Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-10-2013  

Gijzelaar Ahmet O. onderbreekt hongerstaking


Ahmet O. in het uitzenddetentiecentrum in Ter Apel
 

TER APEL/ALMELO – Gijzelaar Ahmet O. die op 16 juni 2008 het restaurant van zijn vrouw en zijn auto op de stoep van het stadhuis in brand stak voordat hij toenmalig wethouder Bert Kuiper en vier ambtenaren gijzelde omdat volgens hem de gemeente het ondernemersechtpaar dwars zat met met het verlenen van een exploitatievergunning, stopt zijn honger- en dorststaking.
De Koerdische Ahmet O. zit het resterende deel van zijn 11-jarige gevangenisstraf uit in Ter Apel waarna hij het land wordt uitgewezen.
Dat laatste wil hij bespoedigen omdat hij slecht zou worden behandeld. Zo mocht hij zijn rapporten niet inzien en werden hem medicijnen onthouden, zo beweerde O. die hartpatiënt is. O. wil daarom de resterende straf uitzitten in Turkije. Aan dat laatste wilde de Staat der nederlanden niet meewerken omdat dit geen recht zou doen aan de slachtoffers van de gijzeling.
Na een gesprek met de gevangenisdirectie heeft O. nu besloten om zijn hongerstaking te beëindigen omdat de directie in Ter Apel gaat bekijken of Ahmet O. mogelijk toch in Turkije zijn straf kan uitzitten, zo laat zijn echtgenote in Almelo weten. Ze laat ook weten dat Ahmet O. de hongerstaking weer begint indien hij niet wordt uitgeleverd aan Turkije. Mocht Ahmet O. alsnog worden uitgeleverd, gaat zijn familie mee naar Turkije.

Lees ook historie: 'Verdachte van gijzeling aangehouden' 

Archief
Terug naar vorige pagina