Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-02-2012  

Vier inzittenden overleden na ongeval op A35


UPDATE - 06-02-2012
Na het ongeval van zondagavond 5 februari op de A35 ter hoogte van Bornerbroek zijn vier inzittenden overleden. Dit betreffen twee broertjes (7 en 8 jaar) uit Zoetermeer en een 40-jarige man en zijn 8-jarige dochtertje uit Deventer. De drie overige inzittenden, een 41-jarige vrouw, 38-jarige man en een 21-jarige vrouw, allen uit Zoetermeer, liggen nog in een ziekenhuis.
De vier dodelijke slachtoffers zijn om het leven gekomen door onderkoeling. Zes van de zeven slachtoffers moesten worden gereanimeerd. Het zevende slachtoffer was nog bij kennis toen de brandweer arriveerde.

Omstreeks 19.00 uur vond door nog onbekende reden een aanrijding plaats tussen twee personenauto´s. Beide auto´s, één met vijf inzittenden uit Zoetermeer, de ander met twee inzittenden uit Deventer, kwamen door de aanrijding op de kop in het naastgelegen water. Ter plekke is geen vangrail.
De A35 is tot ongeveer 23.15 uur afgesloten geweest voor verkeer. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval door de Verkeersongevallen Analyse (VOA) is nog in volle gang.
 

BORNERBROEK – Bij een zwaar ongeval op de A35 ter hoogte van het Businesspark Twente in de richting Hengelo zijn vanavond rond 19.00 uur twee auto’s met elkaar in botsing gekomen en in het naastgelegen water beland.
Volgens ooggetuigen zijn 7 inzittenden uit de wrakken gehaald en werden slachtoffers gereanimeerd. Zij zijn naar de ZGT Ziekenhuizen in Almelo en Hengelo vervoerd. Volgens eerste berichten is de toestand van de inzittenden, waaronder kinderen, zorgwekkend.
De A35 werd in de richting Hengelo afgesloten om de brandweer haar werk te kunnen laten doen. Daarbij werden duikers van de Almelose en Hengelose brandweer ingezet. Ook de trauma-arts van het UMCG (Groningen) werd ingevlogen.
De Almelose burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld was ter plekke aanwezig om zich op de hoogte te stellen en werd betrokken bij de coördinatie van de hulpdiensten.
De politie kan verder nog geen mededelingen doen omdat nog niet alle identiteiten van de inzittenden vaststaan.

Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink
 

Archief
Terug naar vorige pagina