverhampton Wanderers) – gehuurd 1 jaar
Bart van Hintum (30) – (transfervrij) contract 2 jaar
Dario van den Buijs (21)(Fc Eindhoven) - contract 3 jaar + optie
Harm Zeinstra (27)(Cambuur) – (transfervrij) contract 2 jaar)
 

ALMELO – Vrijdag was het nog 'proat', maar het vertrek van doelman Bram Castro bij Heracles Almelo is definitief. De 34-jarige Belg wil dichter bij zijn gezin acteren en gaat naar AA Gent waar hij de concurrentie moet aangaan met de Kroaat Lovre Kalinic (27), de onbetwiste eerste doelman van de nummer één van De Buffalo's, zoals de Gentenaren ook wel genoemd worden.  De club heeft nu maar liefst vijf doelmannen onder contract. Naast Kalinic en Castro ook nog Yannick Thoelen (26), de Zweed Jacob Rinne (24) en de 16-jarige Youn Czekanowicz die onlangs voor het eerst werd opgeroepen voorde nationale ploeg van Luxemburg.
Castro speelde drie jaar voor Heracles Almelo, jaren die Castro wellicht als zijn beste periode in het profvoetbal kan noemen. Heracles kan in ieder geval weer een transfersom toevoegen aan het banksaldo maar zal toch om zich heen moeten kijken voor een vervanger omdat Renze Fij (24) al eerder verhuurd werd aan Fc Dordrecht en voor hem Harm Zwijnstra transfervrij binnen hengelde.

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma over het vertrek van Castro: “Met Bram Castro vertrekt er een uitstekende keeper en een heel goed mens. Vanuit menselijk oogpunt hebben we hem deze overstap ook gegund. Hij kan nu weer thuis gaan wonen bij zijn gezin. Wij wensen hem alle succes toe bij AA Gent, wat natuurlijk in België een hele mooie club is, en we hopen hem nog vaak te zien in Almelo.”

“Het is voor mij heel lastig om Heracles Almelo te verlaten”, aldus Castro. “Als ik alle clubs waar ik gespeeld heb in ogenschouw neem heb ik bij Heracles Almelo het beste gevoel. Het was de afgelopen jaren echter ook zo dat ik ver van mijn vrouw en twee kinderen woonde en leefde. Dat ging wel steeds meer wringen, dus toen deze kans voorbij kwam om dichtbij huis te gaan spelen heb ik deze aangepakt. Ik ben blij dat de club nog een transfersom voor mij ontvangt, maar ik heb het er tegelijkertijd heel moeilijk mee om Heracles Almelo te verlaten. Ik ga de club en de mensen enorm missen en wens ze alle succes en geluk toe. Ik kom zeker een aantal keren als supporter terug.”

UPDATE
Heracles Almelo is begonnen met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Bij 'buur' Oranje Nassau mocht men ook op zondag terecht voor een eerste training. Dat nog zonder aanwinst Jamiro Monteiro. De Kaapverdiaan speelde onlangs nog in de nationale ploeg en sluit pas vrijdag aan. 
Dat geldt ook ook voor spits Samuel Armenteros die voor Zweden nog scoorde tegen de Fransen. Heracles lichtte wel de optie in zijn contract voor nog een jaar voetballen bij de Heraclieden. Toch is het denkbaar dat hij nog wordt verkocht, maar dan alleen voor het 'grote geld'. Een binnenlandse transfer wordt uitgesloten.

Fotoreportage Harrie Broeze - eerste training

 
01-07-2017  

Murray en Klamer winnaars elite Triathlon Holten


Rachel Klamer wint voor de 5e keer de Triathlon van Holten
 

HOLTEN - Rachel Klamer heeft haar favorietenrol bij de elite dames met verve vervuld. Met overmacht schreef de Beuningse de ETU Sprint Triathlon Premium European Cup op haar naam. Met haar tijd van 01:01:24 was Klamer de Russische Anastasia Abrosimova en Australische Tamsyn Moana-Veale te snel af. Voor Klamer is het haar vijfde zege in Holten.
 
‘’Dit was een van de zwaarste wedstrijden die ik in Holten heb gelopen’’, kwam de zege van Klamer moeizamer tot stand dan deed vermoeden. ‘’Ik heb geprobeerd om vanaf het begin keihard te gaan. Als het mis zou gaan dan had ik het in ieder geval geprobeerd. Maar het was afzien vandaag.’’

Bij de elite mannen wist de Zuid-Afrikaan Richard Murray de ETU Sprint Triathlon Premium European Cup op zijn naam te schrijven. In een tijd van 00:54:31 kwam hij als eerste over de finish. De Brit Ben Dijkstra en de Amerikaan Matthew Mcelroy complementeerden het podium. Voor Murray is het zijn eerste zege in Holten. Snelste Nederlander was Jorik van Egdom. Zijn tijd van 00:55:18 bleek goed voor een twaalfde plaats.
 
‘’Ik ben ontzettend blij met mijn prestatie’’, aldus een goedlachse Murray. ‘’Vooral omdat ik in 2010 niet finishte. Het was toen dertig graden. Na het zwemmen voelde ik mij toen heel slecht waardoor ik bij het fietsen op de Holterberg af moest stappen. Dit is wel een revanche.’’

Uitslag vrouwen elite:
1) Rachel Klamer (Nederland): 01:01:24
2) Anastasia Abrosimova (Rusland): 01:01:58
3) Tamsyn Moana-Veale (Australië): 01:02:58
 
Uitslag mannen elite:
1) Richard Murray (Zuid-Afrika): 00:54:32
2) Ben Dijkstra (Groot-Brittannië): 00:54:39
3) Matthew Mcelroy (Verenigde Staten): 00:54:40

 
01-07-2017  

Erevoorzitter PH Almelo Hennie Blom overleden

 

ALMELO – Op vrijdagavond is erevoorzitter Hennie Blom van PH Almelo overleden. Hennie Blom begon 8 jaar oud te voetballen bij PH waar hij opklom tot eerste keeper in het eerste elftal maar in bestuurlijke zin ook al op zijn achttiende actief werd als jeugdleider en ook de jeugdopleiding gedurende 15 jaar als voorzitter ter hand nam. In 1974 nam hij de voorzittershamer over als algemeen voorzitter om deze pas in 1991 neer te leggen. De club eerde hem met een benoeming tot erevoorzitter.

Blom had vele verdiensten voor zijn club maar ook voor de Almelose sportwereld als geheel. Vele jaren was hij ook voorzitter van de Sportraad, de gemeentelijke commissie die met een ‘zak geld’ het hele meerjarige investeringsprogramma en onderhoud van alle sportcomplexen in de stad uitvoerde. Veel clubs kijken nog met weemoed terug naar die tijd in vergelijk met het huidige sportbeleid van de gemeente. 

Blom had echter ook een geel-zwart hart en volgde zijn club van nabij. Stak soms kritiek niet onder stoelen en banken, trad nog geregeld naar voren als er weer een commissie moest worden bemand,  maar bleef ook trouw supporter bij thuis- en uitwedstrijden.  Het laatste jaar werd dat minder door zijn afnemende gezondheid. Hennie Blom is 81 jaar geworden.

Donderdag, 6 juli, om 19.00 uur wordt een avondwake gehouden in de Sint-Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78 in Almelo.
Nadien is er gelegenheid om afscheid te nemen van Hennie en het condoleren van zijn nabestaanden.
De uitvaart vindt in besloten kring plaats.

 
30-06-2017  

Heracles Almelo haalt Jamiro Monteiro


Jamiro Monteiro tijdens de presentatie.
Foto: Harrie Broeze
 

ALMELO – Bij Heracles Almelo had voorzitter Jan Smit na 19 jaar voorzitterschap vandaag formeel zijn laatste werkdag.  Dat ging gepaard met twee officiële handelingen. Zo opende hij onder toeziend oog van burgemeester Arjen Gerritsen het Heracles Museum en rondde hij ook nog de komst van Jamiro Monteiro af, die de overstap maakt van Cambuur naar de Heraclieden.
De 23-jarige Kaapverdiër is geboren in Rotterdam, werd opgeleid bij Sparta en speelde vervolgens voor Fc Dordrecht, Hansa Rostock, Fc Anker Wismar en Cambuur.  Monteiro is de tweede speler van Cambuur die overkwam. Vorige week werd doelman Harm Zeinstra (27) al transfervrij overgenomen.

Eerder deze week haalde Heracles ook Paul Gladon terug. De spits wordt voor een jaar gehuurd van Wolverhampton Wanderers waarheen hij vorig jaar werd verkocht. Heracles had zich verder al verzekerd van de komst van centrale verdediger Dries Wuytens. De 27-jarige Belg kwam over van Willem II.

‘Proat’

Doelman Bram Castro zou nog een jaar doorgaan bij Heracles Almelo om daarna naar België terug te keren. Dat schijnt in een stroomversnelling te zijn gekomen. Vanuit Gent is er belangstelling. Castro zou er voor 3 jaar kunnen tekenen. Of de clubs er al uit zijn?

Vanuit Marokko het verhaal dat international Oussame Tannane in de belangstelling staat van Ajax. In het seizoen 2015-2016 scoorde Tannane in 11 duels 7 keer voor Heracles waarna een miljoenendeal volgde naar St. Etienne. Het zou de tweede keer zijn dat de 23-jarige Tannane bij Ajax op de loonlijst komt.

 
29-06-2017  

Drie Tukkers naar WK Waterpolo

 

REGIO - Yasemin Smit en Lieke Klaassen van Het Ravijn uit Nijverdal en de Bornse Marloes Nijhuis uitkomend voor het Goudse GZC Donk, zijn door bondscoach Arno Havenga geselecteerd voor het WK Waterpolo in Hongarije, volgende maand van 14 t/m 30 juli.
Havenga doet verder een beroep op Laura Aarts, Sabrina van der Sloot, Maud Megens. Debby Willemsz, Amarens en Dagmar Genee, Nomi Stomphorst, Vivian Sevenich en de talenten Ilse Koolhaas en Kitty Lynn Joustra.
De Oranjevrouwen spelen komende week ter voorbereiding op het WK in Budapest eerst een toernooi om de Domstad Trofee in Utrecht.

 
27-06-2017  

Nieuwe sponsor basketballers U20 Uitsmijters

 

ALMELO – Het sponsorcontract dateert al van januari jongstleden, maar de basketballers U20 van de Uitsmijters kwamen eerst nu hun fotoshoot maken in de nieuwe tenues bij sponsor café De Stam aan de Grotestraat Zuid dat met de club een driejarige verbintenis aanging. Het café heeft er dus een flink aantal ‘uitsmijters’ bij.  De club telt 12 teams en 190 leden.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-06-2017  

Eric ten Cate wint opnieuw derby in Almelo


Een brede grijns op het gezicht van Eric ten Cate na voor de tweede keer (eerder in 2012) de zware derby in Almelo gewonnen te hebben.
Foto: Fototrailer.nl
 

ALMELO – De historie van de Almelose Ruiterdagen is 51 jaar jong, want de formule van 10 dagen dressuur en springen blijft attractief voor hippisch Nederland. Tijdens de ponydagen kwamen ruim 800 pony’s aan de start en tijdens de paardendagen zo’n 1500 paarden. Over de duim gerekend telde de jongste editie meer dan 12.000 starts. Het zijn anno 2017 absolute records en daar had men in 1967 toen het allemaal begon, nooit aan gedacht.
Vooral de dressuur nam in de loop der jaren een  grote vlucht maar ook het rijtje namen aan bekende parcoursbouwers is indrukwekkend. Te beginnen met o.a. de legendarische J. Jurgens, B. Greven, M. Vos  en nu alweer jaren Jos Brinkman, allemaal mannen met een internationale licentie die meer cachet geven aan de Almelose Ruiterdagen. Bob Greven was de man die de derby toevoegde aan het programma. Een combinatiewedstrijd van springen en eventing met op- en afsprongen en de fameuze Irish Wall over een lengte van circa 1051 meter met 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen.
In de circa 35 jaar dat de derby in Almelo verreden wordt slaagde nooit een deelnemer er in de derby drie keer op naam te schrijven, ondanks winnaars als Hans Brugman en Gert-Jan Bruggink en vele anderen die internationaal zijn gelauwerd. Slechts twee ruiters wonnen de derby in Almelo twee keer. Eric Wiefferink als eerste in twee opeenvolgende uitvoeringen en Pim Mulder die vandaag een poging deed om absolute koploper te worden. Het lukte hem niet tegen 29 andere geplaatsten. Van de 30 bleven slechts Eric ten Cate met  Cool Clarimo als eerste starter en Sander Naber met APG Faldo foutloos in de eerste omloop. Ten Cate moest in de barrage het spits afbijten van de enige derby van betekenis in Nederland, schreef De Hoefslag al in 2013. Dat ging met het ‘gas’ er op want Ten Cate wilde Naber voor een schier onmogelijke tijd zetten. Die opzet leek te gelukken maar een springfout op  het eind gooide bijna roet in het eten.  Concurrent Naber nam na de fout van Ten Cate de keuze voor een nul-rit. Voorzichtig en op maat zette hij APG Faldo voor de hindernissen en de opzet leek zijn vruchten af te werpen voor de Drent uit Holsloot. Maar ook hij sneuvelde op de zelfde hindernis waarop Ten Cate met Cool Clarimo zijn fout maakte en waardoor Ten Cate met zijn supertijd van 51,33 seconden weer een straatlengte op winst stond. Het was de tweede derbyzege van de ruiter uit Geesteren. Door zijn overwinning staat het Almelose derbylijstje van 2 keer winnen nu op 3 ruiters. Voor Ten Cate na eerder in 2012 dus opnieuw een nat pak in de ‘sloot’ want dat is de traditie van de scouting-parcoursassistenten. ‘Dit heeft wel wat en het  is voor het publiek ook leuk’, reageerde Ten Cate na afloop welgemoed en een envelop met inhoud en een paardensolarium van Kylix rijker. Of hij er ook zijn rijkostuum onder kan drogen?  
Pim Mulder zag het allemaal glimlachend aan, al had hij liever niet dat ene springfoutje in de eerste omloop gemaakt. Voor hem de troost dat hij ‘The best of The rest’ was met Celine in de geklokte tijd van 169,77 seconden in de Bolk Transport/Kylix Trial Jumping Almelo zoals de derby door de organisatoren genoemd wordt.

Uitslag

Uitslagen van alle paardenrubrieken 2017

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-06-2017  

Kür Almelose Ruiterdagen voor Romy Bemelmans


Naast de bekende envelop met inhoud was er voor Romy Bemelmans een ereprijs in de vorm van een Fairfax dressuurzadel, beschikbaar gesteld door de Britse fabrikant en 'Saddlefitter' Klumper Ruitersport uit Almelo.
Foto: Fototrailer.nl
 

ALMELO – Het drukke programma van de Almelose Ruiterdagen liep zaterdag een uur vertraging op, iets dat de organisatie zelden overkomt. De reden lag bij het aantal inschrijvingen van de paarden met totaal zo’n 1500 combinaties. Vooral de springnummers in de zware klassen waren in trek bij de deelnemers en daar werd de organisatie enigszins in overvallen. Het avondprogramma van de zaterdag op het hoofdterrein begon daarom een uur later met de GP van Almelo ondanks dat al ’s morgens een uur eerder om 08.00 uur was begonnen.

De finale Kür op Muziek eveneens op het hoofdterrein begon derhalve pas tegen 23.00 uur. Geplaatst hadden zich in de dagen vooraf negen deelnemers waaronder de oud- Almelose Linda Verwaal die op haar oude thuislocatie van het Twents Hippisch Centrum twee troeven in de strijd bracht. Het was Romy Bemelmans uit het Limburgse Hulsberg die met Guapo Y Jailoso vd Halderhoeve. Deze ruim vijfjarige zoon van Samba Hit II werd door haar zelf zadelmak gemaakt en in sneltreinvaart naar de zware klasse dressuur gebracht. De gereden Kür kon, ondanks de regen, de tweekoppige jury het meest bekoren met een score van 71,13 procent.  “Ik denk dat ik nooit meer een paard als Guapo ga vinden. Hij is nu vierenhalf jaar en doet alles. Als ik hem vraag een eenvoudige wissel te springen, doet hij dat. Hij is braaf in het bos en op buitenrit en ik kan er zomaar een kind opzetten en dan zou er niets raars gebeuren. Hij heeft een topkarakter, is nuchter en heel werkwillig. Eigenlijk is hij elke dag en overal hetzelfde”, zei Romy een jaar geleden na het behalen van de nationale indoortitel L2. Nu ruim een jaar later blijkt daar een kern van waarheid in te zitten gelet op de getoonde progressie. De ereprijs was een Fairfax dressuurzadel

Een prima tweede werd de internationaal Youngrider Corinda Luttjeboer uit het Gelderse Zwartebroek. Met Da Vinci Sollenburg DC reed zij een score van 69,75 procent. De eerste Tukker werd Joyce Vegter van de Berg & Dalruiters uit De Lutte. Met Figo zette zij een score neer van 68,5 procent. Linda Verwaal moest met Adventure Veluw en Effect Rythm uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde en zevende plaats.
Uitslag

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-06-2017  

Anne-Lotte Tijhuis zegeviert in GP van Almelo


Anne-Lotte Tijhuis - foto: HippischTwente.nl
 

ALMELO – Na 8 dagen zonneschijn was de regen op zaterdag welkom voor velen maar op de Almelose Ruiterdagen had het nog wel twee dagen droog mogen blijven. Niet dat de sport er onder leed maar vanwege het publiek. Voor de ’s avonds verreden Grote Prijs van de stad Almelo was het dus veel schuilen om Anne-Lotte Tijhuis (Langeveen) als laatste in de barrage met haar paard Casaktie de winnende rit te zien maken. Zij bleef Iris Hakvoort (Stegeren) met Athena nipt voor. De derde plek was voor Marwin van den Nieuwenhuijzen (Boekel)  met Fuji. Britt Wiefferink op Alpha en Lynn van Oldeniel op Evira’s Uno bleven in de barrage eveneens foutloos op het stevige parcours van parcoursbouwer Jos Brinkman. Vincent Geerink maakte in zijn jacht naar de snelste tijd met Eranta een springfout. Dat deed ook Edwin Klokman met Feinschnitt. Zij allen waren de enigen die de barrage haalden van de 29 geplaatsten die om de GP van Almelo mochten rijden.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-06-2017  

Pim Mulder wint ZZ 2 fasen Almelose Ruiterdagen


Archieffoto uit 2013 - Pim Mulder met Amigo als winnaar van de derby
 

ALMELO – Pim Mulder, tegenwoordig stal houdend bij de Driehoekhoeve in Stegeren, heeft zaterdag tijdens de Almelose Ruiterdagen het ZZ 2 fasen gewonnen met zijn paard Celine. De tweevoudige winnaar van de jaarlijkse zware derby in Almelo liet Anna-Liza Makkinga met Celena ruim achter zich. De Drent Sander Naber werd met Ferenzo VDL derde.

Mulder werd in het ZZ klassiek met Celine vijfde en plaatste zich wederom voor deelname aan de derby, in Almelo Trial Jumping geheten. Hij kan dus zondagmiddag een greep doen naar een derde overwinning om de ranglijst van derbywinnaars aan te voeren. Nu deelt hij die plek nog met oud- ruiter Eric Wiefferink.

Het ZZ klassiek werd gewonnen door   Rink-Jan Dijkstra met Sanchez. Hij bleef na een nul-rit ook in de barrage foutloos en zette de snelste tijd op de klok. Claudia Morsink deed dat met Carthino Z ook maar had daar zo’n 6 seconden meer voor nodig. Kim Bekhuis maakte met Royal Esquido wel een springfout in de barrage in haar jacht naar de tijd van Dijkstra.
Kijk hier voor alle uitslagen tot nu toe.

Vanavond wordt om 20.00 uur gereden om de Grote Prijs van Almelo en aansluitend de dressuurfinale Kür op muziek. De Almelose Ruiterdagen kent zondag de slotdag van het 10 dagen durende hippische evenement op het vrij toegankelijke Twents Hippisch Centrum. Op de slotdag de finales in de verschillende dressuurklassen met het ZZ-L als hoogtepunt en de finales springen in alle klassen met de derby als absolute slotstuk.

 
23-06-2017  

Sleiderink wint 1.40 m. op Almelose Ruiterdagen


Sjaak Sleiderink had Esmee (3e) gezadeld voor de prijsuitreiking. Vanwege de warmte mocht gereden worden in zomertenue. Jurylid Jan-Wars de Vries overhandigde Sleiderink de eerste en de derde prijs.
Foto: Almelose Ruiterdagen
 

ALMELO – Denekamper Sjaak Sleiderink heeft vrijdag  op de 51e Almelose Ruiterdagen het nationaal klassiek 1.40 m. gewonnen met Dexter R. De strijd om de winst was nagenoeg een Twentse aangelegenheid. Alleen de Fries Martin Sterk met Beauwaniki Wh en de Drentse Marleen Meijer met Abrinosa wisten zich onder de eerste negen nulfouters te rijden. ‘Good old’ Willy van der Ham met Bon Bon leek zich nog als tiende voor de barrage te plaatsen maar een tijdfout zorgde er voor dat hij de beste was van de rest.
Internationaal parcoursbouwer Jos Brinkman had een selectief parcours neergezet waarin de besten kwamen bovendrijven. In de barrage bleef Sleiderink met Bon Bon wederom foutloos in een tijd van 47,03 seconden ruim voor Bas van der Aa die met Goldfeyer ook zonder strafpunten bleef maar er ruim 3 seconden langer over deed.
Het was de avond van Sleiderink want met Esmee pakte hij ook nog de derde prijs nipt voor Vincent Geerink met Beaumont die broer Sander met Bentley N en Lord Quidam maar de plekken vijf en zes verwees. Veronique Morsink (Faithfull), Martin Sterk (Beauwaniki Wh) en Marleen Meijer (Abrinosa) sloten de rij van prijsrijders in het 1.40 m. hoge parcours op het Twents Hippisch Centrum te Almelo.

Uitslag rubriek 123 - 1.40 m.
Uitslag rubriek
77 - ZZ klassiek
Uitslag rubriek
78 - ZZ 2 fasen
Uitslag rubriek
73 - Z klassiek
Uitslag rubriek
74 - Z 2 fasen 

Uitslag
Rodeo-springen
Het Rodeo-springen is een wedstrijdtype Speel uw Spel. Dehindernissen hebben verschillende winstpunten die de ruiter springt terwijl de teampartner de Rodeo-stier berijdt. Zo lang deze blijft zitten, kan de ruiter te paard winstpunten verzamelen bij elke goede sprong.


Vanwege het grote deelnemersveld beginnen de springwedstrijden in de zware klassen al zaterdagmorgen om 08.00 uur. De finale om de Grote Prijs van Almelo begint om 20.00 uur.
De dressuur begint zaterdag om 10.00 uur en zondag om 09.30 uur.
De finales bij het springen in de klassen B, L, M, en Z/ZZ worden zondag verreden vanaf 10.00 uur. Het spektakelstuk, de derby is zondagmiddag. Het Twents Hippisch Centrum is vrij toegankelijk.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-06-2017  

Ook de paarden gestart op Almelose Ruiterdagen

 

ALMELO – Tijdens de Almelose Ruiterdagen gingen vandaag de paarden van start. De maandag is voor de organisatie van de in aantal deelnemers een der grootste hippische evenementen van Europa min of meer een dag om even bij te komen na 3 hectische ponydagen. Voor de springers derhalve slechts twee oefenparcoursen en twee parcoursen voor de 40+ onder de amazones en de ruiters.
Bij de dressuur ging het al wel volop van start in alle ringen in de klassen B. L M Z. ZZ en ZZL.
<< In de klasse L2 bijvoorbeeld Paralympisch zilver en brons winnaar Frank Hosmar met het jonge talentvolle paard Hernandez de Baian. Het werd een derde plek achter de als tweede geëindigde Marcelle Hesselink met Witte van Moort’s Ginger en Annabel Rootveld die met Iskander VZ de hoogste jurywaardering kreeg. Amay Klein Wolterink met Harvey was de vierde die meer dan 200 punten kreeg.  Alle andere starters in deze rubriek bleven daaronder.

In de klasse Z2 pakte Lotte Klumper van de organiserende Looleeruiters met Limited Edition twee eerste prijzen. In de klasse ZZL ging de winst naar Danique Schnellenberg uit Houten. Met Everton behaalde zij een score van 231,5 punten. Linda Verwaal uit Enter werd met Adventure Veluw tweede en als derde eindigde Sharon Bastian met Democracia Rds.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto-impressie: Jan Bril   

Fotoreportage (51 foto's)...

 
13-06-2017  

Armenteros zet zich in etalage tegen Noorwegen

 

OSLO – Samuel Armenteros heeft zich bij zijn debuut in het nationale elftal van Zweden nadrukkelijk in de kijker gespeeld. In de 68e minuut verving hij John Guidetti bij een 1-0 stand voor de Noren. Tien minuten later kopte de Heraclied een corner binnen en bepaalde daarmee de eindstand in het Ulleval stadion te Oslo op 1-1.
Een gouden wissel van de Zweedse bondscoach die Armenteros pas vrijdag opriep nadat hij Marcus Berg, Andreas Granqvist, Mikael Lustig en Robin Olsen vrijaf had gegeven. Armenteros eindigde dit seizoen als derde op de Nederlandse topscorerslijst met 19 doelpunten. Heracles Almelo lichtte de optie in zijn contract en verbond de Cubaanse Zweed tot de zomer van 2018 aan de club.
<< Het debuut was reden voor de Almelose club om Armenteros via Twitter tweetalig te feliciteren.

Klik voor een
overzicht van alle doelpunten van Armenteros in het afgelopen seizoen.

 
13-06-2017  

Enschedese Boys na 111 jaar ten onder

 

ENSCHEDE – Na 111 jaarkomt er een eind aan de voetbalclub Enschedese Boys, de club waar wijlen Abe Lenstra zijn betaald voetbalcarrière afsloot in 1963 na voordien te hebben gespeeld als amateur voor sc Heerenveen en sinds 1954 als semiprof bij Sportclub Enschede tot 1960.  Uit Enschedese Boys en Sportclub Enschede is op 1 juli 1965 het huidige fc Twente geboren door de betaalde afdelingen samen te voegen en af te stoten.

Opnieuw had 1 juli een datum moeten worden in de analen van Enschedese Boys door te fuseren met naaste buur Victoria’28. Al jaren werd er over gesproken maar sentiment kreeg telkens de overhand. Nu waren beide clubs wel zover onder de werknaam FC Enschede te fuseren maar de schuld van Enschedese Boys, die tussen de 20.000 en 30.000 euro werd becijferd, belemmerde een gezonde doorstart middels een fusie. Maandagavond werden de leden van de Boys ingelicht door het bestuur dat tevens voorstelde de club met een rijk verleden op te heffen. De leden stemden ermee in en zwermen uit naar andere clubs.

Fusiesubsidie
Één dag later komt de Enschedese wethouder Jurgen van Houdt plotsklaps met een fusiesubsidie op de proppen. Voor Enschedese Boys te laat, maar het moet andere noodlijdende clubs in Enschede over de streep trekken. Enschedese Boys had afgelopen seizoen nog 3 seniorenteams, 3 jeugdteams en 3 pupillenteams in competitie.

Teveel clubs, te weinig voetballers

<< De gemeente Enschede telt 25 voetbalclubs en dat is in de huidige tijd niet meer overeind te houden. Oorzaken zijn het dalende aantal leden bij de senioren en de oudere jeugd. De groei van het damesvoetbal kan dat tij niet keren. Hogere tarieven voor veldhuur, OZB en verzekeringskosten van de opstallen en inningsproblemen van contributie doen de rest.

Archief
Terug naar vorige pagina