Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-02-2012  

IJsbaan Bornerbroek vrijdagmiddag open

 

BORNERBROEK – Naar horen zeggen is de ijsbaan 't Linschot in Bornerbroek (richting Enter) vrijdagmiddag om 13.30 uur geopend. Zaterdag is er een schaatsfeest maar nadere gegevens ontbreken nog.
Volg de laatste ontwikkeling op de website

< archieffoto IJsbaan Bornerbroek


ALMELO – De ijsbaan in Almelo tegenover Het Sportpark was telefonisch onbereikbaar.

Update:

Ook de IJsbaan Almelo gaat vrijdagmiddag om 13.30 uur voor het eerst open. Hedenavond wordt de kantine van ander meubilair voorzien omdat vanmiddag er nog een huiswerkbegeleidingsproject gehuisvest was. Deze wijkt, zolang de ijspret duurt, uit naar een andere locatie.
Entree: volwassenen: € 3,– / kinderen tot en met 14 jaar: € 1,50 / toeschouwers: € 1,50

AADORP - IJsbaan Wintervreugd in Aadorp gaat zaterdag om 10.00 uur open. De toegang naar de ijsbaan is het makkelijkst te bereiken door de Gravenweg lopend in te gaan en dan door te lopen over het onverharde pad tot aan de Veene Leiding.

 
02-02-2012  

IJspret bij basisschool De Bonkelaar.

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (15 foto's)...

 
02-02-2012  

Poging overval op tankstation Baniersweg

 
ALMELO - Donderdag 2 februari omstreeks 19.00 uur heeft een poging tot overval plaatsgevonden op tankstation Leus aan de Baniersweg in Almelo. Het tankstation is al eens eerder overvallen en sindsdien zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen.
Een man deed een poging om de shop van het tankstation binnen te komen. Dit lukt echter niet, omdat de toegangsdeur al op slot zat. Vermoedelijk heeft hij een medewerker van het tankstation bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Een tweede dader stond op de uitkijk. Beide mannen zijn weggerend via Groot Bokhove en Schapendijk.
Lees verder...

 
02-02-2012  

Vol Knuffelspreekuur in ZGT Almelo

 

ALMELO – Het Knuffelspreekuur in de ‘tijdelijke knuffel-polikliniek’ in het ZGT Almelo was donderdag volkomen volgeboekt. Vele tientallen kinderen uit de groepen 1 en 2 van de basisscholen hadden hun ‘zieke’ of ‘verminkte’ knuffels meegenomen om deze de noodzakelijke ‘medische zorg’te laten verlenen. Hier en daar werd een spuitje gezet of een ledemaat aangenaaid, een wond gehecht of een poot gespalkt, dit tot vreugde van de ‘kids’ die niet zomaar afscheid kunnen doen van hun liefste knuffel.
Het Knuffelspreekuur was tweeledig. Kinderen leren op een vriendelijke manier kennis maken met een ziekenhuis en co-assistenten en verplegend personeel moesten al hun communicatietalent aanwenden om met de ‘kids’ het probleem van hun knuffel op begrijpelijke wijze te bespreken.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 78 foto’s)

Fotoreportage (18 foto's)...

 
03-02-2012  

'Fawlty Towers' hilarisch op Pius X


Pius X - Directeur Frans Schoondermark had nog wel een 'kistje vloeibaar' paraat als extra dank!
 

ALMELO – Het tweetalig onderwijs bij het Pius X College aan de César Franckstraat is een van de speerpunten binnen de school. Zo’n 90 leerlingen die het TTO Nederlands/Engels volgen, werden door hun leraren dan ook verrast met een optreden van ‘Fawlty Towers’, het Australische trio dat Basil Fawlty (John Cleese), Manuel (Andrew Sachs) en Sabil Fawlty (Prunella Scales) zo perfect weet neer te zetten dat het nauwelijks van origineel te onderscheiden is.
Omdat de artiesten toch al in het Theaterhotel verbleven om op te treden, kon er ook een optreden bij Pius X worden ingelast tot verrassing van de leerlingen. Aan de tafels in de aula speelden zich dus hilarische momenten af en werd soms de Engelse humor niet direct begrepen. Daar was het de leraren ook om te doen, een situatie creëren waarin de Engelse taal direct als een waterval over de leerlingen heen valt.
De leerlingen, leraren en de artiesten hebben er alle van genoten. Het was voor de Australiërs ook een onverwacht experiment, de eerste keer dat zij een voorstelling ‘real live’ op een school gaven.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (20 foto's)...

 
03-02-2012  

De ijsbanen in Almelo zijn open


De dag voor opening was de IJsbaan Almelo een spiegelende vlakte.
 

ALMELO – De ijsbanen in Almelo en Bornerbroek zijn sinds vanmiddag 13.30 uur geopend. De ijsbaan in Aadorp volgt zaterdagmorgen om 10.00 uur.

IJsbaan Almelo – Sluiskade ZZ (tegenover Sportpark)
Open:
Maandag t/m vrijdag 13.30 – 17.00 uur en ‘s avonds 19.00 – 21.30 uur
Zaterdag 10.00 – 16.30 uur
Zondag gesloten (???)
Entree: volwassenen: € 3,-- / kinderen tot en met 14 jaar: € 1,50 / toeschouwers: € 1,50

IJsbaan ’t Linthorst Bornerbroek – richting Enter
Open:
Maandag t/m vrijdag 13.30 – 17.00 uur en ’s avonds 18.30 – 21.00 uur
Zaterdag / zondag 13.00 – 17.00 uur
Entree: tot 4 jaar gratis, daarboven € 1,--

IJsbaan Wintervreugd Aadorp (ingang via Gravenweg)Open:
Dagelijks 10.00 - 17.00 uur, 18.30 - 21.30 uur
Zondag: 10.00 - 17.00 uur
Entree: ?

Fotoreportage (9 foto's)...

 
04-02-2012  

Goastokken in ´t Wevershuisje

 

ALMELO - Jaren geleden kreeg de heer Barend Hagreize een goastok, de Twentse naam voor een door de natuur gevormde wandelstok. Hij vond hem zo mooi, dat hij ze is gaan verzamelen en snijden. Hij heeft nu exemplaren uit de hele wereld en heeft er ook een verhaal bij.
Vandaag liet hij ze zien aan belangstellenden in het Wevershuisje aan de Kerkengang in hartje Almelo.
Fotograaf Coen Mulder nam ook een kijkje.
 

Fotoreportage (8 foto's)...

 
04-02-2012  

IJspret ook op zondag aan de Sluiskade

 

ALMELO – Tot en met vrijdag stond op de website van IJsbaan Almelo aan de Sluiskade ZZ dat deze op zondag gesloten zou zijn. Kennelijk heeft men zich bedacht, want ook zondag tussen 10.00 uur en 16.30 uur is men geopend, net zoals de banen in Aadorp en Bornerbroek.

Fotograaf Wim Roeke maakte er zaterdag de bijgaande ijspretfoto’s.
 

Fotoreportage (37 foto's)...

 
05-02-2012  

Klokkenbelt ontruimt wegens leidingbreuk

 

ALMELO – Een gesprongen blusleiding in zorgcentrum De Klokkenbelt aan de Vriezenveensestraat was aanleiding voor de brandweer de 31 bewoners zaterdagavond tijdelijk elders onder te brengen.
De gesprongen blusleiding zorgde voor wateroverlast in de kelder die moest worden leeggepompt. De brandweer wilde daar niet aan beginnen voordat alle elektriciteit in het gebouw was afgesloten, omdat zich in de kelder elektrische verdeelkasten bevinden.
Daardoor werd tevens de verwarming uitgeschakeld en werden de bewoners tijdelijk ondergebracht bij familie of het tegenover liggende Eugeria en de Westeres in de Boddenstraat.
Zondagmorgen werd het water weggepompt, de blusleiding herstelt en de elektriciteit weer aangesloten, waarna de 19 cliënten van CarintReggeland en 12 cliënten van Dimence weer naar hun inmiddels warme kamers terug konden keren.
De Klokkenbelt staat grotendeels leeg in afwachting van renovatie door eigenaar woningstichting St. Joseph.

 
05-02-2012  

Sfeerimpressie schaatsend Almelo

 

ALMELO - Fotograaf Jan Bril ging vandaag allerlei schaatsplekken in het Almelose af, om een sfeerimpressie te maken van al het schaatsplezier.

Fotoreportage (35 foto's)...

 
05-02-2012  

Vier inzittenden overleden na ongeval op A35


UPDATE - 06-02-2012
Na het ongeval van zondagavond 5 februari op de A35 ter hoogte van Bornerbroek zijn vier inzittenden overleden. Dit betreffen twee broertjes (7 en 8 jaar) uit Zoetermeer en een 40-jarige man en zijn 8-jarige dochtertje uit Deventer. De drie overige inzittenden, een 41-jarige vrouw, 38-jarige man en een 21-jarige vrouw, allen uit Zoetermeer, liggen nog in een ziekenhuis.
De vier dodelijke slachtoffers zijn om het leven gekomen door onderkoeling. Zes van de zeven slachtoffers moesten worden gereanimeerd. Het zevende slachtoffer was nog bij kennis toen de brandweer arriveerde.

Omstreeks 19.00 uur vond door nog onbekende reden een aanrijding plaats tussen twee personenauto´s. Beide auto´s, één met vijf inzittenden uit Zoetermeer, de ander met twee inzittenden uit Deventer, kwamen door de aanrijding op de kop in het naastgelegen water. Ter plekke is geen vangrail.
De A35 is tot ongeveer 23.15 uur afgesloten geweest voor verkeer. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval door de Verkeersongevallen Analyse (VOA) is nog in volle gang.
 

BORNERBROEK – Bij een zwaar ongeval op de A35 ter hoogte van het Businesspark Twente in de richting Hengelo zijn vanavond rond 19.00 uur twee auto’s met elkaar in botsing gekomen en in het naastgelegen water beland.
Volgens ooggetuigen zijn 7 inzittenden uit de wrakken gehaald en werden slachtoffers gereanimeerd. Zij zijn naar de ZGT Ziekenhuizen in Almelo en Hengelo vervoerd. Volgens eerste berichten is de toestand van de inzittenden, waaronder kinderen, zorgwekkend.
De A35 werd in de richting Hengelo afgesloten om de brandweer haar werk te kunnen laten doen. Daarbij werden duikers van de Almelose en Hengelose brandweer ingezet. Ook de trauma-arts van het UMCG (Groningen) werd ingevlogen.
De Almelose burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld was ter plekke aanwezig om zich op de hoogte te stellen en werd betrokken bij de coördinatie van de hulpdiensten.
De politie kan verder nog geen mededelingen doen omdat nog niet alle identiteiten van de inzittenden vaststaan.

Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink
 

 
06-02-2012  

Dry Needling: nieuwe trend Fysiotherapie

 

Dry Needling is een specialisatie in de fysiotherapie die zich richt op de behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Bij Dry Needling worden de pijnhaarden (myofasciale triggerpoints) tot rust gebracht door middel van het gericht aanprikken van de haard met een dunne naald.
De behandeling is gericht op het deactiveren van de pijnhaarden. Door middel van het aanprikken van de pijnhaard wordt een natuurlijk herstelmechanisme geactiveerd. Als de pijnhaard is gedeactiveerd wordt de naald weer verwijderd.

Dry Needling kan worden toegepast bij:
- Stijve spieren en gewrichten (bv na een sportblessure, aanrijding, operatie of na immobilisatie)
- RSI/ CANS
- Klachten van de nek, schouder, arm, elleboog, onderarm, pols
- Klachten van de lage rug, heup, knie, onderbeen, hielspoor
- Andere voetklachten

De Dry Needling methode maakt deel uit van de behandeling fysiotherapie/ manueel therapie en wordt ook als zodanig vergoed door de zorgverzekeraar.
Binnen de praktijk voor Fysio-en Manuele therapie heeft Aart Warnaar zich hierin gespecialiseerd.
Tel: 0546-816923

 
07-02-2012  

Grondbedrijf Almelo 17 miljoen in de min in 2011


Verkoop van bouwkavels lopen sterk achter bij prognoses.
De zwarte lijn geeft de prognose aan en de eerste blokstaaf de behaalde verkoop in 2011 van kavels in het binnenstedelijke gebied (geel) en het buitengebied (groen) exclusief Waterrijk.
De volgende blokstaven zijn de nieuwe prognoses tot 2040.
De eerste verkoop van bouwkavels in Waterrijk plandeel 1 wordt pas in 2013 verwacht (lichtblauw).
 

ALMELO - De gemeente Almelo boekt over het jaar 2011 een verlies op het grondbedrijf van bijna 17 miljoen euro. Wethouder van Financiën Van Marle maakte dat dinsdagavond bekend tijdens een informatieve raadsvergadering.
De gemeentelijke grondvoorraad werd met een bedrag van 8 miljoen euro afgewaardeerd. De afboeking op de waarde van de grondvoorraad is nog een voorzichtige en beduidend lager dan het advies van de externe accountant.
Wethouder van Financiën Jan van Marle verdedigt de mindere afwaardering met het feit dat de afgewaardeerde grondwaarde substantieel niet afwijkt van die van omliggende gemeenten.
Ook zijn de inkomsten uit grondverkoop veel minder dan beoogd waardoor forse verliezen optraden.
Verwacht kan worden dat ook in 2012 fors verlies zal optreden door lagere grondverkoop. Het Grondbedrijf had slechts een halve euroton in kas zodat opnieuw zware bezuinigingen op til zijn, met naar alle waarschijnlijkheid grote gevolgen voor de Almelose samenleving.
De provincie Overijssel draagt in diverse op stapel staande ontwikkelingen in Almelo al fors bij, maar het is de vraag of dat in de komende jaren zo zal blijven.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-02-2012  

Zakelijk Almelo over energie en regioshoppen


Boven v.l.n.r.: Martin Steenbeeke, Johan Veldhuis en Martin Veldkamp
Midden links: Mr. W.P. van der Elst
Midden rechts: Nolda Schepers
Onder: v.l.n.r.: Herbert Venhuis en Martin Steenbeeke

Foto's: Coen Mulder
 

ALMELO – ‘Wij sluiten kringlopen’, dat zeiden Henk Veldkamp en Johan Veldhuis van Green Energy Twente tijdens de bijeenkomst maandagavond van Zakelijk Almelo in het Theaterhotel. Het bedrijf is voornemens zich op het XL Businesspark Twente bij Bornerbroek te vestigen om er uit biomassa energie te winnen. Dik 4 hectare denkt men in gebruik te kunnen nemen als het met de benodigde vergunningen en financiering van 25 miljoen euro rond komt.
Liefst 14.000 ton Co2 denkt men eveneens terug te kunnen winnen en te kunnen slijten aan bijvoorbeeld de frisdrankindustrie of bierbrouwerijen. Het concept is nieuw voor Nederland maar wordt in Zwitserland al in de praktijk gebracht. Het enige wat men nodig heeft is biomassa uit industrie en landbouw en dat schijnt volgens Green Energie Twente ruimschoots in de regio voorhanden te zijn..
De gewonnen producten zijn biogas, elektriciteit, Co2, schoon proceswater en compost.
Stel je voor, Urenco als Almelose grootindustrieel afnemer van biogas en misschien zelfs wel van elektriciteit, een ‘omgekeerde’ wereld! Deze vraag werd overigens niet gesteld door interviewer Martin Steenbeeke.
Overigens kunnen andere plannenmakers in 'Green Deals' zich nog tot 29 februari a.s. aanmelden voor een subsidie van het Ministerie van Economische Zaken!

Het tweede onderwerp was het ‘shoppen’ in RTV-land. Franchisenemer Herbert Venhuis van de Media Markt te Hengelo vertelde dat van elke Almelose besteding in RTV of witgoed, een kwart terecht komt in de Hengelose ‘belevingswinkel’. Desondanks geen motief om aan een Almelose vestiging op bijvoorbeeld de Woonboulevard te denken. Het proces van ‘verdichting’ door het grootste Europese concern in RTV-land duurt volgens Venhuis nog wel een aantal jaren. Temeer daar de omzet via webshops sterk groeit.
Hij voorspelde trouwens een teloorgang van de Woonboulevard, tenzij Almelo in staat is er bijvoorbeeld Hornbach naar toe te halen. Wat Ikea is voor de Westermaat in Hengelo, heeft Almelo volgens Venhuis ook nodig, één grote publiekstrekker die de rest in de benen houdt. ‘Herzie het beleid en speel in op de marktontwikkeling’, gaf hij de toehorende Almelose burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld mee ter overdenking!
Het Twentse onafhankelijke weekblad De Roskam schreef er vorige week ook over. ‘Verhuis alle winkels aan de Woonboulevard naar het nieuw te bouwen voetbalstadion, breek de Woonboulevard af en bouw er één grote Hornbach’, zo meldde hoofdredacteur Han Pape. Helaas wees een paar jaar geleden de toenmalige wethouder van stadsontwikkeling Anthon Sjoers, de plannenmakers van Hornbach de deur. Geen plek was het argument, terwijl het Grondbedrijf zwaar in de penarie zit door het te grote bezit in grond!

Columnist Wim van der Elst had het deze aflevering in zijn column over kennis en macht, de ‘babyboomers’ en het bundelen van kennis. De term 'babyboomers' vond hij verkeerd, omdat de naoorlogse geboortegolf een periode van ruim 25 jaar besloeg voordat de vrijwillige geboortebeperking haar intrede deed. Doorwerken ‘tot je er bij neervalt’ was een suggestie om het pensioenprobleem te tackelen. Het andere probleem dat van der Elst benoemde was de teloorgang van kennis. Vooral het gedwongen vroegtijdig vertrek van 50-plussers in het bedrijfsleven is de oud-voorlichter van Urenco een doorn in het oog. Als directeur van het nieuwe bedrijf Elicit BV in Enschede wil 'Wordpower-van der Elst' voorhanden kennis bundelen en overdragen.

De ‘zeepkist’ was deze keer vrij voor Nolda Schepers van de stichting De Boodschappenmand. Zij wees ondernemend Almelo er op dat al enkele duizenden Almelose gezinnen het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden. Diegenen die echt door het ijs zakken, worden periodiek door De Boodschappenmand (en de Voedselbank Almelo - red.**) voorzien van boodschappen om de maand door te komen. Ze vergat echter het bankrekeningnummer vanaf de ‘zeepkist’ de zaal in te slingeren. Dat doen wij hier dus maar!

* Giften voor het Boodschappenproject kunnen gestort worden op bankrekening 10.21.59.254 t.n.v. Stichting De Boodschappenmand Almelo.
* Giften voor de Voedselbank Almelo kunnen worden gestort op bankrekening 14.89.76.697 t.n.v. Stichting Voedselbank Almelo.


Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (24 foto's)...

 
07-02-2012  

Meer huurwoningen op Indiëcomplex

  ALMELO – Het aandeel huurwoningen in de vrije sector op het Indiëcomplex wordt verhoogd vanwege een hogere vraag naar huurwoningen en de verzwaring van hypotheekvoorwaarden door banken. Dat is in het kort de aanleiding waarom projectontwikkelaar Ter Steege Vastgoed uit Rijssen het percentage huur- en koopwoningen aanpast.
Op de Indiëlocatie, dichtbij het centrum van Almelo ontwikkelt Ter Steege Vastgoed Rijssen een nieuw stuk binnenstad. Op het 23 hectare grote terrein (50 voetbalvelden) komen ruim 600 koop- en huurwoningen, twintig waterwoningen en diverse culturele- en horecavoorzieningen. De locatie is historisch gezien sterk verweven met de plaatselijke textielindustrie. Enkele oude fabriekgebouwen worden gerenoveerd en krijgen een nieuwe functie.
Lees verder...

 
08-02-2012  

Ongeval A35 eist nog 2 levens

 

BORNERBROEK – Ook de twee slachtoffers die nog in kritische toestand in het ziekenhuis lagen na het ongeval zondagavond op de A35 bij Bornerbroek zijn afgelopen nacht overleden. Het betreft een 21-jarige vrouw uit Zoetermeer en haar 48-jarige moeder. Daarmee is het totale aantal slachtoffers gestegen naar zes. Alleen de 38-jarige chauffeur uit Zoetermeer heeft daarmee de ramp overleefd Hij is maandag reeds uit het ziekenhuis ontslagen en was als enige nog bij kennis toen de hulpdiensten arriveerden . Alle zes slachtoffers zijn overleden als gevolg van de vrieskou toen beide voertuigen na een botsing de naastgelegen bevroren gracht indoken.
De Almelose burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld, die na het ongeval ter plekke was, hoorde de jobstijding tijdens de wekelijkse persconferentie en reageerde geschokt. ‘Het is een zeer dramatisch ongeval met grote impact voor beide betrokken families maar ook voor de hulpverleners. Dat gaat hen niet in de ‘koude kleren’ zitten’.
Op de vraag of zij in overleg treedt met Rijkswaterstaat vanwege het ontbreken van een vangrail ter plekke, reageerde zij dat zij eerst de uitkomst van het politieonderzoek afwacht. ‘De vraag is begrijpelijk, maar laat nu maar eens eerst duidelijk worden hoe het ongeluk heeft kunnen ontstaan’, zei Hermans die er aan toevoegde dat dit overleg met Rijkswaterstaat zeker niet ondenkbaar is.

< Foto - Patrick Weegink

 
08-02-2012  

Open Dag vernieuwde politiebureau Almelo

 

ALMELO – Een gekkenhuis werd het, de Open Dag ter gelegenheid van de officiële heropening van het totaal vernieuwde politiebureau. De metamorfose van het gebouw is opmerkelijk geslaagd vinden ook de politiemensen die nog in de oude werkomgeving hun diensten draaiden.
Het uitgangspunt was ooit sloop en nieuwbouw, maar de korpsleiding van Politie Twente koos uiteindelijk voor een totale renovatie om fors geld te besparen. Na de renovatie van het belastingkantoor wederom een voorbeeld hoe het zuiniger kan.
Vele honderden bezoekers van jong tot oud bewonderden de efficiënte indeling na de officiële opening, die ‘s morgens al door burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld werd uitgevoerd.
Op Het Baken werden tal van demonstraties verzorgt door ME, hondenbegeleiders, politie te paard en reguliere manschappen.

Fotoreportage – Coen Mulder

Fotoreportage (40 foto's)...

 
09-02-2012  

Donatie voor Almeloopers van Schelfhorstloop

  ALMELO - De Almeloopers hebben van de Stichting Schelfhorstpark een bedrag van € 557,50 ontvangen. Dit bedrag is het inschrijfgeld dat deelnemers aan de Winterloop betaalden. Voorzitter Meta Meijer van de stichting overhandigde vanavond een cheque aan de teamcaptain van de Almeloopers, Hans Staal.

De Almeloopers doen dit jaar voor de vierde keermee aan de Roparun, een lange-afstand estafetteloop van Hamburg naar Rotterdam. Doel van deze sportieve uitdaging is geld bijeen te brengen voor palliatieve kankerzorg. De Almeloopers zamelen onder meer geld in met de verkoop van Roparun-loten en via sponsoring door bedrijven en personen.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-02-2012  

Noordikleerlingen hebben een dagje ijspret

 

ALMELO – Bij CSG Het Noordik wordt er wat af geschaatst. Behaalde onlangs nog een schaatsteam de landelijke finale van de scholenploegachtervolging die op 13 maart in Hoorn wordt gehouden, vrijdag hadden 1500 leerlingen schaatspret op het kanaal Almelo-Nordhorn.
Geschaatst en gestempeld kon er worden over afstanden van 6 en 12 km en bij De Pook stond er een koek en zopie en dreunden discoklanken langs de oevers van het kanaal.
Van De Pook tot Weerselo kon er door de scholieren worden geschaatst en gekluund terwijl de ijsclubs druk doende waren het ijs verder te prepareren voor de grote schaatstocht van Almelo tot Denekamp op zaterdag. Liefst 5000 stempelkaarten heeft het waterschap Regge en Dinkel klaar liggen om de starters tussen 09.00 uur en 14.00 uur te verwelkomen.

Fotoreportage: Jan Bril
en Coen Mulder

Fotoreportage (74 foto's)...

 
10-02-2012  

Selectiewedstrijden Horeca bij ROC van Twente

 

ALMELO – Bij het ROC van Twente werden donderdag selectiewedstrijden gastheerschap en koken gehouden voor leerlingen van Middelbare Hotel Scholen in Nederland. Ook elders in het land worden voordien selectiewedstrijden gehouden. De beste leerlingen uit deze voorwedstrijden mogen deelnemen aan het nationale kampioenschap op 15, 16 en 17 maart in Rotterdam en de winnaars daarvan mogen Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale Skils Masters finales voor het beroepsonderwijs.
Voor de finales in Rotterdam hebben zich inmiddels vier ‘Tukkers’ geplaatst. De 20-jarige Enschedese Murat Keskin is student van de opleiding Fasttrack hospitality manager en loopt stage bij Hotel de Broeierd in Enschede. De 22-jarige Robert Spenkelink uit Hellendoorn is student van de Cas Spijkers Academie Twente. Van het ROC van Twente hebben de 20-jarige Murriël Renssen uit Hengelo en de 19-jarige Anne Verveld uit Haaksbergen zich al tijdens eerdere wedstrijden in Cuijck geplaatst voor een plek op het NK in Rotterdam. Murriël volgt de opleiding Fasttrack hospitality manager en heeft haar stage bij Hotel de Wiemsel in Ootmarsum.
Anne werkt bij Landhuishotel Bloemenbeek in de Lutte en volgt haar opleiding aan de Cas Spijkers Academie Twente dat onderdeel is van het ROC van Twente.

Fotoreportage: Coen Mulder.

 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
11-02-2012  

Flashmob op de markt na winst Heracles

 

ALMELO – Heracles Almelo wordt steeds populairder. De club van voorzitter Jan Smit voetbalt al een paar jaartjes aardig mee in de eredivisie en menige tegenstander reist met ‘schrik in het hart’ naar Almelo, want de Almelose zwart-witten leggen op de kunstgrasmat van Royal ten Cate altijd een aardig potje voetbal neer.
In uitwedstrijden is dat helaas nog wel een anders, dan laat men veelal onnodig puntjes liggen.
De winst in de uitwedstrijd tegen de rood-witten uit die andere Netwerkstad, kwam gisteravond dan ook als een daverende verrassing. In blessuretijd konden de mannen van McClaren nog tot 2-3 naderen, maar de punten gingen naar Almelo en dat was sinds 22 september 1985 niet meer voorgekomen. Assistent-coach en echte Almeloër Hendrie Krüzen was daar toen met een doelpunt mede debet aan.
Voorzitter Smit ging gisteravond uit zijn dak en noemde de overwinning mooier dan een Elfstedentocht. Bij thuiskomst leidde het tot feest en vuurwerk rondom het Polmanstadion en vandaag werd dat gevolgd met een heuse ‘flashmob’ op de markt.
Het was tevens de start van ‘Heracles on tour’ want de Heraclieden gaan in de komende maanden de regio in om de club te promoten. (Lees daarover meer onder sport.) De beste promotie blijft natuurlijk goed voetballen en punten pakken, ook in uitwedstrijden. Maar eerst komt Roda JC nog naar hier en Willie Overtoom wil dan winnen zei hij vanmorgen op de markt!

De foto’s zijn van onze speciale verslaggever Dick 'Dimotech' de Rijter

Fotoreportage (10 foto's)...

 
11-02-2012  

Duizenden schaatsers bij toertocht Regge-Dinkel

 

ALMELO – Duizenden deelnemers trok de toertocht van waterschap Regge & Dinkel op het kanaal Almelo-Nordhorn. Bestuurder Henk Holterman was al voor negenen bij startpunt ‘Fraans Marie’ in Albergen een van de vier startpunten langs de route van 22 km waarbij een vijftal kluunpunten moesten worden geslecht. Watergraaf Stefan Kuks stapte in Almelo op het ijs om naar Denekamp te schaatsen.
Ook aanwezig de Almelose burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld en de wethouders van Woudenbergh en Kuik om collega Johan Andela aan te moedigen. Andela is een fervent schaatser en was maar wat teleurgesteld dat de Elfstedentocht niet doorging.
Het waterschap en de mede organiserende schaatsverenigingen langs het kanaal waren dik tevreden met de deelname, net zoals de 3000 witte rijders die allen hun speldje ontvingen.
De EHBO kreeg vooral blaren te behandelen, maar ook een polsbreuk en een gebroken been.
IJs en weder dienende wordt de tocht volgend ijsseizoen wederom georganiseerd.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (68 foto's)...

 
11-02-2012  

IJsduiken in het Grasbroek

 

ALMELO – Terwijl haast iedereen schaatsend geniet van het ijs, maakte de Almelose duikvereniging Aragosta er gebruik van om het ijs van onderen te bekijken. Het Grasbroek bij Bornerbroek was de geschikte locatie om een wak te zagen om het ‘ijsduiken’ in praktijk te brengen.
De camera van fotograaf Jan Bril is niet waterdicht, reden genoeg om op de steiger te blijven staan om bijgaande fotoreportage te maken.

Fotoreportage (29 foto's)...

 
11-02-2012  

Overval woning aan de Wierdensestraat

 

ALMELO -  Zaterdagavond 11 februari werd een overval gepleegd op een woning aan de Wierdensestraat in Almelo. Rond 19.15 uur drongen drie mannen de woning binnen. Tijdens de overval bedreigden de mannen de bewoner met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De daders gingen met een onbekende buit er vandoor.
De politie is op zoek naar getuigen die de drie mannen vlak voor of direct na de overval in de omgeving van de Wierdensestraat in Almelo hebben gezien. In het bijzonder een man die tijdens de overval zijn witte hond uit liet in de buurt van de woning, hij heeft mogelijk de drie overvallers gezien.
Het gaat om drie mannen, ze droegen donkere kleding en een pet. Twee mannen droegen tijdens de overval een masker. De daders waren ongeveer 20 jaar oud en spraken accentloos Nederlands. Wellicht zijn er meer mensen die het een en ander hebben gezien van de overval. Deze worden verzocht zich te melden.
Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

 
11-02-2012  

Topkunst die harmonieert, contrasteert en reageert

 

ALMELO - In de immense weverij van het oude textielcomplex Indië te Almelo opende oud- gedeputeerde Jan Kristen vanmiddag de grote expositie van kunstenaars die tijdelijk de ruimten van het Indiëcomplex mogen benutten als atelier. Tijdens de expositie die duurt t/m zondag 19 februari laten Ayla Fraatz, Martina Kelder, Linda Biemans, Ivan Veneman, Roelie en Randy van Lingen en John Reinders hun nieuwste werken zien en bieden tevens ruimte voor collega-kunstenaars uit het hele land eveneens werken te showen. Bijzonder is dat de schilderijen, beelden, foto’s en installaties op elkaar reageren, soms in harmonie en soms in contrast. Dat gebeurt in de sfeer van het textielverleden van de stad Almelo.
Kom naar Indië. Proef sfeer, geniet van kunst, loop rond in een enorme hal, snuif verleden en heden op!
Zondagmiddag is er om 15.00 uur een optreden van het Projektkoor Kanalje Rood uit Hengelo en donderdag a.s. zal vanaf 20.00 uur de documentaire Marmor-Stein des Lichts in de imposante hal worden vertoond. Deze film geeft een impressie van het beeldhouwen in marmer in Toscane.

De openingstijden:

Zaterdag 11 februari 15.00-18.00
Zondag 12 februari 12.00-17.00
Donderdag 16 februari 12.00-21.00
Vrijdag 17 februari 12.00-17.00
Zaterdag 18 februari 12.00-17.00
Zondag 19 februari 12.00-17.00


Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (55 foto's)...

 
11-02-2012  

Zes doden: Talud A35 voldoet niet aan richtlijnen


Foto: Patrick Weegink
 

ALMELO - Het talud langs de A35 bij Almelo voldoet niet aan de richtlijn die geldt voor de inrichting van wegbermen. Dat meldt TC Tubantia op haar website en in de zaterdagkrant. Uit documentatie van het Kenniscentrum voor verkeer, vervoer en infrastructuur CROW uit Ede blijkt dat het talud te steil af loopt richting het aangrenzende water. Afgelopen zondag kwamen op de plek waar de A35 overgaat van drie naar twee rijbanen zes mensen, waaronder vier kinderen, om het leven bij een aanrijding met twee auto's. De richtlijnen van het kenniscentrum zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en niet verplicht om op te volgen. Maar volgens het kenniscentrum zijn de richtlijnen wel in belang van de veiligheid.
Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld zei eerder deze week het politieonderzoek af te wachten voordat zij mogelijk in gesprek gaat met Rijkswaterstaat als beheerder van de A35. Ter plekke ontbreekt een vangrail dat volgens Rijkswaterstaat niet hoeft als er een 13 meter brede berm langs de weg ligt.
Door de vorst was er nauwelijks een remmende werking in de berm en bovendien lopen de laatste meters steil naar beneden. Volgens TC Tubantia nog net binnen de norm van 13 meter.

 
12-02-2012  

Verdacht pakketje in Almelo

 

ALMELO – Een verdacht pakketje in de van Houtenhof was in de nacht van zaterdag op zondag reden voor de politie de EOD in te schakelen. Deze maakte het pakketje met inzet van een robot (bekijk de foto's) onschadelijk. Na sporenonderzoek werd later op de dag door de politie een buurtonderzoek gestart. De politie heeft verder nog geen mededelingen gedaan.

 
12-02-2012  

Lekker raggen door de modder

 

ALMELO - Wielervereniging de Zwaluwen heeft een langgekoesterde wens van een groepje Klup-jongens in vervulling laten gaan: een spoedcursus mountainbiken. Lekker raggen door de modder, racen over het pad, beuken tegen de heuvels en met de fiets op de rug sjouwen over het parcours. Na afloop van de spoedcursus spatte het enthousiasme eraf.
Mountainbiken was een lang gekoesterde wens van onder andere Jermaine, Merijn en Armando van de Sportmix. Maar zo maar lid worden bij de Zwaluwen was voor hen niet zo eenvoudig; Armando is wat angstig, Jermaine krijgt 24 uur per dag begeleiding en Merijn wordt wel eens té enthousiast. Dat alles was voor coach Ton Geerdink van de Zwaluwen geen bezwaar. Met zijn zoon Daan en diens vriend Brian, gaf hij een spoedcursus mountainbiken op het terrein de Sumpel. Drie vrijdagavonden lang deden de jongens van alles. Natuurlijk lekker crossen, maar ook oefeningen met het voorwiel tegen de muur, tikkertje op de fiets en fietsen over de wipwap.
‘Een ge-wel-di-ge ervaring’, aldus coördinator sport Ellen Perik, die ook een avond meedeed en de jongens amper kon bijhouden. De korte cursus maakte niet alleen duidelijk dat mountainbiken echt iets voor de jongens is, maar ze kennen nu ook mensen bij de Zwaluwen (da’s lekker makkelijk als ze echt lid worden) en ze boekten reuzenstappen vooruit. Armando overwon zijn angsten, Jermaine had de tijd van zijn leven en het supertalent Merijn leerde veel over techniek en krachten verdelen.

< Foto: Marijn Backx

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-02-2012  

Drie genomineerden Stadsfonds Cultuurprijs

  ALMELO - De Kunstwerkplaats aan de Nicolaas Beetsstraat, de Filmroute en de AJAZZXperience zijn genomineerd voor de Stadsfonds Cultuurprijs 2011. De winnaar wordt donderdag 15 maart bekendgemaakt in café De Meridiaan in de Bibliotheek Almelo. Dat gebeurt door oud-wethouder Bert Kuiper, tijdens het programma Rumoer van De Twentsche Courant Tubantia, de Bibliotheek Almelo en Radio Almelo.
De prijs bestaat uit een geldbedrag van 500 euro en een 'wisselsculptuur' van de hand van keramiste Erna Futselaar.
Lees verder...

 
14-02-2012  

Pius X After Cito Party wederom een succes

 

ALMELO – Jaarlijks organiseert de scholengemeenschap Pius X een After Cito Party in het Theaterhotel waarbij leerlingen optredens verzorgen naast de professionals die worden ingehuurd. Dit jaar onder de noemer 'Valentine Party 2012'.
Uiteraard doet de schoolleiding van Pius X er alles aan om de avond te laten slagen en ook deze keer is dat volledig gelukt volgens de aspiranten die hun Citotoets achter de rug hebben en genoten van de party.
Fotograaf Coen Mulder nam een kijkje.
 

Fotoreportage (23 foto's)...

 
15-02-2012  

Verkeersoverlast Eskerplein duurt voort

 

ALMELO – Het was zo trots aangekondigd, de aanpassing van de kruising St. Josephstraat-Ootmarsumsestraat om aan de verkeersoverlast die het Eskerplein met zich meebrengt te beëindigen. Eind 2011 zou aan de reconstructie worden begonnen, maar tot op heden duurt de overlast voort.
Niet de winter is de aanleiding van de vertraging, maar de aanstaande bouw van een appartementencomplex op de hoek van de St. Josephstraat en de aanstaande verbouwing van de Aldi is de oorzaak.
Volgens de gemeente wordt daarom gewacht met de reconstructie van het kruispunt omdat alle werkzaamheden tegelijk teveel van het goede zou zijn. Het gereserveerde geld ten bedrage van 325.000 euro kan dus nog wel eens een jaartje op de plank blijven liggen. In ieder geval wil de gemeente volgende maand de omwonenden informeren.

 
15-02-2012  

IJsbreker ‘kraakt´ kanaal Almelo – De Haandrik

 

ALMELO – Zo rond 08.30 uur vanmorgen vertrok de sleper en ijsbreker Waterpoort - van rederij Wagenborg uit Delfzijl - uit de sluis bij Aadorp om de 19 cm dikke ijsvloer in het kanaal Almelo-De Haandrik te breken.
De provincie wil namelijk het kanaal zo snel mogelijk weer bevaarbaar maken om de binnenschepen vrije vaart van en naar Coevorden te garanderen.

Aan boord ‘waterweginspecteur’ Piet Rook van de provincie Overijssel en tal van cameraploegen waaronder SBS 6. (Vanavond kijken dus)
Piet Rook is aan boord om indien nodig het ijsbreken een halt toe te roepen als er schade optreedt aan de beschoeiing. Ingrijpen bleek echter niet noodzakelijk zodat de Waterpoort al stampend en krakend door het ijs ging, waardoor menige passant belangstellend langs de kade bleef kijken.

Dik 850 pk is het motorvermogen van de Waterpoort en die bracht het schip wel door het luid krakende ijs. ‘Deze sleper is speciaal als ijsbreker gebouwd, dit had een kleintje niet kunnen doen, want dit ijs is flink hard’, zei kapitein Kobus Kramer trots.

‘Morgen vaart de Waterpoort nog een keer in omgekeerde richting en dan houden de binnenschepen het ijs wel los’, zei Piet Rook overtuigend.

Reportage SBS 6: 'IJsbreker maakt ruim baan'
 

Fotoreportage (44 foto's)...

 
15-02-2012  

Soweco personeel steunt De Klup

 

ALMELO - Opmerkelijk. Die kwalificatie past wel bij een bijzondere, nieuwe sponsor voor stichting de Klup Twente. Sponsor? Nou ja…honderden sponsoren in één keer. Want het personeel van Soweco, dat het zelf alles behalve makkelijk heeft, gaat De Klup Twente de komende jaren financieel ondersteunen. Dinsdagmiddag werd de eerste cheque ter waarde van liefst € 4500,00 uitgereikt.
Het personeel van Soweco heeft een eigen, maandelijkse loterij. Deelnemers kopen – als ze dat willen – voor een euro een lot. Maandelijks is er een trekking. Er spelen tussen de 800 en 900 mensen mee. De hoofdprijswinnaar zit op rozen; die toucheert zo maar even een bedrag van € 450,00. Daarnaast zijn er nog wat kleinere cadeaus voor andere prijswinnaars. Dan blijft er – met opzet – maandelijks een flinke som geld over. En dat geld is altijd voor een goed doel.
Jarenlang werd met dat geld de stichting Sprengen ondersteunt, een organisatie die werk bood aan mensen met psychische problemen. De stichting Sprengen is met haar activiteiten gestopt, waarna een nieuw goed doel voor de loterijopbrengst gezocht moest worden. Onafhankelijk van elkaar kwamen de directie en het personeel met een voorstel. Tot beider verrassing stelden zowel directie als personeel voor om het geld te schenken aan stichting de Klup Twente. OR-voorzitter Anneke Scheurink snapt die keuze volledig: ‘Een groot deel van onze werknemers is ook deelnemer van De Klup Twente.’
Anneke Scheurink mocht namens het personeel van Soweco de eerste cheque overhandigen aan directeur Jan Anema van De Klup Twente, in het bijzijn van directeur Reinier van Broekhoven en de prijswinnaar van de maand januari, Gerard Grouw. Hij werkt bij de technische dienst van Soweco en speelt al sinds jaar en dag mee met de loterij. Hij won nooit eerder. Om winnen gaat het hem ook niet, Gerard Grouw speelt mee omdat het voor een goed doel is. Ook wat hem betreft is De Klup een uitstekend goed doel. ‘Ik ben een tijdlang chauffeur geweest en heb heel veel mensen naar De Klup gebracht’, aldus Grouw.
De Klup Twente is vreselijk blij met de gift van Soweco en is van plan daar ook iets tegenover te stellen. Het geld zal ze gebruiken voor het nieuw te maken FUN-IE-FITcentrum (digitaal sport- en gamecentrum) en ze gaat een mooie activiteit opzetten voor het personeel van Soweco als het FUN-IE-FITcentrum in vol bedrijf is.

 
16-02-2012  

Uitreiking blokfluitcertificaten De Eendracht

Foto reportage Jan Bril
 

Fotoreportage (15 foto's)...

 
16-02-2012  

Rumoer: Almelo koopt niets meer!

 

ALMELO - De gemeente beperkt zich tot investeren in de openbare ruimte en koopt geen panden meer aan voor het binnenstadplan. Dat is de lijn die de gemeente gaat volgen zoals wethouder Gerrit van Woudenbergh onthulde tijdens het radiodiscussieprogramma Rumoer.
Naast de buiten-stedelijke aankopen van agrarische grond kocht de gemeente onder andere de Havenpassage, Het Scheepvaarthuis, de Fortezza-locatie, het GGD-gebouw en de aanpalende gebouwen aan De Grenzen. De panden werden gekocht om de regie in handen te krijgen bij de stadsvernieuwing maar op al deze aankopen worden miljoenenverliezen geleden die uiteindelijk door de burgers opgebracht moeten worden.
Een eerste verliespost van bijna 17 miljoen euro is al in het boekjaar 2011 genomen, maar dat is nog lang niet het einde.
Wethouder van Woudenbergh heeft goede hoop dat in 2014 een eerste start kan worden gemaakt met de vernieuwing van de binnenstad maar dat dit wel gefaseerd moet gebeuren. Een eerste officiële handeling op het Waagplein werd vrijdag jl. te elfder ure afgeblazen, omdat de gemeenteraad vindt dat over het plan voor het plein nog niets is besloten terwijl B&W denkt dat dit wel zo is.
Onderzoeker Arjan Kluin van bureau Locatus is van mening dat Almelo een aantal grotere winkels moet hebben om de middenstand weer aan te slingeren. Hij vindt de kwaliteit van de bestaande winkels te laag.
Het lijkt op het verhaal van het kip en het ei, wat moet eerst of grote winkels of hogere inkomens. Als dat laatste zo zou zijn komen de winkels vanzelf terwijl nu nog vluchtgedrag aanwezig is.
Luister hier naar de reportage op Radio Almelo.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (23 foto's)...

 
17-02-2012  

Carnavalsoptocht St. Radboud en Compaan

 

ALMELO – Ook op de basisscholen is het carnaval. Bij de St. Radboud aan de Sluiskade NZ had men een echte optocht bedacht door de binnenstad.
In de praktijk bleek het een bijzondere toer te zijn langs warme bakkers en de automatiek waar overal ‘sneks’ aangeboden werden.
Niet meer ‘hongerig’ en met lol kwam men daarna weer terug bij school.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle foto’s)

Carnaval De Compaan
ALMELO - Ook op basisschool De Compaan aan De Kolibrie werd carnaval gevierd. Rond de school werd in carnavaleske kledij een Vossenjacht georganiseerd en dan wordt het natuurlijk moeilijk om de vossen te vinden.
(Kijk naar de gehele fotoreportage)

Fotoreportage (56 foto's)...

 
17-02-2012  

Bornerbroek 'heerst' over Almelo

 

ALMELO - Prins Raymond Kenkhuis en Prinsesgemaal Gerla van de Knol’ntrekkers uit Bornerbroek heersen sinds vanmiddag 18.00 uur over de ‘Heerlyckheid Almelo’. Het ‘Knoll’ndorper prinsenpaar kwam ten burele van Hare Jon Hermans-Vloedbeld de stadssleutel opeisen onder de klanken van paukenslagers, trommelaars en hoorngeschal met in hun kielzog Jonkheer Thomas en Adjudant Kevin en Jeugdprins Job en Jeugdprinses Joyce en uiteraard de voltallige Raad van Elf.

De macht der ‘zotten’ duurt overigens maar tot dinsdag a.s. om 11.30 uur want dan wordt verwacht dat Prins Raymond I zijn macht over ‘Beetwortelstad’ weer vrijwillig afdraagt. Tot die tijd moeten subsidieverzoeken voor ‘culturele’ activiteiten dus worden gericht aan de Residentie van zijne excellentie aan de Entersestraat in ’t Knoll’ndorp.

Zaterdagmiddag kan in 't Knoll'ndorp nog eerst om 15.00 uur worden genoten van de Carnevaleske optocht met galawagens, groepen en individuele ‘zotten’. (Klik hier voor de andere activiteiten van de Knoll'ntrekkers)

< Prins Raymond I - 'Heerser over de Heerlyckheid Almelo'

Fotoreportage: Coen Mulder

 

Fotoreportage (24 foto's)...

 
18-02-2012  

Grootse afscheidsparty voor D.J. Bert Schmidz

 

ALMELO – In een bomvol proeflokaal België nam een doodzieke DJ Bert Schmitz afscheid van zijn talrijke fans. Sinds de 70-tiger jaren was Bert Schmitz actief als DJ in discotheken als The Saloon, Biribi, Manhattan en The Kings Club. Allemaal zaken van naam uit een langer verleden, maar ook in het alternatieve circuit van kleinere feesten en vooral het laatste decennium in zijn België.
Toen Bert hoorde dat de ‘vreselijke ziekte’ hem te pakken had gekregen en tumoren zijn luchtorganen en rugwervels ‘bestookten’, wees hij chemobehandeling af. Daar had Bert geen zin in omdat hij een mooi leven heeft gehad, zo zij hij tegen vrienden. Één wens had de 59-jarige DJ nog wel en dat was een afscheidsoptreden als discjockey en zo zat Bert vrijdagavond in zijn rock&rollstoel achter de draaitafels temidden van een grote vriendenschare vooor het laatst zijn muziekkeuzes te draaien. Weinig disco, want daar heeft Bert niet zoveel mee, maar wel The Stones en The Free en vooral Mother’s Finest. ‘Hopefully it was his finest evening’, veel sterkte Bert!

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (7 foto's)...

 
18-02-2012  

Knoll´ndorp bijna te klein bij carnavaleske tocht

 

BORNERNROEK – Het kerkdorp Bornerbroek, dat sinds de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2001 is toegevoegd aan de ‘Heerlyckheid Almelo’, leek bijna te klein tijdens de carnavaleske optocht van vanmiddag. Bijna tot aan het XL Businesspark stonden auto’s rij aan rij geparkeerd in beide bermen langs de Pastoor Ossestraat en duizenden toeschouwers omzoomden de route in de dorpskern om de ‘zotte’ optocht gade te slaan.
Of dat aan Prins Raymond I ligt of aan zijn eega prinses Gerla, weten we niet, maar de Knoll’ntrekkers hadden er weer een mooie optocht van gemaakt en de stemming zat er goed in.
Nu vanavond dat laatste ook nog in het Polmanstadion. Dan kan dit weekend niet meer stuk!

Fotoreportage: Coen Mulder en ingezonden
(Klik hier voor alle 76 foto's van Coen)

Fotoreportage (79 foto's)...

 
18-02-2012  

Speelbosje Johanna van Burenlaan krijgt vorm.

Foto reportage Jan Bril
 

Fotoreportage (17 foto's)...

 
19-02-2012  

Scholen in Almelo worden MAFF

 

ALMELO - Deze week beginnen op een aantal scholen Almelose scholen workshops van IJver uit Amsterdam ter voorbereiding van het Media Art Flow Festival 2012 in Almelo.
Leerlingen gaan korte films maken die betrekking hebben tot het thema van MAFF 2012. De workshops op middelbare scholen worden in dialoogvorm opgenomen, die allemaal beginnen met een startzin in de trend van: 'Wat las ik nou op je facebook..?..!'
Aan de workshops doen 12 klassen mee. Er vindt dus 12 x een gesprek plaatsvindttussen 2 individuen, over iets wat op social media gepost is en wat blijkbaar opzien baart.
Op http://www.ijtube.nl/ijconfrontatie.html staan voorbeelden van soortgelijke gesprekken, alleen is de startzin dan anders.
Het thema van MAFF blijft nog even een mysterie, maar zal snel door toedoen van de jongeren komende weken onthuld worden op social media als facebook en twitter.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-02-2012  

Knip-, doop- en rouwmuts in Wevershuisje

 

ALMELO – Knipmutsen en Doopmutsen maken naar voorbeeld uit oude tijden is de grote hobby van mevrouw Groothuis. Daarnaast heeft ze een hele verzameling echte oude mutsen zoals een Almelose Doopmuts uit 1895 (foto) . Elke streek en stad had zo vroeger haar eigen modellen en in het Wevershuisje showde zij zaterdagmiddag hoe deze er uit zagen en hoe die worden gemaakt.
In Almelo zie je dat niet meer in het straatbeeld, maar tot ± 1940 was het dragen van een daagse, zondagse of bijvoorbeeld een rouwmuts nog wel gebruikelijk.

Fotoreportage: Coen Mulder

 

Fotoreportage (6 foto's)...

 
21-02-2012  

Bittere pil voor Soweco, krimp onvermijdelijk

 

ALMELO - De gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten stappen uit het sociale werkvoorzieningsschap Soweco in Almelo. Zij willen zelf de basisopvang van de sociale werkvoorziening doen en denken zo goedkoper uit te zijn. Soweco is een der grootste sociale werkvoorzieningsschappen in Overijssel en draaide tot voor enkele jaren geleden winst. Drastische rijksbezuinigingen brachten daar verandering in. Binnen Soweco zijn verder nog aangesloten de gemeenten Twenterand, Tubbergen, Wierden en Almelo.

Volgens de uitstappende gemeenten heeft het e.e.a. geen gevolgen voor de andere werknemers bij Soweco en kan iedereen bij de eigen gemeentelijke werkvoorziening aan de slag. Dat wordt door de ondernemingsraad van Soweco betwijfeld. Bovendien zou nog de rekening opgemaakt moeten worden om de verliezen te verdelen onder de deelnemende gemeenten. De Ondernemingsraad denkt dat het besluit van de uitstappende gemeenten ook gevolgen heeft voor de doelgroep uit die gemeenten en elders in een andere gemeente via Soweco te werk zijn gesteld.
De vier resterende gemeenten hebben inmiddels ook besloten dat de doelgroep voor Soweco wordt beperkt tot diegenen die een SW-indicatie voor beschut werken hebben. Een krimp voor Soweco is daardoor nagenoeg onvermijdelijk geworden.

< Soweco sloot vorige week nog een overeenkomst af met stichting De Klub om in de komende jaren De Klub financieel te ondersteunen. Het geld komt uit een personeelspotje, maar of de afspraak nu gestand kan worden gedaan?

Vanavond om 19.00 uur spreekt de gemeenteraad van Almelo in een informatieve vergadering over de toekomst van Soweco. Ook komt het financiële debacle rond het 'ingetrokken' bouwproject Fortezza aan de orde.

 
22-02-2012  

Bomalarm NS Almelo Centraal, treinen stil (upd)


Reizigers moeten onverrichte zake weer neer huis of met de bus richting Hengelo of Wierden of Mariënberg.
Foto: Jan Bril
 

ALMELO – Sinds vanochtend 08.10 uur ligt het treinverkeer op de lijn Deventer-Hengelo stil door een bomalarm. Een medewerker van NS vond in het stationsgebouw, cq voetgangerstunnel een verdacht pakketje, waarna het station en omgeving werd ontruimt en het treinverkeer werd stilgelegd.
De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) van de Koninklijke Landmacht is ingeschakeld om het pakketje nader te bekijken cq onschadelijk te maken.
Brandweer, ambulance en politie staan paraat, maar nadere gegevens ontbreken nog.
Een speurhond en een expert van de EOD zijn inmiddels ter plekke. Het is onduidelijk hoe lang de afsluiting precies gaat duren. De NS verwacht dat de treinen pas rond 13.00 uur weer kunnen rijden.

Reizigersinformatie:

De extra reistijd is 30-60 minuten. Er rijden bussen tussen Mariënberg en Almelo. Er rijden bussen tussen Hengelo en Almelo. Er rijden bussen tussen Wierden en Almelo. Reizigers tussen Amersfoort en Hengelo reizen via Zutphen.


Update:

Uit onderzoek door de EOD is gebleken dat er geen bom in het pakketje zat maar wel brandbare stoffen. Vorige week werd ook al bomalarm gegeven in de wijk Kerkelanden. Ook toen ging het om een pakketje met brandbare stoffen. De politie heeft nog geen idee wie achter deze acties zit en stelt een onderzoek naar de herkomst in.
Het station is inmiddels vrijgegeven en het treinverkeer wordt hervat.

Fotoreportage: Coen Mulder en Jan Bril

Fotoreportage (54 foto's)...

 
22-02-2012  

Belastingkantoor Almelo definitief dicht

 

ALMELO/DEN HAAG – De ‘echte nieuwsbom’ voor vandaag is het definitief sluiten van 22 belastingkantoren in Nederland. De Rijksoverheid wil via concentratie tot een bezuiniging komen van 400 miljoen euro.
Voor Almelo betekent dit sluiting en herverdeling van werk voor ruim 600 medewerkers tussen de locaties Enschede en Zwolle. De medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd en de sluiting van het kantoor Almelo moet voor 2015 zijn beslag krijgen.
Ook het kantoor in Hengelo gaat dicht ten faveure van Zwolle en Enschede. Het kantoor in Hengelo is oud en ook het kantoor in Enschede dat open blijft, voldoet niet aan de Arbo-normen.
 
<
In 2014 is het Belastingkantoor Almelo precies 10 jaar in gebruik. Toenmalig minister Gerrit Zalm zei bij de opening dat het wel wat minder luxe had gekund. Het wordt dus nog luxer, namelijk gewoon leeg en terug naar een armetierig gebouw in Enschede!

Belasting betalen blijft desondanks plicht, want de uit te betalen reiskostenvergoeding neemt fors toe, evenals de investeringen in renovatie van oude gebouwen en nieuwbouw!
Overigens onderzoekt de ambtelijke top in Den Haag of de belastingvrije voet van 18 eurocent per km verlaagd kan worden. Leuker kunnen ze het niet maken, toch!
Het voorstel moet nog wel door de Tweede- en Eerste Kamer. In de laatste zit éne
Menno Knip
in de commissie Financiën. 

 
22-02-2012  

Ibn Roesjd honoreert aanvragen

 

ALMELO - De Stichting Ibn Roesjd wil financieel bijdragen aan projecten die gericht zijn op integratie, emancipatie en participatie van culturele minderheden in Twente. Onlangs zijn weer bedragen beschikbaar gesteld. Zo kan het onderwijsproject , 3 + in het Sluitersveld in Almelo op een bijdrage rekenen. Maar evenzo de Adviescommissie Integratie Oldenzaal. Dat geldt ook voor het project ‘Smaakvol Oldenzaal’ . De aanvraag van Scoop Almelo, Run je eigen voetbalclub, kan ook, na het indienen van een goede begroting , uitgaan van een bijdrage. Aanvragen gericht op projecten in het buitenland ( Peru, India) zijn afgewezen. Een aantal aanvragen waren onvoldoende onderbouwd. Die krijgen een tweede kans. Bijvoorbeeld Rembrandt Fiësta en Stichting VanHaiks.
De Stichting betreurt het dat veel aanvragen niet voldoen aan de doelstelling en de voorwaarden zoals die door het bestuur ( www.ibnroejsd.nl ) gehanteerd worden.

 
23-02-2012  

Asito personeel doet stof opwaaien


Het zeepsop-kanon staat klaar voor gebruik
 

ALMELO – De FNV organiseerde vandaag een grote demonstratie bij Asito, een van de grootste werkgevers in de schoonmaakbranche. Het FNV gaat niet akkoord met het eindbod van 5 procent loonsverhoging in 2 jaar dat de OSB, koepel van wekgevers, deed. Dit in tegenstelling tot de CNV.
De boze werknemers die vorig jaar ook al hardnekkig staakten op bijvoorbeeld Schiphol, willen een goede cao en respect en geen arbeidsachterstelling en onzekerheden. Ze hebben schoon genoeg van nul uren contracten, niet doorbetalen bij ziekte, lage lonen en de toenemende hoge werkdruk. Negen procent loonsverhoging eist het FNV en dat werd kracht bij gezet middels een demonstratieve tocht voor respect van het hoofdkantoor van Asito naar de Almelose binnenstad. Éen kleine 1500 schoonmakers uit het gehele land nemen aan de demonstratie deel.

Fotoreportage: Coen Mulder en Jan Bril

(Klik hier voor alle 84 foto's van Coen

Fotoreportage (46 foto's)...

 
23-02-2012  

Slinger Award 2011 voor De Smaak van…

 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft donderdag, in de kantine van Soweco, De Slinger Award 2011 uitgereikt aan de combinatie Huttenland/cateraar De Smaak van…
Huttenland/De Smaak van… werd verkozen boven De Geleraaf/Bolk Transport en De Koppel/Rabobank.
De Smaak van… deelde tijdens Huttenland 2000 appels uit aan de deelnemende kinderen van Huttenland. Bolk Transport hielp met 1000 euro De Geleraaf voor het realiseren van een nieuwe website en de Rabobank hielp De Koppel met het organiseren van een gezellige Twentse Middag voor de bewoners van De Koppel.
Stichting De Slinger promoot met het verlenen van De Slinger Award het maatschappelijk ondernemen van bedrijven in de regio.

Fotoreportage: Jan Bril 

Fotoreportage (28 foto's)...

 
23-02-2012  

Rumoer: over gevels en verkeer in binnenstad

 

ALMELO – Het discussieprogramma Rumoer ging donderdagavond over een Almelose kapper in New York, lelijke luifels en verborgen oude gevels, ontsierende reclameborden en uitstallingen, reclamezuilen aan de Wierdensestraat en de Ootmarsumsestraat en autoverkeer in de Grotestraat Zuid.
Doel van de discussie het aantrekkelijker maken van de binnenstad. Zoals altijd is er verschil van inzicht en ter herinnering er licht een zéér dikke nota in de laden van het stadhuis die nog steeds rechtsgeldig is, maar nauwelijks wordt toegepast.
Luister hier naar Radio Almelo

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (11 foto's)...

 
23-02-2012  

Grootgroener BV geopend door wethouder Andela

 

ALMELO – Wethouder Johan Andela heeft vanmiddag officieel het bedrijf Grootgroener BV van directeur André Trip geopend op het Bedrijvenpark Twente 417 a.
Grootgroener BV is producent van o.a. de Bugbuster en Parasite Hit en vele typen professionele grasmaaiers. Met de Bugbuster wordt de eikenprocessierups van bomen afgezogen en met de mobiele Parasite Kit kunnen deze onmiddellijk ter plekke worden verbrand om verder onheil te voorkomen.

< Met de Bugbuster zit men veilig bij het afzuigen van de eikenprocessierups

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-02-2012  

Zilpa Schreur wint 'Voice of Noordik'

 

ALMELO – Zilpa Schreur heeft donderdagavond The Voice of Noordik gewonnen met het nummer Beautiful Disaster van Kelly Clarkson.
Paula Bisschop werd tweede met het nummer No Air van Jordin Sparks en Miek van Engelenhoven behaalde de derde plaats met Sweet People van Alyosha. Het drietal, afkomstig van de vestiging Noordikslaan en alledrie woonachtig in Wierden, gaat door naar The Voice of Almelo op 20 maart in het Theaterhotel om het op te nemen tegen de zangtalenten van Pius X, Canisius en het Erasmus.

Volle bak
Het was volle bak donderdagavond op de vestiging Catharina van Renneslaan, waar ook deelnemers van de vestiging zelf en van CSG Het Noordik in Vroomshoop en Vriezenveen voor het voetlicht traden. Duidelijk werd dat Het Noordik flink wat talent in huis heeft en de scholengemeenschap is dan ook wederom erg trots op haar leerlingen.
De jury, bestaand uit Jaap de Vries, Kirsten Valk (oud-leerling en vroegere winnares Soundmixfinale) en Barbara Kuipers (student ArteZ in Zwolle), stond voor een moeilijke keuze. Het niveau lag hoog en dat maakte de uitslag des te spannender. De winnaars maken zich nu op voor de Almelose finale in het Theaterhotel, waar de afgelopen twee jaar Het Noordik eerste werd dankzij Karien Timmerman en Marije Visscher.

The Voice
De organisatie heeft overigens besloten niet langer de naam ‘Almelose Soundmixfinale’ te hanteren, maar mee te liften op de populariteit van The Voice of Holland. Vooral omdat ook bij de Almelose talentenjacht gefocust wordt op het stemgeluid.
 

 
25-02-2012  

Reünie DEVA-vakschool een groot succes

 

ALMELO – De reünie van de DEVA-vakschool kan een groot succes genoemd worden. In Hof 88 kwamen zaterdagmiddag honderden oud- studenten bijeen om oude herinneringen op te halen uit de periode dat Almelo de meest sfeerrijke opleidingsschool ooit bezat.
De Decoratie Etalage Vakschool Almelo (DEVA), werd in 1937 opgericht door kunstenaars en vaklui Riemko Holtrop, Hans van der Aa en Herman Pezie. Het was een particuliere school die voorbereidde op de kunstacademie met studenten uit binnen- en buitenland. Tegenwoordig maakt de opleiding onderdeel uit van het ROC van Twente.
De reünie stond ook in het teken van het Mans Kaapbarg-project, dat ROC-leerlingen ooit maakten onder de bezielende leiding van Ineke Pezie die 32 jaar aan de opleiding verbonden was. Nu wordt het kunstwerk in de tunnel aan de Wierdensestraat onder haar supervisie gerestaureerd in samenwerking met kunstenaar Iwan Veneman en tal van vrijwilligers.

Fotoreportage: Jan Bril en Coen Mulder
(Klik hier voor alle 76 foto's van Coen)

Fotoreportage (48 foto's)...

 
26-02-2012  

Inbrekers zeer actief in Almelo

  ALMELO – Inbrekers hebben vrijdag tussen 12.00 uur en 24.00 uur vier maal hun slag geslagen bij vier woningen in de Markgraven en de Schelfhorst. De woningen lagen aan het Marke Elsen, het Laarwoud, De Klencke en Wedderborg. Bij de inbraken zijn voornamelijk sieraden buit gemaakt.
De technische recherche van Politie Twente kijkt via een technisch sporenonderzoek of eventueel overeenkomsten tussen de woninginbraken is vast te stellen.
Lees verder...

 
26-02-2012  

Laatste afscheid van paardenman Henk IJland

 

ALBERGEN – Enige honderden paardenlieden uit Twente namen zondagavond in de H. Pancratiuskerk te Albergen tijdens een avondwake afscheid van Henk IJland, een paardenman in hart en nieren. Nijland overleed 20 februari jl. op 72-jarige leeftijd na een periode van ziekte waarin hij trachtte zijn pupillen nog zo lang het kon les te geven.

De geboortige Denekamper is van jongs af aan opgegroeid in de paardenwereld, ontving zijn opleiding in Münster en Warendorf en exploiteerde vele jaren lang zijn manegebedrijf in Denekamp. In de sport werd hij met zijn succespaard Poloboy zelfs nationaal kampioen en daarnaast wist de paardenhandel hem te vinden om zijn kennis. Vele paarden gingen dan ook onder zijn regie naar alle windstreken.

Na zijn pensionering en verkoop van het manegebedrijf kwam Henk IJland uiteindelijk terecht op zijn geliefde ‘stekkie’ in Albergen, van waaruit hij actief bleef als instructeur en adviseur voor vele individuen in de ruitersport en als instructeur van de Landelijke Rijvereniging De Looleeruiters in Almelo. Zij waren het die Henk IJland de laatste eer bewezen door voorzien van de clubvaandels in vol ornaat een erehaag te vormen voor en na de avondwake bij de H. Pancratiuskerk.

Maandag om 13.30 uur volgt nog een eredienst in de H. Pancratiuskerk te Albergen waarna in besloten kring Henk IJland uitgeleide wordt gedaan tijdens zijn laatste gang naar het Crematorium Twente te Almelo.

 
27-02-2012  

Voedselbank begint groentekwekerij

 

ALMELO – Voedselbank Almelo begint een eigen groentekwekerij om de cliënten van verse groente te kunnen voorzien. Verse groente is voor de Voedselbank moeizaam te verkrijgbaar via supermarkten en marktkooplieden.
Om in de toekomst wekelijkse toch zo’n 135 voedselpakketten van verse groente te kunnen voorzien, gaat men dat zelf deels verbouwen op de braakliggende grond van de voormalige bloemenkwekerij Sloet in het Rohofgebied. Deze grond wordt door woningstichting Beter Wonen beschikbaar gesteld omdat er in de komende 10 jaar bijna zeker geen woningbouw op die locatie gepleegd zal worden.
In het kader van maatschappelijk ondernemen hebben meerdere bedrijven en instellingen zich aan het project verbonden. Zo schonk Bolk Transport een zeecontainer voor het opbergen van gereedschap en als schuilplaats bij regen, verrichten het AOC Oost Almelo, de Twentse Zorgcentra /De Groenderij en Soweco hand- en spandiensten en probeert Scoop Welzijn op haar beurt vrijwilligers voor de kwekerij aan te leveren. Het is eveneens de bedoeling dat ontvangers van voedselpakketten een steentje bijdragen in de werkzaamheden op de kwekerij.
Één probleem heeft de Voedselbank Almelo nog. De zeecontainer past niet door de doorgang via de Zwaluwenstraat. Gezocht wordt nog een takelbedrijf dat deze klus op zich neemt. Aanmelden kan via telefoon 06 4560 5996 of mail naar.: info@voedselbankalmelo.nl 

 
28-02-2012  

De stad gaat flink op de schop


Violierstraat van Rietstraat tot Klimopstraat twee maanden op de schop
Foto: Coen Mulder
 

ALMELO – In Almelo wordt de komende maanden flink gewerkt aan meerdere wegen. Maandag is men begonnen met de reconstructie van de Violierstraat tussen de kruising met de Rietstraat en de Klimopstraat. Er wordt een drain aangelegd i.v.m. de hoge grondwaterstand en de huizen krijgen nieuwe rioolaansluitingen, waarna een nieuwe bestrating volgt. De verkeersstremming voor dit deel van de Violierstraat zal twee maanden duren.

De stremming in de Aalderinkssingel duurt maar liefst vier maanden. In die periode wordt het riool vernieuwd, de Eilendbrug verbreed en de nieuwe fietstunnel aangesloten op de gereconstrueerde kruising Aalderinkssingel/Cesar Frankstraat.
In de Treubstraat en Schaepmanlaan e.o. wordt het riool eveneens vervangen net zoals in een deel van de Valeriusstraat tussen de huisnummers 145 t/m 179

Verder zijn of worden werkzaamheden gestart in de Jollesweg, de Dollegoorweg, de Trompstraat, de Winkelsteeg en de Vredeman de Vrieslaan in Almelo Noord. Kortom overal in de stad kunt u voor verrassingen komen te staan.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-02-2012  

'Bij Bosshardt' Kerkelanden gaat kokkerellen


Foto tijdens de openingshandeling in september jl.
 

ALMELO - Bij Bosshardt, de nieuwe activiteit van het Leger des Heils, heeft in september vorig jaar aan de Troelstralaan 1 haar deuren voor het eerst geopend en is sindsdien niet meer weg te denken uit de wijk. Wekelijks komen ruim 40 mensen langs voor wat aanspraak en gezelligheid. Het idee achter Bij Bosshardt is ‘voor de wijk, door de wijk’. Vanuit die gedachte zijn de twee nieuwe activiteiten ontstaan.

Vanaf 6 maart 2012 worden Bingo-middagen georganiseerd. Elke dinsdag van 13.30 uur tot 15.00 uur onder het genot van een gratis kopje koffie of thee met iets lekkers. Kosten bedragen € 2,- voor vijf ronden.

Vanaf 1 maart 2012 wordt de donderdag de vaste kokkereldag. Om 11:00 uur begint de dag voor de kookliefhebbers. Om 12:00 kunnen de gasten binnenkomen en wordt gezamenlijk de maaltijd genuttigd. Er is natuurlijk ruimschoots de tijd voor gezellig natafelen. Einde rond 15:30 uur. Kosten bedragen € 3,- I.v.m. de voorbereidingen graag aanmelden op telefoonnummer 053 4809970 of via de mail bijbosshardtalmelo@hotmail.com.

 
28-02-2012  

Verdachte van overval lectuurwinkel aangehouden

 

ALMELO - Politie Twente heeft maandag 27 februari een 27-jarige Almeloër aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de gewapende overval op een lectuurwinkel aan de Grotestraat in Almelo op dinsdag 31 januari. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Vlak na de overval op 31 januari werd een Enschedeër aangehouden. Hij bleek niet betrokken te zijn geweest bij de overval, maar had nog wel een gevangenisstraf open staan. Woensdag 8 februari werd een 26-jarige verdachte uit Almelo aangehouden.
Het onderzoek naar de gewapende overval is nog in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Politie Twente verzoekt getuigen die zich nog niet hebben gemeld, dit alsnog te doen via het algemene nummer van Politie Twente, Overvallenteam, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
(2012010160)

 

 
28-02-2012  

Drukke Sport & Spelmiddag voor ‘Kids´ bij AKC


Sport- en spel middag AKC. Foto: Nick Zweers
 

ALMELO – Vanmiddag werd door de Almelose korfbalclub AKC in de sporthal van Het Sportpark aan de Sluiskade een sport- en spelmiddag gehouden voor 4 t/m 12 jarigen. Tientallen kinderen maakten van de gelegenheid gebruik om te genieten van lekker rennen, bal gooien, vangen en natuurlijk doelpunten maken in de korf. De instuif werd gezellig afgesloten in het clubgebouw van AKC achter het zwembad.
AKC gaat van de instuif een traditie maken om de korfbalsport onder de aandacht te brengen van de jeugd. Het was de tweede keer dat de instuif werd georganiseerd.

Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (7 foto's)...

 
28-02-2012  

Baggeren in het Egbert ten Cate plantsoen

 

ALMELO – De lente komt! In het Egbert ten Cate plantsoen wordt druk gebaggerd om de gracht van al het gevallen blad te ontdoen. Daarmee wordt de waterkwaliteit in de gracht fors verbeterd.
Ook wordt links en rechts het dode takhout gesnoeid om de frisse scheuten vrij baan te geven, zodat het naderende voorjaar weer een prachtig parkbeeld kan laten zien.
Loonbedrijf Jan Bakker uit Oldebroek heeft er tenminste een flinke klus aan.

 

Fotoreportage (8 foto's)...

 
28-02-2012  

Eis voor ‘Hamermoord´ 9 jaar en TBS

  ALMELO – Voor de moord in de Constantijn Huygenstraat op 28 oktober 2010 heeft de officire van justitie 9 jaar celstraf en TBS geëist tegen Bianca K. de vrouw die haar levensgezel Eric Holland met 12 harde hamerslagen om het leven bracht.
Ze meldde zichzelf bij het politiebureau waar ze verklaarde haar partner te hebben omgebracht. Uit sporenonderzoek is gebleken dat op meerdere momenten met een hamer is bewerkt nadat deze beschonken van de trap was gevallen.
‘Bewust geslagen en zeker 12 harde klappen op zijn hoofd. Dan gaat het om moord´, aldus de officier van justitie.
In de relatie was continue sprake van overmatig alcoholgebruik en geweld. Het slachtoffer had ten tijde van de moord zelfs een huisverbod wegens geweldpleging en had tot kort daarvoor ook vastgezeten. Desondanks onderhielden de twee hun relatie. De officier van justitie meldde eveneens dat het geweld steeds van de vrouw uitging en dat zij eveneens telkens weer contact zocht. Op de avond van de moord haalde zij hem zelfs op bij zijn ouders. Iets wat zij ontkent.
Lees verder...

 
29-02-2012  

Heracles Roadshow en sportinstuif De Riet

 

ALMELO – De Heracles Rabo Roadshow trok vanmiddag door Twente. Er werd begonnen in Tubbergen en via Almelo trok de Heracles Rabo Roadshow naar Wierden. Bij de Rabobank aan de Werfstraat konden ‘Heracles Kids’ handtekeningen van spelers scoren en samen op de foto met spelers of met mascotte en supersupporter Bultje. Doel het promoten van Heracles Almelo en het scoren van Rabo Heracles spaarrekeningen voor kinderen.

Sportinstuif
Op sportcomplex De Riet was woensdagmiddag de eerste sportinstuif voor kinderen. De fusieclub Rietvogels/DVO houdt deze gratis instuif de komende maanden elke woensdagmiddag. Oud- speler van Heracles Almelo uit vroegere tijden Henk Morsink heeft de leiding en de instuifmiddagen worden gesteund door de provincie Overijssel en de gemeente Almelo.

Foto’s Heracles Rabo Roadshow: Jan Bril
Foto’s Sportinstuif De Riet: Coen Mulder

 

Fotoreportage (46 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina