Sportberichten


Plaatsing  
 
07-01-2013  

Krachtige vrouwentaal bij PH en DRC

 

ALMELO – Bij PH Almelo en fusieclub DRC (Rietvogels/DVO) wordt het voorzitterschap door vrouwen ingevuld en beide dames spraken flinke taal tijdens de nieuwjaarspeeches. PH-voorzitter Annemarie van Putten had het over normen en waarden en vindt dat iedereen die zich daar niet aan houdt, als lid kan vertrekken. Hoewel zij van mening is dat PH zich positief onderscheidt, komt zij soms de keerzijde tegen. "Het zit hem in de kleine dingen. Ik krijg een grote mond of opgestoken hand als ik er wat van zeg", aldus van Putten die de regels binnen de club niet als vrijblijvend beschouwd. "Ik wil geen leden kwijt, maar ik verkies toch kwaliteit boven kwantiteit'', zei ze zondag in haar nieuwjaarspeech. Van Putten hoopt dat de club over 3 jaar het predicaat Koninklijk krijgt bij het eeuwfeest.

DRC-voorzitter Henriëtte van Limbeek sprak zich zondag in soortgelijke bewoordingen uit. Volgens haar moeten de leden van de fusieclub allemaal nog het gevoel krijgen voor de nieuwe club op De Riet en volgens haar helpt daar het geklaag over een niet functionerende douche niet bij. Zij riep de leden op om de handen uit de mouwen te steken om het bestuur te helpen om van DRC een club met toekomst te maken. Zo deed zij een beroep op vrijwilligers voor commissieleden om het bestuur te ontlasten.
Volgens haar hoort bij een positieve instelling - voor sommigen - ook een betere betalingsmoraal. Zij kondigde aan dat diegenen die in gebreke blijven met het voldoen van de contributie worden doorgegeven aan de KNVB en dat spelerspassen dan worden ingetrokken. De club werkt in dergelijke gevallen ook niet mee aan overschrijving, zolang de achterstand niet is voldaan.
Wel blij is zij dat eindelijk kon worden gestart met de grote opknapbeurt van clubgebouw De Kauwe (kantine) en de kleedkamers. De laatste worden geheel wit betegeld en voorzien van nieuwe plafonds en douches. Clubgebouw De Kauwe krijgt een nieuw dak en de kantine is via De Slinger door medewerkers van Soweco al opnieuw geschilderd. Ook wordt een nieuw systeemplafond geïnstalleerd, waarvoor zij gulle gever Mulder Verweg Systeemplafonds en Verlichting zeer erkentelijk is. Als de renovatie is afgerond wordt daar op gepaste wijze aandacht aan besteed. De renovatie moet bovendien ook het energieverbruik van de club drastisch omlaag brengen.
DRC maakte eerder al bekend dat het contract met trainer Ronald Dams met 3 jaar wordt verlengd.

Archief
Terug naar vorige pagina