Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-02-2012  

Drie genomineerden Stadsfonds Cultuurprijs

 

De Stadsfonds Cultuurprijs is mogelijk gemaakt door giften die voormalig cultuurwethouder Bert Kuiper ontving ter gelegenheid van zijn afscheid in de lente van 2010. Dit geld is ter beschikking gesteld door Bert Kuiper. De Stadsfonds Cultuurprijs wordt tot en met 2014 toegekend. De wethouder die over vier jaar cultuur in zijn of haar portefeuille heeft, wordt gevraagd aan de prijs een passende en definitieve bestemming te geven.
De Stadsfonds Cultuurprijs wordt toegekend aan personen, verenigingen en organisaties die het afgelopen jaar een opvallende prestatie dan wel een bijzondere bijdrage aan de Almelose culturele samenleving hebben geleverd. De bijdrage dient verder ‘onderscheidend’ en ‘vernieuwend’ te zijn.
Volgens de jury van de Stadsfonds Cultuurprijs geldt dat voor de drie genomineerde activiteiten. De Kunstwerkplaats is na het vertrek van de Vissedijk sinds februari 2010 aan de Nicolaas Beetsstraat gevestigd en voortdurend op zoek naar vernieuwingen om publiek te trekken. De Filmroute is de jongste activiteit die aan de Atelier- en Theaterroute is toegevoegd. Het evenement is opgezet door de Stichting MAFF. De AJAZZXperience is een tweedaags gratis jazzfestival dat eind november voor het eerst werd gehouden. Initiator was Roelie van Lingen.
De Stadsfonds Cultuurprijs wordt 15 maart uitgereikt in leescafé De Meridiaan, tijdens het programma Rumoer van De Twentsche Courant Tubantia, de Bibliotheek Almelo en Radio Almelo. De Bibliotheek Almelo is gevestigd aan Het Baken 3 in Almelo. De aanvang is 20.00 uur.
Paco Plumtrek was vorig jaar de eerste winnaar van de Stadsfonds Cultuurprijs.

Archief
Terug naar vorige pagina