Sportberichten


Plaatsing  
 
18-04-2019  

Vrij baan voor Ajax met uitstel competitieronde

 

ZEIST – De KNVB gaat de voorlaatste competitiedag van de Eredivisie 14 dagen opschuiven (programma 28 april naar 14 mei) waarmee het de laatste competitiedag wordt. Dit alles om Ajax ruim baan te geven in haar voorbereiding op de halve finale in de Champions Leaque tegen Tottenham Hotspurs.
KNVB-directeur Eric Gudde noemt de verplaatsing van het voorlaatste speelschema noodzakelijk omdat Ajax anders geen twee volle dagen rust heeft voor de wedstrijd tegen de Engelse opponent. Gudde beseft dat de KNVB met het besluit niet elke club blij maakt maar gaf tevens te kennen dat het ook geen optie was om UEFA te bewegen het duel tussen  de Spurs en Ajax een dag op te schuiven vanwege contractuele verplichtingen zoals TV-rechten en degelijke. Ook voorziet Gudde geen problemen vanuit gemeenten omdat  14 mei toch al als eerste speeldag voor de Play Offs om Europees voetbal geagendeerd stond. 
Voor zowel de geplaatste clubs voor de Play Offs als de clubs in de nacompetitie promotie/degradatie betekent het dat de spelers later met vakantie kunnen.
Indien op de voorlaatste competitiedag nog geen beslissing valt aangaande het kampioenschap, doet zich het feit voor dat Ajax de competitie me het beslissende duel afsluit in Doetinchem tegen de Graafschap. De kampioendoder uit 2016. Voor Heracles Almelo kan dan de verplaatste uitwedstrijd tegen PSV nog van belang zijn voor plaatsing in de Play Offs en voor PSV mogelijk nog het kampioenschap.

 
18-04-2019  

Heracles en Fc Twente negeren wens Enschede

Voorlopig samen door in Hengelo met jeugdopleiding
 

ALMELO/ENSCHEDE – Het gesprek van woensdagavond tussen Heracles Almelo en Fc Twente hoe verder met de gezamenlijke jeugdopleiding heeft niet geleid tot een ander standpunt dan enkele weken geleden al werd uitgesproken, zo meldt RTV Oost.
Heracles Almelo deelt volledig de kosten van de gezamenlijke opleiding met Fc Twente en heeft toen ook al een geografische verdeling besproken van te contracteren talentvolle jonge spelers. Ook houdt men vast aan de trainingslocatie bij het Fanny Blankers Koen Stadion in Hengelo. 
Daarmee wordt de eis van de gemeenteraad van Enschede genegeerd inzake een kwijtschelding van 5 miljoen euro en een achtergestelde lening van 9 miljoen euro aan de in financieel zwaar weer verkerende Enschedese club. De Enschedese raad wil vanwege die inmiddels besloten steun aan de kampioenskandidaat van de Keukendivisie dat het alle activiteiten van zowe de jeugdopleiding en de professionele damesafdeling in Enschede concentreert. Als argument werd de buurgemeente Hengelo verweten dat het Fc Twente niet financieel ondersteunt in haar financiële schuldsanering.

Heracles Almelo en Fc Twente, waar Frans Weghorst - de vader van ex- Heraclied Wout Weghorst - inmiddels is benoemd tot commissaris,  delen de mening dat een vroegtijdig vertrek uit Hengelo tot kapitaalvernietiging leidt omdat de gebouwen nog contractueel vastliggen tot in de zomer van 2027 en de velden tot medio 2021. Dat lijkt ook het jaar te worden dat mogelijk toch nog een andere keuze word gemaakt. In ieder geval praten Heracles Almelo en Fc Twente medio mei verder over de uitwerking van een volledig gedeelde gezamenlijke jeugdopleiding.   
 

 
16-04-2019  

Heracles opent Fanplein bij thuiswedstrijden

Primeur bij duel tegen sc Heerenveen komende vrijdag
 

ALMELO - Heracles Almelo opent komende vrijdag het Fanplein, een plek waar supporters samenkomen in aanloop naar de thuiswedstrijd. Het plein is vrij toegankelijk voor alle supporters van Heracles Almelo en bevindt zich op het terrein van het Polman Stadion, vlak voor de FanServiceShop. Op het Fanplein staan stands waar hapjes, drankjes en fanartikelen verkrijgbaar zijn. Ook is er muziek en een groot videoscherm.

Het Fanplein opent vrijdag om 18.00 uur, twee uur vóór de aftrap van Heracles Almelo – sc Heerenveen.

Fanplein bij iedere thuiswedstrijd

Heracles Almelo heeft de intentie om het Fanplein bij iedere thuiswedstrijd te faciliteren. In overleg met de Gemeente Almelo is besloten een proef te draaien bij de resterende thuiswedstrijden in de competitie van dit seizoen. Naast de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (Goede Vrijdag 19 april) is er ook een Fanplein bij Heracles Almelo – Excelsior op zondag 12 mei. Het Fanplein is vanaf twee uur voorafgaand aan de te spelen wedstrijd tot aan de aftrap toegankelijk.

Kaarten Heracles Almelo – sc Heerenveen nog verkrijgbaar
Kaarten voor Heracles Almelo – sc Heerenveen zijn nog verkrijgbaar. Er geldt vrije verkoop. Kaarten zijn er vanaf €16,- per stuk. Voor kinderen, jeugd en zestigplussers gelden nog scherpere tarieven vanaf €13,-. Kaarten zijn verkrijgbaar via heracles.nl/tickets en in de FanServiceShop in het Polman Stadion.

Verleng online je seizoenkaart
Vanaf vrijdag 10.00 uur kunnen seizoenkaarthouders hun seizoenkaart online verlengen voor het seizoen 2019-2010 . U maakt kans op een mooie prijs. Klik hier!

 
13-04-2019  

Feyenoord vanaf de stip voorbij Heracles

 

ROTTERDAM – De wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo in de Rotterdamse Kuip was er een van een bedenkelijk niveau waarbij Berghuis het tiental Feyenoorders vanaf de stip in de slotfase alsnog de winst bezorgde (2-1).

De eerste helft was nauwelijks het aankijken waard met een kopkansje voor de voor Dalmau in de basis opgestelde Drost en Heraclesdoelman Blaswich de eveneens matige Rotterdammers van scoren afhield tot Berghuis na een half uurtje dan toch de ruststand inschoot (1-0).

Na rust kwam het spel wel direct tot leven vooral ook omdat Drost nu wel van dichtbij de gelijkmaker inschoot (1-1). Aan de andere kant voorkwam Blaswich opnieuw een voorsprong van de Rotterdammers bij een doelpoging van Larsson.  Verdedigend stond het goed bij Heracles. Dat bleek vooral toen Jørgensen een natrappende beweging maakte tegen Breukers. Voor de Feyenoordspits gold de gang naar de catacomben van de Kuip en voor Heracles leek zelfs even meer in het vat te zitten. Het spel veranderde met een meer aandringend Heracles dat Dalmau zag stuiten op doelman Vermeer. Aan de andere kant verzuimden Berghuis en Botteghin de Almelose doelman het nakijken te geven. Kortom de wedstrijd leek af te koersen op een gelijkspel tot het VAR-moment waarbij bleek dat Rossmann lichtjes het shirt van de mee opgestoomde Botteghin vastpakte. Niet dat Botteghin kans had om te scoren, maar toch reden voor scheidsrechter Kamphuis om de bal op de stip te leggen. Berghuis deed wat van hem wat verwacht werd (2-1). Even leek gelijk na de hervatting de gelijkmaker er aan te komen, maar spits Dalmau kreeg de bal verkeerd op zijn kruin.
Voor Heracles restte derhalve geen punt in de strijd voor de Play Off om Europees voetbal. Met nog enkele zware wedstrijden voor de boeg is dus aanstaande vrijdagavond om 20.00 uur winst in eigen huis tegen Sc Heerenveen bittere noodzaak!

Feyenoord - Heracles Almelo 2-1
(1-0)
1-0 Berghuis (33), 1-1 Drost (47), 2-1 Berghuis (82/strafschop)

Scheidsrechter: Kamphuis

geel: Breukers, Dalmau, Malacia
rood: Jørgensen (65)

OPSTELLINGEN
Feyenoord: Vermeer; Martina (Nieuwkoop/57), Botteghin, Van Beek, Malacia; Clasie (Van Persie/76), Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Larsson.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann (Konings/90), Van Hintum, Czyborra; Osman, Drost, Merkel; Kuwas (Van der Water/76), Dos Santos, Peterson (Dalmau/58).


Fotoreportage Harry Broeze
(volgt)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
06-04-2019  

Heracles pas in slotfase voorbij NAC

 

ALMELO – Wie zaterdagavond naar het Polmanstadion toog, zal zich vooral in de eerste helft ongetwijfeld hebben afgevraagd of ‘hekkensluiter’ NAC vanuit Breda was afgereisd voor een oefenpotje tegen Heracles. Onder leiding van de nieuwe trainer Brood wilde het ogenschijnlijk in ieder geval niet verliezen in plaats van de volle winst mee te willen nemen in de degradatiestrijd waarin de geel-zwarten zijn beland als rode lantaarndrager.

Heracles toonde als enige ambities om de winst te willen pakken maar verzande in de aanvalsdrift door enerzijds slordige passes en een compact verdedigend NAC, waardoor de eerste helft nauwelijks het aanzien waard was. Peterson kreeg kort voor rust de kans om de strijd open te breken, maar Van Leer hield de bezoekers in de wedstrijd en Duarte schoot van afstand maar zag Van leer opnieuw attent op zijn plek staan. Daarmee zijn de wapenfeiten van de eerste helft ook wel vermeld.

In de tweede helft een wat meer aandringend Heracles dat via een tempoverhoging de druk op het Brabantse doel wel vergrootte, paar ook opnieuw slordig was in de passing en niet scherp bij scoten van Duarte, Peterson en Dalmau. Het leek een bloedeloze wedstrijd te worden omdat ook NAC geen enkele winstdrift vertoonde. Het was Kuwas die de saaiheid doorbrak met een goede actie gevolgd door een pass op maat naar de vrijstaande Peterson die ongehinderd kon inkoppen (1-0). Zelfs in de resterende 10 minuten gooide NAC niet alles in de strijd om dat ene puntje waarvoor het kennelijk gekomen was, alsnog binnen te slepen. ‘Water en Brood’ werd het voor de toekomstige degradant. Voor heracles dan toch de belangrijke punten waardoor het Vitesse weer op de ranglijst passeerde in de strijd voor mogelijk Europees voetbal.

Heracles Almelo - NAC Breda 1-0 (0-0)
1-0 Peterson (81)
Scheidsrechter: Martens
geel: Kastaneer, Kali, Van Hintum, Duarte (geschorst tegen Feyenoord)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann (Van Hintum/46), Van den Buijs, Czyborra; Osman (Konings/69), Duarte, Merkel; Kuwas, Dalmau (Drost/86), Peterson.
NAC Breda: Van Leer; Karami, Koch, Lundqvist (Ilic/78), Leigh; Palmer-Brown, Kali, El Allouchi; Kastaneer (Kaikai/67), Te Vrede, Korte (Rosheuvel/56).

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

 
02-04-2019  

Heracles laat zich aftroeven door Willem II

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft de winstpunten tegen De Graafschap in het midweekse duel tegen PSV weer verspeeld in de jacht op de Play Off voor Europees voetbal. Achtervolger en concurrent Willem II wees Heracles in de hectische slotfase met een nederlaag naar de eigen catacomben (3-4).

Willem II leek op weg naar een gemakkelijke overwinning, mede dankzij een uitblinkende spits Isak die zelf twee keer scoorde en ook beide assists gaf voor de vier Tilburgse doelpunten.
Plavidis tekende voor de eerste kansen voor Willem II waarbij Blaswich een keer in de weg stond en de tweede kans van dichtbij over het almelose doel schoot. Tussendoor zag Dalmau kans een mooie voorzet met het hoofd verkeerd te raken. Ook Kuwas kreeg een prima kans de score te openen maar hij schoot over het doel van Wellenreuther.
Op slag van rust was onzorgvuldigheid van Jesper Drost er de oorzaak van dat Willem II met voorsprong de kleedkamer in kon. De nieuwe spits van de Tilburgers bleek de afgelopen weken al trefzeker en verzaakte ook nu niet, doelman Blaswich geen kans gevende (0-1).

Ook na rust begon Willem II beter dan de Heraclieden. Nu was een slordige pass van Duarte de aanleiding. Isak werd weggestuurd en schoot buiten bereik van Blaswich via binnenkant paal in (0-2). Plavidis kon de Tilburgers daarna op rozen zetten, maar Blaswich had een prima redding in huis. Hij maakte zijn ‘misser’ vlak daarna goed, toen Isak hem op maat bediende om de bal in te schieten (0-3). Willem II leek daarmee de punten al binnen te hebben maar met nog 20 minuten op de klok dan toch de treffer van Kuwas door de bal goed binnen te schieten (1-3). Heracles stroopte vervolgens de mouwen op en Dalmau bediende vanaf de achterlijn Konings op maat voor zijn eerste treffer in Almelose dienst (2-3). De spanning steeg, het stadion golfde in afwachting van de gelijkmaker maar het was opnieuw Isak die het hoofd koel hield door Vrousai een niet te missen kan te geven (2-4). Heracles wist nog niet van opgeven en toog massaal op jacht richting het Tilburgse doel waar Dalmau loerde op een kans en prima binnen kopte toen Kuwas de bal bij hem op het hoofd deponeerde (3-4). In blessuretijd ging zelfs doelman Blaswich mee naar voren, maar de Heraclieden kregen de gelijkmaker er niet in.

Heracles zakte door de nederlaag weer naar plek zeven met Willem II vlak op de hielen. Voor de Almeloërs zaak om zaterdag om 20.45 uur tegen het bezoekende NAC alles uit de kast te halen, zeker met wedstrijden tegen PSV en AZ nog voor de boeg. Dit mede omdat Willem II Ajax ontvangt en het gelijk oplopende Vitesse zich moet meten met PSV. Heracles kan bij winst dus mogelijk weer wat afstand nemen.
 
Heracles Almelo - Willem II 3-4 (0-1)
0-1 Isak (45+3), 0-2 Isak (56), 0-3 Pavlidis (63), 1-3 Kuwas (72), 2-3 Konings (81), 2-4 Vrousai (87), 3-4 Dalmau (90)

Scheidsrechter: Van der Eijk
(debuteerde in de eredivisie)
geel: Merkel, Wellenreuther, Palacios, Dalmau

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Osman, Duarte (Dos Santos/59), Merkel; Kuwas, Dalmau, Drost (Konings/59).
Willem II: Wellenreuther; Dankerlui, Lewis, Meissner, Palacios; Anita, Tapia (Llonch/31), Crowley; Vrousai, Isak, Pavlidis (Saddiki/71).

Fotoreportage: harry Broeze
(volgt)

 
30-03-2019  

Heracles verslaat in vijf minuten de 'Superboeren'


Matchwinner Lerin Duarte had een heel fraai schot in huis
 

DOETINCHEM – Heracles Almelo had vanavond een lastig avondje tegen De Graafschap op de Vijverberg in Doetinchem. De ‘superboeren’ verkeren al enkele weken in een flow en leken hard op weg de degradatiezone te verlaten, maar in vijf minuten keerde Heracles de opgelopen achterstand om in een zege door twee supergoals van Kuwas en matchwinner Duarte.

Heracles begon zwak op de Vijverberg waar De Graafschap vol gas gaf om zich verder uit de nesten te werken. Burgzorg testte als eerste Heracles-doelman Blaswich terwijl de Achterhoekers Heracles compleet overdonderden. Pas na een kwartier een eerste kans voor de Heraclieden via Peterson maar deze schoot recht in de handen van Graafschap-goalie Bertrams.
Vet en Narsingh probeerden het voor De Graafschap maar misten zuiverheid. Het was El Jebli die Benschop de gelegenheid gaf om Blaswich het nakijken te geven waarna de gehele Vijverberg stond te trillen (1-0). 
In de heksenketel bleef Blaswich overeind en voorkwam even later dat Benschop opnieuw juichend naar de middenstip kon rennen en de doelman zag El Jebli tegen de rust ook nog net over het Almelose doel schieten. Heracles stelde er weinig aanvallends tegenover, zij het dat een afstandsschot van Van Hintum door een Achterhoeks been tot corner werd verwerkt. 

Ook na rust bleef De Graafschap de aanvallende ploeg. Wederom Burgzorg zorgde naar binnenkomend voor gevaar maar zijn schot belandde buiten bereik van Blaswich op de paal. Na dik en uur dan de domper voor de ‘superboeren’. Kuwas nam uit het niets een slecht verwerkte bal op de rechter slof en tekende daarmee voor de fraaie gelijkmaker (1-1). Een paar minuten later dan de echte domper voor de Achterhoekers. Duarte nam een half weggewerkte bal goed aan en nam deze vol op de wreef waarbij de hele defensie van de Graafschap, doelman Bertrams incluis, het nakijken had. (1-2)

Heracles, niet in haar beste doen, gaf die voorsprong niet meer uit handen ondanks een verre pegel van El Jebli die nog wel de bovenkant van de lat scheerde van het doel van Blaswich. De punten gingen derhalve mee naar Almelo. "Wegwezen, niet teveel zeiken en lullen over deze wedstrijd", was het nuchtere commentaar van Brandley Kuwas na afloop.
Heracles zette met deze overwinning een belangrijke stap richting de ‘Play Offs’ voor internationaal voetbal mede omdat Vitesse punten liet liggen tegen ADO.
Dinsdag a.s. kan Heracles een volgende stap zetten door achtervolger Willem II van zich af te houden. De wedstrijd in het Polmanstadion begint om 19.45 uur. 

De Graafschap - Heracles Almelo 1-2 (1-0)
1-0 Benschop (16), 1-1 Kuwas (66), 1-2 Duarte (70)
Scheidsrechter: Higler
geel: Straalman, Van den Buijs, El Jebli, Peterson (geschorst)
OPSTELLINGEN
De Graafschap: Bertrams; Owusu (Olijve/83), Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Vet (Bahoui/74), El Jebli, Matusiwa; Narsingh (Van Mieghem/74), Benschop, Burgzorg.
Heracles Almelo: Blaswich; Droste (Breukers/61), Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum; Osman, Duarte, Van Nieff (Konings/46); Kuwas (Van der Water/87), Dalmau, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)
Bekijk de samenvatting

 

 
16-03-2019  

Vitesse beter maar Heracles wint

 

ALMELO – De Almeloërs hebben geen goede staat van dienst tegen het Arnhemse Vitesse. Onlangs werd nog verloren in de bekerstrijd en ook in het Gelredome was Heracles eerder kansloos. Maar de Heraclieden staan zevende en spelen onbevangen voor mogelijk een plek in de nacompetitie om Europees voetbal. Bovendien zijn alle remmen er af bij de Spaanse spits Adrian Dalmau die stormende hand zich opwerkt in de topscorerslijst.
Hij was het die na amper vijf minuten koppend zijn team op voorsprong zette uit een voorzet op maat van de met een neuskap spelende Peterson.   Aan de andere kant had Vitesse-speler Clark het moeilijk tegen de balvaardige en snelle Kuwas en dat bleek later in de wedstrijd doorslaggevend.
Vitesse heeft de betere spelers en speelde als zodanig naar een snelle gelijkmaker via Foor die eveneens koppend afrondde toen een door Blaswich afgeslagen corner bleef ‘hangen’. (1-1)
Even dreigden de Arnhemmers de Almeloërs onder de voet te lopen maar telkens was er een reddend been of doelman Blaswich die echter tot grote schrik opeens Dauda vlak voor zich zag opduiken. Diens schot echter ging onbegrijpelijk naast het doel tot opluchting van het goedgevulde Polman Stadion.

Weer Dalmau
Het waren de Heraclieden die opnieuw op voorsprong kwamen. Kuwas gaf een vrije trap de goede richting en Dalmau was er opnieuw als de kippen bij om wederom de bal in het net achter de Arnhemse doelman Eduardo te koppen en daarmee zijn veertiende treffer voor Heracles. (2-1)

Geel, geel, rood

Vitesse raakte als team niet in paniek maar Clark werd wel te fel in zijn acties. Hield scheidsrechter Kuipers het bij zijn eerste overtreding nog bij een waarschuwing, daarna volgen al snel twee keer geel bij het afstoppen van Kuwas en dus met rood naar de kleedkamer. Even leek Heracles heersend maar Vitesse toonde veerkracht door nog voor rust langszij te komen. Bero mocht vanaf de stip aanleggen na ingrijpen van de VAR die wel de te hoog opgeheven elleboog van Peterson de bal zag beroeren bij een Arnhemse doelpoging. Het bleek achteraf de enige treffer via de voet. (2-2)

Vitesse wilde niet verliezen en toog na rust ook met een mannetje minder ten aanval via Serrero en vooral de uitblinkende Ødegaard. De van Real Madrid gehuurde Noorse middenvelder is al weken op dreef en bleef Vitesse richting het doel van Blaswich stuwen.
Met het inbrengen van Duarte probeerde trainer Wormuth van de Heraclieden de bal meer in de ploeg te houden en zo nu en dan snel voorwaarts te trekken om Vitesse nog eens te verschalken. Na een half uurtje in de tweede helft leidde dat tot succes. De mee opgestoomde Wout Droste liet vanaf de zijlijn een voorzet los uit een afgeslagen corner die de eveneens mee opgekomen centrale verdediger Van der Buys koppend afrondde tot opnieuw een voorsprong (3-2) voor de Heraclieden.
Vitesse trainer Leonid Slutskiy had al Dauda geofferd voor Büttner maar ook Foor en de minder op dreef zijnde Linssen mochten plaatsmaken voor verse krachten. Echter al het geijsbeer van Slutskiy op de vierkante meter en het sleurende werk van Ødegaard, mochten niet baten omdat er telkens wel een Almelo’s been het doel van Blaswich afschermde.

Van Slutskiy complimenten over de afwerking van kansen door Heracles en voor zijn team dat niet opgaf. Over de rode kaart de opmerking dat de scheidsrechter beslist. Wormuth erkende dat hij toch wel een beetje jaloers was  op Slutskiy vanwege het hebben van Ødegaard in het team van Vitesse dat hij een topploeg noemde.
Heracles staat in punten nu één puntje achter Vitesse en Fc Utrecht maar vier punten los van runner up Fc Groningen. De eerstvolgende ontmoetingen tegen De Graafschap (30 maart - Vijverberg 19.45 uur), Willem II (2 april 19.45 uur thuis) en NAC (6 april 20.45 uur thuis) zijn dus cruciaal voor het bereiken van de nacompetitie. Daarna wachten duels tegen Feyenoord uit, Heerenveen thuis, AZ uit  en PSV uit. De laatste van het seizoen is thuis tegen Excelsior.  


Heracles Almelo - Vitesse 3-2 (2-2)
1-0 Dalmau (5), 1-1 Foor (7), 2-1 Dalmau (26), 2-2 Bero (45+3/strafschop), 3-2 Van den Buijs (61)

Scheidsrechter: Björn Kuipers

geel: Peterson (Heracles - op scherp), Büttner (Vitesse)
rood: Clarke (Vitesse/39/2xgeel)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Droste, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Osman, Konings (Duarte/63), Merkel; Kuwas, Dalmau (Dos Santos/90), Peterson.
Vitesse: Eduardo; Karavaev, Doekhi, Van der Werff, Clark; Ødegaard, Serero, Bero, Foor (Buitink/63); Dauda (Büttner/43), Linssen (Gong/80). 

Fotoreportage: Harry Broeze

 
10-03-2019  

Emmen in slotfase naast 10 Heraclieden

Breukers nog voor rust bestraft met 2 keer geel
 

EMMEN – Heracles Almelo heeft vanmiddag in en tegen Emmen genoegen moeten nemen met een 1-1 gelijkspel. Met Van Nieff voor de geschorste Jesper Drost in de basis en eveneens Peterson met zijn gebroken neus ‘verpakt’ in een masker, begon Heracles aan de al vooraf ingeschatte zware klus. De Drentse debutant in de eredivisie heeft zich doen gelden als een ploeg die niet van wijken weet en strijdend doorgaat tot het laatste eindsignaal.  Heracles-doelman Blaswich kon dus meteen aan de bak na het beginsignaal van scheidsrechter Mulder want Emmen-leider Jansen testte hem meteen vanuit een vrije trap.
Emmen koerste vol op winst met een Heracles dat vooraf door trainer Wormuth al duidelijk was gemaakt dat er hard gewerkt moest worden voor de punten. Met een aanvallend Emmen koos Heracles dus voor de buitenkansjes en met succes. Bij een corner door Kuwas, kopte de mee opgekomen Rossmann geplaatst door op spits Dalmau die koppend afrondde tot 0-1 en daarmee zijn teller op 12 zettend.
Emmen liet zich niet van de wijs brengen en bleef jagen op de gelijkmaker maar Heracles verdedigde goed en had ook nog Blaswich op de doellijn staan. Lukic en Arias zogen hun kopballen gestopt en Cavlan schoot naast zodat Heracles ‘ongeschonden’ de rust leek te halen. Dat nu bleek teveel hoop, want aanvoerder Breukers kreeg vlak voor rust twee keer geel en dus rood.

Na de pauze wist Heracles dat de ‘nul’ essentieel was om Fc Utrecht op de ranglijst te passeren. Emmenaar Cavlan had niet die intentie maar schoot vrij in het zijnet. Ook De Leeuw verzuimde waarvoor hij uit de USA was gehaald want Blaswich kon zijn inzet nog net voor de doellijn stoppen. Aanvallend kwam Heracles er met een man minder nauwelijks nog aan te pas en ook de sneeuwbui maakte het verdedigen nog een extra lastig omdat de bal verdedigend nauwelijks weg te werken was in een aanvalspatroon. Peterson liep wel en veel, maar de sneeuw hinderde hem nog eens extra met het gezichtsmasker. Zo liet hij na afloop weten het nog nooit zo koud te hebben gehad omdat de sneeuw achter het masker bleef zitten en bevroor.
De Heraclieden leken ongeschonden het eindsignaal te halen, maar met nog vijf minuten op de klok kwam dan toch de gelijkmaker via de voor Lukic ingevallen Braken die Blaswich koppend wist te verschalken. De laatste speelminuten waren vooral hectisch want Emmen wilde meer en ook Heracles zocht nog de aanval voor de volle buit. Jansen zag dat Blaswich opnieuw een doelpoging van hem onschadelijk maakte en ook niet de ‘mazzel’ had toen Van Hintum buiten bereik van Blaswich tegen de eigen doelpaal kopte. Het bleef dus bij een puntendeling ondanks dat de Heraclieden rum de helft van de wedstrijd met een man minder speelden.

Zaterdag 16 maart om 19.45 uur ontvangt Heracles Almelo het Arnhemse Vitesse dat eveneens strijdt voor Europees voetbal. De wedstrijd staat onder leiding van Björn Kuipers. De Arnhemmers staan 4 punten voor in de ranglijst en wonnen de eerste wedstrijd in het Gelredoom met 4-0 evenals de bekerwedstrijd in Almelo met 0-2. Dat Heracles denkt aan een revange lijkt duidelijk.

FC Emmen - Heracles Almelo 1-1 (0-1)
0-1 Dalmau (17), 1-1 Braken (85)

Scheidsrechter:  S. Mulder

geel: Merkel (Heracles), Jansen en  Lukic (Fc Emmen)
rood: Breukers (Heracles)(44/2x geel)

OPSTELLINGEN
FC Emmen: Scherpen; Bijl, Veendorp (Bannink/76), Lukic (Braken/64), Bakker, Cavlan; De Leeuw, Ben Moussa (Slagveer/83), Chacon, Jansen; Arias.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Osman, Van Nieff (Droste/46), Merkel; Kuwas (Van Hintum/64), Dalmau, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
02-03-2019  

Heracles verliest van de VAR

Twee penalties en rode kaart helpen Advocaat
 

ALMELO – Zo’n 11.000 toeschouwers beleefden zaterdagavond tijdens de wedstrijd Heracles Almelo tegen Fc Utrecht een vreemd avondje voetbal. De veel bekritiseerde VAR speelde hierbij een hoofdrol. Zo werd Jesper Drost alsnog op een rode kaart getrakteerd terwijl het spel al veel verder was gevorderd door met name het in balbezit zijnde Fc Utrecht. Het was Heracles dat de bal over de zijlijn plaatste voor een blessurebehandeling van Klaiber, een blessure die volgens de VAR het gevolg was van het met een gestrekt been inkomen door Drost. Al met al vier minuten duurde het geheel terwijl het publiek onwetend maar in de wachtstand stond.
Hetzelfde gebeurde in de tweede helft. Fc Utrecht kreeg een penalty na inbreuk van de VAR terwijl zowel op de tribunes, alsook de spelers op het veld en vanaf de reservebank geen ophef bestond toen scheidsrechter Bax eerst liet doorspelen. Met Bax als leidsman was het arbitrale trio toch al de hele wedstrijd onder de maat en werd langs de zijlijn pas met de vlag de ingooi-richting bepaald nadat Bax dit al had gedaan. Het tekent de toenemende onzekerheid van van de wedstrijdleiding na invoering van de VAR. Als kijkspel heeft het voetbal ingeboet voor de bezoekers van de stadions. Een scenario dat nog wel eens negatieve gevolgen kan hebben voor de toeschouwersaantallen, want pas in de samenvatting op TV kan de voetballiefhebber zien of de VAR al dan niet terecht ingreep, want ook hier houdt het commentaar van voetbalanalisten niet op. ‘De VAR maakt voetbal eerlijker’, zeggen voorstanders. Dat het spelletje minder aantrekkelijk wordt voor het publiek, lijkt nu ook wel zo’n beetje duidelijk te worden!

Dan de wedstrijd. Aan niets was te merken dat Heracles Almelo na drie winstpartijen op rij in een ‘flow’ ook naaste concurrent Fc Utrecht aan de zegekar wilde binden. De Heraclieden begonnen slap terwijl de defensie van Fc Utrecht ook de nodige onzekerheid uitstraalde.

Na een kleine 10 minuten dan de eerste score van de avond. De defensie van Heracles keek toe hoe Kramer de corner koppend verlengde en van de Streek half de bal missend, deze toch in het doel van Blaswich zag verdwijnen (0-1).

Heracles besefte dat er harder gewerkt moest worden en verhoogde de druk voorwaarts via Kuwas en Peterson die met een goed diagonaal schot Utrecht-doelman Jensen tot een uiterste inspanning dwong. Utrecht werd defensief onzekerder en joeg zelfs de bal al eens hoog de tribune in. Even later dan de eerste VAR waarna Drost met rood afdroop.

Bij een volgende aanval en voorzet dan de ‘clash’ tussen verdediger Janssen en Peterson die koppend elkaars schedels testten. Janssen kon worden opgelapt, maar Peterson kon naar de kant met een gebroken neus zoals later bleek.

Na rust opnieuw een slapende defensie bij Heracles. Uit een cornersituatie kon de mee opgekomen Janssen vrij inkoppen (0-2). 
Verrassend dan toch hoe Heracles de aansluittreffer bewerkstelligde. Kuwas bereikte over ver de langs de lijn opgestoomde Czyborra die zijn directe tegenstander omspeelde en vervolgens op maat spits Dalmau bediende tussen twee Utrechtse verdedigers in. Doelman Jensen zag de onbereikbare kopbal in het net eindigen (1-2).

Het volk ging er voor zitten. Zou het dan toch? Vooral Czyborra had lucht voor twee maar gaf met zijn aanvalsdrift ook directe tegenstander Kerk meer ruimte. Ruimte die werd benut want Kerk was veel sneller dan van der Buys en schoot onberispelijk in (1-3).
Even later leek Dalmau opnieuw onderweg naar een aansluittreffer. Een klein duwtje voorkwaqm erger en Bax negeerde het evenals de VAR.
De 1-4 kwam vanaf de stip. Of het een terechte was? Zelfs trainer Wormuth, altijd de rust zelve, was woedend richting de vierde leidsman. Gustafson maakte echter geen fout.
Even later dan wel de VAR, waarna Bazoer zijn rentree vanaf de stip kon bekronen en beide teams stuivertje wisselden op de ranglijst.

Heracles Almelo - FC Utrecht 1-5
(0-1)
0-1 Van de Streek (9), 0-2 Willem Janssen (50), 1-2 Dalmau (60), 1-3 Kerk (65),1-4 Gustafson (79/strafschop), 1-5 Bazoer (86/strafschop)
Scheidsrechter: Bax
geel: Dalmau, Breukers (op scherp)
rood: Drost (Heracles/44)
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Merkel, Drost, Duarte; Kuwas, Dalmau (Van de Water/87), Peterson (Dos Santos/45+5).
FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Janssen, Letschert, Gavory; Van Overeem, Gustafson, Van de Streek (Emanuelson/86); Kerk (Venema/86), Kramer, Boussaid.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
25-02-2019  

Fledderus zoekt het hogerop via Groningen

Tim Gillissen opvolger bij Heracles Almelo?

In het seizoen 2004-2005 werd Tim Gillissen met Heracles Almelo kampioen van de Eerste Divisie. Daarna volgde nog een voetbalcarrière bij Go Ahead Eagles en NAC. In 2014 werd Gillissen aangetrokken door de KNVB gerelateerde stichting 'Meer dan Voetbal' om vervolgens hoofd jeugdopleiding bij NAC te worden.
Nu keert de geboortige Enschedeër terug naar 'Oale Groond' om directeur technische zaken bij Heracles Almelo te worden. Eenzelfde functieaanbod bij NAC wees hij af !
 

ALMELO – Mark-Jan Fledderus (36), amper een jaartje technisch-directeur bij Heracles Almelo, zoekt zijn carrièreperspectief in het hoge Noorden bij Fc Groningen waar hij Ron Jans als manager technische zaken opvolgt.
De in Coevorden geboren Fledderus was als speler ook actief bij Fc Groningen maar had bij Heracles wel zijn meest succesvolle spelersperiode tot een afgescheurde kruisband daar een einde aan maakte.
Na het vertrek van Nico-Jan Hoogma werd Fledderus een nieuwe carrièrekans geboden, maar al na een jaar laat hij de Almelose club achter zich, want er gaat kennelijk ‘niets boven Groningen’. ‘Kwartiermakers’ voor Fledderus in het Groningse de oud- ploeggenoten en ex- Heraclieden Mike te Wierik, Thomas Bruns, Paul Gladon en Iliass Bel Hassani. 

In het persbericht van Heracles Almelo nette woorden van algemeen-directeur Rob Toussaint: "Wij vinden het jammer dat Mark-Jan vertrekt, maar wensen hem succes met zijn nieuwe uitdaging bij FC Groningen.” Fledderus is officieel tot 1 april in dienst van Heracles Almelo. Komende maand zal in het teken staan van overdracht. Toussaint: “Achter de schermen zijn wij druk bezig om invulling te geven aan de positie die vrijkomt.”

Inmiddels meldt Tubantia dat Heracles Almelo al een opvolger heeft gevonden in de persoon van   Tim Gillissen (36) die bij NAC verantwoordelijk was voor de jeugdopleiding. Op Breda Vandaag wordt het vertrek maar Almelo als zijnde zeker aangekondigd. De geboortige Enschedeër speelde bij Heracles Almelo van 2002 tot 2005.
Vanmiddag om 16.00 uur wordt Flederus bij Fc Groningen gepresenteerd. daarna mogelijk weer een bericht uit Almelo met Gillissen als benoemde opvolger bij Heracles.
(En ja hoooor!)

 
22-02-2019  

Heracles pakt ook de volle winst in Venlo

 

VENLO – Na een goede competitiestart en een slechte winterperiode is Heracles Almelo na 3 overwinningen op rij helemaal op koers voor hogere doelen. Na winst op Ajax en Fortuna werd op sportpark ‘De Koel’ in Venlo nu ook concurrent VVV verslagen door een doelpunt vanaf de stip door Osman(0-1).
Voor VVV was de nederlaag extra bitter omdat verdediger Promes (36) al in de vijfde minuut een dermate zware knieblessure opliep dat de wedstrijd tijdelijk werd stil gelegd om ambulancepersoneel haar werk te kunnen laten doen.

Dat de wedstrijd tegen concurrent VVV Venlo op voorhand geen ‘makkie’ zou worden was goed doorgedrongen bij de ‘Manschaft’ van trainer Wormuth. VVV is volgens Wormuth een fysiek sterke maar ook slimme ploeg met ook nog eens in topvorm verkerende Unnerstall in het doel.
De eerste helft was mede door de ‘stop’ van 25 minuten qua voetbal weinig verheffend zij het dat de langzaam weer in vorm komende Peterson tot twee keer toe toekomstig PSV-doelman Unnerstall dwong tot fraaie safes om zijn doel schoon te houden. Vlak voor rust werd moest Konings het veld verlaten wegens een rugblessure. De spits had al geel op zak wegens de actie waarbij Promes zich ongelukkig verstapte zonder dat Konings fysiek contact maakte. 

Na rust leek ook VVV weer bij de les. Hard werkend legde het de nodige druk op het voetballend sterkere Heracles dat wederom kon leunen op een in vorm verkerende doelman Blaswich en Van den Buijs die met een heerlijke sliding de diep gestuurde makkelijk scorende spits Mlapa de bal afhandig maakte voordat hij vrij op doelman Blaswich kon afstevenen.
Blaswich liet even later zelf ook zien in vorm te zijn door in de baan van een Venlose doelpoging te staan en daarmee de doelpoging van Post verijdelde. Ook Susic moest van dichtbij zijn meerdere erkennen in Blaswich terwijl oud- Heraclied Van Ooijen eveneens van dichtbij het doel te hoog zocht en even later zijn meerdere moest erkennen in Blaswich.
 Heracles van haar kant hield de defensie van VVV wel attent maar kwam niet tot echte kansen.  In de slotfase kwam dan toch het winnende doelpunt. De voor Drost ingevallen Duarte werd op de achterlijn in de rug geduwd waarna scheidsrechter Blank niet anders meer kon dan de bal op de stip te leggen. Osman nam daarbij de klus op zich en gaf Unnerstall vanaf de elf meter geen kans (0-1).
In de slotminuten probeerde VVV van alles en werd het voor het Almelose doel nog even penibel na drie corners maar de Heraclieden hielden het hoofd koel en hielden voor de derde keer op rij de nul vast.  

"Wat zijn ze in die VAR-caravan aan het doen?"
VVV-trainer Steijn was enigszins bitter na de nederlaag. Ten eerste de zware blessure van Promes maar ook de 'onthouden' penalty bij het vasthouden van aanvaller Kum binnen het strafschopgebied. 'Wat is die Van de Graaf dan aan het doen in die caravan', vroeg hij zich hardop af over het VAR-toezicht. Kum werd wel gehinderd door Czyborra maar had niet echt een grote kans, zo moet het niet ingrijpen van via de VAR wellicht beoordeeld zijn. Steijn erkende wel dat de penalty die Duarte kreeg teoegewezen een terechte was. VVV-aanvoerder Post dacht daar anders over; 'Ik vind dat het allemaal duikers zijn, de scheids gaat er lekker in mee. Als ze iets voelen, gaan ze lekker duiken. Dat doet hij slim hoor, hij krijgt een penalty, dus ik kan er niets anders van zeggen. De trainer geeft ons ook altijd mee: ga maar liggen in de zestien. Hij duikt goed, hij lokt het goed uit. Ik vond het over de hele wedstrijd wel een aardige duiker', aldus de cynische middenvelder tegen VI. 'Dit soort geniepige zeges zijn vaak het lekkerst', reageerde Heracles-aanvoerder Tim Breukers.
 
Voor doelman Blaswich na afloop reden om op te merken dat Heracles met 35 punten op zak nu ook naar boven moest kijken om wellicht Europees voetbal binnen te slepen. Op 2 maart kan het daar iets aan doen als Dick Advocaat met zijn Fc Utrecht naar Almelo komt. Osman is dan niet inzetbaar vanwege zijn vijfde gele kaart maar de man van vier doelpunten en een assist tegen Fortuna, spits Dalmau, wel.


VVV-Venlo - Heracles Almelo 0-1 (0-0)
0-1 Osman (82/pen)

Scheidsrechter: Blank

geel: Rutten (VVV), Konings, Osman, Peterson en Van den Buijs

OPSTELLINGEN
VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Promes (Van Bruggen/11), Kum; Seuntjens, Post, Susic (Opoku/83); Van Ooijen (Grot/88), Mlapa, Joosten.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Osman, Drost (Duarte/78), Merkel; Kuwas, Konings (Dos Santos/45+5), Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (8 foto's)...

 
19-02-2019  

Risicoderby beloften Heracles en Twente gelijkop

 

ALMELO – Een risicowedstrijd tussen beloften-teams, Heracles Almelo en Fc Twente hadden de primeur. Niet in de avonduren, maar gewoon op dinsdagmiddag tijdens werkuren. Ondanks de verplichte bus-combi kwam er toch een volle bus uit Enschede voorrijden bij het stadion aan de Weezebeeksingel waar ook Heraclesfans gratis toegang hadden met hun seizoenkaart. Enkele honderden toeschouwers zorgden dus voor wat ambiance bij deze strijd der beloften.
In de eerste helft golfde het spel tussen beide doelen heen en weer maar dat leverde ondanks een paar kansen geen doelpunt op.
Na de thee was het Van der Water die de Heraclieden al snel op voorsprong zette (1-0). De ‘jungs oet Ensche’ gooiden daarna wat meer elan in de strijd met een rode kaart voor Ramoeratoe tot gevolg. Letterlijk werd daarna er nog een schepje bovenop gedaan en dat resulteerde in de 1-1 gelijkmaker in de slotminuut door Van de Schepop vanaf de 'stip', dat wel.

Heracles 2 - FC Twente 2  1-1
(0-0)
Score: 48. Van der Water 1-0, 90. Van de Schepop (pen). 1-1
Scheidsrechter: Jensch
geel:
Van der Water en Van Nieff (Heracles Almelo) en Felix, Everink, Browning en Lagerfeldt (FC Twente)
OPSTELLINGEN
Heracles 2: Brouwer, Van Benthem, Sama, Knoester, Hardeveld, Van Nieff, Duarte, Leemhuis, Van der Water, Dos Santos, Erkilinc. (laatste kwartier: 3 spelers uit de gezamenlijke opleidingsacademie van Heracles en Twente)
Fc Twente 2: De Lange, Everink, Felix, Browning, Taha, Roemeratoe, Wieffer, Zerrouki, Van De Schepop, Bapoh (46.Friman), Trotman.

 
19-02-2019  

300 Herakids strijden 4 tegen 4 om de cup

 

ALMELO – Het kunstgras in het stadion van Heracles Almelo is woensdagmiddag het domein waar 300 ‘kids’ tussen 5 en 12 jaar oud een voetbaltoernooi 4 tegen 4 afwerken. Fun en prestatie ineen want vaak kun je al op jeugdige leeftijd zien wie talent heeft voor de bal en/of tactisch inzicht van nature. Langs de kant natuurlijk spelers van Heracles Almelo voor het scoren van een handtekening en fotoshoot of misschien wel net zo leuk mascotte ‘Buldje’ tegen het lijf lopen.
Voor opa, oma, ouders en/of de gewoontegetrouwe ‘oude knakkers’ op de tribune dus ook een leuke middagbesteding. Wie winnen de cup en in wie ziet men talent voor de toekomst. Kijken dus!
 

 
16-02-2019  

Heracles davert over Fortuna heen met 6-0

Spanjaard Dalmau op drift met 4 treffers en een assist

Que viva España!
 

ALMELO – In het nu nog hetende Polman Stadion, waar de naamborden aan de tribunes al zijn verwijderd, trapte Fortuna weliswaar af, maar binnen 52 seconden keek het wel tegen een achterstand aan toen Dalmau de rebound van get schot van Osman binnen tikte, een snelheidsrecord tot nu in deze competitie.
Heracles had dan ook wat goed te maken, want in Sittard verloor Heracles nog met 3-0 van de verrassend goed presterende debutant in de eredivisie. Heracles had na de 1-0 winst tegen Ajax nog de smaak te pakken en zette de Limburgers voortdurend onder druk. De mee opgestoomde Czyborra had al snel voor de tweede treffer kunnen tekenen maar zijn kopbal werd door de Sittardse doelman Kosolev onschadelijk gemaakt.
Pas in minuut twaalf wist Fortuna een eerste dreigende weg voorwaarts te vinden waarbij Lamprou van afstand doelman Blaswich testte. Het schot werd echter keurig uit de kruising getikt. In het andere doel had Kosolev meer werk met pogingen van Kuwas en Osman. Na dik twintig minuten werd wellicht de beste kans op 2-0 verspeelt omdat de hard werkende Drost alleen voor Kosolev opdook maar zijn schot voorlangs het Limburgse doel zag gaan. Drost kreeg nog voor rust opnieuw een kans maar toen liet Kosolev opnieuw zien uit het goede hout gesneden te zijn.
Heracles drukte en viel aan maar gaandeweg kreeg ook Fortuna wat ruimte voor schoten via Hutten en invaller Semedo. Ondanks het overwicht en de kansen slaagde Heracles er dus niet in voor rust al afstand te nemen en dat zinde de overwinnaars van Ajax helemaal niet.

Een ‘peptalk’ in de rust was niet nodig. Meteen nadat scheidsrechter Manschot het startsein gaf, gingen de Heraclieden voluit vooruit. Breukers schoot van afstand naast maar Kuwas gaf maatwerk op de goed bij zijn bewaker weggelopen spits Dalmau die de op de doellijn staande Kosolev in de vrije hoek met een kopbal kansloos passeerde (2-0).  Kuwas zorgde met zijn acties opnieuw voor druk tegen het teruglopende Fortuna, zag Dalmau die met de bal goed doorging naar de achterlijn en vervolgens de bal op het hoofd van de inkomende Drost deponeerde. Opnieuw was Kosolev kansloos (3-0).
Amper een uur spelend geraakte Dalmau op eigen helft op drift door tussen twee tegenstanders de bal mee te pikken, hen het nakijken gevend en met een lobje de uitgelopen doelman Kosolev ook kansloos te laten. Het was treffer drie van de vroegere jeugdspeler van Real Madrid (4-0). De ‘speaker’ kondigde het aan als een ‘hattrick’ maar dan moeten het drie opeenvolgende doelpunten zijn in dezelfde helft. Het tekende wel het enthousiasme in het Almelose kamp waar de trommelaar van Fortuna er uiteindelijk ook de brui aan gaf. Dat deed niet El Messaoudi die op weg leek naar de eretreffer. Zijn inzet van dichtbij werd echter door de goed acterende centrale middenvelder Van Hintum nog net voor de doellijn weggehaald. ‘Vrouwe Fortuna’ bleek dus ook nog eens aan Almelose zijde te staan.

Heracles was nog niet tevreden met de ruime voorsprong, want in deze competitie staat alles dicht bijeen en telt de doelverhouding ongetwijfeld ook nog een rol in de eindfase. Dalmau bleef het gas er op houden en joeg heel wat af, Merkel ging op het middenveld als een ‘stofzuiger’tussen aanval en verdediging te keer en Kuwas zette zijn dreigende aanvallende acties voort. Een voorzet bereikte de vrij inkomende Peterson die nipt voor de uitlopende Kosolev bij de bal was en zo zijn ‘droge’ periode beëindigde met de elfde seizoentreffer (5-0). Peterson mocht vervolgens rusten om Dos Santos speeltijd te gunnen.  Kuwas poogde van afstand een zesde treffer maar richtte nipt te hoog. Dalmau bleef loeren, werd in de diepte aangespeeld en merkte dat vandaag alls lukte door zijn vierde treffer te laten aantekenen en Heracles daarmee op een ruime 6-0. Het werd tevens het sein voor een publiekswissel. Voor invallers Van der Water en Duarte was de speeltijd tekort om nog van zich te laten spreken. Dat deed nog wel Kuwas die een vrije trap van grote afstand nog buiten bereik van Kosalev over de deklat zag scheren.

De Limburgse trainer René Eijer trok na afloop het boetekleed aan; ‘We hebben telkens 4-4-2 gespeeld en deze week geoefend op 4-3-3 om de opkomende backs van Heracles te kunnen opvangen en om zelf wat meer stootkracht voorin over rechts te hebben. Nu kan ikzeggen dat dit niet is gelukt. Ze bleven maar komen’
Heracles-Trainer Wormuth gaf alle credits aan de spelers; ‘Na de eerste helft gaven de spelers aan dat er meer te halen was. Bij de2-0 ging het echt lopen. Meine complimente an der Manschaft’.

De eerstvolgende wedstrijd uit in Venlo tegen VVV kan wel eens cruciaal zijn of Heracles zich vaster kan nestelen in de top 8. De Venloërs staan drie punten achter Heracles en kunnen dus langszij komen.
Op zaterdag 2 maart (18.30 uur)komt Fc Utrecht naar Almelo dat nu nog  met de wedstrijd tegen de Graafschap voor de boeg op 29 punten staat en morgen langszij kan komen.


Heracles Almelo – Fortuna Sittard 6-0 (1-0)
1. Dalmau 1-0, 51. Dalmau 2-0, 56. Drost 3-0, 61. Dalmau 4-0. 70. Peterson 5-0, 78. Dalmau 6-0

Scheidsrechter: Manschot

geel: Dalmau, Breukers, Van den Buijs (allen Heracles)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Van Hintum, Van den Buijs, Cyborra, Drost (85. Duarte), Osman, Merkel, Kuwas, Dalmau (81. Van der Water) en Peterson (71. Dos Santos).
Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, Ramirez, El Messaoudi, Pinto, Smeets (77. Essers), Diemers, Balic, Hutten (39. Semedo), Novakovich, Lamprou.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
11-02-2019  

Heracles op 13 bij support van Vriendenloterij


Oud- 'judokatopper' Dennis van der Geest (links) overhandigt de Heracles-cheque voor de jeugdopleiding van de club.
 

AMSTERDAM - De VriendenLoterij steunt goede doelen, clubs en verenigingen die zich richten op gezondheid en welzijn van mensen. De VriendenLoterij is op initiatief van Humanitas in 1989 opgericht en is tegenwoordig onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. te Amsterdam. Met uw deelname via uw mobiele nummer als vaste lotnummer, ondersteunt u die doelen zoals bijvoorbeeld uw eigen sportvereniging.

Vandaag werd bekend gemaakt hoe de winstverdeling van die loterij over het afgelopen jaar is uitgedeeld over de diverse clubs in Nederland. Met kop en schouders profiteerde de betaald voetbal organisatie (bvo) Ajax het meest met ruim 1,5 miljoen euro. Heracles Almelo, eergisteren nog winnaar  in het onderlinge sportieve duel in het toekomstige 'Asito Van Riemsdijk Stadion', eindigde nationaal als dertiende met een opbrengst van nipt 49.000 euro. Het meeste geld komt dus bij de bvo’s terecht en voor de amateursportverenigingen rest een heel wat bescheidener bijdrage, want wie geen keuze maakt, steunt automatisch de 43 reguliere goede doelen (onder meer Diabetes Fonds, Longfonds, Aids Fonds, Nederlandse Hartstichting, Nierstichting, Oogfonds) van de VriendenLoterij op het gebied van sport, gezondheid en welzijn.

De toppers uit het betaald voetbal ontvingen:
1. AFC Ajax - € 1.513.553
2. Feyenoord - € 1.429.427
3. PSV - € 470.509
4. FC Utrecht - € 172.827
5. AZ - € 158.996
6. ADO Den Haag - € 158.963
7. Sc Heerenveen - € 151.565
8. Vitesse - € 135.594
9. FC Groningen - € 132.030
10. NAC - € 92.819
13. Heracles Almelo - € 49.073

 
11-02-2019  

Special Olympics Team NL klaar voor Abu Dhabi


De Nederlandse delegatie naar de Special Olympics 2019 in Abu Dhabi. Onder hen Wessel Everloo van Z&PV De Veene uit Almelo.
Foto: Bart Weerdenburg
  UTRECHT/ALMELO - Afgelopen zaterdag heeft Wessel Everloo van Z&PV De Veene uit Almelo, samen met de rest van Special Olympics Team NL, zich officieel gepresenteerd aan het publiek. Zij zijn klaar om te strijden voor de ereplaatsen tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Everlo kan tot de favorieten gerekend worden inhet open water. In Los Angeles won hij goud (1500 m.), zilver en brons. Op donderdag 7 maart vertrekt deze bijzondere TeamNL-formatie naar de World Games.
Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de 65 sporters met een verstandelijke beperking klaar voor de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi, ?€?s werelds grootste sportevenement in 2019. De laatste puntjes werden zaterdag op de i gezet. Het Sport College van ROC Midden Nederland in stadion Galgenwaard bood hiervoor haar locatie als podium aan. Wessel kreeg bijvoorbeeld een mediatraining van niemand minder dan voormalig wereldkampioene Nelli Cooman en sportcommentator Henk-Jan Kerkhoff. Carmen Bloem van Z&PV de Veene kreeg als hoofdcoach van team open water zwemmen nog de laatste informatie over de World Games. De ouders en familieleden kregen tips van National Messenger Lize en haar moeder Maria over hoe je je kinderen en sporters kunt ondersteunen om op eigen benen te staan.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-02-2019  

Buscombi verplicht voor Heracles 2 - FC Twente 2

 

REGIO – Geloof het of niet, de wedstrijd van de reserves tussen Heracles 2 en Fc Twente 2 is door de autoriteiten tot risicowedstrijd verklaard. Normaal zou de wedstrijd op dinsdag 19 februari om 18.30 uur gespeeld worden en gratis toegankelijk zijn, maar van overheidswege is de aanvang verlegd naar dinsdagmiddag 14.00 uur en is de wedstrijd alleen toegankelijk op basis van de seizoenkaart van Heracles (gratis). Voor Fc Twentefans is dat niet van toepassing. Zij zijn welkom in Almelo, maar alleen via de aanschaf van een buscombi zodat ‘gcontroleerd’ naar Almelo kan worden gereden. Een kaartje voor het uitvak kost 10 euro. In september vorig jaar werd de onderlinge wedstijd achter gesloten deuren afgewerkt en mocht men geen fans toelaten.

 
09-02-2019  

Heracles troeft Ajax af op alle fronten

 

ALMELO – Het was de verrassende opening van dit seizoen, het gelijk spel van Heracles in de Johan Cruyff Arena en Heracles flikte het weer bij de return in Almelo door nu met verrassend aanvallend voetbal alle punten af te snoepen via een doelpunt van Mo Osman.
Al weken in de min met toenemende zorgen had de Heraclessupporter niet al te veel vertrouwen op een goede afloop en gaven de ‘kenners’ vooraf geen ‘dubbeltje’ voor de kansen van de Heraclieden, maar vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Higler werden de Amsterdammers de eerste twintig minuten met de rug tegen de muur gezet. Verdedigend was Ajax helemaal de weg kwijt en kwam het zelfs geheel niet aan de opbouw van achteruit toe.
Kuwas dolde met Tagliafico, Blind was de weg kwijt en Onana wist niet hoe hij het had. Verdedigend zwalkte Ajax dat kennelijk al was vergeten dat het een jaar eerder in Almelo ook misging. Heracles toog ten aanval en hoe. In de eerste twee minuten had al een doelpunt kunnen vallen en reeg Heracles de corners aaneen. Het was Blind die gelegenheidsspits Konings alleen nog kon afstoppen door hem letterlijk de voet dwars te zetten. Kuwas mocht vervolgens aanleggen vanaf de penaltystip maar schoot tot opluchting van Onana op de rechterpaal. Het bleek uitstel van executie. Heracles bleef domineren door voluit vooruit te voetballen. Onana kreeg heel wat terugspeelballen omdat de laatste linie van Ajax de weg naar oren niet kon vinden en dat werd de Ajaxieden na dik een kwartier fataal toen Onana trappend moest wegwerken en Osman de bal in de voeten schoof. De Syrische international bedacht zich geen moment en schoot vervolgens binnen (1-0).

Na dik twintig minuten kreeg Ajax wat meer lucht tegen het agressief spelende Heracles. De Jong verprutste een kans en kreeg met mazzel een tweede maar Heraclesdoelman Blaswich had een prima save in huis.
Huntelaar gooide er de beuk in op jacht naar zijn 100e treffer voor de Ajaxieden. Het werd geel n een beuk tegen het hoofd van Breukers. Terwijl net daarvoor Onana nog met veel moeite een tweede treffer voor de Heraclieden voorkwam door de bal nipt over de lat te tikken. Zo naderde de rust met nog de fraaiste actie van de wedstrijd toen Kuwas liefst drie Ajaxieden te kijk zette en diens voorzet uiteindelijk niets opleverde.

Na rust dan toch een meer strijdend Ajax, ongetwijfeld door een ‘donderspeech’ van trainer Ten Hag. Bij een corner van Ajax tikte Blaswich een doelpoging over en ook de volgende corner leverde de Amstedammers niets op. Ook niet het afstandsschot van De Ligt want opnieuw stond Blaswich op z’n plek.  Zyech schoot vervolgens over en zo bleef Ajax op achterstand erwijl het verdedigend ook alle zeilen moest bij blijven zetten. Konings had een fraai hakje in huis waarna via Kuwas Drost mocht aanleggen maar voorlangs het doel van Onana schoot.

Na een uur voetbal greepTen Hag in met een dubbele wissel. Schöne en Van Beek maakten plaats voor Mazraoui en Labyad. Even later mocht ook De Jong de zijkant opzoeken en werd de niet geheel fitte Dolberg naast Huntelaar gezet die het regelmatig aan de stok had met Rossmann.
Ajax haalde alles uit de kast, maar verdedigend bleef Heracles overeind met Blaswich als sluitpost. Bijna werd het nog gelijk door een opruimactie van Csyborra die maar net langs de goede kant van de paal scheerde. Trainer  Wormuth creerde in blessuretijd nog een moment van rust door ‘winteraankoop’ Knoester te laten debuteren. De zege was binnen!

Uiteraard was Wormuth in zijn nopjes met de zege, maar vooral ook met het spel ‘von seine jungs’. Gedurfd, voorwaarts, strijdend tot het eind maar de echte winst is pas volgende week te behalen tegen het bezoekende  Fortuna Sittard, eerst dan wordt wat meer afstand genomen op de achtervolgers.
Bij Ten Hag bleef het gezicht op onweer. Hij vond Heracles verrassend voorwaarts spelen met veel pressie. ‘Wij waren niet goed voorbereid op het agressieve spel van Heracles.  We hadden meer via de grond moeten spelen. Nu waren we slecht in de opbouw en lieten ons aftroeven. Je weet dat Heracles niets te verliezen heeft. Dat zeggen we wel, maar dat is door mijn team niet goed opgepakt. Ook onze spelhervattingen waren ondermaats terwijl we weten dat Heracles daar moeite mee heeft’, aldus Ten Hag.

Heracles Almelo - Ajax 1-0 (1-0)
17.Mohammed Osman 1-0

Scheidsrechter: Higler

geel: Huntelaar, Rossmann (geschorst tegen Fortuna Sittard)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra (90+2.Mats Knoester), Jesper Drost (72.Yoëll van Nieff), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Joey Konings (60.Adrian Dalmau) en Kristoffer Peterson.
Ajax: Andre Onana, Rasmus Kristensen, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Nicolas Tagliafico, Lasse Schöne (63.Noussair Mazraoui), Donny van de Beek (63.Zakaria Labyad), Frenkie de Jong (79.Kasper Dolberg), Hakim Ziyech, Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic. 

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (33 foto's)...

 
08-02-2019  

Wierden organiseert ambtelijke NK Veldloop 2020

 

WIERDEN – Wie ambtenaren eens hard wil zien lopen, moet het voorjaar van 2020 naar Het Lageveld in Wierden. De gemeente organiseert dan het NK Veldloop 2020 voor ambtenaren. De inleidende zin is natuurlijk niet al te serieus te nemen, want onder ambtenaren van gemeenten, provincies, het Rijk, politie, justitie en brandweer zitten heel wat cracks die op de atletiekbaan ook hun ‘mannetje’ staan.

Met de organisatie van het NK Veldloop wil de gemeente Wierden zich onderscheiden als gastvrije gemeente maar ook als gemeente die bij wil dragen aan een vitale samenleving.  “We zijn trots dat we in het voorjaar van 2020 dit mooie evenement in onze gemeente mogen organiseren”, laat wethouder en oud- topscheidsrechter Eric Braamhaar dan ook weten.
Braamhaar verwacht dat er zo’n 3 à 4000 ambtenaren aan het NK zullen deelnemen over 3 afstanden, te weten 6, 9 en 12 kilometer. Bij de organisatie zijn naast de gemeente Wierden SAWE, Regio Twente en Atletiekvereniging Twenterand betrokken. De atletiekvereniging organiseert al jarenlang de Lageveldlopen op het recreatieterrein het Lageveld.
 

 
03-02-2019  

ADO verslaat 'angstgegner' Heracles Almelo

 

DEN HAAG – ADO Den Haag kan na de 2-0 winst op het bezoekende Heracles Almelo definitief het bordje ’agnstgegner’ van de kleedkamermuur halen. Sinds februari 2014 wonnen de bezoekende Heraclieden drie keer en speelden ook nog eens twee keer gelijk.
In de wedstrijd van vandaag leek het wederom lang op een gelijkspel uit te draaien, maar ADO pakte in het slotkwartier toch nog de volle winst door twee doelpunten van de Russische invaller Tomas Necid.
Al in de eerste minuut leek ADO op koers toen Falkenburg een vrije trap binnenkopte maar hij deed dat wel vanuit buitenspelpositie waardoor scheidsrechter Mulder de treffer annuleerde. Beide teams speelden voor de overwinning maar dat leidde niet tot hoogstaand spel en veel kansen. Kuwas had de bezoekers op voorsprong kunnen zetten maar zijn schot werd vakkundig door doelman Zwinkels onschadelijk gemaakt. Het leidde tot een licht overwicht voor de Hagenezen die de Duitse doelman Blaswich schoten van Becker, El Khayati en Beugelsdijk onschadelijk zag maken en dus de pauze begon met de beginstand.

Na rust waren de eerste kansen voor Heracles. Kuwas schoot echter tegen een tegenstander en Zwinkels pareerde een inzet van Konings.  El Khayati zette daar een doel-missende vrije trap tegenover en zo leek een gelijkspel in de maak.
De wissel Necid voor Falkenburg bleek echter in de slotfase een gouden greep. Met nog tien minuten op de klok speelde Necid zich met een kapbeweging vrij en gaf vervolgens Blaswich het nakijken in het Almelose doel. De ban was daarmee gebroken, want Necid kopte vlak voor tijd ook nog eens de tweede treffer voor ADO binnen.
Voor de Almeloërs opnieuw een slecht resultaat in een wel erg lange slechte periode. De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag a.s. om 18.30 uur thuis in het Polmanstadion tegen Ajax, de club waar het met 1-1 zo goed begon bij de seizoenstart.

ADO Den Haag – Heracles Almelo 2-0 (0-0)
79.Thomas Necid 1-0, 89.Thomas Necid 2-0

Scheidsrechter: Mulder

geel: Van Hintum, Droste, Hooi, Beugelsdijk, Necid

OPSTELLINGEN
ADO Den Haag: Zwinkels, Troupee, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Immers, El Khayati (90. Malone), Bakker, Becker, Falkenburg (69. Necid) en Lorentzen (46. Hooi).
Heracles Almelo: Blaswich, Droste (90. van de Berg), Rossmann, Van Hintum, Czyborra, Drost, Osman, Van Nieff, Kuwas, Dalmau en Konings (86. Peterson).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
01-02-2019  

Almeloër en voetbalmens Albert Kamp overleden

 

ALMELO – De Almeloër en voetbalmens Albert Kamp is overleden, zo maakte Heracles Almelo vrijdag bekend. Kamp doorliep bij de Heraclieden zijn gehele jeugdopleiding maar kon het laatste stapje tot vaste keuze in het eerste team net niet maken. Wat volgde was een overstap naar het toenmalige sv Rietvogels destijds de hoogst spelende Almelose amateurclub waar hij naast een vaste waarde ook zeer actief werd in het organisatorische. Zo werd hij een van de kartrekkers in de bouw van een nieuwe tribune op sportcomplex De Riet. Later speelde Albert Kamp nog voor Oranje Nassau (ON) voordat hij trainer werd bij o.a. Achilles ’12 (Hengelo) en ON. Zijn organisatorische kant bleek ook bij ON als animator van het voor vele clubs van naam aantrekkelijke Jaarsmatoernooi.   Toch bleef zijn hart ook zwart-wit, de club waar hij opgroeide. Hij werd er de ‘grote regelaar’ voor de opeenvolgende spelers van Oud Heracles die hun vriendschappelijke wedstrijden speelden tegen de oude ‘cracks’ van clubs als Ajax, PSV, Sparta, FC Twente enzovoort. Een activiteit die hij tot voor kort, nog volledig uitvoerde bij de club waar hij ijn eerste stappen op het veld zette en waar hij de thuiswedstrijden tot onlangs nog bijwoonde ondanks zijn ziekte.

Door al zijn contacten in de voetbalwereld was Albert Kamp ook de inspirator van talrijke voetbalreizen binnen Europa en waar Twentse ondernemers en voetbalsponsoren gretig gebruik van maakten. In zijn werkzame leven was Kamp leidinggevende binnen de regionale sociale werkvoorziening Soweco waar hij het ‘schopte’ tot directeur. Albert Kamp is 72 jaar geworden.

 
26-01-2019  

Heracles de weg kwijt en PEC op herstelkoers

 

ALMELO – Zoals vaker is Heracles Almelo na de winterstop in mineur. Na het echec tegen de oud- Heraclieden bij FC Groningen volgde zaterdag een thuisnederlaag met 0-2 in de Overijsselse derby tegen PEC Zwolle waar trainer Jaap Stam als tussentijdse opvolger van John van ’t Schip nieuw elan in het team bracht.
Heracles Almelo speelde als een ‘krant’ waarin de aanvallers Kuwas en Peterson als smaakmakers uit de start van de competitie faalden. Peterson, die wel de hele wedstrijd in de basis stond, raakte geen bal goed en miste bovendien in de tweede helft de aansluittreffer vanaf de penaltystip.
De Almeloërs kwamen in de eerste helft op achterstand vanuit een corner waarbij spits Van Duinen volkomen vrij kon aanleggen. Doelman Blaswich trof in deze geen blaam. De Duitser voorkwam zelfs een grotere achterstand met een fraaie redding op een bekeken inzet van PEC-speler Namli.
PEC op haar beurt ontkwam aan de gelijkmaker in een bloedstollende scrimmage waarbij de paal uiteindelijk als scherprechter fungeerde.

Na rust probeerde Heracles Almelo weliswaar meer druk te zetten op het Zwolse doel maar elke aanvallende poging strandde in foute balbehandeling van Almelose zijde.  PEC daarentegen had met Thij een scherprechter in huis met een wat langere teen dan centrale verdediger Van de Buys die kennelijk niet goed kan omgaan met de steeds wisselende teams die trainer Wormuth het veld instuurt. De langdurig geblesseerde Robin Pröpper wordt in deze als leider in de defensie dan ook node gemist. In de laatste 10 duels won Heracles maar één keer en speelde het ook nog een keer gelijk.
PEC daarentegen bleek ook tegen Heracles op koers en dankzij de treffer van Thy was er ook rust in het team. De gemiste penalty van Peterson had mogelijk het tij kunnen keren, maar ook die kans werd verzuimd. Namli had de Zwollenaren helemaal op rozen kunnen brengen maar miste de scherpte in zijn schot.

Heracles Almelo kan zich richten op de uitwedstrijd tegen de Hagenezen van ADO die de Almeloërs in eigen huis eerder deze competitie al aftroefden. Er is dus wat goed te maken en dat begint tussen de oortjes. Dat is bovendien nodig, want de achtervolgers versterkten zich in de winterstop wel en komen al dichterbij. Het wordt dus ‘knokken’ voor de Heraclieden in de tweede helft van de competitie.    

Heracles Almelo - PEC Zwolle 0-2 (0-1)
0-1 Van Duinen (16), 0-2 Thy (55)

Scheidsrechter: Lindhout

geel: Bouy, Clement, Ehizibue, Elbers; Drost, Merkel, Rossmann
bijz: Peterson mist pen. (60)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs (Dos Santos/80), Czyborra; Osman, Duarte (Drost/46), Merkel (Konings/65); Kuwas, Dalmau, Peterson.
PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Van Polen, Lam, Paal; Clement, Namli, Bouy (Leemans/59); Van Crooij (Elbers/59), Thy (Flemming/90+1), Van Duinen.

<< Foto's: Heracles Almelo
(met dank wegens ziekte Harry Broeze)

 
19-01-2019  

Heracles nog in winterslaap, Groningen wint


De ex- Heraclieden Bruns, Bel Hassani en Te Wierik zorgden voor een Groningse revival! Gladon (onder) moest nog van de bank toekijken.
Terwijl de Almeloërs nog verdwaast ronddolen, beent Heracles-doelman Blaswich al woedend naar de kleedkamer (midden).
 

GRONINGEN – De winterstop is al jaren een probleem voor Heracles Almelo. Of men in Spanje overwintert of thuis zoals deze keer, het blijkt niet uit te maken. Fc Groningen was er op gebrand om van de bezoekers te winnen, zeker nu Thomas Bruns en Aliass Bel Hassani in het groen-wit hun opwachting maakten in de Euroborg tegen hun oude club Heracles. Tel daarbij Paul Gladon op de bank en Mike te Wierik als aanvoerder van de Groningers en het leek wel een onderlinge oefenwedstrijd voor alles wat Heracles is.
Trainer Wormuth had al in de aanloop laten weten dat niet alle spelers goed waren omgegaan met hun trainingsschema tijdens de vakantieweek. De Duitsers onder hen dan wel weer als positief plichtsbesef. Kortom de ‘kenner’ voorspelde dan ook een lastige uitwedstrijd en zij kregen gelijk.
Met Van Nieff in de basis voor de net teruggekeerde Osman wegens interlandverplichtingen, dos Santos in de spits en verder Drost en Czyborra in de basis, begon Wormuth met zijn zoveelste basis-elf. Groningen zette Bel Hassani en Bruns gelijk in de basis en trok vanaf het begin fel van leer. Heracles kreeg nauwelijks grip op het fanatiek strijdende Groningen dat gelijk ook al kansen kreeg. Warmerdam verzaakte en Mahi kwam alleen voor doelman Blaswich ten val. Pas in de 12de minuut dan toch de eerste treffer vanaf de penaltystip. Czyborra schijn teen abonnement te hebben op reflex bij gevaarlijke schoten en maakte hands.  Memisevic maakte geen fout en liet 1-0 noteren. Was Blaswich bij de penalty kansloos, daarna voorkwam hij meerdere keren een grotere achterstand. Duarte leek nog even voor een opleving te zorgen op slag van rust maar doelman Padt keerde in een uiterste reflex de kopbal van de Almeloër.

Na rust opnieuw een strijdend Groningen en een wanhopig naar vorm zoekend Heracles. Van Nieff, de gehele eerste helft geen bal geraakt, was al in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door Osman om enige lijn in het spel van de Heraclieden te krijgen. Het was echter Blaswich die het meeste werk moest verrichten om de Almeloërs nog overeind te houden. Ook Peterson en Kuwas zouden het einde niet halen, vergeefs zoekende naar vorm. Het was Wierdenaar Bruns die het in het shirt van de tegenstander op zijn heupen kreeg. Met een fraaie krul liet hij Blaswich kansloos (2-0) en gaf hem vlak daarop nogmaals het nakijken (3-0). Daarmee stond ook de einduitslag op het scorebord tegen een machteloos Heracles.

‘Het was de slechtste wedstrijd van Heracles onder mijn leiding’, mokte trainer Wormuth nadien. Er zal dus uit een ander vaatje getapt moeten worden, want de puntendeling in de stand is niet groot. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen het onder Jaap Stam opgeleefde PEC Zwolle. De Overijsselse derby zal de test zijn of de Heraclieden zijn ontwaakt uit hun winterslaapje.

FC Groningen - Heracles Almelo 3-0
(1-0)
Score: 12. Memisevic 1-0 (pen.), 74. Bruns 2-0, 78. Bruns 3-0
Scheidsrechter: Blom
geel: Zeefuik, Handwerker

OPSTELLINGEN
FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Bel Hassani, (59. Hrustic) Memisevic, Bruns (85. Van de Looi), Warmerdam, Sierhuis (67. Reis), Mahi
Heracles Almelo: Blaswich, Droste, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra,Merkel, Duarte, Dos Santos, Van Nieff, (46. Osman), Peterson (71. Dalmau), Kuwas (78. Konings)


Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
17-01-2019  

Mats Knoester van Feyenoord naar Heracles


Mats Knoester (20) - foto: Heracles Almelo
 

ALMELO/ROTTERDAM – Nog maar eergisteren verkondigde algemeen directeur Toussaint tijdens de nieuwjaarsreceptie dat Heracles Almelo geen plannen had tijdens deze transferwindow en zie, vandaag tekende Feyenoord-jongeling Mats Knoester zijn 2,5 jarige verbintenis met de Heraclieden die ook nog eens een optie van een jaar bedongen.
De linksbenige verdediger is amper met Feyenoord terug van het trainingskamp in het Spaanse Marbella. Vanaf zes jaar doorliep hij de Feyenoordschool op Varkenoord en hij stond nog onder contract bij de Rotterdamse club tot medio 2020. Heracles telde dus wel een afkoopsom neer maar zegt niet hoeveel. Toch heeft Knoester een schatting van een euroton achter zijn naam staan. In ieder geval staat Knoester ook als talent te boek bij Heracles waar hij tijd en gelegenheid krijgt zich rustig in de eerste selectie te spelen.  
De 1.84 meter metende Knoester stond in alle nationale jeugdselecties sinds zijn vijftiende levensjaar en kwam 21 keer in Oranje uit. ‘Ik was toe aan nieuwe energie aan iets nieuws. Toen Heracles kwam, was het voor mij direct duidelijk. Ze staan bekend als club waar jonge jongens zich kunnen ontwikkelen’, aldus de op 19 november 1998 in Alphen aan de Rijn geboren Knoester.

Archief
Terug naar vorige pagina