Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-02-2012  

Belastingkantoor Almelo definitief dicht

 

ALMELO/DEN HAAG – De ‘echte nieuwsbom’ voor vandaag is het definitief sluiten van 22 belastingkantoren in Nederland. De Rijksoverheid wil via concentratie tot een bezuiniging komen van 400 miljoen euro.
Voor Almelo betekent dit sluiting en herverdeling van werk voor ruim 600 medewerkers tussen de locaties Enschede en Zwolle. De medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd en de sluiting van het kantoor Almelo moet voor 2015 zijn beslag krijgen.
Ook het kantoor in Hengelo gaat dicht ten faveure van Zwolle en Enschede. Het kantoor in Hengelo is oud en ook het kantoor in Enschede dat open blijft, voldoet niet aan de Arbo-normen.
 
<
In 2014 is het Belastingkantoor Almelo precies 10 jaar in gebruik. Toenmalig minister Gerrit Zalm zei bij de opening dat het wel wat minder luxe had gekund. Het wordt dus nog luxer, namelijk gewoon leeg en terug naar een armetierig gebouw in Enschede!

Belasting betalen blijft desondanks plicht, want de uit te betalen reiskostenvergoeding neemt fors toe, evenals de investeringen in renovatie van oude gebouwen en nieuwbouw!
Overigens onderzoekt de ambtelijke top in Den Haag of de belastingvrije voet van 18 eurocent per km verlaagd kan worden. Leuker kunnen ze het niet maken, toch!
Het voorstel moet nog wel door de Tweede- en Eerste Kamer. In de laatste zit éne
Menno Knip
in de commissie Financiën. 

Archief
Terug naar vorige pagina