Sportberichten


Plaatsing  
 
11-08-2018  

Heracles bedwingt Ajax in Johan Cruyff Arena

 

AMSTERDAM – Ajax is wederom gestart met puntenverlies bij de competitiestart. Verloor het vorig jaar in Almelo, nu speelden de Heraclieden gelijk (1-1) in de Johan Cruyff Arena.
De Amsterdammers hadden weliswaar het meeste balbezit, maar overtuigden niet en kregen weinig kansen tegen een goed spelend Heracles dat via de counter herhaaldelijk plaagstoten uitdeelde en vooral het Amsterdamse publiek bespeelde om hun kritiek op het thuisteam te spuien.
Peterson, Dalmau en Kuwas misten daarbij het doel van Onana op een haar. Aan de zijde van de Amsterdammers was Ziyech niet precies genoeg en stond Heracles-doelman Blaswich op zijn post om pogingen van Wöber en van Beek te pareren, zodat de rust aanbrak met de beginstand.

Na de thee zette Ajax meer druk door alsnog Huntelaar en de Jong in het veld te brengen. Heracles hield echter de gelederen gesloten en zag doelpogingen van Ziyech en Huntelaar stranden. Heracles zette daar een inzet van Pröpper tegenover die door Onana nog maar net voor de doellijn kon worden weggetikt. De Amsterdamse doelman hield vlak daarna ook de plotseling voor hem opduikende Dalmau van scoren af.
Het was Peterson die ban doorbrak door met de bal aan de voet naar binnen te zwenken en met een wonderschone trap Onana het nakijken te geven. Heracles op voorsprong met nog zes minuten op de klok. Ajax zette in deze ‘Griekse strijdt’ nog een tandje bij en het was de mee opgekomen de Ligt die de Amsterdammers alsnog koppend langszij bracht (1-1). 
Doelman Blaswich geraakte daarbij aan het hoofd gewond en moest worden opgelapt voordat het spel kon worden hervat voor de laatste paar speelminuutjes die alles met elkaar nog ruim 12 minuten in beslag nam maar waarin niet meer werd gescoord.
Een lichte teleurstelling bij Heracles, want er had meer ingezeten, maar ook boosheid in Amsterdam vanwege opnieuw puntenverlies aan de start van de competitie.

Ajax - Heracles Almelo 1-1
(0-0), 0-1 Kristoffer Peterson (83), 1-1 Matthijs de Ligt (88)
Scheidsrechter: Gözübüyük
Geel: Blaswich, Breukers, Duarte, Peterson

OPSTELLINGEN
Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Wöber (F. De Jong/56), van de Beek, Ziyech, Eiting ,Tadic, Sierhuis (Huntelaar/56), Neres (Labyad/85).
Heracles Almelo: Blaswich; Droste (Breukers/79), Rossmann, Pröpper, Van Hintum (Czyborra/81); Osman, Duarte, Van Nieff; Kuwas (Alexander Merkel/77), Dalmau, Peterson.

Fotoreportage: Harrie Broeze

 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
28-07-2018  

Wolkbreuk bepaald uitslag Heracles - Kasimpasa


Een wolkbreuk maakte een voortijdig einde aan de oefewedstrijd tussen Heracles Almelo en het Turkse Kasimpasa. Publiek en spelers renden naar 'drogere oorden'.
Twitterfoto: @Stan Waning
 

VRIEZENVEEN – Op het veld van DOS’37 in Vriezenveen speelde Heracles Almelo een oefenwedstrijd tegen het Turkse Kasimpasa dat eerder nog Fc Utrecht een 4-1 nederlaag bezorgde. In de eerste helft was Heracles spelend de bovenliggende partij gelet op een reeks van kansen die alle werden gemist door achtereenvolgens Rossmann en Pröpper met een onzuiver vizier en Dalmau die de bal tegen de Turkse keeper opschoot. Na een half uur opende Heracles de score via Petersson die bal binnen de zestien fraai in het Turkse doel krulde. Heracles kreeg meer kansen om afstand te nemen van de Turkse nummer 8 uit de hoogste divisie maar geen enkele werd benut. Hercales bleef drukken en dat werd uiteindelijk fataal vanwege een snelle uitbraak waarin Mbaye Diagne  de 1-1 liet aantekenen in buitenspelpositie. Het arbitrale trio reageerde niet op de Almelose protesten.
Na rust werd er heel wat gewisseld en was de aantrekkelijkheid er wel vanaf. Toen 10 minuten voor tijd ook nog eens een wolkbreuk losbarstte boven Vriezenveen, zette het publiek het op een lopen en floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Daarmee tevens de 1-1 eindstand bepalend.

Heracles - Kasimpasa 1-1
(1-1).
33. Peterson 1-0, 43. Mbaye Diagne 1-1.

OPSTELLING
Heracles Almelo 1e helft: Brouwer, Breukers, Rossmann, Pröpper, Czyborra, Van Nieff, Niemeijer, Osman, Kuwas, Dalmau, Peterson.

Heracles Almelo na rust:
Brouwer, Van de Berg, Sama, Van den Buijs, Van Hintum; Leemhuis, Duarte, Kada; Konings, Vermeij, Erkilinc.

 
28-07-2018  

Merkel naar Heracles en Monteiro naar Fc Metz


Jamiro Monteiro (midden) 'gespot' bij de lift met rechts zaakwaarnemer Barros.
Met Alexander Merkel (foto rechts) presenteert Heracles een middenvelder met internationale ervaring.
 

ALMELO – Terwijl de revelatie van het afgelopen seizoen Jamiro Monteiro vrijdagavond laat ‘gespot’ werd in het Franse Metz, was men bij Heracles Almelo druk doende om opnieuw een Duitstalige voetballer binnen te halen. De in Kazachstan geboren Alexander Merkel (26) wordt gezien als een waardig opvolger van Monteiro die zich bij Heracles binnen één seizoen in de kijker speelde van meerdere clubs in Europa.  De geboortige 24-jarige Rotterdammer met ‘roots’ uit Kaapverdië werd bij Heracles Almelo speler van het jaar en maakte vijf keer deel uit van de selectie van het nationale team van Kaapverdië. Metz degradeerde afgelopen seizoen uit de hoogste klasse en heeft ambities binnen een jaar terug te keren. Daarvoor werd ook breed gekeken naar mogelijke versterking en viel het oog op Monteiro. Volgens zaakwaarnemer Carlos Barros van jamiro Monteiro heeft Heracles Almelo de afgelopen weken stevig onderhandeld met de Franse club om er een mooi transferbedrag aan over te houden. Op Twitter hebben de ‘Socios’ van de Franse club het over een bedrag van 1,75 miljoen euro. Barros bevestigt dat bedrag niet maar gaf wel aan dat Fc Metz de clun is met het hoogste spelersbudget in de tweede Franse liga. Ook geeft hij Heracles een pluim dat de club de bij de komst van Monteiro ge-uitte ambities heeft gerespecteerd.
In de historie van de Franse club kwamen we één Nederlandse trainer tegen. Oranje-spits van weleer Bep Bakhuys was er trainer in het seizoen 1945-1946.

Opvolger Alexander Merkel
Terwijl Heracles onderhandelde met Fc Metz over de overgang van Monteiro naar de Franse club, werd tegelijkertijd onderhandeld met Merkel als mogelijke opvolger. De Kazak met Duitse nationaliteit speelde recent op het hoogste niveau bij het Oostenrijkse Admira Wacker waar zijn contract afliep.
Merkel speelde in de jeugd voor opeenvolgend nationale Duitse jeugdelftallen onder 15 t/m onder 19, ging in 2008 als 16-jarige van Stuttgart naar Ac Milan waar hij debuteerde in 2011 en ook nog voor de club uitkwam in de Champions League, om nog datzelfde jaar te worden doorverkocht aan CFC Genua. Het pad liep verder via clubs als Udinese Calcio, Watford, Grasshoppers, AC Pisa, Vfl Bochum en Admira Wacker.
Bij Heracles wil Merkel onder zijn oude national-trainer Frank Wormuth zijn carrière een nieuwe ‘boost’ geven.  De club en trainer Wormuth geven hem daarvoor de kans met een éénjarige verbintenis met een optie op een tweede jaar. ‘Wir schaffen dass’, was een opmerking van een andere Merkel maar geen familie.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-07-2018  

Heracles stuurt Darri weg uit trainingskamp


Brahim Darri heeft een motivatieprobleem en staat nu buitenspel.
Foto: Harry Broeze
 

BILLERBECK (D) / ALMELO – Voor de tweede keer dit jaar is er onmin bij Heracles over Brahim Darri. Werd hij eerder dit jaar uit de selectie gezet vanwege een gedragsprobleem, nu werd de bijna 24-jarige zelfs weggestuurd uit het trainingskamp in het Duitse Billerbeck. Als reden geeft Heracles aan dat Darri teveel met een mogelijk gewenste transfer bezig zou zijn. Technisch Manager Mark-Jan Fledderus vertelt: “Brahim heeft te kennen gegeven dat hij bij Heracles Almelo wil vertrekken en dat hij in zijn hoofd bezig is met andere clubs. In onze ogen beïnvloedde het zijn gedrag en had dat zijn weerslag op het teamproces. Wij willen alleen werken met spelers die zich honderd procent inzetten voor onze club, ongeacht de situatie. Daarom is besloten Brahim Darri voorlopig geen onderdeel uit te laten maken van de groep.”
Het wegzenden uit het trainingskamp schijnt Darri niet te deren, gelet een fotoreactie van de speler op Instagram.
In mei kwam Darri ook nog in het nieuws vanwege zijn eerste stap in de muziekwereld als rapper. Hij maakte met o.a. Ali B de track ‘Amsterdam – Marakech’.

De in Amersfoort geboren voetballer Brahim Darri werd altijd als een talent beschouwd. Hij speelde in de jeugd van CJVV, doorliep 4 jaar de jeugdopleiding van Ajax, maakte bij Vitesse op zijn zestiende zijn debuut, behoorde tot de nationale selecties onder 18 t/m Jong Oranje en komt sinds 2015 uit voor Heracles waar hij nog een contract heeft tot medio 2019. Nooit maakte hij echter de hoge verwachtingen waar en speelde hij te wisselvallig.

 
16-07-2018  

Oud- Heracles doelman Rijkens overleden

 

ALMELO – Vrijdag 13 juli is oud- Heracles doelman Cock Rijkens overleden. De geboortige Rotterdammer is 66 jaar geworden. Rijkens deed als eerste van zich spreken in de jeugdselectie van Sparta Rotterdam waar Go Ahead Eagles hem weghaalde. Via DS’79/Fc Dordrecht leidde het pad naar Telstar om in 1981 op aandringen van de toenmalige Heracles-trainer Theo Laseroms zijn carrière te vervolgen bij Heracles in Almelo, waar hij 3 jaar later zijn profcarrière beëindigde. Bij Heracles concurreerde Rijkens ondermeer met de Belgische doelman Marc de Clerck en kwam hij 37 keer in actie in officiële wedstrijden. Ploeggenoten waren destijds o.a. Hendrie Krüzen, Kalle Oranen, Jan van Staa en Ray Richardson.
Inmiddels gesetteld, bleef Rijkens in Almelo wonen om op amateurbasis nog te spelen voor o.a. Luctor et Emergo, het inmiddels opgeheven VABO (Voor Alle Boeren Ontspanning) en Avc La Première.
Donderdag 19 juli is er om 14.00 uur een afscheidsbijeenkomst in de Almelounge van het Polman Stadion.

< Cock Rijkens - Foto:Heracles Almelo

 
15-07-2018  

Heracles klopt Jong Ajax in oefenduel

 

ALMELO – Als afsluiter van de door vele duizenden fans bezochte Open Dag won Heracles Almelo het oefenduel tegen Jong Ajax met 3-1 door doelpunten van nieuwkomers Joey Konings (2x)(1e helft) en de Spanjaard Adrián Dalmau (2e helft). De eretreffer voor Jong Ajax kwam pas laat in de tweede helft van de voet van Kaj Sierhuis.

Nieuwkomer Joey Konings was al in de eerste minuut dichtbij een kans de score te openen maar hij kopte de voorzet maar half raak. Het beloofde veel, maar was het sein voor een van beide zijden voorzichtige start waarin ook Jong Ajax een kans mistte toen Heracles-doelman Janis Blaswich op het verkeerde been stond en tot zijn opluchting de ingeschoten bal naast het doel zag gaan.
Ondanks de vele foute passes was opnieuw Heracles het dichtst bij een nieuwe kans voor een treffer maar Brandley Kuwas zag zijn inzet over het doel  van de Amsterdamse doelman Stan van Bladeren eindigen en ook Vincent Vermeij kreeg kansen waar hij meer mee had kunnen en moeten doen.
Het was Konings die na een korte drinkpauze voor de Heraclieden de ban brak door de voor Jong Ajax ingevallen linkerverdediger Leeroy  Owusu uit te kappen om vervolgens in de korte hoek doelman Stan van Bladeren te verschalken (1-0). Het was een korte fase waarin Heracles de jonge Ajaxieden in de tang had, maar ook de fase waarin Vincent Vermeij zijn kopbal door goalie Van Bladeren gepakt zag worden en de treuzelende Vermeij verder verzuimde te passen op de volkomen vrij richting het Amsterdamse doel lopende Kuwas. Het was nieuwkomer Konings die opnieuw trefzeker bleek. Deze keer kopte hij een corner van dichtbij in, zodat met 2-0 aan de thee begonnen kon worden.

Met 8 invallers in de tweede helft zette trainer Frank Wormuth nagenoeg de rest van zijn selectie in terwijl collega Michael Reiziger aan Amsterdamse zijde wat minder in de manschappen zat. Mannen als Lerin Duarte, Kristoffer Peterson, Brahim Darri en de nieuwkomers Sylvester van der Water en Adrián Dalmau lieten zien aardig met de bal overweg te kunnen, waardoor er toch meer dreiging uitging richting het Amsterdamse doel. Het was Dalmau die zijn eerste treffer voor de Almeloërs kon laten aantekenen na fraai individueel werk van Van der Water tegenover twee Ajaxieden (3-0). De Heraclieden leken zelfs op weg naar een grotere voorsprong, maar de voor Blaswich ingevallen Michael Brouwer ging opzichtig in de fout zodat Kaj Sierhuis een kwartier voor tijd alsnog de enige Amsterdamse tegentreffer simpel kon binnentikken. De op proef meespelende Stephen Sama speelde de tweede helft als linker-centrale verdediger nagenoeg foutloos.

Heracles Almelo – Jong Ajax 3-1 (2-0)
33.Joey Konings 1-0, 42.Joey Konings 2-0, 55.Adrian Dalmau 3-0, 75.Kaj Sierhuis 3-1

Heracles Almelo 1e helft: Janis Blaswich, Wout Droste, Tim van de Berg, Robin Pröpper, Bart van Hintum, Niels Leemhuis, Yoëll van Nieff, Brandley Kuwas, Joey Konings, Vincent Vermeij en Zeki Erkilinc.
Heracles Almelo 2e helft: Michael Brouwer, Tim Breukers, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Lerin Duarte, Reuven Niemeijer, Dario van den Buijs, Brahim Darri, Silvester van der Water, Adrian Dalmau, Kristoffer Peterson
Jong Ajax: Stan van Bladeren, Robin Schouten, Sven Botman, Sebastian Pasquali, Boy Kemper, Dani de Wit, Che Nunnely, Teun Bijleveld, Danilo Pereira, Victor Jansen en Nicolas Kuhn. Wisselspelers: Issam El Maach, Dean Solomons, Jasper ter Heide, Navajo Bakboord, Leeroy Owusu en Kaj Sierhuis.

Fotoreportage Harry Broeze (klik hier)

 
12-07-2018  

Het wordt druk op de Open Dag bij Heracles

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft tijdens de Open Dag een attractief programma voor de fans. In en rond het stadion bruist het van de activiteiten maar kan ook een kijkje worden genomen in de catacomben en het Heracles museum. Hoogtepunten onder andere het ‘Open Overijssels Kampioenschap Balletje Hooghouden’, de fotoshoot voor fans, een graffiti-workshop, een mini-toernooi, muziek van DJ Bram Weiss en DJ Raymond,  FIFA 18 Games in de E-box met Heraclesspeler Brian Hessing, het forum met de nieuwe trainer Frank Wormuth en technisch manager Mark-Jan Fledderus, de presentatie van de spelers en als klapstuk de oefenwedstrijd tegen Jong Ajax.
Het vrij toegankelijke programma begint om 11.00 uur, maar de organisatie waarschuwt vol is vol. Op tijd zijn is dus van belang!

Nieuwe spelers
Heracles Almelo contracteerde al zeven nieuwe spelers. Zo maken Janis Blaswich (27)(Hansa Rostock), Maximilian Rossmann  (23)(Sf Lotte), Silvester van der Water (22)(Almere City), Yoëll van Nieff (25)(Excelsior), Joey Konings (25)(PSV), Adrián Dalmau (24)(Villarreal) en Jelle van Benthem (20)(jeugd: Fc Twente/Heracles) hun opwachting en krijgt Stephen Sama (25) zondag de kans een contract te verdienen. De geboortige Kameroener werkte al met trainer Wormuth bij het Duitse nationale team onder 20 en kent Kristoffer Peterson al uit de jeugdopleiding van Liverpool. Heracles is nog op zoek naar een linksback maar wel onder het motto ‘henig an’ dan breekt het lijntje niet. De club is financieel zeer gezond en wil dat blijven. Noodzaak om spelers te verkopen is er niet, maar dat biedt geen garantie, wel vergroot het de kans dat Brandley Kuwas en Jameiro Montero bij Heracles blijven. Beiden hebben eerder hun ambitie uitgesproken om mogelijk een stap te maken naar een grotere club. Dat deed ook Peter van Ooijen die zijn aflopende contract niet verlengde en nu clubloos zijn conditie op peil houdt bij PSV waar hij in vroegere tijden speelde voordat hij in 2015 via Go Ahead Eagles naar Heracles verkaste. Hij kwam in Almelo 71 keer in actie en scoorde er 3 doelpunten. De transfermarkt in Nederland duurt nog tot en met 31 augustus.

Seizoenkaarten

Huidige selectie

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-06-2018  

Thuiszege Marleen de Jong dressuurfinale Z2/ZZL

 

ALMELO – Marleen Aarnink - de Jong toonde zich op de slotdag van de de Almelose Ruiterdagen als de allerbeste in de dressuurfinale Z2/ZZ-L . Met No Doubt kreeg de op het thuisfront strijdende Marleen van de ‘tweekoppige’ jury 207,5 en 216,5 punt, een scorepercentage van 62,5 procent. De tweede prijs van de door Hoogstraten verwarming beschikbaar gestelde rubriek ging naar Noord Holland in de persoon van Gayle Bosch die met 61,5 procent op haar paard Humperdink nipt minder scoorde.  De derde plek was voor de Brabantse Michelle Westerdijk met Grand Romancier (60,29%) daarmee de andere finalisten Lotte Schippers (Sir Desteny CS),  Diana van der Spek (Evening Angel DS), Stephanie Scheerder (Deluna), Saskia Meijer (Diablo Newpeat) en Jeroen Verhoeckx (Ingeniero) achter zich latend.

Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (paarden)
Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (
pony's

 
24-06-2018  

Melissa Maatkamp voor Bas van der Aa in derby


Melissa Maatkamp toonde zich met Celvana als de allerbeste in de zware Almelose derby.
Een envelop met inhoud en een paardensolarium van Kylix als ereprijs werd haar deel uit handen van sportwethouder Arjen Maathuis.
 

ALMELO – De derby winnen tijdens de Almelose Ruiterdagen is maar weinigen gegeven. Het meest spraakmakende onderdeel, in Almelo Trial Jumping geheten, is een parcours voor de liefhebbers waar menig ruiter van naam of faam  zich in de afgelopen decennia op stuk beet. De Nijverdalse Melissa Maatkamp en Bas van der Aa uit Albergen waren de enige twee foutloze deelnemers over het bijna 1.300 meter lange parcours met 23 hindernissen. Voor parcoursbouwer Jos Brinkman dus toch weer een barrage en dat is waar het om gaat, strijdt tot het gaatje’ en dat straalt af op Brinkman die in de derby weer een vijfjarige cyclus toepaste van vernieuwing. ‘Ik ben altijd blij als de laatste door de finish is’, zei Brinkman na afloop. ‘Je weet het maar nooit of in een derby iedereen de concentratie vast kan houden om met verstand te blijven rijden tot het eind’, aldus de Albergernaar.
De editie 2018 werd deze keer vooral een Twentse aangelegenheid met geplaatste deelnemers als o.a. Remco Been, Rob Scherphof en tweevoudig eerdere winnaar Eric ten Cate. Nog nimmer werd de prestigieuze ‘Trial Jumping Almelo’ drie keer gewonnen door dezelfde ruiter. Het tekent de zwaarte van het machtig gebouwde jachtparcours met natuurlijke hindernissen en wallen waaonder de fameuze ‘Irish Wall’.
Melissa Maatkamp op Celvana ging als eerste starter in de barrage opnieuw voor een foutloos parcours en slaagde daar prima in. Het betekende voor Bas van der Aa op Davinci dat hij niet alleen ook foutloos moest blijven, maar tevens een snellere tijd op de chrono moest laten noteren. Die poging strandde op  de stijlsprong waar de balk uit de lepels viel. Daarna ging ook Van der Aa op safe naar de finish, een poging rijker en een illusie armer, want het was niet voor het eerst dat Van der Aa zijn kans op de prestigieuze Almelose derbyzege zag mislukken en Maatkamp de ‘prijzenpot’ met een waarde van zo’n 3.000 euro de hare kon noemen.
‘Best of the Rest’ werd Sven Peters met Durano E., gevolgd door Remco Been met Gouverneur, Eric ten Cate met Grace Emine W, Rob Scherphof met Kaatje en Kelly Van Wijk met Fantast, die allen een springfout maakten in het lange en zware basisparcours.

Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (paarden)
Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (
pony's)  

 
24-06-2018  

Lennard de Boer vooraan in GP van Almelo


Lennard de Boer op dreef tijdens Almelose Ruiterdagen.
© hippischtwente.nl
 

ALMELO – De strijd om de winst in de Grote Prijs van de Stad Almelo op het Twents Hippisch Centrum werd een dubbele prooi voor Lennard de Boer uit De Wijk. Terwijl ‘baas’ Gerco een mindere dag had op het CHIO in Rotterdam, troefde de stalruiter van de gebroeders Schröder (BWG Stables)  met Ferrero en  Foudre F tijdens de Almelose Ruiterdagen de concurrentie af in de barrage door niet alleen foutloos te blijven maar ook de snelste opeenvolgende tijden op de klok te zetten. Rob Scherphof bleef met Eclipse in de barrage eveneens foutloos maar de Vriezenvener moest genoegen nemen met een derde plek.
Bas Theeuwes     maakte met Dopharma's Carly in de barrage één springfout even als  Aafke Timmermans die met stalgenoot Dopharma’s Godfather nipt langzamer was. Voor Eric ten Cate met ECW Blue Sky restte de zesde plek na twee springfouten in de barrage.

Lees meer over de Almelose Ruiterdagen op www.hippischtwente.nl en klik hier voor alle uitslagen bij de paarden.

 
23-06-2018  

Fairfax Finale Kür voor Lotte Jansen

 

ALMELO – In de Kür op Muziek op het Twentse Hippisch Centrum Almelo was het wederom de sterk acterend Lotte Jansen die met Doedel naar de winst reed. De sinds kort van Itterbeck (D) naar Apeldoorn verhuisde Jansen had eerder al zeges gepakt in de klasse ZZ-L en was in de Kür opnieuw op dreef. Met twee scores van 71,63 procent en 66,375 procent behaalde zij een gemiddelde jury-score van 69 procent. Daarmee legde zij beslag op het door de Britse fabrikant beschikbaar gestelde Fairfax dressuurzadel als ereprijs.
Edwin Bos bleef met Engaging Leadership’s Avalon, de Apeldoornse dicht op de hielen maar moest genoegen nemen met een tweede plek voor de als derde geëindigde veteraan Rom Vermunt (Geesteren) die met Ghio (67,69%) zaterdagavond eveneens een prima proef liet zien op de verlichte All Weatherbanen van de Almelose Ruiterdagen.

 
22-06-2018  

Robert Vos pakt 1.40m zege op Ruiterdagen


Robert Vos - ©Stegen.net
 

ALMELO – Normaliter struint Wierdenaar Robert Vos de internationale hippische concoursen in Europa af, maar deze keer hield hij het dicht bij huis en wel de 52e Almelose Ruiterdagen, een fenomeen in hippisch Nederland qua omvang met zo’n 2.400 pony’s en paarden op de startlijsten in dressuur enspringen.
Vrijdagavond stond het nationaal springconcours voor paarden met hindernissen van 1.40 meter op het programma. Vos had wat goed te maken, want zondag er voor werd goede raad aan zoontje Thymen in de barrage van de zware springderby voor pony’s, duur betaald. De geadviseerde kortere route leidde tot een springfout van Thymen's pony Jacodes Aziel en kostte daarmee tevens de prestigieuze overwinning.

Vos had zich dus voorgenomen om het zelf beter te doen en slaagde daar ook nog in. Met Diabeau bleef Vos foutloos in de eerste omloop evenals tien anderen, waaronder Sjaak Sleiderink met Calanta, Björn Egberink met Doutzen van Klaverborch, ‘good old’ Willy van der Ham met All In On L. en de met een gastlicentie rijdende Est My Relander op Expert.

Willy van der Ham liet de barrage aan zich voorbij gaan, tevreden als hij was met zijn foutloze rit voor een paard in opleiding op niveau. Van de tien gerechtigde starters in de barrage bleven er opnieuw acht foutloos, zodat de gereden tijd de scherprechter werd. Wierdenaar Vos kwam met Diabeau als snelste over de finish in 44,14 seconden, gevolgd door Lennard de Boer met Don Diego in 44,46 sec. en Thomas Arendsen met Why Not als derde in een tijd van 46,65 seconden.

Lotte Jansen de beste in ZZ lichte tour Almelo
ALMELO – De twee rubrieken ZZ Lichte Tour van vandaag tijdens de 52e Almelose Ruiterdagen op het Twents Hippisch Centrum werden overtuigend gewonnen door Lotte Jansen van de Oost Veluwse Rij- en Jachtvereniging. Met Doedel reed zij naar uitstekende juryscores van 253 en 230 punten.
Stephanie Scheerder met Deluna van de rijvereniging St. Joris stelde daar een tweede en derde plek tegenover met respectievelijk   233 en 223,5 punten en dat was stuivertje wisselen met Edwin Bos van de Lunaruiters die op Engaging Leadership’s Avalon door de jury respectievelijk 231 en 223,5 punten kreeg toebedeeld. De Almelose eer in deze zware dressuur  werd in de tweede proef hoog gehouden door Lotte Klumper met haar paard Limited Edition door een score van 214,5 punten en daarmee in de middenmoot.

Zie alle uitslagen (paarden)
 

 
19-06-2018  

Heracles Soccer Camps in de regio

 

REGIO - Heracles Almelo organiseert in de aankomende zomervakantie vier Heracles Soccer Camps en twee keeperskampen voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar bij verschillende amateurverenigingen in de regio. Alle Heracles Soccer Camps en keeperskampen duren drie dagen en staan onder leiding van gediplomeerde trainers.

De data van de Heracles Soccer Camps zijn van 23 t/m 25 juli (bij Oranje Nassau in Almelo), 26 t/m 28 juli (bij Juventa ‘12 in Wierden), 27 t/m 29 augustus (bij DES in Nijverdal) en 29 t/m 31 augustus (bij NEO in Borne). De keeperskampen vinden plaats bij Oranje Nassau (23 t/m 25 juli) en NEO (29 t/m 31 augustus). Inschrijven kan via www.heracles.nl/soccercamps.

Skill Games
Voetbalontwikkeling en voetbalbeleving vormen het uitgangspunt tijdens de Heracles Soccer Camps en keeperskampen. Na afloop ontvangen alle deelnemende kinderen hun eigen Heracles Soccer Camps-tenue, een Heracles Goodiebag en een certificaat als herinnering aan drie dagen vol voetbalplezier. Als nieuw onderdeel van het Soccer Camps-programma introduceert Heracles Almelo de Skill Games. Hierbij worden de leukste Skill Games uit de voetbalgame FIFA op het voetbalveld nagedaan.

Volledig programma
Alle trainingen van de Heracles Soccer Camps en keeperskampen vinden dagelijks plaats van 9:00-15:00 uur. Naast een uitgebreid voetbalprogramma is er tijdens de Heracles Soccer Camps ook een animatieprogramma, zoals bijvoorbeeld een voetbalquiz, bingo en een voetbalfilm. Bovendien komen er tijdens de Heracles Soccer Camps en keeperskampen spelers van het eerste elftal van Heracles Almelo op bezoek om voetbaltips te geven en handtekeningen uit te delen. Verder is er ook gelegenheid om op de foto te gaan met de spelers.

 
17-06-2018  

CSI GP-goud voor Alfonso, Bruggink tweede

Parcoursbouwer scherprechter in GP van Twente

Hier juicht Gert-Jan Bruggink nog na zijn foutloze rit in het basisparcours.
In de barrage 'verspeelde' hij de overwinning met één springfout.
Foto: Loes Wielheesen
 

GEESTEREN – In de Grote Prijs van Twente, het slotnummer van het CSI Twente in Geesteren,  werd vooral de voorgeschreven tijd de scherprechter. Parcoursbouwer Henk-Jan Drabbe en zijn Russische assistente Svetlana Dudina hadden niet alleen een krap bemeten parcours van 1.60 meter neer gezet dat de nodige ‘stuurmanskunst behoefde, maar ook nog eens een krap bemeten basistijd vastgelegd.
Nadat de eerste twee starters al tegen een tijdstraf opliepen, werd verzuimd de basistijd te verruimen, want na een derde rit mag dat volgens de FEI-reglementen niet meer. Het gevolg 29 van de 49 geplaatste starters liepen een tijdstraf op waarvan 5 in een verder vlekkeloze nulrit qua springfouten.
De Zwitser Paul Estermann, de Fransman Guillaume Foutrier, de Italiaan Riccardo Pissani maar ook de Nederlandse kanshebbers Marc Houtzager en Jur Vrieling konden derhalve vroegtijdig huiswaarts.
Slechts  twee ruiters wisten in de eerste omloop foutloos binnen de tijd het parcours te beëindigen. Te weinig voor een apotheose in een internationale viersterrenwedstijd. Een van hen Gert-Jan Brugging (De Lutte) met zijn snelle paard Casparo 26. De ander de op het domein van Vincent Voorn in Limburg neergestreken Italiaan Antonio Alfonso met de beduidend langzamere Chic Hin D Hyrencourt. Bruggink derhalve de grote favoriet en mogelijk de derde Tukker na Jos Lansink en Gerco Schröder die de GP van Twente op zijn naam kon schrijven. Zoals we Bruggink kennen, was er geen schroom om een snelle tijd neer te willen zetten om het zijn concurrent moeilijk te maken. Met die barragetijd van  40,26 seconden zat het wel snor, maar in alle haast viel er wel een balk uit de lepel en waren 4 strafpunten het loon. Voor concurrent Alfonso een uitgelezen kans om puur op de nul te rijden. Zelfs een tijdstraf zou dan geen roet meer in het eten kunnen gooien. Coach Wiljan Laarakkers wees Alfonso nog even fijntjes op de ‘knelpunten’ in dit barrageparcours, waarna Pissani in zijn finalerit het hoofd koel hield en met Chin Hin wel foutloos wist te blijven. Voor hem dus de grootste auto als prijs en voor Bruggink een ietwat kleinere. De Zwitser Paul Estermann was ‘the best of the rest’.

Alle uitslagen 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-06-2018  

Anky van Grunsven ziet zoon winnen in Almelo


Yannick Janssen van Grunsven neemt het Kent & Masters zadel in ontvangst uit handen van Heleen Klumper van saddlefitservice.nl
 

ALMELO – In het afsluitende nummer van de ponydagen tijdens de 52e Almelose Ruiterdagen was de Brabantse jongeling Yannick Janssen van Grunsven de grote winnaar. Onder het goedkeurend oog van moeder Anky reed hij met zijn pony Kodiak van Orchid S het ‘loodzware’ ruim 1300 meter lange derbyparcours met 23 sprongen foutloos rond. Dat deed ook Thymen Vos (Wierden) met Jacodis Aziel zodat de derby met o.a. de ‘Irish Wall’ in het parcours, toch nog een barrage kreeg. In de tweede omloop over het verhoogde en ingekorte parcours koos Yannick er voor om opnieuw zonder springfout te blijven. Dat lukte in een eindtijd van 56,05 sec. 'Ik ging niet voor de tijd', riep hij moeder Anky toe bij het verlaten van het springterrein. 'Goed gedaan jongen', antwoordde Anky die haar zoon een tweede foutloze rit zag maken op dit zware springconcours met meerdere op- en afsprongen. Aan Thymen Vos derhalve de sportieve plicht om sneller rond te gaan en om dan ook nog de balken in de lepels te laten liggen. Vader en internationaal springruiter Robert Vos gaf Thymen nog een tip mee om tijdwinst te boeken tussen twee hindernissen, maar dat werd helaas de inleiding tot een springfout in de dubbelsprong omdat hij met Jacodis Aziel niet helemaal goed uit kwam voor de eerste sprong. Werd deze nog licht getoucheerd, bij de tweede sprong ging het echt mis en viel de balk wel. Daarmee was de zege aan Yannick. Naast een envelop met wat zakgeld leverde dat ook een fraai en duur springzadel op van het Britse Kent & Masters Saddles en beschikbaar gesteld via licentiehouder saddlefitservices.nl van Heleen Klumper.  Voor beiden was er ook een staatsiedeken van de 52e Almelose Ruiterdagen.

Kür
Bij de Kür op Muziek ging de hoogste dressuurprijs van de ponydagen eveneens naar Brabant. De Tilburgse Nikki van de Borne reed haar pony Viva la Bam strak door de diverse overgangen van stap, draf en galop en liet ook in de keerwendingen en slangenvolte zien dat zij Viva goed aan de teugel had staan en ook nog eens passend in de begeleidende muziek. De beide keurmeesters jureerden haar dan ook met een prima gemiddelde score van 70,25 procent. Julia Willemsen van de Heuvelruiters uit het Gelderse Bergharen bleef daar met haar hengstpony Movie Star met een score van 67,94 procent ruim achter, maar bleef wel nipt voor op Frederique van Zeeland van de Geldropse Jagertjes die haar pony naar een score van 67,38 procent reed.
Naast wat ‘zakgeld’ voor de besten was er voor de top twee een staatsiedeken van de Almelose Ruiterdagen en voor de allerbeste nog een fraaie mountainbike van het Almelose Sensa.
Als spontane extra verrassing deelde drievoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven de ereprijzen uit aan de ‘prijzenpakkers’ in de ‘Kür’

Bekijk hier alle uitslagen bij de pony’s.

Tijdens de ponydagen verschenen bijna 850 pony's uit geheel Nederland aan de start. In april werd de inschrijving geopend en binnen een half uur waren de bijna 90 ponyrubrieken vol bezet. De Almelose Ruiterdagen blijft dus 'booming' in hippisch Nederland.
Maandag gaan de Almelose Ruiterdagen verder met de paardendagen (7) met a.s. zondag als laatste dag van jaarganguitvoering 52.

 
22-05-2018  

Werving vrijwilligers ASV van start

 

ALMELO/AADORP – Zo’n beetje elke vereniging zit te springen om vrijwilligers in deze tijd waarin geacht wordt dat vaders en moeders beide werken voor het gezinsinkomen.
Zo’n druk bezet leven gaat maar al te vaak ten koste van het vrijwilligerswerk, is de algemene klacht bij bestuurders van verenigingen die soms met de handen in het haar zitten om aan de steeds hogere verwachtingen van leden te kunnen voldoen.
Ook ASV’57 in Aadorp kan niet bestaan zonder haar vrijwilligers. Vandaar dat men een heuse wervingscampagne voor vrijwilligers op touw heeft gezet, inclusief promo-filmpje.
“De ene vrijwilliger besteedt er meer tijd aan dan een ander, maar dat geeft niet. Iedere bijdrage, hoe klein of groot dan ook, is belangrijk en welkom. Samen moeten we het doen en vele handen maken licht werk. Sporten in teamverband is ‘samenwerken’. Dat geldt niet alleen in het veld, maar ook daarbuiten”, schrijft de wervingscommissie in haar campagnebrief.

Op zaterdag 26 mei is het daarom de hele dag ‘inloop-dag’ bij ASV’57 waar initiatiefneemster Judith Kiers (06-36011768) en Monique Vogelaar (06-38755649) aanwezig zijn om uitleg te geven over het vrijwilligerswerk bij de sportvereniging en om u natuurlijk te ‘strikken’ als kantinemedewerker, elftalleider, vlaggenist, scheidsrechter, bestuurder of voor al dat andere werk wat bij ASV’57 gedaan moet worden. 

PS
Ook de (sport)verenigingen in Almelo doen graag een beroep op u!

 
20-05-2018  

PH kampioen van 4D op zaterdag

ON vierde eerder al kampioenschap 3D
 

ALMELO – Het leek een ‘walkover’ te worden voor PH dat van de 2e klasse op zondag overstapte naar het zaterdagvoetbal en derhalve in de 4 klasse moest beginnen. Keer op keer wonnen de geel-zwarten met dubbele cijfers maar op het eind van de competitie in de klasse 4D liet men toch wat steekjes vallen en duurde het nog tot de voorlaatste competitiewedstrijd voordat het kampioenschap gevierd kon worden. Dit mede door een uitstekend presterend Avereest dat lang bij bleef en ook promoveert naar de 3e klasse van het zaterdagvoetbal.
SVV’56  uit Silvolde delfde met 5-1 het onderspit bij PH dat eindelijk kan feestvieren na 17 overwinningen, 3 keer een gelijkspel en 1 nederlaag. Avereest verloor twee keer vaker.
Met het kampioenschap op zak wil PH ook volgend seizoen hoge ogen gooien in de 3e klasse, want het uiteindelijke doel is om zo snel mogelijk weer de 2e klasse te bereiken. Dat dit niet eenvoudig is, leert ON Almelo dat na jaren vergeefs nu wel het kampioenschap pakte en zo de stadsderby tegen PH ontloopt door plaatsing in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal.
PH moet voor een stadsderby volgend seizoen  naar ASV’57 dat op veilige afstand van degradatie bleef in de 3e klasse.
In de 4e klasse van het zaterdagvoetbal lijkt Sv DRC 2012 de Almelose vertegenwoordiger te worden. Vorig seizoen kon men geen representatief team op de been brengen, maar de laatste maanden bieden nieuwe aanmeldingen van spelers weer perspectief om de draad weer op te pakken. De  club lijkt twee elftallen extra op de been te kunnen brengen naast de al bestaande recreatieteams. Op 2 juni viert de fusieclub een reünie van oud- Rietvogels en oud- DVO-leden.

 
16-05-2018  

Janis Blaswich van Borussia naar Heracles

 

ALMELO – Heracles Almelo is rond met Borussia Mönchengladbach betreffende de overstap van doelman Janis Blaswich naar de Almelose eredivisionist. Onderling waren Heracles Almelo en Blaswich het al eens over een driejarig  avontuur van de doelman op de Hollandse velden, waarbij Heracles een optie bedong voor een vierde seizoen. De 1.93 m. lange doelman stond  sinds juli 2008 bij Borussia Mönchengladbach onder contracten en werd in het seizoen 2015-2016 verhuurd aan Dynamo Dresden en het afgelopen seizoen aan Hansa Rostock waarvoor hij in 34 wedstrijden 3060 speelminuten maakte en 16 keer de nul hield.
Heracles Almelo kwam Blaswich op het spoor via oud-Heraclied Martin Pieckenhagen die vijf jaar voor de Almeloërs op doel stond en in 2011 zijn carrière in 2011 bij FSV Mainz 05 beëindigde.

Blaswich is de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen. Technisch manager Mark-Jan Fledderus is verheugd met de komst van de doelman die Bram Castro ‘moet doen vergeten’: “Met Janis halen we een moderne keeper in huis. Naast goede reflexen op de doellijn is hij ook voetballend sterk. Hij bestrijkt een groot gebied buiten het doel en kan in de opbouw als extra man fungeren. We hebben hem lange tijd gevolgd en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten.”
Ook Blaswich is verheugd met zijn Hollandse avontuur: ” De Eredivisie is een vooraanstaande Europese competitie waarin ik mijzelf kan bewijzen. De goede lijn van het afgelopen seizoen hoop ik bij Heracles Almelo door te trekken. Ik wil me verder ontwikkelen.”

 
06-05-2018  

Heracles wint 'Griekse derby' in Rotterdam

 

ROTTERDAM – De laatste wedstrijd van de competitie werd een ruime 2-5 overwinning voor Heracles Almelo op het Rotterdamse Kasteel. De tegen degradatie strijdende Rotterdammers namen nog wel een 1-0 voorsprong door een treffer van Friday maar binnen de minuut maakte Peterson weer gelijk nadat hij eerder al een bal op de lat zag eindigen. Heracles had het beste van het spel en had voor rust al afstand moeten nemen maar Kuwas en Peterson verzuimden het af te maken.
Na rust  waren het opnieuw de Spartanen die een voorsprong namen. Dit keer was het Spierings die Het Kasteel vreugde bracht.  Lang duurde dat niet want invaller Vermeij, koud in het veld, tikte de rebound van Pröpper uit een vrije schop van Monteiro onberispelijk in.
Sparta speelde daarna vol op de aanval maar doelman Castro wilde in zijn laatste wedstrijd voor de Heraclieden niet buigen op inzetten van Mühren en Sanusi. Toen vervolgens Breukers ook nog eens zijn eerste competitiedoelpunt voor de Almeloërs scoorde, leek Sparta veroordeeld tot de nacompetitie. In blessuretijd werd dat nog eens onderstreept door kopgoals van de naar ‘The Wolves’ terugkerende Gladon en invaller Vermeij.

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 2-5
(1-1)
25.Fred Friday 1-0, 26.Kristoffer Peterson 1-1, 50.Stijn Spierings 2-1, 61.Vincent Vermeij 2-2, 78.Tim Breukers 2-3, 90+1. Paul Gladon 2-4, 90+3.Vincent Vermeij 2-5

Scheidsrechter:

Geel: Ryan Sanusi, Stijn Spierings, Miquel Nelom

OPSTELLINGEN
Sparta Rotterdam: Jannik Huth Frederik Holst, Sander Fischer, Jeffrey Chabot (30. Michel Breuer), Miquel Nelom, Deroy Duarte, Thomas Verhaar (46. Iliass Alhaft), Ryan Sanusi, Fred Friday, Robert Mühren (68.Paco van Moorsel) en Stijn Spierings.
Heracles Almelo: Bram Castro, Tim Breukers, Wout Droste, Robin Pröpper, Bart van Hintum, Peter van Ooijen (65.Mohammed Osman), Niels Leemhuis (60. Paul Gladon), Jamiro Monteiro, Jaroslav Navratil (60. Vincent Vermeij), Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze – klik hier

 
29-04-2018  

Utrecht laat langszij tegen jubilerend Heracles


Het 115-jarige Heracles liet ter gelegenheid clubicoon Everton Ramos da Silva overkomen uit Brazilië evenals de dit seizoen vertrokken Samuel Armenteros uit Amerika, Joey Pelupessi uit het Verenigd Koninkrijk en Justin Hoogma uit het Duitse Hoffenheim. Samen met de naar de KNVB 'getransfereerde' algemeen-directeur Nico-Jan Hoogma hadden zij nog een fan-groet tegoed.
Na afloop van de laatste thuiswedstrijd in deze competitie werd ook publiekelijk afscheid genomen van Bram Castro (naar KV Mechelen), Paul Gladon (terug naar The Wolves), Roland Baas, Jaroslav Navratil, Kai Huisman, Gor Agbaljan, Renze Fij, en de trainers John Stegeman (naar Go Ahead Eagles) en Rob Alflen (naar Helmond Sport).

In de perskamer nam de verzamelde pers afscheid van Jan en Tiny van Tuyl. Zij waren gedurende 30 jaar bij Heracles het vaste gezicht voor de pers.
 

ALMELO – Fc Utrecht wist na het startsignaal van scheidsrechter Kevin Blom niet wat het overkwam met de pikstart van het jubilerende Heracles in het Polman Stadion. Nog in de eerste speelminuut werd door rechterverdediger Breukers de in het midden geposteerde Kuwas bereikt die vervolgens de bal in het net achter Utrecht-doelman Jensen deponeerde (1-).
Het 115-jarige Heracles was zonder echte spits van start gegaan met Kuwas in een vrije rol en Navratil en Peterson op de flanken. Dat verraste Fc Utrecht volkomen waardoor het centrale verdedigers-duo geen directe tegenstander had en liep te 'zwalken'.  Toen vervolgens ook nog de op pad gestuurde Navratil vanaf de achterlijn kon voorzetten, wist Peterson nog nipt die voorzet listig achterover te halen waardoor de goed doorgelopen Navratil de bal nog in de vierde speelminuut opnieuw in het net knalde. (2-0).
Fc Utrecht was compleet van slag en wist niet wat hen overkwam. De Heraclieden combineerden er in een hoog tempo lustig op los waarbij Niemeijer en Navratil nog kansjes kregen de voorsprong uit te bouwen. Het duurde een kwartier voordat de Utrechters meer grip op het spel kregen en aan aanvallen konden gaan denken. Het afstandsschot van Kliaber nipt over het doel van Castro was het eerste signaal dat de Urechters zich niet wilden laten afslachten. Het tweede gevaar voor Castro kwam uit een corner die Jansen goed inkopte, maar de naar KV Mechelen vertrekkende Bram Castro kreeg er op de doellijn nog zijn rechtervoet tegenaan. Ook Dumic probeerde het van afstand maar schoot over.  De stemming zat er dus goed in bij de rust in het Polman Stadion waar de Utrechtfans en Heraclesfans eensgezind vol leedvermaak de stand van zaken bij Vitesse-Fc Twente (1-0) bezongen.

Na rust joeg Fc Utrecht op de aansluitingstreffer door het middenveld te gaan beheersen. Klich probeerde het van afstand en miste het doel. Aan de andere kant schoot bij een uitval Peterson over de kruising. De oud-Utrechter zag even later ook doelman Jensen zijn inzet keren. Van de Kreek zorgde met een rake kopbal voor de aansluitingstreffer (2-1). Het sein voor de Utrechters om nog meer druk te zetten. De Almelose defensie hield met kunst en vliegwerk lang stand maar moest vlak voor tijd toch toezien hoe Van der Maarel vanuit de kluts alsnog de Utrechters langszij bracht (2-2). De wissel van Osman voor Niemeijer in de negentigste speelminuut kan scheidend coach Stegeman in zijn persoonlijke aantekeningen bijschrijven als een overbodige. Osman zocht de frustratie nog in een vergeefs afstandsschot terwijl de combinatie met Peterson meer voor de hand lag.

Heracles Almelo - FC Utrecht 2-2 (2-0)
1-0 Kuwas (1), 2-0 Navratil (4), 2-1 Van de Streek (68), 2-2 Van der Maarel

Scheidsrechter: Blom


OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Pröpper, Van Hintum; Niemeijer (Osman/90), Leemhuis (Jakubiak/59), Monteiro; Kuwas (Gladon/79) en Peterson.
Fc Utrecht: Jensen, Klaiber, Dumic, Janssen, van der Maarel; Klich, Strieder (Kali/65), van de Streek; Emanuelson (Sow/81), Kerk en Dessers (Görtler/65).

Fotoreportage: Harry Broeze
klik hier

De door de spelers gedragen jubileumshirts worden geveild.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
13-04-2018  

Heracles na kwartier uitgespeeld tegen AZ

 

ALMELO – Het verloop van de wedstrijd van Heracles Almelo tegen het bezoekende AZ is met drie regels wel uitverteld. Een kleine 20 minuten boden de Heraclieden partij en was het ook aanvallend aardig bezig. Het keerpunt kwam na de gemiste strafschop van Kuwas nadat Peterson onderuit werd getrokken door Til. Bizot pakte de slecht ingeschoten strafschop en daarna nam AZ de overhand tegen het van slag geraakte Heracles.

Toen Til kort daarop de voorzet van Svensson eenvoudig kon binnentikken, was het verder AZ wat de klok sloeg en liep Heracles achter de feiten aan (0-1). Weghorst pikte vervolgens de bal op na een blunder van Heraclied Dries Wuytens en bediende Idrissi die via de vuisten van Castro raak schoot (0-2). Castro behoedde daarna de Almeloërs voor een grotere achterstand bij een schot van Midsj?.

Na rust deed een schot van Van Ooijen, dat het doel van Bizot rakelings miste, de aanhang van de Almeloërs nog even opleven. Het was ijdele hoop. AZ bleef heer en meester en zag Jahanbakhsh, na een goede loopactie, uit de draai de derde Alkmaarse treffer in het Almelose doel knallen (0-3).
Heracles berustte duidelijk in de suprematie van de Almaarders die daarna alleen nog maar de bal rond tikten om Weghorst in stelling te brengen.

Heracles Almelo - AZ 0-3 (0-2)
0-1 Til (25), 0-2 Idrissi (30), 0-3 Jahanbakhsh (59)

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

geel: Svensson, Gladon, Monteiro

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Wuytens, Baas; Monteiro, Jakubiak, Van Ooijen (Duarte/64); Kuwas (Navratil/76), Gladon, Peterson (Darri/64).
AZ Alkmaar: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens (Hatzidiakos/58), Ouwejan; Midtsjø, Koopmeijners, Til; Jahanbakhsh (Seuntjens/82), Weghorst, Idrissi (Bel Hassani/87).

Fotoreportaqge: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
10-04-2018  

Passend afscheid Nico-Jan Hoogma bij Heracles

 

ALMELO – Nico-Jan Hoogma kreeg vanmiddag bij Heracles Almelo het afscheid dat hij verdient. De geboortige Heerenvener speelde voor Cambuur, Fc Twente, HSV en Heracles Almelo waar hij het kampioenschap meemaakte in 2005 en nog een jaar eredivisie speelde voor hij directeur technische zaken werd en daarna als algemeen directeur de club 12 jaar diende.

Vorige maand maakte Hoogma, tot verrassing van velen en in navolging van voorzitter Jan Smit, de overstap naar de KNVB als directeur topsport, terwijl iedereen de gang naar de Bundesliga verwachtte. In de komende vier jaar moet Hoogma het topsportklimaat van de nationale voetbalbond op de rails krijgen in nauwe samenwerking met de technische staf onder leiding van Ronald Koeman, die eveneens voor vier jaar tekende.

Later meer...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
01-04-2018  

Oranje Boven in Ronde van Vlaanderen

 

Van tevoren getipt als de grote kanshebber in de Ronde van Vlaanderen, maakte Nikki Terpstra (33) het volledig waar door solo over de meet te komen. Na 22 jaar (1986 –Adrie van der Poel) dus eindelijk weer eens een Nederlandse zege in de klassieker over de kasseien in het Vlaamse land.  
Al vroeg in de wedstrijd, na diverse valpartijen, ontstond er al een kopgroep met daarin o.a. de Deen Mads Pedersen, de winnaar van vorig jaar Philippe Gilbert en de Nederlanders  Pascal Eenkhoorn, Floris Gerts en Pim Ligthart.   
Gerts haakte af na 120 km koers en toen de echte kopmannen daarna de koers overnamen ging Terpstra er samen met Nibali en anderen er tussenuit op de Kruisberg in achtervolging op de kopgroep. Onder de volgers ook Dylan van Baarle en Ad Langeveld. Terpstra sleurde aan de kop van het veld, zag Nibali afhaken en ook Van Baarle en Langeveld op de Oude Kwaremont. Pedersen bleef nog even in het wiel maar moest uiteindelijk ook afhaken en werd tweede voor Gilbert, de ploeggenoot van Terpstra.

In de vrouwenkoers van de Ronde van Vlaanderen was het helemaal ‘Oranje Boven’ met de Zwolse Anna van der Breggen (27) als glorieuze solowinnares en landgenoten Amy Pieters en Annemiek van der Vleuten als tweede en derde.
Met nog 26 km te gaan begon Van der Breggen haar indrukwekkende solo op de Kruisberg en bleek ongenaakbaar.

 
01-04-2018  

Heracles sukkelend ten onder tegen Heerenveen

 

ALMELO – Vooraf was de wedstrid tussen Heracles Almelo en het bezoekende Sc Heerenveen er een om plek 8 in de eredivisie maar de Almeloërs hadden een complete óff day tegen de Friezen en verloren uiteindelijk met 1-2.

Vooral de aanvalslinie van Heracles met Petersson en Kuwas op de vleugels en Vermeij in de spits faalden en konden geen bal vasthouden. Voeg daarbij het middenveld dat mede daardoor niet aansloot en Heerenveen was in de eerste helft heer en meester in oever het algemeen een matige 'pot' voetbal.
Toch duurde het lang, na twee pogingen van Zeneli voor de Friezen en Monteiro die nipt over het doel van Hansen knalde, voordat de eerste treffer viel in het Almelose Polman Stadion. Met nog tien minuten voor de rust kopte Thorsby ongehinderd de Friezen naar een verdiende voorsprong van 0-1 en enkele minuten later kon Zeneli vanaf de stip die voorsprong uitbouwen naar 0-2 door doelman Castro kansloos te laten.
Even leek Jakubiak nog voor de rust de aansluitingstreffer op de schoen te hebben maar zijn schot ging voorlangs het doel van Hansen.

Na rust bracht trainer John Stegeman Lerin Duarte voor linksback Baas voor wat meer aanvallende impulsen en jakubiak kon in de kleedkamer achter blijven ten faveure van de aanstaande voetbal millionair en van de Wolves gehuurde Paul Gladon als extra spits.
Heerenveen kwam weliswaar onder druk te staan, maar grote kansen bleven uit terwijl de Friezen met uitvallen gevaarlijk bleven.
Het was Gladon die een treffer zag afgekeurd wegens buitenspel en ook Kuwas verzuimde de aansluitingstreffer evenals Peterson en nog eens Kuwas.
Aan de andere kant zag Castro Reza langs schieten en mikte Dumfries in de handen van de Belg die Heracles aan het eind van de competitie gaat verlaten.  Ook de voor Vermeij ingevallen Brahim Darri treuzelde te lang maar hij maakte in blessuretijd wel de fraai eretreffer. Dit nadat de Friese spits Reza na enig theater en een gele kaart als traktatie, het veld mocht ruimen voor Henk Vreeman. 
Heerenveen bleef derhalve simpel overeind en verwees de Almeloërs naar plek 10 op de ranglijst.

Commentaren”:
Jürgen Streppel: ‘Blij met de overwinning en de punten. Middenveld overwicht maar stilstaande moment nodig voor de goals. Tweede helft kwam meer druk van heracles en moesten we terug. Toch vergaten we het spel op slot te gooien. De tegentreffer kwam gelukkig laat’.
John Stegeman : ‘We hebben het vandaag matig gedaan. Zo ken ik mijn team niet. Wel moeite met middenveld van Heerenveen daar hadden we het lastig mee. Maar ook slecht aan de bal. Wat kleine mogelijkheden in de eerste helft ondanks dat we er wel goed op getraind hebben. Brachten ons zelf in de problemen en vandaar de doelpunten tegen. In de tweede helft getracht de wedstrijd te kantelen. Paar keer verzuimd te scoren en mede daardoor komt de aansluittreffer veel te laat’.

Heracles Almelo - sc Heerenveen 1-2
(0-0)
0-1 Thorsby (37), 0-2 Zeneli (40/strafschop), 1-2 Darri (90+3)
Scheidrechter: Ed Jansen
geel: Breukers, Pierie, Schaars, Ghoochannejhad

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Pröpper, Baas (Duarte/46); Jakubiak (Gladon/46), Monteiro, Van Ooijen; Kuwas, Vermeij (Darri/77), Peterson.
Sc Heerenveen: Hansen; Dumfries, Høegh, Pierie (Bulthuis/68), Woudenberg; Schaars, Kobayashi, Thorsby; Ødegaard (Vlap/61), Ghoochannejhad (Veerman/82), Zeneli.

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

 
01-04-2018  

Heracles Almelo - Sc Heerenveen live

  IN ALMELO SCHIJNT IN BLESSURETIJD DE AANSLUITTREFFER VAN INVALLER BRAHIM DARRI TE LAAT TE KOMEN VOOR DE HERACLIEDEN. IN GRONINGEN ZET KLAAS-JAN HUNTELAAR DE AJAXIEDEN OP EEN 1-2 VOORSPRONG. NA VEEL THEATER, EEN VERGEEFSE BRANCARD EN BELOONT MET EEN GELE KAART VERLAAT GHOCHANNEJHAD HET VELD IN ALMELO VOOR ZIJN VERVANGER HENK VEERMAN BRAHIM DARRI KOMT IN ALMELO IN HET VELD VOOR SPITS VERMEIJ. DAVE BULTHUIS VERVANGT BIJ HEERENVEEN KIK PIERIE. IN ALMELO VERZUIMT HERACLES TOT TWEE KEER TOE DE AANSLUITTREFFER. In Groningen makt Justin Kluivert de gelijkmaker voor Ajax. Gladon schiet vrij voor doel over en verzuimt de aansluittreffer. Michael Vlap vervangt bij Heerenveen Martin Odegaard. De Zwolse Anna van der Breggen schrijft na een solo de Ronde van Vlaanderen op haar naam. Na drie minuten wordt de aansluittreffer van Gladon afgekeurd wegens buitenspel. Heracles start de twee helft met Paul Gladon voor Sebastián Jakubiak en Lerin Duarte voor Roland Baas. Heerenveen krijgt penalty. Zeneli straft af 0-2 Morten Thorsby zet Heerenveen op voorsprong in Almelo door simpel in te tikken na een corner. Na de hervatting strandt Heracles door goe ingrijpen van Hansen. In Almelo stoomt Drost mee op naar voren, legt af op Monteiro die na twee kapbeweigingen nipt over het doel van Martin Hansen knalt. In Groningen staat het 1-0 door een doelpunt van Tom van Weert tegen het bezoekende Ajax 14.30 UUR: IN ALMELO FLUIT SCHEIDSRECHTER ED JANSEN AF FC TWENTE IS IN DE VENLOSE KOEL BLIJVEN STEKEN OP 0-0 EN BLIJFT HEKKENSLUITER. ALMELO - Een klein halfuurtje en in het Polman stadion begint de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Sc Heerenveen. De inzet plek 8 op de eindranglijst voor nacompetitie om `Europees voetbal. COMMENTAREN: HERACLES - HEERENVEEN Jürgen Streppel: Blij met de overwinning en de punten. Middenveld overwicht maar stilstaande momente nodig voor de goals. Tweede helft kwam t spel op slot te gooien. De tegentreffer kwam gelukkig laat. John Stegeman :we hebben het vandaag matig gedaan. Zo ken ik mijn team niet. Wel moeite met middenveld van Heerenveen daar hadden we moeite mee. Maar ook slecht aan de bal. Wat kleine mogelijkheden in de eerste helft ondanks dat we er wel goed op getraint hebben. Barcahten ons zelf in de problemen en vandaar de doelpunten tegen. In. De tweede helft getracht de wedstrijd te kantelen. Paar keer verzuimd te scoren en mede daardoor komt de aansluittreffer veel te laat.

Archief
Terug naar vorige pagina