Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-10-2013  

De Löchte Antiek totaal uitgebrand

 

ALMELO – Antiekhandel De Löchte aan de Ootmarsumsestraat in Almelo is vanmiddag totaal uitgebrand. Na 34 jaar komt daarmee een einde aan de handel en restauratie van antiek door Frans en Minie Westerink, die vorig jaar al besloten er langzaam een punt achter te zetten om van de oude dag te genieten. Alleen de wijze waarop zal Westerink niet bevallen, want het was zijn lust en zijn leven om antiek te restaureren en aan de man te brengen.
Tot ver in de omtrek was de zwarte rook waarneembaar en de vlammen sloegen fel en snel door het dak van de loods die nog tot de nok toe vol zat met antiek en curiosa. De politie sloot de Ootmarsumsestraat af voor alle verkeer zodat het doorgaande verkeer richting Mariaparochie zich een weg moest banen door de Schelfhorst. De brandweer van Almelo, Tubbergen en Twenterand hebben nog wel de nodige uren werk om de loodsen gecontroleerd te laten uitbranden. Af en toe horen omstanders dan ook ploffende blikken lak, antiekwas e.d. en ook knappen er de nodige astbesthoudende golfplaten waarmee een deel van de loods is bedekt. Publiek wordt op afstand gehouden omdat er vermoedelijk ook gasbussen in het pand aanwezig zijn. Op de locatie van De Löchte is de bouw van woningen voorzien door Löwik Bouw uit Almelo.
Verkeer richting Tubbergen, Ootmarsum, Geesteren e.d. wordt geadviseerd om te rijden via Vriezenveen of Zenderen.

Update: 21.00 uur
Voor omwonenden die hun huis niet konden bereiken wegens de afgezette omgeving, werd een tijdelijke opvang geregeld in het Theaterhotel. Door de brand werden roetdeeltjes tot in de verre omgeving verspreid. Ook is in de directe nabijheid asbest aangetroffen, dat donderdag door een gespecialieerd bedrijf wordt verwijderd. De Ootmarsumsestraat werd pas na 21.00 uur vrijgegeven voor passerend verkeer. Het nablussen zal dan nog wel enkele uren duren. De brand is ontstaan tijdens werkzaamheden aan het dak, waarbij een brandend stuk dakleer naar binnen viel, meldde een medewerker van De Löchte Antiek aan RTV Oost.


Foto's: Patrick Weegink en Jan Bril

Fotoreportage (65 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina