Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-10-2013  

Open Avond in Week van de Techniek

 

ALMELO – Technische bedrijven dagen in samenwerking met de gemeente Almelo en de middelbare scholen de Almelose jeugd uit om zich uit te leven in techniek. Dit doen zij in het kader van de vierde editie van de Week van de Techniek, die in het leven is geroepen om het dreigende tekort aan technisch personeel een halt toe te roepen. De Week van de Techniek voor de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool wordt gehouden van 4 tot en met 11 november en kent een record aantal deelnemers.

De organisatie hoopt met de Week van de Techniek interesse voor techniek en science te kweken en daar kun je, zo luidt het motto, niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarbij mikt de organisatie niet alleen op leerlingen die naar vmbo en mbo doorstromen, ook toekomstige havo/vwo leerlingen zijn belangrijke doelgroepen. Technici zijn immers op alle niveaus nodig. De in totaal 880 leerlingen van groep 6, 7 en 8 van 20 deelnemende basisscholen in Almelo bezoeken van 4 t/m 11 november één van de 19 deelnemende bedrijven. Voorafgaand aan de bedrijfsbezoeken kunnen zij daadwerkelijk een ‘school of schoolplein van de toekomst’ ontwerpen.

Open Avond
Maandagavond 11 november wordt door 3 scholen voor voortgezet onderwijs - Pius X, Het Noordik en OSG Erasmus – een Open Avond georganiseerd bij de vmbo locatie van OSG Erasmus aan Sluiskade NZ 126a in Almelo.
Deelnemende bedrijven zoals Cogas, Munsterhuis Autobedrijven, VDL, Aeronamic, Boessenkool, Sensata Technologies, Falco, Dutch Blower, Erma International, Sumpro, Hitec, Urenco, PANalytical, Loohuis Meulenbeld Installaties, Baas Metaal, Dumocom, Groothuis Bouw, Algrafo, Evers Agro en Sowepro hebben daar hun stand en informeren ouders en leerlingen over de carrièremogelijkheden binnen hun bedrijf en de bijbehorende opleidingen. De scholen voor voortgezet onderwijs presenteren bovendien op diverse niveaus de opleidingsmogelijkheden binnen hun techniek- en science-afdelingen.
Met een korte terugblik en de prijsuitreiking van de mooiste ‘school of schoolplein van de toekomst’ door wethouder Andela, wordt diezelfde avond rond 19.30 uur de vierde editie van de Week van de Techniek afgerond.

Archief
Terug naar vorige pagina