Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-10-2013  

Almeloopers prolongeert titel beste doorkomst

 

ROTTERDAM – In Rotterdam werd vrijdagavond de doorkomst van de sponsorloop Roparun in Almelo voor de tweede keer op rij verkozen tot mooiste doorkomst. Teamcaptain van de Almeloopers Ben Kamphuis, sportwethouder Jan van Marle en burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld die het bronzen wisselbeeld - dat bijna een jaar het gemeentehuis sierde – mee naar de Laurenskerk in Rotterdam hadden genomen, namen het dus ook weer mee terug naar Almelo. Daar kwam bovendien weer een cheque van 50.000 euro bovenop, om te besteden aan palliatieve zorg in de regio Almelo. De doelen worden later bekend gemaakt.
De verkiezing tot mooiste doorkomststad komt tot stand door de deelnemende teams zelf. De lopers op de route Hamburg-Rotterdam kozen dus opnieuw voor Almelo waar de festiviteiten op de Koornmarkt, Amaliaplein en de Pinksterfeesten in Bornerbroek natuurlijk mede van grote invloed zijn. De Almeloopers brachten zelf met de sponsorloop ruim 50.000 euro in de kas van Roparun.
Op de route Parijs-Rotterdam werd de Belgische gemeente Zele net als vorig jaar door de lopers verkozen tot de mooiste doorloop. Ook dat leverde 50.000 euro op. Bovendien kregen 10 gemeenten aanmoedigingspremies van 10.000 euro om te besteden aan palliatieve zorg.

Archief
Terug naar vorige pagina