Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-10-2013  

Feestelijk Integratiediner bij De Klup

 

ALMELO - Het was een feest dat z’n weerga niet kende: het Nationaal Integratiediner bij De Klup Twente op donderdag 10 oktober in het Meester Siebelinkhuis.
Het Nationaal Integratiediner is een initiatief van schoonmaakconcern Asito uit Almelo en wordt door het hele land ieder jaar gehouden. Het is de bedoeling dat mensen met verschillende nationaliteiten meer van elkaar te weten komen door met elkaar te koken en te eten. Want meer kennis van elkaar leidt tot meer begrip. Goed voor de integratie dus.

Bij De Klup Twente draait ook alles op participatie en integratie. Niet alleen voor mensen die buiten Nederland zijn geboren, maar ook om participatie en integratie van mensen met een beperking. Daarom haakte De Klup Twente 10 oktober voor het eerst aan bij het Nationaal Integratiediner. In totaal deden in heel Nederland meer dan 10.000 (!) mensen mee aan het culinaire integratiefeest.

Voor het diner bij De Klup Twente in het feestelijk versierde Siebelinkhuis schoven bijna 150 mensen aan. Het gezelschap bestond uit deelnemers van de Klup Twente, buren, vrijwilligers, vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen die De Klup Twente helpen èn een grote groep vertegenwoordigers uit de Turkse gemeenschap van Almelo. Gekookt werd er door Quality catering, deelnemers en vrijwilligers van De Klup Twente, maar het grootste aandeel had een klein groepje Turkse dames onder leiding van raadslid Imran Dikmen, dat werkelijk exquise Turkse gerechten en salades had bereid.

Het nationaal Integratiediner bij De Klup Twente werd mogelijk gemaakt door bijdragen van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten en het fonds Ibn Roesjd. Van beide organisaties kwamen ook mensen een vorkje mee prikken.

Tekst en Foto’s: Stichting De Klub / H. ter Doest

Fotoreportage (20 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina