Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-10-2013  

Roparunvogel terug in stadhuis

 

ALMELO – Begin deze maand werden in de Lourenskerk te Rotterdam de steden Almelo en Zele (België) wederom gekozen tot beste doorkomststeden van Roparun, de nationale sponsorloop voor palliatieve zorg. Daarmee prolongeerden de Almeloopers de titel van vorig jaar op de looproute Hamburg-Rotterdam en Zele op de route Parijs-Rotterdam.
Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld en wethouder Jan van Marle woonden die verkiezing op 5 oktober jl. bij, maar kregen maandagmiddag in het stadhuis officieel de cheque van 50.000 euro en het bronzen wisselbeeld overhandigd door een grote groep Almeloopers die de tocht hadden volbracht. Het bronzen beeld krijgt wederom een plek in de hal van het stadhuis terwijl het geldbedrag besteed zal worden aan palliatieve zorg in de regio Almelo. Wethouder Van Marle betoogde dat bij de derde winst op rij, het beeld eigendom wordt en dat het geld natuurlijk uitstekend van pas komt binnen de doelstelling. Hij riep daarom de Almelose horeca en Almelo Promotie op om er volgend jaar opnieuw een groots feest van te maken.
Overigens liepen de Almeloopers zelf ruim 50.000 euro bij elkaar voor Roparun. Dat geld werd gesponsord werd door bedrijven in de regio Almelo.

Lees ook: ‘Almeloopers prolongeert titel beste doorkomst

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina