Sportberichten


Plaatsing  
 
05-01-2013  

Van Merksteijn beste Tukker in Dakar-opening

 

LIMA – Van de Tukkers in ’s werelds zwaarste Rally Dakar deed Peter van Merksteijn Sr. het ’t beste in de eerste klassementsproef. Achter winnaar Calos Sainz eindigde hij als zestiende met zijn Toyota Hilux met een achterstand van 48 seconden op de Spanjaard. Erik Wevers en Gert Huzink, van het Riwald Team deden het wat rustiger aan. Wevers: ‘Er stonden veel knotsgekke Peruanen langs de route dat is mooi om mee te maken, maar ook jammer want daardoor ging het te langzaam. Morgen in de duinen bij de eerste grote etappe dus wat extra gas om dat goed te maken. De Markeloër eindigde op plek 21 met een achterstand van 1 minuut en 2 seconden. Teamgenoot Gert Huzink deed het helemaal rustig aan. De Mandervener wil eerst wat wennen voordat het gas van de HRX Ford op de plank gaat. “Ik moest op de eerste proef een beetje wennen aan de auto’’, meldde Huzink op Twitter. “Onze wagen deed het prima en de nieuwe motor is een feest. Morgen gaan we er echt voor zitten, want dan komen de serieuze duinen. Ik hoop dat we dan wat meer naar voren kunnen komen in het klassement'', aldus Huzink.
Kopman van het Riwald Team Bernard ten Brinke besloot op Nieuwjaarsdag niet af te reizen wegens de verslechterde situatie van zijn zieke moeder.
Rene Kuipers is ook tevreden over de start van zijn derde Dakar. De geboortige Almeloër rijdt deze keer in een truck van het team De Rooy en eindigde achter zijn kopman en etappewinnaar Gerard de Rooy op 1 minuut en 37 seconden als zeventiende. “Ik heb een mooie dag achter de rug. Een prachtige etappe om mee te beginnen. De truck is super, dus dit smaakt naar meer”, aldus de in Ambt Delden wonende selfmade miljonair.
Anne Kies die de ernstig zieke Richard Huzink verving in de Riwald Truck, deed het voorzichtig aan in de openingsetappe en eindigde met 1 uur, 1 minuut en 21 seconden op plaats 65, nog negen plaatsen voor de rode lantaarn.

Klik hier voor foto’s van het Riwald Team gemaakt door DDT-Press.

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina