Sportberichten


Plaatsing  
 
02-12-2017  

Heracles faalt in Tilburg tegen Willem II

 

TILBURG – Heracles  Almelo heeft nog niet veel geleerd van de nederlaag tegen ADO twee weken geleden. Maakte het vorige week wat goed met de winst op het bezoekende NAC, In Tilburg liet het zich opnieuw overlopen in het eerste halfuur van de wedstrijd. Zij het dat deze keer trainer Stegeman begon met een driemans-verdediging om Duarte als extra middenvelder te posteren voor een beoogd overwicht in aanvallende zin.

Die tactische vondst werd al snel gelogenstraft toen Willem II al binnen vier minuten het ‘gat’ in de verdediging vond en de Tilburgse topscorer Fran Sol met een fraai tikje achter het standbeen langs de zwart-witte defensielinie en doelman Castro het nakijken gaf (1-0).
Willem II rook bloed en bleef de aanval zoeken via de vrije ruimte en het kreeg kansen. Na bijna een kwartier viel de 2-0 toen Obeche de voorzet van rechts van Haye binnenkopte. Heracles kreeg geen grip op de wedstrijd en de Tilburgers zochten de genadeklap. Die viel amper 7 minuten later door opnieuw Obeche die op maat werd bediend door Sol die kinderlijk eenvoudig de bal kon veroveren van Monteiro. Het leek een debacle te worden voor rust, want Willem II kreeg kans op kans en ook oud- Heraclied Ben Rienstra zag zijn inzet nog tegen de paal belanden buiten bereik van Castro.
Beide teams gingen dus met 3-0 de rust in want de zeldzame aanvallen van Heracles maakten geen indruk. 

Na rust kwam Stegeman met een dubbele wissel door Breukers alsnog in te brengen als vierde verdediger voor wat extra rust achterin en Vermeij als extra spits voor de hoge bal. Kuwas en Peterson werden als falende spitsen geofferd. Het bracht niet de kentering want ook in de tweede helft bleef Willem II de aanvallende ploeg en kreeg Heracles nauwelijks kansen. In de slotfase mocht Jakubiak debuteren en hij zorgde met een afstandsschot van zo’n 20 meter nog voor een persoonlijk succes en de eretreffer (3-1).
Met de uitwedstrijd tegen AZ voor de boeg derhalve een mislukt experiment maar ook een collectief falen waarbij vechtlust volkomen ontbrak.

Willem II - Heracles Almelo 3-1
(3-0).
Score: 4. Sol 1-0, 13. Ogbeche 2-0, 21. Ogbeche 3-0, 86. Jakubiak 3-1.

Scheidsrechter: Makkelie

Geel: geen

OPSTELLINGEN
Willem II: Branderhorst; Lewis, Heerkens, Lachman, Tsimikas; Rienstra, Chirivella, Haye (El Hankouri/81), Azzaoui; Ogbeche, Sol (Crowley/89).
Heracles Almelo: Castro, Wuytens, Van den Buys, Hardeveld, Pelupessy, Duarte, Niemeijer, Monteiro (86. Jakubiak), Kuwas (46. Breukers), Gladon, Peterson. (46. Vermeij).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
25-11-2017  

Heracles verslaat NAC na zeperd tegen ADO

 

De dertiende speelronde was voor Heracles Almelo vooraf bezien al een kantelweekend of het de goede kant of de slechte kant op viel. Na het verlies tegen ADO zou een nederlaag tegen NAC de Almeloërs vast kunnen pinnen in het rechter rijtje en winst kon betekenen dat het langszij Heerenveen kon komen. Het werd alles voor Heracles. Heerenveen verloor van NEC, Groningen van Feijenoord, Excelsior van PSV en ook ADO verloor van Vitesse mede dankzij het oude Heracles-trio bij de Arnhemmers waar Pasveer een bal van de schoen plukte en Linssen opnieuw doel trof.

ALMELO – Zowel Heracles Almelo als het bezoekende NAC Breda ‘likten hun wonden’ na forse nederlagen tegen respectievelijk ADO Den Haag en Ajax. De Almeloërs zochten gelijk de aanval en wilden de derde thuiszege op rij na het debacle in Den Haag. In de tweede speelminuut schoot Kuwas nipt voorlangs het doel van Birighitti en Gladon in de handen de Australiër die was overgenomen van Swansea City. Peterson kreeg binnen de eerste zes minuten de derde kans op een Almelose voorsprong maar zag Meijers de bal op de doellijn keren.
Pas daarna werd NAC voor het eerst gevaarlijk maar Monteiro wist Garcia dwars re zitten. Bijna een kwartier overwicht en toch wist NAC onverwacht te scoren toen Manchester City-huurling Angeliño van grote afstand ongenadig hard uithaalde en doelman Castro het nakijken gaf omdat Wuytens de bal van richting veranderde (0-1).

Heracles rechtte de rug en binnen twee minuten stond het weer gelijk. Wederom was het Niemeijer die zich de rust gunde om de bal goed te leggen en deze ‘fraai in het dak’ knalde achter de vergeefs graaiende Birighitty. Even later stond zelfs de eindstand al op het scorebord hoewel niemand dat op dat moment al bevroede. Kuwas schoot een corner naar de volkomen vrij staande Gladon en deze schoot beheerst de bal in het doel bij de tweede paal (2-1).
Amper 20 minuten gevoetbald, gingen de Heraclieden op zoek naar meer. Monteiro testte Birighitty, Van de Buys kopte in het zijnet en ook Peterson schoot nog eens naast.

Na rust een heel ander duel. NAC zocht eerherstel maar deed dat vaak ongecontroleerd terwijl Heracles minder  avontuurlijk werd. Ook de wissels aan beide zijden brachten geen beter voetbal en scheidsrechter van Boekel wijfde in beide strafschopgebieden vermeend ‘hands’ weg. NAC bleek niet bij machte om de Heraclieden in verlegenheid te brengen, terwijl ook doelman Castro attent bleef bij de enige mogelijkheid die de Brabanders nog kregen.
Al met al een wedstrijd waarin Heracles het betere van het spel had en vooral een overwicht bewerkstelligde in de eerste helft.

Heracles Almelo – NAC Breda 2-1
(2-1)
14. Angelino 0-1, 15. Niemeijer 1-1, 23. Gladon 2-1

Scheidsrechter: Van Boekel

Geel: Monteiro (Heracles Almelo) Mets (NAC Breda)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Wuytens, Van den Buys, Hardeveld, Pelupessy, Niemeijer, Monteiro, Kuwas (86. Duarte), Gladon, Peterson.
NAC Breda: Birighitti, Sporkslede, Meijers, Mets (82. Enevoldsen), Angelino, Korte, Verscheuren (46. Mari), Garcia, El Allouchi (64. Fernandes), Vloet, Ambrose.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (28 foto's)...

 
19-11-2017  

Zeperd Heracles in Den Haag tegen ADO

 

DEN HAAG – De uitwedstrijd van Heracles Almelo tegen ADO Den Haag werd zondagmiddag een deceptie. De Hagenezen hadden aan het laatste kwartier genoeg om Heracles een ‘zeperd’ te bezorgen.

Na de aftrap begon het nog niet eens slecht voor de Heraclieden. Beide teams zochten vanaf acquit de aanval maar de eerste doelrijpe kansen waren voor Heracles. Kuwas speelde de bal voor maar de inkomende Niemeijer vergat de bal binnen te schieten. Vlak daarop een vloeiende aanval over links met Niemeijer als eindstation die deze kans niet liet glippen om zijn team op voorsprong te zetten (0-1)
Na de hervatting ging ADO in de tegenaanval maar doelman Castro gaf geen krimp op de inzet van Falkenburg waarna het spel op en neer golfde met wat meer aandrang bij ADO.  Pas na bijna 30 minuten wist ADO de gelijkmaker te scoren door Lorenzen in de ‘kluts’ (1-1) nadat Castro vlak daarvoor nog een schot van Meijer had gepareerd. Tot de pauze hielden beide teams het vervolgens ‘droog’.

Na de hervatting had Falkenburg de Hagenezen al op voorsprong kunnen zetten maar deze liet de bal van zijn schoen springen. Bij het Haagse doel bleef doelman Zwinkels de inzet van Petersen de baas en schoot Pereiro in het zijnet.
De wedstrijd leek dus op een puntendeling uit te lopen, maar een fraai schot van  El Khayati gaf doelman Castro het nakijken (2-1). Heracles bracht Navratil, Vermeij en Van den Buys in een poging het tij te keren. Het hielp niet, want ADO liep in de slotfase via treffers van  Johnson en Hooy nog verder uit naar een ruime 4-1.

Zaterdag tegen het bezoekende NAC Breda hebben de Heraclieden dus wat recht te zetten!

ADO Den Haag - Heracles Almelo 4-1
(1-1)
0-1 Niemeijer (10), 1-1 Lorenzen (28), 2-1 El Khayati (75), 3-1 Johnsen (84), 4-1 Hooi (89)

Scheidsrechter: Blom

Geel: Wuytens, Breukers

OPSTELLINGEN
ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Meissner, Kanon, Meijers; Bakker, El Khayati (Gorter/87), Immers; Becker, Falkenburg (Johnsen/65), Lorenzen (Hooi/78).
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Vermeij/78), Wuytens, Van den Buijs (Duarte/83), Hardeveld; Niemeijer, Pelupessy, Monteiro (Navratil/78); Kuwas, Gladon, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

 
18-11-2017  

27e Topvolleybaltoernooi in Almelo

 

ALMELO – Voor de 27e keer wordt in Almelo op het einde van het jaar een internationaal topvolleybaltoernooi georganiseerd. Op 29 en 30 december is de Twentse topsporthal IISPA dan de locatie waar o.a. de topteams van Par-ky MENEN (B) en SVG Lüneburg (D), de Nederlandse kampioen Abiant Lycurgus uit Groningen en Seesing Orion uit Doetinchem tegen elkaar in het strijdperk treden. Even leek het kwalificatietoernooi CEV voor het EK 2019 roet in het eten te gooien, maar het kwalificatietoernooi wordt verplaats naar augustus 2018. De teams kunnen dus in Almelo in volle sterkte aantreden.
‘De organisatie probeert nog twee damestopteams te strikken, om ook tijdens het toernooi een wedstrijd te spelen’, meldt woordvoerder Siny Pots verder. Het ‘Top Volley Event’ is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen het Sportbedrijf Almelo en de Stichting Topvolleybal Almelo, met ondersteuning van Vc AASTAD. 

Programma (onder voorbehoud)

29 december:

15.00 uur halve finale
17.30 uur halve finale

30 december:

14.00 uur 3/4e plaats
16.30 uur Finale.

Meer info: www.topvolleybal-almelo.nl

 
04-11-2017  

Heracles pakt zege tegen Fc Groningen

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft na de zege op VVV Venlo, ook Fc Groningen aan de zegekar gebonden. Toch was het geen simpele zege tegen de Groningers die vooral in de eerste helft het beste van het spel hadden.
De Groningers kwamen met een fantasieopstelling, want trainer Ernest Faber husselde het hele team door elkaar en begon met de weer in genade aangenomen Mahi en Idrissi op de bank.

De eerste grote kans was voor Fc Groningen toen Veldwijk de bal op kon pikken omdat Pröpper een hamstringblessure opliep waardoor Veldwijk ongehinderd een fraaie krul op het doel van Castro los kon laten, maar deze op de kruising van paal en lat zag eindigen. Voor Pröpper was het duel dus snel ten einde waardoor de Belg Wuytens zijn kans kreeg.
Toch kwamen de Heraclieden op voorsprong middels en bevlieging van Brandly Kuwas die zijn directe tegenstander Absalem telkens het nakijken gaf. Kuwas kon door drie Groningers niet worden bedwongen en frommelde de bal richting Niemeijer die doeltreffend de bal achter doelman Padt tikte. Kuwas schoot even later nog krap voorlangs het Groninger doel.
In de slotfase voor de pauze werd het alsnog gelijk toen scheidsrechter Van den Kerkhof een lichte beroering van de door Te Wierik ingebrachte bal met de hand bestrafte met een strafschop. Spits Veldwijk gaf de Almelose doelman Castro geen kans (1-1).

Na rust was Heracles wat beter bewapend tegen de Groningers en golfde het spel op en neer zonder hoogstaand te worden. De wederom goed spelende Monteiro liet een bekeken bal los op het doel van de Groningers, maar de verdedigingslinie wist onheil te voorkomen. Kuwas bleef in zijn element met dreigende acties. Gaf Peterson een vrije kans met een fraaie steekpass, maar Petersson mistte de scherpte van de laatste wedstrijden. Toch kwam Heracles weer op voorsprong. Wederom was het Kuwas die de achterlijn bereikte door Warmerdam te omspelen. Deze trachtte het gevaar nog te bezweren met een tackle, maar wel onreglementair waardoor de doorgebroken Kuwas ten val kwam. Hardeveld mocht aanleggen van de stip en zag de bal via de handen van de goed keepende Padt alsnog in het net belanden (2-1). Fc Groningen gooide alles naar voren, maar de treffer van Hardeveld was en bleef de winnende.

Heracles Almelo – FC Groningen 2-1
(1-1)
14. Niemeijer 1-0, 44. Veldwijk 1-1 (pen.), 81. Hardeveld 2-1 (pen.)

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

geel: : Duarte, Te Wierik, Warmerdam

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Pröpper (13. Wuytens), Van den Buijs, Hardeveld, Pelupessy, Niemeijer (67. Duarte), Monteiro, Kuwas, Gladon (83. Vermeij), Peterson
Fc Groningen: Padt, Te Wierik, Van Nieff, Memisevic, Warmerdam, Absalem (46. Mahi), Antuna (82. Idrissi), Reis, Bacuna, Doan (67. Drost), Veldwijk

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

 
28-10-2017  

Heracles verslaat promovendus VVV met 3-0

 

ALMELO – In een druilerig Polman Stadion won Heracles Almelo met 3-0 van de goed gestarte promovendus VVV Venlo. De winst was van belang voor de aansluiting met de middenmoot.
De Almeloërs begonnen met de wil om na vier duels weer eens te winnen en dat leek Pröpper al in het begin op te breken toen Hunte een terugspeelbal onderschepte om de zestien in te gaan. Pröpper corrigeerde op tijd maar kreeg wel een gele kaart van de debuterende scheidsrechter Pérez.
Daarna moest Castro nog handelend optreden, waarbij hij Seuntjes de bal van de schoen tikte. Heracles wist de druk te verleggen en dat resulteerde in een vlammend schot van Kuwas dat maar rakelings over het doel scheerde van de Venlose doelman Unnerstall. Uitblinker Monteiro zorgde voor het tweede gevaar door vanuit de tweede linie de bal op de paal te schieten en Kuwas testte opnieuw Unnerstall die stompend de bal over de achterlijn werkte. De corner leverde niets op omdat Seuntjes, staande op de doellijn,  de kopbal van Petersson onschadelijk maakte.
Na dik een half uur dan toch de verdiende voorsprong toen Kuwas met de bal aan de voet de linker achterlijn zocht, opzichtig keek voor een terugspeelbal maar Unnerstall verraste met een schot bij de eerste paal (1-0).
Nog geen vier minuten later zette Petersson de Heraclieden op 2-0 door Petersson tussen de benen door te schieten. Nog voor rust leek Heracles op weg naar een ruimere voorsprong maar de Limburgers wisten Kuwas alsnog te stoppen in een solo waarbij hij al vier tegenstanders te slim afwas en ook aanvoerder Pelupessy zocht het doel iets te hoog bij een afstandsschot.

Na rust lieten de Limburgers Promes achter in de kleedkamer door met Nwakali wat meer rust te brengen in verdedigend opzicht. Aanvallend kwamen de Limburgers met het eerste wapenfeit. Thy schoot de bal op het doel van Castro maar zag zijn inzet gekeerd door de paal. Even later wist Pröpper glijdend de bal te pareren en ook Leemans zag zijn krullende inzet geen schade aanrichten bij de Heraclieden.
Opnieuw was het Kuwas die daarna de aanleding vormde tot de 3-0. Zijn schot leverde Unnerstall de nodige problemen op en Petersson was attent om dat af te straffen.
De Limburgse trainer Steyn vond dat zijn team niet goed genoeg speelde om Heracles pijn te doen en noemde de gele kaart van Pröpper in het begin van de wedstrijd cruciaal omdat dit een rode kaart moest zijn.
Trainer Stegeman beaamde dat zijn team slordig begon en dat de individuele actie van Kuwas het breekpunt vormde om beter te gaan spelen. Wel was hij blij dat zijn team de nul had weten vast te houden en hij vond dat vooral mooi voor Castro.

Heracles Almelo - VVV-Venlo 3-0
(2-0)
1-0 Kuwas (36), 2-0 Peterson (40), 3-0 Peterson (70)

Scheidsrechter: Pérez

Geel: Pröpper, Post

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Pröpper, Van den Buijs, Hardeveld; Niemeijer (Van Ooijen/76), Pelupessy, Monteiro; Kuwas (Huisman/88), Gladon, Peterson (Navratil/82).
VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Promes (Nwakali/46), Janssen (Labylle/70); Seuntjens, Post (Van Bruggen/75), Leemans; Van Crooij, Thy, Hunte.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
25-10-2017  

Heracles wint van Hsv Hoek en bekert verder

 

ALMELO – Trainer John Stegeman gaf in de wedstrijd tegen hoofdklasser Hsv Hoek (Terneuzen) in de KNVB Bekercompetitie o.a. doelman Zeinstra, Wuytens, Baas en Van den Buys de gelegenheid te debuteren in de hoofdmacht. Ook Vermeij, Navratil en Van Ooijen kregen net zoals de voornoemde vier, ook vanaf het begin speelminuten. Doel te laten zien dat ze er klaar voor zijn, maar daar zal de oefenmeester toch met gemengde gevoelens op terug kijken. De verrassend via de rechter en een nieuwe penaltyronde geplaatste Zeeuwen hadden zich voorgenomen om zich niet zomaar naar de ‘slachtbank’ te laten leiden.
De Heraclieden waarin weliswaar vanaf het startsignaal meer in balbezit, maar de ‘Hoekers’ werden met creatief voetbal het eerst gevaarlijk door doelman Zeinstra  met hun schoten te testen. Heracles stelde daar een schot van Niemeijer over het Zeeuwse doel en een kopbal van Vermeij op de lat tegenover. Pas na dik 35 minuten was er na slordig balverlies van de ‘Hoekers’, een bevlieging van Peterson voor nodig om de Heraclieden aan de leiding te brengen. Hsv Hoek leek ‘geknakt’ en toen op slag van rust Monteiro de thuisploeg op 2-0 zette, dacht menigeen in het stadion ‘kat in het bakkie’.

Toch toonden de Zeeuwen in het begin van de tweede helft veerkracht dit ondanks dat Vermeij vanaf acquit verzuimde de 3-0 te laten aantekenen. Toen even later Peterson opzichtig fout terugspeelde op doelman Zeinstra, was ‘Hoeker’ Van Sprundel er als de kippen bij om de bal op te pikken en Zeinstra het nakijken te geven (2-1). 
Vermeij kreeg vervolgens de kans om de Heraclieden weer wat ruimte te geven, maar faalde opnieuw. Trainer Stegeman draalde niet en bracht Gladon en Kuwas voor Vermeij en Navratil om de magere voorsprong een wat acceptabeler aanzien te geven. Toch was het opnieuw Peterson, die scoorde (3-1), daarmee zijn foute terugspeelbal goedmakend. Daarna kreeg ook Agbaljan nog wat speelminuten. In de slotfase kabbeldede wedstrijd naar het einde, zij het dat Van Renterghem tot twee keer over de kans voorbij liet gaan op de aansluitingstreffer.

Al met al een matig voetballend Heracles dat zich als derde Overijsselse vertegenwoordiger aansloot bij Fc Twente en PEC Zwolle voor een lotingsplek bij de laatste zestien in de strijd om de KNVB Beker 2017/2018, maar zaterdagavond tegen het bezoekende VVV Venlo toch uit een heel ander vaatje zal moeten tappen om de broodnodige competitiepunten binnen te halen.

Heracles Almelo - HSV Hoek 3-1 (2-0)
1-0 Peterson (37), 2-0 Monteiro (45), 2-1 Van Sprundel (59), 3-1 Peterson (77)

Scheidsrechter: Bax

Geel: Wilson

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Zeinstra; Breukers, Wuytens, Van den Buijs, Baas; Niemeijer, Van Ooijen, Monteiro (Agbaljan/80); Navratil (Kuwas/65), Vermeij (Gladon/67), Peterson.
HSV Hoek: De Jonghe; Wilson, De Backer, Van den Bergh, Chergui; Vandepitte, Impens (Vitukynas/73), Verwilligen (Martens/80); Leroy, Van Sprundel (Ceesay/79), Van Renterghem.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (26 foto's)...

 
22-10-2017  

PSV in Eindhoven moeizaam langs Heracles

 

EINDHOVEN – Koploper PSV nam vanaf het startsignaal van scheidsrechter Janssen het initiatief om het bezoekende Heracles onder druk te zetten. Toch was er een verdedigingsfout voor nodig om Pereiro een eerste kans te bieden maar de afwerking faalde. Heracles voetbalde aardig mee en zocht voortdurend Kuwas en de in de basis gestarte Navratil om tot een verrassing te komen. Verdedigend hield PSV die aspiraties echter in toom en Kuwas zag nog een schot rakelings langs het doel verdwijnen.
Pas in de 18e minuut wist PSV op voorsprong te komen toen de hardwerkende Hendriks met een steekpas Lozano bediende die Castro geen kans gaf (1-0). Heracles geraakte niet aan de kook, bleef verdedigend goed staan en zocht ook steeds de voorwaartsen, maar beide teams wisten voor rust niet tot scoren te komen.
Na de pauze lag het initiatief bij Heracles met de kans voor Navratil voor de gelijkmaker. Doelman Zoet bleef de situatie echter meester. Meer moeite had Zoet met een afstandsschot van Pelupessy, maar ook toen wist hij de bal alsnog te pakken. Ook PSV probeerde de voorsprong uit te bouwen, maar ook doelman Castro stond de Eindhovense dadendrang in de weg. Met nog een kwartier te spelen was het dan toch de koploper die de voorsprong uitbouwde. Invaller Mauro bediende de inkomende van Ginkel, die beheerst de 2-0 intikte.  
In de slotfase eiste scheidsrechter Janssen de hoofdrol op door Pröpper onterecht rood te geven na licht contact met Gudmunsson. De bal ging ook nog op de stip ondanks dat de vermeende overtreding buiten het strafschopgebied plaats vond. Van Ginkel toonde geen medelijden en schoot zijn tweede van de avond binnen en de derde voor de Eindhovenaren.
Trainer Stegeman vond dat zijn team aardig had meegevoetbald maar ook verzumde om te scoren. Over de rode kaard en de penalty was er simpel commentaar; 'slecht gejureerd'.

PSV - Heracles Almelo 3-0
(1-0)
1-0 Lozano (18), 2-0 Van Ginkel (78), 3-0 Van Ginkel (90+1)

Scheidsrechter: Janssen

Geel: Locadia, Hardeveld, Pelupessy, Droste. Rood: Pröpper (Heracles/90)

OPSTELLINGEN:
PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Pereiro (Ramselaar/66), Hendrix, Van Ginkel; Lozano (Gudmunsson/87), De Jong, Locadia (Mauro/71).
Heracles Almelo: Castro; Droste, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum (Van den Buijs/46); Niemeijer (Van Ooijen/64), Pelupessy, Monteiro; Kuwas, Navratil, Peterson (Gladon/85).

Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-10-2017  

Beter Heracles niet voorbij Vitesse

 

ALMELO – Een beter voetballend Heracles heeft verzuimd het bezoekende Vitesse met een nederlaag naar huis te sturen. De Almeloërs hadden in de eerste helft al op een 3-0 voorsprong kunnen staan, maar slordigheden en de Arnhemse doelman Pasveer voorkwamen dat. Na rust dan toch de 1-0 voorsprong via invaller Peterson, maar Vitesse kwam in de slotfase weer langszij dankzij oud- Heraclied Linssen.
Later meer…    

Fotoreportage: Harry Broeze
 

Fotoreportage (32 foto's)...

 
05-10-2017  

Tenten weggewaaid, paarden gewond

Storm maakt einde aan CSI Salland
 

MARIËNHEEM – Hevige windvlagen hebben vanmorgen een eind gemaakt aan CSI Salland. Op het manegecomplex Bartels begon vandaag het hippische evenement, maar daar kwam abrupt een eind toen staltenten en feesttent schade opliepen door de flink tekeer gaande storm. Daarbij raakten ook paarden gewond en sloegen er enkele op hol die later alsnog werden gevangen.
Voor vandaag besloot de organisatie alle wedstrijden in de indoorhal stop te zetten, nog voor deze feitelijk was begonnen.
In overleg met de internationale deelnemers wordt later vandaag besloten of morgen het evenement alsnog van start gaat met deelnemers die daar voor te porren zijn. Voor de rest van deze dag en de nachten die volgen, worden paarden dan elders in de regio ondergebracht bij regionale deelnemers. CSI Salland staat tot en met 8 oktober op de agenda

Ook in Boekelo vindt een internationaal hippisch evenement plaats. Daar is de storm nauwelijks van invloed geweest voor de dressuur van vandaag als eerste onderdeel van de Military die zondag wordt afgesloten.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-10-2017  

Kaarthouders gratis naar bekerduel Heracles

 

ALMELO – Seizoenkaarthouders van Heracles Almelo mogen op woensdag 25 oktober om 18.30 uur gratis de bekerwedstrijd bijwonen tegen Fc Lisse of Hsv Hoek. Fc Lisse is nog in een rechtszaak verwikkeld met de KNVB over de vermeende plaatsing. De KNVB wil de strafschoppenserie tussen beide clubs opnieuw laten nemen.
In de vrije verkoop bedraagt de entree 5 euro en leden van de KidsClub betalen slechts 2,50 euro. Voorwaarde, wel kaartje kopen in de voorverkoop!
 

 
29-09-2017  

Heracles onderuit in de Grolsch Veste

 

ENSCHEDE – ‘Het zou weer eens moeten kunnen, winnen in de Grolsch Veste. Heracles Almelo maakte een redelijke seizoenstart met zelfs winst op Ajax terwijl Fc Twente redelijk onderaan bungelde in de competitiestand’, die gedachte leefde bij veel van de 1.000 meegereisde supporters naar de Twentse derby in de Grolsch Veste.
Het begon echter met een forse domper, toen al in de tweede minuut Boere op het doel van Castro schoot, Duarte de bal nog op de doellijn keerde maar Jensen de al alsnog in het doel van de Almeloërs gleed (1-0).
De Heraclieden toonden zich daarna angstig en gaven daarmee de concurrenten uit 053 het vertrouwen dat ondanks de slechte seizoenstart vandaag wel wat te halen viel. Fc Twente combineerde er lustig op los en Jensen kreeg zelfs twee kansen de voorsprong uit te bouwen en ook Vuckic liet een opgelegde kans liggen en zag vlak voor rust opnieuw Duarte een bal op de doellijn keren. Heracles leefde nog.

Na rust een fanatieker Heracles dat eindelijk ook de aanval zocht. Het succes bleef niet lang uit, toen spits Gladon prima de voorzet over links achter Twente-doelman Brondeel kopte (1-1). Het Heracles fan-vak liet zich horen, Heracles werd sterker en Fc Twente oogde angstig. Zou het dan toch?
Met nog een kwartier op de klok dan het cadeautje voor de Enschedeërs van scheidsrechter Higler op de rand van het strafschopgebied na een vermeende overtreding van centrale verdediger Pröpper, die net daarvoor al op een gele kaart werd getrakteerd. Invaller Holla mocht aanleggen en krulde de bal bij de eerste paal in het doel van Castro die iets te dicht bij de tweede paal stond geposteerd. Fc Twente dus opnieuw op voorsprong (2-1).
Alles wat zwart-wit was toog daarna keer op keer richting het doel van Brondeel. De na een blessure teruggekeerde Kuwas dook meer en meer in het centrum op tot schrik van de Enschedeërs. Hardeveld kwam net te kort om opnieuw de gelijkmaker in het net te leggen maar ook Assaïdi en Broere verzuimden aan de andere kant gebruik te maken van de gaten die Heracles in de open slotfase weggaf. Een wedstrijd waarbij de punten in Enschede bleven tot onvrede van Heracles-trainer Stegeman; ‘We hebben niet op punten verloren, maar zijn knock-out gegaan. Als ik kijk hoe wij zijn begonnen, en daar ben ik verantwoordelijk voor, dan hebben we dat heel, heel slecht gedaan.
Stegeman moet dus bezien hoe hij zijn team weer op de rit krijgt voor de wedstrijd op 15 oktober wanneer Vitesse in Almelo op bezoek komt. Een oefenpotje vooraf tegen Vfl Bochum is al geregeld.

FC Twente - Heracles Almelo 2-1
(1-0)
Doelpunten: 1-0 Jensen (2), 1-1 Gladon (52), 2-1 Holla (76)

Scheidsrechter: Higler

Geel: Vuckic, Pröpper

OPSTELLINGEN
FC Twente: Brondeel; Ter Avest, Bijen, Lam, Van der Lely; Liendl (Holla/68), Jensen (Tighadouini/58), Vuckic; Assaidi (Cuevas/90+4), Boere, Slagveer.
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Droste/61), Pröpper, Hardeveld, Duarte; Monteiro, Pelupessy, Van Ooijen (Niemeijer/46); Kuwas (Peterson/78), Gladon, Darri.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (24 foto's)...

 
24-09-2017  

Klaverblad nieuwe hoofdsponsor TON Almelo

 

ALMELO – De stichting Topturnen Oost Nederland (TON) heeft in Klaverblad Verzekeringen een nieuwe hoofdsponsor gevonden. TON dat haar domicilie heeft in de topsporthal IISPA, zat al langer in financiële problemen. Het was in feite ook de basis van de breuk tussen trainer Vincent Wever en de stichting TON. Wever moest met zijn Olympia-kandidaten en dochters Sanne en Lieke trainen tijdens de normale club-trainingsuren. Wevers ging ten leste naar de topaccommodatie in Heerenveen om de voorbereiding op de Spelen in Rio niet te verstoren. Het succes bleef niet uit met goud voor Sanne Wevers op de balk. Vincent Wevers werd door het NOC/NSF Sportgala mede daardoor tot coach van het jaar verkozen.

Met het ’binnenhalen’ van Klaverblad Verzekeringen en het al eerder ‘binnen hengelen’ van bouwconcern VolkerWessels en Urenco heeft Klaverblad TON Almelo  nu voor een aantal jaren financiële zekerheid voor het bedrijven van topsportopleiding voor turners en turnsters in Oost Nederland. Klaverblad Verzekeringen ging als hoofdsponsor een contract aan voor een periode van vier jaar.
Opmerkelijk is het ontstaan van het contact tussen TON en de verzekeraar uit Zoetermeer. De verzekeraar schreef een slagzinwedstrijd uit voor verenigingen en TON scoorde met; 'De Twent met talent staat erom bekend... Doe maar gewoon, dan word je vanzelf bijzonder'. Dat laatste deel is feitelijk de ‘kernspreuk’ van Klaverblad.
Met de overeenkomst pakt Klaverblad TON Almelo volgens voorzitter Kuipers tevens de draad weer op om samen met de KNGU te komen tot een regionaal opleidingscentrum in de daarvoor geoutilleerde topsporthal IISPA.

 
23-09-2017  

Oud- Heraclied Wolfram Arnthof overleden


v.l.n.r.: Heracles-voorzitter Frits van der Elst, Gerrie Donner, Herbert Finken, Wolfram Arnthof, Joop Brand en trainer Jaap van de Leck.
 

HENGELO – Oud- Heraclesvoetballer Wolfram Arnthof is op 20 september jl. op 80-jarige leeftijd overleden. De geboortige Duisburger Arnthof speelde in zijn carrière voor de Duisburger SpV.  en SSV Reutlingen 05 voordat hij in 1961 naar Heracles Almelo kwam en toen o.a. speelde met zijn landgenoot Herbert Finken, Joop Brand, Gerrie Donners en de topscorer allertijden in het betaald voetbal Joop Schuman.  In totaal speelde Arnthof 116 wedstrijden voor Heracles tot hij in 1970 overstapte naar VV. Oldenzaal en in het eerste jaar met VV  Oldenzaal kampioen werd van de 3e klasse. Daarna was hij nog actief bij o.a. Eilermark en als trainer bij meerdere Twentse voetbalclubs.
Samen met echtgenote Waltraud bleef de ‘gelernte’ glasblazer Twente trouw, naturaliseerde tot Nederlander en werkte hij als hoofd technische-dienst bij het inmiddels ter ziele RINCO campingartikelen in Oldenzaal. Ook was hij jaren rapporteur voor Tubantia Sport. 

Wolfram Arnthof bezocht nog regelmatig wedstrijden van zijn geliefde Heracles tot 7,5 jaar geleden na een wedstrijd een hartaanval hem fataal werd en hij moest worden opgenomen in een verpleeghuis, waar hij op 14 september jl. nog zijn 80-tigste verjaardag vierde met echtgenote, kinderen en kleinkinderen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-09-2017  

Heracles in blessuretijd naar winst op Roda JC

 

ALMELO – Vooraf bezien was de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Roda JC voor de Almeloërs een wedstrijd met zichtbehoud op het linker rijtje of afdalen naar lagere regionen. Winst was derhalve cruciaal voor de Heraclieden en die winst kwam er, zij het in de laatste speelminuut dankzij een spitsengoal van invaller Vermeij.

Heracles was in de eerste helft de ploeg met de meeste kansen. Al in de vierde minuut zag aanwinst Monteiro zijn schot gekeerd door de paal en ook Darri had het vizier niet scherp. De Limburgers kwamen zelfs op voorsprong uit het niets toen de vrijstaande Paulissen koppend doelman Castro het nakijken gaf door de voorzet binnen te knikken.

Heracles leek door de snelle tegentreffer niet van slag en creerde kansen Maar Darri schoot over of naast en zag zijn enige schot op slag van rust ‘binnen de palen’ gekeerd door doelman Jurjus. 

Na rust opnieuw Heracles dat de aanval zocht terwijl Roda vooral vanuit een gesloten defensie opereerde. Pröpper zocht als centrale verdediger meer en meer de aanval en kopte de bal zelfs tegen de paal van het Limburgse doel. Even later dan toch de gelijkmaker door Pröpper die met een omhaal doelman Justus kansloos liet. Roda probeerde met  een afstandsschot van Ndenge wat terug te doen, maar Castro bleef attent. Langzaam tikte de tijd voorbij en zo bracht trainer Stegeman ‘vers bloed’ met Vermeij, Droste en Niemeijer door achtereenvolgens Gladon, Duarte en de in de afwerking falende Darri naar de kant te halen om toch nog de volle buit te kunnen pakken. Monteiro testte vervolgens Justus nog een keer met een vrije trap, maar de doelman stompte de bal over de lat. Ook Castro ontsnapte toen Schahin een lage voorzet leek binnen te glijden, maar tot schrik van alles wat Limburg was, ging de bal voorlangs het Almelose doel. De wedstrijd leek dus op een puntendeling uit te draaien tot in blessuretijd Vermeij bij de eerste paal de voorzet van Niemeijer wel binnen tikte en daarmee de Limburgers  zonder resultaat huiswaarts stuurde en vastpinde op de laatste plaats in de competitie met de ‘mazzel’ dat concurrent Willem II ook geen punten pakte tegen Sc Heerenveen.

Trainer Stegeman was niet alleen blij met het resultaat, maar geloofde er ook tijdens de hele wedstrijd in en noemde het een juiste uitslag met als aantekening dat ook zijn team nog steeds in opbouw is. Collega Molenaar zag ondanks de nederlaag toch een lichtpuntje; ‘Vorige week leek het nergens op. Nu stonden we verdedigend beter. Jammer dat Schahin te kleine schoenen aanhad.’ Molenaar doelde daarmee dat zijn team opnieuw een voorsprong had kunnen nemen indien de Limburgse spits de bal niet voorlangs het doel van Castro had gegleden.

Tijdens de rust nam het publiek afscheid van Mike te Wierik (Fc Groningen), Thomas Bruns Vitesse) en Mark Jan Fledderus die zijn ‘kicksen’ in de wilgen heeft gehangen en nu tot de staf van Heracles is toegetreden.

Heracles Almelo - Roda JC 2-1 (0-1)
Doelpunten: 0-1 Paulissen (6), 1-1 Pröpper (51), 2-1 Vermeij (90+2)

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Götz, El Makrini, Duarte

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Hardeveld, Duarte (Droste/77); Monteiro, Pelupessy, Van Ooijen; Peterson, Gladon (Vermeij/67), Darri (Niemeijer/82).
Roda JC: Jurjus; Götz, Ananou, Auassar, Van Peppen; Ndenge, Gustafson (Engels/75), El Makrini; Rosheuvel, Schahin, Paulissen (Van Velzen/82).

Fotoreportage (34 foto's)...

 
19-09-2017  

Moeizame bekerwinst Heracles op Rijnsburg

 

RIJNSBURG – Het bekerduel van Heracles Almelo tegen Rijnsburgse Boys op sportcomplex De Middelmors in het Zuid Hollandse dorp werd een moeizame. Trainer Stegeman had met de basisplaatsen voor Drost en Duarte meer aanvalskracht in de achterste linie gebracht maar de tweede divisionist trok zich vooral terug op de verdedigende stellingen. Heracles claimde het balbezit maar kon nauwelijks een gaatje vinden in de hechte defensie.
Afstandsschoten moesten derhalve de oplossing bieden. Maar Peterson, Monteiro en Hardeveld hadden er geen succes mee zodat beide teams met o-o aan de thee gingen.

Pas na een uur voetballen, toen de ‘Boys’ juist gingen hopen op succes, kreeg Heracles de eerste kansen. Duarte schoot echter op de lat en ook Gladon was dichtbij. Met nog ruim een kwartier voor de boeg viel dan toch de eerste treffer voor de Heraclieden toen aanvoerder Pelupessy het nog maar eens van afstand probeerde (0-1). Even later slalomde Van Ooyen op vreemde wijze tussen twee tegenstanders door en leek het pleit beslecht. Zijn inzet caramboleerde echter van paal naar paal, waarna Rijnsburg kon opruimen. In de slotminuten bracht Stegeman nog Vermeij voor Gladon en dat bleek in blessuretijd alsnog de ‘gouden’ wissel toen Vermeij alsnog doel trof en alle hoop voor Rijnsburgse Boys de grond in boorde (0-2).
Al met al geen beste wedstrijd voor de Almeloërs die zich desondanks plaatsten voor de volgende ronde om de KNVB-beker. 
Rijnsburgse Boys - Heracles Almelo 0-2 (0-0)
Doelpunten: 0-1 Pelupessy (73), 0-2 Vermeij (90+1)

Scheidsrechter: Pérez

Geel: Prijs, Hardeveld, Goeman

OPSTELLINGEN
Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Prijs (Halman/87), Strooker, Goeman, Hudepohl (Van Oijen/69), Jongeneelen, Opoku, Parami (Serbony/82), Tillema.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Pröpper, Hardeveld, Duarte; Niemeijer (Van Ooijen/46), Pelupessy, Monteiro; Darri, Gladon (Vermeij/87), Peterson (Navratil/71).

Fotoreportage (24 foto's)...

 
18-09-2017  

Tom en Sterre de toppers van balletje hoog


Sterre Kroezen tussen de Fc Twente-speelsters Sabrine Ellouzi en Maud Roetgering
Foto: Fc Twente
 

REGIO - De 12-jarige Tom Besten uit Haarle is zondag 17 september Overijssels kampioen Balletje Hooghouden geworden. Tijdens de finale van het kampioenschap in de Grolsch Veste (vooraf aan de wedstrijd Tc Twente – Fc Utrecht)  wist Tom de bal binnen het tijdsbestek van tien minuten 1328 keer hoog te houden.
Besten bleef daarmee de Almelose Sterre Kroezen (12) nipt voor,  de speelster van het Almelose PH wist de bal 1302 keer hoog te houden en was daarmee de beste bij de meisjes.  Besten en Kroezen waren ook de enige die boven het aantal van 1000 kwamen.
Het podium werd compleet gemaakt door Kevin van Dieren uit Nunspeet, die tot 769 keer kwam. Joost van de Rozenberg uit Elburg wist de bal 277 keer hoog te houden en werd vierde.

Winnaar Tom Besten plaatste zich tijdens de open dag van Go Ahead Eagles, hij kwam toen tot een score van 1037. Hier ging hij in de finale ruimschoots overheen. Sterre Kroezen plaatste zich tijdens de open dag bij FC Twente met een score van 838 en ook dat aantal werd fors verbeterd. Bij Heracles kwam Kevin van Dieren als winnaar uit de bus (490) en bij PEC Zwolle was Joost van den Rozenberg het beste met 322 keer.
RTV Oost organiseerde de voorronden van het Overijssels kampioenschap tijdens de open dagen van de vier Overijsselse betaald voetbalclubs. De vier winnaars plaatsten zich voor de finale in de Grolsch Veste. Medewerking werd verleend door studenten ‘Sport en Bewegen’ van het ROC van Twente. Naar verluidt wil RTV Oost ook volgend jaar het kampioenschap ‘balletje hoog’ organiseren.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-09-2017  

Trainer woedend over nederlaag Heracles

 

ZWOLLE – Trainer John Stegeman stak zijn woede na de nederlaag van Heracles in Zwolle tegen PEC niet onder stoelen of banken. Hij noemde zijn team een ‘stelletje schijtbakken’. Aanleiding het dramatisch verdedigen bij de twee doelpunten van PEC’er Mokthar waarbij de verdediging alleen maar achteruit liep en zo de ruimte weg gaf.

Het eerste doelpunt van de Zwollenaren al in de beginfase was een schoolvoorbeeld. Terwijl de mee opgekomen Breukers zich nog ongeveer bij de cornervlag van de tegenstander bevond, kreeg Mokthar de bal en kon daarmee vrij opstomen onderwijl de achteruit lopende Pröpper het nakijken gevend evenals de verraste doelman Castro (1-0).

Heracles herstelde zich daarna enigszins maar PEC bleef de betere ploeg. Toch kreeg Gladon nog kans op een doelpunt na een voorzet van Darri maar doelman Boer keerde de bal met de vuisten. PEC bleef het meest aanvallend maar wist niet te scoren.

Na rust opnieuw PEC dat aandrong maar geen echte kansen creëerde. Aan de andere kant was Boer Niemeijer net voor  op een steekpass van Peterson. Toch kwam Heracles langszij door een schot van Monteiro dat van richting werd veranderd  door PEC’er Ehizibue waardoor Boer het antwoord schuldig moest blijven (1-1).
PEC bleef de beter voetballende ploeg maar wist dat niet uit te drukken in doelrijpe kansen. De wedstrijd leek dus op een gelijkspel af te stevenen totdat opnieuw Mokthar nagenoeg ongehinderd door opnieuw Pröpper met de bal naar binnen kon snijden en de Zwollenaren alsnog de volle winst bezorgde (2-1)
‘Hier is het laatste woord nog niet over gesproken’, brieste Stegeman nadien voor de camera.

PEC Zwolle – Heracles Almelo 2-1
(1-0)
Doelpunten: 4. Mohktar 1-0, 78. Monteiro 1-1, 85. Mohktar 2-1

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Manschot

Geel: Sandler, Marcellis, Dekker, Mokhtar, Nijland (PEC Zwolle) Gladon, Van Hintum, Darri (Heracles Almelo)

OPSTELLINGEN
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Saymak, Bakker (69. Dekker), Thomas, Namli, Parzyszek (59. Nijland), Mokhtar.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Propper, Hardeveld, Van Hintum (59. Duarte), Pelupessy (73. Van Ooijen), Niemeijer, Monteiro, Peterson, Gladon, Darri.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
09-09-2017  

Feyenoord ontsnapt in 2e helft tegen Heracles

 

ALMELO – Titelhouder Feyenoord heeft in Almelo tegen Heracles ook de vierde volle winst oprij gepakt dankzij een uitstekende eerste helft waarin Heracles vooral op het middenveld faalde. Balverlies leidde de 0-1 en de 0-2 nadat achtereenvolgens Pelupessy en Van Ooijen balverlies leden tegen El Ahmadi. Beide keren mocht Berghuis het karwei afmaken. Boëtius mocht daarop het superieure Feyenoord zelfs op 0-3 zetten met een schot dat via Van Hintum achter doelman Castro in het net belandde. Drie doelpunten alle van buiten de zestien en allemaal binnen een kwartier.
Heracles stelde daar een afstandsschot van Pelupessy tegenover dat net doel miste en ook Niemeijer schoot van dichtbij over het doel van Jones.

Na rust een herboren Heracles dat wel overtuigend de aanval zocht en aan klantenbinding deed. Niemeijer en Peterson konden het koppend nog niet afronden en ook Darri zag een venijnig schot gepareerd door Jones maar de rebound werd door Niemeijer wel binnen gekopt (1-3). Peterson zocht voortdurend het avontuur en dat leidde tot een overtreding van Diks waarna scheidsrechter Makkelie de bal op de stip deponeerde. Niemeijer gaf Jones geen kans en makte de aansluittreffer (2-3).
Feyenoord leek rijp voor de sloop en kon het spel niet meer onder controle brengen tegen een furieus Heracles. Vermeij kreeg het laatste kwartiertje zijn rentree na zwaar blessureleed en was koppend en schietend dichtbij de gelijkmaker.  Een afgeslagen corner in blessuretijd deed Heracles echter de das om toen doelman Castro zich ook in de  zestien van de tegenstander posteerde en Boëtius frank en vrij met de afgeslagen bal kon opstomen om deze in het verlaten doel van de Heraclieden te deponeren (2-4).

Heracles – Feyenoord 2-4 (0-3)
Score: 22. Berghuis 0-1, 29. Berghuis 0-2, 33. Boëtius 0-3, 73. Niemeijer 1-3, 81. Niemeijer 2-3 (pen.), 90+4 Larsson 2-4

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Makkelie

Geel: Peterson, Duarte, Darri (Heracles) Vilhena, Van der Heijden (Feyenoord)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum (Duarte/64); Niemeijer, Pelupessy (Vermeij/76), Van Ooijen (Monteiro/37); Darri, Gladon, Peterson.
Feyenoord: Jones; Diks, St. Juste, Van der Heijden, Nelom; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jörgensen (Kramer/22), Boëtius (Larsson/68).

Fotoreportage (35 foto's)...

 
28-08-2017  

Armenteros tekent bij Benevento in serie A


Voor Samuel Armenteros begint het nieuwe seizoen niet bij Heracles Almelo maar bij Benevento Calcio in de Italiaanse Serie A.
Het logo van Benevento kenmerkt zich door de clubkleuren en een afbeelding van een 'heks op een bezemsteel'.
 

ALMELO/BENEVENTO – Heraclesspeler Samuel Armenteros heeft voor 3 jaar getekend bij de Italiaanse club Benevento Calcio. De nieuwe club van de Zweedse international promoveerde twee jaar op rij en komt voor het eerst in de geschiedenis uit in de Serie A.

Armenteros speelde bij Heracles van augustus 2009 tot de winterstop 2013 al eerder bij Heracles Almelo en werd toen verkocht aan de Belgische topclub Anderlecht. Daarna volgden huurperiodes bij Feyenoord en Willem II en één jaar Qarabag Agdam, voordat hij vorig seizoen transfervrij terugkeerde naar Heracles Almelo. Het werd het tot nu beste seizoen voor de Zweeds/Cubaanse spits als profvoetballer met 19 doelpunten op naam. Ook werd hij verkoren tot de Zweedse nationale selectie. Voor zijn thuisland speelde hij tevens in alle selecties onder de 21 jaar.
De 27-jarige Armenteros kon via zijn spelersmakelaar Rispect Sports Agency financieel een klapper maken, maar wilde perse in Europa blijven voetballen vanwege zijn selectie voor het nationale elftal.  Wat Heracles Almelo voor zijn topper ontving is onbekend, maar op de transfermarkt wordt een vraagprijs van 2,5 miljoen euro genoemd.  
In de Serie A komt Samuel Armenteros zijn oud- ploeggenoot bij Heracles, Robin Gosens ook weer tegen. Deze werd eerder deze zomer door Heracles verkocht aan Atalanta Bergamo.

Prestaties Heracles niet onopgemerkt gebleven
Dat Heracles Almelo telkens weer weet te presteren ondanks een bescheiden financieel budget, is het afgelopen seizoen ook doorgedrongen bij clubs in de rest van Europa. Telkens worden spelers nationaal verkocht en nu ook internationaal en dat levert de club aardig wat ‘centjes’ op, terwijl de club zich toch al sinds 2005 handhaaft in de eredivisie en sindsdien ook nog eens aardige klassementen heeft neergezet met  de voorronde in de Europa Laegue tegen het Portugese Fc Arouca in augustus 2016 als voorlopig hoogtepunt.


Dit jaar lijkt de uittocht echter wel erg groot gelet op onderstaande lijstje dat begon in de laatste winterstop met Tannane en het gratis de poort uitlopen van Te Wierik en Bruns:

1. Oussama Tannane - AS Saint-Etienne
2. Mike te Wierik – Fc Groningen (transfervrij)
3. Thomas Bruns – Vitesse (transfervrij)
4. Robin Gosens – Atalanta Bergamo (Serie A)
5. Justin Hoogma – Hoffenheim (Bundesliga)
6. Samuel Armenteros – Benevento Calcio (Serie A)
Nog belangstelling voor:
Joey Pelupessy – transfer naar Fc Utrecht net afgeketst
Brandly Kuwas – nog belangstelling van meerdere clubs

 
26-08-2017  

Matig Heracles deelt met Excelsior

 

ALMELO – In de derde wedstrijd van deze prille competitie heeft een matig spelend Heracles Almelo gelijk gespeeld tegen Excelsior. Geen moment waren de Heraclieden overtuigend en werd de ‘slag’ vooral op het middenveld verloren, waar Luigi Bruins en Ryan Koolwijk aan Rotterdamse kant alle ruimte kregen om ballen aan te nemen en passes te strooien naar medespelers.

Verdedigend hield Excelsior zich vrij makkelijk op de been, zij het dat vooral van Brandley Kuwas in de eerste helft de meeste dreiging uitging. Herhaaldelijk werd er dan ook behoorlijk op zijn hielen getikt. Toch was hij het die de Heraclieden op een voorsprong zette door vanaf 20 meter doelman Alessandro Damen kansloos te verschalken (1-0).
Lang duurde de vreugde niet. Amper twee minuten later ‘poortte’ Luigi Bruins directe tegenstander Tim Breukers met een zacht schot dat doelman Bram Castro totaal verraste (1-1). 

Na rust bleef de aangeslagen Kuwas in de kleedkamer evenals de ‘onzichtbare’ Reuven Niemeijer. Met Kristoffer Petersen en Jamiro Monteiro als vervangers zette Heracles gelijk een offensief in, maar schoten van Joey Pelupessy en Jamiro Monteiro misten scherpte.
Toch kwam Heracles weer op voorsprong. Bart van Hintum bereikte de hard werkende Paul Gladon die handig wegdraaide van tegenstander Wout Faes en vervolgens de uitgelopen Damen het nakijken gaf (2-1). Invaller Peterson had vervolgens de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar hij strandde op Damen.

Excelsior kwam vervolgens weer langszij toen Zakaria El Azzouzi zijn diagonale schot langszij doelman Castro op de paal zag ketsen. Invaller Jinty Caenepeel stond op de goede plek en deponeerde de bal vervolgens simpel in het Almelose doel (2-2).

Trainer John Stegeman bracht daarop Lerin Duarte voor Peter van Ooijen om er nog een slotoffensief uit te gooien. Het was echter Hicham Faik die doelman Castro tot een uiterste krachtinspanning dwong voordat Heracles kansen kreeg. Pelupessy zag in de slotfase zijn schot onschadelijk gemaakt door Damen en Gladon zocht met een kopbal het doel net iets te hoog.
In blessuretijd kreeg de amper in het veld staande Anouar Hadouir ook nog een rode kaart toen hij de uitbraak van Tim Breukers in de kiem smoorde.

Al met al een matige wedstrijd waarin bij Heracles vooral de bezieling ontbrak die het tegen Ajax en Heerenveen wel liet zien. Bezieling die het team nodig heeft omdit seizoen door te komen. Vooral ook omdat Samuel Armenteros niet op de spelerslijst stond wegens de afrondende fase van een overstap naar de Italiaanse serie A bij promovendus  Benevento. Een overstap die de Zweedse krant Expressen al als zeker beschouwd voor de Zweedse Interntional. Voeg daarbij de afgeketste onderhandelingen met Fc Utrecht over Joey Pelupessi van afgelopen week en het wordt duidelijk dat geld op de bank niet alles is voor Heracles om de competitie goed door te komen. Te beginnen op 9 september a.s. als Feijenoord op bezoek komt.

Heracles Almelo - Excelsior 2-2 (1-1).
Doelpunten: 15. Kuwas 1-0, 16. Bruins 1-1, 52. Gladon 2-1, 64. Caenepeel 2-2.

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

geel: Geel: Bruins, Pröpper, Koolwijk
rood: Hadouir (90+2)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum, Pelupessy, Niemeijer (46.Monteiro), Van Ooijen (77. Duarte), Kuwas (46. Peterson), Gladon, Darri.
Excelsior Rotterdam: Damen, Faes, Masop, Faik, Koolwijk, Bruins (88. Hadouir), Elbers (23. Caenepeel), Messaoud (77. Vermeulen), Mattheij, El Azzouzi, Fortes.

 
25-08-2017  

Profronde Almelo voor Bauke Mollema

 

ALMELO – Al direct na de Tour de France, waarin Bauke Mollema zijn eerste etappewinst boekte in de rit naar Le Puy-En-Velay, maakte de Groninger bekend dat hij ook in Almelo aan de start zou verschijnen van de 35e Profronde Almelo. Hij was daarmee de organisatie voor, maar liet vrijdagavond in de koers zien niet alleen voor het startgeld te komen. De enigen die hem nog enigszins bedreigden, waren streekgenoten Bram Tankink, Albert Timmer en coming-man Steven Lammertink in een gedevalueerd rennersveld dat verder vooral met amateurs was gevuld en wat talenten uit team Roompot.

 
23-08-2017  

Startlijst Profronde Almelo 2017

 

ALMELO – Zoals gebruikelijk maakte de organisatie in de afgelopen weken al gefaseerd namen bekend van de deelnemers aan de jaarlijkse Profronde Almelo. Per heden dan de complete lijst inclusief één buitenlander en die lijst willen wij u niet onthouden.

Daarnaast uiteraard vrijdagavond 25 augustus weer volop muziek in de Almelose binnenstad, waarbij de organisatie teruggreep naar vroegere successen met tal van looporkesten. Rond de uitgaanscentra en in horecabedrijven ook vaak muziek, zodat de keuze breed is voor dit jaarlijkse grote volksfeest dat vrij toegankelijk is.

Door de Vuelta en het naderende WK bij Bergen in Noorwegen in september a.s., is het aantal grote namen in de 7e lustrumuitvoering weliswaar beperkt, maar toch met een redelijk aantal deelnemers van de jongste Tour de France.
Tom Doumoulin, de winnaar van de Giro, liet de Tour en de Vuelta aan zich voorbij gaan om zich op het WK voor te bereiden. Ook in Almelo is hij er dus niet bij.
 
Aan de start van de 35e Profronde staan:
1 Bauke Mollema, Trek-Segafredo
2 Martijn Keizer, Team Lotto NL – Jumbo
3 Steven Lammertink, Lotto NL – Jumbo
4 Bram Tankink, Team Lotto NL – Jumbo
5 Albert Timmer, Team Sunweb
6 Tim Ariesen, Roompot - Nederlandse Loterij
7 Martijn Budding, Roompot - Nederlandse Loterij
8 André Looij, Roompot - Nederlandse Loterij
9 Brian Kamstra, Team Novo Nordisk
10 Wesley Kreder, Wanty - Groupe Gobert
11 Justin Timmermans, Baby Dump Cyclingteam
12 Elmar Reinders, Roompot - Nederlandse Loterij
14 Gert-Jan Bosman, Destil-Jo Piels
15 Chiel Breukelman, Destil-Jo Piels
16 Twan Brusselman, Destil-Jo Piels
17 Lars Olde Meierink, Destil-Jo Piels
18 Rens te Stroet, Destil-Jo Piels
19 Joey van Rhee, Destil-Jo Piels
20 Johim Ariesen, Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel
21 Jasper Hamelink, Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel
22 Stef Krul, Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel
23 Maarten de Jonge, Maarten NED Monkey Town Continental Team
24 Jasper Ockeloen, Monkey Town Continental Team
25 Remco te Brake, Monkey Town Continental Team
26 Marco Zanotti (ITA), Monkey Town Continental Team
27 Barry Markus, Pauwels Sauzen - Vastgoedservice CT
28 Gosse van der Meer, Tarteletto – Isorex
30 Sander Iwema, NWV Groningen
31 Jelle Johannink, Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team
32 Wim Kleiman, Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team
33 Robin Löwik, Vlasman Cycling Team
34 Philip Kootstra, VolkerWessels-Merckx Cyclingteam
35 Jasper Plender, VolkerWessels-Merckx Cyclingteam
36 Bart Schipper, VolkerWessels-Merckx Cyclingteam
37 Danny Kroeze, WV Eemland

 
22-08-2017  

Vermeij kan het nog en scoort in Heerenveen

 

HEERENVEEN/ALMELO – Heracles-spits Vincent Vermeij lijkt weer helemaal op weg terug na zijn langslepende kruisbandblessure die hij begin dit jaar opliep tijdens de training. Vermeij maakte zijn rentree in het beloften-team dat met 0-1 won van Feijenoord in Rotterdam en speelde maandagavond in Heerenveen 70 minuten mee waarin hij twee keer scoorde. Hij zette de Heraclieden op voorsprong met een bekeken schot en kopte op aangeven van Wout Droste de gelijkmaker binnen nadat de Heerenveners via 2 treffers van Rojas op voorsprong waren gekomen.

Rentree Armenteros

De beloftenwedstrijd was ook een lichtpuntje voor spits Samuel Armenteros. Ook hij maakte na ‘hamstringperikelen’ gedurende een helft zijn rentree tegen Heerenveense beloften. Van het transferfront is op dit moment nog geen nieuws betreffende de Zweedse spits. Mogelijk dat de Zweedse international dus toch blijft bij de Heraclieden.

Monteiro in selectie Kaapverdië
Heracles Almelo zal Jamiro Monteiro van 28 augustus tot en met 7 september moeten missen. De middenvelder is opgeroepen door de bondscoach van Kaapverdië, dat in de Afrikaanse groep D een dubbele WK-kwalificatiewedstrijd afwerkt tegen Zuid Afrika. Op 1 september speelt Kaapverdië thuis in Praia, de return in Durban is op 5 september. Kaapverdië zal resultaten moeten boeken in de race om een ticket voor het WK 2018 in Rusland. Momenteel is de ploeg hekkensluiter met nul punten uit twee duels.

 
19-08-2017  

Heerenveen in laatste seconde naast Heracles

 

HEERENVEEN – Lang leek Heracles Almelo op weg naar opnieuw een overwinning in het Abe Lenstra stadion in en tegen Heerenveen. De Almeloërs kwamen in blessuretijd van de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van centrale verdediger Robin Pröpper en verspeelden de tweede winst op rij in deze nieuwe competitie door een doelpunt van invaller en nieuwkomer  Nemanja Mihajlovic in de laatste seconden van de wedstrijd.

De Heraclieden zijn zo’n beetje de ‘schrik van Heerenveen’ en hadden de zevende uit-overwinning nagenoeg binnen in een totaal van 13 sinds 2005. Net zoals in de verrassende overwinning op Ajax, speelden de Almeloërs vanuit een gesloten defensie waarbij weinig werd weggegeven om via de counter te pogen de winst binnen te halen.
Heerenveen had dan ook het overwicht maar dwong daarbij weinig kansen af terwijl doelman Bram Castro opnieuw een betrouwbaar sluitstuk bleek bij pogingen van Stijn Schaars en Arber Zaneli.
Het eerste doelpunt viel dan ook aan de andere kant toen Brandley Kuwas de corner nam en de mee opgekomen Robin Pröpper vlak voor rust de 0-1 binnenschoot via het lichaam van een Heerenveense verdediger.

Na rust dus opnieuw het offensief aan Friese kant, maar het was de voor Ibrahim Darri ingevallen Kristoffer Peterson die de Almeloërs na 50 minuten speeltijd op 0-2 had kunnen en moeten zetten. Doorgebroken en alleen voor doelman Wouter van der Steen faalde hij echter in de afwerking. Even later zag spits Paul Gladon zijn kopbal in een reflex gepakt door van der Steen. Heracles kreeg dus feitelijk de beste kansen.
Even later werd de gelijkmakende treffer van Daniel Høegh door scheidsrechter Van de Graaf terecht afgekeurd wegens duwen en zag Arber Zaneli zijn vrije trap onschadelijk gemaakt door Bram Castro. De Friezen drukten wel maar hadden het vizier niet op scherp. In de slotfase was het pompen of verzuipen. Tot in speelminuut 93 hielden de Almeloërs stand, maar de debuterende ingevallen nieuwkomer Nemanja Mihajlovic kopte in de slotseconden alsnog de gelijkmaker binnen omdat Pröpper verzuimde op tijd in te grijpen en Tim Breukers zijn directe tegenstander liet lopen.

Sc Heerenveen – Heracles Almelo 1-1
(0-1)
Doelpunten: (45+1) Pröpper 0-1, (90+3) Mihajlovic 1-1.

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Van de Graaf

Gele kaart: Ødegaard, Høegh, Woudenberg (allen Sc Heerenveen)

OPSTELLINGEN
SC Heerenveen: Van der Steen, Dumfries, Høegh, Van Aken, Woudenberg, Schaars, Kobayashi (74. Veerman), Thorsby (60. Rojas), Ødegaard, Reza, Zeneli (74. Mihajlovic).
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum, Pelupessy, Niemeijer (67. Monteiro), Van Ooijen, Kuwas (89. Navratil), Gladon, Darri (46. Peterson).

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina