Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-02-2012  

Lekker raggen door de modder

 

ALMELO - Wielervereniging de Zwaluwen heeft een langgekoesterde wens van een groepje Klup-jongens in vervulling laten gaan: een spoedcursus mountainbiken. Lekker raggen door de modder, racen over het pad, beuken tegen de heuvels en met de fiets op de rug sjouwen over het parcours. Na afloop van de spoedcursus spatte het enthousiasme eraf.
Mountainbiken was een lang gekoesterde wens van onder andere Jermaine, Merijn en Armando van de Sportmix. Maar zo maar lid worden bij de Zwaluwen was voor hen niet zo eenvoudig; Armando is wat angstig, Jermaine krijgt 24 uur per dag begeleiding en Merijn wordt wel eens té enthousiast. Dat alles was voor coach Ton Geerdink van de Zwaluwen geen bezwaar. Met zijn zoon Daan en diens vriend Brian, gaf hij een spoedcursus mountainbiken op het terrein de Sumpel. Drie vrijdagavonden lang deden de jongens van alles. Natuurlijk lekker crossen, maar ook oefeningen met het voorwiel tegen de muur, tikkertje op de fiets en fietsen over de wipwap.
‘Een ge-wel-di-ge ervaring’, aldus coördinator sport Ellen Perik, die ook een avond meedeed en de jongens amper kon bijhouden. De korte cursus maakte niet alleen duidelijk dat mountainbiken echt iets voor de jongens is, maar ze kennen nu ook mensen bij de Zwaluwen (da’s lekker makkelijk als ze echt lid worden) en ze boekten reuzenstappen vooruit. Armando overwon zijn angsten, Jermaine had de tijd van zijn leven en het supertalent Merijn leerde veel over techniek en krachten verdelen.

< Foto: Marijn Backx

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina