Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-02-2012  

Voedselbank begint groentekwekerij

 

ALMELO – Voedselbank Almelo begint een eigen groentekwekerij om de cliënten van verse groente te kunnen voorzien. Verse groente is voor de Voedselbank moeizaam te verkrijgbaar via supermarkten en marktkooplieden.
Om in de toekomst wekelijkse toch zo’n 135 voedselpakketten van verse groente te kunnen voorzien, gaat men dat zelf deels verbouwen op de braakliggende grond van de voormalige bloemenkwekerij Sloet in het Rohofgebied. Deze grond wordt door woningstichting Beter Wonen beschikbaar gesteld omdat er in de komende 10 jaar bijna zeker geen woningbouw op die locatie gepleegd zal worden.
In het kader van maatschappelijk ondernemen hebben meerdere bedrijven en instellingen zich aan het project verbonden. Zo schonk Bolk Transport een zeecontainer voor het opbergen van gereedschap en als schuilplaats bij regen, verrichten het AOC Oost Almelo, de Twentse Zorgcentra /De Groenderij en Soweco hand- en spandiensten en probeert Scoop Welzijn op haar beurt vrijwilligers voor de kwekerij aan te leveren. Het is eveneens de bedoeling dat ontvangers van voedselpakketten een steentje bijdragen in de werkzaamheden op de kwekerij.
Één probleem heeft de Voedselbank Almelo nog. De zeecontainer past niet door de doorgang via de Zwaluwenstraat. Gezocht wordt nog een takelbedrijf dat deze klus op zich neemt. Aanmelden kan via telefoon 06 4560 5996 of mail naar.: info@voedselbankalmelo.nl 

Archief
Terug naar vorige pagina