Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-10-2013  

Almelose wegennet wordt onveilig

 

ALMELO – Heel Almelo ligt nagenoeg op de schop. Wie denkt dat de stad bezig is met een inhaalslag voor wegenonderhoud heeft het mis. Kris kras door de stad wordt namelijk glasvezel aangelegd om digitale tv-ontvangst op te stuwen.
Onlangs werd wel het wegdek van de Nijreessingel voor de tweede keer vernieuwd omdat nog sprake is van aansprakelijkheid van de wegenbouwer en ook aan de oostzijde van het station vindt de afrondende fase van de werkzaamheden plaats. Het zijn feitelijk de enige twee plekken waar het wegdek wordt geoptimaliseerd. Dat is met de rest van het wegennet duidelijk onder de maat, zo blijkt uit het gemeentelijk rapport over de toestand van de gemeentelijke wegen. Gemiddeld wordt de kwaliteit aangeduid met 5,5 op de schaal van 1 tot 10.
Om de huidige toestand te handhaven, is ruim 1 miljoen euro extra nodig op het huidige jaarbudget van 1,7 miljoen euro. Om een voldoende te halen zijn vele miljoenen extra nodig maar dat geld heeft de gemeente niet. Zelfs aan het herstel van vorstschade komt de gemeente niet volledig toe, zodat in de komende jaren de kwaliteit van de gemeentewegen zelfs onveilig wordt. De gemeente wil op zoek naar andere geldbronnen zoals bijvoorbeeld de Regio Twente.

Archief
Terug naar vorige pagina