30-01-2013

PEC knikkert Heracles uit de bekerstrijd

ZWOLLE – Ondanks dat Zwollenaar Joey van den Berg met onmiddellijke ingang werd getransfereerd naar Heerenveen, bleek Zwolle in de KNVB-beker toch te sterk voor Heracles Almelo. Bij de Almeloërs zijn spits Armenteros (Anderlecht), Overtoom (AZ) en Pedro (waarschijnlijk) vertrokken en was Thomas Bruns buiten het elftal gelaten.
Het betekende dat coach Peter Bosz aan het schuiven kwam in de opstelling en dat vergt kennelijk tijd om er weer een ‘geoliede machine’ van te maken. De Almeloërs begonnen goed toen na 10 minuten Gouriye alleen door kon op Boer en Vejinovic op maat bediende en de 0-1 liet aantekenen. Vijf minuten later kwamen de Zwollenaren langszij door een doelpunt van Slot, die doelman Pasveer met een hard schot passeerde. Het van beide zijden aanvallende spel leverde kort voor rust de leidende treffer op voor PEC toen Benson de 2-1 binnenschoof en verdediger Schenkelveld, zo leek het, de bal nog licht beroerde, waardoor Pasveer opnieuw de gang naar het net moest maken.
Direct na de aftrap van de tweede helft werd de debuterende Vujicevic ingebracht voor Castillion en hij verraste nagenoeg meteen de Zwolse defensie met een schot dat uiteindelijk op de paal belandde. Even later wist aan de andere kant Slot wel te scoren, waardoor PEC de voorsprong verhoogde naar 3-1. Het is dat Mokhtar verzuimde vlak daarna alles veilig te stellen, waardoor de Heraclieden via een knal van Everton toch nog weer de aansluittreffer vond. (3-2). Vervolgens ontspon zich een alles of niets spel waarbij de kansen voor Heracles zich aaneenregen. Gouriye kreeg de mooiste kans toen Duarte hem om maat bediende, maar de aanvaller stuitte wederom op doelman Boer die daarmee de Zwollenaren naar de volgende rond loodste.
Heracles-trainer Bosz was tevreden over het spel en de kansen maar teleurgesteld in de afwerking. Zijn collega Langeler erkende dat PEC wat meer fortuin had gehad.
Voor Heracles Almelo dus niet opnieuw een halve finale laat staan een finale. Voor PEC wordt dus de volgende tegenstander AZ of de winnaar van Vitesse-Ajax dat donderdag gespeeld wordt. Daarbij hebben de Amsterdammers wat goed te maken na de competitie-nederlaag van afgelopen weekend in het Gelredome.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 3-2
(2-1)
0-1 Marko Vejinovic (9), 1-1 Arne Slot (16), 2-1 Fred Benson (44), 3-1 Jesper Drost (58), 3-2 Everton (65)

< Foto: Harry Broeze