Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-02-2012  

Laatste afscheid van paardenman Henk IJland

 

ALBERGEN – Enige honderden paardenlieden uit Twente namen zondagavond in de H. Pancratiuskerk te Albergen tijdens een avondwake afscheid van Henk IJland, een paardenman in hart en nieren. Nijland overleed 20 februari jl. op 72-jarige leeftijd na een periode van ziekte waarin hij trachtte zijn pupillen nog zo lang het kon les te geven.

De geboortige Denekamper is van jongs af aan opgegroeid in de paardenwereld, ontving zijn opleiding in Münster en Warendorf en exploiteerde vele jaren lang zijn manegebedrijf in Denekamp. In de sport werd hij met zijn succespaard Poloboy zelfs nationaal kampioen en daarnaast wist de paardenhandel hem te vinden om zijn kennis. Vele paarden gingen dan ook onder zijn regie naar alle windstreken.

Na zijn pensionering en verkoop van het manegebedrijf kwam Henk IJland uiteindelijk terecht op zijn geliefde ‘stekkie’ in Albergen, van waaruit hij actief bleef als instructeur en adviseur voor vele individuen in de ruitersport en als instructeur van de Landelijke Rijvereniging De Looleeruiters in Almelo. Zij waren het die Henk IJland de laatste eer bewezen door voorzien van de clubvaandels in vol ornaat een erehaag te vormen voor en na de avondwake bij de H. Pancratiuskerk.

Maandag om 13.30 uur volgt nog een eredienst in de H. Pancratiuskerk te Albergen waarna in besloten kring Henk IJland uitgeleide wordt gedaan tijdens zijn laatste gang naar het Crematorium Twente te Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina