Sportberichten


Plaatsing  
 
20-01-2013  

Frank Schuttert wint GP Jumping Amsterdam

 

AMSTERDAM – De jonge Frank Schuttert (19) uit Ommen, behaalde zondag tot verbazing van het publiek de overwinning in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. De ruiter uit de nationale ‘Young Riders selectie van de KNHS had op aandrang van de bondscoaches een 'wildcard' gekregen en troefde met Winchester HS in de barrage vijf concurrenten af waaronder o.a . Albert Zoer met Wollie Bollie. Bij de beste nulfouters zaten overigens maar twee buitenlanders, de Duitser Holger Wenz met Complete en de Saudi Kamal Bahandam met het Nieuw Zeelands gefokte paard Delphi. Frank Schuttert reed in de barrage een foutloze rit in een tijd van 35,48 seconden. Wesley Heijdens uit Zenderen was de tweede Overijsselaar die in de prijzen reed. Hij meldde zich weer eens aan het front. Deze keer met Dallas du Domaine Z in een tijd van 37,37 seconden. De Duitser Holger Wenz reed eveneens nog foutloos maar had een fractie meer tijd nodig dan Heijdens.
Albert Zoer en Kamal Bahandam maakten één springfout en ‘good old’ Henk van der Pol zag zijn Warrant twee balken uit de lepels tikken waardoor hij zesde werd.
In het basisparcours vielen o.a. Jeroen Dubbeldam met BMC Utascha SFN, de Fransman Patrice Delaveau met Carinjo*HDC en Jos Lansink met Cronos 17 al af. De voor België rijdende Lansink werd uitgebeld met twee weigeringen terwijl de anderen twee springfouten achter hun naam kregen.
Ook broer Hendrik-Jan Schuttert kwam er niet aan te pas. Hij was daags tevoren nog benoemd tot Rabo Talent van het jaar 2012 wegens zeges in de prestigieuze King Georges V Gold Cup in Hickstead en Grote Prijs van Kopenhagen. Nu trok de 22-jarige eerste jaar’s senior zich met zijn toppaard Cerona Z HS vrijwillig terug wegens ontbreken van de vorm van de dag.

Archief
Terug naar vorige pagina