Sportberichten


Plaatsing  
 
16-09-2018  

Heracles op schot in Heerenveen

 

HEERENVEEN – Heracles Almelo ontwikkelt zich de laatste jaren tot ‘angstgegner’ van Sc Heerenveen. Sinds 2013 zegevierden de Almeloërs in het Friese ‘Haagje’ vier keer, behaalde het een gelijk spel en leed het een keer een nederlaag. Na vandaag kan daar een vijfde overwinning worden bijgeschreven want de Heraclieden bleken goed op schot en wonnen met 3-5 door doelpunten van Peterson (2x), Dalmau, Duarte en Osman. De Friezen scoorden drie keer via Lammers (2x) en Thorsby.

Heracles Almelo zette vanaf het begin het slot op de deur, liet de Friezen uitrazen en werd na dik 10 minuten voor het eerst gevaarlijk via snelle ‘break-outs’. Na twaalf minuten leidde dat tot een doelpunt van de Spaanse spits Dalmau die de voorzet van van Hintum eenvoudig kon binnentikken (0-1). Een standaardsituatie leidde op slag van rust tot de gelijkmaker. Lammers kon keeper Blaswich het nakijken geven uit een vrije trap van Zeneli (1-1).

Na rust werd het een waar spektakel in het Abe Lenstra Stadion. Dalmau zette Peterson vrij maar diens schot werd nog beroerd door doelman Hahn die geen kans meer zag om Duarte het scoren te beletten (1-2).
Opnieuw kwamen de Friezen langszij. Nu vanaf de penaltystip na een overtreding van Pröpper die bij de actie zwaar geblesseerd raakte en per brancard het veld moest verlaten. Lammers kon vanaf de stip zijn tweede doelpunt van de avond laten bijschrijven (2-2).
Heerenveen kreeg daarna het overwicht maar zag Blaswich redden op een schot van Zeneli en Thorsby miste precisie en schoot rakelings over het doel van de Almelose doelman. Het was Heracles Almelo dat opnieuw de voorsprong pakte in dit aantrekkelijke kijkspel.  Peterson schoot een vrije trap via een tegenstander in het doel achter de kansloze Hahn (2-3). De Friezen gaven zich opnieuw niet gewonnen en kwamen amper vijf minuten later weer langszij via een koptreffer van Thorsby die goed anticipeerde op de vrije trap van Kobayashi (3-3).
Heracles voelde echter dat er meer in zat en het was amper drie minuten later Peterson die bij een uitbraak de uitgelopen Friese doelman Hahn het nakijken gaf (3-4). De Heraclieden bleven verder bij de les en braken het Friese verzet in de slotfase toen Osman zijn vrije trap fraai achter doelman Hahn krulde en daarmee de eindstand op 3-5 zette.

Sc Heerenveen – Heracles Almelo 3-5 (1-1)
12.Adrian Dalmau 0-1, 45.Sam Lammers 1-1, 49.Lerin Duarte 1-2, 53.Sam Lammers 2-2, 63.Kristoffer Peterson 2-3, 68.Morten Thorsby 3-3, 71.Kristoffer Peterson 3-4, 87.Mohammed Osman 3-5

Scheidsrechter: Van Boekel

Geel:Mohammed Osman, Adrian Dalmau, Michel Vlap

OPSTELLINGEN
Sc Heerenveen: Warner Hahn, Sherel Floranus, Daniel Hoegh (45.Nicolai Naess), Dave Bulthuis, Kik Pierie (21.Lucas Woudenberg), Morten Thorsby (80.Mitchell van Bergen), Yuki Kobayashi, Ben Rienstra, Arber Zeneli, Sam Lammers en Michel Vlap.
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Robin Pröpper (53.Dario van den Buijs), Bart van Hintum, Lerin Duarte (90.Stephen Sama), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Silvester van der Water (64.Jesper Drost), Adrian Dalmau en Kristoffer Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
03-09-2018  

Wereldruiterspelen gigantische transportopgave

 

ERMELO – De Wereldruiterspelen, FEI World Equestrian Games (WEG), die van 11 tot en met 24 september worden gehouden in  Tryon North Carolina (USA), vergt een enorme transportopgave om paarden en goederen van de deelnemers uit totaal 70 landen naar Amerika te transporteren.  In totaal gaat het om 550 paarden uit alle delen van de wereld via de lucht terwijl over land ook nog eens 270 paarden arriveren in Tryon.
De luchthaven Luik (B) speelt een belangrijke rol voor deelnemers uit o.a. Nederland, Bahrein, België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Oman, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland. Voor Azië en het Midden Oosten is dat de luchthaven van Dubai (VAE) waarvan 11 vluchten worden ondernomen.
Vanuit Luik vertrekken 23 vluchten. “Het is het grootste commerciële luchttransport ooit die militaire precisie vraagt in de logistiek”, vertelt de Belgische voorzitter van de FEI Ingmar de Vos. “De paarden zijn net als hun ruiters absolute topatleten die in topconditie moeten arriveren.”
De paarden vliegen met een special uitgeruste Boeing 777 van Emirates Sky Cargo. De temperatuur in het vliegtuig bedraagt tussen de 14 en 17 graden.
Naast de paarden die in gewicht variëren tussen de 450 (endurance) en 840 (grootste voltigepaarden) kilo, gaat er ook enorm veel bagage de plas over. Alleen al vanuit Europa gaat er 123.500 ton aan goederen mee. Die enorme hoeveelheid bestaat onder meer uit zadels, hoofdstellen, dekens, poetspullen, kruiwagens en ander stalmateriaal. Daarnaast ook 51 ton aan voer en 20 liter water per paard voor onderweg gedurende een vlucht van 8 uur en 50 minuten.
Daarnaast is voor de Nederlandse delegatie ongeveer 4.500 kg aan voer, 10.000 kg hooi, 500 kg zadelkisten, zes dressuurkoetsen en marathonwagens en 5.000 kg aan overige benodigdheden per boot de oceaan over gegaan.
Her aantal Nederlandse paarden dat in Tryon aan de start verschijnt bedraagt 46. Het gaat dan om voltigepaarden (3), dressuurpaarden (4), para-dressuurpaarden (4), springpaarden (5), reiningpaarden (5), endurancepaarden (5), eventingpaarden (5) en menpaarden (15). Daarmee is de Nederlandse afvaardiging een van de grotere van de 70 deelnemende landen.
Onder de deelnemers aan de WEG 2018 geen bekende Overijsselaars als springruiters Gerco Schröder en Jeroen Dubbeldam. Zij beschikken momenteel niet over absolute toppaarden. Wel bij de springruiters Marc Houtzager uit Rouveen (gem. Staphorst) en Frank Schuttert uit Ommen. Als teamveterinair bij het springen is Arie Hoogendoorn uit Haaksbergen aanwezig. Bij de para-dressuur is Frank Hosmar uit Haarle de deelnemer uit Overijssel.

Programma FEI Wereldruiterspelen 2018:

Dinsdag 11 september:
Openingsceremonie
Woensdag 12 september:
Endurance (medaille-uitreiking)
Reining (medaille-uitreiking)
Dressuur
Donderdag 13 september:
Endurance (medaille-uitreiking)
Dressuur (team medaille-uitreiking)
Eventing dressuur
Reining
Vrijdag 14 september:
Eventing dressuur
Dressuur (individuele medaille-uitreiking)
Zaterdag 15 september:
Eventing cross country
Reining (medaille-uitreiking)
Zondag 16 september:
Dressuur (individuele medaille-uitreiking)
Eventing springen (team en individueel medaille-uitreiking)
Maandag 17 september:
Rustdag
Dinsdag 18 september:
Para-dressuur
Voltige
Woensdag 19 september:
Para-dressuur
Voltige
Springen
Donderdag 20 september:
Para-dressuur (medaille-uitreiking)
Springen
Voltige (medaille-uitreiking)
Vrijdag 21 september:
Para-dressuur (medaille-uitreiking)
Mennen dressuur
Springen (medaille-uitreiking)
Zaterdag 22 september:
Para-dressuur (medaille-uitreiking)
Mennen marathon
Voltige (medaille-uitreiking)
Zondag 23 september:
Mennen vaardigheid (team en individueel medaille-uitreiking)
Springen (individuele medaille-uitreiking)
Sluitingsceremonie

Wil je de Nederlands teams in Amerika volgen? Dat kan via de livestream op www.feitv.org en verslaggeving op www.knhs.nl, en @ruitersinoranje op Instagram en Facebook! #TeamNL
Officiële website WEG 2018:
www.tryon2018.com

Fotoreportage (20 foto's)...

 
02-09-2018  

Heracles verslaat AZ na debacle Willem II


1/2/3: Osman, Peterson en Duarte vieren feest na hun doelpunten tegen AZ.
4: Trainer Frank Wormuth laat zijn waardering zien aan Osman.
Foto's: Harrie Broeze
 

ALMELO – Heracles Almelo is er in geslaagd de knop om te zetten na de dramatische nederlaag tegen Willem II. In het Polman Stadion werd AZ het slachtoffer in een boeiend kijkspel waarin AZ goed begon, maar uiteindelijk het onderspit dolf door de op dreef zijnde Heraclieden. Met de 3-2 zege op de Noordhollanders werd tevens een keerpunt gezet in een onderlinge reeks waarin AZ al acht overwinningen boekte en Heracles tot vandaag niet verder kwam dan 3 overwinningen en drie gelijke spelen.
AZ begon degelijk en zette al in de tweede minuut een voorsprong in de boeken door de prima acterende 17-jarige spits Boadu die zijn directe tegenstander en doelman Blaswich van dichtbij het nakijken gaf (0-1). De Noordhollanders heersten op het middenveld maar na twintig minuten kenterde dat beeld. In tegenstelling tot het ‘verspeelde’ duel tegen Willem II bleef Heracles er in geloven. Met hard werken werd onder de druk uitgespeeld en toen de vrijstaande Osman op maat werd bediend loste deze van zeker 25 meter een fraai schot waarbij doelman Bizot volkomen kansloos was (1-1). Heracles werd er noch sterker door en won vooral op het middenveld de slag waarbij Osman de schrik werd van de Alkmaarse doelman. Met vier uiterste reddingen op rij hield deze zijn team in de race en ook collega Blaswich maakte in het Almelose doel een kans van de Alkmaarders ongedaan. Ook ontsnapte AZ bij hands van Vlaar, zodat de rust aanbrak met een gelijke doelstand.

Na de pauze nam Heracles de draad weer op. Vanuit een gesloten verdediging werd vooral de snelle omschakeling een wapen waar AZ grote moeite mee had. AZ-coach van der Brom had Seuntjes al in de kleedkamer achter gelaten om met Rutariu meer stootkracht te ontwikkelen, maar ook dat hielp de Noordhollanders niet echt. Het was Heracles dat via een schot van Merkel opnieuw Bizot tot het uiterste dwong en ook Blaswich was attent bij een inzet van spits Boadu. Een corner leidde feitelijk het derde doelpunt van de Heraclieden in. De bal werd door de defensie van AZ niet goed weggewerkt en het was Petersson die bekeken de bal achter Bizot in het net deponeerde. Daarmee zijn totaal op vier doelpinten in deze nog prille competitie zettend. Het gaf Heracles vleugels, want toen enkele minuten later Drost langs de zijlijn de goed acterende Duarte de diepte instuurde toog deze met de bal frivool naar binnen, zette twee AZ’ers op het verkeerde been en gaf hij de uitblinkende doelman Bizot geen kans met een wonderschoon doelpunt van buiten de zestien in de verre hoek (3-1).

Van der Brom ‘offerde’ Vlaar voor Gudmonsson om meer voetballend vanuit de defensie zijn team op de rails proberen te krijgen, zoals hij dat na afloop uitlegde. Ook Indrissi, die in de tang zat bij Drost, werd gewisseld tegen Johnson als extra spits om meer dreiging voor het Almelose doel te ontwikkelen.
Heracles bleef echter onverstoord als collectief en kreeg zelfs meer kansen vanuit de counter zoals Kuwas die opnieuw doelman Bizot tot een uiterste inspanning dwong om AZ ‘in de race’ te houden.
Een verdedigend slordigheidje zorgde vijf minuten voor tijd toch voor een aansluittreffer via Johnson (3-2). Heracles hield echter het hoofd koel in de slotfase en gaf geen kans meer weg. Beide teams staan nu met gelijke winstpunten achter de top 3 PSV, Ajax en Feyenoord.

Van der Brom noemde de nederlaag na afloop onnodig. Vooral zonder bal had zijn team volgens hem niet goed gespeeld waardoor het weinig in de duels kwam. Al met al vond Van der Brom de overwinning van Heracles terecht. Heracles-trainer Wormuth was dat laatste met hem eens. ’Von Anfang an gespielt gegen einen der besten. Daß war im Anfang gut zusehen aber die Jungs haben Charakter gezeicht. Man kann auch zusammen brechen. Unterm Strich ist denn Sieg verdient.“  

Zondag 16 september moet Heracles naar het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 21 september tegen De Graafschap om 20.00 uur.
Ticketservice klik hier.


Heracles – AZ  3-2 (1-1)
2. Boadu 0-1, 21. Osman 1-1. 49. Peterson 2-1, 59. Duarte 3-1, 85. Johnsen 3-2

Scheidsrechter: Manschot

geel: Duarte, Merkel, Van der Water, Til, Boadu

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Droste, Rossmann, Pröpper, Van Hintum; Merkel (84. Van Nieff), Osman, Duarte (86.Sama);  Kuwas, Dalmau 78. Van der Water), Peterson
AZ: Bizot; Svensson, Vlaar (59.Gudmundsson), Hatzidiakos, Ouwejan; Midtsö, Til, Koopmeiners; Seuntjes ( 46. Rotariu), Boadu, Idrissi ( 63.Johnsen)

Fotoreportage: Harrie Broeze (volgt)

Fotoreportage (26 foto's)...

 
31-08-2018  

Talent Tolbroek wint Profronde Almelo

Tankink in laatste rondje Almelo derde

Twitterfoto - Profronde Almelo
 

ALMELO – Met Tom Jelte Slagter, ‘good old’ Bram Tankink, Nikki Terpstra en Jumbo/Lotto-talent Antwan Tolbroek  zijn de renners met naam en faam in het deelnemersveld van de 36e Profrondo Almelo wel genoemd. Als outsiders contracteerde de organisatie  de Paralympisch kampioen wielrennen 2016 Daniel Abraham Gebru en tweevoudig Olympisch schaatskampioen Kjeld Nuis die er niet vies van is eens een andere uitdaging aan te gaan. In Almelo koerste hij op het puntenklassement dat hij dan ook op zijn naam schreef. Een gooi naar de eindzege was teveel want dat vochten Tolbroek, Terpstra en Tankink in de eindspurt onderling uit. Voor Tankink waren er al bloemen vooraf. De in Lanaken (B) wonende wereldkampioen in het twitteren onder de profrenners fietste vorig jaar zijn laatste Tour de France en rijdt dit jaar in elke koers waar hij aan de start komt zijn laatste, om eind dit jaar op zijn veertigste verjaardag zijn racefiets voor goed in de wilgen te hangen. In Almelo won ‘De Tank’ in 2005 en haalde hij meerdere keren het podium net zoals vanavond op het derde treetje achter de als tweede geëindigde Terpstra die Tolbroek net iets teveel ruimte gaf om als eerste over de meet op het Waagplein te gaan.

 
30-08-2018  

Heracles haalt ook Jesper Drost binnen

 

ALMELO/GRONINGEN - Na de verrassende overname eerder vandaag van AZ-speler Dabney dos Santos is Heracles Almelo op de voorlaatste dag van de transferperiode ook rond met FC Groningen en middenvelder Jesper Drost. De voormalige speler van PEC Zwolle kwam in 2015 voor een bedrag van 1,5 miljoen euro over naar FC Groningen en gaat nu transfervrij naar Heracles Almelo omdat hij bij de Groningse club in onmin geraakte met de trainer. De uit Nunspeet afkomstige Drost gooide eerder deze week de knuppel in het Groningse ‘hoenderhok’ nadat hij werd gepasseerd voor de wedstrijd tegen De Graafschap. ‘Dit is er wel eentje die pijn doet’, zei directeur Nijland van FC Groningen in het Dagblad van het Noorden. ,,Het is zuur zoals het is gelopen’’, beseft Nijland. ,,We hebben er intern lang over gesproken en kwamen tot de conclusie dat dit in de huidige situatie uiteindelijk de beste oplossing is voor alle partijen. Het ging hem niet meer worden bij FC Groningen. Het is niet altijd bingo. Dat zal je moeten accepteren. Wij wensen Drost heel veel succes bij Heracles. Het zou mij niet verbazen als hij daar wel tot bloei komt. Dat gun ik hem van harte.’’
Volgens Nijland gaat de Groningse club nog wel op zoek naar een opvolger. Daarbij zijn de ogen gericht op de oud-Heraclied Illias Bel Hassani (AZ), de topscorer van het vorig seizoen bij Heracles Reuven Niemeijer en PSV’er Bert Ramselaar. Binnen de begrensde financiële mogelijkheden van de Groningers wordt dat koop of huur. Daarbij lijkt Wierdenaar Thomas Bruns volgens Nijland in het DvhN geen optie te zijn.  

Bij Heracles is men content met de komst van de 25-jarige middenvelder die voor twee jaar tekende met een optie voor een derde jaar. „Hij is flexibel, dat zie ik graag”, zegt Heracles-trainer Frank Wormuth over Drost.

Heracles werd het
In de onderhandelingen koos Jesper Drost voor een overgang naar Heracles boven FC Emmen dat ook naar zijn gunsten dong. „Ik wil weer veel aan voetballen toekomen. Ik had direct een goed gevoel bij Heracles, het is een warme club. Mijn persoonlijke doel is om mezelf belangrijk te maken voor het team. Ik kijk uit naar mijn tijd hier”, zei Drost in Tubantia. Hij sprak er veel over met zijn maat Mike te Wierik. „Hij was alleen maar positief over Heracles. Mike mist Heracles nog steeds een beetje.”

In zijn nopjes
Technisch manager Mark Jan Fledderus is in zijn nopjes met de komst van Drost naar Heracles. “Jesper neemt veel ervaring mee. We kennen en volgen hem al lang. Jesper is een goede aanvallende middenvelder en beschikt over een goede techniek. Daarmee is hij een aanwinst voor het team. We zijn dan ook blij dat hij bij Heracles Almelo heeft getekend”, aldus Fledderus die ook nog eens wees op de 88 officiële duels voor FC Groningen en de eerdere 123 wedstrijden die hij in actie kwam bij PEC Zwolle.

Nog meer verrassingen?
Bij Heracles is het de gewoonte dat niet wordt ingegaan op geruchten, maar het zingt rond dat de club ook op de allerlaatste dag nog transfers verwacht. Zo is er grote belangstelling voor Kristoffer Peterson. Met de komst van Dabney dos Santos zouden de Almeloërs daarin al voorzien hebben. Maar de 115-jarige club schijnt ook nog een extra spits op het oog hebben uit AJAX-gelederen waarbij de naam van Kaj Sierhuis rond zingt.
Verder lijkt een mogelijke overgang van oud- Heraclied Bryan Linssen van Vitesse naar Feyenoord nog gepland te zijn op de laatste transferdag. Dat zou kunnen resulteren in een vertrek van Brandly Kuwas bij de Heraclieden naar het Arnhemse Gelredome. Kortom de laatste transferdag zou nog voor meerdere verrassingen kunnen zorgen.

 
30-08-2018  

Heracles haalt Dabney dos Santos van AZ

 

ALMELO/ALKMAAR – Heracles Almelo is op de laatste twee dagen van de transferperiode nog actief om zich te versterken. Zo aast men op Jesper Drost van FC Groningen en kwam men vandaag rond met AZ over de overname van het jeugdige talent Dabney dos Santos. De 22-jarige geboortige Amsterdammer met een Kaapverdische achtergrond geldt al jaren als groot talent en doorliep vanaf C2 de hele jeugdopleiding van AZ. Ook speelde de jongeling al 100 eredivisiewedstrijden, maar de laatste tijd zat hij in een sportieve dip ook bij Sparta waaraan hij het laatste halve seizoen was verhuurd. Bij Heracles Almelo hoopt de technisch begaafde aanvaller op een tweede kans om zijn carrière een goede wending te geven. In Almelo schuwt men dat risico niet, zo bleek eerder bij het halen van Oussame Tannane die via Heracles toch richting Frankrijk ging en nu uitkomt voor FC Utrecht. Zo ook Lerin Duarte die als talent van Heracle naar Ajax vertrok, daar op een zijspoor belandde en vorig jaar terugkeerde naar Almelo. Ook hij ontwikkelde zich sindsdien weer tot een eerste selectiespeler.
In Almelo krijgt Dos Santos een tweejarig contract waarin hij als opvolger van de naar NEC vertrokken Brahim Darri de kans krijgt zich te bewijzen door de concurrentie met Kristoffer Peterson aan te gaan.

Kwaliteiten
Technisch manager Mark-Jan Fledderus is tevreden met het vastleggen van Dos Santos. “Dabney beschikt over de kwaliteiten die wij graag in een aanvaller zien. Hij heeft een goede techniek, is creatief en bovendien super snel. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al bijna honderd eredivisiewedstrijden gespeeld. Dat Dabney nu voor ons haalbaar bleek mogen we zien als een buitenkans. Dat zou een jaar geleden niet zijn gelukt.” 

Uitdaging

“Deze stap zie ik als een nieuwe uitdaging om mezelf te bewijzen”, vertelt Dos Santos over zijn komst. “Heracles Almelo is in mijn ogen een mooie club. Ik heb altijd goede herinneringen overgehouden aan de momenten die ik in dit stadion heb beleefd. Ook van Iliass Bel Hassani heb ik veel positieve verhalen gehoord. Ik heb er echt zin in en kan niet wachten om te beginnen.”

Meer in het vat
Bij Heracles lijkt er op de vooravond van het sluiten van de transferperiode nog meer in het vat te zitten. Naar verluidt is Jesper Dros vanmiddag medisch gekeurd. De middenvelder van FC Groningen lijkt dus op weg te zijn naar Heracles Almelo indien alle plooien worden glad gestreken.

 
30-08-2018  

Heracles wil middenvelder Jesper Drost


Jesper Drost en Thomas Bruns uit de gratie bij hun club door trainerswissel.
 

ALMELO/GRONINGEN – Heracles Almelo wil zich voor het sluiten van de transfermarkt nog versterken met middenvelder Jesper Drost (25), zo is vernomen in de wandelgangen van het Polmanstadion. De speler van FC Groningen wil weg vanwege onvrede bij zijn huidige club en zou vanmiddag nog medisch worden gekeurd in Almelo. Beide clubs lijken het derhalve eens te zijn.
Heracles liet eerder weten om de bij Vitesse op het zijspoor belandde Thomas Bruns (26) terug te laten keren als te duur te beschouwen.
De Wierdenaar lijkt mogelijk een alternatief voor FC Groningen indien Drost naar Almelo vertrekt. Mocht het zover komen, wordt Bruns weer voetbalmaatje van Erik te Wierik (26) die een jaar geleden van Heracles overstapte naar de Groningse club. Te Wierik op zijn beurt, staat echter ook in de belangstelling van AA Gent, maar FC Groningen sloeg in de afgelopen weken herhaaldelijk een bod af omdat het de Tukker niet zomaar de poort wil laten uitlopen. 

 
29-08-2018  

Hendrie Krüzen nieuwe assistent bij Jong Oranje

 

ALMELO/ZEIST – De Almeloër Hendrie Krüzen (53) wordt assistent van bondscoach Erwin van de Looi bij Jong Oranje. Krüzen was jarenlang assistent-trainer bij Heracles Almelo van o.a. Gert-Jan Verbeek en Peter Bosz. Met Bosz toog hij o.a. ook naar Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax en Borussia Dortmund.
Directeur topvoetbal van de KNVB Nico-Jan Hoogma haalde de vijfvoudig international naar Zeist als vervanger van Paul Bosvelt die technisch manager is geworden van Go Ahead Eagles.

,,Hendrie is volgens ons, in de rol van assistent-trainer, een hele goede aanvulling op de technische staf van Jong Oranje’’, aldus Hoogma, die eerder als algemeen directeur bij Heracles samenwerkte met Krüzen. ,,Met hem halen we iemand met veel nationale en ook internationale ervaring binnen. Wij denken dat hij samen met Erwin en de rest van de staf onze talenten verder kan brengen."

Tot de staf van Jong Oranje behoort sinds kort ook de als actief voetballer gestopte Hedwiges Maduro die als tweede assistent bij de KNVB stage loopt.
Krüzen kijkt uit naar de uitdaging bij Jong Oranje. ,,We hebben een zware, maar zeker geen onmogelijke uitdaging om ons te kwalificeren voor het EK 2019 in Italië en San Marino. Ik heb er vertrouwen in dat wij samen met de staf en spelers iets moois kunnen gaan neerzetten."

 
28-08-2018  

Kjeld Nuis neemt het in Almelo op tegen Terpstra

 

ALMELO – De jaarlijkse Profronde in Almelo - nu op vrijdag 31 augustus a.s. - is altijd een volksfeest vol vertier met reclamekaravaan, dikke bandenrace voor de kids, diverse optredens op meerdere podia en natuurlijk ook nog wat wielrenners die 50 rondjes ‘toeren’ door het Almelose centrum. De entree met uitzondering van de VIP-tent is overal vrij, al had de organisatie even het plan om het Amaliaplein alleen toegankelijk te maken tegen betaling van entreegeld. Vragen uit de gemeenteraad leidde er toe dat de organisatie op haar schreden terugkeerde, temeer daar het afsluiten van de openbare weg, in dit geval een plein niet aan het parcours gelegen, toch wel botst met de wegenverkeerswet waarin tolheffing is geregeld. Alleen het Rijk is in deze het bevoegde gezag en niet de regels in de lokale Algemene Plaatselijke Verordening.
Het jaarlijkse feestje kost meerdere eurotonnen dat dankzij vele sponsoren bijeen wordt gebracht. Helaas wordt dat geld teveel besteed aan de oplopende kosten met dank aan de alsmaar uitdijende veiligheidsregels die lokale overheden opleggen aan organisatoren van evenementen.
Nog geen euroton wordt besteed aan het contracteren van renners van naam moest voorzitter Reinier van Broekhoven onlangs toegeven, daarbij wijzend op alle regels die evenementenorganisatoren worden opgelegd in de ‘ratrace’ die veiligheid wordt genoemd.
In Almelo de laatste jaren dus wat minder aansprekende namen op de deelnemerslijst en aangevuld met wat topamateurs om nog enigszins een rennersveld van start te kunnen laten gaan. Onder hen Nikki Terpstra, Tom-Jelte Slagter en het talent Antwan Tolhoek die zich in de Tour de France en de onlangs verreden clasica Sán Sebastián van zijn goede kant liet zien. Ook Bram Tankink is van de partij in zijn laatste jaar als profwielrenner. De Tukker stond in Almelo al diverse keren op het podium en won in 2005. Dat laatste wil ‘de Tank’ nog wel eens herhalen. Favoriet Terpstra krijgt het dus niet in de schoot geworpen.
Maar Terpstra heeft nog een uitdager in de persoon van Kjeld Nuis. De Olympisch kampioen schaatsen is namelijk ook een een fervent wielrenner bij het Groningse NWV en wil de uitdaging met Terpstra c.s. wel eens aangaan.   

De Profronde Almelo is dit jaar op vrijdag 31 augustus. Het programma begint om 16.30 uur met de Decathlon Dikke Banden Race. Aansluitend rijdt de reclamekaravaan over het parcours van 17.45 – 19.00 uur. De Profronde Almelo begint om 19.45 uur op het Waagplein. De huldiging is direct na afloop op het Centrumplein (Marktplein).

 
26-08-2018  

Dramatisch Heracles onderuit in Tilburg

 

TILBURG – Na de goede seizoenstart  tegen Ajax (gelijk) en ADO Den Haag (winst), waren de verwachtingen hoog gespannen bij de staf van Heracles en het supporterslegioen. Winst in het Koning Willem II stadion leek al binnen voordat überhaupt was afgereisd.
Het liep anders, in een dik halfuurtje werden de Almeloërs helemaal van de mat gespeeld, keek men tegen een 3-0 achterstand aan en was het eigen spel dramatisch te noemen.
Osman zorgde in de beginfase als enige voor enige dreiging maar zijn vrije trap werd door de Tilburgse doelman vakkundig onschadelijk gemaakt. Verder maakte Heracles weinig indruk, niets lukte en de Almeloërs stapelden fout op fout.
Doelman Blaswich had nog alle geluk van de wereld toen hij de kalme terugspeelbal van Sama volkomen miste en met enige mazzel voorbij het doel zag gaan. Daarna was Willem II de overheersende partij en werd binnen acht minuten Heracles op een 3-0 achterstand gezet door doelpunten van Willem II aanwinst Avdijaj (2x) en Sol die toch al een tijdje droog had gestaan.
Wat ook gepoogd werd, de Heraclieden kwamen niet hun normale doen. Ook niet door het in de tweede helft inbrengen van Van der water voor de falende Peterson, Czyborra voor van Hintum en Vermeij voor Dalmeau.  Aan Tilburgse kant werd de score nog wel opgevoerd door twee treffers van Sol. Het hadden er meer kunnen zijn, ondanks het collectief falende Heracles. Voor trainer Wormuth de taak om zijn team weer de spirit te geven die nodig is. Zondag a.s. komt AZ op bezoek in het Polman Stadion.

Willem II - Heracles Almelo 5-0 (3-0).
Score: 25. Avdijaj 1-0, 28. Avdijaj 2-0, 33. Sol 3-0, 51. Sol 4-0, 69. Sol 5-0.

Scheidsrechter: Pérez

Geel: Droste (Heracles Almelo), Avdijaj (Willem II)

OPSTELLINGEN
Willem II: Wellenreuther; Dankerlui, Lewis, Heerkens, Palacios; Llonch (67. Lieftink), Akkaynak (75. Saddiki), Crowley; Özbiliz (75. Croux), Sol, Avdijaj.
Heracles Almelo: Blaswich; Droste, Sama, Pröpper, Van Hintum (64. Czyborra); Van Nieff, Osman, Merkel; Kuwas, Dalmau (75. Vermeij), Peterson (46. Van der Water).

Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

Fotoreportage (24 foto's)...

 
18-08-2018  

Heracles troeft ADO af in levendig duel

 

ALMELO – Heracles Almelo is volgens de onderlinge resultaten sinds 2009 de ‘Angstgegner’ van ADO Den Haag. In de voorgaande duels won Heracles er negen en ADO vijf terwijl vier keer een remise tot stand kwam. ADO was derhalve er niet gerust op om naar Almelo te reizen, zeker niet nadat Heracles vorige week in de Johan Cruyff Arena Ajax op een gelijkspel (1-1) hield.
ADO trok in de aanloop naar dit negentiende duel zelfs de trukendoos open en deed een bod op Heraclesspits Vincent Vermeij die nog tot de zomer van 2020 een contract heeft bij de Heraclieden met een optie van een jaar. In Almelo hield men desondanks het hoofd koel. Dit in de wetenschap dat het goede resultaat tegen Ajax alleen een bonus is indien ADO zaterdagavond in de nachtelijke uren zonder punten de lange weg huiswaarts kon worden gestuurd en dat deden de Almeloërs in een voor het publiek aardig kijkspel, maar wel een kijkspel dat vanaf de beide reservebanken heel anders bekeken zal worden. Peterson (2x), van Hintum en Dalmau zorgden voor de doelpunten aan Almelose kant en van Haagse zijde scoorde Malone terwijl Breukers er nog een cadeautje bij deed (4-2). Daarmee werd de onderlinge stand nog meer in het voordeel van Heracles gezet.

Heracles begon voortvarend om het doel van ADO-doelman Indy Groothuizen te bestoken en al binnen twee minuten kon Kristoffer Stevenson vanaf de stip aanleggen omdat Tom Beugelsdijk de doorgebroken Adrian Dalmau een licht duwtje gaf. Scheidsrechter Joey Kooy wees gedecideerd naar de stip en ook via de VAR (video-referee) kwam er geen correctie (1-0).
Toen 5 minuten later de mee opgekomen Bart van Hintum ook nog eens de bal doeltreffend van afstand volleerde langs de verraste Groothuizen, ging ‘heel het stadion’ uit z’n dak (2-0). Kort daarvoor had de doorgebroken Stevenson al een kans verprutst.

Toch wilde ADO zich niet zomaar naar de ‘slachtbank’ laten leiden. Lex Immers zag zijn ‘kop-poging’ op de doellijn stranden, maar toen Sheraldo Becker de bal ontving om van rechts een voorzet te geven, was de mee opgekomen Dion Malone er als de kippen bij om de elkaar in de weg zittende Janis Blaswich en Lerin Duarte koppend te verschalken met de aansluittreffer. Daarmee werd de fase ingeluid van ‘flipperkastvoetbal’ waarbij over en weer veel persoonlijke fouten werden gemaakt en de bal bij herhaling in ‘verkeerde voeten’ werd getrapt. Een fase ook waarin Becker het Almelose doel nipt miste en de Almelose doelman Blaswich liet zien over een uitstekende reflex te beschikken bij een schot van Danny Bakker.  
Toch kwamen de Hagenezen langszij. Becker leek de bal in buitenspelpositie te ontvangen en gaf de bal strak voorlangs het Almelose doel. In volle ren probeerde Tim Breukers zijn directe tegenstander de wind uit de zeilen te nemen, maar knalde daarbij wel snoeihard de bal in de ‘touwen’ achter zijn eigen doelman (2-2). ADO wilde de Heraclieden nog voor de rust op afstand zetten en voerde de druk op. Toch was het Peterson die opnieuw de Haagse doelman testte. Deze kon de bal nog tot corner verwerken. Die corner luidde opnieuw een Almelose voorsprong in. Tot twee keer toe kon de bal nog op de doellijn worden gekeerd, maar bij de derde rebound was Adrian Dalmau het snelst in de reactie om de bal over de Haagse doellijn te tikken. Het eerste competitiedoelpunt voor de Spaanse spits in Almelose dienst (3-2).

Na rust zette ADO opnieuw aan om de score een andere wending te geven. Becker schoot voorlangs het doel van Blaswich, die ook een doelpoging van Lex Immers  onschadelijk maakte. Bij het schot van Elson Hooi was de Duitser kansloos maar had hij het geluk aan zijn zijde omdat de bal op de lat spatte en weer het veld in kaatste. Heracles zette er een volkomen mislukte doelpoging van Stevenson tegenover na goed voorbereidend werk van Kuwas. Het op en neer golvende spel verdiende niet de schoonheidsprijs maar er werd wel gestreden. Heracles bleek uiteindelijk de winnaar nadat Breukers vanuit een verdacht op buitenspel lijkende positie door mocht om vanaf de achterlijn de inkomende Stevenson op maat te bedienen. Zijn intikker trof wel doel en zette de score op 4-2.
De woedende ADO-trainer Fons Groenendijk werd vervolgens met geel bestraft vanwege zijn misnoegen over deze treffer, maar ook de VAR bracht geen ander uitsluitsel. De laatste 20 minuten hield Heracles de Hagenezen, die ook wel een beetje hun ‘kruit verschoten’ hadden, op afstand. Becker aan Haagse kant en Mohammed Osman en Silvester van de Water aan de zijde van Heracles probeerden het nog wel maar vergeefs.

Na afloop was vooral Fons Groenendijk boos over de arbitrage en de ‘blunders’ via de VAR. Hij doelde daarbij op de overtreding van Beugelsdijk (penalty) en de vierde Almelose treffer waarbij Breukers niet teruggefloten werd. ‘Je moet maar durven de bal zo vroeg in de wedstrijd op de stip te leggen. Het was eigenlijk niets', snoefde Groenendijk en over de vierde Almelose treffer; 'Het was absoluut buitenspel, dan kun je beter geen VAR hebben’, aldus Groenendijk.
Collega Frank Wormuth keek een beetje vragend bij de uitleg van Groenendijk die nog maar eens uitlegde dat de video-ref had gefaald. De Duitser bleek over humor te beschikken; “Achso, ich habe gleich versucht dass den ‘schieds’ dass corrigierte, aber nicht wirklich!“

Heracles Almelo – ADO Den Haag 4-2 (3-2)
Kristoffer Peterson 1-0(min. 3), Bart van Hintum 2-0 (min. 7), Dion Malone 2-1(min. 12), Tim Breukers 2-2 (min.38)(e.d.), Adrian Dalmau 3-2 (min. 43), Kristoffer Peterson 4-2 (min. 68)

Scheidsrechter: Joey Kooij  

Geel: Alexander Merkel , Adrian Dalmau, Tom Beugelsdijk, Sheraldo Becker, Wilfried Kanon, Melvyn Lorenzen

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers (85.Wout Droste), Robin Pröpper, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Yoëll van Nieff (55.Alexander Merkel), Mohammed Osman, Lerin Duarte, Brandley Kuwas (81.Silvester van der Water), Adrian Dalmau en Kristoffer Peterson.
ADO Den Haag: Indy Groothuizen, Dion Malone, Tom Beugelsdijk (46.Nick Kuipers), Wilfried Kanon, Aaron Meijers, Danny Bakker, Abdenasser El Khayati, Lex Immers (70.John Goossens), Sheraldo Becker, Melvyn Lorenzen en Elson Hooi (66.Thijmen Goppel).

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Fotoreportage (24 foto's)...

 
11-08-2018  

Heracles bedwingt Ajax in Johan Cruyff Arena

 

AMSTERDAM – Ajax is wederom gestart met puntenverlies bij de competitiestart. Verloor het vorig jaar in Almelo, nu speelden de Heraclieden gelijk (1-1) in de Johan Cruyff Arena.
De Amsterdammers hadden weliswaar het meeste balbezit, maar overtuigden niet en kregen weinig kansen tegen een goed spelend Heracles dat via de counter herhaaldelijk plaagstoten uitdeelde en vooral het Amsterdamse publiek bespeelde om hun kritiek op het thuisteam te spuien.
Peterson, Dalmau en Kuwas misten daarbij het doel van Onana op een haar. Aan de zijde van de Amsterdammers was Ziyech niet precies genoeg en stond Heracles-doelman Blaswich op zijn post om pogingen van Wöber en van Beek te pareren, zodat de rust aanbrak met de beginstand.

Na de thee zette Ajax meer druk door alsnog Huntelaar en de Jong in het veld te brengen. Heracles hield echter de gelederen gesloten en zag doelpogingen van Ziyech en Huntelaar stranden. Heracles zette daar een inzet van Pröpper tegenover die door Onana nog maar net voor de doellijn kon worden weggetikt. De Amsterdamse doelman hield vlak daarna ook de plotseling voor hem opduikende Dalmau van scoren af.
Het was Peterson die ban doorbrak door met de bal aan de voet naar binnen te zwenken en met een wonderschone trap Onana het nakijken te geven. Heracles op voorsprong met nog zes minuten op de klok. Ajax zette in deze ‘Griekse strijdt’ nog een tandje bij en het was de mee opgekomen de Ligt die de Amsterdammers alsnog koppend langszij bracht (1-1). 
Doelman Blaswich geraakte daarbij aan het hoofd gewond en moest worden opgelapt voordat het spel kon worden hervat voor de laatste paar speelminuutjes die alles met elkaar nog ruim 12 minuten in beslag nam maar waarin niet meer werd gescoord.
Een lichte teleurstelling bij Heracles, want er had meer ingezeten, maar ook boosheid in Amsterdam vanwege opnieuw puntenverlies aan de start van de competitie.

Ajax - Heracles Almelo 1-1
(0-0), 0-1 Kristoffer Peterson (83), 1-1 Matthijs de Ligt (88)
Scheidsrechter: Gözübüyük
Geel: Blaswich, Breukers, Duarte, Peterson

OPSTELLINGEN
Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Wöber (F. De Jong/56), van de Beek, Ziyech, Eiting ,Tadic, Sierhuis (Huntelaar/56), Neres (Labyad/85).
Heracles Almelo: Blaswich; Droste (Breukers/79), Rossmann, Pröpper, Van Hintum (Czyborra/81); Osman, Duarte, Van Nieff; Kuwas (Alexander Merkel/77), Dalmau, Peterson.

Fotoreportage: Harrie Broeze

 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
28-07-2018  

Wolkbreuk bepaald uitslag Heracles - Kasimpasa


Een wolkbreuk maakte een voortijdig einde aan de oefewedstrijd tussen Heracles Almelo en het Turkse Kasimpasa. Publiek en spelers renden naar 'drogere oorden'.
Twitterfoto: @Stan Waning
 

VRIEZENVEEN – Op het veld van DOS’37 in Vriezenveen speelde Heracles Almelo een oefenwedstrijd tegen het Turkse Kasimpasa dat eerder nog Fc Utrecht een 4-1 nederlaag bezorgde. In de eerste helft was Heracles spelend de bovenliggende partij gelet op een reeks van kansen die alle werden gemist door achtereenvolgens Rossmann en Pröpper met een onzuiver vizier en Dalmau die de bal tegen de Turkse keeper opschoot. Na een half uur opende Heracles de score via Petersson die bal binnen de zestien fraai in het Turkse doel krulde. Heracles kreeg meer kansen om afstand te nemen van de Turkse nummer 8 uit de hoogste divisie maar geen enkele werd benut. Hercales bleef drukken en dat werd uiteindelijk fataal vanwege een snelle uitbraak waarin Mbaye Diagne  de 1-1 liet aantekenen in buitenspelpositie. Het arbitrale trio reageerde niet op de Almelose protesten.
Na rust werd er heel wat gewisseld en was de aantrekkelijkheid er wel vanaf. Toen 10 minuten voor tijd ook nog eens een wolkbreuk losbarstte boven Vriezenveen, zette het publiek het op een lopen en floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Daarmee tevens de 1-1 eindstand bepalend.

Heracles - Kasimpasa 1-1
(1-1).
33. Peterson 1-0, 43. Mbaye Diagne 1-1.

OPSTELLING
Heracles Almelo 1e helft: Brouwer, Breukers, Rossmann, Pröpper, Czyborra, Van Nieff, Niemeijer, Osman, Kuwas, Dalmau, Peterson.

Heracles Almelo na rust:
Brouwer, Van de Berg, Sama, Van den Buijs, Van Hintum; Leemhuis, Duarte, Kada; Konings, Vermeij, Erkilinc.

 
28-07-2018  

Merkel naar Heracles en Monteiro naar Fc Metz


Jamiro Monteiro (midden) 'gespot' bij de lift met rechts zaakwaarnemer Barros.
Met Alexander Merkel (foto rechts) presenteert Heracles een middenvelder met internationale ervaring.
 

ALMELO – Terwijl de revelatie van het afgelopen seizoen Jamiro Monteiro vrijdagavond laat ‘gespot’ werd in het Franse Metz, was men bij Heracles Almelo druk doende om opnieuw een Duitstalige voetballer binnen te halen. De in Kazachstan geboren Alexander Merkel (26) wordt gezien als een waardig opvolger van Monteiro die zich bij Heracles binnen één seizoen in de kijker speelde van meerdere clubs in Europa.  De geboortige 24-jarige Rotterdammer met ‘roots’ uit Kaapverdië werd bij Heracles Almelo speler van het jaar en maakte vijf keer deel uit van de selectie van het nationale team van Kaapverdië. Metz degradeerde afgelopen seizoen uit de hoogste klasse en heeft ambities binnen een jaar terug te keren. Daarvoor werd ook breed gekeken naar mogelijke versterking en viel het oog op Monteiro. Volgens zaakwaarnemer Carlos Barros van jamiro Monteiro heeft Heracles Almelo de afgelopen weken stevig onderhandeld met de Franse club om er een mooi transferbedrag aan over te houden. Op Twitter hebben de ‘Socios’ van de Franse club het over een bedrag van 1,75 miljoen euro. Barros bevestigt dat bedrag niet maar gaf wel aan dat Fc Metz de clun is met het hoogste spelersbudget in de tweede Franse liga. Ook geeft hij Heracles een pluim dat de club de bij de komst van Monteiro ge-uitte ambities heeft gerespecteerd.
In de historie van de Franse club kwamen we één Nederlandse trainer tegen. Oranje-spits van weleer Bep Bakhuys was er trainer in het seizoen 1945-1946.

Opvolger Alexander Merkel
Terwijl Heracles onderhandelde met Fc Metz over de overgang van Monteiro naar de Franse club, werd tegelijkertijd onderhandeld met Merkel als mogelijke opvolger. De Kazak met Duitse nationaliteit speelde recent op het hoogste niveau bij het Oostenrijkse Admira Wacker waar zijn contract afliep.
Merkel speelde in de jeugd voor opeenvolgend nationale Duitse jeugdelftallen onder 15 t/m onder 19, ging in 2008 als 16-jarige van Stuttgart naar Ac Milan waar hij debuteerde in 2011 en ook nog voor de club uitkwam in de Champions League, om nog datzelfde jaar te worden doorverkocht aan CFC Genua. Het pad liep verder via clubs als Udinese Calcio, Watford, Grasshoppers, AC Pisa, Vfl Bochum en Admira Wacker.
Bij Heracles wil Merkel onder zijn oude national-trainer Frank Wormuth zijn carrière een nieuwe ‘boost’ geven.  De club en trainer Wormuth geven hem daarvoor de kans met een éénjarige verbintenis met een optie op een tweede jaar. ‘Wir schaffen dass’, was een opmerking van een andere Merkel maar geen familie.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-07-2018  

Heracles stuurt Darri weg uit trainingskamp


Brahim Darri heeft een motivatieprobleem en staat nu buitenspel.
Foto: Harry Broeze
 

BILLERBECK (D) / ALMELO – Voor de tweede keer dit jaar is er onmin bij Heracles over Brahim Darri. Werd hij eerder dit jaar uit de selectie gezet vanwege een gedragsprobleem, nu werd de bijna 24-jarige zelfs weggestuurd uit het trainingskamp in het Duitse Billerbeck. Als reden geeft Heracles aan dat Darri teveel met een mogelijk gewenste transfer bezig zou zijn. Technisch Manager Mark-Jan Fledderus vertelt: “Brahim heeft te kennen gegeven dat hij bij Heracles Almelo wil vertrekken en dat hij in zijn hoofd bezig is met andere clubs. In onze ogen beïnvloedde het zijn gedrag en had dat zijn weerslag op het teamproces. Wij willen alleen werken met spelers die zich honderd procent inzetten voor onze club, ongeacht de situatie. Daarom is besloten Brahim Darri voorlopig geen onderdeel uit te laten maken van de groep.”
Het wegzenden uit het trainingskamp schijnt Darri niet te deren, gelet een fotoreactie van de speler op Instagram.
In mei kwam Darri ook nog in het nieuws vanwege zijn eerste stap in de muziekwereld als rapper. Hij maakte met o.a. Ali B de track ‘Amsterdam – Marakech’.

De in Amersfoort geboren voetballer Brahim Darri werd altijd als een talent beschouwd. Hij speelde in de jeugd van CJVV, doorliep 4 jaar de jeugdopleiding van Ajax, maakte bij Vitesse op zijn zestiende zijn debuut, behoorde tot de nationale selecties onder 18 t/m Jong Oranje en komt sinds 2015 uit voor Heracles waar hij nog een contract heeft tot medio 2019. Nooit maakte hij echter de hoge verwachtingen waar en speelde hij te wisselvallig.

 
16-07-2018  

Oud- Heracles doelman Rijkens overleden

 

ALMELO – Vrijdag 13 juli is oud- Heracles doelman Cock Rijkens overleden. De geboortige Rotterdammer is 66 jaar geworden. Rijkens deed als eerste van zich spreken in de jeugdselectie van Sparta Rotterdam waar Go Ahead Eagles hem weghaalde. Via DS’79/Fc Dordrecht leidde het pad naar Telstar om in 1981 op aandringen van de toenmalige Heracles-trainer Theo Laseroms zijn carrière te vervolgen bij Heracles in Almelo, waar hij 3 jaar later zijn profcarrière beëindigde. Bij Heracles concurreerde Rijkens ondermeer met de Belgische doelman Marc de Clerck en kwam hij 37 keer in actie in officiële wedstrijden. Ploeggenoten waren destijds o.a. Hendrie Krüzen, Kalle Oranen, Jan van Staa en Ray Richardson.
Inmiddels gesetteld, bleef Rijkens in Almelo wonen om op amateurbasis nog te spelen voor o.a. Luctor et Emergo, het inmiddels opgeheven VABO (Voor Alle Boeren Ontspanning) en Avc La Première.
Donderdag 19 juli is er om 14.00 uur een afscheidsbijeenkomst in de Almelounge van het Polman Stadion.

< Cock Rijkens - Foto:Heracles Almelo

 
15-07-2018  

Heracles klopt Jong Ajax in oefenduel

 

ALMELO – Als afsluiter van de door vele duizenden fans bezochte Open Dag won Heracles Almelo het oefenduel tegen Jong Ajax met 3-1 door doelpunten van nieuwkomers Joey Konings (2x)(1e helft) en de Spanjaard Adrián Dalmau (2e helft). De eretreffer voor Jong Ajax kwam pas laat in de tweede helft van de voet van Kaj Sierhuis.

Nieuwkomer Joey Konings was al in de eerste minuut dichtbij een kans de score te openen maar hij kopte de voorzet maar half raak. Het beloofde veel, maar was het sein voor een van beide zijden voorzichtige start waarin ook Jong Ajax een kans mistte toen Heracles-doelman Janis Blaswich op het verkeerde been stond en tot zijn opluchting de ingeschoten bal naast het doel zag gaan.
Ondanks de vele foute passes was opnieuw Heracles het dichtst bij een nieuwe kans voor een treffer maar Brandley Kuwas zag zijn inzet over het doel  van de Amsterdamse doelman Stan van Bladeren eindigen en ook Vincent Vermeij kreeg kansen waar hij meer mee had kunnen en moeten doen.
Het was Konings die na een korte drinkpauze voor de Heraclieden de ban brak door de voor Jong Ajax ingevallen linkerverdediger Leeroy  Owusu uit te kappen om vervolgens in de korte hoek doelman Stan van Bladeren te verschalken (1-0). Het was een korte fase waarin Heracles de jonge Ajaxieden in de tang had, maar ook de fase waarin Vincent Vermeij zijn kopbal door goalie Van Bladeren gepakt zag worden en de treuzelende Vermeij verder verzuimde te passen op de volkomen vrij richting het Amsterdamse doel lopende Kuwas. Het was nieuwkomer Konings die opnieuw trefzeker bleek. Deze keer kopte hij een corner van dichtbij in, zodat met 2-0 aan de thee begonnen kon worden.

Met 8 invallers in de tweede helft zette trainer Frank Wormuth nagenoeg de rest van zijn selectie in terwijl collega Michael Reiziger aan Amsterdamse zijde wat minder in de manschappen zat. Mannen als Lerin Duarte, Kristoffer Peterson, Brahim Darri en de nieuwkomers Sylvester van der Water en Adrián Dalmau lieten zien aardig met de bal overweg te kunnen, waardoor er toch meer dreiging uitging richting het Amsterdamse doel. Het was Dalmau die zijn eerste treffer voor de Almeloërs kon laten aantekenen na fraai individueel werk van Van der Water tegenover twee Ajaxieden (3-0). De Heraclieden leken zelfs op weg naar een grotere voorsprong, maar de voor Blaswich ingevallen Michael Brouwer ging opzichtig in de fout zodat Kaj Sierhuis een kwartier voor tijd alsnog de enige Amsterdamse tegentreffer simpel kon binnentikken. De op proef meespelende Stephen Sama speelde de tweede helft als linker-centrale verdediger nagenoeg foutloos.

Heracles Almelo – Jong Ajax 3-1 (2-0)
33.Joey Konings 1-0, 42.Joey Konings 2-0, 55.Adrian Dalmau 3-0, 75.Kaj Sierhuis 3-1

Heracles Almelo 1e helft: Janis Blaswich, Wout Droste, Tim van de Berg, Robin Pröpper, Bart van Hintum, Niels Leemhuis, Yoëll van Nieff, Brandley Kuwas, Joey Konings, Vincent Vermeij en Zeki Erkilinc.
Heracles Almelo 2e helft: Michael Brouwer, Tim Breukers, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Lerin Duarte, Reuven Niemeijer, Dario van den Buijs, Brahim Darri, Silvester van der Water, Adrian Dalmau, Kristoffer Peterson
Jong Ajax: Stan van Bladeren, Robin Schouten, Sven Botman, Sebastian Pasquali, Boy Kemper, Dani de Wit, Che Nunnely, Teun Bijleveld, Danilo Pereira, Victor Jansen en Nicolas Kuhn. Wisselspelers: Issam El Maach, Dean Solomons, Jasper ter Heide, Navajo Bakboord, Leeroy Owusu en Kaj Sierhuis.

Fotoreportage Harry Broeze (klik hier)

 
12-07-2018  

Het wordt druk op de Open Dag bij Heracles

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft tijdens de Open Dag een attractief programma voor de fans. In en rond het stadion bruist het van de activiteiten maar kan ook een kijkje worden genomen in de catacomben en het Heracles museum. Hoogtepunten onder andere het ‘Open Overijssels Kampioenschap Balletje Hooghouden’, de fotoshoot voor fans, een graffiti-workshop, een mini-toernooi, muziek van DJ Bram Weiss en DJ Raymond,  FIFA 18 Games in de E-box met Heraclesspeler Brian Hessing, het forum met de nieuwe trainer Frank Wormuth en technisch manager Mark-Jan Fledderus, de presentatie van de spelers en als klapstuk de oefenwedstrijd tegen Jong Ajax.
Het vrij toegankelijke programma begint om 11.00 uur, maar de organisatie waarschuwt vol is vol. Op tijd zijn is dus van belang!

Nieuwe spelers
Heracles Almelo contracteerde al zeven nieuwe spelers. Zo maken Janis Blaswich (27)(Hansa Rostock), Maximilian Rossmann  (23)(Sf Lotte), Silvester van der Water (22)(Almere City), Yoëll van Nieff (25)(Excelsior), Joey Konings (25)(PSV), Adrián Dalmau (24)(Villarreal) en Jelle van Benthem (20)(jeugd: Fc Twente/Heracles) hun opwachting en krijgt Stephen Sama (25) zondag de kans een contract te verdienen. De geboortige Kameroener werkte al met trainer Wormuth bij het Duitse nationale team onder 20 en kent Kristoffer Peterson al uit de jeugdopleiding van Liverpool. Heracles is nog op zoek naar een linksback maar wel onder het motto ‘henig an’ dan breekt het lijntje niet. De club is financieel zeer gezond en wil dat blijven. Noodzaak om spelers te verkopen is er niet, maar dat biedt geen garantie, wel vergroot het de kans dat Brandley Kuwas en Jameiro Montero bij Heracles blijven. Beiden hebben eerder hun ambitie uitgesproken om mogelijk een stap te maken naar een grotere club. Dat deed ook Peter van Ooijen die zijn aflopende contract niet verlengde en nu clubloos zijn conditie op peil houdt bij PSV waar hij in vroegere tijden speelde voordat hij in 2015 via Go Ahead Eagles naar Heracles verkaste. Hij kwam in Almelo 71 keer in actie en scoorde er 3 doelpunten. De transfermarkt in Nederland duurt nog tot en met 31 augustus.

Seizoenkaarten

Huidige selectie

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-06-2018  

Thuiszege Marleen de Jong dressuurfinale Z2/ZZL

 

ALMELO – Marleen Aarnink - de Jong toonde zich op de slotdag van de de Almelose Ruiterdagen als de allerbeste in de dressuurfinale Z2/ZZ-L . Met No Doubt kreeg de op het thuisfront strijdende Marleen van de ‘tweekoppige’ jury 207,5 en 216,5 punt, een scorepercentage van 62,5 procent. De tweede prijs van de door Hoogstraten verwarming beschikbaar gestelde rubriek ging naar Noord Holland in de persoon van Gayle Bosch die met 61,5 procent op haar paard Humperdink nipt minder scoorde.  De derde plek was voor de Brabantse Michelle Westerdijk met Grand Romancier (60,29%) daarmee de andere finalisten Lotte Schippers (Sir Desteny CS),  Diana van der Spek (Evening Angel DS), Stephanie Scheerder (Deluna), Saskia Meijer (Diablo Newpeat) en Jeroen Verhoeckx (Ingeniero) achter zich latend.

Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (paarden)
Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (
pony's

 
24-06-2018  

Melissa Maatkamp voor Bas van der Aa in derby


Melissa Maatkamp toonde zich met Celvana als de allerbeste in de zware Almelose derby.
Een envelop met inhoud en een paardensolarium van Kylix als ereprijs werd haar deel uit handen van sportwethouder Arjen Maathuis.
 

ALMELO – De derby winnen tijdens de Almelose Ruiterdagen is maar weinigen gegeven. Het meest spraakmakende onderdeel, in Almelo Trial Jumping geheten, is een parcours voor de liefhebbers waar menig ruiter van naam of faam  zich in de afgelopen decennia op stuk beet. De Nijverdalse Melissa Maatkamp en Bas van der Aa uit Albergen waren de enige twee foutloze deelnemers over het bijna 1.300 meter lange parcours met 23 hindernissen. Voor parcoursbouwer Jos Brinkman dus toch weer een barrage en dat is waar het om gaat, strijdt tot het gaatje’ en dat straalt af op Brinkman die in de derby weer een vijfjarige cyclus toepaste van vernieuwing. ‘Ik ben altijd blij als de laatste door de finish is’, zei Brinkman na afloop. ‘Je weet het maar nooit of in een derby iedereen de concentratie vast kan houden om met verstand te blijven rijden tot het eind’, aldus de Albergernaar.
De editie 2018 werd deze keer vooral een Twentse aangelegenheid met geplaatste deelnemers als o.a. Remco Been, Rob Scherphof en tweevoudig eerdere winnaar Eric ten Cate. Nog nimmer werd de prestigieuze ‘Trial Jumping Almelo’ drie keer gewonnen door dezelfde ruiter. Het tekent de zwaarte van het machtig gebouwde jachtparcours met natuurlijke hindernissen en wallen waaonder de fameuze ‘Irish Wall’.
Melissa Maatkamp op Celvana ging als eerste starter in de barrage opnieuw voor een foutloos parcours en slaagde daar prima in. Het betekende voor Bas van der Aa op Davinci dat hij niet alleen ook foutloos moest blijven, maar tevens een snellere tijd op de chrono moest laten noteren. Die poging strandde op  de stijlsprong waar de balk uit de lepels viel. Daarna ging ook Van der Aa op safe naar de finish, een poging rijker en een illusie armer, want het was niet voor het eerst dat Van der Aa zijn kans op de prestigieuze Almelose derbyzege zag mislukken en Maatkamp de ‘prijzenpot’ met een waarde van zo’n 3.000 euro de hare kon noemen.
‘Best of the Rest’ werd Sven Peters met Durano E., gevolgd door Remco Been met Gouverneur, Eric ten Cate met Grace Emine W, Rob Scherphof met Kaatje en Kelly Van Wijk met Fantast, die allen een springfout maakten in het lange en zware basisparcours.

Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (paarden)
Klik hier voor alle uitslagen Almelose Ruiterdagen 2018 (
pony's)  

 
24-06-2018  

Lennard de Boer vooraan in GP van Almelo


Lennard de Boer op dreef tijdens Almelose Ruiterdagen.
© hippischtwente.nl
 

ALMELO – De strijd om de winst in de Grote Prijs van de Stad Almelo op het Twents Hippisch Centrum werd een dubbele prooi voor Lennard de Boer uit De Wijk. Terwijl ‘baas’ Gerco een mindere dag had op het CHIO in Rotterdam, troefde de stalruiter van de gebroeders Schröder (BWG Stables)  met Ferrero en  Foudre F tijdens de Almelose Ruiterdagen de concurrentie af in de barrage door niet alleen foutloos te blijven maar ook de snelste opeenvolgende tijden op de klok te zetten. Rob Scherphof bleef met Eclipse in de barrage eveneens foutloos maar de Vriezenvener moest genoegen nemen met een derde plek.
Bas Theeuwes     maakte met Dopharma's Carly in de barrage één springfout even als  Aafke Timmermans die met stalgenoot Dopharma’s Godfather nipt langzamer was. Voor Eric ten Cate met ECW Blue Sky restte de zesde plek na twee springfouten in de barrage.

Lees meer over de Almelose Ruiterdagen op www.hippischtwente.nl en klik hier voor alle uitslagen bij de paarden.

 
23-06-2018  

Fairfax Finale Kür voor Lotte Jansen

 

ALMELO – In de Kür op Muziek op het Twentse Hippisch Centrum Almelo was het wederom de sterk acterend Lotte Jansen die met Doedel naar de winst reed. De sinds kort van Itterbeck (D) naar Apeldoorn verhuisde Jansen had eerder al zeges gepakt in de klasse ZZ-L en was in de Kür opnieuw op dreef. Met twee scores van 71,63 procent en 66,375 procent behaalde zij een gemiddelde jury-score van 69 procent. Daarmee legde zij beslag op het door de Britse fabrikant beschikbaar gestelde Fairfax dressuurzadel als ereprijs.
Edwin Bos bleef met Engaging Leadership’s Avalon, de Apeldoornse dicht op de hielen maar moest genoegen nemen met een tweede plek voor de als derde geëindigde veteraan Rom Vermunt (Geesteren) die met Ghio (67,69%) zaterdagavond eveneens een prima proef liet zien op de verlichte All Weatherbanen van de Almelose Ruiterdagen.

 
22-06-2018  

Robert Vos pakt 1.40m zege op Ruiterdagen


Robert Vos - ©Stegen.net
 

ALMELO – Normaliter struint Wierdenaar Robert Vos de internationale hippische concoursen in Europa af, maar deze keer hield hij het dicht bij huis en wel de 52e Almelose Ruiterdagen, een fenomeen in hippisch Nederland qua omvang met zo’n 2.400 pony’s en paarden op de startlijsten in dressuur enspringen.
Vrijdagavond stond het nationaal springconcours voor paarden met hindernissen van 1.40 meter op het programma. Vos had wat goed te maken, want zondag er voor werd goede raad aan zoontje Thymen in de barrage van de zware springderby voor pony’s, duur betaald. De geadviseerde kortere route leidde tot een springfout van Thymen's pony Jacodes Aziel en kostte daarmee tevens de prestigieuze overwinning.

Vos had zich dus voorgenomen om het zelf beter te doen en slaagde daar ook nog in. Met Diabeau bleef Vos foutloos in de eerste omloop evenals tien anderen, waaronder Sjaak Sleiderink met Calanta, Björn Egberink met Doutzen van Klaverborch, ‘good old’ Willy van der Ham met All In On L. en de met een gastlicentie rijdende Est My Relander op Expert.

Willy van der Ham liet de barrage aan zich voorbij gaan, tevreden als hij was met zijn foutloze rit voor een paard in opleiding op niveau. Van de tien gerechtigde starters in de barrage bleven er opnieuw acht foutloos, zodat de gereden tijd de scherprechter werd. Wierdenaar Vos kwam met Diabeau als snelste over de finish in 44,14 seconden, gevolgd door Lennard de Boer met Don Diego in 44,46 sec. en Thomas Arendsen met Why Not als derde in een tijd van 46,65 seconden.

Lotte Jansen de beste in ZZ lichte tour Almelo
ALMELO – De twee rubrieken ZZ Lichte Tour van vandaag tijdens de 52e Almelose Ruiterdagen op het Twents Hippisch Centrum werden overtuigend gewonnen door Lotte Jansen van de Oost Veluwse Rij- en Jachtvereniging. Met Doedel reed zij naar uitstekende juryscores van 253 en 230 punten.
Stephanie Scheerder met Deluna van de rijvereniging St. Joris stelde daar een tweede en derde plek tegenover met respectievelijk   233 en 223,5 punten en dat was stuivertje wisselen met Edwin Bos van de Lunaruiters die op Engaging Leadership’s Avalon door de jury respectievelijk 231 en 223,5 punten kreeg toebedeeld. De Almelose eer in deze zware dressuur  werd in de tweede proef hoog gehouden door Lotte Klumper met haar paard Limited Edition door een score van 214,5 punten en daarmee in de middenmoot.

Zie alle uitslagen (paarden)
 

 
19-06-2018  

Heracles Soccer Camps in de regio

 

REGIO - Heracles Almelo organiseert in de aankomende zomervakantie vier Heracles Soccer Camps en twee keeperskampen voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar bij verschillende amateurverenigingen in de regio. Alle Heracles Soccer Camps en keeperskampen duren drie dagen en staan onder leiding van gediplomeerde trainers.

De data van de Heracles Soccer Camps zijn van 23 t/m 25 juli (bij Oranje Nassau in Almelo), 26 t/m 28 juli (bij Juventa ‘12 in Wierden), 27 t/m 29 augustus (bij DES in Nijverdal) en 29 t/m 31 augustus (bij NEO in Borne). De keeperskampen vinden plaats bij Oranje Nassau (23 t/m 25 juli) en NEO (29 t/m 31 augustus). Inschrijven kan via www.heracles.nl/soccercamps.

Skill Games
Voetbalontwikkeling en voetbalbeleving vormen het uitgangspunt tijdens de Heracles Soccer Camps en keeperskampen. Na afloop ontvangen alle deelnemende kinderen hun eigen Heracles Soccer Camps-tenue, een Heracles Goodiebag en een certificaat als herinnering aan drie dagen vol voetbalplezier. Als nieuw onderdeel van het Soccer Camps-programma introduceert Heracles Almelo de Skill Games. Hierbij worden de leukste Skill Games uit de voetbalgame FIFA op het voetbalveld nagedaan.

Volledig programma
Alle trainingen van de Heracles Soccer Camps en keeperskampen vinden dagelijks plaats van 9:00-15:00 uur. Naast een uitgebreid voetbalprogramma is er tijdens de Heracles Soccer Camps ook een animatieprogramma, zoals bijvoorbeeld een voetbalquiz, bingo en een voetbalfilm. Bovendien komen er tijdens de Heracles Soccer Camps en keeperskampen spelers van het eerste elftal van Heracles Almelo op bezoek om voetbaltips te geven en handtekeningen uit te delen. Verder is er ook gelegenheid om op de foto te gaan met de spelers.

 
17-06-2018  

CSI GP-goud voor Alfonso, Bruggink tweede

Parcoursbouwer scherprechter in GP van Twente

Hier juicht Gert-Jan Bruggink nog na zijn foutloze rit in het basisparcours.
In de barrage 'verspeelde' hij de overwinning met één springfout.
Foto: Loes Wielheesen
 

GEESTEREN – In de Grote Prijs van Twente, het slotnummer van het CSI Twente in Geesteren,  werd vooral de voorgeschreven tijd de scherprechter. Parcoursbouwer Henk-Jan Drabbe en zijn Russische assistente Svetlana Dudina hadden niet alleen een krap bemeten parcours van 1.60 meter neer gezet dat de nodige ‘stuurmanskunst behoefde, maar ook nog eens een krap bemeten basistijd vastgelegd.
Nadat de eerste twee starters al tegen een tijdstraf opliepen, werd verzuimd de basistijd te verruimen, want na een derde rit mag dat volgens de FEI-reglementen niet meer. Het gevolg 29 van de 49 geplaatste starters liepen een tijdstraf op waarvan 5 in een verder vlekkeloze nulrit qua springfouten.
De Zwitser Paul Estermann, de Fransman Guillaume Foutrier, de Italiaan Riccardo Pissani maar ook de Nederlandse kanshebbers Marc Houtzager en Jur Vrieling konden derhalve vroegtijdig huiswaarts.
Slechts  twee ruiters wisten in de eerste omloop foutloos binnen de tijd het parcours te beëindigen. Te weinig voor een apotheose in een internationale viersterrenwedstijd. Een van hen Gert-Jan Brugging (De Lutte) met zijn snelle paard Casparo 26. De ander de op het domein van Vincent Voorn in Limburg neergestreken Italiaan Antonio Alfonso met de beduidend langzamere Chic Hin D Hyrencourt. Bruggink derhalve de grote favoriet en mogelijk de derde Tukker na Jos Lansink en Gerco Schröder die de GP van Twente op zijn naam kon schrijven. Zoals we Bruggink kennen, was er geen schroom om een snelle tijd neer te willen zetten om het zijn concurrent moeilijk te maken. Met die barragetijd van  40,26 seconden zat het wel snor, maar in alle haast viel er wel een balk uit de lepel en waren 4 strafpunten het loon. Voor concurrent Alfonso een uitgelezen kans om puur op de nul te rijden. Zelfs een tijdstraf zou dan geen roet meer in het eten kunnen gooien. Coach Wiljan Laarakkers wees Alfonso nog even fijntjes op de ‘knelpunten’ in dit barrageparcours, waarna Pissani in zijn finalerit het hoofd koel hield en met Chin Hin wel foutloos wist te blijven. Voor hem dus de grootste auto als prijs en voor Bruggink een ietwat kleinere. De Zwitser Paul Estermann was ‘the best of the rest’.

Alle uitslagen 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina