Sportberichten


Plaatsing  
 
06-01-2013  

Eurosped TVT wint Twentse volleytitel

 

ALMELO – Eredivisionist Eurosped TVT uit Almelo is de eerste Twentse volleybalkampioen van Twente. In de Twentse topsporthal IISPA te Almelo won de ploeg van coach Jan Berendsen beide wedstrijden in de driekamp met Set-Up 65 – Ootmarsum en Ecare Apollo 8 – Borne. Tegen Set Up 65 won het in drie sets (25-18, 25-12, 25-16) en van Apollo met 2-1 ((25-16, 17-25, 25-20). Het toernooi gold als voorbereiding op de tweede competitiehelft en heeft tevens tot doel de banden in het Twentse volleybal aan te trekken met als einddoel het niveau van het volleybal in Twente in de breedte te verbeteren en naar een veel hoger plan te brengen. Het was daarom jammer dat Dynamo Tubbergen moest afzien van de uitnodiging omdat het door vakanties geen representatief team op de benen kon brengen.
De initiatiefnemers kijken of het toernooi om de Twentse titel kan worden uitgebreid naar meer verenigingen tot regioniveau met voorrondes. Ook wordt overwogen om een toernooi bij de heren op te starten.
Eurosped TVT coach Jan Berendsen is er van overtuigd dat de clubs zelf aan zet zijn bij de trainingsopbouw richting de top, omdat volgens hem gebleken is dat de aanpak van de NEVOBO op landelijk niveau de clubs niet brengt wat wordt beoogd. Berendsen gaf tijdens het internationale topvolleybaltoernooi Almelo van vorige week in de IISPA dan ook een speciale clinic voor volleybaltrainers. Ook de Twentse Volleybal Academie kan daarbij een rol spelen in de opleiding van het volleybal.

Archief
Terug naar vorige pagina