Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-10-2013  

Belangrijke orders Machinefabriek Boessenkool


Laswerk aan een stoominjectieblok, crusiaal onderdeel voor de zgn. steaminjection X-mas Tree om de laatste olie uit oude velden te halen.
 

ALMELO – De 111 jaar oude Machinefabriek Boessenkool in Almelo heeft een aantal belangrijke orders binnengehaald in de offshore, defensie- en medische wereld. De laatste jaren is de expansie van Boessenkool dan ook duidelijk zichtbaar met de bouw van nieuwe productiehallen waarvan de meest recente in 2014 in gebruik wordt genomen.

Aan een aantal projecten wordt bij Boessenkool onder geheimhouding gewerkt maar over andere interessante projecten kan wel iets worden gezegd.
Zoals over de stoom-injectie blokken voor zgn. steaminjection X-mas Trees waarmee oude olievelden tot op de laatste druppel worden leeggehaald. De velden worden daarvoor geïnjecteerd. Met stoom wordt dan de druk extra opgevoerd waardoor de laatste olie weer vloeibaar wordt en naar boven gehaald kan worden. Eindgebruiker NAM zocht een partij die gespecialiseerd is in heel nauwkeurig en gecertificeerd oplassen en bewerken van de blokken. Machinefabriek Boessenkool heeft de gezochte specialiteiten en nauwkeurigheid grotendeels standaard in huis. De rest heeft men zich eigen gemaakt.

Een andere actuele en interessante opdracht is het in co-productie maken van nieuwe onderstellen voor radarsystemen. Hierbij wordt o.a. gekeken naar nieuwe mogelijkheden die wellicht door andere dan de gebruikelijke materialen kunnen worden gerealiseerd. Ingewijden in deze materie weten welke extreme precisie, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid voor deze apparaten is vereist.

Ook wordt er gewerkt aan de vaak innovatieve onderdelen voor pompinstallaties, lagers in grootformaat, explosieveilige kasten en energie-terug-win installaties voor verschillende opdrachtgevers. En eigenlijk altijd zijn er wel machine renovatieprojecten in bewerking, waarbij de machines meestal gelijk geüpgrade worden.

Het orderboek is dus goed gevuld bij Boessenkool dat valt onder de Osse Equipment Manufacturing Group met ondermeer Thomassen Machining in Rheden.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina