Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-02-2012  

'Fawlty Towers' hilarisch op Pius X


Pius X - Directeur Frans Schoondermark had nog wel een 'kistje vloeibaar' paraat als extra dank!
 

ALMELO – Het tweetalig onderwijs bij het Pius X College aan de César Franckstraat is een van de speerpunten binnen de school. Zo’n 90 leerlingen die het TTO Nederlands/Engels volgen, werden door hun leraren dan ook verrast met een optreden van ‘Fawlty Towers’, het Australische trio dat Basil Fawlty (John Cleese), Manuel (Andrew Sachs) en Sabil Fawlty (Prunella Scales) zo perfect weet neer te zetten dat het nauwelijks van origineel te onderscheiden is.
Omdat de artiesten toch al in het Theaterhotel verbleven om op te treden, kon er ook een optreden bij Pius X worden ingelast tot verrassing van de leerlingen. Aan de tafels in de aula speelden zich dus hilarische momenten af en werd soms de Engelse humor niet direct begrepen. Daar was het de leraren ook om te doen, een situatie creëren waarin de Engelse taal direct als een waterval over de leerlingen heen valt.
De leerlingen, leraren en de artiesten hebben er alle van genoten. Het was voor de Australiërs ook een onverwacht experiment, de eerste keer dat zij een voorstelling ‘real live’ op een school gaven.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (20 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina