Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-02-2012  

Zes doden: Talud A35 voldoet niet aan richtlijnen


Foto: Patrick Weegink
 

ALMELO - Het talud langs de A35 bij Almelo voldoet niet aan de richtlijn die geldt voor de inrichting van wegbermen. Dat meldt TC Tubantia op haar website en in de zaterdagkrant. Uit documentatie van het Kenniscentrum voor verkeer, vervoer en infrastructuur CROW uit Ede blijkt dat het talud te steil af loopt richting het aangrenzende water. Afgelopen zondag kwamen op de plek waar de A35 overgaat van drie naar twee rijbanen zes mensen, waaronder vier kinderen, om het leven bij een aanrijding met twee auto's. De richtlijnen van het kenniscentrum zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en niet verplicht om op te volgen. Maar volgens het kenniscentrum zijn de richtlijnen wel in belang van de veiligheid.
Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld zei eerder deze week het politieonderzoek af te wachten voordat zij mogelijk in gesprek gaat met Rijkswaterstaat als beheerder van de A35. Ter plekke ontbreekt een vangrail dat volgens Rijkswaterstaat niet hoeft als er een 13 meter brede berm langs de weg ligt.
Door de vorst was er nauwelijks een remmende werking in de berm en bovendien lopen de laatste meters steil naar beneden. Volgens TC Tubantia nog net binnen de norm van 13 meter.

Archief
Terug naar vorige pagina