Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-02-2012  

Bomalarm NS Almelo Centraal, treinen stil (upd)


Reizigers moeten onverrichte zake weer neer huis of met de bus richting Hengelo of Wierden of Mariƫnberg.
Foto: Jan Bril
 

ALMELO – Sinds vanochtend 08.10 uur ligt het treinverkeer op de lijn Deventer-Hengelo stil door een bomalarm. Een medewerker van NS vond in het stationsgebouw, cq voetgangerstunnel een verdacht pakketje, waarna het station en omgeving werd ontruimt en het treinverkeer werd stilgelegd.
De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) van de Koninklijke Landmacht is ingeschakeld om het pakketje nader te bekijken cq onschadelijk te maken.
Brandweer, ambulance en politie staan paraat, maar nadere gegevens ontbreken nog.
Een speurhond en een expert van de EOD zijn inmiddels ter plekke. Het is onduidelijk hoe lang de afsluiting precies gaat duren. De NS verwacht dat de treinen pas rond 13.00 uur weer kunnen rijden.

Reizigersinformatie:

De extra reistijd is 30-60 minuten. Er rijden bussen tussen Mariënberg en Almelo. Er rijden bussen tussen Hengelo en Almelo. Er rijden bussen tussen Wierden en Almelo. Reizigers tussen Amersfoort en Hengelo reizen via Zutphen.


Update:

Uit onderzoek door de EOD is gebleken dat er geen bom in het pakketje zat maar wel brandbare stoffen. Vorige week werd ook al bomalarm gegeven in de wijk Kerkelanden. Ook toen ging het om een pakketje met brandbare stoffen. De politie heeft nog geen idee wie achter deze acties zit en stelt een onderzoek naar de herkomst in.
Het station is inmiddels vrijgegeven en het treinverkeer wordt hervat.

Fotoreportage: Coen Mulder en Jan Bril

Fotoreportage (54 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina