Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-02-2012  

Selectiewedstrijden Horeca bij ROC van Twente

 

ALMELO – Bij het ROC van Twente werden donderdag selectiewedstrijden gastheerschap en koken gehouden voor leerlingen van Middelbare Hotel Scholen in Nederland. Ook elders in het land worden voordien selectiewedstrijden gehouden. De beste leerlingen uit deze voorwedstrijden mogen deelnemen aan het nationale kampioenschap op 15, 16 en 17 maart in Rotterdam en de winnaars daarvan mogen Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale Skils Masters finales voor het beroepsonderwijs.
Voor de finales in Rotterdam hebben zich inmiddels vier ‘Tukkers’ geplaatst. De 20-jarige Enschedese Murat Keskin is student van de opleiding Fasttrack hospitality manager en loopt stage bij Hotel de Broeierd in Enschede. De 22-jarige Robert Spenkelink uit Hellendoorn is student van de Cas Spijkers Academie Twente. Van het ROC van Twente hebben de 20-jarige Murriël Renssen uit Hengelo en de 19-jarige Anne Verveld uit Haaksbergen zich al tijdens eerdere wedstrijden in Cuijck geplaatst voor een plek op het NK in Rotterdam. Murriël volgt de opleiding Fasttrack hospitality manager en heeft haar stage bij Hotel de Wiemsel in Ootmarsum.
Anne werkt bij Landhuishotel Bloemenbeek in de Lutte en volgt haar opleiding aan de Cas Spijkers Academie Twente dat onderdeel is van het ROC van Twente.

Fotoreportage: Coen Mulder.

 

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina