Sportberichten


Plaatsing  
 
06-01-2013  

Excuses voor Wevers in Dakar helpt niets


Peter van Merksteijn (r) met de Belgische navigator Chevaillier
(Foto: VM-Sport)
 

PISCO – Voor Markeloër Erik Wevers had de organisatie van Dakar duizend maal excuses, maar dat hielp hem niet vooruit in het klassement. De Riwald Team coureur raakte achterop door een verkeerd aangegeven ‘Waypoint’ en botste tot overmaat van ramp ook nog op een niet goed aangegeven gestrande auto van de organisatie die vlak achter een zandduin stond. Wevers klasseerde zich zondag desondanks wel als beste Nederlander in het ‘overall’ autoklassement. Ondanks de dubbele pech staat de Markeloër met zijn Ford HMX nu 15e in het totaalklassement op 0.30.07 van leider Sainz. “,Ik baal van de verloren tijd en wil al helemaal niet weten waar ik anders zou zijn geëindigd’’, aldus een boze Wevers die verder niets kon met de excuses van de organisatie. Wevers wordt in het klassement gevolgd door Peter van Merksteijn Sr. (foto) De Enschedeër eindigde in de tweede etappe met de Toyota Hilux als negentiende en staat op plek 17 in het totaalklassement.
Riwald Team coureur Gert Huzink had eveneens een pechdag. De Mandervener geraakte meerdere keren vast in de zandduinen en had assistentie nodig om daar weer uit te komen. Ook verleende hij en zijn navigator Eugénie Decré bij een ongeval hulp om de ongelukkige in een helikopter te krijgen van de organisatie. Het wierp hem ver terug in het klassement waarin hij nu op plek 84 staat.

René Kuipers had een prima dag met zijn Iveco truck. Hij reed naar een twaalfde plek in de etappe die door teamleider Gerard de Rooy gewonnen werd. In het klassement staat Kuiper nu elfde op 0.36.44 van leider de Rooy. ,,Ik had vandaag een geweldige dag in het zand van de duinen'', bekende Kuipers na zijn finish. “Alles ging van een leien dakje vandaag en het gaat ook steeds beter om de truck onder controle te krijgen. Ik kan eigenlijk niet wachten op het vertrek maandag”, aldus de geboortige Almeloër. Teamgenoot Hans Stacey had een mindere dag en viel terug naar plek zeven in het klassement.
Riwald Truck coureur Anne Kies had een betere dag dan tijdens de openingsetappe. De vervanger van Richard Huzink reed zich van plek 65 naar een 54e plaats in het klassement.

De in Tsjechië wonende geboortige Vriezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar geraakte na de openingsdag ver achterop en staat nu op plaats 144 in het motorklassement op bijna twee uur van de Spanjaard Joan Barreda Bort, die ook de dagzege opeiste.

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina