19-01-2013

Everton matchwinner in Heerenveen

Everton Ramos da Silva maakte de enige treffer in Heerenveen

HEERENVEEN – Everton Ramos da Silva was de matchwinner in de uitwedstrijd tegen Heerenveen. Al in de eerste minuut werd door de Braziliaan het ‘vonnis’ voltrokken over het team van coach Marco van Basten. Everton werd door Rienstra onmiddellijk de diepte in gestuurd met een lange pass en rondde prima af door doelman Nordtfeld het nakijken te geven. Voor de ploeg van Van Basten dus een domper na de winst in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Vitesse.
Heracles begon zoals aangekondigd met een viermans-defensie en daar zal het doelgemiddelde van 35-35 alleszins de aanleiding toe zijn geweest. Met Schenkeveld, Rienstra, Davidson en Dorda in de laatste linie zat er dus een slot op de deur die Heerenveen niet wist te slechten zonder topscorer Finbogason. De Friezen hadden in de eerste helft wel een overwicht, maar zette maar al te vaak de dieptepass in die met vier man achterin makkelijk te verdedigen viel.
Heracles had zelfs de kans in de eerste helft al meer afstand te nemen, maar de paal stond het schot van Everton in de weg en in de tweede helft kreeg ook de opgekomen Schenkelveld kreeg een prima gelegenheid zonder deze te benutten. Matchwinner Everton kreeg zelfs nog een uitstekende kans om de voorsprong te vergroten, doch ook die werd niet verzilverd.
Toch was er bij Heracles niet dat flitsende aanvalsspel waar het team van Peter Bosz al zo vaak door vriend en vijand voor werd bejubeld en dat lag niet aan grotere balbezit van Heerenveen, die in aanvaller Djuricic eigenlijk de enige aanvaller had die af en toe gevaarlijk werd.

Sc Heerenveen - Heracles Almelo 0-1
(0-1) 0-1 Everton (1)