Sportberichten


Plaatsing  
 
31-01-2013  

Heracles: Drie spelers weg en geen vervangers


Drie spelers verkocht en geen vervangers!
Foto's - Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – Heracles-speler Luis Pedro heeft een akkoord bereikt met de Bulgaarse club Botev Plovdiv. Voorzitter Smit meldde in het RTV Oost-programma ‘En dan nog even dit...’ dat de transfersom door de Almelose club ontvangen was. Pedro komt dus niet terug en Heracles heeft nog even tijd om nieuw meubilair te kopen voor het huurappartement van de club dat hij leeg achterliet. Hoeveel Heracles heeft ontvangen voor de transfer van Pedro wilde Smit niet kwijt, maar het ziet er naar uit dat Smit geen nieuwe spelers aantrekt voor de vertrokken spelers Pedro, Armenteros (Anderlecht) en Overtoom (AZ). Trainer Peter Bosz moet het seizoen dus afmaken met 24 spelers voor twee teams en dat is zeer krap. Vorige week moest assistent-trainer John Stegeman al dispensatie aanvragen bij de KNVB om zelf in actie te kunnen komen in de wedstrijd van de beloften tegen FC Utrecht. Wel werd met ruime cijfers gewonnen (4-2). Trainer Bosz heeft zijn contract nog niet verlengd, dus dat zou een probleem kunnen gaan opleveren als het zonder het vertrokken drietal een stuk minder gaat in de tweede helft van de competitie. Desondanks houdt Smit de hand op de knip, ook omdat door het wegvallen van een aantal sponsoren minder geld binnenkomt dan begroot. In de wandelgangen wordt zelfs gevreesd dat het beloftenteam wel eens de dupe kan worden in het nieuwe seizoen.
De KNVB heeft de boeken van Heracles Almelo goed bevonden en de club ingedeeld in categorie 2. In voorgaande jaren oefende Smit kritiek uit op die indeling omdat de KNVB vindt dat in verhouding teveel aan salarissen wordt uitbetaald. Smit deed dat af dat de club juist spaart op de begeleidings- en kantoorkosten door de inzet van bestuursleden en vrijwilligers, om zo die centen in spelerssalarissen te kunnen stoppen. Onder de streep was de club na het eind van vorig seizoen dus financieel kerngezond als de club wat minder aan spelers had betaald en wat meer aan kantoorpersoneel.
Voorzitter Joop Munsterman van FC Twente had dezelfde kritiek en sprak over verkeerde voorschriften die de KNVB hanteert. Hij moest deze week wel even slikken dat de transfer van Fer naar Everton te elfder ure niet doorging en dus ook de miljoenen uitblijven.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina