31-01-2013

Eurosped TVT bereikt halve finale in de beker

Archieffoto: Wieneke Eggermond

VUGHT – Het Almelose Eurosped TVT heeft zich in Vught weten te plaatsen bij de laatste vier om de nationale volleybalbeker. Het team van coach Jan Berendsen versloeg VVC Vught in vier sets 1-3 (25-17, 17-25, 20-25, 23-25). Thuis in de IISPA hadden de Almelose dames een week eerder al met 3-0 gewonnen.
In de halve finale wordt op 16 februari in Zwolle aangetreden tegen Peelpush die onverwacht bekerhouder VC Weert uit het toernooi knikkerde via een ‘golden set’ omdat beide teams de reguliere thuiswedstrijd met 3-2 wisten te winnen. De andere twee teams tijdens de 'final four' in de Landstede hal te Zwolle zijn Sliedrecht Sport en VV Alterno.

Hier een terugblik van speelster Wieneke Eggermond.
Hoi allemaal!
Vol goede moed vertrokken de Eurospetters richting het verre Vught. Met een kleine vertraging kwamen we aan in de Martinihal. Langzaam maar zeker vulde de hal zich met de harde kern van VVC Vught. Hiervoor waren we gewaarschuwd op Twitter, waar de fans zich ‘de hel van Vught´ noemden. We begonnen slap aan de wedstrijd: we maakten veel fouten en we waren ongeconcentreerd. Daardoor ging de winst van de eerste set naar de thuisploeg: 25-17. De tweede set begonnen we sterker en hadden we onze focus weer terug. Al snel hadden we een voorsprong die we niet meer uit handen gaven. De set werd redelijk makkelijk gewonnen met 17-25. We dachten dat we dit wel zo konden vasthouden, maar dat bleek nog niet zo makkelijk. De derde set stonden we voor met 24-14 toen er opeens weer veel fouten werden gemaakt. De eindstand van deze set was 20-25. Dat zegt genoeg lijkt me! De laatste set ging het publiek van VVC Vught eens achter het team staan. We liepen dan ook voortdurend achter de feiten aan. Gelukkig wisten we aan het eind van de set ons te herpakken en weer bij te komen. We maakten de wedstrijd af met 25-23. Het was niet de beste wedstrijd die we hebben laten zien, maar dat willen we zaterdag graag weer goed maken in Sliedrecht! Dus we zien jullie daar!