Sportberichten


Plaatsing  
 
22-02-2019  

Heracles pakt ook de volle winst in Venlo

 

VENLO – Na een goede competitiestart en een slechte winterperiode is Heracles Almelo na 3 overwinningen op rij helemaal op koers voor hogere doelen. Na winst op Ajax en Fortuna werd op sportpark ‘De Koel’ in Venlo nu ook concurrent VVV verslagen door een doelpunt vanaf de stip door Osman(0-1).
Voor VVV was de nederlaag extra bitter omdat verdediger Promes (36) al in de vijfde minuut een dermate zware knieblessure opliep dat de wedstrijd tijdelijk werd stil gelegd om ambulancepersoneel haar werk te kunnen laten doen.

Dat de wedstrijd tegen concurrent VVV Venlo op voorhand geen ‘makkie’ zou worden was goed doorgedrongen bij de ‘Manschaft’ van trainer Wormuth. VVV is volgens Wormuth een fysiek sterke maar ook slimme ploeg met ook nog eens in topvorm verkerende Unnerstall in het doel.
De eerste helft was mede door de ‘stop’ van 25 minuten qua voetbal weinig verheffend zij het dat de langzaam weer in vorm komende Peterson tot twee keer toe toekomstig PSV-doelman Unnerstall dwong tot fraaie safes om zijn doel schoon te houden. Vlak voor rust werd moest Konings het veld verlaten wegens een rugblessure. De spits had al geel op zak wegens de actie waarbij Promes zich ongelukkig verstapte zonder dat Konings fysiek contact maakte. 

Na rust leek ook VVV weer bij de les. Hard werkend legde het de nodige druk op het voetballend sterkere Heracles dat wederom kon leunen op een in vorm verkerende doelman Blaswich en Van den Buijs die met een heerlijke sliding de diep gestuurde makkelijk scorende spits Mlapa de bal afhandig maakte voordat hij vrij op doelman Blaswich kon afstevenen.
Blaswich liet even later zelf ook zien in vorm te zijn door in de baan van een Venlose doelpoging te staan en daarmee de doelpoging van Post verijdelde. Ook Susic moest van dichtbij zijn meerdere erkennen in Blaswich terwijl oud- Heraclied Van Ooijen eveneens van dichtbij het doel te hoog zocht en even later zijn meerdere moest erkennen in Blaswich.
 Heracles van haar kant hield de defensie van VVV wel attent maar kwam niet tot echte kansen.  In de slotfase kwam dan toch het winnende doelpunt. De voor Drost ingevallen Duarte werd op de achterlijn in de rug geduwd waarna scheidsrechter Blank niet anders meer kon dan de bal op de stip te leggen. Osman nam daarbij de klus op zich en gaf Unnerstall vanaf de elf meter geen kans (0-1).
In de slotminuten probeerde VVV van alles en werd het voor het Almelose doel nog even penibel na drie corners maar de Heraclieden hielden het hoofd koel en hielden voor de derde keer op rij de nul vast.  

"Wat zijn ze in die VAR-caravan aan het doen?"
VVV-trainer Steijn was enigszins bitter na de nederlaag. Ten eerste de zware blessure van Promes maar ook de 'onthouden' penalty bij het vasthouden van aanvaller Kum binnen het strafschopgebied. 'Wat is die Van de Graaf dan aan het doen in die caravan', vroeg hij zich hardop af over het VAR-toezicht. Kum werd wel gehinderd door Czyborra maar had niet echt een grote kans, zo moet het niet ingrijpen van via de VAR wellicht beoordeeld zijn. Steijn erkende wel dat de penalty die Duarte kreeg teoegewezen een terechte was. VVV-aanvoerder Post dacht daar anders over; 'Ik vind dat het allemaal duikers zijn, de scheids gaat er lekker in mee. Als ze iets voelen, gaan ze lekker duiken. Dat doet hij slim hoor, hij krijgt een penalty, dus ik kan er niets anders van zeggen. De trainer geeft ons ook altijd mee: ga maar liggen in de zestien. Hij duikt goed, hij lokt het goed uit. Ik vond het over de hele wedstrijd wel een aardige duiker', aldus de cynische middenvelder tegen VI. 'Dit soort geniepige zeges zijn vaak het lekkerst', reageerde Heracles-aanvoerder Tim Breukers.
 
Voor doelman Blaswich na afloop reden om op te merken dat Heracles met 35 punten op zak nu ook naar boven moest kijken om wellicht Europees voetbal binnen te slepen. Op 2 maart kan het daar iets aan doen als Dick Advocaat met zijn Fc Utrecht naar Almelo komt. Osman is dan niet inzetbaar vanwege zijn vijfde gele kaart maar de man van vier doelpunten en een assist tegen Fortuna, spits Dalmau, wel.


VVV-Venlo - Heracles Almelo 0-1 (0-0)
0-1 Osman (82/pen)

Scheidsrechter: Blank

geel: Rutten (VVV), Konings, Osman, Peterson en Van den Buijs

OPSTELLINGEN
VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Promes (Van Bruggen/11), Kum; Seuntjens, Post, Susic (Opoku/83); Van Ooijen (Grot/88), Mlapa, Joosten.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Osman, Drost (Duarte/78), Merkel; Kuwas, Konings (Dos Santos/45+5), Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

 
19-02-2019  

Risicoderby beloften Heracles en Twente gelijkop

 

ALMELO – Een risicowedstrijd tussen beloften-teams, Heracles Almelo en Fc Twente hadden de primeur. Niet in de avonduren, maar gewoon op dinsdagmiddag tijdens werkuren. Ondanks de verplichte bus-combi kwam er toch een volle bus uit Enschede voorrijden bij het stadion aan de Weezebeeksingel waar ook Heraclesfans gratis toegang hadden met hun seizoenkaart. Enkele honderden toeschouwers zorgden dus voor wat ambiance bij deze strijd der beloften.
In de eerste helft golfde het spel tussen beide doelen heen en weer maar dat leverde ondanks een paar kansen geen doelpunt op.
Na de thee was het Van der Water die de Heraclieden al snel op voorsprong zette (1-0). De ‘jungs oet Ensche’ gooiden daarna wat meer elan in de strijd met een rode kaart voor Ramoeratoe tot gevolg. Letterlijk werd daarna er nog een schepje bovenop gedaan en dat resulteerde in de 1-1 gelijkmaker in de slotminuut door Van de Schepop vanaf de 'stip', dat wel.

Heracles 2 - FC Twente 2  1-1
(0-0)
Score: 48. Van der Water 1-0, 90. Van de Schepop (pen). 1-1
Scheidsrechter: Jensch
geel:
Van der Water en Van Nieff (Heracles Almelo) en Felix, Everink, Browning en Lagerfeldt (FC Twente)
OPSTELLINGEN
Heracles 2: Brouwer, Van Benthem, Sama, Knoester, Hardeveld, Van Nieff, Duarte, Leemhuis, Van der Water, Dos Santos, Erkilinc. (laatste kwartier: 3 spelers uit de gezamenlijke opleidingsacademie van Heracles en Twente)
Fc Twente 2: De Lange, Everink, Felix, Browning, Taha, Roemeratoe, Wieffer, Zerrouki, Van De Schepop, Bapoh (46.Friman), Trotman.

 
19-02-2019  

300 Herakids strijden 4 tegen 4 om de cup

 

ALMELO – Het kunstgras in het stadion van Heracles Almelo is woensdagmiddag het domein waar 300 ‘kids’ tussen 5 en 12 jaar oud een voetbaltoernooi 4 tegen 4 afwerken. Fun en prestatie ineen want vaak kun je al op jeugdige leeftijd zien wie talent heeft voor de bal en/of tactisch inzicht van nature. Langs de kant natuurlijk spelers van Heracles Almelo voor het scoren van een handtekening en fotoshoot of misschien wel net zo leuk mascotte ‘Buldje’ tegen het lijf lopen.
Voor opa, oma, ouders en/of de gewoontegetrouwe ‘oude knakkers’ op de tribune dus ook een leuke middagbesteding. Wie winnen de cup en in wie ziet men talent voor de toekomst. Kijken dus!
 

 
16-02-2019  

Heracles davert over Fortuna heen met 6-0

Spanjaard Dalmau op drift met 4 treffers en een assist

Que viva España!
 

ALMELO – In het nu nog hetende Polman Stadion, waar de naamborden aan de tribunes al zijn verwijderd, trapte Fortuna weliswaar af, maar binnen 52 seconden keek het wel tegen een achterstand aan toen Dalmau de rebound van get schot van Osman binnen tikte, een snelheidsrecord tot nu in deze competitie.
Heracles had dan ook wat goed te maken, want in Sittard verloor Heracles nog met 3-0 van de verrassend goed presterende debutant in de eredivisie. Heracles had na de 1-0 winst tegen Ajax nog de smaak te pakken en zette de Limburgers voortdurend onder druk. De mee opgestoomde Czyborra had al snel voor de tweede treffer kunnen tekenen maar zijn kopbal werd door de Sittardse doelman Kosolev onschadelijk gemaakt.
Pas in minuut twaalf wist Fortuna een eerste dreigende weg voorwaarts te vinden waarbij Lamprou van afstand doelman Blaswich testte. Het schot werd echter keurig uit de kruising getikt. In het andere doel had Kosolev meer werk met pogingen van Kuwas en Osman. Na dik twintig minuten werd wellicht de beste kans op 2-0 verspeelt omdat de hard werkende Drost alleen voor Kosolev opdook maar zijn schot voorlangs het Limburgse doel zag gaan. Drost kreeg nog voor rust opnieuw een kans maar toen liet Kosolev opnieuw zien uit het goede hout gesneden te zijn.
Heracles drukte en viel aan maar gaandeweg kreeg ook Fortuna wat ruimte voor schoten via Hutten en invaller Semedo. Ondanks het overwicht en de kansen slaagde Heracles er dus niet in voor rust al afstand te nemen en dat zinde de overwinnaars van Ajax helemaal niet.

Een ‘peptalk’ in de rust was niet nodig. Meteen nadat scheidsrechter Manschot het startsein gaf, gingen de Heraclieden voluit vooruit. Breukers schoot van afstand naast maar Kuwas gaf maatwerk op de goed bij zijn bewaker weggelopen spits Dalmau die de op de doellijn staande Kosolev in de vrije hoek met een kopbal kansloos passeerde (2-0).  Kuwas zorgde met zijn acties opnieuw voor druk tegen het teruglopende Fortuna, zag Dalmau die met de bal goed doorging naar de achterlijn en vervolgens de bal op het hoofd van de inkomende Drost deponeerde. Opnieuw was Kosolev kansloos (3-0).
Amper een uur spelend geraakte Dalmau op eigen helft op drift door tussen twee tegenstanders de bal mee te pikken, hen het nakijken gevend en met een lobje de uitgelopen doelman Kosolev ook kansloos te laten. Het was treffer drie van de vroegere jeugdspeler van Real Madrid (4-0). De ‘speaker’ kondigde het aan als een ‘hattrick’ maar dan moeten het drie opeenvolgende doelpunten zijn in dezelfde helft. Het tekende wel het enthousiasme in het Almelose kamp waar de trommelaar van Fortuna er uiteindelijk ook de brui aan gaf. Dat deed niet El Messaoudi die op weg leek naar de eretreffer. Zijn inzet van dichtbij werd echter door de goed acterende centrale middenvelder Van Hintum nog net voor de doellijn weggehaald. ‘Vrouwe Fortuna’ bleek dus ook nog eens aan Almelose zijde te staan.

Heracles was nog niet tevreden met de ruime voorsprong, want in deze competitie staat alles dicht bijeen en telt de doelverhouding ongetwijfeld ook nog een rol in de eindfase. Dalmau bleef het gas er op houden en joeg heel wat af, Merkel ging op het middenveld als een ‘stofzuiger’tussen aanval en verdediging te keer en Kuwas zette zijn dreigende aanvallende acties voort. Een voorzet bereikte de vrij inkomende Peterson die nipt voor de uitlopende Kosolev bij de bal was en zo zijn ‘droge’ periode beëindigde met de elfde seizoentreffer (5-0). Peterson mocht vervolgens rusten om Dos Santos speeltijd te gunnen.  Kuwas poogde van afstand een zesde treffer maar richtte nipt te hoog. Dalmau bleef loeren, werd in de diepte aangespeeld en merkte dat vandaag alls lukte door zijn vierde treffer te laten aantekenen en Heracles daarmee op een ruime 6-0. Het werd tevens het sein voor een publiekswissel. Voor invallers Van der Water en Duarte was de speeltijd tekort om nog van zich te laten spreken. Dat deed nog wel Kuwas die een vrije trap van grote afstand nog buiten bereik van Kosalev over de deklat zag scheren.

De Limburgse trainer René Eijer trok na afloop het boetekleed aan; ‘We hebben telkens 4-4-2 gespeeld en deze week geoefend op 4-3-3 om de opkomende backs van Heracles te kunnen opvangen en om zelf wat meer stootkracht voorin over rechts te hebben. Nu kan ikzeggen dat dit niet is gelukt. Ze bleven maar komen’
Heracles-Trainer Wormuth gaf alle credits aan de spelers; ‘Na de eerste helft gaven de spelers aan dat er meer te halen was. Bij de2-0 ging het echt lopen. Meine complimente an der Manschaft’.

De eerstvolgende wedstrijd uit in Venlo tegen VVV kan wel eens cruciaal zijn of Heracles zich vaster kan nestelen in de top 8. De Venloërs staan drie punten achter Heracles en kunnen dus langszij komen.
Op zaterdag 2 maart (18.30 uur)komt Fc Utrecht naar Almelo dat nu nog  met de wedstrijd tegen de Graafschap voor de boeg op 29 punten staat en morgen langszij kan komen.


Heracles Almelo – Fortuna Sittard 6-0 (1-0)
1. Dalmau 1-0, 51. Dalmau 2-0, 56. Drost 3-0, 61. Dalmau 4-0. 70. Peterson 5-0, 78. Dalmau 6-0

Scheidsrechter: Manschot

geel: Dalmau, Breukers, Van den Buijs (allen Heracles)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Van Hintum, Van den Buijs, Cyborra, Drost (85. Duarte), Osman, Merkel, Kuwas, Dalmau (81. Van der Water) en Peterson (71. Dos Santos).
Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, Ramirez, El Messaoudi, Pinto, Smeets (77. Essers), Diemers, Balic, Hutten (39. Semedo), Novakovich, Lamprou.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
11-02-2019  

Heracles op 13 bij support van Vriendenloterij


Oud- 'judokatopper' Dennis van der Geest (links) overhandigt de Heracles-cheque voor de jeugdopleiding van de club.
 

AMSTERDAM - De VriendenLoterij steunt goede doelen, clubs en verenigingen die zich richten op gezondheid en welzijn van mensen. De VriendenLoterij is op initiatief van Humanitas in 1989 opgericht en is tegenwoordig onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. te Amsterdam. Met uw deelname via uw mobiele nummer als vaste lotnummer, ondersteunt u die doelen zoals bijvoorbeeld uw eigen sportvereniging.

Vandaag werd bekend gemaakt hoe de winstverdeling van die loterij over het afgelopen jaar is uitgedeeld over de diverse clubs in Nederland. Met kop en schouders profiteerde de betaald voetbal organisatie (bvo) Ajax het meest met ruim 1,5 miljoen euro. Heracles Almelo, eergisteren nog winnaar  in het onderlinge sportieve duel in het toekomstige 'Asito Van Riemsdijk Stadion', eindigde nationaal als dertiende met een opbrengst van nipt 49.000 euro. Het meeste geld komt dus bij de bvo’s terecht en voor de amateursportverenigingen rest een heel wat bescheidener bijdrage, want wie geen keuze maakt, steunt automatisch de 43 reguliere goede doelen (onder meer Diabetes Fonds, Longfonds, Aids Fonds, Nederlandse Hartstichting, Nierstichting, Oogfonds) van de VriendenLoterij op het gebied van sport, gezondheid en welzijn.

De toppers uit het betaald voetbal ontvingen:
1. AFC Ajax - € 1.513.553
2. Feyenoord - € 1.429.427
3. PSV - € 470.509
4. FC Utrecht - € 172.827
5. AZ - € 158.996
6. ADO Den Haag - € 158.963
7. Sc Heerenveen - € 151.565
8. Vitesse - € 135.594
9. FC Groningen - € 132.030
10. NAC - € 92.819
13. Heracles Almelo - € 49.073

 
11-02-2019  

Special Olympics Team NL klaar voor Abu Dhabi


De Nederlandse delegatie naar de Special Olympics 2019 in Abu Dhabi. Onder hen Wessel Everloo van Z&PV De Veene uit Almelo.
Foto: Bart Weerdenburg
  UTRECHT/ALMELO - Afgelopen zaterdag heeft Wessel Everloo van Z&PV De Veene uit Almelo, samen met de rest van Special Olympics Team NL, zich officieel gepresenteerd aan het publiek. Zij zijn klaar om te strijden voor de ereplaatsen tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Everlo kan tot de favorieten gerekend worden inhet open water. In Los Angeles won hij goud (1500 m.), zilver en brons. Op donderdag 7 maart vertrekt deze bijzondere TeamNL-formatie naar de World Games.
Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de 65 sporters met een verstandelijke beperking klaar voor de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi, ?€?s werelds grootste sportevenement in 2019. De laatste puntjes werden zaterdag op de i gezet. Het Sport College van ROC Midden Nederland in stadion Galgenwaard bood hiervoor haar locatie als podium aan. Wessel kreeg bijvoorbeeld een mediatraining van niemand minder dan voormalig wereldkampioene Nelli Cooman en sportcommentator Henk-Jan Kerkhoff. Carmen Bloem van Z&PV de Veene kreeg als hoofdcoach van team open water zwemmen nog de laatste informatie over de World Games. De ouders en familieleden kregen tips van National Messenger Lize en haar moeder Maria over hoe je je kinderen en sporters kunt ondersteunen om op eigen benen te staan.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-02-2019  

Buscombi verplicht voor Heracles 2 - FC Twente 2

 

REGIO – Geloof het of niet, de wedstrijd van de reserves tussen Heracles 2 en Fc Twente 2 is door de autoriteiten tot risicowedstrijd verklaard. Normaal zou de wedstrijd op dinsdag 19 februari om 18.30 uur gespeeld worden en gratis toegankelijk zijn, maar van overheidswege is de aanvang verlegd naar dinsdagmiddag 14.00 uur en is de wedstrijd alleen toegankelijk op basis van de seizoenkaart van Heracles (gratis). Voor Fc Twentefans is dat niet van toepassing. Zij zijn welkom in Almelo, maar alleen via de aanschaf van een buscombi zodat ‘gcontroleerd’ naar Almelo kan worden gereden. Een kaartje voor het uitvak kost 10 euro. In september vorig jaar werd de onderlinge wedstijd achter gesloten deuren afgewerkt en mocht men geen fans toelaten.

 
09-02-2019  

Heracles troeft Ajax af op alle fronten

 

ALMELO – Het was de verrassende opening van dit seizoen, het gelijk spel van Heracles in de Johan Cruyff Arena en Heracles flikte het weer bij de return in Almelo door nu met verrassend aanvallend voetbal alle punten af te snoepen via een doelpunt van Mo Osman.
Al weken in de min met toenemende zorgen had de Heraclessupporter niet al te veel vertrouwen op een goede afloop en gaven de ‘kenners’ vooraf geen ‘dubbeltje’ voor de kansen van de Heraclieden, maar vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Higler werden de Amsterdammers de eerste twintig minuten met de rug tegen de muur gezet. Verdedigend was Ajax helemaal de weg kwijt en kwam het zelfs geheel niet aan de opbouw van achteruit toe.
Kuwas dolde met Tagliafico, Blind was de weg kwijt en Onana wist niet hoe hij het had. Verdedigend zwalkte Ajax dat kennelijk al was vergeten dat het een jaar eerder in Almelo ook misging. Heracles toog ten aanval en hoe. In de eerste twee minuten had al een doelpunt kunnen vallen en reeg Heracles de corners aaneen. Het was Blind die gelegenheidsspits Konings alleen nog kon afstoppen door hem letterlijk de voet dwars te zetten. Kuwas mocht vervolgens aanleggen vanaf de penaltystip maar schoot tot opluchting van Onana op de rechterpaal. Het bleek uitstel van executie. Heracles bleef domineren door voluit vooruit te voetballen. Onana kreeg heel wat terugspeelballen omdat de laatste linie van Ajax de weg naar oren niet kon vinden en dat werd de Ajaxieden na dik een kwartier fataal toen Onana trappend moest wegwerken en Osman de bal in de voeten schoof. De Syrische international bedacht zich geen moment en schoot vervolgens binnen (1-0).

Na dik twintig minuten kreeg Ajax wat meer lucht tegen het agressief spelende Heracles. De Jong verprutste een kans en kreeg met mazzel een tweede maar Heraclesdoelman Blaswich had een prima save in huis.
Huntelaar gooide er de beuk in op jacht naar zijn 100e treffer voor de Ajaxieden. Het werd geel n een beuk tegen het hoofd van Breukers. Terwijl net daarvoor Onana nog met veel moeite een tweede treffer voor de Heraclieden voorkwam door de bal nipt over de lat te tikken. Zo naderde de rust met nog de fraaiste actie van de wedstrijd toen Kuwas liefst drie Ajaxieden te kijk zette en diens voorzet uiteindelijk niets opleverde.

Na rust dan toch een meer strijdend Ajax, ongetwijfeld door een ‘donderspeech’ van trainer Ten Hag. Bij een corner van Ajax tikte Blaswich een doelpoging over en ook de volgende corner leverde de Amstedammers niets op. Ook niet het afstandsschot van De Ligt want opnieuw stond Blaswich op z’n plek.  Zyech schoot vervolgens over en zo bleef Ajax op achterstand erwijl het verdedigend ook alle zeilen moest bij blijven zetten. Konings had een fraai hakje in huis waarna via Kuwas Drost mocht aanleggen maar voorlangs het doel van Onana schoot.

Na een uur voetbal greepTen Hag in met een dubbele wissel. Schöne en Van Beek maakten plaats voor Mazraoui en Labyad. Even later mocht ook De Jong de zijkant opzoeken en werd de niet geheel fitte Dolberg naast Huntelaar gezet die het regelmatig aan de stok had met Rossmann.
Ajax haalde alles uit de kast, maar verdedigend bleef Heracles overeind met Blaswich als sluitpost. Bijna werd het nog gelijk door een opruimactie van Csyborra die maar net langs de goede kant van de paal scheerde. Trainer  Wormuth creerde in blessuretijd nog een moment van rust door ‘winteraankoop’ Knoester te laten debuteren. De zege was binnen!

Uiteraard was Wormuth in zijn nopjes met de zege, maar vooral ook met het spel ‘von seine jungs’. Gedurfd, voorwaarts, strijdend tot het eind maar de echte winst is pas volgende week te behalen tegen het bezoekende  Fortuna Sittard, eerst dan wordt wat meer afstand genomen op de achtervolgers.
Bij Ten Hag bleef het gezicht op onweer. Hij vond Heracles verrassend voorwaarts spelen met veel pressie. ‘Wij waren niet goed voorbereid op het agressieve spel van Heracles.  We hadden meer via de grond moeten spelen. Nu waren we slecht in de opbouw en lieten ons aftroeven. Je weet dat Heracles niets te verliezen heeft. Dat zeggen we wel, maar dat is door mijn team niet goed opgepakt. Ook onze spelhervattingen waren ondermaats terwijl we weten dat Heracles daar moeite mee heeft’, aldus Ten Hag.

Heracles Almelo - Ajax 1-0 (1-0)
17.Mohammed Osman 1-0

Scheidsrechter: Higler

geel: Huntelaar, Rossmann (geschorst tegen Fortuna Sittard)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra (90+2.Mats Knoester), Jesper Drost (72.Yoëll van Nieff), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Joey Konings (60.Adrian Dalmau) en Kristoffer Peterson.
Ajax: Andre Onana, Rasmus Kristensen, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Nicolas Tagliafico, Lasse Schöne (63.Noussair Mazraoui), Donny van de Beek (63.Zakaria Labyad), Frenkie de Jong (79.Kasper Dolberg), Hakim Ziyech, Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic. 

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (33 foto's)...

 
08-02-2019  

Wierden organiseert ambtelijke NK Veldloop 2020

 

WIERDEN – Wie ambtenaren eens hard wil zien lopen, moet het voorjaar van 2020 naar Het Lageveld in Wierden. De gemeente organiseert dan het NK Veldloop 2020 voor ambtenaren. De inleidende zin is natuurlijk niet al te serieus te nemen, want onder ambtenaren van gemeenten, provincies, het Rijk, politie, justitie en brandweer zitten heel wat cracks die op de atletiekbaan ook hun ‘mannetje’ staan.

Met de organisatie van het NK Veldloop wil de gemeente Wierden zich onderscheiden als gastvrije gemeente maar ook als gemeente die bij wil dragen aan een vitale samenleving.  “We zijn trots dat we in het voorjaar van 2020 dit mooie evenement in onze gemeente mogen organiseren”, laat wethouder en oud- topscheidsrechter Eric Braamhaar dan ook weten.
Braamhaar verwacht dat er zo’n 3 à 4000 ambtenaren aan het NK zullen deelnemen over 3 afstanden, te weten 6, 9 en 12 kilometer. Bij de organisatie zijn naast de gemeente Wierden SAWE, Regio Twente en Atletiekvereniging Twenterand betrokken. De atletiekvereniging organiseert al jarenlang de Lageveldlopen op het recreatieterrein het Lageveld.
 

 
03-02-2019  

ADO verslaat 'angstgegner' Heracles Almelo

 

DEN HAAG – ADO Den Haag kan na de 2-0 winst op het bezoekende Heracles Almelo definitief het bordje ’agnstgegner’ van de kleedkamermuur halen. Sinds februari 2014 wonnen de bezoekende Heraclieden drie keer en speelden ook nog eens twee keer gelijk.
In de wedstrijd van vandaag leek het wederom lang op een gelijkspel uit te draaien, maar ADO pakte in het slotkwartier toch nog de volle winst door twee doelpunten van de Russische invaller Tomas Necid.
Al in de eerste minuut leek ADO op koers toen Falkenburg een vrije trap binnenkopte maar hij deed dat wel vanuit buitenspelpositie waardoor scheidsrechter Mulder de treffer annuleerde. Beide teams speelden voor de overwinning maar dat leidde niet tot hoogstaand spel en veel kansen. Kuwas had de bezoekers op voorsprong kunnen zetten maar zijn schot werd vakkundig door doelman Zwinkels onschadelijk gemaakt. Het leidde tot een licht overwicht voor de Hagenezen die de Duitse doelman Blaswich schoten van Becker, El Khayati en Beugelsdijk onschadelijk zag maken en dus de pauze begon met de beginstand.

Na rust waren de eerste kansen voor Heracles. Kuwas schoot echter tegen een tegenstander en Zwinkels pareerde een inzet van Konings.  El Khayati zette daar een doel-missende vrije trap tegenover en zo leek een gelijkspel in de maak.
De wissel Necid voor Falkenburg bleek echter in de slotfase een gouden greep. Met nog tien minuten op de klok speelde Necid zich met een kapbeweging vrij en gaf vervolgens Blaswich het nakijken in het Almelose doel. De ban was daarmee gebroken, want Necid kopte vlak voor tijd ook nog eens de tweede treffer voor ADO binnen.
Voor de Almeloërs opnieuw een slecht resultaat in een wel erg lange slechte periode. De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag a.s. om 18.30 uur thuis in het Polmanstadion tegen Ajax, de club waar het met 1-1 zo goed begon bij de seizoenstart.

ADO Den Haag – Heracles Almelo 2-0 (0-0)
79.Thomas Necid 1-0, 89.Thomas Necid 2-0

Scheidsrechter: Mulder

geel: Van Hintum, Droste, Hooi, Beugelsdijk, Necid

OPSTELLINGEN
ADO Den Haag: Zwinkels, Troupee, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Immers, El Khayati (90. Malone), Bakker, Becker, Falkenburg (69. Necid) en Lorentzen (46. Hooi).
Heracles Almelo: Blaswich, Droste (90. van de Berg), Rossmann, Van Hintum, Czyborra, Drost, Osman, Van Nieff, Kuwas, Dalmau en Konings (86. Peterson).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
01-02-2019  

Almeloër en voetbalmens Albert Kamp overleden

 

ALMELO – De Almeloër en voetbalmens Albert Kamp is overleden, zo maakte Heracles Almelo vrijdag bekend. Kamp doorliep bij de Heraclieden zijn gehele jeugdopleiding maar kon het laatste stapje tot vaste keuze in het eerste team net niet maken. Wat volgde was een overstap naar het toenmalige sv Rietvogels destijds de hoogst spelende Almelose amateurclub waar hij naast een vaste waarde ook zeer actief werd in het organisatorische. Zo werd hij een van de kartrekkers in de bouw van een nieuwe tribune op sportcomplex De Riet. Later speelde Albert Kamp nog voor Oranje Nassau (ON) voordat hij trainer werd bij o.a. Achilles ’12 (Hengelo) en ON. Zijn organisatorische kant bleek ook bij ON als animator van het voor vele clubs van naam aantrekkelijke Jaarsmatoernooi.   Toch bleef zijn hart ook zwart-wit, de club waar hij opgroeide. Hij werd er de ‘grote regelaar’ voor de opeenvolgende spelers van Oud Heracles die hun vriendschappelijke wedstrijden speelden tegen de oude ‘cracks’ van clubs als Ajax, PSV, Sparta, FC Twente enzovoort. Een activiteit die hij tot voor kort, nog volledig uitvoerde bij de club waar hij ijn eerste stappen op het veld zette en waar hij de thuiswedstrijden tot onlangs nog bijwoonde ondanks zijn ziekte.

Door al zijn contacten in de voetbalwereld was Albert Kamp ook de inspirator van talrijke voetbalreizen binnen Europa en waar Twentse ondernemers en voetbalsponsoren gretig gebruik van maakten. In zijn werkzame leven was Kamp leidinggevende binnen de regionale sociale werkvoorziening Soweco waar hij het ‘schopte’ tot directeur. Albert Kamp is 72 jaar geworden.

 
26-01-2019  

Heracles de weg kwijt en PEC op herstelkoers

 

ALMELO – Zoals vaker is Heracles Almelo na de winterstop in mineur. Na het echec tegen de oud- Heraclieden bij FC Groningen volgde zaterdag een thuisnederlaag met 0-2 in de Overijsselse derby tegen PEC Zwolle waar trainer Jaap Stam als tussentijdse opvolger van John van ’t Schip nieuw elan in het team bracht.
Heracles Almelo speelde als een ‘krant’ waarin de aanvallers Kuwas en Peterson als smaakmakers uit de start van de competitie faalden. Peterson, die wel de hele wedstrijd in de basis stond, raakte geen bal goed en miste bovendien in de tweede helft de aansluittreffer vanaf de penaltystip.
De Almeloërs kwamen in de eerste helft op achterstand vanuit een corner waarbij spits Van Duinen volkomen vrij kon aanleggen. Doelman Blaswich trof in deze geen blaam. De Duitser voorkwam zelfs een grotere achterstand met een fraaie redding op een bekeken inzet van PEC-speler Namli.
PEC op haar beurt ontkwam aan de gelijkmaker in een bloedstollende scrimmage waarbij de paal uiteindelijk als scherprechter fungeerde.

Na rust probeerde Heracles Almelo weliswaar meer druk te zetten op het Zwolse doel maar elke aanvallende poging strandde in foute balbehandeling van Almelose zijde.  PEC daarentegen had met Thij een scherprechter in huis met een wat langere teen dan centrale verdediger Van de Buys die kennelijk niet goed kan omgaan met de steeds wisselende teams die trainer Wormuth het veld instuurt. De langdurig geblesseerde Robin Pröpper wordt in deze als leider in de defensie dan ook node gemist. In de laatste 10 duels won Heracles maar één keer en speelde het ook nog een keer gelijk.
PEC daarentegen bleek ook tegen Heracles op koers en dankzij de treffer van Thy was er ook rust in het team. De gemiste penalty van Peterson had mogelijk het tij kunnen keren, maar ook die kans werd verzuimd. Namli had de Zwollenaren helemaal op rozen kunnen brengen maar miste de scherpte in zijn schot.

Heracles Almelo kan zich richten op de uitwedstrijd tegen de Hagenezen van ADO die de Almeloërs in eigen huis eerder deze competitie al aftroefden. Er is dus wat goed te maken en dat begint tussen de oortjes. Dat is bovendien nodig, want de achtervolgers versterkten zich in de winterstop wel en komen al dichterbij. Het wordt dus ‘knokken’ voor de Heraclieden in de tweede helft van de competitie.    

Heracles Almelo - PEC Zwolle 0-2 (0-1)
0-1 Van Duinen (16), 0-2 Thy (55)

Scheidsrechter: Lindhout

geel: Bouy, Clement, Ehizibue, Elbers; Drost, Merkel, Rossmann
bijz: Peterson mist pen. (60)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs (Dos Santos/80), Czyborra; Osman, Duarte (Drost/46), Merkel (Konings/65); Kuwas, Dalmau, Peterson.
PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Van Polen, Lam, Paal; Clement, Namli, Bouy (Leemans/59); Van Crooij (Elbers/59), Thy (Flemming/90+1), Van Duinen.

<< Foto's: Heracles Almelo
(met dank wegens ziekte Harry Broeze)

 
19-01-2019  

Heracles nog in winterslaap, Groningen wint


De ex- Heraclieden Bruns, Bel Hassani en Te Wierik zorgden voor een Groningse revival! Gladon (onder) moest nog van de bank toekijken.
Terwijl de Almeloërs nog verdwaast ronddolen, beent Heracles-doelman Blaswich al woedend naar de kleedkamer (midden).
 

GRONINGEN – De winterstop is al jaren een probleem voor Heracles Almelo. Of men in Spanje overwintert of thuis zoals deze keer, het blijkt niet uit te maken. Fc Groningen was er op gebrand om van de bezoekers te winnen, zeker nu Thomas Bruns en Aliass Bel Hassani in het groen-wit hun opwachting maakten in de Euroborg tegen hun oude club Heracles. Tel daarbij Paul Gladon op de bank en Mike te Wierik als aanvoerder van de Groningers en het leek wel een onderlinge oefenwedstrijd voor alles wat Heracles is.
Trainer Wormuth had al in de aanloop laten weten dat niet alle spelers goed waren omgegaan met hun trainingsschema tijdens de vakantieweek. De Duitsers onder hen dan wel weer als positief plichtsbesef. Kortom de ‘kenner’ voorspelde dan ook een lastige uitwedstrijd en zij kregen gelijk.
Met Van Nieff in de basis voor de net teruggekeerde Osman wegens interlandverplichtingen, dos Santos in de spits en verder Drost en Czyborra in de basis, begon Wormuth met zijn zoveelste basis-elf. Groningen zette Bel Hassani en Bruns gelijk in de basis en trok vanaf het begin fel van leer. Heracles kreeg nauwelijks grip op het fanatiek strijdende Groningen dat gelijk ook al kansen kreeg. Warmerdam verzaakte en Mahi kwam alleen voor doelman Blaswich ten val. Pas in de 12de minuut dan toch de eerste treffer vanaf de penaltystip. Czyborra schijn teen abonnement te hebben op reflex bij gevaarlijke schoten en maakte hands.  Memisevic maakte geen fout en liet 1-0 noteren. Was Blaswich bij de penalty kansloos, daarna voorkwam hij meerdere keren een grotere achterstand. Duarte leek nog even voor een opleving te zorgen op slag van rust maar doelman Padt keerde in een uiterste reflex de kopbal van de Almeloër.

Na rust opnieuw een strijdend Groningen en een wanhopig naar vorm zoekend Heracles. Van Nieff, de gehele eerste helft geen bal geraakt, was al in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door Osman om enige lijn in het spel van de Heraclieden te krijgen. Het was echter Blaswich die het meeste werk moest verrichten om de Almeloërs nog overeind te houden. Ook Peterson en Kuwas zouden het einde niet halen, vergeefs zoekende naar vorm. Het was Wierdenaar Bruns die het in het shirt van de tegenstander op zijn heupen kreeg. Met een fraaie krul liet hij Blaswich kansloos (2-0) en gaf hem vlak daarop nogmaals het nakijken (3-0). Daarmee stond ook de einduitslag op het scorebord tegen een machteloos Heracles.

‘Het was de slechtste wedstrijd van Heracles onder mijn leiding’, mokte trainer Wormuth nadien. Er zal dus uit een ander vaatje getapt moeten worden, want de puntendeling in de stand is niet groot. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen het onder Jaap Stam opgeleefde PEC Zwolle. De Overijsselse derby zal de test zijn of de Heraclieden zijn ontwaakt uit hun winterslaapje.

FC Groningen - Heracles Almelo 3-0
(1-0)
Score: 12. Memisevic 1-0 (pen.), 74. Bruns 2-0, 78. Bruns 3-0
Scheidsrechter: Blom
geel: Zeefuik, Handwerker

OPSTELLINGEN
FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Bel Hassani, (59. Hrustic) Memisevic, Bruns (85. Van de Looi), Warmerdam, Sierhuis (67. Reis), Mahi
Heracles Almelo: Blaswich, Droste, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra,Merkel, Duarte, Dos Santos, Van Nieff, (46. Osman), Peterson (71. Dalmau), Kuwas (78. Konings)


Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
17-01-2019  

Mats Knoester van Feyenoord naar Heracles


Mats Knoester (20) - foto: Heracles Almelo
 

ALMELO/ROTTERDAM – Nog maar eergisteren verkondigde algemeen directeur Toussaint tijdens de nieuwjaarsreceptie dat Heracles Almelo geen plannen had tijdens deze transferwindow en zie, vandaag tekende Feyenoord-jongeling Mats Knoester zijn 2,5 jarige verbintenis met de Heraclieden die ook nog eens een optie van een jaar bedongen.
De linksbenige verdediger is amper met Feyenoord terug van het trainingskamp in het Spaanse Marbella. Vanaf zes jaar doorliep hij de Feyenoordschool op Varkenoord en hij stond nog onder contract bij de Rotterdamse club tot medio 2020. Heracles telde dus wel een afkoopsom neer maar zegt niet hoeveel. Toch heeft Knoester een schatting van een euroton achter zijn naam staan. In ieder geval staat Knoester ook als talent te boek bij Heracles waar hij tijd en gelegenheid krijgt zich rustig in de eerste selectie te spelen.  
De 1.84 meter metende Knoester stond in alle nationale jeugdselecties sinds zijn vijftiende levensjaar en kwam 21 keer in Oranje uit. ‘Ik was toe aan nieuwe energie aan iets nieuws. Toen Heracles kwam, was het voor mij direct duidelijk. Ze staan bekend als club waar jonge jongens zich kunnen ontwikkelen’, aldus de op 19 november 1998 in Alphen aan de Rijn geboren Knoester.

 
15-01-2019  

Contractverlenging Pröpper bij Heracles


Robin Pröpper is in zijn nopjes met de contractverlenging.
Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – ‘Bloed, zweet en tranen’, die songtekst van André Hazes is ook van toepassing op Heraclied Robin Pröpper (25). Dagelijks werkt de aanvoerder in Zeist aan een herstel na zijn afgescheurde knieband in september vorig jaar in de wedstrijd tegen Heerenveen. ‘Ik raakte geblesseerd in het seizoen dat mijn contract afloopt, dan maak je je ergens toch een beetje zorgen’, erkende Pröpper nadat algemeen directeur Rob Toussaint tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie bekend maakte dat de club het contract met de talentvolle centrumverdediger heeft verlengd tot medio 2020 met een optie van een jaar. Dit ondanks de zware blessure want de club heeft vertrouwen in een volledig herstel. ‘Misschien nog wel aan het eind van deze competitie’, opperde Toussaint hoopvol. Robin Pröpper hield het voor alle zekerheid maar op de start van het volgende seizoen. ‘Het is fijn dat Heracles met me door wil, want ik wil ook met Heracles door’, aldus een blije Pröpper die luid applaus kreeg van de gasten en zijn teamgnoten. Pröpper wordt namelijk gemist, in de kleedkamer en op het veld!

Toch ziet de clubleiding geen aanleiding om de transfermarkt op te gaan. ‘We hebben vertrouwen in onze selectie en de trainersstaf’, verkondigde Toussaint. Maar ook hij sluit niet uit dat Heracles nog actief wordt voor het eind van deze maand indien er alsnog tijdens deze transferwindow  bij de club geshopt wordt. Spits Vermeij is inmiddels verhuurd aan Den Bosch.
Toussaint liet al even trots weten dat de club het jaarboek heeft afgesloten met een winst van 2,6 miljoen euro. Daarmee behoort de club tot de toppers van het Vaderlands voetbal. Het had nog een kwart miljoen euro meer kunnen zijn indien Heracles als negende in de ranglijst van verlopen seizoen was geëindigd. Het verschil één duur doelpunt.

Toussaint gaf ook nog eens tekst en uitleg over het mislukte overleg inzake uitbannen van kunstgras. Het aanbod van Ajax en PSV achtte de club veel te mager en onzeker. Met het huidige succes van Europese deelname was dat een schijntje van de extra inkomsten voor beide nationale tpppers. Toussaint wil dat de TV-gelden over de competitie een andere verdeling krijgen. Een verdeling die meer in de lijn ligt met het buitenland. ‘Nu moet je als eredivisieclub vrezen of je een degradatie financieel overleeft. In het buitenland is dat niet gelijk het geval door een betere verdeelschaal van TV-gelden’, aldus Toussaint.
Heracles op natuurgras zal nog wel even duren, maar hybride-grass lijkt aan een opmars in Nederland bezig en vroeg of laat zal ook Heracles overstag moeten gaan. PSV gaat inmiddels op trainingscentrum De Herdgang over op hybride. In het buitenland wint vooral hybride-grass aan terrein.   

Het overleg ging ook over het aanpassen van de competitie als middel tot een hoger niveau. Toussaint was er bondig over; 'Alle voorstellen waren veel te vrijblijvend en dan is het eigenlijk niets.' Ook is hij van mening dat het overkoepelend bestuurlijke van de Bvo's uit eredivisie en keukendivisie tot één algemeen gremium zou moeten overgaan voor betere en snellere besluitvorming.

 
14-01-2019  

NK goud voor Taekwondo Oude Luttikhuis

 

DEN HAAG - Met 21 inschrijvingen was TKD Oude Luttikhuis goed vertegenwoordigt tijdens de Nationale Kampioenschappen Taekwondo op zaterdag 12 januari in De Haag.

Jessie Vorderman uit Hengelo won zowel de halve finale als de finale met grote overmacht en beide partijen werden voortijdig beëindigd door de scheidsrechter door een te groot puntenverschil van 20. Goud voor Jessie.

Niek Klein Nagelvoort uit Vriezenveen begon dit toernooi goed en wist zijn eerste partij te winnen. In de finale trof hij een zeer ervaren tegenstander. Helaas wist Niek deze finale niet te winnen, maar won toch de tweede plaats.

Isabeau van Droffelaar uit Hengelo wist met grote overmacht haar partijen te winnen. En wist wederom haar nationale titel te prolongeren.

Stan Klein Nagelvoort uit Vriezenveen wist zowel zijn eerste als zijn tweede partij op een mooie wijze te winnen, waarna hij in de finale moest aantreden tegen clubgenoot Ted. Deze finale ging erg gelijk op en het kwartje had beide kanten op kunnen vallen. Deze viel helaas, voor Stan, de andere kant op, waardoor Stan een verdiende tweede plaatst opeiste.

Ted Brilhuis uit Oldenzaal wist zijn eerste partij gecontroleerd te winnen en zijn tweede tegenstander met overmacht uit te schakelen. In de finale moest hij tegen clubgenoot Stan. Ted had in deze finale de langste adem waardoor hij het goud mee naar huis mocht nemen.
Naast het feit dat Ted bij de junioren uitkwam, deed hij dat ook bij de senioren. Doel is om op dit niveau ervaring op te doen. Dat deed Ted erg goed. Zowel zijn eerste als tweede partij wist hij op mooie wijze te winnen. De finale ging erg gelijk op en na de reguliere tijd stond het gelijk. De Golden Point moest de beslissing brengen. Helaas werd deze door zijn tegenstander gemaakt, maar toch een mooie zilveren plaats met een gouden randje voor Ted bij de senioren.

Jaden Rumokoy uit Almelo wist in de halve finale zijn tegenstander goed weerstand te geven en qua punten uit te lopen. Zijn tegenstander in de finale was nog fris, want hij had nog geen wedstrijd gedraaid. Toch wist Jaden ook deze partij gecontroleerd en met een groot puntenverschil te winnen. Ook goud voor Jaden.

Siem van den Berg uit Lochem kwam ook dit jaar uit bij de Para, een klasse waarbij de deelnemers een lichamelijke beperking hebben. In dit geval een amputatie van één van de armen. De twee sporters waren erg aan elkaar gewaagd en zijn tegenstander wist op het laatste moment nog een punt te maken, waardoor hij helaas met 1 punt verschil verloor. Toch zilver voor Siem.

Joyce van Baaren uit Almelo deed weer mee na ruim een jaar afwezig te zijn geweest op wedstrijdniveau. Ze waren erg aan elkaar gewaagd en na de reguliere tijd was er nog niet gescoord. Ook in de ronde waar de Golden Point de winnaar moest bepalen werd er niet gescoord. Dan wordt er gekeken naar wie het meeste hitlevels had in de wedstrijd en dat was in dit geval Joyce, die ook met het goud naar huis ging.

Rick Baks uit Hengelo De eerste partij moest Rick er nog in komen en wist deze te winnen. De halve finale werd met een Golden Point beslist en ook door rick gewonnen, waarna hij in de finale mocht aantreden. Zijn tegenstander was een zeer ervaren vechter op het internationale niveau. Helaas wist deze uit te lopen en de partij te winnen, maar wel een zeer verdiende zilverenplak voor Rick.

Ronald Folson uit Zwolle deed ook dit jaar mee bij de senioren en hij wist zijn eerste partij op zijn bekende manier te winnen. In de halve finale moest hij tegen Pascal Niks, een clubgenoot. Omdat beiden elkaar erg goed kennen, werd er niet veel gescoord en Pascal wist met een verschil van 1 puntje te winnen. Ook voor Ronald een mooie derde plaats.

Pascal Niks uit Almelo stond na een vrijloting direct in de halve finale, waar hij aan mocht treden tegen clubgenoot Ronald Folson. Zoals hierboven aangegeven, werd er niet veel gescoord, maar kwam Pascal als winnaar uit deze wedstijd, met een mager verschil. In de finale ging het erg gelijk op en over en weer werd er gescoord en tot het eind was het spannend. Helaas wist zijn tegenstander net 1 puntje meer te maken, waardoor Pascal een mooie en verdiende tweede plaats opeiste.

Patrick Jonker uit Almelo mocht direct in de halve finale aantreden. Hij wist goed te scoren en wist zijn voorsprong mooi uit te breiden. In de finale was het beeld niet anders en zijn tegenstander was o.a. op het EK onder de 21 uitgekomen. Patrick wederom gecontroleerd uit te lopen met als gevolg ook goud voor Patrick.

Goud en daarmee Nationaal Kampioen       
Jessie Vorderman, Cadetten Female -55kg, Hengelo
Jaden Rumokoy,  Cadetten Male +78kg, Almelo
Isabeau van Droffelaar, Junioren Female +68kg, Hengelo
Ted Brilhuis, Junioren Male -68kg, Oldenzaal
Joyce van Baaren, Senioren Female -73kg, Almelo
Patrick Jonker, Senioren Male -87kg, Almelo
           
Zilver           
Niek Klein Nagelvoort, Cadetten Male -45kg, Vriezenveen
Sarah Doornekamp, Junioren Female +68kg, Hengelo
Stan Klein Nagelvoort, Junioren Male -68kg, Vriezenveen
Samantha Boomsma, Senioren Female +73kg, Hengelo
Rick Baks, Senioren Male -63kg, Hengelo
Ted Brilhuis,  Senioren Male -68kg, Oldenzaal
Pascal Niks, Senioren Male -80kg, Almelo
Siem van de Berg, K44 Male -62kg, Lochem
           
Brons           
Famke Kloosterman, Junioren Female -68kg, Hengelo
Delano Risakotta, Junioren Male -59kg, Nijverdal
Ronald Folson, Senioren Male -80kg, Zwolle

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-01-2019  

Nieuw honkbalcomplex in Almelo?


ter illustratie
 

ALMELO – De Almelose wethouder van sport Arjen Maathuis lijkt gehoor te geven aan de grote wens van de Almelose Honk en Softbalvereniging Uitmijters ‘55 om voor de club een nieuw honkbalcomplex te laten inrichten. Uitsmijters zit al sinds jaar en dag op sportcomplex ’t Maatveld ver buiten de bebouwde kom.
Dit complex wordt al sinds 2005 marginaal onderhouden en eerder vertrokken er al de atletiekclub SISU en voetbalclub DVO’71 onder dwang door huuropzegging van de gemeente. DVO’71 fuseerde met Rietvogels tot sportvereniging DRC 2012 dat speelt op sportcomplex DeRiet.
Drie opeenvolgende wethouders van sport braken zich het hoofd om ’t Maatveld leeg te krijgen en Uitsmijters onder dak. In 2017 sneuvelde een beoogde verhuizing van de honkballers naar de Ossenkoppelerhoek waar voetbalclub La Première ruimte over heeft. De eis was wel een kunstgrasveld (hoofdveld) als compensatie. Dat bleek in de gemeenteraad een brug te ver, maar de ‘raad’ regelde wel een reservering van 250.000 euro als financiering voor een nieuw veld voor honk- en softbal.

Uitsmijters had al meerdere locaties in de stad laten onderzoeken door de KNBSB en voegde daar nu na dit laatste echec het sportcomplex De Riet aan toe, waar DRC 2012 eveneens tot overleg bereid bleek. Dat leek er goed uit te zien. Nadien was het een jaar stil tot frustratie van Uitsmijters dat in het najaar opnieuw contact zocht met de raadsfracties.
Sindsdien lijkt het snel te gaan, want de nieuwe wethouder van sport Arjen Maathuis komt plotsklaps met het voorstel om Uitsmijters alsnog richting La Première te verhuizen. Ter compensatie van La Première nu wel een kunstgrasveld om ruimte te scheppen voor Uitsmijters. Heracles Almelo dat er zelf een door La Première buiten gebruik gesteld natuurgrasveld onderhield ter voorbereiding van competitiewedstrijden op natuurgras, verhuisde al op voorhand na voorspraak van de wethouder naar een natuurgrasveld bij buur Oranje Nassau.
Of de gemeenteraad nu wel instemt met de ruim 800.000 euro kostende operatie wordt duidelijk op 22 januari in een politiek beraad waar dit voorstel voor het eerst op tafel komt.

 
22-12-2018  

Heracles kan ook winnen op Woudestein

 

ROTTERDAM – Negen keer eerder speelde Heracles op Woudestein tegen Excelsior. Dat beeld gaf vooraf nauwelijks een positief gevoel want Heracles verloor er al vijf keer en pakte maar twee keer de volle buit tegen de club waar het Brandley Kuwas in 2016 als groot talent weghaalde.
Kuwas was er dus op gebrand goed voor de dg te komen en net zo Kristoffer Peterson die weer snakt naar wat doelpunten. Beiden scoorden deze uitwedstrijd evenals Mohammed Osman en daarmee met 0-3 de volle buit mee terug naar Almelo haalden in de laatste wedstrijd voor de winterstop.
Dat het in uitwedstrijden dit seizoen onder de maat is, uitwinst tegen Heerenveen en gelijk tegen Ajax, staat in schril contrast met de successen in thuiswedstrijden. ‘Dat zit vooral tussen de oren’, merkte Peterson na de winst op Woudenstein op.

Vandaag was het ‘gevoel’ er dus wel tegen de Rotterdamse talentenclub die elk seizoen wel voor verrassende uitslagen zorgt. De Kralingers kregen in het begin ook kansen maar de IJslander Omarsson schoot of over of naast en moest ook zijn meerdere erkennen in Heraclesdoelman Blaswich. Dat deed ook Van Nieff al in de vijfde minuut met een schot naast het doel van Damen. 
Qua spelbeeld was Heracles sterker en dat betaalde zich uit in de slotfase van de eerste helft. Ex- Spartaan Duarte mikte nog over, maar even later stuurde Kuwas Peterson de diepte in en die maakte geen fout tegen de uitkomende Damen(0-1). Twee minuten later lag nummer twee in de touwen toen Kuwas een combinatie met Duarte afrondde (0-2).

Na rust had Heracles wederom de overhand. Duarte kopte rakelings over en in de tegenaanval zocht Bruins het doel te hoog. Ook Blaswich was attent bij een afstandsschot van Messaoud. Met nog zo’n 20 minuten speeltijd gooide Osman de deur in het slot door de voorzet van Kuwas treffend af te ronden (0-3) nadat eerder al Osman zelf Duarte en Merkel dit verzuimden. Freewheelend sloot Heracles het duel af mede omdat Blaswich attent was bij een schot van Omarsson en Edwards het vizier niet scherp had.

Heracles staat bij de aanvang van de winterstop stevig op zes in de ranglijst. Toch zijn de Heraclieden nog wel op zoek naar versterking. Het duo Fledderus/Reekers keek afgelopen week twee dagen rond in Engeland op zoek naar een centrale verdediger als vervanger van de langdurig geblesseerde Robin Pröpper (kruisband). Ook wezen de Almeloërs ‘buur’ Fc Twente de deur toen nadrukkelijk werd geïnformeerd naar spits Vincent Vermeij, zo werd in de ‘wandelgang’ vernomen.
De Almelose club gaat niet ‘overwinteren’ in warme oorden als voorbereiding voor de tweede competitiehelft. De club gunt de spelers een rustige periode op het thuisfront en pakt daarna de zaken weer op ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Dit zonder de Syriër Osman die interlandverplichtingen heeft en pas later aansluit.   


Excelsior – Heracles Almelo 0-3
(0-2)
35. Peterson 0-1, 43. Kuwas 0-2, 66. Osman 0-3

Scheidsrechter: Bax

geel: Kristoffer Peterson, Jurgen Mattheij

OPSTELLINGEN
Excelsior: Alessandro Damen, Jeffry Fortes, Jurgen Mattheij, Herve Matthys, Lorenzo Burnet, Dogucan Haspolat (64.Marcus Edwards), Ali Messaoud, Ryan Koolwijk, Denis Mahmudov (64.Mounir El Hamdaoui), Elias Omarsson, Luigi Bruins.
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Mohammed Osman (82.Tim van de Berg), Alexander Merkel, Yoëll van Nieff, Lerin Duarte (89.Dabney Dos Santos), Brandley Kuwas, Kristoffer Peterson (83.Silvester van der Water).

Fotoreportage: Harry Broeze volgt…

Fotoreportage (28 foto's)...

 
19-12-2018  

Ontslag John van 't Schip bij PEC Zwolle

 

ZWOLLE – Anderhalf jaar duurde het trainerschap van John van ’t Schip bij PEC Zwolle. De dikke 5-0 nederlaag in het bekertoernooi tegen AZ betekende het definitieve einde voor de eenenveertigvoudig oud- international die al met al een dramatisch slecht 2018 meemaakt als coach. Stelde hij na de wedstrijd nog dat hij de handdoek niet in de ring zou gooien, het bestuur van PEC dacht daar anders over en zette hem vanochtend op non-actief. In 2018 verloor PEC maar liefst 20 competitieduels over de tweede helft van vorig seizoen en de eerste helft van dit lopende seizoen. Hoewel kundig als trainer, kreeg de in St. John Canada geboren Van ’t Schip zijn team niet ‘aan de praat’, maar het geduld is in Zwolle nu eindig. In overleg werd het aflopende contract afgekocht en gaat PEC nu op zoek naar en opvolger die nog voor de aanstaande trainingsstage in het Spaanse Mijas gevonden moet worden.
Tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop vrijdag in Venlo tegen VVV neemt assistent-trainer Gert Peter de Gunst het stokje tijdelijk over.

 
17-12-2018  

ASV '57 huldigt 40 jaar vrijwilligerswerk


De dames Diny Brinkman, Joke Smit en Dirkje Veldman zijn al ruim veertig jaar als vrijwilliger betrokken bij het wel een wee van ASV '57.
 

AADORP - Wethouder Maathuis die onder meer sportzaken onder zich heeft in de gemeente Almelo benoemde het de afgelopen tijd nog eens volmondig in dagblad Tubantia dat een sportvereniging niet kan functioneren zonder vrijwilligers.
Ook ASV ’57 kan niet zonder die vrijwilligers bestaan en de club prijst zich gelukkig dat velen in Aadorp nog bereid zijn iets te doen voor de club en voert daarop ook een actief beleid. Dat legt de club geen windeieren want alleen al dit seizoen werden er 37 nieuwe vrijwilligers geworven.

Drie van die vrijwilligers werden afgelopen zaterdag gehuldigd voor al die werkzaamheden. De dames Diny Brinkman, Joke Smit en Dirkje Veldman zijn al ruim veertig jaar als vrijwilliger betrokken bij het wel een wee van ASV ’57.  De drie hebben allerlei functies bekleed en ook allerlei taken verricht maar de meeste tijd waren zij gebroederlijk naast elkaar werkzaam in de kantine. Eerst op de zaterdagochtend toen hun kroost in de jeugd speelde en later op de zaterdagmiddag bestierden zij gedrieën jarenlang het kantinegebeuren van ASV ’57.
Nu op leeftijd, alle drie boven de zeventig, doen de dames het iets rustiger aan. Ze bezetten enkel nog de koffiekraam voor en in de rust als het eerste team van ASV ’57 thuis speelt maar blijven zo toch betrokken bij het reilen en zeilen van de kantinegebeuren.

Voor al die inzet werden zij dus zaterdag- onder grote belangstelling- gehuldigd door de kantinecommissie van ASV ’57. De dames kregen naast een dankwoord voor al hun inzet ook een ludiek cadeau aangeboden bestaande uit een bloemstuk dat was opgemaakt op één van de heet waterketels waarin de dames zo vele keren de thee hebben gezet voor al die teams die in de rust van een wedstrijd weer beetje moesten bijkomen van al hun inspanningen.

Dat ASV ’57 niet alleen blij is met deze drie unieke vrijwilligers maar met al haar vrijwilligers blijkt ieder jaar opnieuw als de club rond de Kerst die vrijwilligers beloond met een leuke attentie en zo haar dankbaarheid uit voor al die inspanningen die de vrijwilligers elke week weer belangeloos verrichten voor de vereniging.
Immers ASV ’57 kan niet functioneren zonder deze vrijwilligers.

 
15-12-2018  

PSV benut de kansen, Heracles niet

Twee keer rood voor Heracles na ingrijpen VAR
 

ALMELO – Dat Ajax en PSV op afstand staan ten opzichte van de rest in de eredivisie staat als een paal boven water. Dat beiden soms wel het tienvoudige jaarbudget hebben eveneens. En dat elke opponent hoopt op een stunt, evenzo. Ook Heracles Almelo, dat koploper PSV op bezoek kreeg, hoopte op een stunt. Na het puntje in de openingswedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruyff Arena ook de Eindhovenaren wat puntjes pogen af te snoepen was vooraf het credo bij de Heraclieden. Trainer Wormuth offerde Van den Buys ten faveure van Sama die wat meer defensieve kracht werd toegeschreven. Het werd een mislukking. Juist Sama schitterde door niet goed ingrijpen of geheel niet ingrijpen met drie doelpunten voor PSV tot gevolg in de met 0-4 verloren wedstrijd.

Goed begin Heracles

Het begon nog zo hoopvol. Al in de vierde minuut kon Kuwas de Heraclieden van dichtbij op voorsprong zetten. Maar zijn schot ging over het doel van keeper Zoet. Enkele minuten later bereikte Kuwas medespeler Peterson die op zijn beurt de mee opgekomen Van Hintum bediende waarna de voorzet richting de inkomende Duarte ging. De goed meeverdedigende Hendrix voorkwam onheil door een corner weg te geven. Maar ook dat leverde niets op.
Na pakweg 12 minuten opnieuw een rol van Hendrix die Bergwijn de diepte instuurde. De mee sprintende Sama verzuimde echter in tegrijpen en liet zich op simpele wijze de bal ontfutselen, waarna ook doelman Blaswich het nakijken had (0-1).
Qua spel was het nog aardig gelijk op en rond speelminuut 20 was het alle hens aan dek bij PSV tegen het opdringende Heracles dat twee keer verzuimde afte drukken en waarna Osman over schoot.
PSV had buiten het doelpunt van Bergwijn om nog weinig aanvallends laten zien. Een corner werd Heracles zoals vaker fataal. De mee opgekomen Schwaab kon ongehinderd laag inkoppen waardoor ook de tweede doelpoging van PSV doeltreffend was (0-2).
Nog liet Heracles het kopje niet hangen. Vastbesloten ook tegen PSV te laten zien dat het wel degelijk kan voetballen en het linker rijtje niet onverdiend is. Op slag van rust wederom een kans voor de Heraclieden. Peterson stuurde Kuas de diepte in die alleen voor Zoet links voorbij de doelpaal schoot en dus vergat de aansluitingstreffer te laten aantekenen. Dat deed even eerder ook Gutierrez oog in oog met Blaswich. Vlak voor het rustsignaal dan een slordige overtreding van Dost die balverlies leed tegen Rosario en de Mexicaan fors raakte met gestrekt been. Hereacles kreeg weliswaar de vrije trap, maar Dost kon op aangeven van de VAR wel met rood van het veld.

Tweede helft nauwelijks aantrekkelijk

Na rust een freewhelend PSV dat de bal achterin risicoloos rond speelde tegen de 9 resterende veldspelers van de Almeloërs die vanuit een defensieve ring nog probeerden met uitbraken een aansluittreffer te verkrijgen. Het leverde de Eindhovenaren wel het meeste balbezit op.  Achtereenvolgens Kuwas en Merkel probeerden het en toen Kuwas even later een ziedend schot op het doel van Zoet ook nog eens geblokt zag door het lichaam van medespeler Duarte leek het kruit wel verschoten en bood het verdere spel nauwelijks nog enig aanzien.
Toch was het wederom PSV dat doelpuntte via een koppende Dumfries uit een corner terwijl Sama niet eens mee sprong (0-3). Toen even later opnieuw de VAR scheidsrechter Higler naar binnen riep, verloren de heraclieden opnieuw mankracht door een rode kaart. Deze keer invaller Czyborra die staande op de doellijn een poeier met de hnden voor de borst opving. Ook voor Czyborra dus een trieste afgang want hij kon er nauwelijks iets aan doen. “De Schiedsrichter hatte ein wenig Spitzengefühl, aber mann kan Sie geben“, merkte trainer Wormuth na afloop hierover droog op. Pereiro mocht het vonnis voltekken vanaf de stip maar Blaswich ‘ahnte’ de goede hoek. Het was uitstel van executie. Vlak daarop kon Pereiro hard uithalen zonder dat Sama maar enige beweging maakte en vervolgens ook Blaswich het antwoord schuldig moest blijven. Kortom een wedstrijd die vooral in de tweede helft kijkplezier miste en ook Konings nog wat minuten mocht maken tegen zijn oude uiterst efficiënt spelende club dat de  weinige kansen wel bijna allemaal benutte. Vooral dat laatste was naar de zin van trainer Van Bommel die bij Heracles ook nog even Merkel ontmoette. Beide kennen elkaar uit hun gezamenlijke periode bij AC Milan.

Voor Heracles is de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen Excelsior nog van belang of het in het linker rijtje blijft. Bij winst is dat zeker. Of Heerenveen of VVV kunnen de Almeloërs bij winst passeren indien Heracles zonder Drost en Czyborra ook op het kunstgras in het Kralingse Bos de punten laat liggen.

Heracles Almelo - PSV 0-4
(0-2).
12 Bergwijn 0-1, 33. Schwaab 0-2, 79. Dumfries 0-3, 93. Pereiro 0-4.

Scheidsrechter: Higler

geel: Rosario (PSV), Duarte, Sama, Blaswich, Merkel (Heracles Almelo).
rood: Drost, Czyborra (Heracles Almelo).
bijzonderheden: Blaswich stopt strafschop Pereiro en twee keer rood na ingrijpen VAR.

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Rossmann, Sama, Van Hintum (62. Czyborra 90+2 rood), Osman, Drost, Merkel, Duarte (75. Dos Santos), Kuwas, Peterson (82. Konings)
PSV: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño, Rosario, Gutiérrez, Hendrix, Lozano, De Jong, Bergwijn.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
09-12-2018  

Utrecht rekent in paar minuutjes af met Heracles

 

UTRECHT – Een uitoverwinning blijkt voor Heracles moeilijk te zijn. In Utrecht behaalden de Heraclieden nog nooit een overwinning maar louter wat gedeelde puntjes. Vooraf dus al wat scepsis bij de buitenwereld omdat het ook dit seizoen nog niet wil vlotten in uitwedstrijden.

Toch wilde Heracles wel wat laten zien na de ruime winst op VVV. Een dag eerder vertrokken vanwege de vroege wedstrijd op zondag en derhalve vol elan bij het startsignaal van scheidsrechter Blom.
Drie minuten later al de domper.  Utrechtspeler Letschert struikelt over de omhoog staande grote teen van centrale verdediger Rossmann. Blom legt de bal op de stip en Gustafson geeft doelman Blaswich het nakijken (1-0). Even later kan Blaswich wel het lobje van Kerk wel onschadelijk maken.

Heracles hervindt zich combineert vast niet minder dan Utrecht maar toch kan de man van het scorebord binnen één minuut de 3-0 tonen. Kerk kreeg op rechts wat teveel vrijheid en poeierde van afstand de bal haarfijn in de kruising (2-0) en Emanuelson schoot nog in dezelfde speelminuut met zijn ‘chocoladebeen’ van buiten de zestien de derde bal in de touwen (3-0). Met nog 25 minuten op de klok voor rust leek Heracles geslacht te worden. Het gebeurde niet. Petersson toog tegen zijn oude club ten aanval, zette prima voor maar spits Dalmau kwam een teenlengte te kort. Utrecht leunde wat achterover om vanuit de counter gevaarlijk te blijven. Oud- Heraclied Tannane probeeerde het met een verre knal maar Blaswich stond op zijn post zodat ook bij rust de stand 3-0 nog op het scorebord stond omdat ook de poging van Duarte strandde omdat Jensen redding bracht.

Na rust een behoudend Utrecht en een combinerend Heracles maar wel zonder dreiging en derhalve weinig beleving voor de toeschouwers. Na een kwartiertje dan toch een treffer van Heracles toen de mee opgekomen Rossmann in een scrimmage het laatste tikje gaf (3-1). Tannane had even later de marge weer kunnen vergroten, maar diens schot scheerde de lat. Met de ingebrachte Vermeij probeerde Heracles de bakens nog te verzetten maar ook Vermeij verzaakte toen Peterson de bal voor gaf.

Geen goede generale nu zaterdag a.s. PSV op bezoek komt in Almelo. Maar zeker is dat de ‘mindset’ op het thuisfront weer goed zal staan om het PSV lastig te maken en om mogelijk net zo als in 2015 de Eindhovenaren puntloos huiswaarts te sturen. Vorig seizoen stal PSV in de laatste seconde van de wedstrijd alsnog een 1-2 overwinning door een doelpunt van de Jong.

FC Utrecht – Heracles Almelo 3-1
(3-0)
4.Simon Gustafson 1-0, 19.Gyrano Kerk 2-0, 20.Urby Emanuelson 3-0, 75.Maximilian Rossmann 3-1
Scheidsrechter: Blom
geel:Mohammed Osman, Maximilian Rossmann, Willem Janssen

OPSTELLINGEN
FC Utrecht: David Jensen, Emil Bergström, Timo Letschert (76.Lukas Görtler), Willem Janssen, Nicolas Gavory, Joris van Overeem, Simon Gustafson, Urby Emanuelson, Sander van der Streek (61.Nick Venema),Gyrano Kerk (97.Othmane Boussaid), Oussama Tannane.
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs (80.Yoëll van Nieff), Bart van Hintum, Mohammed Osman, Lerin Duarte (64.Jesper Drost), Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adrian Dalmau (61.Vincent Vermeij) en Kristoffer Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (29 foto's)...

 
05-12-2018  

Oud- preses Heracles Vermeulen Bondsridder


Ger Vermeulen wordt geridderd door bondsvoorzitter Van Praag - foto: KNVB
 

ZEIST – De KNVB heeft dinsdagavond de oud- trainers Foppe de Haan en Bert van Lingen benoemd tot bondsridder evenals Mr. Ger Vermeulen uit Almelo vanwege de vele verdiensten voor het voetbal en de KNVB in het bijzonder.
Ger Vermeulen was in roerige tijden voorzitter van Heracles Almelo van 1981 tot 1985 en gedurende 25 jaar actief bij de tuchtcommissie van de KNVB. Ook was hij vele jaren lid van de Raad van Commissarissen van de nationale voetbalbond waar hij evenals zijn medecommissarissen in 2016 aftrad vanwege een vertrouwensbreuk met de clubs uit het betaalde voetbal.
De trainers Foppe de Haan en Bert van Lingen dienden naast diverse clubs in binnen- en buitenland ook de KNVB als assistent-trainer bij de nationale teams van de jeugd en senioren en/of het nationale vrouwenteam. In 2007 werd Foppe de Haan tevens gekozen tot coach van het jaar samen met honkbaltrainer Robert Eenhoorn
Bondsvoorzitter Michael van Praag spelde het drietal de bijbehorende speld op.
Zie KNVB

 
02-12-2018  

Heracles weer op 4 na winst op VVV

 

ALMELO – Na 3 competitienederlagen op rij en ook nog eens bekerverlies tegen Vitesse morde de aanhang van de Almeloërs ook al hing er een groot spandoek ‘In goede maar ook in slechte tijden steunen wij jou me heel ons Hart’ van de supportersclub Hart voor Heracles voor aanvang van de wedstrijd tegen VVV Venlo.
De Limburgers staan bekend als een goed verdedigend team dat in deze competitie nog maar 14 doelpunten om de oren kreeg in tegenstelling tot Heracles dat tot dusverre met een negatief doelsaldo van 25-27 in verhouding hoog op de ranglijst staat en door VVV serieus bedreigd werd om te worden gepasseerd.

De ‘mazzel’ was misschien wel dat scheidsrechter Björn Kuipers af moest zeggen en werd vervangen door Jochem Kamphuis. De Oldenzaler is namelijk altijd scherp indien hij een wedstrijd tegen clubs uit Overijssel fluit.
In ieder geval had het groepsgesprek van de Heraclieden eerder deze week de neuzen dezelfde kant opgezet  waardoor de Venloërs meteen met de rug tegen de muur werden gezet. Het was doelman Unnerstall die van quitte een hard schot van Peterson grabbelend tegen hield en ook Dalmau miste het geluk in de rebound. Twee minuten later dan toch de openingstreffer via Dalmau op aangeven van Kuwas (1-0).  Kansen om de voorsprong te vergroten volgden via schoten van Osman en opnieuw Dalmau. VVV zag pas kans halverwege de eerste helft dreigend te worden via spits  Mlapa maar deze schoot alleen voor doelman Blaswich hoog en naast het doel. Heracles was de bovenliggende partij die vergat door te drukken. Goed dat van Hintum op het nippertje nog de gelijkmaker door Opuku voorkwam van de overigens matig scorende Limburgers en Heracles met voorsprong aan de thee kon gaan.

Na rust opnieuw een fel Heracles dat bovendien de mazzel had dat Kamphuis de snelle treffer van Grot afkeurde bij buitenspel. Met VAR-beelden had dat ook anders kunnen aflopen. In de tegenstoot velde Duarte als ‘man of the match’ het vonnis door de Heraclieden op 2-0 te zetten met een intikker. De daarop volgende toegekende penalty wegens het onderuit halen van Peterson werd door de Almelose topscorer zelf bezegeld door Unnerstall de verkeerde kant op te sturen en zelf door het midden schietend de 3-0 te laten aantekenen. Terwijl Heracles daarna overstapte op ‘galery play’ gooide VVV alle remmen los in de jacht naar een beter resultaat.  Het was invaller Röseler die VVV dichterbij bracht door van dichtbij Blaswich bij de eerste paal te verrassen 3-1). Het was Duarte die het ‘koppie’er goed bijhield en goed de ruimte indook om vervolgens van afstand de bal fraai achter Unnerstall in het net te deponeren tot 4-1. VVV was murw geslagen en liet het verder lopen. Dat deden ook de Heraclieden die verzuimden nog ruimer afstand te nemen via een schot op de lat, en goed werk van doelman Unnerstall bij een kansje van invaller Konings en een prima een op een kans van Duarte. Het kon de vreugde in het Polmanstadion niet temperen.

Trainer Wormuth gaf tegenstrever Steijn beleefdheidshalve ‘alle credits’ bij zij analyse van de wedstrijd. Dit vast en zeker m zijn eigen plan te trekken in de komende uitwedstrijd tegen Fc Utrecht a.s. waarbij opnieuw plek 4 ter discussie staat. De Almeloërs speelden in Utrecht 6 keer gelijk en won 2 keer van de totaal 15 ontmoetingen op Utrechtse bodem. Het wordt bovendien een strijd met Tanane in de Utrechtse gelederen na zelf 53 keer in het shirt van Heracles te hebben gespeeld met de doelpuntenteller op 16 voordat hij overstapte naar St. Etienne en nu is gehuurd. Peterson maakte een omgekeerde beweging van Utrecht naar Almelo. In Utrechtse dienst scoorde hij 3 keer. Dit seizoen staat zijn teller voor de Almeloërs al op 9.     

Heracles Almelo - VVV-Venlo 4-1
(1-0)
1-0 Dalmau (3), 2-0 Duarte (49), 3-0 Peterson (55/pen), 3-1 Röseler (65), 4-1 Duarte (69)

Scheidsrechter: Kamphuis

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum; Osman (Van Nieff/73), Duarte, Merkel; Kuwas, Dalmau (Konings/83), Peterson (Dos Santos/85)
VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes (Joosten/61), Röseler, Borgmann; Seuntjens, Van Bruggen, Susic; Opoku (Samuelsen), Mlapa, Grot

Fotoreportage: Harry Broeze

 

Fotoreportage (30 foto's)...

 
29-11-2018  

Fikse stadionverboden na Den Bosch - Fc Twente


Dat men fout zit bij ongeregeldheden weten de 'fans' zelf ook donders goed. Niet voor niets worden mutsen en capuchons tot over het gezicht getrokken om herkenning tegen te gaan. De op komst zijnde 'Wet Gezichtsbedekking' kan mogelijk ook zijn nut bewijzen om vermeende verhullend geklede 'fans' vooraf al op te pakken, te bekeuren en vast te houden tot ver na de wedstrijd.
Via sociale media maken zich supporters noemende lieden in 'vereniging' al vaak afspraken met de 'clubs' van de tegenstander voor het houden van een flinke matpartij. Stadionverboden, 'kaalplukken' en meldingsplicht zou dan gewoon moeten zijn om dat in te dammen. Een eigen 'supportershome' in het stadion eveneens!
 

ZEIST – De KNVB hakt er in met stadionverboden voor ‘fans’ van Fc Twente die na de met 2-1 verloren wedstrijd in en tegen Den Bosch op 9 november jl via het speelveld de confrontatie zochten met supporters van Fc Den Bosch en daarbij tevens de nodige schade aanbrachten aan de bording en omheining. Liefst 11 Twente-fans kregen te horen dat de KNVB stadionverboden heeft opgelegd voor de duur van 5 tot 7 jaar. Vier hunner kregen het maximum van 7 jaar mede vanwege de vernielingen de anderen zijn 5 jaar niet welkom in een Nederlands stadion onder supervisie van de KNVB.
 De openbaar aanklager van de KNVB doet verder nog onderzoek naar andere supporters die mogelijk betrokken waren bij de ongeregeldheden.
Dit alles ook in het belang van FC Twente. De Enschedese club werd door Fc Den Bosch aansprakelijk gesteld voor de geleden schade aan het stadion De Vliert. Ook deed men aangifte bij justitie in Den Bosch. Mogelijk dat ook het openbaar ministerie mogelijk nog tot strafvervolging overgaat vanwege de schade en openbare orde tegen de relschoppers. Fc Twente wil op haar beurt de schade verhalen bij de onverlaten die zich supporter noemen.

Binnen het betaald voetbal hebben diverse supportersclubs zich beklaagd over de gevoerde procedures en de strafmaten via de KNVB. Volgens die bezwaren zouden vaak opgelegde stadionverboden zijn opgelegd zonder wettelijk bewijs. Het privaatrecht geeft de bond wat meer ruimte indien supporters het veld betreden of zich niet aan de orde en aanwijzingen houden. In elk stadion is het betreden van het speelveld verboden voor, tijdens en direct na de wedstrijden. Een stadionverbod kan derhalve niet via de burgerrechter ongedaan worden gemaakt.

Bij Heracles Almelo is het altijd feest na de wedstrijd. Zodra spelers en officials van het veld zijn en in de catacomben, wordt het veld vrijgegeven en 'bestormt' door de kleintjes onder de supportersschare om met pappa en/of opa nog een balletje te trappen. In Almelo noemt men dat klantenbinding evenals gratis koffie met een broodje als ontvangst van supporters van de tegenpartij in het bezoekersvak.

Archief
Terug naar vorige pagina