Sportberichten


Plaatsing  
 
19-06-2018  

Heracles Soccer Camps in de regio

 

REGIO - Heracles Almelo organiseert in de aankomende zomervakantie vier Heracles Soccer Camps en twee keeperskampen voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar bij verschillende amateurverenigingen in de regio. Alle Heracles Soccer Camps en keeperskampen duren drie dagen en staan onder leiding van gediplomeerde trainers.

De data van de Heracles Soccer Camps zijn van 23 t/m 25 juli (bij Oranje Nassau in Almelo), 26 t/m 28 juli (bij Juventa ‘12 in Wierden), 27 t/m 29 augustus (bij DES in Nijverdal) en 29 t/m 31 augustus (bij NEO in Borne). De keeperskampen vinden plaats bij Oranje Nassau (23 t/m 25 juli) en NEO (29 t/m 31 augustus). Inschrijven kan via www.heracles.nl/soccercamps.

Skill Games
Voetbalontwikkeling en voetbalbeleving vormen het uitgangspunt tijdens de Heracles Soccer Camps en keeperskampen. Na afloop ontvangen alle deelnemende kinderen hun eigen Heracles Soccer Camps-tenue, een Heracles Goodiebag en een certificaat als herinnering aan drie dagen vol voetbalplezier. Als nieuw onderdeel van het Soccer Camps-programma introduceert Heracles Almelo de Skill Games. Hierbij worden de leukste Skill Games uit de voetbalgame FIFA op het voetbalveld nagedaan.

Volledig programma
Alle trainingen van de Heracles Soccer Camps en keeperskampen vinden dagelijks plaats van 9:00-15:00 uur. Naast een uitgebreid voetbalprogramma is er tijdens de Heracles Soccer Camps ook een animatieprogramma, zoals bijvoorbeeld een voetbalquiz, bingo en een voetbalfilm. Bovendien komen er tijdens de Heracles Soccer Camps en keeperskampen spelers van het eerste elftal van Heracles Almelo op bezoek om voetbaltips te geven en handtekeningen uit te delen. Verder is er ook gelegenheid om op de foto te gaan met de spelers.

 
17-06-2018  

CSI GP-goud voor Alfonso, Bruggink tweede

Parcoursbouwer scherprechter in GP van Twente

Hier juicht Gert-Jan Bruggink nog na zijn foutloze rit in het basisparcours.
In de barrage 'verspeelde' hij de overwinning met één springfout.
Foto: Loes Wielheesen
 

GEESTEREN – In de Grote Prijs van Twente, het slotnummer van het CSI Twente in Geesteren,  werd vooral de voorgeschreven tijd de scherprechter. Parcoursbouwer Henk-Jan Drabbe en zijn Russische assistente Svetlana Dudina hadden niet alleen een krap bemeten parcours van 1.60 meter neer gezet dat de nodige ‘stuurmanskunst behoefde, maar ook nog eens een krap bemeten basistijd vastgelegd.
Nadat de eerste twee starters al tegen een tijdstraf opliepen, werd verzuimd de basistijd te verruimen, want na een derde rit mag dat volgens de FEI-reglementen niet meer. Het gevolg 29 van de 49 geplaatste starters liepen een tijdstraf op waarvan 5 in een verder vlekkeloze nulrit qua springfouten.
De Zwitser Paul Estermann, de Fransman Guillaume Foutrier, de Italiaan Riccardo Pissani maar ook de Nederlandse kanshebbers Marc Houtzager en Jur Vrieling konden derhalve vroegtijdig huiswaarts.
Slechts  twee ruiters wisten in de eerste omloop foutloos binnen de tijd het parcours te beëindigen. Te weinig voor een apotheose in een internationale viersterrenwedstijd. Een van hen Gert-Jan Brugging (De Lutte) met zijn snelle paard Casparo 26. De ander de op het domein van Vincent Voorn in Limburg neergestreken Italiaan Antonio Alfonso met de beduidend langzamere Chic Hin D Hyrencourt. Bruggink derhalve de grote favoriet en mogelijk de derde Tukker na Jos Lansink en Gerco Schröder die de GP van Twente op zijn naam kon schrijven. Zoals we Bruggink kennen, was er geen schroom om een snelle tijd neer te willen zetten om het zijn concurrent moeilijk te maken. Met die barragetijd van  40,26 seconden zat het wel snor, maar in alle haast viel er wel een balk uit de lepel en waren 4 strafpunten het loon. Voor concurrent Alfonso een uitgelezen kans om puur op de nul te rijden. Zelfs een tijdstraf zou dan geen roet meer in het eten kunnen gooien. Coach Wiljan Laarakkers wees Alfonso nog even fijntjes op de ‘knelpunten’ in dit barrageparcours, waarna Pissani in zijn finalerit het hoofd koel hield en met Chin Hin wel foutloos wist te blijven. Voor hem dus de grootste auto als prijs en voor Bruggink een ietwat kleinere. De Zwitser Paul Estermann was ‘the best of the rest’.

Alle uitslagen 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-06-2018  

Anky van Grunsven ziet zoon winnen in Almelo


Yannick Janssen van Grunsven neemt het Kent & Masters zadel in ontvangst uit handen van Heleen Klumper van saddlefitservice.nl
 

ALMELO – In het afsluitende nummer van de ponydagen tijdens de 52e Almelose Ruiterdagen was de Brabantse jongeling Yannick Janssen van Grunsven de grote winnaar. Onder het goedkeurend oog van moeder Anky reed hij met zijn pony Kodiak van Orchid S het ‘loodzware’ ruim 1300 meter lange derbyparcours met 23 sprongen foutloos rond. Dat deed ook Thymen Vos (Wierden) met Jacodis Aziel zodat de derby met o.a. de ‘Irish Wall’ in het parcours, toch nog een barrage kreeg. In de tweede omloop over het verhoogde en ingekorte parcours koos Yannick er voor om opnieuw zonder springfout te blijven. Dat lukte in een eindtijd van 56,05 sec. 'Ik ging niet voor de tijd', riep hij moeder Anky toe bij het verlaten van het springterrein. 'Goed gedaan jongen', antwoordde Anky die haar zoon een tweede foutloze rit zag maken op dit zware springconcours met meerdere op- en afsprongen. Aan Thymen Vos derhalve de sportieve plicht om sneller rond te gaan en om dan ook nog de balken in de lepels te laten liggen. Vader en internationaal springruiter Robert Vos gaf Thymen nog een tip mee om tijdwinst te boeken tussen twee hindernissen, maar dat werd helaas de inleiding tot een springfout in de dubbelsprong omdat hij met Jacodis Aziel niet helemaal goed uit kwam voor de eerste sprong. Werd deze nog licht getoucheerd, bij de tweede sprong ging het echt mis en viel de balk wel. Daarmee was de zege aan Yannick. Naast een envelop met wat zakgeld leverde dat ook een fraai en duur springzadel op van het Britse Kent & Masters Saddles en beschikbaar gesteld via licentiehouder saddlefitservices.nl van Heleen Klumper.  Voor beiden was er ook een staatsiedeken van de 52e Almelose Ruiterdagen.

Kür
Bij de Kür op Muziek ging de hoogste dressuurprijs van de ponydagen eveneens naar Brabant. De Tilburgse Nikki van de Borne reed haar pony Viva la Bam strak door de diverse overgangen van stap, draf en galop en liet ook in de keerwendingen en slangenvolte zien dat zij Viva goed aan de teugel had staan en ook nog eens passend in de begeleidende muziek. De beide keurmeesters jureerden haar dan ook met een prima gemiddelde score van 70,25 procent. Julia Willemsen van de Heuvelruiters uit het Gelderse Bergharen bleef daar met haar hengstpony Movie Star met een score van 67,94 procent ruim achter, maar bleef wel nipt voor op Frederique van Zeeland van de Geldropse Jagertjes die haar pony naar een score van 67,38 procent reed.
Naast wat ‘zakgeld’ voor de besten was er voor de top twee een staatsiedeken van de Almelose Ruiterdagen en voor de allerbeste nog een fraaie mountainbike van het Almelose Sensa.
Als spontane extra verrassing deelde drievoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven de ereprijzen uit aan de ‘prijzenpakkers’ in de ‘Kür’

Bekijk hier alle uitslagen bij de pony’s.

Tijdens de ponydagen verschenen bijna 850 pony's uit geheel Nederland aan de start. In april werd de inschrijving geopend en binnen een half uur waren de bijna 90 ponyrubrieken vol bezet. De Almelose Ruiterdagen blijft dus 'booming' in hippisch Nederland.
Maandag gaan de Almelose Ruiterdagen verder met de paardendagen (7) met a.s. zondag als laatste dag van jaarganguitvoering 52.

 
22-05-2018  

Werving vrijwilligers ASV van start

 

ALMELO/AADORP – Zo’n beetje elke vereniging zit te springen om vrijwilligers in deze tijd waarin geacht wordt dat vaders en moeders beide werken voor het gezinsinkomen.
Zo’n druk bezet leven gaat maar al te vaak ten koste van het vrijwilligerswerk, is de algemene klacht bij bestuurders van verenigingen die soms met de handen in het haar zitten om aan de steeds hogere verwachtingen van leden te kunnen voldoen.
Ook ASV’57 in Aadorp kan niet bestaan zonder haar vrijwilligers. Vandaar dat men een heuse wervingscampagne voor vrijwilligers op touw heeft gezet, inclusief promo-filmpje.
“De ene vrijwilliger besteedt er meer tijd aan dan een ander, maar dat geeft niet. Iedere bijdrage, hoe klein of groot dan ook, is belangrijk en welkom. Samen moeten we het doen en vele handen maken licht werk. Sporten in teamverband is ‘samenwerken’. Dat geldt niet alleen in het veld, maar ook daarbuiten”, schrijft de wervingscommissie in haar campagnebrief.

Op zaterdag 26 mei is het daarom de hele dag ‘inloop-dag’ bij ASV’57 waar initiatiefneemster Judith Kiers (06-36011768) en Monique Vogelaar (06-38755649) aanwezig zijn om uitleg te geven over het vrijwilligerswerk bij de sportvereniging en om u natuurlijk te ‘strikken’ als kantinemedewerker, elftalleider, vlaggenist, scheidsrechter, bestuurder of voor al dat andere werk wat bij ASV’57 gedaan moet worden. 

PS
Ook de (sport)verenigingen in Almelo doen graag een beroep op u!

 
20-05-2018  

PH kampioen van 4D op zaterdag

ON vierde eerder al kampioenschap 3D
 

ALMELO – Het leek een ‘walkover’ te worden voor PH dat van de 2e klasse op zondag overstapte naar het zaterdagvoetbal en derhalve in de 4 klasse moest beginnen. Keer op keer wonnen de geel-zwarten met dubbele cijfers maar op het eind van de competitie in de klasse 4D liet men toch wat steekjes vallen en duurde het nog tot de voorlaatste competitiewedstrijd voordat het kampioenschap gevierd kon worden. Dit mede door een uitstekend presterend Avereest dat lang bij bleef en ook promoveert naar de 3e klasse van het zaterdagvoetbal.
SVV’56  uit Silvolde delfde met 5-1 het onderspit bij PH dat eindelijk kan feestvieren na 17 overwinningen, 3 keer een gelijkspel en 1 nederlaag. Avereest verloor twee keer vaker.
Met het kampioenschap op zak wil PH ook volgend seizoen hoge ogen gooien in de 3e klasse, want het uiteindelijke doel is om zo snel mogelijk weer de 2e klasse te bereiken. Dat dit niet eenvoudig is, leert ON Almelo dat na jaren vergeefs nu wel het kampioenschap pakte en zo de stadsderby tegen PH ontloopt door plaatsing in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal.
PH moet voor een stadsderby volgend seizoen  naar ASV’57 dat op veilige afstand van degradatie bleef in de 3e klasse.
In de 4e klasse van het zaterdagvoetbal lijkt Sv DRC 2012 de Almelose vertegenwoordiger te worden. Vorig seizoen kon men geen representatief team op de been brengen, maar de laatste maanden bieden nieuwe aanmeldingen van spelers weer perspectief om de draad weer op te pakken. De  club lijkt twee elftallen extra op de been te kunnen brengen naast de al bestaande recreatieteams. Op 2 juni viert de fusieclub een reünie van oud- Rietvogels en oud- DVO-leden.

 
16-05-2018  

Janis Blaswich van Borussia naar Heracles

 

ALMELO – Heracles Almelo is rond met Borussia Mönchengladbach betreffende de overstap van doelman Janis Blaswich naar de Almelose eredivisionist. Onderling waren Heracles Almelo en Blaswich het al eens over een driejarig  avontuur van de doelman op de Hollandse velden, waarbij Heracles een optie bedong voor een vierde seizoen. De 1.93 m. lange doelman stond  sinds juli 2008 bij Borussia Mönchengladbach onder contracten en werd in het seizoen 2015-2016 verhuurd aan Dynamo Dresden en het afgelopen seizoen aan Hansa Rostock waarvoor hij in 34 wedstrijden 3060 speelminuten maakte en 16 keer de nul hield.
Heracles Almelo kwam Blaswich op het spoor via oud-Heraclied Martin Pieckenhagen die vijf jaar voor de Almeloërs op doel stond en in 2011 zijn carrière in 2011 bij FSV Mainz 05 beëindigde.

Blaswich is de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen. Technisch manager Mark-Jan Fledderus is verheugd met de komst van de doelman die Bram Castro ‘moet doen vergeten’: “Met Janis halen we een moderne keeper in huis. Naast goede reflexen op de doellijn is hij ook voetballend sterk. Hij bestrijkt een groot gebied buiten het doel en kan in de opbouw als extra man fungeren. We hebben hem lange tijd gevolgd en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten.”
Ook Blaswich is verheugd met zijn Hollandse avontuur: ” De Eredivisie is een vooraanstaande Europese competitie waarin ik mijzelf kan bewijzen. De goede lijn van het afgelopen seizoen hoop ik bij Heracles Almelo door te trekken. Ik wil me verder ontwikkelen.”

 
06-05-2018  

Heracles wint 'Griekse derby' in Rotterdam

 

ROTTERDAM – De laatste wedstrijd van de competitie werd een ruime 2-5 overwinning voor Heracles Almelo op het Rotterdamse Kasteel. De tegen degradatie strijdende Rotterdammers namen nog wel een 1-0 voorsprong door een treffer van Friday maar binnen de minuut maakte Peterson weer gelijk nadat hij eerder al een bal op de lat zag eindigen. Heracles had het beste van het spel en had voor rust al afstand moeten nemen maar Kuwas en Peterson verzuimden het af te maken.
Na rust  waren het opnieuw de Spartanen die een voorsprong namen. Dit keer was het Spierings die Het Kasteel vreugde bracht.  Lang duurde dat niet want invaller Vermeij, koud in het veld, tikte de rebound van Pröpper uit een vrije schop van Monteiro onberispelijk in.
Sparta speelde daarna vol op de aanval maar doelman Castro wilde in zijn laatste wedstrijd voor de Heraclieden niet buigen op inzetten van Mühren en Sanusi. Toen vervolgens Breukers ook nog eens zijn eerste competitiedoelpunt voor de Almeloërs scoorde, leek Sparta veroordeeld tot de nacompetitie. In blessuretijd werd dat nog eens onderstreept door kopgoals van de naar ‘The Wolves’ terugkerende Gladon en invaller Vermeij.

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 2-5
(1-1)
25.Fred Friday 1-0, 26.Kristoffer Peterson 1-1, 50.Stijn Spierings 2-1, 61.Vincent Vermeij 2-2, 78.Tim Breukers 2-3, 90+1. Paul Gladon 2-4, 90+3.Vincent Vermeij 2-5

Scheidsrechter:

Geel: Ryan Sanusi, Stijn Spierings, Miquel Nelom

OPSTELLINGEN
Sparta Rotterdam: Jannik Huth Frederik Holst, Sander Fischer, Jeffrey Chabot (30. Michel Breuer), Miquel Nelom, Deroy Duarte, Thomas Verhaar (46. Iliass Alhaft), Ryan Sanusi, Fred Friday, Robert Mühren (68.Paco van Moorsel) en Stijn Spierings.
Heracles Almelo: Bram Castro, Tim Breukers, Wout Droste, Robin Pröpper, Bart van Hintum, Peter van Ooijen (65.Mohammed Osman), Niels Leemhuis (60. Paul Gladon), Jamiro Monteiro, Jaroslav Navratil (60. Vincent Vermeij), Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze – klik hier

 
29-04-2018  

Utrecht laat langszij tegen jubilerend Heracles


Het 115-jarige Heracles liet ter gelegenheid clubicoon Everton Ramos da Silva overkomen uit Brazilië evenals de dit seizoen vertrokken Samuel Armenteros uit Amerika, Joey Pelupessi uit het Verenigd Koninkrijk en Justin Hoogma uit het Duitse Hoffenheim. Samen met de naar de KNVB 'getransfereerde' algemeen-directeur Nico-Jan Hoogma hadden zij nog een fan-groet tegoed.
Na afloop van de laatste thuiswedstrijd in deze competitie werd ook publiekelijk afscheid genomen van Bram Castro (naar KV Mechelen), Paul Gladon (terug naar The Wolves), Roland Baas, Jaroslav Navratil, Kai Huisman, Gor Agbaljan, Renze Fij, en de trainers John Stegeman (naar Go Ahead Eagles) en Rob Alflen (naar Helmond Sport).

In de perskamer nam de verzamelde pers afscheid van Jan en Tiny van Tuyl. Zij waren gedurende 30 jaar bij Heracles het vaste gezicht voor de pers.
 

ALMELO – Fc Utrecht wist na het startsignaal van scheidsrechter Kevin Blom niet wat het overkwam met de pikstart van het jubilerende Heracles in het Polman Stadion. Nog in de eerste speelminuut werd door rechterverdediger Breukers de in het midden geposteerde Kuwas bereikt die vervolgens de bal in het net achter Utrecht-doelman Jensen deponeerde (1-).
Het 115-jarige Heracles was zonder echte spits van start gegaan met Kuwas in een vrije rol en Navratil en Peterson op de flanken. Dat verraste Fc Utrecht volkomen waardoor het centrale verdedigers-duo geen directe tegenstander had en liep te 'zwalken'.  Toen vervolgens ook nog de op pad gestuurde Navratil vanaf de achterlijn kon voorzetten, wist Peterson nog nipt die voorzet listig achterover te halen waardoor de goed doorgelopen Navratil de bal nog in de vierde speelminuut opnieuw in het net knalde. (2-0).
Fc Utrecht was compleet van slag en wist niet wat hen overkwam. De Heraclieden combineerden er in een hoog tempo lustig op los waarbij Niemeijer en Navratil nog kansjes kregen de voorsprong uit te bouwen. Het duurde een kwartier voordat de Utrechters meer grip op het spel kregen en aan aanvallen konden gaan denken. Het afstandsschot van Kliaber nipt over het doel van Castro was het eerste signaal dat de Urechters zich niet wilden laten afslachten. Het tweede gevaar voor Castro kwam uit een corner die Jansen goed inkopte, maar de naar KV Mechelen vertrekkende Bram Castro kreeg er op de doellijn nog zijn rechtervoet tegenaan. Ook Dumic probeerde het van afstand maar schoot over.  De stemming zat er dus goed in bij de rust in het Polman Stadion waar de Utrechtfans en Heraclesfans eensgezind vol leedvermaak de stand van zaken bij Vitesse-Fc Twente (1-0) bezongen.

Na rust joeg Fc Utrecht op de aansluitingstreffer door het middenveld te gaan beheersen. Klich probeerde het van afstand en miste het doel. Aan de andere kant schoot bij een uitval Peterson over de kruising. De oud-Utrechter zag even later ook doelman Jensen zijn inzet keren. Van de Kreek zorgde met een rake kopbal voor de aansluitingstreffer (2-1). Het sein voor de Utrechters om nog meer druk te zetten. De Almelose defensie hield met kunst en vliegwerk lang stand maar moest vlak voor tijd toch toezien hoe Van der Maarel vanuit de kluts alsnog de Utrechters langszij bracht (2-2). De wissel van Osman voor Niemeijer in de negentigste speelminuut kan scheidend coach Stegeman in zijn persoonlijke aantekeningen bijschrijven als een overbodige. Osman zocht de frustratie nog in een vergeefs afstandsschot terwijl de combinatie met Peterson meer voor de hand lag.

Heracles Almelo - FC Utrecht 2-2 (2-0)
1-0 Kuwas (1), 2-0 Navratil (4), 2-1 Van de Streek (68), 2-2 Van der Maarel

Scheidsrechter: Blom


OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Pröpper, Van Hintum; Niemeijer (Osman/90), Leemhuis (Jakubiak/59), Monteiro; Kuwas (Gladon/79) en Peterson.
Fc Utrecht: Jensen, Klaiber, Dumic, Janssen, van der Maarel; Klich, Strieder (Kali/65), van de Streek; Emanuelson (Sow/81), Kerk en Dessers (Görtler/65).

Fotoreportage: Harry Broeze
klik hier

De door de spelers gedragen jubileumshirts worden geveild.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
13-04-2018  

Heracles na kwartier uitgespeeld tegen AZ

 

ALMELO – Het verloop van de wedstrijd van Heracles Almelo tegen het bezoekende AZ is met drie regels wel uitverteld. Een kleine 20 minuten boden de Heraclieden partij en was het ook aanvallend aardig bezig. Het keerpunt kwam na de gemiste strafschop van Kuwas nadat Peterson onderuit werd getrokken door Til. Bizot pakte de slecht ingeschoten strafschop en daarna nam AZ de overhand tegen het van slag geraakte Heracles.

Toen Til kort daarop de voorzet van Svensson eenvoudig kon binnentikken, was het verder AZ wat de klok sloeg en liep Heracles achter de feiten aan (0-1). Weghorst pikte vervolgens de bal op na een blunder van Heraclied Dries Wuytens en bediende Idrissi die via de vuisten van Castro raak schoot (0-2). Castro behoedde daarna de Almeloërs voor een grotere achterstand bij een schot van Midsj?.

Na rust deed een schot van Van Ooijen, dat het doel van Bizot rakelings miste, de aanhang van de Almeloërs nog even opleven. Het was ijdele hoop. AZ bleef heer en meester en zag Jahanbakhsh, na een goede loopactie, uit de draai de derde Alkmaarse treffer in het Almelose doel knallen (0-3).
Heracles berustte duidelijk in de suprematie van de Almaarders die daarna alleen nog maar de bal rond tikten om Weghorst in stelling te brengen.

Heracles Almelo - AZ 0-3 (0-2)
0-1 Til (25), 0-2 Idrissi (30), 0-3 Jahanbakhsh (59)

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

geel: Svensson, Gladon, Monteiro

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Wuytens, Baas; Monteiro, Jakubiak, Van Ooijen (Duarte/64); Kuwas (Navratil/76), Gladon, Peterson (Darri/64).
AZ Alkmaar: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens (Hatzidiakos/58), Ouwejan; Midtsjø, Koopmeijners, Til; Jahanbakhsh (Seuntjens/82), Weghorst, Idrissi (Bel Hassani/87).

Fotoreportaqge: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
10-04-2018  

Passend afscheid Nico-Jan Hoogma bij Heracles

 

ALMELO – Nico-Jan Hoogma kreeg vanmiddag bij Heracles Almelo het afscheid dat hij verdient. De geboortige Heerenvener speelde voor Cambuur, Fc Twente, HSV en Heracles Almelo waar hij het kampioenschap meemaakte in 2005 en nog een jaar eredivisie speelde voor hij directeur technische zaken werd en daarna als algemeen directeur de club 12 jaar diende.

Vorige maand maakte Hoogma, tot verrassing van velen en in navolging van voorzitter Jan Smit, de overstap naar de KNVB als directeur topsport, terwijl iedereen de gang naar de Bundesliga verwachtte. In de komende vier jaar moet Hoogma het topsportklimaat van de nationale voetbalbond op de rails krijgen in nauwe samenwerking met de technische staf onder leiding van Ronald Koeman, die eveneens voor vier jaar tekende.

Later meer...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
01-04-2018  

Oranje Boven in Ronde van Vlaanderen

 

Van tevoren getipt als de grote kanshebber in de Ronde van Vlaanderen, maakte Nikki Terpstra (33) het volledig waar door solo over de meet te komen. Na 22 jaar (1986 –Adrie van der Poel) dus eindelijk weer eens een Nederlandse zege in de klassieker over de kasseien in het Vlaamse land.  
Al vroeg in de wedstrijd, na diverse valpartijen, ontstond er al een kopgroep met daarin o.a. de Deen Mads Pedersen, de winnaar van vorig jaar Philippe Gilbert en de Nederlanders  Pascal Eenkhoorn, Floris Gerts en Pim Ligthart.   
Gerts haakte af na 120 km koers en toen de echte kopmannen daarna de koers overnamen ging Terpstra er samen met Nibali en anderen er tussenuit op de Kruisberg in achtervolging op de kopgroep. Onder de volgers ook Dylan van Baarle en Ad Langeveld. Terpstra sleurde aan de kop van het veld, zag Nibali afhaken en ook Van Baarle en Langeveld op de Oude Kwaremont. Pedersen bleef nog even in het wiel maar moest uiteindelijk ook afhaken en werd tweede voor Gilbert, de ploeggenoot van Terpstra.

In de vrouwenkoers van de Ronde van Vlaanderen was het helemaal ‘Oranje Boven’ met de Zwolse Anna van der Breggen (27) als glorieuze solowinnares en landgenoten Amy Pieters en Annemiek van der Vleuten als tweede en derde.
Met nog 26 km te gaan begon Van der Breggen haar indrukwekkende solo op de Kruisberg en bleek ongenaakbaar.

 
01-04-2018  

Heracles sukkelend ten onder tegen Heerenveen

 

ALMELO – Vooraf was de wedstrid tussen Heracles Almelo en het bezoekende Sc Heerenveen er een om plek 8 in de eredivisie maar de Almeloërs hadden een complete óff day tegen de Friezen en verloren uiteindelijk met 1-2.

Vooral de aanvalslinie van Heracles met Petersson en Kuwas op de vleugels en Vermeij in de spits faalden en konden geen bal vasthouden. Voeg daarbij het middenveld dat mede daardoor niet aansloot en Heerenveen was in de eerste helft heer en meester in oever het algemeen een matige 'pot' voetbal.
Toch duurde het lang, na twee pogingen van Zeneli voor de Friezen en Monteiro die nipt over het doel van Hansen knalde, voordat de eerste treffer viel in het Almelose Polman Stadion. Met nog tien minuten voor de rust kopte Thorsby ongehinderd de Friezen naar een verdiende voorsprong van 0-1 en enkele minuten later kon Zeneli vanaf de stip die voorsprong uitbouwen naar 0-2 door doelman Castro kansloos te laten.
Even leek Jakubiak nog voor de rust de aansluitingstreffer op de schoen te hebben maar zijn schot ging voorlangs het doel van Hansen.

Na rust bracht trainer John Stegeman Lerin Duarte voor linksback Baas voor wat meer aanvallende impulsen en jakubiak kon in de kleedkamer achter blijven ten faveure van de aanstaande voetbal millionair en van de Wolves gehuurde Paul Gladon als extra spits.
Heerenveen kwam weliswaar onder druk te staan, maar grote kansen bleven uit terwijl de Friezen met uitvallen gevaarlijk bleven.
Het was Gladon die een treffer zag afgekeurd wegens buitenspel en ook Kuwas verzuimde de aansluitingstreffer evenals Peterson en nog eens Kuwas.
Aan de andere kant zag Castro Reza langs schieten en mikte Dumfries in de handen van de Belg die Heracles aan het eind van de competitie gaat verlaten.  Ook de voor Vermeij ingevallen Brahim Darri treuzelde te lang maar hij maakte in blessuretijd wel de fraai eretreffer. Dit nadat de Friese spits Reza na enig theater en een gele kaart als traktatie, het veld mocht ruimen voor Henk Vreeman. 
Heerenveen bleef derhalve simpel overeind en verwees de Almeloërs naar plek 10 op de ranglijst.

Commentaren”:
Jürgen Streppel: ‘Blij met de overwinning en de punten. Middenveld overwicht maar stilstaande moment nodig voor de goals. Tweede helft kwam meer druk van heracles en moesten we terug. Toch vergaten we het spel op slot te gooien. De tegentreffer kwam gelukkig laat’.
John Stegeman : ‘We hebben het vandaag matig gedaan. Zo ken ik mijn team niet. Wel moeite met middenveld van Heerenveen daar hadden we het lastig mee. Maar ook slecht aan de bal. Wat kleine mogelijkheden in de eerste helft ondanks dat we er wel goed op getraind hebben. Brachten ons zelf in de problemen en vandaar de doelpunten tegen. In de tweede helft getracht de wedstrijd te kantelen. Paar keer verzuimd te scoren en mede daardoor komt de aansluittreffer veel te laat’.

Heracles Almelo - sc Heerenveen 1-2
(0-0)
0-1 Thorsby (37), 0-2 Zeneli (40/strafschop), 1-2 Darri (90+3)
Scheidrechter: Ed Jansen
geel: Breukers, Pierie, Schaars, Ghoochannejhad

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Pröpper, Baas (Duarte/46); Jakubiak (Gladon/46), Monteiro, Van Ooijen; Kuwas, Vermeij (Darri/77), Peterson.
Sc Heerenveen: Hansen; Dumfries, Høegh, Pierie (Bulthuis/68), Woudenberg; Schaars, Kobayashi, Thorsby; Ødegaard (Vlap/61), Ghoochannejhad (Veerman/82), Zeneli.

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

 
01-04-2018  

Heracles Almelo - Sc Heerenveen live

  IN ALMELO SCHIJNT IN BLESSURETIJD DE AANSLUITTREFFER VAN INVALLER BRAHIM DARRI TE LAAT TE KOMEN VOOR DE HERACLIEDEN. IN GRONINGEN ZET KLAAS-JAN HUNTELAAR DE AJAXIEDEN OP EEN 1-2 VOORSPRONG. NA VEEL THEATER, EEN VERGEEFSE BRANCARD EN BELOONT MET EEN GELE KAART VERLAAT GHOCHANNEJHAD HET VELD IN ALMELO VOOR ZIJN VERVANGER HENK VEERMAN BRAHIM DARRI KOMT IN ALMELO IN HET VELD VOOR SPITS VERMEIJ. DAVE BULTHUIS VERVANGT BIJ HEERENVEEN KIK PIERIE. IN ALMELO VERZUIMT HERACLES TOT TWEE KEER TOE DE AANSLUITTREFFER. In Groningen makt Justin Kluivert de gelijkmaker voor Ajax. Gladon schiet vrij voor doel over en verzuimt de aansluittreffer. Michael Vlap vervangt bij Heerenveen Martin Odegaard. De Zwolse Anna van der Breggen schrijft na een solo de Ronde van Vlaanderen op haar naam. Na drie minuten wordt de aansluittreffer van Gladon afgekeurd wegens buitenspel. Heracles start de twee helft met Paul Gladon voor Sebastián Jakubiak en Lerin Duarte voor Roland Baas. Heerenveen krijgt penalty. Zeneli straft af 0-2 Morten Thorsby zet Heerenveen op voorsprong in Almelo door simpel in te tikken na een corner. Na de hervatting strandt Heracles door goe ingrijpen van Hansen. In Almelo stoomt Drost mee op naar voren, legt af op Monteiro die na twee kapbeweigingen nipt over het doel van Martin Hansen knalt. In Groningen staat het 1-0 door een doelpunt van Tom van Weert tegen het bezoekende Ajax 14.30 UUR: IN ALMELO FLUIT SCHEIDSRECHTER ED JANSEN AF FC TWENTE IS IN DE VENLOSE KOEL BLIJVEN STEKEN OP 0-0 EN BLIJFT HEKKENSLUITER. ALMELO - Een klein halfuurtje en in het Polman stadion begint de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Sc Heerenveen. De inzet plek 8 op de eindranglijst voor nacompetitie om `Europees voetbal. COMMENTAREN: HERACLES - HEERENVEEN Jürgen Streppel: Blij met de overwinning en de punten. Middenveld overwicht maar stilstaande momente nodig voor de goals. Tweede helft kwam t spel op slot te gooien. De tegentreffer kwam gelukkig laat. John Stegeman :we hebben het vandaag matig gedaan. Zo ken ik mijn team niet. Wel moeite met middenveld van Heerenveen daar hadden we moeite mee. Maar ook slecht aan de bal. Wat kleine mogelijkheden in de eerste helft ondanks dat we er wel goed op getraint hebben. Barcahten ons zelf in de problemen en vandaar de doelpunten tegen. In. De tweede helft getracht de wedstrijd te kantelen. Paar keer verzuimd te scoren en mede daardoor komt de aansluittreffer veel te laat.

 
28-03-2018  

Bram Castro vertrekt bij Heracles Almelo


Bram Castro vertrekt na vier jaar transfervrij bij Heracles Almelo.
Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – Vorige zomer zou doelman Bram Castro (35) al bij Heracles Almelo vertrekken terug naar zijn thuisland België.  Tussen Heracles Almelo en AA Gent was de zaak al rond. Castro leek daarmee zijn wens om meer bij zijn gezin te zijn, te kunnen waarmaken. Interne strubbelingen bij AA Gent brachten Castro alsnog tot het inzicht om niet over te stappen naar AA Gent.  Bij Heracles Almelo gingen toen alle poorten open om Castro weer in de gelederen te sluiten, maar de wens bleef knagen bij de Belg.
Na dit seizoen mag Castro derhalve vrij vertrekken bij de Almelose club. Men gunt hem na vier jaren van trouwe dienst een vrije uitgang om een overstap naar een andere club dichter bij huis te maken. Alleen het bereiken van de nacompetitie door Heracles zou nog kunnen betekenen dat Castro nog een paar wedstrijden  meer uit komt voor de Heraclieden, maar anders is de laatste wedstrijd uit tegen Sparta zijn laatste wedstrijd voor de Almelose club. Castro, naast de Belgische ook de Spaanse nationaliteit, speelde als prof voor KRC Genk, St. Truiden, Roda JC, PSV, MVV en Heracles maar daar kan nog een club bijkomen omdat Castro nog niet denkt aan stoppen.

Naast Castro vertrekt ook college-doelman Renze Fij (25) bij Heracles Almelo. Een verhuur als duo-doelman bij FC Dordtrecht werd geen onverdeeld succes waardoor Fij in de winterstop weer terugkeerde om zijn contract tot einde van dit seizoen uit te dienen. Fij begon zijn carrière bij de jeugd van Fc Twente om via Go Ahead Eagles bij de jeugd van Fc Groningen uit te komen waar Heracles Almelo hem weghaalde in de zomer van 2013.
Heracles Almelo heeft wel de intentie om door te gaan met doelman Michael Brouwer die in 2013 werd gehaald bij AGOVV. Met Brouwer zijn gesprekken gaande.
Heracles Almelo heeft ook de intentie om Peter van Ooijen langer aan de club te binden. De middenvelder heeft dit seizoen zijn draai gevonden en dat wekt vertrouwen om met hem het gesprek aan te gaan voor verlenging van zijn aflopende contract. Van Oijen werd in de zomer van 2015 gehaald bij Go Ahead Eagles. Ook Niels Leemhuis kan volgend jaar blijven. Zijn contract-optie is gelicht.

Het lot van een opleidingsclub als Heracles is tevens dat elke zomer afscheid wordt genomen van een rits aan spelers. Zo werd het aflopende contract van Tim van den Berg formeel opgezegd en valt ook het doek voor Gor Agbaljan, Kai Huisman, Daryl van Mieghem (verhuurd aan De Graafschap) en Jaroslav Navratil.
Verrassend is dat de optie in het contract van Roland Baas niet is gelicht. Hij speelde zich de laatste tijd als linksback in het eerste team.
Voor Zeki Erkilinc (FC Twente) en Paul Gladon (Wolverhampton Wanderers FC) eindigt aan het einde van het lopende seizoen de huurperiode.
“We zijn deze spelers dankbaar voor hun inzet voor onze club. We wensen hen veel succes in hun verdere carrière”, zegt technisch manager Mark-Jan Fledderus in het persbericht van de Almelose eredivisionist.

 
17-03-2018  

Vitesse en Heracles gelijk op in Arnhem

 

ARNHEM – In het Gelredoom waren Vitesse en Heracles vooral vriendelijk tegen elkaar. Scheidsrechter Lindhout had een makkelijke avond en kon zijn kaarten op zak houden. Na de derbywinst op Fc Twente zag trainer Stegeman geen reden om zijn elftal te wijzigen. Vitesse trad aan zonder Bruns maar wel met Linssen die beiden een Heracles-verleden hebben. Dat geldt ook doelman Pasveer die na wat mindere optredens op de bank belandde.

In de eerste helft hadden de Arnhemmers het betere van het spel maar speelde doelman Castro weer de betrouwbare sluitpost van de Heracles-defensie. Mount, Karavaev em Matavz van afstand probeerden het maar Castro was evenzoveel keer op zijn post. Van Ooijen probeerde het namens Heracles maar Pasveer’s vervanger Houwen was nog net op tijd.

Na de rust een gelijk beeld. Vitesse combineerde beter maar zag ook Pröpper een bal voor de lijn stoppen op een inzet van Foor. Geen enkel moment vloog de vlam in de pan terwijl de beste kansen voor Vitesse waren. Mount zag een inzet in het zijnet belanden en Castro plukte een schot van Beerens uit de hoek en pakte ook een afstandsschot van invaller Van Bergen. Hetzelfde deed doelman Houwen op een afstandsschot van Heraclied Monteiro. Zodat begin en eindstand gelijk bleef.
Met het puntje heeft Heracles nog zicht op de achtste plek. Op 1 april komt Heerenveen naar Almelo.   

Vitesse - Heracles Almelo 0-0


Scheidsrechter: Lindhout

geel: geen

OPSTELLINGEN
Vitesse: Houwen; Kara, Kashia, Miazga, Faye; Serero, Mount, Foor; Beerens (Bruns/85), Matavz, Linssen.
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Wuytens, Pröpper, Baas; Van Ooijen, Monteiro, Jakubiak (Niemeijer/46); Kuwas, Vermeij (Gladon/76), Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-03-2018  

DFB-opleidingschef Wormuth naar Heracles


Wormuth is tot en met 19 maart hoofd van de trainersopleiding in Duitsland en was tot 2016 coach van Duitsland onder 20. Daarvoor werkte hij als trainer op lagere niveaus bij VfR Aalen, Union Berlin, SSV Reutlingen en SC Pullendorf en als assistent van Joachim Löw bij het Turkse Fenerbahçe. Als speler kwam de verdediger uit voor Offenburger FV, SC Freiburg, Hertha BSC en Freiburger FC.

De technische staf van Heracles Almelo blijft, op het naderende vertrek van John Stegeman na, intact. Zij het dat Robby Alflen een aflopend contract heeft. Vorig jaar zou hij de overstap maken naar NEC maar dat ging ter elfder ure niet door.
Heracles is nog in overleg met Alflen of hij mogelijk vertrekt of toch bij Heracles blijft.
 

ALMELO – Het gonsde al weken, Keizer wordt de nieuwe trainer, Van der Gaag, Langeler en ook de huidige assistent Rob Alflen werden genoemd in het geruchtencircuit, maar Heracles Almelo heeft de opvolger van de vertrekkende Stegeman verrassend uit Duitsland gehaald.
Frank Wormuth is de naam. De geboortige 'Berliner' Wormuth staat sinds 2008 aan het hoofd van de trainersopleiding van de Duitse voetbalbond (DFB). Daarnaast was hij sinds 2010 trainer van het Duitse nationale elftal onder twintig jaar. “Ik kijk er weer naar uit om iedere dag op het veld te staan. Ik voelde dat er nog altijd een trainer in mij zit. In de gesprekken met Heracles Almelo werd dat bevestigd. De kennis die ik in de laatste tien jaar in de aansturing van de opleiding heb opgedaan, wil ik graag in de praktijk tot uiting brengen. Heracles Almelo is een club die goed bij mij past”, zei Wormuth die vandaag voor 2 jaar tekende (met optie 1 jaar verlengen) bij de Almelose eredivisionist.

De benoeming lijkt de laatste hand van de naar de KNVB vertrokken algemeen directeur Nico-Jan Hoogma te zijn. Hoogma toonde eerder kritiek op de opleidingen van spelers in ons land en vond dat het allemaal wel wat zwaarder mag qua trainingsaanpak en wees daarbij naar o.a. Duitsland. Saillant, Hoogma is sinds kort de hoogste chef van het topsportbeleid bij de KNVB.

In ieder geval is men bij Heracles verheugd met de komst van Wormuth. . “Frank heeft enorm veel ervaring in de voetbalwereld. Behalve met zijn voetbalvisie, past hij ook als opleider goed bij Heracles Almelo. Hij is het brein achter de vernieuwing van het Duitse voetbal en met zijn kennis kan hij onze club verder ontwikkelen. Samen met Frank gaan we voor attractief voetbal. Hij zal zich de Nederlandse taal (Ich bin ein Almeloër) eigen maken. Tot het nieuwe seizoen werkt hij op de achtergrond toe naar onze samenwerking. ( Op 19 maart wordt door de DFB de laatste trainersopleiding onder verantwoordelijkheid van Wormuth afgerond - red.) Voor nu ligt de focus het verdere seizoen op het doorzetten van de goede lijn van de laatste wedstrijden. Te beginnen met Vitesse-uit komende zaterdag”, aldus technisch manager Mark-Jan Fledderus van de Almelose club.
Bij de DFB wordt het vertrek van Frank Wormuth betreurt. "Wir bedauern, dass Frank den DFB verlässt", zegt Oliver Bierhoff - directeur nationale DFB-teams - op de site van de Duitse voetbalbond.

 
11-03-2018  

Bornse Joy Beune wint WK Schaatsen junioren

Compleet Nederlands Allround podium
 

SALT LAKE CITY (USA) – Op de eerste dag van het WK Schaatsen voor junioren in het Amerikaanse Salt Lake City reed de Bornse Joy Beune het sinds 2008 bestaande wereldrecord junioren op de 1500 meter van Marit Leenstra uit de boeken met de nieuwe recordtijd van 1.54.21. Jutta Leerdam (1.54,32) en Elisa Dul (1.56,83) completeerden. het Nederlandse podium.
Op de 500 meter reed Beune weliswaar een persoonlijk record van 38,69 seconden, een verbetering met bijna 0,8 seconden, maar dat bracht haar niet verder den de vijfde plek. Over beide afstanden stond ze na de eerste dag tweede in het klassement achter landgenote Leerdam.
Dag twee was voor Beune wederom goed voor wereldrecords door de Bornse junior. Als eerste ging het wereldrecord op de 1.000 meter aan diggelen met een tijd van 1.14.21 en ook de tijd van 3.59,47  op de 3.000 meter werd de winnende recordtijd. Leerdam (4.05,19) en de Japanse Lemi Williamson (4.05,96.) volgden op afstand.
Jutta Leerdam (1.14,38) en Elisa Dul (1.15,31) volgden Beune op de schaatsmijl. Gedrieën vormden zij het WK-podium in dezelfde volgorde.

 
09-03-2018  

Heracles vergroot degradatiezorg Fc Twente


Trainer Stegeman kon het niet laten zijn crew even te fotograferen (midden).
Brandley Kuwas was door het dolle. De shirts van deze wedstrijd, met logo Kans voor een Kind, worden geveild voor het vervullen van kinderwensen voor zieke kinderen. Kijk op de website van Heracles Almelo.
 

ALMELO – In een bomvol ‘kolkend’ Polman Stadion heeft Fc Twente met 2-1 het onderspit gedolven in de Twentse derby tegen Heracles Almelo. De spanning zat er vooraf goed op met de uitspraak van KNVB-boss Jan Smit dat hij geen traan zou laten indien Fc Twente zou degraderen.  Ook het verdrietige bericht dat de 8-jarige dochter van oud- Heracles voetballer Anthoine van der Linden kort voor de wedstrijd, die in het teken stond van de stichting Kans voor een Kind, was overleden aan bloedkanker hakte er in bij de spelers en begeleiding van de Almelose eredivisionist.
De motivatie was dus messscherp en Heracles zette de Enschedeërs vanaf het beginsignaal flink onder druk. Al in de eerste minuut kreeg Maher dan ook al geel toen hij werd overlopen door ‘man off the match’ Heraclied Monteiro. De vrije trap van Kuwas leek meteen al doel te treffen maar met een uiterste krachtsinspanning kon doelman Trommel dat Enschedese onheil nog voorkomen door de bal nipt naast te tikken.
Fc Twente kwam er in de eerste helft niet aan te pas door veelvuldig balverlies, terwijl de Heraclieden verzuimden door te drukken. Peterson leek in het begin solistisch op weg naar een doelpunt maar een overtreding binnen de zestien werd weggewuifd door arbiter Blom. Kuwas zag een corner eindigen op de vuisten van Drommel, Vermeij kopte over, Maher zag een pegel van afstand beroerd door de vingertop van Castro en Boere tikte te subtiel de bal over. Daarmee zijn de hoogtepunten uit de eerste helft wel genoemd. Zij het dat Cuevas zijn negende gele kaart van dit seizoen kreeg ton hij Monteiro op Zuid-Amerikaanse wijze afstopte.

In de tweede helft stuurde Fc Twente trainer GertJan Verbeek aanvallender het veld in. De wedstrijd kreeg er een ‘boost’ door als kijkspel. Een snelle uitbraak van de gasten via Holla betekende zelfs een voorsprong omdat Tighadouini koel bleef en beheerst de bal achter doelman Castro schoof (0-1).
Heracles raakte niet van slag en kwam al snel weer langszij doordat Kuwas de oprukkende Baas bereikte die vanaf de achterlijn Peterson bediende die de bal binnentikte langs de vergeefs graaiende Drommel (1-1). Het stadion ‘ontplofte’ en rook bloed net zoals de Heraclieden op het veld. Wederom was het een corner van Kuwas die de 2-1 inluidde. De mee opgekomen Pröpper stond frank en vrij ver achter de tweede paal en kopte diagonaal binnen bij de eerste paal waar de op de doellijn postende Maher nog wel de bal met het hoofd toucheerde maar deze via de lat achter de lijn zag ploffen. Het vervolg van de wedstrijd golfde op en neer waarbij Monteiro in de handen van Drommel schoot, Jensen zijn schot in de handen van Castro zag belanden en en El Hamdaoui over het Almelose doel mikte.
Met de verdiende winst houdt Heracles nog zicht op de eerste acht voor Europees voetbal en zag Tc Twente zich zakken op de ranglijst naar de voorlaatste plaats.

‘Wij waren in het begin veel te voorzichtig’, begon Gertjan Verbeek zijn commentaar. Toch was hij van mening dat Fc Twente weinig had weggegeven. In de rust had hij derhalve de opdracht gegeven meer voorwaartse druk te zetten. ‘We maakten drie snelle aanvallen waarbij we de voorsprong namen. De gelijkmaker kwam te snel via een prima aanval van Heracles. Dat Pröpper die bal binnenkopt, mag hij nog eens tien keer proberen maar dan gaat ie er niet in’, was het berustende commentaar. ‘Mijn jongens hebben hard gewerkt en we moeten het vizier nu richten op de volgende wedstrijd’, aldus Verbeek.
Trainer John Stegeman memoreerde dat het overlijdensbericht van het dochtertje van Anthoine van der Linden er flink inhakte. ‘Dan moet je nog spelen. We hadden in de eerste helft wel het overwicht maar speelden niet goed genoeg. Toen we in de tweede helft achter kwamen te staan, zag je dat mijn spelers alles wilden geven om te winnen’, aldus Stegeman. Overigens meldde Stegeman ook dat hij er van overtuigd is dat Fc Twente zich veilig kan spelen met deze selectie.

Heracles Almelo - FC Twente 2-1
(0-0)
0-1 Tighadouini (50), 1-1 Peterson (57), 2-1 Pröpper (63)
Scheidsrechter: Blom
geel: Maher, Van Ooijen, Cuevas, Monteiro, Van der Lely, Wuytens
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Van de Berg/89), Droste (Wuytens/64), Pröpper, Baas; Jakubiak, Monteiro, Van Ooijen; Kuwas, Vermeij (Gladon/80), Peterson.
FC Twente: Drommel; Van der Lely, Bijen, Lam, Cuevas; Maher, F. Jensen, Holla; Maria, Boere (Hooiveld/81), Tighadouini (El Hamdaoui/72).

Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

Zie ook: Veiling wedstrijdshirts Kans voor een Kind

 

Fotoreportage (31 foto's)...

 
09-03-2018  

Twentse derby in uitverkocht huis

KNVB-voorman Jan Smit zet de zaak op scherp
 

ALMELO – In een volle bak speelt Heracles Almelo vanavond de derby tegen Fc Twente dat Oussama Assaidi moet missen wegens een slepende blessure aan zijn knie. Ook Haris Vuckic staat buitenspel vanwege een schorsing. Toch doet men er bij Twente alles aan om zo sterk mogelijk aan te kunnen treden in deze voor Fc Twente o zo belangrijke degradatiestrijd. Met Almelose fysio-hulp werd o.a. Spits Tom Boere wedstrijdfit gemaakt evenals Adane Tigahdouini. Mocht Tc Twente winnen dan in ieder geval met Almelose hulp.
Die hulp hoeft wat betreft ex- Heracles voorzitter Jan Smit niet. De huidige voorzitter van de Raad van Commissarissen van de KNVB gooide vanmorgen in De Telegraaf nog wat olie op het vuur; ,,Een jaartje zonder derby kan best. Ik ben te veel Almeloër om een traan te laten bij degradatie van FC Twente. Ik moet boven de partijen staan, maar er zijn sentimenten. Mensen in Almelo voelen zich achtergesteld bij Enschede. Vanuit het Twente-vak klinken altijd spreekkoren als ’Calimero Almelo’. ''
Smit liet in feite zijn hart spreken ondanks zijn huidige functie waarin hij alle clubs bestuurlijk een warm hart moet toedragen. Maar Smit is Smit. In het verleden haalde hij ook vaak uit naar clubs die financieel ‘sjoemelden’ en dat laatste is feitelijk de oorzaak waarom de Enschedese club zo in de problemen zit. Toch zal Smit de laatste zijn om zijn vriend GertJan Verbeek geen hand te geven mochten de rood-witten vanavond de zwart-witten onverhoopt verslaan.

 
04-03-2018  

Almelose broers gaan voetballen bij PSV

 

ALMELO – Ze voetbalden bij La Première waar Tc Twente de Almelose broers Robin (11) en Jason (12) van Duiven scoutte. Na dit seizoen lonkt er voor beide Almelose talenten na Fc Twente een nieuw avontuur in Eindhoven waar Robin en Jason gaan voetballen voor PSV.

‘De kids hebben een beslissing genomen, ze zullen volgend seizoen spelen voor PSV’, meldt vader Rocky van Duiven vol trots op facebook.

 
04-03-2018  

Kirsten Wild koningin van WK Baanwielrennen

 

APELDOORN – Na de wereldtitels in de scratch en het omnium en het zilver met Amy Pieters in de koppelkoers, pakte Kirsten Wild (35) op de slotdag van het WK Baanwielrennen in Apeldoorn nog eens flink uit door ook de puntenkoers op haar naam te schrijven.
De oud- Almelose is daarmee het goudhaantje van de Nederlandse equipe. Al voor de finish in de puntenkoers stelde Wild de wereldtitel veilig met een puntentotaal van 49. De Amerikaanse Jennifer Valente behaalde het zilver met 43 punten voor de Canadese Jasmin Duehring die met 30 punten genoegen moest nemen met brons.

Nijverdaller Jeffrey Hoogland verzekerde zich op de slotdag van een tweede gouden medaille. Op de kilometer tijdrit zette Hoogland een voor de concurrentie onbereikbare tijd neer van 59.459 seconden. Eerder won Hoogland al teamgoud op de sprint met met Niels van het Hoenderdaal en Harrie Lavreysen. De ‘Come Back Kid’ Theo Bos bleef in de finale van de individuele sprint ook nipt binnen een minuut (59.955) en pakte daarmee het brons achter de Australiër Matthew Glaetzer die eindigde in 59.745 seconden en dus goed voor zilver.

Alle uitslagen

 
02-03-2018  

Kirsten Wild pakt tweede WK Goud

 

APELDOORN – Kirsten Wild (34) heeft in Apeldoorn tijdens het WK Baanwielrennen haar tweede wereldtitel gepakt. De oud- Almelose pakte woensdag al de titel op het reguliere onderdeel scratch en was vrijdag de beste in de vierkamp Omnium.  Ook in de vierkamp zette Wild de scratch op haar naam, werd vierde in de temporace, won de afvalkoers en bewaakte in de puntenkoers succesvol haar voorsprong in het algemene klassement.
Daarmee is het WK voor Wild nog niet gedaan. Zaterdag strijdt ze met teamgenote Amy Pieters nog in de koppelkoers en zondag staat de reguliere puntenkoers nog op haar programma.

Nijverdaller Jeffrey Hoogland behaalde woensdag al teamgoud in de sprint. Met Nils van Hoenderdaal en Harrie Lavreysen als teamgenoten werd favoriet Groot Brittannië verslagen. Derde werd Frankrijk dat Rusland versloeg.

Bekijk hier alle resultaten

< Kirsten Wild na haar zege op het Omnium (Instagram Kirsten Wild)

 
02-03-2018  

Heracles pakt in Kerkrade eerste uitwinst

 

KERKRADE – Heracles Almelo heeft eindelijk zijn eerste uitoverwinning in deze competitie te pakken. In Kerkrade werd met 0-3 gewonnen van Roda JC door doelpunten van Kuwas en Peterson in de eerste helft en van Van Ooijen in de slotminuten.

Het was de steeds beter in vorm komende Kuwas die de Heraclieden na  12 minuten speeltijd op het juiste spoor zette door een vrije trap vanaf 25 meter doeltreffend in het net van de Limburgers te laten eindigen.
Roda kreeg daarop kansen voor de gelijkmaker, maar vergat te scoren. Het was Petersen die vervolgens nog voor rust El Makrini en de oud- Heraclied Rosheuvel aftroefde om de bal in de verre hoek te schuiven achter doelman Jurjes.

Na rust was het eerste kwartier voor de Almeloërs. Pas daarna zette Roda meer druk op het doel van Castro maar de aansluitingstreffer bleef uit tijdens een scrimmage met meerdere kansen met een redding op de doellijn door Baas en door een prachtige safe van Castro.
Heracles werd via een uitval gevaarlijk maar Kuwas zag zijn inzet van de lijn gehaald door Banggaard. Het had de wedstrijd op slot kunnen gooien net zoals de kans van invaller Gladon die wel doel trof maar werd afgekeurd vanwege voorafgaand hands van hem zelf. Het was Van Ooijen die in speelminuut 90 wel de ijdele hoop van Roda torpedeerde door het derde Heracles-doelpunt op naam te zetten.

Met de overwinning stegen de Almeloërs vier plaatsen op de ranglijst naar een negende plek. Een plek die dit weekend met een beetje mazzel van andere uitslagen misschien ook nog wel vastgehouden kan worden.
Voor ‘buur’ Fc Twente is de winst van de Heraclieden een meevaller in de degradatiestrijd. Maar dan moet in Enschede zondag wel gewonnen worden van het bezoekende Fc Groningen.

Roda JC – Heracles Almelo 0-3 (0-2)
Kuwas (13), Peterson (39), van Ooijen (90)

Scheidsrechter: Kamphuis

geel: Gladon, Vansteenkiste 

OPSTELLINGEN
Roda JC: Jurjus, Dijkhuizen, Banggaard, Auassar, Vansteenkiste (v. Velzen/58), Rosheuvel, El Makrini  (Gnjatic/72), Gustafson, Milts (Ngombo/58), Schahin, Vancamp  
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Droste, Pröpper, Baas, Jakubiak, Monteiro, van Ooijen, Kuwas, Vermeij (Gladon/63), Peterson (Navrátil/77) 


Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (26 foto's)...

 
24-02-2018  

Heracles verslaat PEC in Overijsselse derby

 

ALMELO – De Overijsselse derby tussen Heracles Almelo en PEC Zwolle werd een 2-1 overwinning voor de Almeloërs. De Heraclieden zijn door dit resultaat nagenoeg zeker voor opnieuw een seizoen eredivisievoetbal omdat directe concurrenten Fc Groningen en NAC vrijdag gelijk speelden. Toch wil de bij Heracles vertrekkende trainer John Stegeman in de laatste 9 duels nog wel wat punten pakken.
 
Heracles Almelo begon aan de derby met rechterverdediger Breukers als vooruitgeschoven post als extra aanvaller naast Kuwas, met Vermeij in de spits en Peterson op links. Mede daardoor begon PEC voorzichtig en was het speloverwicht bij de Heraclieden zonder dat dit leidde tot echte kansen.
Na twintig minuten was Kuwas dichtbij een treffer maar zijn inzet werd via de lat boven de Zwolse doelman Boer gekeerd. Het meeste gevaar voor beide doelen ontstond nog door corners waarbij Pröpper voor Heracles en de mee opgekomen Ehizibue voor PEC kansen kregen.
Cornerspecialist Kuwas was even later dichtbij een treffer door opnieuw de bal op de lat te schieten via de vingertoppen van doelman Boer. Kort voor rust dan toch de verdiende voorsprong voor Heracles toen Kuwas aan de andere kant Peteson bereikte die koppend doel trof (1-0).
Een fractie later leek de 2-0 te vallen toen Kuwas uit de corner bijna Boer verraste maar dit keer stond de paal in de weg.

Na de thee een meer voorwaarts gericht PEC. Toch was de eerste kans voor de Almeloërs maar opnieuw Kuwas zag zijn inzet door Boer over de lat getikt. Kort daarop kwam de Zwolse gelijkmaker toen spits Parzyszek (24) met een steekpass de diepte werd ingestuurd na opnieuw slordig balverlies van Peterson. Zijn schot trof doel bij de eerste paal. De Arnhemmer die met zijn moeder op 6 jarige leeftijd vanuit Polen naar Nederland kwam, eerde er zijn op sterven liggende moeder mee.
PEC-trainer John van ’t Schip wisselde in het verdere verloop van de wedstrijd drie keer aanvallend om de zege meet te slepen maar het was Heracles dat opnieuw voorsprong pakte. Peterson ging opnieuw op avontuur in het Zwolse strafschopgebied, leed weer balverlies maar Vermeij kreeg daardoor het buitenkansje voor 2-1 en liet Boer kansloos.
PEC ging ‘va banque’, zag doelman Castro een schot van Mokthar met zijn knie keren en een kopbal van Parzyszek onschadelijk maken in een fase waarin de verdediging van de Heraclieden op knappen stond.
De Almeloërs kregen nog een kans voor 3-1, maar Kuwas zag zijn inzet net voor de doellijn gekeerd door doelman Boer met assistentie van centrale verdediger Sandler. In die slotfase werd Boer nog van een bierdouche voorzien van een Almelose ‘fan’ die solliciteerde naar een stadionverbod.

Commentaren
Van ’t Schip; ‘Het was een wedstrijd die 90 minuten op en neer golfde waarbij wij over rechts misschien meer resultaat hadden moeten behalen. In de tweede helft deden we wat moest. Aanvallen. Maar er werd wel slecht verdedigd en er was veel dreiging van Kuwas. Toch wel wat positieve dingen gezien waar we verder aan moeten werken.
Stegeman; ‘In de eerste helft zaten we wat beter in de wedstrijd en was de 1-0 verdiend. In de tweede helft liepen we teveel naar achteren en was de gelijkmaker te danken aan slordig balverlies. In de omschakeling konden we elkaar redelijk vinden, op zoek naar een doelpunt. Dat slaagde, maar het kan nog beter. Met de drie punten ben ik een blij man tegen een ploeg als PEC. Nog negen wedstrijden te gaan waarin ik nog wel wat puntjes binnen wil halen.’

Die mogelijkheid komt in de komende uitwedstrijd op vrijdag a.s. in kerkrade tegen Roda JC en in de Twentse derby tegen Fc Twente op vrijdag 9 maart in het Polmanstadion (20.00 uur) waarvoor nog maar een paar kaarten beschikbaar zijn. Koop nu.

Heracles Almelo - PEC Zwolle 2-1
(1-0)
1-0 Peterson (42), 1-1 Parzyszek (49), 2-1 Vermeij (62)

Scheidsrechter Nijhuis


OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Pröpper, Baas; Van Ooijen, Jakubiak, Monteiro; Kuwas, Vermeij (Gladon/87), Peterson (Darri/73).
PEC Zwolle: Boer; Ehizibue (Ondaan/79), Sandler, Freire (Ligeon/73), Van Polen; Thomas, Saymak, Dekker; Namli, Parzyszek, Mokhtar (Menig/82)

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
24-02-2018  

IND zet Oranje Nassau-speler in het gevang

 

ALMELO – Eerste elftalspeler Mert Sariçiçek (21) van Oranje Nassau is door de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) in het gevang gezet. Sariçiçek die sinds de E’tjes bij de Almelose zaterdagclub voetbalt, toog donderdag naar Zwolle om zijn verblijfsvergunning op te halen maar de IND had een andere verrassing voor hem. Uitzetten! Hij ging ter plekke in beroep en zit nu in Rotterdam in hechtenis.
Sariçiçek kwam als kleuter gelijk met zijn ouders in Nederland die inmiddels wel een verblijfsvergunning hebben, evenals andere familieleden. Wat er fout ging met de verblijfsvergunning voor Mert is nog niet geheel duidelijk.  
Bij Oranje Nassau is men woedend. Teamleider Jan van Laar: ‘Mert is al jaren bezig om een verblijfsvergunning te krijgen. Zijn hele familie heeft wel een verblijfsvergunning maar hij niet. Nu is hij vastgezet in afwachting van zijn hoger beroep. Onbegrijpelijk, Mert werkt, heeft een vriendin en is erg sociaal. Ik begrijp niet goed waar het fout gegaan is?’
De club heeft zich verontwaardigd en solidair betoond op de website, heeft een handtekeningenlijst in de kantine voor ondersteuningverklaringen en heeft een speciale facebookpagina opgezet ter ondersteuning van Sariçiçek in zijn strijd tegen de IND onder het motto ‘Zonder jou geen Ons!’
Bron: De Roskam

Archief
Terug naar vorige pagina