Sportberichten


Plaatsing  
 
20-01-2013  

TKD Oude Luttikhuis beste van Nederland


Foto: Team TDK Oude Luttikhuis
 

ALMERE/ALMELO – Sportschool Oude Luttikhuis uit Almelo is zaterdag jl. ‘gekroond’ tot beste TKD-school van Nederland. Taekwondoka’s van Oude Luttikhuie behaalden namelijk maar liefst 8 gouden, 7 zilveren en 4 bronzen medailles tijdens het NK in Almere.

Marjolijn Abbink(-67kg), Reshmie Oogink(-73kg) en Yvonne Oude Luttikhuis(+73kg) wisten hun favorieten rol in hun gewichtsklasse bij de dames waar te maken en de titel mee naar huis te nemen.
Patrick Jonker(+87kg) maakte een hele mooie comeback door ook de titel te pakken in een zinderende finale tegen clubgenoot Robert Dannenberg die daarmee dus zilver won.
Michael Oogink(-87kg) heroverde knap zijn titel door in de finale overtuigend van zijn tegenstander te winnen.

Voor het eerst dit jaar waren er ook kampioenschappen voor veteranen. Dat is de leeftijd van 35 jaar en ouder. De veteranen van TKD Oude Luttikhuis bewezen tijdens dit NK dat ook zij nog fit zijn. Ronald Folson(-80kg) had geen moeite met zijn tegenstanders en wist in de finale met 15-1 het goud te pakken. Wim Kloosterman(-68kg) pakte ook de titel ten koste van clubgenoot Robin Bakker. Manuel Pohan (+80kg) deed het erg goed en wist in de finale zijn tegenstander meerdere malen op het hoofd te raken. Helaas zagen de scheidsrechters dit niet en moest hij genoegen nemen met zilver.
Bij de dames wist Dorothee Wasserberg (+67kg) in de finale overtuigend te winnen met 14-2.

Met het behaalde resultaat werd TKD Oude Luttikhuis weer het beste team van Nederland. Taekwondo Oude Luttikhuis is al sinds 2009 de nummer 1 in het teamklassement op de NK.

Tijdens het NK werd Joyce van Baaren nog verkozen tot sportvrouw van 2012 vanwege haar prestatie tijdens het Europees Kampioenschap waar ze brons wist te pakken. Helaas kon ze dit jaar vanwege een blessure niet mee doen aan het NK.

Al met al weer een zeer succesvolle dag voor TKD Oude Luttikhuis. ‘Ik ben blij met het resultaat. Maar we moeten blijven trainen en onszelf ontwikkelen willen we dit blijven volhouden. Iets wat we dus zeker gaan doen’, aldus coach Thijs Oude Luttikhuis.
 
Alle prijswinnaars op een rij:

Goud:
Marjolijn Abbink(sen -67kg)               -   Michael Oogink (sen -87kg)
Reshmie Oogink (sen -73kg)              -   Patrick Jonker (sen +87kg)
Yvonne Oude Luttikhuis (sen+73kg)   -   Wim Kloosterman (vet -68kg)
Dorothee Wasserberg (vet +67kg)      -   Ronald Folson (vet -80 kg)

Zilver:
Lot van Malssen (jun -59kg)              -   Abdulkarim Yasakov (jun -55kg)
Saskia Keizer (jun +68kg)          -  
Robert Dannenberg (sen +87kg)          
Dewey Roemeon(sen -49kg)             -   Robin Bakker (vet -68kg)
                                                               Manuel Pohan (vet +80kg)
Brons: 
Kubra Okayben (sen -62kg)              -   Gabriel Kaya (jun -48kg)
Saskia Keizer (sen +73kg)                -   Jeremiah Serhalay (sen -54kg)
  

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina