Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-10-2017  

WorldSkills Medals voor Nederlandse vaklieden


Brent Koekkoek mag zich de tiende lasser van de wereld noemen
 

ABU DHABI – Liefst 28 jonge vaklieden omvatte het Nederlands team dat deelnam aan de WorldSkills in Abu Dhabi om zich te meten met de beste jonge vaklieden van de wereld. Onder hen vijf Tukkers waaronder de regerend Nederlandse kampioen timmeren en tegelzetten Rick Lammerink en Wilhelm Scholten die hun vakopleiding genoten bij Bouwmensen in Almelo en in de theorie werden geschoold door het ROC van Twente. Wilhelm Scholten, werkzaam bij Tegelzetbedrijf Rietmeijer in Almelo greep net naast het brons met zijn vierde plek maar was wel de beste Tukker. Nederland behaalde goud voor het vak etaleren. Pien Hoveling (21) uit Koog aan de Zaan mag zich in het vak wereldkampioen noemen. Het Nederlands team behaalde in totaal acht ´Medals of Excellance´ waarvan er drie in Twente terecht kwamen.

De resultaten van de 5 Tukkers

Tegelzetten
4e en medal of excellence: Wilhelm Scholten (ROC van Twente / Bouwmensen Twente Almelo / Rietmeijer Tegelzetbedrijf)
Lassen
10e en medal of excellence: Brent Koekkoek (ROC van Twente / Smeot Hengelo / Machinefabriek Westerhof)
Bouwtimmeren
10e en medal of excellence: Rick Lammerink (ROC van Twente / Bouwmensen Almelo)
CNC frezen
12e Marco Quené (ROC van Twente / STODT Hengelo / Voestalpine Polynorm)
Autotechniek
31e Rico Nieuwkoop (ROC van Twente / autobedrijf Bennie Wilmink)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-10-2017  

Bijstand en ondernemen in Rijssen-Holten mag

 

RIJSSEN-HOLTEN – Vanuit de bijstand gaan ondernemen mag van de gemeente Rijssen-Holten. Doel is wel om dan binnen een jaar uit de bijstand te komen. In ieder geval vult de gemeente het inkomen gedurende het startjaar aan tot bijstandsniveau. Het nieuwe beleid is wel aan bepaalde concurrentie-eisen verbonden. Met het gewijzigde beleid wil Rijssen-Holten meer inspelen op de maatschappij in vergelijk met flexwerken. De ondernemende uitkeringsgerechtigde krijgt zo ook de gelegenheid tot het opbouwen van een zakelijk netwerk.

 
17-10-2017  

Moeder en Kind Centrum ZGT geopend

 

ALMELO – Na een flinke periode van verbouwen, is maandag jl. in het ZGT Ziekenhuis te Almelo het Moeder en Kind Centrum officieel in gebruik genomen. Het realiseren van het ‘MeKC’ is de afrondende fase van concentreren van klinisch geboortecentrum tot kinderzorg van de ZGT Ziekenhuizen in Almelo en Hengelo.

Het ‘MeKC’ van ZGT Almelo biedt het Twentse achterland hoogwaardige zorg voor moeder en kind, ruime gezinskamers en regie van de ouders in de zorg voor hun pasgeborenen waarbij alles draait om de samenwerking tussen moeder, baby(‘s), gezin  en zorgverleners van verloskundige tot gynaecoloog en kinderarts. Het 'Meck' sluit bovendien pal aan op de OK-afdeling van ZGT Almelo. In het ‘MeKC’ worden jaarlijks zo’n 2.000 kinderen geboren. Ook de geboortaangifte kan in het ziekenhuis.
 
Voorafgaand aan de feestelijke opening werd een programma georganiseerd met diverse sprekers. De inleiding werd verzorgd door kinderarts Jacko Bakker en gynaecologe Karin Dekker. Laurens Jan Stam vertelde op inspirerende wijze zijn verhaal over de bevalling van zijn dochter in ZGT en nam Erna Nijkamp, projectcoördinator verloskunde en kindergeneeskunde, de gasten mee in het verloop van de verbouwing en de achterliggende visie. Na de officiële opening was er een Open Huis voor alle collega’s in ZGT.
 
“Tot voor kort zaten de verschillende afdelingen nog op diverse plekken verspreid door het ziekenhuis. Naast de polikliniek verloskunde zijn de klinische afdelingen geboorte en moeder en kind nu samengevoegd op één vernieuwde locatie. En daar mogen we best trots op zijn”, aldus Ton Ruikes, voorzitter Raad van Bestuur, die samen met patiënte Anouk Blokhuis-Schrameijer , een aanstaande moeder,  de officiële opening verrichtte.
 
Met de opening van het Moeder Kind Centrum zijn alle afdelingen die een belangrijke rol spelen samengevoegd op een fysieke locatie. Naast een nieuwe fysieke locatie is de laatste tijd ingezet in de ontwikkeling van gezinsgerichte zorg. Er zijn scholingsprogramma’s aangeboden over deskundigheidsbevordering en coachend verplegen. Ook zijn er trainingen geweest rondom gastvrijheid en weerbaarheid.
 
Uiteindelijk heeft deze inzet ertoe geleid dat ZGT hoogwaardige zorg voor zowel moeder als kind kan aanbieden op de afdelingen binnen het Moeder Kind Centrum.

 
17-10-2017  

Enschede doneert 350 laptops minima-kids

 

ENSCHEDE – In tegenstelling tot Almelo waar de extra Rijksbijdrage voor kinderen uit minimagezinnen dreigt in de algemene middelen te verdwijnen,  besteedt de gemeente Enschede dat wel voor de doelgroep. Voorlopig kunnen 350 kinderen uit minimagezinnen een laptop tegemoet zien, om de kinderen gelijke ontwikkelingskansen op school te geven. De gemeenteraad reserveerde daarvoor een bedrag van 142.000 euro. Het is een eerste fase waarbij anderen op een wachtlijst komen.
De laptop-regeling komt naast de tegemoetkomingen om lidmaatschappen van sport- en cultuur te bevorderen.

 
17-10-2017  

Schouten stopt als burgemeester Oldenzaal

 

OLDENZAAL – Burgemeester  Theo Schouten ziet af van een nieuwe ambtstermijn in Oldenzaal. Zijn bestuurstermijn loopt op 1 juli 2018 af. Schouten wordt volgend jaar juli 65 en kiest daarom voor zijn gezin, kleinkinderen en hobby’s. Wel is Schouten bereid om nog een poosje als waarnemer te fungeren, gelet op de sollicitatieprocedure die pas na de gemeenteraadsverkiezing in maart 2018 start.

De geboortige Heinoër werkte na zijn studie bestuurskunde aan de Universiteit Nijmegen als ambtenaar bij het Rijk en de provincie Overijssel waar hij kabinetschef werd van GS, werd waarnemend burgemeester van Goor in 1996, burgemeester van Haaksbergen in 1999 waar hij stopte vanwege de woonverplichting, werd in januari 2002 secretaris-directeur van de Netwerkstad Twente en wethouder in Almelo in 2006 voordat hij op 1 juli 2012 tot burgemeester werd benoemd van Oldenzaal.

 
17-10-2017  

Intercity Twente- Zwolle start in december

Stops in Hengelo, Almelo, Nijverdal en Raalte

De FLIRT III hier geprojecteerd op het station Nijverdal
 

ZWOLLE – Vervoersmaatschappij Keolis (v/h Syntus) start op 10 december met de nieuwe FLIRT-trein als intercity tussen Enschede en Zwolle. Voorlopig is Raalte dan nog  tot medio 2018 het eindstation vanwege noodzakelijke werkzaamheden aan het perron in Zwolle. In Raalte kan worden overgestapt op de stoptrein of bus. Toch levert de inzet van de intercity, op het inmiddels ge-elektrificeerde baanvak, een reistijdbesparing op van zo’n 18 minuten tussen Enschede en Zwolle.

Wifi
De nieuwe ‘FLIRT’ III van fabrikant Stadler beschikt over Wifi en aansluitpunten voor stroom en usb en rijdt op werkdagen van maandag t/m vrijdag tussen 06.30 uur en 19.30 uur. Ook beschikt de ‘FLIRT’ over een rolstoel-toegankelijk toilet en zien camera’s toe op veilig reizen.

 
08-10-2017  

Formidabele inhaalrace Red Shift Down Under

 

DARWIN – Na de pech tijdens de kwalificatie van de Bridgestone World Solar Challenge, waarbij de GPS-tracker van de organisatie stoorde op de elektronica van de Red Shift, moest het Twentse team starten op plek 32, meer dan anderhalf uur achter op de eerste starter en ook ruim achter de Nuna9 van de UT Delft die als vierde van start ging op de eerste racedag van Darwin naar Adelaïde over 3.000 km dwars door de Outback van Australië.
Maar het Twentse team had een topdag en haalde keer op keer concurrenten in om als vierde te eindigen achter het Australische Western team, het Japanse Tokay University en de Nuna9 uit Delft dat nog maar een kwartiertje voor staat. Kortom een topdag voor de Nederlandse teams want ook het team van de UT Eindhoven staat op een in haar klasse voor de meerpersoons voertuigen. Een van de ontwikkelde voertuigen heeft inmiddels ook en RWD-licentie voor in het verkeer op de weg.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-10-2017  

Wierden zet streep door hondenbelasting

 

WIERDEN – De gemeente Wierden heeft een sluitende begroting gepresenteerd voor 2018 zonder extra lastenstijging voor de burger. Wel wordt de inflatiecorrectie toegepast. Een van de meevallers zit in de lagere kosten die afvalverwerker Twence berekend voor de verwerking van huishoudelijk afval. Twence hoeft namelijk geen rekening meer te houden met de verkapte miljoenenfinanciering voor de investeringen van de Twentse gemeenten voor de Agenda van Twente. 

Hondenbezitters in de gemeente Wierden zijn echter de grote ‘winnaars’ met het direct stoppen van het opleggen van de hondenbelasting. De huidige coalitie had al in het coalitieakkoord vastgelegd de hondenbelasting over een termijn van drie jaar af te bouwen, maar dat gebeurd nu in één keer. De reden is simpel. Met een afbouwperiode blijven de handhavingskosten wel bestaan terwijl de inkomsten afnemen.
De hondenbelasting werd in Nederland als gemeentelijke heffing in de middeleeuwen ingevoerd als economische belasting voor werkhonden, maar ook om hondsdolheid te bestrijden door het verminderen van zwerfhonden. In Wierden  vindt men dat inmiddels achterhaald, mede ook omdat de opbrengsten grotendeels in de algemene middelen werden gestort. Veel gemeenten gingen Wierden al voor met de afschaffing van hondenbelasting. In Twente waren dat o.a. Dinkelland en Tubbergen. (overzicht)
Wierden staat er gezond voor, zo blijkt uit de begroting. Er komt zelfs geld vrij voor grotere investeringen zoals het vernieuwen van rioleringen, verbeteren van bermkanten en vernieuwende ontwikkeling in het buitengebied.

 
02-10-2017  

Internationale allure Glasrijk Tubbergen

 

TUBBERGEN – Jaarlijks trekt de kunstmanifestatie Glasrijk Tubbergen zo’n 20.000 bezoekers naar het kerkdorp. De oorsprong van Glasrijk is ontstaan uit de aanwezigheid van de fraaie glas in lood ramen in de St. Pancratius Basiliek, een serie van 35 ramen uit het atelier van de familie F. Nicholas en Zonen uit Roermond.

Ook dit jaar van woensdag 27 september t/m zondag 1 oktober ‘overstroomde’ Tubbergen weer met vele bezoekers uit binnen- en buitenland voor een kijkje bij Glasrijk Tubbergen dat dit jaar de naam ‘Vers Glas’ als thema droeg. En zoals dat in Tubbergen gebruikelijk is, kon al dat schoons op diverse locaties in en om het centrum van Tubbergen worden bewonderd.
Fotograaf Jan Bril maakte derhalve de bijgaande fotoreportage.

Fotoreportage (90 foto's)...

 
02-10-2017  

Investeerder Sanderink pusht Twentse research

 

ALMELO – Grootondernemer Gerard Sanderink kondigde drie jaar geleden al aan zijn imperium in een stichting onder te brengen voor toekomstige continuïteit en daarnaast het Sanderink Research Center voor toegepast technisch onderzoek van de grond te willen tillen voor ‘toppers’ van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion. De in Almelo woonachtige Sanderink wil dat plan nu in een stroomversnelling brengen door in de buurt van de UT te zoeken naar passende huisvesting. Volgens visie moet het Sanderink Research Center zich bij de start concentreren op sensortechnologie, aandrijfsystemen en asset management voor preventief onderhoud aan bijvoorbeeld spoorlijnen en spoorwissels. Met zijn bedrijven Strukton, Antea Group (v/h Oranjewoud) en Centric zorgt Sanderink tevens voor de eerste onderzoekopdrachten maar moeten er in de toekomst ook opdrachten komen van andere bedrijven. Sanderink gaat ook de activiteiten van Strukton Rolling Stock en Strukton Systems samenvoegen en wil dat team met 30 afgestudeerde ‘toppers’ in de techniek uitbreiden, waardoor het team engineers bij de gecentraliseerde nieuwe vestiging in Enschede groeit naar zo’n 80 man.
De geboortige Weerseloër en vrijgezel (69) geeft zichzelf nog anderhalf jaar als CEO van zijn bedrijven en wil voor die tijd het Sanderink Research Center draaiende hebben om in bestuurlijke zin meer de rol van toezichthouder in zijn bedrijven op zich te kunnen nemen, een rol die hij bij Centric al vervuld.

 
29-09-2017  

Kamp Twente nu Opel-dealer voor heel Twente


De nieuwe vestiging van Kamp Twente aan de Steenzoutweg 16 in Hengelo
 

ALMELO/HENGELO – Autobedrijf Kamp met vestigingen in Almelo en Hengelo is sinds september hoofddealer van Opel geworden voor heel Twente. De regio’s Rijssen en Nijverdal werden door Opel toegekend aan Kamp Twente.
Kamp Twente heeft haar oorsprong in Almelo in 1958 en met Mark Kamp als directeur is het de derde generatie die nu aan het roer staat. Het dealerschap van Opel is sinds 1983 al in goede handen bij het familiebedrijf waar ook vader Henk Jr. nog dagelijks te vinden is.
In Almelo is Kamp Twente al jaren gevestigd aan de Weezebeeksingel nabij het stadion van Heracles Almelo en tegenover de Woonboulevard. In Hengelo betrok Kamp Twente onlangs de nieuwbouw aan de Steenzoutweg 16.
Vanuit beide locaties met fraaie showrooms en volledig geëquipeerde werkplaatsen kan Kamp Twente voor Opel derhalve geheel Twente bestrijken qua service en verkoop.

 
29-09-2017  

Kind verongelukt bij ongeval in Wierden

 

WIERDEN – Vanochtend is bij een verkeersongeluk in het centrum van Wierden een kind dodelijk verongelukt. Het ongeval gebeurde even na 08.00 uur aan de Nijverdalsestraat. Bij het ongeval was een vrachtwagen betrokken.
De politie meldde het ongeval via Twitter, maar verdere details zijn nog onbekend.

 
28-09-2017  

Raad Hengelo suggereert behoud grijze Otto


Hoe het zou moeten en het resultaat!
 

HENGELO – De gemeente Hengelo worstelt met de invoering van het principe de vervuiler betaald bij de verwerking van huishoudelijk afval. De kritiek is stevig en de gemeente is ook in een rechtsgang gewikkeld over het laten verdwijnen van de grijze Otto voor het restafval en geen inspraak over plekken van de milieueilanden. Bovendien liet de gemeente deels al restafvalbakken bij woningen weghalen. De toenemende klachten over illegale stort in het buitengebied en de lozing rond de milieueilanden in de stad is nog een bijkomend feit die de kritiek verhevigd.
Toch wil het Hengelose college vasthouden aan het omgekeerd gesorteerd inzamelen door de burger om de afvalstroom te verminderen, maar de gemeenteraad blijkt de kritiek uit de burgerij niet langer te negeren. Daar komt bij dat ook de Raad van State zich kritisch uitliet over de plaatsing van de ondergrondse containers en de gemeente dwong haar ‘huiswerk’ over te doen over de plaatsing en ook inzicht moet geven in het nut van gescheiden inzamelen.
Dit al maakt de gemeenteraad van Hengelo gevoelig en een meerderheid neigt naar herbezinning. Zo werd door meerdere fracties geopteerd om van de ‘grijze Otto’ een vrije keuze te maken waarbij de burgerij individueel mag kiezen of men de bak wil houden of inleveren. Bij dat laatste moet men dan wel het restafval deponeren in de containers op het milieueiland in de wijk. Een meerderheid van de Hengelose raad wil deze optie zelfs laten onderzoeken.
Portefeuillehouder Elferink is daar niet blij mee, maar schiet het ook nog niet af. Wel voorziet hij problemen qua ophalen en de gerelateerde kosten. De resultaten van het onderzoek worden pas in januari verwacht en Elferink voorziet dan dat de kwestie onderwerp van de verkiezingsstrijd zal worden. Hij acht het zelfs mogelijk dat pas na de raadsverkiezing een definitief besluit genomen wordt, meldt hij in Tubantia.

ENSCHEDE/ALMELO
Ook in Enschede wordt fors geklaagd over alle aanpassingen in het verwerken van huishoudelijk afval en de bijkomende ellende rond milieueilanden en illegale stort. Hetzelfde lijkt zich te ontwikkelen in Almelo waar de gemeenteraad voor de keuze staat tot een volgende stap in het afvalbeleid. Problematiek is bovendien dat bijna elke gemeente in Twente de regels naar eigen inzicht vormt.
De raadsfractie Lokaal Almelo Samen (LAS) organiseerde gisteren een bijeenkomst voor burgers. Een enkeling was vierkant tegen het omgekeerd inzamelen omdat hij betaald voor de afvalverwerking. Anderen maken er een sport van om zoveel mogelijk te sorteren. Toch was ook tijdens die bijeenkomst brede zorg over de negatieve effecten die omgekeerd inzamelen blijkbaar overal heeft. Bovendien is er kritiek over de communicatie tussen de gemeente Almelo en haar burgers. Ook werd gesuggereerd dat dit geen gemeentelijk beleid moet zijn met alle verschillen van dien maar moet worden begonnen bij de verpakkingsindustrie om het beste resultaat te halen qua inperking van afval. Raadslid Kampman (LAS) suggereerde derhalve dat de gemeente een pas op de plaats moet maken totdat alle huidige problematieken zijn opgelost. Eerst dan kan volgens hem worden gepraat over de toekomst van de ‘grijze Otto’.

Ondertussen haalt afvalverwerker Twence in Hengelo en eigendom van de 14 Twentse gemeenten, huishoudelijk afval uit het buitenland. Dit om de verbrandingsoven te kunnen stoken omdat de Twentse gemeenten contractueel te weinig afval (met bovendien een te lage calorische waarde), aanleveren om de oven met regionaal afval te kunnen stoken. Door de restverbranding levert Twence energie aan omliggende bedrijven en krijgen de aandeelhoudende gemeenten jaarlijkse winstuitkering voor de gemeentekas. De laatste 10 jaar werd die winst (vele miljoenen) besteed aan de Agenda van Twente maar niet gebruikt voor kostenverlaging voor de burgers.

 
22-09-2017  

RTV Oost verhuist Nieuwjaarsduik

De Oldemeijer wint van Het Lageveld
 

WIERDEN/HARDENBERG – De jaarlijkse Nieuwjaarsduik in recreatieplas Het Lageveld bij Wierden wordt door organisator RTV Oost verkast naar de recreatieplas De Oldemeijer (foto) ten zuidwesten van Hardenberg in de boswachterij Hardenberg. RTV Oost ging daarover een samenwerking aan met de organisatie Total Outdoor, Staatsbosbeheer, Stad Hardenberg Promotie en de gemeente Hardenberg.
Na vijf edities op Het Lageveld dus op 1 januari 2018 een andere locatie, maar wel weer een prijs van 250 euro voor de groep van minimaal vijf personen die het meest kolderiek, carnavalesk of komisch is uitgedost en die uiteraard de Nieuwjaarsduik daadwerkelijk gaat maken.
Of de gemeente Wierden nu zelf een Nieuwjaarsduik gaat organiseren, is nog de vraag?

 
21-09-2017  

Miljoenentekort noopt ZGT tot concentratie

 

ALMELO/HENGELO – In Hengelo is men niet blij met de toekomstige ontwikkeling van de ZGT-ziekenhuizen in Almelo en Hengelo. Het financiële exploitatietekort noopt ZGT tot wellicht bezuinigingen van 15 miljoen euro.
De boodschap van bestuursvoorzitter Ruikes in een besloten bijeenkomst met gemeenteraadsleden in het ZGT-gebied was duidelijk; ‘De situatie is nijpend en concentreren van specialismen is noodzakelijk.’ Beide ziekenhuizen volwaardig proberen te houden leidt zelfs tot patiëntestops en een grote ontslaggolf. De vestiging in Hengelo dreigt dus geslachtofferd te worden middels het ‘uitkleden’ van specialismen. Die boodschap komt hard aan in Hengelo waar vooral de SP op de barricaden gaat en al aan de bel heeft getrokken bij de Tweede Kamer en demissionair minister Edith Schippers die de zorgkosten in de komende jaren met miljarden ziet toenemen.
ZGT-bestuursvoorzitter Rijkes verkondigde de verzamelde raadsleden dat hij in oktober meer bekend kan maken over de koers van ZGT en tracht zoveel mogelijk alle belangen te zullen afwegen.

Commentaar:
Het is nog niet zo lang geleden dat ZGT overwoog de klinische verloskunde te concentreren in Hengelo. De reden was in feite een concurrentieslag met het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. Beide ziekenhuisdirecties waren in feite bezig met een ‘ratrace’ om de hegemonie in Twente.  MST bouwde zelfs een compleet nieuw ziekenhuis en zit nu in grote financiële nood. Ook ZGT investeerde fors en heeft nu dezelfde problematiek.
Onder politieke druk en de druk van verloskundigen in Noord Twente koos ZGT uiteindelijk om de klinische verloskunde in Almelo te concentreren. De reden was uiteindelijk geografisch in een verzorgingsgebied van zo’n 650.000 Tukkers. Inmiddels is ook de acute zorg annex spoedeisende hulp van Hengelo naar Almelo verkast. Het lijkt er nu op dat meer specialismen dezelfde weg zullen volgen.
Op zich niet onlogisch gelet op de geografische spreiding in het totale verzorgingsgebied van ZGT en MST. Waarom drie volledig geoutilleerde ziekenhuizen als twee het ook aankunnen? Aan de specialisten zal het niet liggen, maar de drempel is vooral voor de Hengeloërs een emotionele. Of de directie van ZGT en/of de minister van volksgezondheid zich daardoor moet laten leiden?
Hoofdzaak is goed geoutilleerde ziekenhuizen met capaciteit en specialismen op Twentse schaal. Als dat in twee vestigingen kan het zij zo, maar dan wel gespreid vanwege de aanrijtijden en niet geconcentreerd op ‘kijkafstand’ van elkaar. In Hengelo kan men dan zelfs twee kanten op!
<<

 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-09-2017  

Open Dag bij Combi Terminal Twente

 

HENGELO – Op zaterdag 16 september houden de bedrijven verenigd in de 25-jarige Belangenvereniging Bedrijvenpark Twentekanaal (BIT) van 10.00 tot 17.00 uur hun Open Bedrijvendag.

Een van die bedrijven is Combi Terminal Twente (CTT), ontstaan in 2001 in Almelo op initiatief van Bolk Transport, Nijhof & Wassink, BCTN en MCS. Inmiddels is CTT uitgegroeid tot een belangrijke partner van de Rotterdamse Haven als overslagbedrijf van zeecontainers via water, spoor en weg naar het achterland van Europa en Scandinavië. Daarbij is de regio Twente een belangrijke ‘hotspot’ van het transport van zeecontainers van en naar Rotterdam. CTT kent dan ook de Rotterdamse douanefaciliteiten en is AEO-gecertificeerd. Dat geldt voor de eigen zee-terminal in Rotterdam waar ook treinen worden beladen evenals binnenvaartschepen. In Hengelo en Almelo heeft CTT overslagterminals voor transport over water en in het net over de grens gelegen Bentheim een spoorterminal.
In Hengelo zetelt de directie van CTT en het is deze terminal die tijdens de ‘BIT Open’ inzage geeft over hoe containers over de wereldzeeën, rivieren en kanalen en via spoor en weg worden getransporteerd. Zowel fysiek maar ook administratief om logistiek goed afgestemd te zijn. CTT heeft bovendien oog voor duurzaamheid en verkreeg in 2012 daarom de Lean and Green Award.

Bij CTT in Hengelo rijdt u met een huifkar over de terminal, is er een speurtocht en kunnen bezoekers een kijkje in de kraan nemen of rijden in een vrachtwagensimulator.

Andere deelnemers aan de BIT Open Dag naast CTT zijn o.a.: OPRA Turbines, Enerpac, Thales, Stork Thermeq, Mammoet, Wagenborg Nedlift, Morssinkhof, Hemabo, NTS Norma en vele anderen.
Klik hier voor meer info.

 
12-09-2017  

Weer bestuurder weg bij Twentse Zorgcentra


v.l.n.r: Andre Leferink al eerder weg met premie, a.i.bestuurder Anton Maas en Hary Finkenfügel die het nog eens moet worden over zijn vertrekpremie.
 

REGIO – Het komt niet meer goed tussen bestuurder Harry Finkenflügel en De Twentse Zorgcentra. Finkenflügel staat al sinds juni op non-actief na onenigheid met de centrale ondernemingsraad van De Twentse Zorgcentra. De centrale ondernemingsraad schakelde in mei de Raad van Toezicht in en deze benoemde in december Anton Maas als ad-interim.
Nu heeft de Raad van Toezicht besloten Finkenflügel definitief de laan uit te sturen. Dit zal in de komende periode haar beslag moeten krijgen. Finkenflügel kwam op 1 oktober 2013 in dienst van De Twentse Zorgcentra als opvolger van bestuurder Andre Leferink die vertrok wegens “niet te overbruggen inzichten over het te voeren beleid”. De Twentse Zorgcentra besloot toen dat 10 procent van het 2.400 koppen tellende personeel moest afvloeien vanwege financiële perikelen.
Anton Maas blijft voorlopig aan als interim-bestuurder van de Twentse Zorgcentra met tal van vestigingen in de regio.

 
10-09-2017  

Twenterand de weg kwijt met oliebollenverbod

 

VRIEZENVEEN – In het gemeentehuis van Twenterand in Vriezenveen lijken de stadsbestuurders de weg kwijt met een verkoopverbod van oliebollen op Oudejaarsdag. Dat valt dit jaar namelijk op de wekelijkse ‘Dag des Heeren’. Oliebollenverkopers krijgen daarom geen verkoopvergunning voor een standplaats en evenmin het verenigingsleven.
Het verbod moet ook gelden voor ijssalon Bon Giorno aan het Westeinde 7 in Vriezenveen. De ijssalon is normaal op zondag wel geopend van 14.00 tot 20.00 uur en wil zich niet bij het aangekondigde de verbod neerleggen omdat dit eerder wel werd toegestaan.
Anno 2017 natuurlijk een stupide verbod, want de gemeente kent in de diverse dorpskernen meerdere cafetaria’s die ook zondags open zijn en wel patat en kroketten mogen bakken in olie maar kennelijk geen oliebollen. 

Vooraf bestellen en betalen lijkt een oplossing en bij het afhalen op Oudejaarsdag een ijsje gratis!
De 'heerserscoalitie' SGP, ChristenUnie, CDA 'kraakt' in Twenterand al jaren en telt slechts een meerderheid van 12 tegen 11 in de gemeenteraad.
In maart 2018 kan de burgerij daar iets aan doen tijdens de gemeenteraadsverkiezing!

 
07-09-2017  

Sterk staaltje bij Opel Kamp Twente

 

ALMELO/HENGELO – Opel dealer Kamp Twente BV maakt het kopen van een nieuwe auto wel heel aantrekkelijk. Van maandag 11 september tot en met zaterdag 16 september  krijgen kopers van een nieuwe Opel maar liefst 2.000 euro extra inruil bovenop de Autotelex waardebepaling van hun in te ruilen auto. De extra inruilcheque kan worden aangevraagd via opel.nl en worden verzilverd bij een van de vestigingen van Kamp Twente BV in Almelo of Hengelo.
Daarmee is de ‘koek’ nog niet op, want kopers van een nieuwe Opel kunnen ook nog eens voor 250 euro aan accessoires uitzoeken en ontvangen ook nog eens een tankpas voor 1.000 euro gratis brandstof gedurende maximaal een jaar na aankoopdatum. Uitzonderingen zijn de types Opel Karl (max. 500 euro aan brandstof) en de Opel Grandland X waarvoor de tankbonus niet geldt.

Om het zes dagen durende ‘Big Event’ nog eens extra aantrekkelijk te maken voor kopers van een Opel, wordt bovendien dit jaar de inruilbonus-verdubbelaar ingezet. Kans daarop maakt u elke dag gedurende het ‘Big Event’ indien men emailadres en NAW-gegevens invult op  Opel.nl

Wilt u meer weten over de actie en vooral alle modellen van Opel? Kom dan op zondag 10 september voorafgaand aan het ‘Big Event’ en onder het genot van een hapje en drankje, de nieuwe modellen bekijken bij de nieuwe vestiging van Kamp Twente BV aan de Steenzoutweg 16 in Hengelo.

Klik hier voor alle modellen

Fotoreportage (5 foto's)...

 
31-08-2017  

AH-moment voor de Voedselbanken in Twente

 

ALMELO - Voor de Twentse Voedselbanken is de periode van 4 september tot 30 oktober een AH-moment. De klanten van Neerlands grootste super kunnen namelijk in die periode hun statiegeldbonnetjes doneren in de daarvoor bestemde bus in de Twentse winkels van Albert Heijn. De supermarktketen zorgt er voor dat het ingezamelde tegoedbedrag op de bankrekening van de voedselbank in hun buurt wordt bijgeschreven. Goed ‘Noaberschap’ noemen ze dat!

Meer acties op komst
Deze statiegeldactie is niet het enige moment dat AH de Voedselbanken ondersteunt. In december is de supermarktketen ook weer nauw betrokken bij de decemberinzameling van de Voedselbanken in Overijssel. Samen met vrijwilligers van de Voedselbank en met ondersteuning van RTV Oost wordt dan geprobeerd om zoveel mogelijk houdbaar voedsel in te zamelen.

De Twentse Voedselbanken zijn qua financiën volledig afhankelijk van giften van particulieren, bedrijven, kerken, acties van scholen en serviceclubs en andere maatschappelijke organisaties. Om die basis te versterken, worden gesprekken gevoerd met supermarktketens e.d. om meer continuïteit in de aanvoer van levensmiddelen te krijgen. Met deze levensmiddelen worden pakketten samengesteld om mensen in financiële nood te helpen met een wekelijks voedselpakket. De ontvangers worden vooraf allemaal gescreend zodat geen misbruik wordt gemaakt.

 
18-08-2017  

Zeer grote brand bij Tasche Staalbouw Albergen

 

ALBERGEN – Een uitslaande brand heeft vrijdagmorgen een pand van Tasche Staalbouw in Albergen in de as gelegd. Het pand was door Tasche specifiek in gebruik voor de productie van stalen trappen. Het tegenover gelegen grotere pand waar grote constructies worden geproduceerd, raakte niet beschadigd.
De brand werd rond 09.15 uur gemeld. Brandweerkorpsen uit Tubbergen, Almelo en Borne bestreden de brand maar het pand moet als verloren worden beschouwd.

Tijdens de brand hield de politie een 22-jarige Hengeloër aan die zich opvallend gedroeg. Hij werd meegenomen voor verhoor.

Update: 20-8-2017

De 22-jarige man is door de politie op vrije voeten gesteld. Uit onderzoek is gebleken dat de man niets met de brand te maken heeft.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (41 foto's)...

 
16-07-2017  

Fc Twentefans gaan tekeer in Hannover en Almelo

 

HANNOVER (D) / ALMELO – Een buslading vol Twentefans hebben zich zaterdag misdragen in Hannover en Almelo. In Hannover hadden honderd politiemannen de handen vol aan zich misdragende ‘fans’ in de binnenstad waar menig café te maken kreeg met vernielingen. De Duitse politie viste de ‘hooligans’ een voor een uit het centrum en zette ze weer in de bus met een gebiedsverbod op zak nog voor het duel tussen Hannover en Fc Twente begon.
De gedwongen terugreis ging voor een deel van de FcTwente-outlaws echter niet naar Enschede maar naar Almelo. Onderweg naar Nederland werd via sociale media contact gezocht met de ‘harde kern’ van Heracles Almelo  voor een ‘Treff’ in de Almelose binnenstad. Op het Kerkplein begon zaterdagavond de ellende met een ‘slooptocht’ door de Grotestraat richting Amaliaplein. Er werd tegen etalageruiten geschopt en terrasmeubilair vloog over de straat. In de Schuttenstraat werden auto’s vernield. De politie greep hard in waardoor menig raddraaier die geen bevelen opvolgde, kennis maakte met de scherpe tanden van ingezette politiehonden. Twee mannen werden opgepakt.  De politie bekijkt nu de beelden van veiligheidscamera’s zodat meerdere arrestaties niet worden uitgesloten. Nu maar afwachten of de raddraaiers ook justitieel flink worden aangepakt.

 
06-07-2017  

Chinese DJI test drones op Twente Airport


Foto: DJI
 

ENSCHEDE – Twente Airport als testcentrum voor drones krijgt langzamerhand handen en voeten. Overheidsinstellingen als brandweer en politie oefenen er regelmatig en onlangs nog testte het Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Centrum (NLR) er haar Calibur +jet-trainer. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van een op afstand bestuurbaar straalvliegtuig met afmetingen van 4 meter lengte en spanwijdte van eveneens vier meter met een gewicht van meer dan 100 kg.

Nog belangrijker in de ontwikkeling voor Airport Twente is Space53, voortkomend uit de Universiteit Twente. Het bedrijf geeft leiding aan de drones-activiteiten op Twente Airport en haalde met het Chinese Di-Jiang Innovations (DJI) een wereldspeler binnen op het gebied van drones. ’s Werelds grootste producent van drones voor civiele toepassingen gaat op Twente Airport onbemande luchtvaartuigen testen en dronepiloten trainen. DJI telt een jaaromzet van 2 miljard dollar, heeft 8000 werknemers en heeft een Europese vestiging in Duitsland.
Eerder al sloot Space53 een intentieovereenkomst met Nokia. Het Finse concern wil Twente Airport gebruiken om haar verkeersregelsysteem voor drones te testen. Bij succesvolle resultaten wil Nokia deze systemen inzetten in heel Europa.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
06-07-2017  

“Le Tour” bezoekt Twentse zorginstellingen

Fotoreportage Jan Bril

Burgemeester Arjen Gerritsen en Jan van Halst (ambassadeur van de stichting Goal) gaven het startsein met behulp van een knal uit de geprepareerde carbidfiets.
  ALMELO - Nederland is weer in de ban van “Le Tour De France”, die op 1 juli is gestart. Een groot peloton uit Twente, de “Tukkers on tour” heeft de cracks van Le Tour De France op een geweldige manier uitgezwaaid. Dat is ook bij de doelgroep ouderen en mensen met een verstandelijke beperking niet onopgemerkt gebleven. Hoe mooi is het dan dat “Le Tour” een bezoekje komt brengen aan hen?
In Twente is er ‘Le Tour de Goal´, een geweldige variant op het Franse wielerspektakel. Vanaf zorginstelling Het Meulenbelt vertrok vanmorgen klokslag 08.30 uur een peloton van 50 wielrenners op haar tocht langs de Twentse zorgcentra ´t Bouwhuis in Enschede, het dr. P.C. Borsthuis in Hengelo, de LosserHof in Losser, en de Mariahof in Oldenzaal om vervolgens weer rond 16.00 uur in Almelo bij Het Meulenbelt te finishen en waar de dag wordt afgesloten met Franse chansons gezongen door Volendammer Jan Keizer.
Lees verder...

Fotoreportage (53 foto's)...

 
03-07-2017  

Politieheli helpt fietsendieven vangen

 

NIJVERDAL – Met enige regelmaat vragen burgers in Twente zich af waarom een helikopter rondjes draait boven het woongebied. Waren het enkele weken geleden meerdere heli’s die rondvluchten uitoefenden wegens een bedrijfsjubileum in Almelo, zondag cirkelde er een heli rond boven Nijverdal.
Dit keer bleek het een politieheli te zijn die de collega’s op de grond bijstond bij het vangen van fietsendieven. Al enkele weken werden op zondag elektrische fietsen gestolen tijdens kerkdiensten in Nijverdal, Rijssen en Wierden. De politie was daarom extra alert en toen een melding kwamhingen meerdere agenten op pad. Een verdachte op een elektrische damesfiets in de Grotestraat in Nijverdal werd aangesproken, maar deze ging er tussenuit met de politie op zijn hielen. De achtervolging ging over schuttingen en door tuinen en zo raakte men het spoor bijster. Toevalligerwijze had de politieheli een klus in Apeldoorn afgerond en zo was men in een mum van tijd boven Nijverdal om te proberen de verdachte te traceren binnen het gebied dat door de collega’s op de grond was afgezet. Het baatte niet.
Toch kreeg men de man te pakken. Een ‘wakkere burger’ had een kletsnatte jongeman zien instappen in een auto waarin hij zich verborg achter de voorstoelen. Omdat het afgezette gebied waterpartijen bevatte, klonk dat als 1 plus 1. En terecht zoals bleek. De automobilist werd aangehouden en de jongeman vanaf de achterbank geplukt. Dubbelnat in dit geval. De 19-jarige uit Almelo bleek de verdachte die eerder op de vlucht was geslagen. Later werd ook nog een 21-jarig maatje uit dezelfde woonplaats aangehouden, omdat beiden eerder op de dag al samen vaker waren gespot in één ‘rondtoerende’ auto.   Beiden werden afgeleverd in het arrestantencomplex van de politie.

Archief
Terug naar vorige pagina