Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-02-2012  

Ongeval A35 eist nog 2 levens

 

BORNERBROEK – Ook de twee slachtoffers die nog in kritische toestand in het ziekenhuis lagen na het ongeval zondagavond op de A35 bij Bornerbroek zijn afgelopen nacht overleden. Het betreft een 21-jarige vrouw uit Zoetermeer en haar 48-jarige moeder. Daarmee is het totale aantal slachtoffers gestegen naar zes. Alleen de 38-jarige chauffeur uit Zoetermeer heeft daarmee de ramp overleefd Hij is maandag reeds uit het ziekenhuis ontslagen en was als enige nog bij kennis toen de hulpdiensten arriveerden . Alle zes slachtoffers zijn overleden als gevolg van de vrieskou toen beide voertuigen na een botsing de naastgelegen bevroren gracht indoken.
De Almelose burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld, die na het ongeval ter plekke was, hoorde de jobstijding tijdens de wekelijkse persconferentie en reageerde geschokt. ‘Het is een zeer dramatisch ongeval met grote impact voor beide betrokken families maar ook voor de hulpverleners. Dat gaat hen niet in de ‘koude kleren’ zitten’.
Op de vraag of zij in overleg treedt met Rijkswaterstaat vanwege het ontbreken van een vangrail ter plekke, reageerde zij dat zij eerst de uitkomst van het politieonderzoek afwacht. ‘De vraag is begrijpelijk, maar laat nu maar eens eerst duidelijk worden hoe het ongeluk heeft kunnen ontstaan’, zei Hermans die er aan toevoegde dat dit overleg met Rijkswaterstaat zeker niet ondenkbaar is.

< Foto - Patrick Weegink

Archief
Terug naar vorige pagina