Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-02-2012  

Rumoer: Almelo koopt niets meer!

 

ALMELO - De gemeente beperkt zich tot investeren in de openbare ruimte en koopt geen panden meer aan voor het binnenstadplan. Dat is de lijn die de gemeente gaat volgen zoals wethouder Gerrit van Woudenbergh onthulde tijdens het radiodiscussieprogramma Rumoer.
Naast de buiten-stedelijke aankopen van agrarische grond kocht de gemeente onder andere de Havenpassage, Het Scheepvaarthuis, de Fortezza-locatie, het GGD-gebouw en de aanpalende gebouwen aan De Grenzen. De panden werden gekocht om de regie in handen te krijgen bij de stadsvernieuwing maar op al deze aankopen worden miljoenenverliezen geleden die uiteindelijk door de burgers opgebracht moeten worden.
Een eerste verliespost van bijna 17 miljoen euro is al in het boekjaar 2011 genomen, maar dat is nog lang niet het einde.
Wethouder van Woudenbergh heeft goede hoop dat in 2014 een eerste start kan worden gemaakt met de vernieuwing van de binnenstad maar dat dit wel gefaseerd moet gebeuren. Een eerste officiële handeling op het Waagplein werd vrijdag jl. te elfder ure afgeblazen, omdat de gemeenteraad vindt dat over het plan voor het plein nog niets is besloten terwijl B&W denkt dat dit wel zo is.
Onderzoeker Arjan Kluin van bureau Locatus is van mening dat Almelo een aantal grotere winkels moet hebben om de middenstand weer aan te slingeren. Hij vindt de kwaliteit van de bestaande winkels te laag.
Het lijkt op het verhaal van het kip en het ei, wat moet eerst of grote winkels of hogere inkomens. Als dat laatste zo zou zijn komen de winkels vanzelf terwijl nu nog vluchtgedrag aanwezig is.
Luister hier naar de reportage op Radio Almelo.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (23 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina