Sportberichten


Plaatsing  
 
08-01-2013  

Prima dag voor Kuipers en Huzink in Dakar

 

AREQUIPA - René Kuipers uit Ambt Delden beleefde een prima vierde etappe in het truckklassement. Over het traject van de 1001 duinen reed Kuiper naar een 12e plaats, waardoor hij met de Iveco de top tien van het totaalklassement inreed naar een negende plek. Kopman Gerard de Rooy beleefde een mindere dag en moest voor het eerst de dag-overwinning aan de Russische concurrent Ayrat Mardeev (Kamaz) laten. De Rooy staat nu op 56 seconden van leider Loprais. Teamgenoot Hans Stacey klom op naar een zesde plaats.
,,Het was erg zwaar vandaag'', meldde een toch glunderende Kuipers aan de finish in Arequipa. “Afgezien van één lekke band hebben we geen problemen gehad. We moesten het wiel wisselen in de duinen. Dat kostte ons 16 minuten. Voor het overige liep het gewoon goed. Duinen zo hoog, niet normaal meer”, aldus een dik tevreden Kuipers.
In het truckklassement rijdt ook Anne Kies in de Riwald Ginaf-truck gestaag naar voren. Na de slechte openingsdag werd het vandaag een 41e plaats en klom hij naar een 38e plek in het klassement.

Bij de auto’s beleefde Mandervener Gert Huzink een uitstekende dag. De Riwald HRC Ford vloog als het ware over de zandduinen. Alleen een lekke band gaf enige vertraging. “Dit was onze beste dag tot nu toe. Vandaag vielen de puzzelstukken eindelijk op de plek. We hebben veel plaatsen goed kunnen maken. Het volgende doel is nu om nog iets meer snelheid te vinden, dan kunnen we nog verder naar voren komen”, aldus Huzink die via zijn dag-finish op plek 23 doorstoomde van plaats 44 naar plaats 30 in het klassement.
Kopman Erik Wevers finishte in zijn Riwald HRC Ford nipt voor Huzink op plaats 21 en staat nu als beste Nederlander op plaats 16 in het autoklassement. De Markeloër ziet qua achterstand de top tien binnen bereik komen. Wel zat Wevers in het begin van de vierde etappe een paar keer vast en ook brak hij een velg op een rotsblok, maar het hoogtepunt voor hem was toch wel een prima afdaling van 1800 meter waarbij hij al surfend over her rulle zand vloog.
“Afgezien van de problemen aan het begin heb ik een geweldige etappe achter de rug. Ik heb vandaag veel voordeel gehad van de extra duinentraining in Marokko. Het afdalen – surfen is een beter woord – van de hoge duin in het zicht van de finish was uniek om mee te maken“, zei de Markeloër aan de finish.

Oud- Vriezenvener Sebastian Nijen Twilhaar nam op de motor geen grote risico’s en eindigde op plek 132. In het klassement staat hij net een plaatsje hoger.

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina