Sportberichten


Plaatsing  
 
17-01-2013  

Kuipers komt op 10 binnen in CopiapĆ³


Rene Kuipers in zijn Iveco truck
 

COPIAPÓ – Voor René Kuipers was in etappe 12 in Le Dakar weer een top tien klassering weggelegd. De rit door de Atacama-woestijn was zeker niet van gevaren ontbloot en alle stuurmanskunst moest worden aangewend om op de hoge witte duinen rond Copiapó niet om te kukelen of vast te rijden. ‘Het was een van de mooiste dagen in de Dakar en een echt riskante etappe met heel veel duinen en die waren me toch hoog’, reageerde Kuipers na aankomst in het parc fermé en gaf zijn teamgenoten Peter van Eerd en navigator Moi Torrallardona de eer van de tiende plek omdat hij zonder hen deze etappe niet goed zou zijn doorgekomen. Met het behalen van de tiende plek schoof de geboortige Almelöer een plekje op naar plaats acht in het klassement ten koste van Van Vliet die als vijftiende binnenkwam. Gerard de Rooy eindigde als derde achter dagwinnaar Karginov en kroop weer iets dichterbij voor een podiumplaats in de slotetappe van zaterdag naar Santiago.
De Riwald truck met Anne Kies achter het stuur met teamgenoten Rob Duursen (Tubbergen) en navigator Wigman als 'bijrijders' kwam binnen op plaats 42. Met nog twee ritten te gaan, lijkt het er dus op dat het Riwald team in haar twede deelname aan Dakar toch een finish maakt.
Bij de motoren behaalde Tilburger Frans Verhoeven eindelijk zijn dagzege. In het klassement staat hij op plaats 7 met ruim een uur achterstand op de Fransman Despres. Oud- Vriezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar reed op safe achterin want hij wil kostte wat het kost eindigen in Santiago.
Bij de auto’s kan de eindzege de Fransman Peterhansel nauwelijks nog ontgaan. Hij eindigde als vierde achter dagwinnaar Roma en staat in het klassement aan de leiding met ruim 50 minuten voorsprong. Maar in Dakar is nooit iets zeker tot de huldiging.

Archief
Terug naar vorige pagina