Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-10-2013  

Cas Spijkers Academie in Almelo geopend

 

ALMELO – De Cas Spijkers Academie voor culinaire talenten in Almelo is officieel gestart op de nieuwe locatie van het ROC van Twente in Almelo. Het ROC begon de speciale opleiding in 2009 bij het Ros van Twente in De Lutte maar maakte de overstap naar de hoofdlocatie van horeca-opleidingen in Almelo vanwege de betere bereikbaarheid voor de studenten. Zo’n 30 studenten volgen de hoog aangeschreven 4-jarige opleiding die sinds het overlijden van topkok Cas Spijkers nu onder mentorschap staat van topkok Cees Helder o.a. bekend van restaurant Parkheuvel Rotterdam. Helder startte het nieuwe opleidingsjaar met het sabreren van een fles champagne.
Klik hier voor een fotoreportage

 
02-10-2013  

De Löchte Antiek totaal uitgebrand

 

ALMELO – Antiekhandel De Löchte aan de Ootmarsumsestraat in Almelo is vanmiddag totaal uitgebrand. Na 34 jaar komt daarmee een einde aan de handel en restauratie van antiek door Frans en Minie Westerink, die vorig jaar al besloten er langzaam een punt achter te zetten om van de oude dag te genieten. Alleen de wijze waarop zal Westerink niet bevallen, want het was zijn lust en zijn leven om antiek te restaureren en aan de man te brengen.
Tot ver in de omtrek was de zwarte rook waarneembaar en de vlammen sloegen fel en snel door het dak van de loods die nog tot de nok toe vol zat met antiek en curiosa. De politie sloot de Ootmarsumsestraat af voor alle verkeer zodat het doorgaande verkeer richting Mariaparochie zich een weg moest banen door de Schelfhorst. De brandweer van Almelo, Tubbergen en Twenterand hebben nog wel de nodige uren werk om de loodsen gecontroleerd te laten uitbranden. Af en toe horen omstanders dan ook ploffende blikken lak, antiekwas e.d. en ook knappen er de nodige astbesthoudende golfplaten waarmee een deel van de loods is bedekt. Publiek wordt op afstand gehouden omdat er vermoedelijk ook gasbussen in het pand aanwezig zijn. Op de locatie van De Löchte is de bouw van woningen voorzien door Löwik Bouw uit Almelo.
Verkeer richting Tubbergen, Ootmarsum, Geesteren e.d. wordt geadviseerd om te rijden via Vriezenveen of Zenderen.

Update: 21.00 uur
Voor omwonenden die hun huis niet konden bereiken wegens de afgezette omgeving, werd een tijdelijke opvang geregeld in het Theaterhotel. Door de brand werden roetdeeltjes tot in de verre omgeving verspreid. Ook is in de directe nabijheid asbest aangetroffen, dat donderdag door een gespecialieerd bedrijf wordt verwijderd. De Ootmarsumsestraat werd pas na 21.00 uur vrijgegeven voor passerend verkeer. Het nablussen zal dan nog wel enkele uren duren. De brand is ontstaan tijdens werkzaamheden aan het dak, waarbij een brandend stuk dakleer naar binnen viel, meldde een medewerker van De Löchte Antiek aan RTV Oost.


Foto's: Patrick Weegink en Jan Bril

Fotoreportage (65 foto's)...

 
02-10-2013  

Derde overvaller cafetaria De Violier opgepakt

 

ALMELO – De politie heeft voor de gewapende overval op cafetaria De Violier op 10 augustus jl. een derde verdachte opgepakt. De 20-jarige uit Lochem is opgesloten in het detentiecentrum van de politie. Eerder werden een 25-jarige en 28-jarige aangehouden uit Hengelo. Ook deze mannen zitten nog vast.

 
02-10-2013  

RESTABO B.V. Almelo failliet

 

ALMELO – Restabo BV, handelend onder de namen Reinders Staalbouw en Heka Hekwerken, aan de Van der Hoopweg in Almelo is door de rechtbank Overijssel failliet verklaard. Beide zijn toeleveranciers voor de bouw. Restabo BV is een onderdeel van de Reinders Groep.

 
02-10-2013  

Drukke Werelddierendag op de kinderboerderij

 

ALMELO – Werelddierendag beleefde een druk bezochte dag op bij de Stadsboerderij Beeklust. Naast een ritje met de ponykar, werden de dieren vertroeteld en waren er tal van speeltoestellen om de jeugd te vermaken. Verder was er een demonstratie hondendressuur en stond men bij tal van stands natuurproducten te promoten. Ook de boerderijwinkel trok extra publiek maar deze is op werkdagen van maandag t/m vrijdag natuurlijk ook open van 10:30 tot 12:00 uur en 13:00 tot 16.00 uur.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (50 foto's)...

 
03-10-2013  

Namen 240 ontslagen bij Enrichment bekend

 

ALMELO – De eerder aangekondigde ontslagronde bij Enrichment Technology in Almelo heeft vandaag een invulling gekregen met 240 namen van personeelsleden die naar ander werk moeten omkijken. Per april 2014 valt voor hen definitief het doek. Het zijn er 40 meer dan eerder in maart werd aangekondigd.
De producent van ultra- centrifuges voor de verrijking van uraniumerts tot brandstof voor kerncentrales heeft te kampen met een wereldwijd dalende vraag naar centrifuges. Door de dalende vraag zijn in de Almelose vestiging 240 van de 800 banen boventallig verklaard. Ook krimpt Enrichment Technology in, in andere vestigingen in Europa zoals in Gronau en Jülich en in de USA. Aanleiding tot de dalende vraag is de kernramp in Japan. Duitsland besloot daarop in het geheel uit de productie van kernenergie te stappen, ondanks dat Duitsland de grootste exporteur is van kerncentrales.

Lees ook: 'Enrichment Technology krimpt 200 banen'

 
03-10-2013  

Rumoer over stijging van inbraken

 

ALMELO – Het discussieprogramma Rumoer ging donderdagavond over het sterk stijgende aantal inbraken in Oost Nederland. Volgens criminoloog Van Os en politiechef Marleen Abbes is de naïviteit van de open achterdeur en de verpakking van een nieuwe TV naast de afvalbak daar mede debet aan.
Dure spullen uit het zicht en deuren en ramen op slot kan al helpen, want in de praktijk blijkt dat veelal insluiping zorgt voor de snelle diefstal.
Abbes pleitte er voor dat dat ook de buurtgenoten ogen en oren openhouden en wees daarbij op het succes van het project Nachtwacht in de Kluppelshuizen. Daar houden buurtgenoten bij toerbeurt de wacht en houden in de gaten welke personen en auto’s niet in de buurt thuishoren, desnoods de politie waarschuwen en alle vreemde observaties per email aan elkaar en de politie melden. Sinds het project Nachtwacht is gestart, kwam er in de buurt geen inbraak meer voort. Ook zijn er zichtbaar extra beveiligingen in en om de huizen aangebracht.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (22 foto's)...

 
03-10-2013  

Koninklijke Onderscheiding voor Dolf Schleper

 

ALMELO – Voorzitter Dolf Schleper van de Stichting tot behoud Monumentale Tribune Heracles 1924, is door Koning Willem Alexander benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden uitgereikt door burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld tijdens de bestuursvergadering van de Stichting die ‘Dos’ Schleper voor het laatst voorzat in het Theaterhotel.

In de volksmond wordt Dolf Schleper ‘Dos’ genoemd en velen kennen hem niet anders. Hij werd op de jeugdige leeftijd van 11 jaar lid van Avc Heracles in 1948 en is tot heden ten dage al 65 jaar lid. Hij voetbalde er niet alleen maar was er zijn leven lang ook actief als vrijwilliger of als bestuurder. Als een der weinigen ging hij ook goed om met de afscheiding van de professionele tak van Heracles in 1974 onder de naam Heracles ’74 en nu Heracles Almelo. Hij werd er bestuurder maar vergat de amateurtak niet, waar hij ook actief bleef.

Toen in 1998 dreigde dat de historische Engelse tribune zou worden gesloopt, nam Schleper het voortouw om dit ‘monument’ te redden van de ondergang. Hij entameerde medestanders en kreeg het met behulp van anderen en sponsoren voor elkaar dat de tribune werd verplaatst en gerestaureerd op de huidige plek langs het hoofdveld van Avc Heracles aan de Sportlaan. Amper 100 meter van de plek waar deze tribune naar Engels voorbeeld werd gebouwd in 1924 naar ontwerp van architect Krabshuis. Het initiatief tot de bouw kwam destijds van beschermheer en textielbaron Breuning ten Cate.
Voor de altijd maar ‘trekkende en douwende’ Dos Schleper was de verklaring tot Rijksmonument in 2011 de kroon op het werk. Zijn inzet en beijvering had echter diepere achtergronden, want als Rijksmonument kan de gemeente zich niet permitteren om deze in de toekomst alsnog te laten slopen omdat men wellicht de club wil verhuizen wegens stadsuitbreiding.

Voor ‘Dos’ Schleper was Heracles echter niet het enige in zijn leven, want daarnaast heeft hij zich altijd beijverd voor de scouting in Almelo door allerlei zaken te organiseren en ook nog vrij recent toen een deel van het clubhuis door brand werd verwoest. Daarnaast is Schleper al sinds 1970 actief als lid van de kascommissie van de Alliance Française Twente, een cultureel genootschap dat met regelmaat culturele avonden organiseert onder het genot van Franse chansons en een goed glas wijn, waarbij Schleper met zijn echtgenote steevast aanwezig is.

Fotoreportage: Coen Mulder
 

Fotoreportage (12 foto's)...

 
04-10-2013  

Woningstichting St. Joseph heft Tubbergse tak op

 

ALMELO – De Almelose woningstichting heft de Tubbergse tak op, zo laat de woningstichting weten in een advertentie in de Twentsche Courant Tubantia. Zo heeft het tot 1 december 2013 stukken ter inzage gelegd ten kantore van de Kamer van Koophandel Oost Nederland in Enschede betreffende de liquidatie van St. Joseph Tubbergen B.V. en van STJA Project Participaties IV B.V.
Ook is inzage mogelijk bij het kantoor van St Joseph aan de Heetveldsweg 1a te Almelo.

 
04-10-2013  

Ten Cate wil 2 nieuwe fabrieken bouwen


Het meest revolutionaire kunstgras van wereldleider Ten Cate, word bespeeld door Heracles Almelo.
 

ALMELO – Het beursgenoteerde Koninklijke ten Cate met haar hoofdzetel in Almelo, wil twee nieuwe fabrieken bouwen. Een voor de productie van thermoplastisch composiet voor auto-onderdelen en de andere voor de productie van kunststof garens voor sportvelden. In beide ziet Ten Cate groeikansen maar in Nijverdal is de bestaande productieruimte te krap.
Ten Cate richt zich daarom op meer zoeklocaties o.a. in Twente. Overijssels gedeputeerde Rietkerk wees daarbij al op de voordelen van het Twentse XL Businesspark waar volgende maand begonnen wordt met de aanleg van een laad- en loskade, een gegeven dat van groot belang kan zijn voor Ten Cate.
Daar denkt Burger Belangen in Hellendoorn geheel anders over, meldt De Roskam. Burger Belangen wil dat het Hellendoornse college van B&W alles uit de kast trekt om de schaalvergroting in Nijverdal te laten plaatsvinden. Gewezen wordt daarbij op de 3e fase van industrieterrein ’t Lochter langs de N35 en ook zou er capaciteit zijn in Nijverdal Noord aan de PC Stamstraat. Daar staat echter tegenover dat het XL Business Park door de provincie is aangewezen als Twentse locatie voor grote ontwikkelingen en naast de verbinding over water ook pal aan de A35/A1 ligt.

 
05-10-2013  

Almeloopers prolongeert titel beste doorkomst

 

ROTTERDAM – In Rotterdam werd vrijdagavond de doorkomst van de sponsorloop Roparun in Almelo voor de tweede keer op rij verkozen tot mooiste doorkomst. Teamcaptain van de Almeloopers Ben Kamphuis, sportwethouder Jan van Marle en burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld die het bronzen wisselbeeld - dat bijna een jaar het gemeentehuis sierde – mee naar de Laurenskerk in Rotterdam hadden genomen, namen het dus ook weer mee terug naar Almelo. Daar kwam bovendien weer een cheque van 50.000 euro bovenop, om te besteden aan palliatieve zorg in de regio Almelo. De doelen worden later bekend gemaakt.
De verkiezing tot mooiste doorkomststad komt tot stand door de deelnemende teams zelf. De lopers op de route Hamburg-Rotterdam kozen dus opnieuw voor Almelo waar de festiviteiten op de Koornmarkt, Amaliaplein en de Pinksterfeesten in Bornerbroek natuurlijk mede van grote invloed zijn. De Almeloopers brachten zelf met de sponsorloop ruim 50.000 euro in de kas van Roparun.
Op de route Parijs-Rotterdam werd de Belgische gemeente Zele net als vorig jaar door de lopers verkozen tot de mooiste doorloop. Ook dat leverde 50.000 euro op. Bovendien kregen 10 gemeenten aanmoedigingspremies van 10.000 euro om te besteden aan palliatieve zorg.

 
05-10-2013  

Creabeurs in ´t Dok

 

ALMELO – Zaterdag werd in het wijkcentrum ’t Dok een creatieve beurs georganiseerd. Fotograaf Coen Mulder nam voor AlmeloNieuws.nl een kijkje.
Klik hier voor alle foto's.

Fotoreportage (13 foto's)...

 
05-10-2013  

Groei en Bloeishow rond de Stadsboerderij

 

ALMELO – De afdeling Almelo & Omstreken van de Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde KMTP Groei & Bloei of de “Maatschappij”, zoals hij door vele werd genoemd, hield zaterdag haar jaarlijkse ‘marktdag’ bij de Stadsboerderij Beeklust.
De afdeling telt zo’n 300 leden die woonachting zijn in en rond Almelo van Vasse tot Wierden en van Vroomshoop tot Zenderen.
Het doel van de afdeling is om zoveel mogelijk mensen bewust en enthousiast te maken voor een groene omgeving in en rondom hun huis. Bomen, struiken, vaste planten, gazons, parken, moestuinen etc. zijn onmisbaar voor een goede leefomgeving en daar is men zaterdag in het bijzonder in geslaagd.
Groei & Bloei Almelo organiseert elke vierde woensdag van de maand een informatieavond in gebouw De Schouw aan de Kerkstraat 3, excursies, een open tuinen weekend, de plantenruil dag zoals vandaag en tal van andere activiteiten.
De afdeling staat onder voorzitterschap van Anne Nijs - van Woudenbergh.

Fotoreportage: Coen Mulder 

Fotoreportage (18 foto's)...

 
07-10-2013  

Verkeerschaos

 

ALMELO – De bewoners van de Violierstraat en de Rietstraat maakten vandaag een deja vu mee t.a.v. de verkeersdrukte. Aanleiding zijn de asfalteringswerkzaamheden aan de nog betrekkelijk nieuwe Nijreessingel waar voor de tweede keer het asfalt wordt vernieuwd vanwege de eerder aangelegde toplaag van inferieure kwaliteit. Vooral bij de kruispunten Deldensestraat-Violierstraat, Violierstraat/Berkelstraat-Bornsestraat en Berkelstraat-van Rechteren Limpurgsingel was het soms chaos omdat de verkeersregelinstallaties niet op elkaar zijn afgestemd. Het rijvak tussen de Deldensestraat en Bornsestraat is bovendien zo kort, dat automobilisten meerdere keren moesten wachten voor het rode licht. Een nadenkertje voor als daar straks ook nog een in- en uitrit moet komen naar en van de nog te bouwen Albert Heijn. De werkzaamheden duren nog de hele week.

 
08-10-2013  

Carillon bij juwelier Brummer weer compleet

 

ALMELO – Het carillon bij juweliershuis Brummer in de Grotestraat is weer compleet. Koninklijke Eijsbouts, specialist in carillons en klokken gieten, uit Asten heeft maandag de poppen die ooit toebehoorden tot het carillon, terug geplaatst in vandaalbestendige trommels. Vandalisme was ook de oorzaak waarom juwelier Brummer het poppenspel ruim 10 jaar geleden liet weghalen. Nu dus een nieuwe poging om het straatbeeld in de winkelpromenade te completeren met het poppenspeld die op de klanken van het carillon hun rondje draaien.
Vorig jaar liet Brummer de bloembakken al vervangen voor vitrinekasten.

Fotoreportage: Roel Immink

Fotoreportage (14 foto's)...

 
10-10-2013  

Rumoer vanuit de Bibliotheek.

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (27 foto's)...

 
11-10-2013  

Feestelijk Integratiediner bij De Klup

 

ALMELO - Het was een feest dat z’n weerga niet kende: het Nationaal Integratiediner bij De Klup Twente op donderdag 10 oktober in het Meester Siebelinkhuis.
Het Nationaal Integratiediner is een initiatief van schoonmaakconcern Asito uit Almelo en wordt door het hele land ieder jaar gehouden. Het is de bedoeling dat mensen met verschillende nationaliteiten meer van elkaar te weten komen door met elkaar te koken en te eten. Want meer kennis van elkaar leidt tot meer begrip. Goed voor de integratie dus.

Bij De Klup Twente draait ook alles op participatie en integratie. Niet alleen voor mensen die buiten Nederland zijn geboren, maar ook om participatie en integratie van mensen met een beperking. Daarom haakte De Klup Twente 10 oktober voor het eerst aan bij het Nationaal Integratiediner. In totaal deden in heel Nederland meer dan 10.000 (!) mensen mee aan het culinaire integratiefeest.

Voor het diner bij De Klup Twente in het feestelijk versierde Siebelinkhuis schoven bijna 150 mensen aan. Het gezelschap bestond uit deelnemers van de Klup Twente, buren, vrijwilligers, vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen die De Klup Twente helpen èn een grote groep vertegenwoordigers uit de Turkse gemeenschap van Almelo. Gekookt werd er door Quality catering, deelnemers en vrijwilligers van De Klup Twente, maar het grootste aandeel had een klein groepje Turkse dames onder leiding van raadslid Imran Dikmen, dat werkelijk exquise Turkse gerechten en salades had bereid.

Het nationaal Integratiediner bij De Klup Twente werd mogelijk gemaakt door bijdragen van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten en het fonds Ibn Roesjd. Van beide organisaties kwamen ook mensen een vorkje mee prikken.

Tekst en Foto’s: Stichting De Klub / H. ter Doest

Fotoreportage (20 foto's)...

 
12-10-2013  

Almeloër verongelukt op A12 bij Arnhem

 

ARNHEM-ALMELO – De 45-jarige Ralph van Os uit Almelo is vrijdagavond verongelukt op de A12 bij Arnhem. Rond 18.30 uur raakte de automobilist in de bocht naar de A50 richting Apeldoorn (knooppunt Waterberg) de macht over het stuur kwijt waarna het voertuig over de kop sloeg. De Almeloër overleed ter plekke. Zijn kinderen die eveneens in het voertuig zaten, bleven ongedeerd. Voor hen werd slachtofferhulp ingeschakeld. De Verkeersongevallenanalyse van de politie doet verder onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Door de langdurige afzetting groeide de file op de A12 al tot Wageningen.
Eerder op de middag deed zich ook al een ongeval voor op de A50 bij Knooppunt Waterberg.

 
14-10-2013  

Overvallers De Violier hebben meer op kerfstok

 

ALMELO – Twee verdachten van de overval op cafetaria De Violier op 10 augustus jl. worden ook verdacht van een overval op een pompstation aan de Van der Capellenlaan in Zutphen op 13 juni. Dat meldde de politie naar aanleiding van het onderzoek. Voor de overval op de cafetaria werden drie verdachten aangehouden. Zij zitten nog in detentie.

 
14-10-2013  

Roparunvogel terug in stadhuis

 

ALMELO – Begin deze maand werden in de Lourenskerk te Rotterdam de steden Almelo en Zele (België) wederom gekozen tot beste doorkomststeden van Roparun, de nationale sponsorloop voor palliatieve zorg. Daarmee prolongeerden de Almeloopers de titel van vorig jaar op de looproute Hamburg-Rotterdam en Zele op de route Parijs-Rotterdam.
Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld en wethouder Jan van Marle woonden die verkiezing op 5 oktober jl. bij, maar kregen maandagmiddag in het stadhuis officieel de cheque van 50.000 euro en het bronzen wisselbeeld overhandigd door een grote groep Almeloopers die de tocht hadden volbracht. Het bronzen beeld krijgt wederom een plek in de hal van het stadhuis terwijl het geldbedrag besteed zal worden aan palliatieve zorg in de regio Almelo. Wethouder Van Marle betoogde dat bij de derde winst op rij, het beeld eigendom wordt en dat het geld natuurlijk uitstekend van pas komt binnen de doelstelling. Hij riep daarom de Almelose horeca en Almelo Promotie op om er volgend jaar opnieuw een groots feest van te maken.
Overigens liepen de Almeloopers zelf ruim 50.000 euro bij elkaar voor Roparun. Dat geld werd gesponsord werd door bedrijven in de regio Almelo.

Lees ook: ‘Almeloopers prolongeert titel beste doorkomst

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-10-2013  

Plezierige Unicefloop in het Nijreesbos

 

ALMELO – De jaarlijkse Unicefloop in het Nijreesbos is een sportieve actie waarin kinderen zélf iets kunnen betekenen voor hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden. Aan deze 35e sponsorloop in Almelo en aan de vrolijke elementen namen zo'n 750 kinderen van Almelose basisscholen deel.
Fotograaf Jan Bril nam vrijdag een kijkje bij het vertrekpunt café restaurant Liedenbaum, waar ook binnen tal van bezigheden waren georganiseerd i.v.m. de natte weersomstandigheden. Naast de sponsorloop waren er ook activiteiten op de Nijreesberg, zoals o.a. een ritje op pony's. De opbrengst wordt later bekend gemaakt.

Fotoreportage (35 foto's)...

 
15-10-2013  

Junior Kamer doneert 3000 euro Kans voor Kind

 

ALMELO – Onder het motto ‘Dock voor je bord’ organiseerde serviceclubleden Marthijn Groenewoud, Tom van Haarst en Peter Lummen van de Juniorkamer Almelo een diner bij restaurant Dock 99 ten bate van de stichting Kans voor een Kind, de stichting die een wens van zieke kinderen vervult.
Ter afsluiting van het diner werden ingebrachte goederen en gratis werkzaamheden van de leden ingebracht ter veiling. Het was Heracles Almelo voorzitter Jan Smit die als veilingmeester de ‘stukken’ afhamerde. Tot vreugde van Kans voor een Kind initiatiefnemer Willem Hoevers kon hij met een bedrag van € 3.110,00 huiswaarts keren.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (19 foto's)...

 
16-10-2013  

Gemeente verzwijgt bedreiging in stadhuis

 

ALMELO – In het stadhuis van Almelo is vorige week dinsdag een ambtenaar mondeling bedreigd. Zowel de gemeente als de politie verzwegen het voorval, maar het lekte desondanks uit via Tc Tubantia. De ambtenaar in kwestie was in een spreekruimte in gesprek met een 46-jarige Almeloër waarbij de emoties hoog opliepen en verbaal geweld van zijde van de burger werd gebruikt. De ambtenaar schakelde de beveiliging in en de politie nam de man in bewaring, waarna aangifte van bedreiging volgde.

Telefoontaps
De gemeente Almelo is inmiddels de aanbesteding gestart voor het opnemen van gesprekken met burgers via de telefoon en wil in november daarmee beginnen. Dit n.a.v. een eerdere telefonische bedreiging van een medewerker. Het Openbaar Ministerie seponeerde het voorval wegens gebrek aan bewijs.
Bedreiging van overheidsdienaren komt steeds vaker voor en de gemeente Almelo gaat als proefgemeente fungeren om de bewijslast te verbeteren.

 
16-10-2013  

Maatschappelijke Stagemarkt met veel matches

 

ALMELO – Zo’n 25 organisaties gaven acte de présence in de Burgerzaal van het stadhuis tijdens de 4e editie van de Maatschappelijke Stagemarkt Almelo voor scholieren in het voortgezet onderwijs. Van de beschikbare 250 vacatures werden er 215 gevuld. De vacatures bestaan uit stages bij o.a. zorginstellingen, sportverenigingen, kunst- en cultuurorganisaties en organisaties voor goede doelen. Voor de leerlingen uit het onderwijs levert de maatschappelijke stage van 30 uur pluspunten op.
Meer info: www.vetvrijwillig.nl  

 
17-10-2013  

Goed humeur bij Scootmobieltocht

 

ALMELO – Aan de Scootmobieltocht van de Gezondshop aan de Haven NZ namen zo’n 22 scootmobielers deel. De enthousiastelingen kregen bij de Gezondshop eerst een bedrijfsbezichtiging en voorlichting van Veilig Verkeer Nederland hoe scootmobielers zich het meest veilig in het verkeer kunnen begeven voordat men na de koffie met krentenwegge aan de 25 km lange tocht begon.
‘De wind woei behoorlijk, maar dat mocht hem de pret niet drukken’, zo reageerde fotograaf Coen Mulder die zelf tot de deelnemers behoorde.

 
18-10-2013  

Patiënten ZGT op teamfoto Heracles Almelo

 

ALMELO - Ook dit jaar ging de selectie van Heracles Almelo op de foto. En niet alleen om voor de media de nieuwste selectiefoto beschikbaar te maken, maar ook om met twee patiënten van ZGT op de foto te gaan.

De tienjarige Dion Waaijer uit Geesteren was één van de gelukkigen. Samen met zijn moeder bracht hij een bezoek aan het stadion. “Dion heeft diabetes en komt regelmatig bij ZGT. Daarom was hij uitgenodigd om met de spelers van Heracles Almelo op de foto te gaan. Ik vond het hartstikke leuk voor Dion. Het was best spannend voor hem,” vertelt zijn moeder. Dion had speciaal voor de gelegenheid een wit t-shirt aangetrokken en hij had een waterproof stift op zak. “Op school waren ze wel een beetje jaloers dat ik de voetballers van Heracles Almelo ging ontmoeten. Ik heb een heleboel handtekeningen verzameld!,” vertelde hij na afloop.

Priscilla Buist uit Almelo revalideert al een aantal jaar in ZGT. “Ik ben fan van Heracles Almelo en vind het heel mooi dat ik met het team op de foto kan. Dit is echt wel een kans om de spelers van dichtbij te zien. Ik heb ook om handtekeningen gevraagd. Erg leuk. Zelf voetbal ik nu helaas niet meer. Tot twee keer toe heb ik mijn kruisbanden gescheurd. Daarvoor revalideer ik nu in ZGT. Misschien kan ik nog eens voetballen in de toekomst.” Priscilla kwam met vriendin Vera. De vriendinnen konden zelfs samen ook nog met het hele team op de foto.

Samenwerking Heracles Almelo en ZGT voor de maatschappij
Heracles Almelo is van plan een nieuw stadion te bouwen en moet kunnen garanderen dat de omwonenden in de nieuwe situatie geen parkeeroverlast ervaren. Om die reden helpen ZGT en Heracles Almelo elkaar. Voetbalpubliek kan tijdens thuiswedstrijden een deel van het parkeerterrein van ZGT in Almelo gebruiken. Als uitgangspunt geldt uiteraard dat er te allen tijde voldoende parkeergelegenheid moet zijn voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers. In ruil hiervoor mag ZGT onder meer congresruimte van Heracles Almelo gebruiken. Daarnaast heeft ZGT van de mogelijkheid gebruik gemaakt om te laten zien dat ZGT als maatschappelijk partner betrokken is bij Heracles Almelo.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-10-2013  

Actiegroep De Riet omgezet in belangengroep


De actievoerders tijdens een debat in het programma Rumoer in de Almelose bibliotheek
 

ALMELO - Het actiecomité van dienstencentrum de Riet heeft haar naam gewijzigd in belangengroep. De Belangengroep Dienstencentrum De Riet bestaat uit Mini Wanschers, Hennie Mulder, Leny Otterman, Henk Kuiters en Ben Weinreder. Hendry Bosch blijft voorlopig aan als coördinator. De belangroep wil de belangen van de oudere gebruikers van het dienstencentrum behartigen.
Als actiegroep bevocht men de sluiting voor de seniorenactiviteiten in het dienstencentrum maar onder de nieuwe naam wil men de dagelijkse gang van zaken met Scoop Welzijn en Aveleijn normaliseren. Dat geldt eveneens t.a.v. de contacten met de gemeenteraadsfracties en verantwoordelijk wethouder voor Welzijn, Mieke Kuik-Verweg.
Op initiatief van de gemeente Almelo, stichting Scoop -Welzijn en stichting Aveleijn komt er op korte termijn een bijeenkomst in het dienstencentrum waarbij alle instanties uitleg komen geven over de ontstane situatie en uitleggen hoe de zaken de komende maanden worden aangepakt voor- na- en tijdens de verbouw van het Dienstencentrum De Riet.

 
18-10-2013  

Koe neemt vrouw op de horens

 

ALMELO – Bij het Lateraalkanaal in de Schelfhorst is vrijdagochtend een 67-jarige vrouw uit Den Ham gewond geraakt toen een Brandrode koe de vrouw op de horens nam. Waarschijnlijk kwam de vrouw te dicht bij het kalf van de koe. De vrouw liep op het looppad waar ook koeien los lopen op grond van de gemeente. De koe nam de vrouw op de horens en gooide haar in de lucht. De vrouw wist zichzelf in veiligheid te stellen door over een hek te klimmen. De vrouw had last van haar schouder en werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de zaak afgezet om verdere ongevallen te voorkomen. De koe en het kalf zullen worden opgehaald door de eigenaar.
De Brandrode runderen vervingen eerder dit jaar de sinds jaar en dag grazende Galloway’s vanwege een ordinaire jaarlijkse bezuiniging van 2000 euro.

Lees ook: ‘Galloway’s toch weg van de Schelfhorst

 

 
18-10-2013  

Brand legt woonwagen in de as

 

ALMELO – Aan de Schuilenburgsweg nabij Intratuin is vrijdagavond een woonwagen in vlammen opgegaan. De brandweer werd gealarmeerd om 19.50 uur, maar het was al een uitslaande brand toen de brandweer arriveerde. Brandweer Wierden bestreed de brand met een blusvoertuig vanaf de parkeerplaats bij Intratuin terwijl Brandweer Almelo de brand bestreed vanaf de Schuilenburgsweg. Dankzij een buurman die de belendende woonwagens nat hield met behulp van een tuinslang, werd overslaan van de brand voorkomen. De bewoners waren niet thuis. Het nablussen vergde enkele uren.

Fotoreportage: Patrick Weegink

 
19-10-2013  

Staatssecretaris Jetta Klijnsma looft moestuin

 

ALMELO – Staatssecretaris Jetta Kleinsma maakte zaterdag een werkbezoek in Almelo over burgerparticipatie in het armoedebeleid. Zij bezocht o.a. het project ‘Almelo doet mee’ aan de Rietstraat, de Voedselbank in de voormalige St. Egbertuskerk, het kledingproject EZRA an de Grotestraat Zuid en de moestuin van de Voedselbank waar TV-kok Pierre Wind al druk doende was om groente te verzamelen voor een gezamenlijke maaltijd in het wijkgebouw op de Goossenmaat. Vooral de moestuin sprak de staatssecretaris aan en zijn noemde dat een voorbeeld voor andere steden om dat eveneens op te zetten.

 
21-10-2013  

Bruisende brugklasweek op Het Noordik

  ALMELO –Vijf dagen lang waren er voor de leerlingen van de vestiging Noordikslaan van CSG Het Noordik verschillende activiteiten, variërend van muziek en dans tot journalistiek en van modeshow tot vrijwilligerswerk.

Activiteiten
De leerlingen kregen een boordevol activiteitenprogramma voorgeschoteld: zingen, musiceren, dansen of toneelspelen, er was voor elk wat wils. Maar er waren ook workshops op het gebied van fotografie, video en journalistiek. Voor de creatievelingen en techneuten waren er eveneens diverse projecten. Daarnaast was er ook aandacht voor zaken als versterking van de mentorklas en de aanpak van pesten. De topweek werd feestelijk afgesloten met een schoolfeest met als thema: “Sensation White”.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-10-2013  

Heracles houdt stadionrapport nog onder de pet

 

ALMELO – Het spoedoverleg vrijdag jl. tussen het bestuur van Heracles Almelo en het college van B&W heeft nog niet geleid tot openbaring van het onderzoeksrapport naar de effecten van vrije detailhandel in en om het nieuw te bouwen voetbalstadion. Het gevolg is speculatie waar ook raadsleden aan deelnemen.
Volgens wethouder Jan van Marle in Tc Tubantia heeft Heracles meer tijd nodig voordat men het rapport vrijgeeft. Het rapport moest worden opgesteld omdat de gemeente wil weten of de plannen in de meest vrije zin negatieve effecten heeft voor de middenstand in het stadscentrum. Ook de provincie heeft die vrees en heeft gedreigd de subsidie van 8,9 miljoen euro voor revitalisering van de binnenstad tegen te houden. Ook wil gedeputeerde staten desnoods de bestemmingsplanwijziging rond het stadion aan de Weezebeeksingel tegenhouden.
Volgens Heracles wordt het Ecorys-rapport eerst besproken met GS van Overijssel voordat het openbaar wordt gemaakt.

Lees ook: ‘Voetbalstadion Almelo spel der miljoenen
 

 
22-10-2013  

Almelose wegennet wordt onveilig

 

ALMELO – Heel Almelo ligt nagenoeg op de schop. Wie denkt dat de stad bezig is met een inhaalslag voor wegenonderhoud heeft het mis. Kris kras door de stad wordt namelijk glasvezel aangelegd om digitale tv-ontvangst op te stuwen.
Onlangs werd wel het wegdek van de Nijreessingel voor de tweede keer vernieuwd omdat nog sprake is van aansprakelijkheid van de wegenbouwer en ook aan de oostzijde van het station vindt de afrondende fase van de werkzaamheden plaats. Het zijn feitelijk de enige twee plekken waar het wegdek wordt geoptimaliseerd. Dat is met de rest van het wegennet duidelijk onder de maat, zo blijkt uit het gemeentelijk rapport over de toestand van de gemeentelijke wegen. Gemiddeld wordt de kwaliteit aangeduid met 5,5 op de schaal van 1 tot 10.
Om de huidige toestand te handhaven, is ruim 1 miljoen euro extra nodig op het huidige jaarbudget van 1,7 miljoen euro. Om een voldoende te halen zijn vele miljoenen extra nodig maar dat geld heeft de gemeente niet. Zelfs aan het herstel van vorstschade komt de gemeente niet volledig toe, zodat in de komende jaren de kwaliteit van de gemeentewegen zelfs onveilig wordt. De gemeente wil op zoek naar andere geldbronnen zoals bijvoorbeeld de Regio Twente.

 
22-10-2013  

Project Ecozuilen Twente Milieu mislukt

 

ALMELO – Het project Ecozuilen van Twente Milieu voor het inzamelen van klein elektrische apparaten is mislukt. De proef die tot het einde van dit jaar zou doorlopen, wordt vroegtijdig beëindigd. Bij de winkelcentra Windmolenbroek en Schelfhorst blijken de Ecozuilen dermate vaak het doelwit te zijn van vandalen, dat Twente Milieu de palen weg haalt.
Vermoedt wordt ook dat het dievengilde nog wel waarde zag in de gestorte föhns, tostimachines, elektrische tandenborstels, oude mobieltjes e.d.
Almelo is niet de enige plaats waar Twente Milieu de zuilen weg haalt, ook in Hengelo worden de palen vroegtijdig verwijderd.

< De eerste Ecozuil van Twente Milieu werd geplaatst in Losser door directeur Van Winden en wethouder Jan Weierink.
Weierink is een oude bekende in het Almelose, waar hij ooit kabinetchef was voordat hij burgemeester werd van Bathmen en Loon op Zand. Na zijn pensionering werd de inwoner van Ootmarsum wethouder in Losser als opvolger van de vroegtijdig vertrokken wethouder Jeannette Schuddeboom.

 
23-10-2013  

Gijzelaar Ahmet O. onderbreekt hongerstaking


Ahmet O. in het uitzenddetentiecentrum in Ter Apel
 

TER APEL/ALMELO – Gijzelaar Ahmet O. die op 16 juni 2008 het restaurant van zijn vrouw en zijn auto op de stoep van het stadhuis in brand stak voordat hij toenmalig wethouder Bert Kuiper en vier ambtenaren gijzelde omdat volgens hem de gemeente het ondernemersechtpaar dwars zat met met het verlenen van een exploitatievergunning, stopt zijn honger- en dorststaking.
De Koerdische Ahmet O. zit het resterende deel van zijn 11-jarige gevangenisstraf uit in Ter Apel waarna hij het land wordt uitgewezen.
Dat laatste wil hij bespoedigen omdat hij slecht zou worden behandeld. Zo mocht hij zijn rapporten niet inzien en werden hem medicijnen onthouden, zo beweerde O. die hartpatiënt is. O. wil daarom de resterende straf uitzitten in Turkije. Aan dat laatste wilde de Staat der nederlanden niet meewerken omdat dit geen recht zou doen aan de slachtoffers van de gijzeling.
Na een gesprek met de gevangenisdirectie heeft O. nu besloten om zijn hongerstaking te beëindigen omdat de directie in Ter Apel gaat bekijken of Ahmet O. mogelijk toch in Turkije zijn straf kan uitzitten, zo laat zijn echtgenote in Almelo weten. Ze laat ook weten dat Ahmet O. de hongerstaking weer begint indien hij niet wordt uitgeleverd aan Turkije. Mocht Ahmet O. alsnog worden uitgeleverd, gaat zijn familie mee naar Turkije.

Lees ook historie: 'Verdachte van gijzeling aangehouden' 

 
23-10-2013  

Belangrijke orders Machinefabriek Boessenkool


Laswerk aan een stoominjectieblok, crusiaal onderdeel voor de zgn. steaminjection X-mas Tree om de laatste olie uit oude velden te halen.
 

ALMELO – De 111 jaar oude Machinefabriek Boessenkool in Almelo heeft een aantal belangrijke orders binnengehaald in de offshore, defensie- en medische wereld. De laatste jaren is de expansie van Boessenkool dan ook duidelijk zichtbaar met de bouw van nieuwe productiehallen waarvan de meest recente in 2014 in gebruik wordt genomen.

Aan een aantal projecten wordt bij Boessenkool onder geheimhouding gewerkt maar over andere interessante projecten kan wel iets worden gezegd.
Zoals over de stoom-injectie blokken voor zgn. steaminjection X-mas Trees waarmee oude olievelden tot op de laatste druppel worden leeggehaald. De velden worden daarvoor geïnjecteerd. Met stoom wordt dan de druk extra opgevoerd waardoor de laatste olie weer vloeibaar wordt en naar boven gehaald kan worden. Eindgebruiker NAM zocht een partij die gespecialiseerd is in heel nauwkeurig en gecertificeerd oplassen en bewerken van de blokken. Machinefabriek Boessenkool heeft de gezochte specialiteiten en nauwkeurigheid grotendeels standaard in huis. De rest heeft men zich eigen gemaakt.

Een andere actuele en interessante opdracht is het in co-productie maken van nieuwe onderstellen voor radarsystemen. Hierbij wordt o.a. gekeken naar nieuwe mogelijkheden die wellicht door andere dan de gebruikelijke materialen kunnen worden gerealiseerd. Ingewijden in deze materie weten welke extreme precisie, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid voor deze apparaten is vereist.

Ook wordt er gewerkt aan de vaak innovatieve onderdelen voor pompinstallaties, lagers in grootformaat, explosieveilige kasten en energie-terug-win installaties voor verschillende opdrachtgevers. En eigenlijk altijd zijn er wel machine renovatieprojecten in bewerking, waarbij de machines meestal gelijk geüpgrade worden.

Het orderboek is dus goed gevuld bij Boessenkool dat valt onder de Osse Equipment Manufacturing Group met ondermeer Thomassen Machining in Rheden.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-10-2013  

Jongetje overleden na ongeval

 

ALMELO - Het 4-jarige jongetje dat vanmiddag in nde Chopinstraat werd aangereden door een 64-jarige automobilist en daarbij zwaargewond raakte, is aan de gevolgen overleden. Het slachtoffertje werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd maar dat mocht helaas niet meer baten. De politie meldde eerder dat de bestuurder van de auto is aangehouden, maar maakte niet bekend waarom. De verkeersongevallendienst van de politie heeft de zaak in onderzoek. De politie vraagt getuigen om contact met de politie Almelo op te nemen via 0900 – 8844.

 
23-10-2013  

Frank den Bakker nieuwe dirigent ACM

 

ALMELO – Het Almelo’s Christelijk Mannenkoor heeft na een periode van 15 jaar afscheid genomen van dirigent Ton de Waal. Als opvolger is benoemd Frank den Bakker. Het koor maakte eerder dit jaar kennis met Den bakker als tijdelijke vervanger tijdens repetities en het gezamenlijke concert met Sursum Corda. Dit is wederzijds zo goed bevallen dat de leden unaniem hebben ingestemd met de benoeming. Frank den Bakker is een muzikale duizendpoot: naast dirigent van meerdere koren is Frank organist en pianist, maakt arrangementen en schrijft eigen composities.

Een eerste uitvoering vindt plaats op 1 november a.s. in de Grote Kerk samen met het kinderkoor van de Vrije School.
Zie Concert Agenda

 

 
24-10-2013  

Het was griezelen tijdens Halloween in Almelo

 

ALMELO – Van Oude Veemarkt tot in de Oranjestraat was het vanavond griezelen geblazen tijdens Halloween. Theatermaker Jos Brummelhuis, jongeren toneelgroep Toneel Op Stelten (TOS) en theatergroep Lukraak uit Vriezenveen maakten er een ware spookavond van waar de vele belangstellenden veel plezier aan beleefden.

Fotoreportage: Coen Mulder

 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
25-10-2013  

Huize Friso bindt de horeca op het spek

 

ALMELO – Zorginstelling Huize Friso gaat vol in de aanval op de horeca door de faciliteiten tegen bodemprijzen aan te bieden aan burgers, bedrijven en organisaties.
Zo heeft men een viertal zalen in de verhuur voor vergaderingen en recepties met voorziening van spijzen en dranken en bovendien apparatuur zoals projectieschermen en grootbeeld TV-schermen.
In de catering wordt men actief met het verzorgen van een High Tea Party aan huis of lekkere hapjes voor 55 eurocent per stuk.
Als klap op de vuurpijl wordt reclame gemaakt met dineren in het restaurant van Huize Friso voor 8,50 euro waarbij taxivervoer heen en terug is inbegrepen.
Kortom prijzen op het scherpst van de snede waar de horeca nooit aan kan tippen. ‘Een gezonde en smakelijke dienstverlening is onze zorg!’, kopt Huize Friso. De wijze waarop Huize Friso de commerciële toer op gaat roept vraagtekens op en zal ongetwijfeld weerstand oproepen van belangenorganisaties als Koninklijke Horeca Nederland en Bureau Eerlijke Mededinging (BEM). Het is bovendien de vraag of de commerciële toer van Huize Friso past binnen de para-commerciële verordening die gemeenten sinds 1 januari 2013 verplicht zijn te voeren.

Update: 26-10-2013
Naar aanleiding van dit bericht de reactie van een lezer dat ook in het Grand Café van de Titus Brandsmahof aan de Windmolenbroeksweg de horeca welig tiert met schenken van alcoholische versnaperingen. Dit allemaal zonder de verplichte drank- en horecavergunning. Het toezicht op dit soort exploitaties ligt bij de afd. Bijzondere Wetten van de gemeente.

 
25-10-2013  

Betonnen fietspad van Slot tot Baniersweg

 

ALMELO – Tot donderdag in de late uurtjes was wegenbouwer Reef druk doende het fietspad tussen het Slot en de Baniersweg langs de Sluitersveldsingel te vernieuwen. Het deel maakt onderdeel uit van de fietssnelweg in twee richtingen tussen de Mariaparochie en de spoorovergang bij de Aalderinkssingel. Om het deel te kunnen vernieuwen werd het oude asfalt verwijderd waarna een breed pad machinaal in beton werd gestort. De klus werd de gehele nacht door vier personen bewaakt om te voorkomen dat mensen per ongeluk in de betonlaag zouden lopen of fietsen voordat deze zou zijn uitgehard. De betonnen uitvoering heeft een hogere duurzaamheid. Daarvoor werd gekozen om het risico van schade voor de eerste 15 à 20 jaar door opgroeiende wortels van de bomen langs dit deel van de fietssnelweg te voorkomen. De betonlaag van 20 cm wordt om de 50 meter voorzien van een dilatatievoeg van 5 cm voor krimp en rek bij wisselende temperaturen. Om de 4 meter zaagt de firma Stelling bovendien breuklijnen in tot op een derde van de diepte. Deze breuklijnen zorgen er voor dat de laag beton niet op willekeurige plekken kan breken.
Op zaterdag 2 november wordt het fietspad opengesteld voor gebruik.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
26-10-2013  

Halloween bij het Wevershuisje .

Fotoreportage Jan Bril.
 

Fotoreportage (17 foto's)...

 
27-10-2013  

Dierenasiel-bloemetje voor Beter Wonen


Stichtingsvoorzitter Rob Snijder overhandigde vrijdag jl. het bloemetje aan Peter van der Hout, directeur/bestuurder van AWS Beter Wonen, bij de eerste hondenspeelplaats aan de Grotestraat Zuid.
 

ALMELO – Het bloemetje van de maand van de stichting ‘Help nieuw dierenasiel Almelo’ ging deze maand naar Peter van der Hout directeur/bestuurder van AWS Beter Wonen. De woningstichting krijgt het bloemetje vanwege de toezegging dat het materialen als plaatradiatoren, RVS aanrechtbladen, bad –en keukenkranen, witte wasbakken en keuken bovenkastjes e.d. uit te slopen woningen beschikbaar stelt voor het nieuw te bouwen dierenasiel in de regio Almelo.

De stichting speelt er op in om zoveel mogelijk materialen een tweede leven te geven en kreeg ook al toezeggingen van natura-toezeggingen van andere sponsoren. Architect Willem Buitenweg bepaald uiteindelijk hoe het nieuwe dierenasiel er aan de hand van een programma van eisen gaat uitzien. Daarover is overleg met het dierenasiel ’t Noordbroek en de Dierenambulance.

De stichting ‘Help nieuw dierenasiel Almelo’ is er louter om de voortgang te stimuleren en beweegt sponsoren om te helpen. Daarnaast zamelt het geld in, want ook financiën zijn nodig om het ultieme doel te realiseren. Giften groot en klein zijn daarom zeer welkom via bankrekening 49.32.17.991 o.v.v. donatie dierenzorgcentrum.

 
27-10-2013  

Nacht van de Nacht in de Gravenallee

 

ALMELO - IVN Almelo en AstronA, organiseerden onder de vlag van de stichting Natuurhus Almelo een zintuigen wandeling in de Gravenallee tijdens de Nacht van de Nacht. Aan de ‘Nacht’ namen zo’n 40 belangstellenden deel die in de onverlichte Gravenallee nachtvlinders bekeken, planten bevoelden en met een detector vleermuizen opspoorden. Bij wijkende bewolking werden met kijkers ook de sterren bekeken.
Doel van de jaarlijkse ‘Nacht’ is meer aandacht vragen voor de natuur en om de alsmaar toenemende lichtvervuiling tegen te gaan.

 
28-10-2013  

Open Avond in Week van de Techniek

 

ALMELO – Technische bedrijven dagen in samenwerking met de gemeente Almelo en de middelbare scholen de Almelose jeugd uit om zich uit te leven in techniek. Dit doen zij in het kader van de vierde editie van de Week van de Techniek, die in het leven is geroepen om het dreigende tekort aan technisch personeel een halt toe te roepen. De Week van de Techniek voor de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool wordt gehouden van 4 tot en met 11 november en kent een record aantal deelnemers.

De organisatie hoopt met de Week van de Techniek interesse voor techniek en science te kweken en daar kun je, zo luidt het motto, niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarbij mikt de organisatie niet alleen op leerlingen die naar vmbo en mbo doorstromen, ook toekomstige havo/vwo leerlingen zijn belangrijke doelgroepen. Technici zijn immers op alle niveaus nodig. De in totaal 880 leerlingen van groep 6, 7 en 8 van 20 deelnemende basisscholen in Almelo bezoeken van 4 t/m 11 november één van de 19 deelnemende bedrijven. Voorafgaand aan de bedrijfsbezoeken kunnen zij daadwerkelijk een ‘school of schoolplein van de toekomst’ ontwerpen.

Open Avond
Maandagavond 11 november wordt door 3 scholen voor voortgezet onderwijs - Pius X, Het Noordik en OSG Erasmus – een Open Avond georganiseerd bij de vmbo locatie van OSG Erasmus aan Sluiskade NZ 126a in Almelo.
Deelnemende bedrijven zoals Cogas, Munsterhuis Autobedrijven, VDL, Aeronamic, Boessenkool, Sensata Technologies, Falco, Dutch Blower, Erma International, Sumpro, Hitec, Urenco, PANalytical, Loohuis Meulenbeld Installaties, Baas Metaal, Dumocom, Groothuis Bouw, Algrafo, Evers Agro en Sowepro hebben daar hun stand en informeren ouders en leerlingen over de carrièremogelijkheden binnen hun bedrijf en de bijbehorende opleidingen. De scholen voor voortgezet onderwijs presenteren bovendien op diverse niveaus de opleidingsmogelijkheden binnen hun techniek- en science-afdelingen.
Met een korte terugblik en de prijsuitreiking van de mooiste ‘school of schoolplein van de toekomst’ door wethouder Andela, wordt diezelfde avond rond 19.30 uur de vierde editie van de Week van de Techniek afgerond.

 
28-10-2013  

Kansrijk-cheque 10.000 euro voor FUN IE FIT

 

ALMELO – Stichting De Klub heeft voor de exploitatie van het bijzondere game- sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT een cheque ontvangen van 10.000 euro. Gulle schenker was het Belangennetwerk Kansrijk dat de helft van haar batig saldo beschikbaar stelde. Het Almelose Belangennetwerk Kansrijk zet na vele jaren een punt achter haar werk omdat er her en der andere belangengroepen opstaan, omdat de leden op leeftijd komen en omdat ook de achterban oud(er) wordt.
Er blijft 10.000 euro in kas om een doorstart met nieuwe bestuurders mogelijk te maken. Scheidend bestuurder Anton Jurg van de Almelose ledengroep kwam samen met directeur Jo ter Louw van Kansrijk, de cheque bij De Klup brengen. De overdracht vond plaats in – hoe kan het ook anders – het FUN-IE-FIT Centrum.

 
29-10-2013  

Cafetaria De Violier beste van Overijssel


archieffoto
 

ALMELO – Cafetaria De Violier in Almelo is weer de beste van Overijssel, volgens het vakblad De Snackcoerier. Sinds 2008 staat De Violier steevast in de Top 100 van Nederland en werd in 2011 en 2012 ook al de beste van Overijssel. In 2011 was het zelfs de beste van Noord en Oost Nederland.
Dit jaar zakte De Violier van 11 naar 25 in de nationale Top 100 waar het nipt wordt gevolgd door Eetpaleis Menzing in Haaksbergen op plek 26 die vorig jaar 14e was.
De beste cafetaria van Nederland staat in Roelofarendsveen. De lijst kwam tot stand na bezoeken van mystery guests die daarbij letten op smaak en presentatie van de producten en op zaken als klantvriendelijkheid, hygiëne, assortiment, originaliteit en uitstraling.

 
29-10-2013  

Damsté Advocaten en Notarissen sluit in Almelo

 

ALMELO – Het van oorsprong Almelose advocatenkantoor Damsté sluit haar vestiging in Almelo en concentreert zich in de vestiging Enschede. Bij Damsté werken 110 mensen waarvan 35 in Almelo. Door de concentratie gaan 4,7 voltijdbanen verloren in de ondersteunende functies.

 
29-10-2013  

Kritiek groeit tegen AH aan Violierstraat

 

ALMELO – De gemeenteraad blijft kritisch ten aanzien van het plan om een buurtwinkelcentrum op de hoek Violierstraat/Bornsestraat te vestigen. Wethouder Anja Timmer (ruimtelijke ordening) kreeg die kritiek ook een maand geleden al te horen en die is bij deze nieuwe poging niet verstomd. Vooral bestaat de vrees dat de in- uitrit aan de Violierstraat tussen twee stoplichten die amper 100 meter uit elkaar liggen, voor problemen zullen zorgen. Ook wordt het aantal verkeersbewegingen betwijfeld die uit het onderzoeksrapport naar voren komen. Maar als iets ‘lastig’ is, wordt alles vloeibaar. Zo kan opeens het verkeerslicht Violierstraat/Deldensestraat vervallen. Een oversteek die ook nu al dagelijks tot taferelen leidt omdat fietsers maar al te vaak de rode stoplichten negeren. Door het weghalen van de verkeerslichten is volgens de gemeentelijke verkeersdeskundige de kans op ‘verstopping’ minder.
Ondernemer Van Limbeek twijfelt vooral aan de 400 auto’s die volgens het verkeersrapport dagelijks richting Lidl gaan. Hij stelt dat zijn eigen PlusMarkt dagelijks al 700 à 800 auto’s te verwerken krijgt. “Als je één dag iemand bij de Lidl laat tellen, dan weet je om hoeveel klanten (auto’s –red.) het echt gaat”, stelde hij.
Ook omwonenden vrezen de komst van Albert Heijn en een vijftal kleinere winkels. De omwonenden zijn al vanaf het beginstadium tegen de komst van het buurtwinkelcentrum. Vooral de overlast van komende en gaande auto’s in hun ‘achtertuin’ wijst men af. Bij hen bestaat de vrees dat het college van B&W al te grote toezeggingen heeft gedaan ondanks dat het bestemmingsplan een dergelijke vestiging niet toestaat. Rechtsgang lijkt dus onvermijdelijk mocht de gemeenteraad op 19 november alsnog overstag gaan.
 

 
30-10-2013  

Heracles bruskeert gemeenteraad

 

ALMELO – De plannenmakers voor een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo bewandelen de omgekeerde weg bij het bespreekbaar maken van het door onderzoeksbureau Ecorys opgestelde rapport over de effecten van detailhandel in en om het te bouwen nieuwe stadion. De club wil uitgebreide detailhandelsmogelijkheden als economische basis voor het stadion maar dat mag niet ten koste gaan van de detailhandel in de binnenstad. Onder die voorwaarden was/is de gemeenteraad eerder deze zomer akkoord gegaan met een bestemmingsplanwijziging. Temeer daar de provincie de toegekende subsidie van 8,9 miljoen euro voor de revitalisering van de binnenstad op ‘hold’ heeft gezet. Het rapport van Ecorys is al enkele weken klaar, maar de plannenmakers willen het rapport eerst met GS van Overijssel bespreken voordat de inhoud wordt geopenbaard.
In een gesprek met het college van B&W werd dat kenbaar gemaakt. Het college mocht van de inhoud kennis nemen onder voorwaarde dat het rapport nog niet ter hand werd gesteld aan de gemeenteraad. Wethouder Jan van marle bevestigde deze gang van zaken en heeft de plannenmakers laten weten dat het college van B&W niet van zins is de wetenschap van het rapport aan de gemeenteraad te onthouden. Mede omdat de gemeenteraad moet beslissen of de bestemmingsplanwijziging er uiteindelijk komt of niet. Eerst dan kan de provincie kenbaar maken of deze een zienswijze indient tegen het stadionplan of niet en mogelijk de toegezegde subsidie voor de binnenstad gestand doet of intrekt.
“We hebben als college besloten om dan maar aan te sluiten bij dat gesprek met G.S. omdat wij wel willen weten wat daar besproken wordt”, was de reactie van Van Marle die de inhoud van het rapport dus ook nog niet kent. Van Marle is op zich niet blij met de handelswijze van de plannenmakers, omdat feitelijk de gemeenteraad eerst een besluit moet nemen. Desondanks ligt er bij de provincie een verzoek van de plannenmakers voor een gesprek over het rapport van Ecorys en dat is de omgekeerde wereld in bestuurlijk Nederland. Tenzij G.S. dat verzoek naast zich neerlegt!
 

 
30-10-2013  

Boom voor parkranger Freddy Tijhof

 

ALMELO – Parkranger Freddy Tijhof ging in juni jl. met pensioen als parkranger van het Goossenmaatspark en als dank voor zijn inzet werd vandaag in het park een boom geplant die zijn naam draagt. Tijhof zorgde er voor dat het Goossenmaatspark er tip top bij lag en ondersteunde talrijke initiatieven van buurtbewoners die in het park plaatsvonden.
Wethouder Anja Timmer had lovende woorden voor Freddy Tijhof en dankte hem voor zijn jarenlange inzet voor het Molenkampspark.

< De koningslinde die de naam Tijhofboom krijgt met Freddy Tijhof en echtgenote, kinderen en kleinkinderen.
Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (11 foto's)...

 
30-10-2013  

Green Flag Schelfhorstpark hangt weer in top

 

ALMELO – Wijkwethouder Jan van Marle ontving woensdagmorgen de ‘Green Flag’ uit handen van voorzitter Meta Meijer van de stichting Schelfhorstpark. Het park werd voor de zesde de keer opeenvolgend de van oorsprong Britse parkonderscheiding toegekend voor openbare parken die aan de normen van de organisatie voldoen.
Voorafgaande was er een herfstpuzzeltocht voor bewoners van Huize Friso en na het hijsen van de ‘Green Flag’ was er een informeel samenzijn in Huize Friso. “We dragen dit keer de ‘Green Flag’graag op aan de directie en alle bewoners van Huizen Friso, dit vanwege de goede samenwerking in de afgelopen jaren”, meldde voorzitter Meijer.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (7 foto's)...

 
31-10-2013  

Nieuw beheerster bij Boulevard 40

 

ALMELO - Maureen de Heer is sinds kort de nieuwe exploitant/beheerster van Boulevard 40, een shop in shop formule, op de Almelose woonboulevard. Zij is de centrale spil in het netwerk van meerdere ondernemers op het gebied van woonaccessoires. Dat vult gezamenlijk een groot deel (bijna 1500 vierkante meter) van de ruimte op de bovenverdieping van Ambiente Wonen met een centrale ingang. Zij beheert de complete formule en is verantwoordelijk voor één centrale kassa.

De inrichting van de shop in shop formule is inmiddels bijna geheel ingevuld. Met de komst van Marthijn Engbers, die veel ervaring op het gebied van parketvloeren, wordt een grote ruimte gelijk bij de ingang vanaf de trap compleet ingevuld onder de naam Parketwereld. Boulevard 40 is een samenwerkingsverband van diverse ondernemers die artikelen verkopen gerelateerd aan wonen. Er is heel veel keuze op het gebied van accessoires en bijzondere gifts tegen zeer vriendelijke prijzen.

< Maureen de Heer is de nieuwe beheerster van de shop in shop formule Boulevard 40
(Persbureau De Planthof - Foto: Jan Hammink)

 
31-10-2013  

RIBW opent vestiging Buitenhof

 

ALMELO - Het nieuwe kantoor van het RIBW Team Sluitersveld aan de Buitenhof 11a in Almelo is op 31 oktober officieel geopend, samen met omwonenden, samenwerkingspartners en cliënten.
De openingshandeling werd verricht door een woonbegeleider en een cliënt. Samen onthulden zij een kunstwerk waaraan maar liefst tweeëndertig cliënten hebben meegewerkt. Op de afzonderlijke canvasdoeken, die samen één geheel vormen, geven zij hun eigen ‘ik’ weer.

Samenwerking
Wijk-wethouder Jan van Marle liet in zijn toespraak weten, dat de aanwezigheid van de RIBW van belangrijke betekenis is voor burgers van Almelo. Het is volgens de wethouder zichtbaar dat de RIBW de samenwerking zoekt met verschillende instanties en organisaties om zo aan te sluiten bij wat er in de buurt leeft.

Zichtbaar
Het team is blij met het nieuwe kantoor: ‘Hiermee zijn wij zichtbaar voor iedereen en hopen we de drempel te verlagen voor mensen die vragen hebben over psychische zorg,’ zegt RIBW-begeleider Manoah ten Kleij. Het kantoor van team Sluitersveld is gevestigd aan de Buitenhof 11a.

Archief
Terug naar vorige pagina